Η Αφροδίτη στην αστρολογία και ο μυστικός νόμος της Επιθυμίας: Το ταξίδι στη μεταμόρφωση!

Η Αφροδίτη στην αστρολογία και η αστροψυχολογική της προσέγγιση στον γενέθλιο χάρτη!

Μην κοιτάς αυτά που θέλω και αυτά που αναζητώ γιατί με οδήγησαν σε λάθος τέλος, δεν ξέρουμε τι πραγματικά ζητάει η καρδιά μας»

Το παραμιλητό μιας χαμένης Κυριακής – Memories of redemption (2008)

Η τρελή επιθυμία

Οι επιθυμίες είναι ο βασικός πυλώνας εξέλιξης της ζωής μας. Οι επιθυμίες σε μεγάλο βαθμό θα καθορίσουν τις πράξεις και τις σκέψεις μας. Πολλές φορές οι επιθυμίες είναι αυτό που προσπαθούμε να βρούμε για να λυτρωθούμε, είναι αυτές που πιστεύουμε ότι θα μας οδηγήσουν στην ευτυχία μας. Όλο το Δυτικό οικοδόμημα έχει βασιστεί στην ολοκλήρωση των επιθυμιών μας είτε αυτών που είναι κοινωνικά αποδεχτών είτε των κρυφών που προσπαθούμε στο σκοτάδι να εκπληρώσουμε.  

Στην πραγματικότητα οι επιθυμίες είναι τόσο σημαντικές στον κόσμο μας τελικά όπου έχουμε αρχίσει και χάνουμε τη δυνατότητα να τις ελέγξουμε. Ο άνθρωπος που δεν μπορεί να ελέγξει τις επιθυμίες του όμως είναι δυστυχισμένος και μόνος, γιατί το μυαλό επικεντρώνεται τόσο πολύ στην επιθυμία όπου χάνει τελικά το νόημα αυτής του της επιθυμίας. Όταν αρχίζουμε να χάνουμε τον έλεγχο οδηγούμαστε προς τη δυστυχία και την απογοήτευση. Ακόμη και αν πετύχουμε τελικά το σκοπό μας δεν μας αρκεί και θα προσπαθήσουμε ακόμη περισσότερο ενώ γίνεται τόσο έντονη η ίδια η επιθυμία που γίνεται το επίκεντρο του Εγώ μας.

Οι καταστροφικές συνέπειες

Άπειρες είναι οι φορές όπου έχουμε δει ανθρώπους που δεν μπορούν να οργανώσουν τη ζωή τους και οι επιθυμίες τους μπορεί να είναι η ίδια η καταστροφή τους. Ακόμη και η απλή ανάγκη για κάποιον σύντροφο μπορεί να είναι ιδιαίτερα προβληματική όταν γίνεται το επίκεντρο της σκέψης μας. Οι σκέψεις μας μπορούν να επηρεαστούν ακόμη και από εξιδανικεύσεις όπου τελικά μονίμως μας οδηγούν σε απογοητεύσεις γιατί δεν μπορούν σχεδόν ποτέ αυτές οι εξιδανικεύσεις να γίνουν πραγματικότητα.

Χαρακτηριστικές όψεις εξιδανίκευσης είναι η Αφροδίτη σύνοδος με τον Ερμή, Η Αφροδίτη σύνοδο με τον Ήλιο, ο Δίας σε όψη με την Αφροδίτη, και οι αρνητικές όψεις του Ποσειδώνα με τα Φώτα και τους προσωπικούς πλανήτες ( Ερμής, Αφροδίτη, Άρης). Σαφώς κάθε εξιδανίκευση δεν είναι κάτι απειλητικό, υπάρχουν πολλές περιπτώσεις ανθρώπων που μέσα από την εξιδανίκευση τους κατάφεραν να απελευθερωθούν από διάφορα δεσμά και να γίνουν πολύ παραγωγικοί και πετυχημένοι άνθρωποι. Το σίγουρο είναι όμως ότι πάρα πολλοί άνθρωποι δυστυχώς καθημερινά δεν μπορούν να διαχειριστούν τις ίδιες τους τις επιθυμίες κάτι που καταλήγει να τους πάει πολύ πίσω στη ζωή τους.

