Έρωτες της Πανσελήνου… Η δύναμη των αντιθέτων!

Έρωτες της Πανσελήνου… Η δύναμη των αντιθέτων!

Από τα παλιά χρόνια οι ερωτευμένοι έβρισκαν ρομαντική τη Σελήνη στο απόγειό της Ακόμη και σήμερα οι άνθρωποι μαζεύονται για να δουν την Κυρά της Νύχτας και αφήνονται στην μαγευτική ατμόσφαιρα που δημιουργεί. Για τα ερωτικά όμως ζητήματα, στην πραγματικότητα η περίοδος της πανσελήνου είναι περίοδος πιο πολύ ευκαιριών μέσα από εντάσεις παρά μία ρομαντική στιγμή χαλάρωσης και ηρεμίας.

Ουσιαστικά η πανσέληνος δεν είναι τίποτα άλλο στον αστρολογικό χάρτη από την αντίθεση του Ήλιου με την Σελήνη. Αυτή η αντίθεση όμως σημαίνει πάρα πολλά, καθώς μέσω αυτής της όψης το ασυνείδητο και οι συναισθηματικές μας ανάγκες έρχονται σε αντίθεση με το Εγώ και το συνειδητό μας ταξίδι. Οι δε σχέσεις που δημιουργούνται στην Πανσέληνο πολλές φορές αναδεικνύουν πολλαπλά επίπεδα δυσκολίας στην έκφραση. Αυτό σημαίνει ότι τις περισσότερες φορές τα άτομα δεν μπορούν να συμβιβάσουν τις εσωτερικές τους ανάγκες με τις εξωτερικές τους παρορμήσεις. Αυτή η δυστοκία της έκφρασης μπορεί να οδηγήσει σε καθίζηση την ίδια την σχέση, μην αφήνοντας στα άτομα την δυνατότητα να κάνουν πολλά, εμποδίζοντας την ανάπτυξη του δυναμικού της σχέσης στον μέγιστο δυνατό βαθμό.

Ακόμη και στους γενέθλιους χάρτες τα άτομα που έχουν γεννηθεί με την Πανσέληνο στο χάρτη τους έχουν πρόβλημα ενεργητικότητας, όχι βέβαια τόσο σε πρακτικό επίπεδο –μιας και αυτό μπορεί να γίνει από άλλους πλανήτες– αλλά κυρίως στο εσωτερικό/ψυχολογικό επίπεδο.

Στην πραγματικότητα μία σχέση με την Πανσέληνο στον χάρτη της έχει ένα βαθύτατο διττό αίτημα/πρόβλημα: Από τη μία, να δώσει πάθος στα άτομα που την αποτελούν και κυρίως την αίσθηση του «εμείς», ενώ ταυτόχρονα, από την άλλη, θα έπρεπε να προσδώσει συναισθηματική ζεστασιά και φροντίδα. Αυτό σημαίνει πως τα άτομα επειδή δεν μπορούν να έχουν και τα δύο σκέλη ενεργοποιημένα χάνουν ουσιαστικά την ουσία της σχέσης. 

Αν η πανσέληνος συμβαίνει στους άξονες:

ΚΡΙΟΥ – ΖΥΓΟΥ

Η σχέση ουσιαστικά δεν μπορεί να αναδείξει μία ηγετική συμπεριφορά και να μπορέσει να συμπεριφερθεί ως «ένα» στους άλλους και επιπλέον δεν μπορεί να εκφράσει τον ρομαντισμό της. Ένα άλλο βασικό πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει κάποιος ο οποίος να μπορεί να πάρει τον αρχηγικό ρόλο στην σχέση (όχι πως χρειάζεται κανονικά, αλλά σε αυτά τα ζώδια αυτό είναι αυτονόητο) με αποτέλεσμα να μην υπάρχει σωστή κατανομή εξουσίας.

ΤΑΥΡΟΥ – ΣΚΟΡΠΙΟΥ

Εδώ υπάρχει πάντα το θέμα της εξουσίας μέσα από τις αισθήσεις και το sex. Κάποιος κυριαρχεί βάσει της απόλυτης συμπεριφοράς του σε ένα επίπεδο και κάποιος άλλος βάσει του συναισθηματικού του εκβιασμού περιορίζει την ελευθερία του άλλου. Το αποτέλεσμα είναι πολλές ζήλιες και πάθη που οδηγούν στην καταστροφή.

