Επιλέγοντας την Κατάλληλη ημερομηνία για Γάμο!

Επιλέγοντας την Κατάλληλη ημερομηνία για Γάμο

Δεν είναι λίγες οι φορές που οι άνθρωποι έχουν άγχος για το γάμο τους και το κατά πόσο θα πάει καλά. Γνωρίζουμε αστρολογικά ότι κάθε στιγμή εμπεριέχει όλη την σημασία και εξελικτική ενέργεια που εμπεριέχεται στο κόσμο, ακριβώς όπως αποτυπώνεται στον αστρολογικό χάρτη. Γι’ αυτό το λόγο και η μέριμνα για ένα σωστό χάρτη γάμου είναι ιδιαίτερα σωστή και απαιτητή. Επειδή το θέμα είναι καθαρά τεχνικό, δεν θα σας ζαλίσω αλλά θα σας αναφέρω καθαρά κάθε κριτήριο.
 

Πριν την ημερομηνία γάμου…


Πριν καθορίσει την ημερομηνία Γάμου, θα πρέπει ο αστρολόγος να καθορίσει πρώτα άλλα στοιχεία. Βλέπετε, αν τα θεμέλια ενός σπιτιού δεν είναι ιδιαίτερα δυνατά τότε δεν μπορούμε να χτίσουμε παραπέρα. Έτσι λοιπόν το 1ο βασικό κομμάτι που κοιτάμε είναι στους 2 γενέθλιους χάρτες του ζευγαριού τα εξής:

  1. Κυβερνήτες 1ου – 7ου και για τα δύο ζευγάρια, να μην δέχονται αρνητικές όψεις από Κρόνο, Ουρανό, Ποσειδώνα και Πλούτωνα. Αυτό μας βοηθά να μπορέσουμε να καταλάβουμε τη γενικότερη κατάσταση που βρίσκεται το ζευγάρι. Δεν είναι λίγες οι φορές που η ίδια η κίνηση του γάμου βασίζεται σε λανθασμένα «θέλω».
  2. 1ος και 7ος οίκος και στα δύο άτομα να μην περιλαμβάνει τον Άρη – Κρόνο – Ποσειδώνα – Ουρανό και Πλούτωνα. Αυτό το κριτήριο δεν είναι τόσο εύκολο αλλά αν γίνεται είναι ιδιαίτερα θετικό. Αυτό δεν είναι ιδιαίτερα εύκολο διότι για παράδειγμα ο Κρόνος κάθεται από 2.9 χρόνια και στον Ποσειδώνα μπορούμε να φτάσουμε και 14 χρόνια ανά 30 μοίρες. Αυτό όπως καταλαβαίνετε δεν γίνεται λοιπόν πάντα, εκτός αν θα θέλατε να καθυστερήσετε το γάμο σας 14 χρόνια… Ο Άρης μπορεί να αποφευχθεί άνετα γι’ αυτό και πάντα δεν πρέπει να είναι σε αυτούς τους οίκους, τη στιγμή του γάμου.
  3. Οι κλήροι της τύχης του ζευγαριού είναι καλό να μην δέχονται αρνητικές όψεις και ακόμη καλύτερο να δέχονται θετικές από Αφροδίτη και Δία.
  4. Οι κλήροι του Γάμου του Ζευγαριού είναι καλό να μην δέχονται αρνητικές όψεις και ακόμη καλύτερο να δέχονται θετικές από Αφροδίτη και Δία.

Πέρα όμως από αυτό, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι όταν ένα ζευγάρι παντρεύεται, ενεργοποιείται σε μεγαλύτερο βαθμό και ο σύνθετος χάρτης του. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να προσέξουμε κάποια στοιχεία και σε αυτό το επίπεδο. Για τον σύνθετο στη συγκεκριμένη περίπτωση, θα πρέπει να κοιτάξετε τον Davison και όχι τον Μεσοδιαστηματικό.