Αφροδίτη και επιθυμία

Η επιθυμία μας αστρολογικά σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό σχετίζεται με την Αφροδίτη, μπορεί βέβαια κάθε πλανήτης ξεχωριστά να συνδέεται με ένα είδος επιθυμίας όπως για παράδειγμα ο Άρης που έχει να κάνει με την σεξουαλική «επιθυμία», όμως τελικά η Αφροδίτη είναι ο πλανήτης που επηρεάζει πάρα πολύ όλους μας ως προς το τομέα της επιθυμίας. Εξάλλου η έννοια της επιθυμίας είναι βασική στο ζώδιο του Ταύρου. Το ίδιο το ζώδιο έχει μέσα του πολύ βαθιά την αίσθηση της επιθυμίας και μέσα από αυτή προσπαθεί να δημιουργήσει ζωή.

Η Αφροδίτη είναι ο πλανήτης κλειδί για να μπορέσουμε να επιτύχουμε μία ισορροπημένη σε επιθυμίες ζωή και να μπορέσουμε να γλυτώσουμε από την άγνοια. Η συνεχόμενη βλέπετε παρουσία επιθυμιών είναι δείγμα άγνοιας γιατί η επιμονή στην επιθυμία μπορεί να φέρει μόνο πόνο και θάνατο. Δεν είναι τυχαίο ότι απέναντι από την Αφροδίτη υπάρχει ο Πλούτωνας στον Σκορπιό. Εξάλλου η μεγαλύτερη απόδειξη για τη ματαιότητα πολλών πραγμάτων στη ζωή μας δεν είναι άλλη από τον ίδιο το Θάνατο και πως τίποτα δεν μπορεί να μείνει ίδιο όπως ήταν στο παρελθόν.

Υγιείς και μη επιθυμίες

Δεν είναι όλες οι επιθυμίες όμως προβληματικές και δύσκολες. Σε αυτό μεγάλη υπόθεση παίζει καταρχάς σε ένα χάρτη που βρίσκεται η Αφροδίτη. Στην Παρθένο που είναι και η πτώση της η επιθυμία διαστρεβλώνεται γίνεται υπηρεσία και κόστος για το ίδιο το άτομο, το άτομο αρνείται τις επιθυμίες τους ενώ στον Κριό και στον Σκορπιό έχουμε τα άτομα που θα κάνουν τα πάντα για να μπορέσουν να εκπληρώσουν ακόμη και τις πιο ακραίες επιθυμίες τους. Αν η Αφροδίτη στην Παρθένο είναι η υπερβολή της έλλειψης της επιθυμίας για το ίδιο το άτομο στον Κριό και στον Σκορπιό είναι η επιθυμία που δεν έχει όριο και έλεγχο και μπορεί να κυριαρχήσει πάνω στο άτομο με αποτέλεσμα τελικά ακόμη και να αυτοκαταστραφεί.

1.png

Στον Ταύρο και στο Ζυγό μας φανερώνονται και οι λογικές επιθυμίες που είναι υγιείς στον άνθρωπο η μία της επιβίωσης μέσω της τροφής και των χρημάτων (λόγω της κοινωνίας) αλλά και της πνευματικής μέσω αξιών που είναι ο Ταύρος και η άλλη του Ζυγού που είναι η επιθυμία για επικοινωνία με τους άλλους ανθρώπους, η επιθυμία της κοινωνικοποίησης. Στον Ιχθύ πια οι επιθυμίες παίρνουν μία άλλη μορφή αποκτούν μία ανυστερόβουλη στάση συχνά και το άτομο γίνεται ανεξάρτητο από τις τυπικές επιθυμίες αν πραγματικά το επιλέξει με αποτέλεσμα να ανυψωθεί.

