Κρίσιμες περίοδοι στις Ερωτικές σχέσεις! Πως θα καταλάβετε αστρολογικά οτι έρχετε κρίση στις σχέσεις σας!

Κρίσιμες περίοδοι στις Ερωτικές σχέσεις

Οι σχέσεις μπορεί να περνάνε από πολλές φάσεις όμως λίγες είναι οι στιγμές όπου πραγματικά μία σχέση μπορεί να περνάει από μεγάλο κίνδυνο. Μπορεί μία δυσλειτουργική σχέση να περάσει από χίλια κύματα και να αντέχει όμως ένα είναι το χτύπημα το οποίο και θα φέρει τελικά τον οριστικό χωρισμό. Κάποιες φορές οι σχέσεις μπορεί να οδηγηθούν στο χωρισμό από διάφορα γεγονότα και όχι απαραίτητα επειδή κάποιος έφταιγε.

Για παράδειγμα μπορεί κάποιος να πρέπει να φύγει λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων και η απόσταση να τους χωρίσει. Επίσης μπορεί να συμβεί και το ακραίο σενάριο όπως να πεθάνει ο ερωτικός σύντροφος. Άλλες φορές ο χωρισμός μπορεί να έρθει μέσα από σοβαρές συγκρούσεις που έχουν προετοιμάσει το ζευγάρι για το τέλος. Άλλες φορές μπορεί ένα μόνο ξαφνικό γεγονός να οδηγήσει τελικά στον οριστικό χωρισμό. Δεν είναι κάτι σπάνιο ο κόσμος να γκρεμίζει μία σχέση σε ένα λεπτό μόνο και μόνο επειδή κάτι άλλο βρέθηκε μπροστά του.

Στην βασική παλέτα ενός αστρολόγου υπάρχουν κάποιες συγκεκριμένες όψεις οι οποίες είναι πάντα ιδιαίτερα αποκαλυπτικές όταν θα πρέπει να δει μία σχέση και την πιθανότητα αυτής για χωρισμό – διαζύγιο. Έτσι λοιπόν οι όψεις δεν παράγουν χωρισμό αν δεν υπάρχει που λέμε καπνός, αν όμως η σχέση δεν είναι ισορροπημένη και είναι προβληματική είναι πολύ πιθανόν να έχουμε ακόμη και ένα σημαντικό διαζύγιο ή χωρισμό που μπορεί να στοιχίσει μόνο στο ένα άτομο, και τα δύο ή και κανένα…..

Εμείς σε αυτό το άρθρο θα ασχοληθούμε με τις διελεύσεις ως μέσο πρόβλεψης αλλά σαφώς και υπάρχουν όψεις από το προοδευτικό, τις κατευθύνσεις και άλλες τεχνικές που μπορούν να μας βοηθήσουν στις οποίες θα αναφερθούμε σε μελλοντικό μας άρθρο.

1) Πλούτωνας σε τετράγωνο η αντίθεση με κυβερνήτη 7ου (γάμος) ή κυβερνήτη 5ου (σχέση) Όταν συμβαίνει αυτή η όψη τότε έχουμε σημαντικές αναταραχές μέσα στη σχέση. Το πρόβλημα συνήθως είναι ότι υπάρχουν πολλά καταπιεσμένα πράγματα στη σχέση τα οποία πρέπει να βγουν ειδάλλως θα γίνει μία και μοναδική έκρηξη που θα διαλύσει τα πάντα. Προσοχή όμως δεν είναι απαραίτητο να είναι κάτι ανάμεσα στη σχέση.

Για παράδειγμα μπορεί να είναι μία γυναίκα που χρόνια τώρα ήταν με έναν άνδρα που την αγαπούσε γιατί είχε έτσι μάθει από το οικογενειακό της περιβάλλον άρα και ουσιαστικά δεν μπορούσε να ξεφύγει από μία κατάσταση που έχει σχέση με την αναπτυξιακή της ηλικία. Τα σενάρια μπορεί να είναι πολλά το θέμα όμως είναι ότι κάτι που είναι παλιό κρυμμένο και καταπιεσμένο σκάει και έχει σαν αποτέλεσμα τελικά τη συντριβή μιας σχέσης.

Άλλες φορές μπορεί να είναι κρυμμένα μυστικά και ανασφάλειες ατόμων, μία συμβατικής σχέσης που πια κανένας δεν θέλει να συμμετέχει ενώ έχουμε πολύ έντονο εδώ και το θέμα του μίσους που είναι κοντά στην αγάπη αν ο Πλούτωνας επηρεάζει επίσης και τον κυβ του 1ου ή 11ου. Άμα υπάρχει Πλούτωνας Ήλιος μπορεί μία σχέση απλά να έφτασε στο τέλος της όπως ο φυσικός θάνατος ενός ανθρώπου, όλα κάποια στιγμή τελειώνουν….