  1. 1ος και 7ος οίκος να μην δέχονται οι ακμές τους αρνητικές όψεις καθώς και οι κυβερνήτες τους αν είναι δυνατόν
  2. Η Αφροδίτη να δέχεται θετικές όψεις από διέλευση
  3. Η Σελήνη να δέχεται θετικές όψεις από διέλευση
  4. Ο Βόρειος δεσμός δεν πρέπει απλά να δέχεται καλές όψεις αλλά και να μην είναι σε σύνοδο με τη Σελήνη

Ο χάρτης του γάμου


Αφού λοιπόν έχουμε εξετάσει ποιες ημερομηνίες μέσα σε ένα χρονικό διάστημα μας βοηθούν ως προς τους γενέθλιους χάρτες και τον σύνθετο, το επόμενο βήμα που έχουμε να κάνουμε είναι να φτιάξουμε έναν κατάλληλο χάρτη γεγονότος γάμου που να μπορεί να μας ικανοποιεί όσο το δυνατόν περισσότερο. Θα πρέπει να θυμάστε ότι δεν είναι σχεδόν ποτέ δυνατόν να μπορέσετε να ικανοποιήσετε όλους τους κανόνες, όμως όσο περισσότερους διασφαλίζετε τόσο καλύτερη δουλειά έχετε κάνει στην επιλογή σας για ένα καλό γάμο.

  1. Ο κυβερνήτης του 1ου και του 7ου να μην δέχονται αρνητικές όψεις, μάλιστα θα ήταν ακόμη καλύτερο αν δέχονται θετικές όψεις από πλανήτες όπως Αφροδίτη, Δίας και Σελήνη.
  2. Η Σελήνη δεν θα πρέπει να κάνει αρνητικές όψεις την ώρα του γάμου, επίσης δεν θα πρέπει να βρίσκεται σε κενή πορεία ή να κατευθύνεται στο μέλλον να κάνει τη 1η σύνοδο της με τον Άρη και με τον Κρόνο. Επίσης η Σελήνη θα πρέπει να βρίσκεται σε γέμιση. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει ο Ήλιος να είναι από όψη ακριβούς συνόδου μέχρι και λίγο πριν την ακριβή αντίθεση. Από την αντίθεση ακριβείας μέχρι και λίγο πριν την σύνοδο, το διάστημα είναι αρνητικό.
  3. Δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να έχουμε εκείνη την ημέρα οποιοδήποτε πλανήτη να κάνει ακριβείας συνόδους, τετράγωνα ή/και αντιθέσεις με τον Ουρανό, τον Ποσειδώνα, τον Πλούτωνα και τον Κρόνο.
  4. Η Αφροδίτη στο χάρτη πρέπει να είναι δυνατή, αν είναι δυνατό να βρίσκεται σε ζώδιο κυβέρνησης και έξαρσης, ενώ να συμβαίνει το ίδιο και με τον οίκο.
  5. Η Αφροδίτη είναι πολύ καλό να μην δέχεται αρνητικές όψεις από κακεργέτες πλανήτες και αν γίνεται να βρίσκεται σε κάποιο είδος υποδοχής (αμοιβαίας για παράδειγμα) ή να είναι ο τελικός κριτής του Δία.
  6. Οι Τελικοί κριτές του 1ου και 7ου οίκου δεν θα πρέπει να δέχονται αρνητικές όψεις δηλαδή αντίθεση, τετράγωνο και χιαστί.
  7. Την ημέρα του γάμου επίσης, καλό θα ήταν να μην υπάρχει κανένας προσωπικός πλανήτης σε πτώση ή σε αδυναμία. Οι προσωπικοί πλανήτες είναι ο Ήλιος, η Σελήνη, ο Ερμής, η Αφροδίτη και ο Άρης.
  8. Οι προσωπικοί πλανήτες την ημέρα του γάμου δεν θα πρέπει να βρίσκονται σε ανάδρομη φάση, όπως επίσης καλό θα ήταν να αποφεύγεται να βρίσκονται σε στάσιμη φάση κίνησης.
  9. Οι περίοδοι των εκλείψεων δεν είναι ποτέ ιδιαίτερα καλές, οπότε 15 μέρες πριν και μετά τις Εκλείψεις καλό θα ήταν να μην υπάρχει καμία προσπάθεια για γάμο.
  10. Πολύ σημαντικό επίσης, ο Βόρειος δεσμός της ημερομηνίας του γάμου να δέχεται θετικές όψεις, μάλιστα είναι ιδιαίτερα θετικό αν οι κυβερνήτες του 1ου οίκου των γενέθλιων χαρτών του ζευγαριού κάνουν καλές όψεις με αυτόν.
  11. Ο κλήρος του γάμου της ημερομηνίας της γέννησης, θα πρέπει να βρίσκεται σε καλό οίκο και να μην δέχεται τετράγωνα από Κρόνο και Ποσειδώνα.
  12. Ο κλήρος της τύχης της ημερομηνίας γέννησης, θα πρέπει να βρίσκεται σε καλό οίκο και να μην δέχεται τετράγωνα από Κρόνο και Ποσειδώνα.
  13. Το μεσοδιάστημα του Ήλιου και της Σελήνης θα πρέπει να βρίσκεται σε θετικό ζώδιο, αν είναι ο Ήλιος μεταξύ Κριού και Παρθένου και σε αρνητικό ζώδιο αν βρίσκεται μεταξύ Ζυγού και Ιχθύων.
  14. Το μεσοδιάστημα Ήλιου και της Σελήνης θα πρέπει να δέχεται θετικές όψεις, όσο είναι δυνατό, από τους υπόλοιπους πλανήτες
  15. Το μεσοδιάστημα της Αφροδίτης και του Άρη θα πρέπει να δέχεται θετικές όψεις, όσο είναι δυνατό, από τους υπόλοιπους πλανήτες
  16. Η Καλύτερη θέση της Αφροδίτης για γάμο είναι στις 0ο Ζυγού, και 9 – 14 μοίρες του Ταύρου και του Ζυγού.