Σαφώς μεγάλο ρόλο παίζουν και οι οίκοι που έχει ένα άτομο την Αφροδίτη του. Ο οίκος αποτελεί το περιβάλλον που θα μεγαλώσει ένα άτομο, αν λοιπόν από το ζώδιο βλέπουμε τις μεγάλες επιθυμίες που θα έχει ένα άτομο μέσα από το βιολογικό του προφίλ στους οίκους βλέπουμε τη μεγάλη επιθυμία του ατόμου που θα υπάρξει μέσα από το περιβάλλον.

Σαφώς ο συνδυασμός οίκου και ζωδίου θα μπορέσει να μας βοηθήσει να βρούμε ποιες θα είναι τελικά οι μεγαλύτερες επιθυμίες ενός ατόμου. Ένας άνθρωπος για παράδειγμα με την Αφροδίτη στο Σκορπιό έχει τεράστια εσωτερική ανάγκη βιολογικά να μπορέσει να μεταφέρει το γονίδιο του στις επόμενες γενιές. Αυτό βέβαια δεν το συνειδητοποιεί αλλά υπάρχει μέσα στην βιολογική – εξελικτική δυναμική του ατόμου.

Αν τώρα αυτή η δυναμική εμφανιστεί μέσα στον 10ο οίκο έχουμε να κάνουμε με ένα άτομο που για να μπορέσει να το πετύχει αυτό θα προσπαθήσει σε ένα βαθμό να αυξήσει το κοινωνικό του κύρος, μάλιστα είναι αλήθεια ότι οι γυναίκες προτιμούν ανθρώπους με κοινωνικό κύρος άρα και όντως θα καταφέρει να αυξήσει τις πιθανότητες να μπορέσει να αναπαραχθεί βιολογικά. Αν όμως αυτή η επιθυμία που υπάρχει χάσει τον έλεγχο τότε μπορεί να έχουμε έναν άνθρωπο που διψά για εξουσία και αντί απλά να προσπαθήσει να επιτύχει το βιολογικό του σκοπό να κάνει άσκοπο σεξ και να χρησιμοποιεί τελικά κάθε γυναίκα για τους σεξουαλικούς του σκοπούς.

Η υπερβολή μάλιστα μπορεί να είναι τέτοια που κάποια στιγμή να έχουμε και προβλήματα με ασθένειες για αυτό εξάλλου και ο Σκορπιός έχει ευαισθησία στα γεννητικά όργανα. Δεν συμβαίνει αυτό μέσω κάποιας μαγείας αλλά μέσα από την συνειδητή πράξη της υπερβολικής σεξουαλικής λειτουργίας. Οι μη υγιείς επιθυμίες μπορούν επίσης να παρουσιαστούν μέσα από Τετράγωνα και Αντιθέσεις με τον Δία, τον Ουρανό, τον Ποσειδώνα και τον Πλούτωνα. Ο Κρόνος συνήθως δεν αυξάνει την επιθυμία αλλά την εξαλείφει κάτι που και αυτό βέβαια είναι αρνητικό. Οι άνθρωποι πρέπει να βρισκόμαστε σε μία ισορροπία και η απώλεια της επιθυμίας όπως είναι γνωστό σε κάποιες θρησκείες δεν οδηγεί σε ένα ανθρώπινο μονοπάτι. Το σώμα μας υπάρχει για να το βιώνουμε και όχι να το απαρνούμαστε.

2.png

Η Ανάγκη και η Επιθυμία

Η επιθυμία μας όμως τροφοδοτείται από τις διάφορες ανάγκες που έχουμε στη ζωή μας, οι ανάγκες είναι πράγματα που θεωρούμε ότι είναι βασικά για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε στη ζωή μας. Για να μπορέσουμε να νοιώσουμε ασφαλείς και δημιουργικοί στον κάθε τομέα που κινούμαστε η ανάγκη είναι αυτή που μας καθοδηγεί για να μπορέσουμε να φτάσουμε στην πληρότητα και στην ανάπτυξη ενός εαυτού που θα μπορέσει να οδηγήσει τον καθένα μας στην ολοκλήρωση προσωπικού μας μονοπατιού.

