Αστρολογία και Ίαση!

Α σ τ ρ ο λ ο γ ί α
κ α ι
Ι α σ η

Πολλοί θα μπορεί να έχουν το ερώτημα πως μπορεί η αστρολογία να βρίσκεται σε ένα site που σχετίζεται με τη θεραπεία. Αυτό είναι ίσως και το μεγαλύτερο πρόβλημα στο ότι η αστρολογία έχει περιοριστεί σε ένα μεγάλο βαθμό μόνο στην πρόβλεψη. Δεν είναι όμως η αστρολογία μόνο αυτό, είναι ένα μοναδικό εργαλείο που μπορεί να μας βοηθήσει να ξεπεράσουμε πολλά από τα προβλήματα μας. Επίσης η γνώση αστρολογίας για κάποιον θεραπευτή ανοίγει νέους ορίζοντες και διευκολύνει κατά πολύ την ίδια του την εργασία.

Η αστρολογία είναι ίσως από τις πιο παλιές μεθόδους κατανόησης του ανθρώπου. Μέσα στο πέρασμα του χρόνου προσπάθησε όχι μόνο να τον βοηθήσει να ξεπεράσει τις δυσκολίες του αλλά και να γίνει πιο αποτελεσματική στο να μπορέσει να προχωρήσει σαν άτομο και να φύγει από τα βαρίδια της καθημερινότητας που δεν επιτρέπει πολλές φορές την ίδια την εξέλιξη.
Η Αστρολογία τα τελευταία χρόνια όχι μόνο εξελλίσετε ραγδαία αλλά ενδιαφέρει όλο και περισσότερο κόσμο. Η πίεση της καθημερινότητας και τα πολλαπλά προβλήματα της ζωής του ατόμου ώθησαν ξανά την αστρολογία στο προσκήνιο παρά τη θέληση πολλών σκοταδιστών να πάψει να υφίσταται.
 Στο πέρασμα των ετών οι αστρολόγοι ίσως σχεδόν πάντα φέρθηκαν κατώτεροι των περιστάσεων. Πέρα από κάποια πολύ φωτεινά παραδείγματα τις περισσότερες φορές οι περισσότεροι αστρολόγοι μαγεύτηκαν από τη δύναμη της αστρολογίας για τη πρόβλεψη του μέλλοντος και έχασαν την επαφή με το παρόν. Αυτό όμως είναι και το μεγαλύτερο λάθος. Η αστρολογία δεν είναι μονοδιάστατη, δεν είναι απλά κάτι που αφορά το μέλλον αλλά το παρελθόν και το παρόν και μέσα από τη γνώση του χώρου και χρόνου μπορούμε σαν άτομα να είμαστε πολύ αποτελεσματικά σε πολλά θέματα.  Εκτός αυτού το άτομο πια δεν είναι απλά ένα δέκτης των καταστάσεων του περιβάλλοντος μας. Πια στην δική μας εξατομικευμένη κοινωνία μπορούμε περισσότερο από όλους τους άλλους πολιτισμούς να χειριστούμε τη ζωή μας. Αυτή όμως η ζωή δεν είναι μόνο για να ζήσουμε έτσι όπως τύχει.

Κάθε άτομο έχει το καθήκον πια στην προσωπική του ζωή να κοιτάξει τον εαυτό του στον καθρέφτη και να δει τι μπορεί να κάνει ώστε να αναπτυχθεί. Εάν δεν καταφέρουμε να αναπτυχθούμε και μείνουμε στάσιμοι τότε έρχονται πολλά προβλήματα. Αρχικά οι υλικοί τομείς της ζωής μας μπορεί να έχουν πρόβλημα, στη συνέχεια όμως ψυχολογικά αρχίζουμε να μην νοιώθουμε καλά με τον ίδιο μας τον εαυτό και τέλος αρχίζουν να παρουσιάζονται προβλήματα

Η αστρολογία πέρα από την εύρεση τους προβλήματος μπορεί κυρίως να βρει το λόγο για τον οποίο μια κατάσταση προκλήθηκε. Επίσης ο αστρολόγος που μπορεί να κατανοήσει το χάρτη ενός ατόμου μπορεί να δώσει συμβουλές και κατευθύνσεις στα άτομα που θα μπορούν να προλάβουν αλλά και να ισορροπήσουν. Το πιο βασικό πιστεύω της αστρολογίας είναι ότι θα πρέπει να βρισκόμαστε σε ισορροπία γιατί έτσι έχουμε και τον απόλυτο έλεγχο της ζωής μας.