Όπως βλέπετε, υπάρχουν 24 κριτήρια που είναι αδύνατον να μπορέσουν όλα να τεθούν σε εφαρμογή. Κάτι τέτοιο θα ήταν ιδανικό αλλά δεν μπορεί να γίνει. Για αυτό το λόγο υπάρχει οκανόνας του ¾ αυτό σημαίνει ότι αν μπορέσουμε και πιάσουμε τα ¾ του συνόλου των κριτηρίων, είμαστε σε ένα πάρα – πάρα πολύ καλό επίπεδο. Στα 2/4 η ημερομηνία είναι καλή αλλά έχει κάποια αρνητικά χαρακτηριστικά, ενώ στο ¼ καλό είναι να αποφεύγεται να γίνει ο γάμος σε αυτή την ημερομηνία.

Σαφώς αν ποτέ καταφέρετε τα 4/4, είναι το ιδανικό. Επίσης απαραίτητο είναι να υπάρχουν συνθήκες από όλα τα μέρη που αναφέραμε, θα πρέπει δηλαδή να έχετε θετικά κριτήρια και από τους 2 γενέθλιους χάρτες των ατόμων και από το σύνθετο τους και από το χάρτη του γεγονότος. Επίσης δεν είναι καλό να προγραμματίσουμε ένα γάμο αν δεν καλύπτεται καμία συνθήκη, είτε από τους γενέθλιους χάρτες του ζευγαριού είτε από το σύνθετο.

Πως βρίσκουμε τον Κλήρο της Τύχης και τον Κλήρο του Γάμου
α) Κλήρος της τύχης:
Ι) για τα ωροσκόπια ημέρας είναι Ωροσκόπος + Σελήνη – Ήλιος
ΙΙ) για τα ωροσκόπια νύχτας είναι Ωροσκόπος + Ήλιος – Σελήνη

β) Κλήρος του Γάμου (αγάπης) :
Ωροσκόπος + Ακμή 7ου – Αφροδίτη