Η Ανάγκη τελικώς είναι αυτή που θα καθορίσει την επιθυμία και κυριαρχεί πίσω από αυτή. Αν οι ανάγκες μας δεν μπορούν να είναι διαχειρίσιμες τότε υπάρχει ο κίνδυνος να εκτροχιαστούμε σαν οργανισμός άρα και τελικά να χάσουμε την ορθή επιθυμία και να βυθιστούμε σε μία κόλαση.

Σελήνη και Αφροδίτη

Οι ανάγκες μας καθορίζονται από τη Σελήνη, οι βασικές ανάγκες του οργανισμού και ο τρόπος που εκφράζονται είναι αποτέλεσμα της Σελήνης καθότι και η Σελήνη προτάσσει αυτό που είναι βασικό και αναγκαίο έτσι ώστε να μπορέσει να προχωρήσει το άτομο και να εξελιχθεί. Στο ψυχολογικό πλαίσιο η Σελήνη φανερώνει σημαντικές ανάγκες που έχουν σαν σκοπό την ρυθμισμένη λειτουργία του οργανισμού σε ψυχολογικό επίπεδο.

Μία αρκετά βεβαρυμμένη Σελήνη μπορεί να οδηγήσει σε σημαντικές δυσκολίες το άτομο καθότι οι ανάγκες του ατόμου δεν θα είναι ούτε ξεκάθαρες ούτε οι κατάλληλες ώστε να μπορέσει να επιτύχει το άτομο την ψυχολογική του ισορροπία. Άλλες φορές μπορεί και να μην έχει το άτομο τη δυνατότητα απλά να μπορέσει να πετύχει αυτές του τις ανάγκες, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε κατάθλιψη και γενικότερη δυσκολία επίτευξης στη ζωή του.

3.png

Διαστρέβλωση της ανάγκης = Καταστροφικές επιθυμίες

Όταν έχουμε μία προβληματισμένη Σελήνη στο χάρτη ακόμη και αν έχουμε μία δυνατή Αφροδίτη πολύ πιθανόν η Αφροδίτη δεν θα είναι ικανή να εκφράσει τις σωστές επιθυμίες καθότι οι ανάγκες που θα λαμβάνονται από τη Σελήνη θα είναι λανθασμένες. Με αυτό τον τρόπο μπορεί να έχουμε τη δημιουργία καταστροφικών επιθυμιών που μπορεί να χαλάσουν ολόκληρες ζωές και οικογένειες. Δεν είναι τυχαίο οικογένειες να σωριάζονται από τις λανθασμένες επιθυμίες απλά και μόνο επειδή ένα άτομο δεν μπορούσε να φτάσει σε μία ισορροπία.

Η Σελήνη μπορεί να μας ξεκλειδώσει μέσα από τις όψεις της βαθιές ανάγκες που έχει το άτομο. Το τετράγωνο και η αντίθεση δεν θα πρέπει να το δούμε ως μία καταστροφική όψη αλλά μία εσπευσμένη ανάγκη που προσπαθούμε βεβιασμένα να καλύψουμε και επειδή γίνεται πολύ γρήγορα η ανάγκη κάλυψης της μας οδηγεί σε σημαντικά σφάλματα. Για παράδειγμα η ανάγκη για απελευθέρωση του Υδροχόου μπορεί να οδηγήσει τελικά σε οριστική ρήξη με τους ανθρώπους γύρω του και τελικά να χάσει το σημείο επαφής.

Η Αφύπνιση

 Κάποια στιγμή όμως έρχεται ακόμη και για τους ανθρώπους που έχουν δύσκολη Σελήνη ή Αφροδίτη η δυνατότητα για λύτρωση εκεί που αρχίζει να ξυπνά από τον λήθαργο και αρχίζει να προσπαθεί να ανακαλύψει ποιες είναι οι σημαντικές του ανάγκες. Συνήθως οι ίδιες όψεις που προκαλούν τα ζητήματα στο γενέθλιο είναι και οι ίδιες που ξυπνούν το άτομο από μία προβληματική κατάσταση. Πολλά άτομα πέρασαν από ένα τετράγωνο ή μία αντίθεση από έναν Πλούτωνα ή έναν Ποσειδώνα και κατάφεραν μέσα από ένα δύσκολο γεγονός να αφυπνιστούν και να μπορέσουν να καταλάβουν ουσιαστικά τον λάθος δρόμο που είχαν ακολουθήσει οι προσωπικές τους ζωές.