2) Πλούτωνας σε τετράγωνο με την Αφροδίτη Σε αυτή τη περίπτωση μπορεί να υπάρχουν έντονα συναισθήματα καταπίεσης ή έντασης ανάμεσα στο ζευγάρι που μπορεί να οδηγήσουν σε σημαντικά προβλήματα. Συνήθως το άτομο δεν μπορεί να καταλάβει ότι πρέπει να είναι περισσότερο δημοκρατικό στη σχέση του και πιθανών να ξεκινάνε πολλές έντονες ανασφάλειες. Επίσης έχουμε είτε μία προβληματική κατάσταση στην σεξουαλικότητα ή το θέμα των χρημάτων προκαλεί σημαντικές συγκρούσεις και ανασφάλειες.

3) Πλούτωνας σε αντίθεση με την Αφροδίτη Εδώ υπάρχει μία σαφής καταπίεσης από το σύντροφο όπου και το άτομο νοιώθει ότι δεν μπορεί να αναπνεύσει. Επίσης μπορεί να δείχνει έναν άνθρωπο ο οποίος με κάποιο τρόπο προσπαθεί να ελέγξει τη ζωή του ατόμου που μελετάμε ή μπορεί να υπάρχει από το περιβάλλον μία σημαντική δυσκολία που δοκιμάζει τα όρια της σχέσης. Με την αντίθεση πρέπει να περιμένουμε τρομερή επιθετικότητα και δυσκολία στο να μπορέσει το ζευγάρι να συνεννοηθεί. Σε αυτή τη περίπτωση επίσης ισχύει το ότι έχουμε πιθανές επιρροές από τρίτα πρόσωπα που προσπαθούν να αποσταθεροποιήσουν τη σχέση και να της κάνουν κακό.

4) Ποσειδώνας σύνοδο με ωροσκόπο ή κατερχόμενο (Αφροδίτη) Σε αυτή τη περίπτωση μπορεί το άτομο να θελήσει να βρει κάτι άλλο στη ζωή του καθώς η υπάρχουσα σχέση του μπορεί σε κάποιο βαθμό να μην τον καλύπτει, όταν αυτό συνδυαστεί και με μία από τις παρακάτω όψεις του Ουρανού τότε το άτομο για χάρη μιας παράλληλης σχέσης του μπορεί να χωρίσει. (αν είναι με το κατερχόμενο είναι ο σύντροφος του ατόμου που το κάνει αυτό)

5) Ουρανός σε τετράγωνο η αντίθεση με κυβερνήτη 7ου (γάμος) ή κυβερνήτη 5ου (σχέση)Σε αυτή τη περίπτωση απλά υπάρχει μία βαθύτατη κρίση στη σχέση. Δείχνει ότι και τα δύο άτομα στη σχέση έχουν κουραστεί αρκετά και πως αυτό θα οδηγήσει πολύ πιθανά σε κάποιο χωρισμό. Κάποιες φορές εδώ μπορεί να σημαίνει και έναν χωρισμό που δεν έχει να κάνει με τα άτομα αλλά επειδή ένας τρίτος λόγος υπάρχει τελικά αναγκάζονται να χωρίσουν. Στη μοναδική περίπτωση που η όψη αυτή έχει θετικά αποτελέσματα είναι σε σχέση που είναι έξω από τα κοινωνικά δεδομένα σε ένα βαθμό όπως μία πολύ μεγαλύτερη γυναίκα με έναν μικρότερο άνδρα, ομοφυλοφιλικές σχέσεις, σχέσεις μεταξύ εχθρικών οικογενειών και τα συναφή.

6) Ουρανός σύνοδο Αφροδίτη Με τη σύνοδο το άτομο που έχει την Αφροδίτη θέλει να κάνει σημαντικές αλλαγές και πάνω σε αυτές τις αλλαγές μπορεί να αποφασίσει και να χωρίσει από το σύντροφο του. Η σχέση σίγουρα θα δεχθεί κλυδωνισμούς ενώ σχέσεις μιας βραδιάς μπορεί να αποκαλυφθούν κάτι που θα οδηγήσει πιθανών σε τριγμούς την επίσημη σχέση. Το πρόβλημα αυτής της όψης είναι η ανάγκη για ποικιλία για το άτομο που έχει την Αφροδίτη άρα και χρειάζεται να φέρει νέα πράγματα η σχέση. Εδώ συνήθως μία σχέση φεύγει και μία καινούρια έρχεται…

7) Ουρανός αντίθεση Αφροδίτη Στην αντίθεση αυτό που υπάρχει είναι ο σύντροφος του ατόμου να θέλει αλλαγές και να έχει βαρεθεί σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό την υπάρχουσα σχέση. Φαίνεται ότι θα υπάρχει σημαντική σύγκρουση καθότι η ανασφάλεια που θα υπάρξει θα είναι ιδιαίτερα μεγάλη και πιθανών να υπάρχουν και παρεξηγήσεις. Ένα άλλο σημαντικό πρόβλημα είναι και η τάση του ατόμου που τα έχει το άτομο να μην είναι πολύ πιστό άρα και να κάνει κάποια ξένο-περπατήματα.