ΔΙΔΥΜΩΝ – ΤΟΞΟΤΗ

Εδώ υπάρχει το πρόβλημα της επικοινωνίας. Τα άτομα αυτά δεν μπορούν να συνεννοηθούν ακόμη και σε καθημερινά προβλήματα, κάτι που σημαίνει ότι δεν μπορούν να ζήσουν σίγουρα με τίποτα μαζί. Εξάλλου με αυτή την Πανσέληνο είναι πολύ δύσκολο και να κρατηθεί μία σχέση μιας και η μεταβλητότητα αλλά και η εσωτερική ασάφεια των ατόμων που θα την αποτελούν θα προκαλέσει μάλλον περισσότερα προβλήματα παρά θα βρίσκει λύσεις στα υπάρχοντα.

ΚΑΡΚΙΝΟΥ – ΑΙΓΟΚΕΡΩ

Εδώ πάντα έχουμε κάποιον που είναι πιο σκληρός από τον άλλον. Συνήθως ο «κάποιος» δεν είναι τόσο συναισθηματικά δεμένος, έχει όμως προσκολληθεί στον «άλλον» για λόγους «συναισθηματικής αναπηρίας». Αυτό σημαίνει ότι σε αυτήν την σχέση περισσότερο θα υπάρχει η αίσθηση της ανάγκης να καλυφθούν παλαιά προβλήματα –για παράδειγμα, προβλήματα από τους γονείς των ατόμων που συγκροτούν την σχέση παρά η καλλιέργεια ουσιαστικής αγάπης μεταξύ τους.

ΛΕΟΝΤΑ – ΥΔΡΟΧΟΟΥ

Στην συγκεκριμένη περίπτωση στα άτομα που έχουν αυτές τις σχέσεις υπάρχει μία έντονη ανταγωνιστικότητα, μιας και από τη μία μεριά ο Λέων θα απαιτεί την εξουσία και την κυριαρχία στην σχέση, ενώ από την άλλη ο Υδροχόος θα λειτουργεί ως επαναστάτης, με αποτέλεσμα συναισθηματικά να μην δέχεται ο ένας τον άλλον και από την άλλη να διεκδικούν ο καθένας για τον εαυτό του την εξουσία.

ΠΑΡΘΕΝΟΥ – ΙΧΘΥΩΝ

Εδώ η σχέση παρουσιάζει βαθύτατο χάσμα ενδιαφέροντος του ενός προς τον άλλον. Αυτό σημαίνει ότι σταδιακά αυτά τα άτομα θα αποκτήσουν διάσταση μεταξύ τους. Θα υπάρχει διαρκώς ένας εσωτερικός φόβος ότι κανένας δεν ενδιαφέρεται για κανέναν. Συχνά δε σε αυτές τις περιπτώσεις (και εκεί είναι η περίπτωση που μπορεί να διατηρηθεί η σχέση) ενίοτε ο ένας από τους δύο έχει συνήθως ένα πρόβλημα και καλείται ο άλλος να τον φροντίσει.

Οπωσδήποτε η σχέση που θα έχει αυτή την αντίθεση έτσι και αλλιώς θα παρουσιάσει αντίστοιχα έντονες αντιθέσεις στην ίδια της την ψυχή. Υποστηρίζεται έντονα ότι οι σχέσεις που γίνονται στην Πανσέληνο έχουν έντονα καρμικά κατάλοιπα. Εμείς δεν μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι έχει έντονα καρμικά στοιχεία, καθώς αυτό αποτελεί μια «εύκολη»προσέγγιση. Θεωρούμε όμως ότι σίγουρα όταν συμβαίνει μία σχέση εν μέσω Πανσελήνου τότε υπάρχει ένα βαθύτατο θέμα εξέλιξης και για τα δύο πρόσωπα που συμμετέχουν σε αυτήν. Όσο πιο κοντά είναι η αντίθεση Ήλιου – Σελήνης στο χάρτη τότε τόσο πιο έντονο θα είναι και το πρόβλημα που υποδεικνύεται.