Ο Αστρολόγος πέρα όμως από την κατανόηση του σώματος και της ισορροπίας που πρέπει κάθε άτομο να πετύχει θα πρέπει να διαμορφώσει μία ποιοτική σχέση με τον συμβουλευόμενο που έρχεται στο γραφείο του. Αυτό σημαίνει ότι πέρα από το ίδιο το άτομο πολύ σημαντικό ρόλο παίζει και η σχέση που πρέπει να αναπτυχθεί με τον αστρολόγο. Μην έχοντας την κατάλληλη σχέση τις περισσότερες φορές αν ακόμη ο αστρολόγος προειδοποιήσει για τις αρνητικές καταστάσεις που μπορεί να έχει το μέλλον ενός ατόμου και πάλι δεν θα μπορέσει τις περισσότερες φορές ο συμβουλευόμενος να το αλλάξει γιατί πολλές φορές δεν είμαστε έτοιμοι οι άνθρωποι να αλλάξουμε τις συμπεριφορές που μας οδηγούν σε λάθος καταστάσεις. Θα πρέπει λοιπόν το άτομο πάντα να προσπαθεί πρώτα να γιατρέψει τα «τέρατα» του μυαλού του, με αυτό τον τρόπο πολλές ασθένειες θα είχαν εκλείψει οι οποίες έχουν καθαρά ψυχολογικό χαρακτήρα και όχι σωματικό. Πέρα από αυτό κάθε χάρτης έχει κάποια ενεργειακή ισορροπία που αντιστοιχεί σε κάποιες διατροφικές συνήθειες, αν το άτομο έχει οδηγήσει τη διατροφή του στα άκρα είναι πολύ πιθανό να δημιουργήσει προβλήματα στην ίδια την υγεία του. Εδώ βέβαια αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει ο αστρολόγος να πάρει τη θέση του διαιτολόγου αλλά ο αστρολόγος από μία σειρά τροφών που μπορεί να προτείνει ο διαιτολόγος θα πρέπει να επιλέξει έτσι ώστε να ταιριάζουν περισσότερο στο άτομο.

Επίσης θα πρέπει να ξέρουμε ότι δεν είναι για όλους όλες οι ασκήσεις. Αυτό σημαίνει ότι για παράδειγμα δεν είναι για όλους τους ανθρώπους κάθε τύπος yoga δεν μπορεί δηλαδή όλοι να κάνουν hatha yoga καθότι δεν χρειάζεται στον καθένα η hatha yoga. Μπορεί κάποιος να χρειάζεται κάποιον άλλο τύπο. Ακριβώς αυτές τις διαφορές ένας αστρολόγος μπορεί να τις εντοπίσει άρα και να βρει τι ταιριάζει περισσότερο στον συμβουλευόμενο. Όπως ακριβώς δεν μπορεί να δίνεις για όλες τις ασθένειες μία ασπιρίνη για να περάσουν τα προβλήματα, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο δεν μπορείς να περιμένεις ότι με μία τεχνική μπορούν να περάσουν όλες οι δυσκολίες. Κάθε άτομο είναι μοναδικό και ανταποκρίνεται διαφορετικά στη ζωή, ο αστρολόγος πρέπει να καταλάβει και να εκτιμήσει αυτή τη μοναδικότητα και να δώσει λύσεις σε αυτές.

Επίσης η Αστρολογία μπορεί να μας βοηθήσει να κατανοήσουμε τη σχέση μας με το παρελθόν, αυτό σημαίνει ότι πολλές φορές επειδή τιμωρούμε τον εαυτό μας βάση του παρελθόντος μας δημιουργούμε προβλήματα υγείας που φορτίζονται από μισοτελειωμένες καταστάσεις.
Η αστρολογία όμως δεν μένει στο εμφανές μόνο πρόβλημα υγείας, πρόβλημα είναι και τα υπαρξιακά προβλήματα της ανθρωπότητας, η έλλειψη καθοδήγησης και γνώσης του γιατί είμαι σε αυτό τον κόσμο. Έλλειψη υγείας είναι και οι συνεχόμενες αποτυχημένες ερωτικές και όχι μόνο σχέσεις που τελικά μας φορτώνουν περισσότερα προβλήματα. Έλλειψη υγείας είναι και η επαγγελματική μας ζωή που πολλές φορές δεν έχει καμία προοπτική η δεν είμαστε καλά μέσα σε αυτή.
Σε όλα αυτά και ακόμη παραπάνω η αστρολογία μπορεί να μας βοηθήσει να βρούμε λύσεις και να δώσουμε στον εαυτό μας τη δυνατότητα να είμαστε επιτέλους ευτυχισμένοι. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι έχουμε το μαγικό βαλιτσάκι του sport billy και τελικά ο άνθρωπος γίνεται καλά με τη 1η συνεδρία. Ο δρόμος της Σοφίας είναι πάντα μακρύς και επίπονος, θέλει χρόνο να για να βρούμε τον εαυτό μας αλλά το να γνωρίζεις και να μπορείς να δώσεις λύσεις στα ίδια σου τα προβλήματα είναι μία σπουδαία δύναμη που την ψάχνουν οι άνθρωποι χρόνια.

Η αστρολογία λοιπόν στην νέα εποχή δεν είναι απλά για την καθημερινή διασκέδαση μας μέσα από τις σελίδες ενός αστρολογικού περιοδικού που το μόνο που κάνει είναι να προβλέπει. Είναι καθήκον της αστρολογίας να προσφέρει και να δώσει τον καλύτερο της εαυτό  σε μία ανθρωπότητα που βρίσκεται στην πιο κρίσιμη καμπή της. Σε αυτή ακριβώς τη καμπή η αστρολογία μπορεί στα σκοτάδια του λαβυρίνθου μας να λειτουργήσει σαν μία πηγή φωτός που θα μας φωτίσει τα μονοπάτια της ψυχής μας. Το τι θα επιλέξουμε εμείς τελικά είναι δική μας προσωπική επιλογή.