8) Ουρανός τετράγωνο Αφροδίτη Με αυτή την όψη ατυχίες και εμπόδια ξεπηδούν από το πουθενά μην αφήνοντας τη σχέση να μπορέσει να ωριμάσει και να έχει αίσιο τέλος. Είναι η πιο δύσκολη όψη γιατί κανείς δεν φταίει για τα αποτελέσματα της όμως παρόλα αυτά η μοίρα η ίδια φέρνει σημαντικές δυσκολίες άρα και τελικά μπορεί το ζευγάρι να χωρίσει ακόμη και για μία παρεξήγηση ή επέμβαση της τύχης και το ζευγάρι να μην είχε κάποιο πραγματικό πρόβλημα.

Εδώ έχουμε επίσης και ξαφνικά γεγονότα που μπορεί να οδηγήσουν ένα από τα δύο άτομα της σχέσης να φύγει από το έτερον του ήμισυ. Αυτό μπορεί να είναι ακόμη και θάνατος ενός συγγενούς πολύ κοντινού για παράδειγμα στο άτομο άρα και να μην έχει όρεξη από εκεί και μετά να κάνει μία σχέση.

9) Κρόνος σε ταυτόχρονη όψη Ήλιο – Σελήνη όπου μία από τις όψεις να είναι τετράγωνο η αντίθεση Συνήθως δείχνει μία περίπτωση όπου όλα έχουν παγώσει η σχέση δεν μπορεί εύκολα να σωθεί και η σχέση πρέπει να διαλυθεί. Οι λόγοι του χωρισμού είναι ακόμη πιο ξεκάθαροι αν δούμε και το χάρτη του άλλου ατόμου. Συνήθως ένας είναι που φεύγει, η σχέση δηλαδή δεν γίνεται μέσα από συμφωνία, ένας πονάει πολύ και ο άλλος απλά μένει πίσω. Είναι μία δύσκολη όψη ιδιαίτερα αν κάπου μέσα σε αυτή την αστρολογική εικόνα συμμετέχει ο Ποσειδώνας, αυτός θα φέρει ψεύτικες ελπίδες και αναμονή που δεν θα οδηγήσει ποτέ σε επανασύνδεση.

10) Ουρανός και Κρόνος σε όψη με το μεσοδιάστημα Ήλιου – Σελήνης ή μεσοδιάστημα Αφροδίτης – Άρη ή μεσοδιάστημα κυβερνήτη 1ου – 7ου (γάμος) ή μεσοδιάστημα κυβερνήτη 5ου – 11ου (ενάμιση τετράγωνο, τετράγωνο, σύνοδο, αντίθεση, μισό τετράγωνο) Ο χωρισμός είναι συνήθως σκληρός και ιδιαίτερα δύσκολος και για τα δύο άτομο. Κάποιος από τους δύο πάντα αιφνιδιάζεται ενώ δεν είναι ποτέ εύκολος στην πράξη του.

Αυτό που συμβαίνει είναι ότι ένας δεν αποδέχεται αυτό το χωρισμό εύκολα. Σε περιπτώσεις που συμμετέχει ο Πλούτωνας μπορεί να έχουμε μία ολοκληρωτική άρνηση του χωρισμού που μπορεί να οδηγήσει και σε βία. Συνήθως εδώ έχουμε με συμμετοχή Ποσειδώνα έναν χωρισμό που όμως δεν είναι τελειωτικός και μπορεί αργότερα το ζευγάρι να επανασυνδεθεί.

11) Κρόνος παραλληλία – αντιπαραλληλία Χείρωνα ( ή το αντίστροφο) Θεωρείτε μία «μαύρη» όψη. Είναι ιδιαίτερα δύσκολη επίσης και στη συναστρία. Φέρνει σημαντικούς χωρισμούς που οδηγούν σε πολύ πόνο. Χαρακτηριστικό είναι ότι το άτομο πριν κακοποιηθεί μέσα από το χωρισμό συνήθως κακοποιείτε ψυχολογικά πολύ μέσα στη σχέση. Χρειάζεται πολύ προσοχή όταν αυτή η αστρολογική όψη έχει μέσα συμμετοχή της Αφροδίτης καθότι ο πόνος είναι κατά πολύ μεγαλύτερος.


Σημείωση: Οι παραπάνω όψεις είναι επίσης ιδιαίτερα δύσκολες όταν υπάρχουν και στο γενέθλιο χάρτη. Για παράδειγμα ένα άτομο που έχει Ουρανό τετράγωνο με Αφροδίτη στο γενέθλιο και γίνεται και στη διέλευση αυτό θα το επηρεάσει πολύ περισσότερο από ένα άτομο που δεν έχει αυτή την όψη. Επίσης το ίδιο μπορεί να γίνει και απλά με επανάληψη ζεύγους. Δηλαδή μπορεί κάποιος να γεννήθηκε με Πλούτωνα τετράγωνο Αφροδίτη, ακόμη και αν δεν υπάρχει και από διέλευση το τετράγωνο αλλά υπάρχει μία αντίθεση πάλι αυτό το άτομο θα βιώσει με αυξημένη ένταση την όψη αυτή.