Καλύτερη επικοινωνία με τον σύντροφο μέσω του Ερμή

Α) Η Σημασία της επικοινωνίας: Μία σωστή επικοινωνία στην σχέση είναι πολύ σημαντική γιατί ουσιαστικά την τροφοδοτεί με λύσεις και φέρνει το ζευγάρι πιο κοντά. Οι σχέσεις που κρατάνε στο χρόνο και που μπορούν οι άνθρωποι να ισχυριστούν ότι σε αυτές περνούν καλά, δεν είναι άλλες από αυτές που οι άνθρωποι μπορούν και έχουν μία ισορροπημένη σχέση ανάμεσα στις ανάγκες τους.

Η επικοινωνία μας φέρνει όλους πιο κοντά και μας κάνει να θέλουμε να έχουμε περισσότερο χρόνο με τον σύντροφό μας γιατί με αυτό τον τρόπο είμαστε ευτυχισμένοι και ό,τι μας φέρνει ευτυχία είναι και αυτό που θέλουμε να έχουμε δίπλα μας.
Στην αστρολογία η έννοια της επικοινωνίας βρίσκεται στον Πλανήτη Ερμή όπου και για αυτό του δόθηκε το αρχέτυπο του Ερμή, του θεού, δηλαδή, της επικοινωνίας.
Ο Ερμής είναι όμως ένας πλανήτης που θέλει πάνω από όλα πολύ μεγάλη προσπάθεια για να εκφραστεί σωστά, μιας και χρωματίζεται πολύ έντονα από οποιοδήποτε άλλο πλανήτη.

Β) ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 

Το να προσπαθώ όμως να επικοινωνήσω σωστά με τον σύντροφο μου δεν σημαίνει ότι θα αρχίζω να του λέω πόσο πληγωμένος νοιώθω μαζί του και ότι φοβάμαι την εγκατάλειψη και γενικότερα ότι τον βλέπω να είναι ψυχρός απέναντί μου.
Βλέπετε, οι άνδρες είναι πολύ δύσκολο να επικοινωνήσουν συναισθηματικά και οποιαδήποτε απογοήτευση της γυναίκας προς το πρόσωπό τους, τους κάνει να νοιώθουν ανίκανοι και άκυροι. Έτσι, ή θα αποτραβηχτούν και θα δείξουν ακόμη πιο παγωμένοι και αδιάφοροι, ή θα δείξουν εκνευρισμένοι και πολύ αγχωμένοι και πολλές φορές μπορεί να δείξουν και βία και αυτό γιατί πρέπει να αποδείξουν ότι είναι οι ΑΝΔΡΕΣ και δεν επιτρέπεται να είναι αυτοί οι ανίκανοι.

Έτσι λοιπόν σε μία επικοινωνία η γυναίκα θα πρέπει να μην κάνει αναφορά με επιθετικό τρόπο όταν μιλάει (δείχνοντας φανερά παράπονα) γιατί το μόνο που θα καταφέρει είναι να τα κάνει χειρότερα.

Οι άνδρες χρειάζονται 3 φορές περισσότερο άγγιγμα για να νοιώσουν ότι είναι κοντά σε μία γυναίκα και σεξουαλικά θα πρέπει η γυναίκα να δείχνει αρχικά τουλάχιστον πολύ πλήρης μιας και ο οργασμός παράγει οξυτοσίνες  οι οποίες βοηθούν στο να μπορέσει ο άνδρας να προσκολληθεί περισσότερο στη γυναίκα. Κυρίως όμως χρειάζονται από τη γυναίκα μία επικοινωνία που δεν βασίζεται στο : Κοίταξε πόσο τρυφερή και γλυκιά είμαι μαζί σου και εσύ πόσο κακός και αδιάφορος είσαι απέναντι μου.