Πολλές φορές είναι αργά για αυτό και προσωπικά χαίρομαι τους ανθρώπους που έχουν πρόωρα στους χάρτες τους σκληρές όψεις μέσα από διελεύσεις καθότι τους δίνεται η δυνατότητα να μπορέσουν να διαχειριστούν καλύτερα την όποια αποκάλυψη τους συμβεί αλλά και ίσως και καταστροφή. Το νεανικό μυαλό εξάλλου καταφέρνει να προσαρμοστεί και να αλλάξει πιο εύκολα από έναν μεγαλύτερο άνθρωπο. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι οι διελεύσεις σε μεγαλύτερη ηλικία δεν φέρουν μαζί τους τον αέρα της αλλαγής απλά τότε η διαδικασία είναι περισσότερο επίπονη και καταστροφική για το άτομο. Η Αφύπνιση ψυχολογικά αρχίζει να συμβαίνει με το πέρας της όψης Ακριβείας.

Αν έχουμε 3 φορές μία όψη να συμβαίνει, η αφύπνιση αρχίζει να συμβαίνει επακριβώς με το ανάδρομο (2ο) στάδιο της ακριβούς όψης. Αν είναι 5 τότε υπάρχει μία εσωτερική αφύπνιση στο 2ο στάδιο της όψης που είναι η 1η αναδρομή ενώ στο 4ο έχουμε μία ολιστική μεταμόρφωση. Να θυμάστε ότι στις περιπτώσεις που ένας πλανήτης κάνει μία όψη 5 φορές με κάποιον πλανήτη τότε έχουμε ριζοσπαστικές αλλαγές στο άτομο αυτό.

Η Σιωπή

Μετά την αφύπνιση αυτό που έρχεται είναι η σιωπή. Ο Λόγος της σιωπής είναι για να μπορέσει να ηρεμήσει από την ταραχή το άτομο. Όπως ακριβώς μετά την καταιγίδα υπάρχει μία σιωπή που σκοπό έχει την ησυχία του ατόμου και την απορρόφηση των επιρροών που το επηρέασαν δραστικά. Η Σιωπή είναι μεγάλος θεραπευτής γιατί μας βοηθά να μπορέσουμε να προσαρμοστούμε σε νέες καταστάσεις και συνθήκες. Αυτή ακριβώς η μετάβαση μπορεί να βοηθήσει και ένα άτομο επιτέλους να αλλάξει πια τη ζωή του. Οι άνθρωποι που έχουν τις μεγαλύτερες αλλαγές σε όλα τα παραπάνω που έχουμε αναλύσει είναι άτομα που έχουν πλανήτες στις εξής μοίρες:

4.png

Η Εξέλιξη του πολεμιστή

Βεβαίως μετά το ξύπνημα το άτομο πρέπει να αρχίσει να μετουσιώνει την Αφροδίτη του και τη Σελήνη του. Πρέπει να προσπαθήσει να ενεργοποιήσει πια τους δύο αυτούς πλανήτες σε ένα πολύ διαφορετικό επίπεδο. Στην εσωτερική πια αστρολογία η Σελήνη κυριαρχεί πάνω στην Παρθένο και η Αφροδίτη πάνω στους Διδύμους οπότε και θα λειτουργούν ως κυβερνήτες των οίκων όπου οι ακμές θα βρίσκονται σε αυτά τα ζώδια.

Η Σελήνη Κυβερνά θα πρέπει να θυμάστε το 1ο Chakra που ονομάζεται Muladhara που βρίσκεται στη βάση της σπονδυλικής στήλης και η Αφροδίτη κυβερνά το Chakra της Καρδιάς. Πάντα λοιπόν τα προβλήματα ξεκινάνε από έλλειψη ισορροπίας της ζωώδους φύσης μας αλλά και από δυσκολίες να αγαπήσουμε και να αγαπηθούμε. Αν μπορέσουμε να ξεπεράσουμε τους φόβους μας για την υλική μας και ερωτική μας ζωή τότε θα μπορέσουμε να εξελιχθούμε ειδάλλως μόνιμα θα βρισκόμαστε θύματα της προσκόλλησης.