Κάτι τέτοιο για τον άνδρα είναι απορριπτικό και ουσιαστικά τον κάνει να νοιώθει ότι σαν ηγέτης έχει αποτύχει. Ιδιαίτερα αν αυτό συνοδεύεται από πίεση επαγγελματική ή γενικότερα έχει αποτύχει σε κάποιον τομέα επαγγελματικό κυρίως τότε η απάντηση τουλάχιστον θα είναι απαξιωτική μιας και θα πρέπει να αμυνθεί τουλάχιστον για την προσωπική του ζωή.
Ένας άνδρας θα νοιώσει πιο πολύ κολακευμένος αν του πείτε ότι είσαστε περήφανες για την δουλειά του παρά για κάτι άλλο. Τολμήστε να αναφέρετε ότι το καινούριο φόρεμα που πήρατε το κάνατε για να νοιώσει πιο σεξουαλικός μαζί σας και ότι το κάνατε για αυτόν (ακόμη και αν δεν ισχύει) και θα δείτε ότι σταδιακά ο σύντροφος σας θα είναι ακόμη πιο δεκτικός σε εσάς χωρίς να είναι επιθετικός απέναντι σας.

Σταδιακά θα τον δείτε να είναι και αρκετά πιο ζεστός και κυρίως θα φτάσετε σε ένα σημείο να μην χρειάζεται τελικά να κάνετε παράπονα μιας και με τον πλάγιο τρόπο που θα έχετε δείξει τι θέλετε θα φροντίσει να το κάνει από μόνος του.

Με λίγα λόγια θα πρέπει να καταλάβουμε ότι:

ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΣ ΦΟΒΟΣ = ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΔΡΑ

Αν λοιπόν οι γυναίκες δράσουν πιο ελεύθερα με λιγότερους φόβους και ανασφάλειες και γίνουν πιο αποφασιστικές αρνούμενες να γίνουν οι γυναικούλες των συντρόφων τους τότε θα δουν τη σχέση τους να ανθεί σε ένα ιδιαίτερα μεγάλο βαθμό.

Επίσης πολύ καλή στιγμή για την επικοινωνία με τον σύντροφο σας είναι όταν κάνετε μαζί πράγματα όταν δηλαδή πηγαίνετε μία βόλτα μιας και ο σύντροφος σας δεν θα νοιώθει ότι του επιτίθεστε, αφού και θα είναι πιο χαλαρωμένος άρα και λιγότερο αμυντικός.

Το μαγικό κλειδί για την πόρτα και των δύο φύλων είναι απλά η εμπιστοσύνη. Όταν δείχνουμε εμπιστοσύνη στον σύντροφό μας, τότε και αυτός νοιώθει ότι έχει τα περιθώρια να κινηθεί όπως θα ήθελε.

Γ) Ο ΕΡΜΗΣ ΣΤΑ ΖΩΔΙΑ ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟΥΣ ΑΝΔΡΕΣ

Ερμής στον ΚΡΙΟ:
Ο σύντροφός σας είναι πολύ επιθετικός και έχει μεγάλη έγνοια του να είναι ο αρχηγός. Πολλές φορές θα ήθελε να ελέγχει και να διευθετεί από μόνος του τις συζητήσεις του. Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορείτε να συζητήσετε καν εύκολα. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να είσθε όσο το δυνατόν περισσότερο παθιασμένες μαζί του μιας και η λογική πάει περίπατο.

Ερμής στον ΤΑΥΡΟ:
Αυτός ο άνθρωπος δεν μπορεί με τίποτα να νοιώσει πίεση. Θέλει πάνω από όλα τα πράγματα γύρω του να είναι ήρεμα και χαλαρά, οπότε μην δοκιμάσετε να κάνετε λεκτική επίθεση και να διαμορφώσετε ένα άσχημο περιβάλλον.  Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να του πείτε κάτι με χαλαρό τρόπο και να δει από μόνος του ότι έτσι τα πράγματα θα είναι καλύτερα. Επίσης θα πρέπει να είσθε όσο το δυνατόν περισσότερο πρακτική και τρυφερή.

Ερμής στους ΔΙΔΥΜΟΥΣ:
Αυτός ο Ερμής θέλει πάνω από όλα να υπάρχει λογική σε όσα θα απαιτήσετε και κυρίως να το δείξετε με ειλικρινές ενδιαφέρον και με όσο το δυνατόν λιγότερους συναισθηματισμούς γιατί δυστυχώς το συναίσθημα πνίγει αυτούς τους ανθρώπους. Πρέπει τέλος να είσαστε ευχάριστη και διασκεδαστική. Δεν θέλει επίσης να νοιώθει ότι κάποιος τον θεωρεί χαζό, για αυτό να είσθε ειλικρινείς.

Ερμής στον ΚΑΡΚΙΝΟ:
Θέλει να του μιλήσετε όπως ακριβώς μιλάτε στο παιδί σας. Απαιτούν πάντα να είναι το χαϊδεμένο σας και κυρίως δεν θέλουν να αντιδράτε με υπερβολική αυστηρότητα. Χρειάζεται πάνω από όλα ψυχραιμία και κυρίως διάθεση να είσθε όχι τόσο επικοινωνιακή αλλά ενσυναισθητική. Είναι ένας καλός σύντροφος απλά ποτέ μην μιλήσετε άσχημα για τη μαμά του.

Ερμής στον ΛΕΟΝΤΑ:
Θέλει να έχει πάντα τον κύριο λόγο και αν δεν μπορείτε να το αντέξετε απλό είναι επιλογή σας να φύγετε και όχι να τον ανεχτείτε. Πάντως δεν είναι επιλογή σας να τον αλλάξετε. Πρέπει να κινηθείτε πολύ έξυπνα και να μην τον μειώσετε. Να δείξετε ότι είσθε καλά μαζί του αλλά ότι θα θέλατε και αυτό για να είσαστε καλύτερα. Μην περιμένετε να σας πει ποτέ όχι έχει άδικο, μιας και ο εγωισμός τους είναι πολύ μεγάλος.

Ερμής στην ΠΑΡΘΕΝΟ:
Ένας άνθρωπος που δεν θα είναι, λεκτικά τουλάχιστον, ιδιαίτερα συναισθηματικός.  Αυτό σημαίνει ότι δεν θα πρέπει να περιμένετε μεγάλες εκδηλώσεις αγάπης, μιας και είναι ένας ιδιαίτερα πρακτικός άνθρωπος. Μιλήστε του όμως λογικά και πρακτικά πείτε του πώς νοιώθετε, χωρίς να τον γεμίζετε ευθύνες και ενοχές, και σταδιακά θα μπορέσει να αλλάξει. Αν θέλετε να αλλάξει μόνος του μην το περιμένετε ποτέ.

Ερμής στον ΖΥΓΟ:
Είναι ένα άτομο που πολλές φορές είναι αναποφάσιστο και δύσκολα θα μπορέσει να σας βοηθήσει συναισθηματικά γιατί είναι αρκετά ευαίσθητος. Πολλές φορές, όταν δείχνει το ενδιαφέρον του, μπορεί να το δείχνει ρομαντικά από τη μία, αλλά πάντα θα σας φαίνεται λίγο γιατί θα νοιώθετε ότι κάτι δεν σας καλύπτει. Σε αυτό φταίει το ότι είναι ανασφαλής και δεν μπορεί να πιστέψει στον εαυτό του, ώστε να πάρει το ρόλο που του απαιτείτε.