Φεύγοντας από την προσκόλληση

Η προσκόλληση είναι το χειρότερο που μπορεί να μας συμβεί, η προσκόλληση στο σεξ, στα χρήματα, στο σώμα μας, στον έρωτα, στην ανάγκη μας να έχουμε γύρω μας ακολούθους ή στην φοβία μας να είμαστε ισότιμοι με τους άλλους. Η προσκόλληση σε όλα τα παραπάνω πάντα θα φέρνει σημαντικές κρίσεις. Οι λύσεις είναι πάντα πολύ απλές, εξ αρχής θα πρέπει μέσω της Σελήνης να προσφέρουμε στα παιδιά μας ένα ασφαλές αναπτυξιακό περιβάλλον ενώ με την Αφροδίτη να μπορέσουμε να δώσουμε ουσιαστικές αξίες στον κόσμο γύρω μας.

Αν δεν μπορέσουμε να φύγουμε από αυτούς τους φόβους τότε θα έχουμε χάσει το παιχνίδι στη ζωή. Αν ένα άτομο σαφώς δεν έχει πολυτέλεια να έχει μία σωστή οικογενειακή ανάπτυξη μπορεί να δουλέψει το ίδιο πάνω στον χάρτη του. Γιατί ένα άτομο για παράδειγμα με μία Σελήνη στον Κριό μπορεί να θέλει τόσο πολύ να γίνει πρώτο και τελικά να πατάει επάνω στους άλλους ανθρώπους. Εδώ για παράδειγμα θα πρέπει να κοιτάξει την αυτό – πεποίθηση του δηλαδή τον 2ο οίκο του και να κοιτάξει να την ενδυναμώσει με υγιείς τρόπους. Αν τα καταφέρει εκεί το άτομο μετέπειτα πρέπει να προσέξει την Αφροδίτη του και να δει τι πραγματικά πλέον θέλει.

Αν είναι στον Τοξότη η Ανάγκη του για να γνωρίσει όσο το δυνατόν καινούρια πράγματα μπορεί να ενδυναμώσει την επιθυμία του να ταξιδέψει και να γνωρίσει ανθρώπους και να μπορέσει να κερδίσει πολλές εμπειρίες και γνώσεις μέσα από την επικοινωνία με ανθρώπους.

Επίλογος

Το ταξίδι στην μεταμόρφωση δεν είναι εύκολο ειδικά όταν έχουμε μία κοινωνία που με το ζόρι μας βάζει να αποκτούμε άρρωστες επιθυμίες ώστε να μπορεί να μας χειραγωγεί και μερικοί να αυξήσουν το κέρδος τους. Η μελέτη του Κρόνου στο χάρτη για το πώς το άτομο μπορεί να γίνει κύριος του εαυτού του ή δούλος της κοινωνίας είναι παραπάνω από απαραίτητη.

Ένας αδύναμος Κρόνος μπορεί να μας κάνει αδύνατους να αντισταθούμε απέναντι σε ένα κοινωνικό σύνολο και ένας μη υγιής Ήλιος δεν θα μας βοηθήσει να μπορέσουμε να αφήσουμε το πραγματικό μας αποτύπωμα στο περιβάλλον. Με τι σταδιακή όμως μελέτη του χάρτη μας μπορούμε και έχουμε τη δυνατότητα να γίνουμε καλύτεροι και κυρίως να απελευθερωθούμε αρκεί να μπορέσουμε να ακούσουμε τη πραγματικά ζητάμε για αυτό πολλές φορές και η σιωπή είναι πολύτιμη όχι μόνο για μετά την καταιγίδα αλλά και όταν νοιώθουμε μόνοι στο σκοτάδι της ψυχής μας.