Ερμής στον ΣΚΟΡΠΙΟ:
Του είναι πολύ δύσκολο να εκφραστεί συναισθηματικά και να επικοινωνήσει όπως θα έπρεπε. Δεν αποκτά εύκολα εμπιστοσύνη για τον άλλον που σημαίνει ότι θα τον δείτε τις περισσότερες φορές να είναι αποστασιοποιημένος. Για να μπορέσετε να επικοινωνήσετε μαζί του πρέπει πρώτα να δείξετε ότι αξίζετε πολλά αλλά κυρίως να δει ότι ενδιαφέρεστε για αυτόν ιδιαίτερα στον σεξουαλικό τομέα.

Ερμής στον ΤΟΞΟΤΗ:
Το βασικό είναι να μην τους πιέζετε και να μην τους κάνετε να νοιώθουν ότι είσαστε όλη την ώρα από πίσω τους. Θέλουν το χρόνο τους να αναπνεύσουν, και επικοινωνιακά δύσκολα θα παραδεχτούν ότι έχουν άδικο μιας και πιστεύουν ότι τα ξέρουν όλα. Η λύση σας είναι να μπορέσετε να κάνετε πράγματα και να υπάρχει ποικιλία. Με αυτό τον τρόπο σε αυτές τις στιγμές που θα κάνετε κάποια πράγματα, είναι και η στιγμή που μπορείτε να κάνετε και τις καλύτερες συζητήσεις σας.

Ερμής στον ΑΙΓΟΚΕΡΩ:
Από τα πιο δύσκολα ζώδια για συζήτηση μιας και μόνοι τους αποφασίζουν για πάρα πολλά πράγματα. Από την αρχή θα πρέπει να είσθε ιδιαίτερα αποφασιστικές και δυναμικές. Να μην επιτρέψετε να κάνετε ό,τι αυτός θέλει και να λέτε τι σας ενοχλεί.  Είναι ο άνθρωπος με αυτή τη θέση που θα θελήσει πάνω από όλα ειλικρίνεια, αλλά χωρίς συναισθηματικές υπερβολές. Σίγουρα πάντως, δεν είναι ο σύντροφος που θα σας δώσει μεγάλη τροφή συναισθήματος.

Ερμής στον ΥΔΡΟΧΟΟ:
Πολύ δύσκολα αυτός ο άνθρωπος θα επικοινωνήσει μαζί σας ως ερωτικός σύντροφος. Το πιο πιθανό είναι να είναι μαζί σας απλά φιλικός. Με ακριβώς αυτό τον τόνο της φιλικότητας πρέπει να του μιλήσετε. Αποφύγετε να είσθε επιθετική η με υψηλούς τόνους γιατί κάτι τέτοιο δεν θα σας οδηγήσει σε τίποτα άλλο από ένα ακόμη αδιέξοδο.

Ερμής στους ΙΧΘΕΙΣ:
Προσπαθήστε πάντα μαζί του να είσθε ξεκάθαρη και κυρίως να είναι και αυτός μαζί σας. Αν είναι ακόμη σε κάποιες στιγμές να είσθε επαναλαμβανόμενη ή και πιεστική, χωρίς όμως να χάνετε την γλυκύτητά σας και την συντροφικότητά σας, μιας και το συναίσθημα σε αυτό το άτομο είναι κάτι που βοηθά πάρα πολύ στην επικοινωνία σας.

ΤΕΣΤ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ: 

Καταγράψτε τα θετικά και αρνητικά του συντρόφου σας

Που είναι η θέση του Ερμή του Συντρόφου σας;

Διαβάζοντας τις παραπάνω ερμηνείες κατανοήστε τι τον αγχώνει ώστε να αποφύγετε τα λάθη και να ενεργοποιήσετε τα θετικά χαρακτηριστικά του. Με αυτό τον τρόπο σταδιακά θα δείτε ότι τα αρνητικά χαρακτηριστικά του σε ένα βαθμό θα αρχίζουν να μειώνονται. Κυρίως όμως βλέποντας τα δικά σας χαρακτηριστικά αναγνωρίστε ποια δεν θα ήθελε να βλέπει και ποια καλά σας χαρακτηριστικά θα ήθελε να ανακαλύψει.