Μητέρα – Σύντροφος – Ερωμένη: 3 ρόλοι για τη γυναίκα!

Μητέρα – Σύντροφος – Ερωμένη: Η γυναίκα στη μοντέρνα κοινωνία είναι αναγκασμένη να υιοθετήσει παράλληλα πολλές ταυτότητες πιεζόμενη απο τα δεδομένα της εποχής αλλά και επειδή η ίδια δεν κατάφερε ισοδύναμα να δηλώσει το στίγμα της όπως θα έπρεπε απέναντι στο ανδρικό φύλο. Η θεωρία της ισότητας οδήγησε ουσιαστικά τη γυναίκα σε περαιτέρω ρόλους αλλά όχι σε πραγματική ελευθερία σε σχέση με τον άνδρα με αποτέλεσμα η ζωή της τελικά αν και έχει κάποιες ουσιώδεις ελευθερίες σε ψυχολογικό επίπεδο να είναι πιο πιεσμένη απο ποτέ.

Μία γυναίκα αναγκαστηκά στη σημερινή κοινωνία αναγκάζεται και πρέπει να καλύψει κάποιους ρόλους. Πρέπει να είναι μητέρα, καθότι κάποια στιγμή οι περισσότερες θα επιλέξουν να κάνουν παιδιά. Πρέπει να είναι σύντροφος οπότε και να καλύπτει τις οικογενειακές ανάγκες του συντρόφου της όσο το δυνατόν περισσότερο αλλά ταυτόχρονα να διατηρεί και τη σεξουαλική της ταυτότητα ως ερωμένη πάντα έτοιμη και δυναμική όχι μόνο να κερδίσει ερωτικά τον άνδρα της αλλά και να ανταγωνιστεί άλλες γυναίκες σε ένα πολυγαμικό παιχνίδι ερωτικής εξουσίας που ο άνδρας την έβαλε απο την πίσω πόρτα.

Αυτό οδηγεί βέβαια σε αρκετές δυσκολίες και αναγκαστηκά κάτω απο την κοινωνική πίεση κανένας άνθρωπος δεν μπορεί να έχει πολύ καλή επίδοση εκτός αν προσπαθήσει πολύ. Σε αυτό το άρθρο θα μελετήσουμε ανάλογα με τις όψεις της Σελήνης, της Αφροδίτης και του κυβερνήτη του 1ου οίκου πως μία γυναίκα μπορεί να διαχειριστεί και να δει το προφιλ της και στους 3 ρόλους να είναι καλύτερο.

Σημείωση:

Η Σελήνη έχει να κάνει με το ρόλο της μητέρας

Η Αφροδίτη με το ρόλο της ερωμένης

Ο Κυβ 7ου με το ρόλο της συζύγου.

ΟΨΕΙΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΜΕΤΑΞΥ ΠΛΑΝΗΤΩΝ ΣΕΛΗΝΗΣ – ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ – ΚΥΒ 1ου

Σε όψεις συνόδου φαίνεται ότι η γυναίκα καταφέρνει να προσαρμόσει τις κοινωνικές ανάγκες που απαιτούνται. Μία σύνοδος Αφροδίτης με τη Σελήνη η με τον Κυβ 1ου μπορεί να οδηγήσει για παράδειγμα σε μία σημαντική επιτυχία στον τρόπο αφομοίωσης του ερωτικού ρόλου με αυτό της μητέρας για παράδειγμα ή της συντρόφου. Η σύνοδος δείχνει μία ευκολία και μία ροή που βοηθάει κάθε γυναίκα να μπορέσει να ξεπεράσει τις δυσκολίες.

Πολλές φορές το πρόβλημα που μπορεί να παρουσιαστεί είναι ίσως να μάθει να διαφοροποιεί κάποιες φορές τις όποιες καταστάσεις ότι κάποιες φορές μπορεί να φερθεί διαφορετικά ανά περίσταση και όχι να έχει μία τυπική προσωπικότητα σε διαφορετικές ανάγκες γιατί αυτό μπορεί να οδηγήσει σε συγκρούσεις και εντάσεις με τον υπόλοιπο κόσμο. Κάποιες φορές θα πρέπει μία γυναίκα αν και σύντροφος για παράδειγμα να μην συμπεριφερθεί σε μεγάλο γνωστό κοινό και σαν ερωμένη ή η συμπεριφορά μπροστά στο παιδί να μην μπορεί να είναι εύκολα διαχειρίσημη μιας και το άτομο μπορεί να μπερδεύει τους ρόλους σε κάποιο βαθμό.

ΟΨΕΙΣ ΕΞΑΓΩΝΟΥ ΜΕΤΑΞΥ ΠΛΑΝΗΤΩΝ ΣΕΛΗΝΗΣ – ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ – ΚΥΒ 1ου Με το εξάγωνο τα πράγματα για αυτή τη γυναίκα είναι σχετικά εύκολα. Εδώ έχουμε όχι μόνο μία ισορροπία ανάμεσα σε πολλαπλούς ρόλους αλλά ταυτόχρονα έχουμε και πολλές ευκαιρίες να παρουσιάζονται στη ζωή αυτής της γυναίκας μέσα απο διάφορες καταστάσεις στη ζωή της. Είναι ένα πρόσωπο που μπορεί πολύ εύκολα να προσαρμοστεί σε πολλές δύσκολες καταστάσεις και να διαχειριστεί τους πολλαπλούς ρόλους της πολύ πετυχημένα και σωστά

Αυτό μπορεί κάποιες φορές να οδηγήσει στην ίδια σε μία υπερβολική αυτοπεποίθηση όμως αυτό δεν είναι κάτι που θα πρέπει να την ανησυχεί. Το εξάγωνο δείχνει μία βαθιά γνώση του κάθε ρόλου που σχετίζεται με αυτό και βοηθά κυρίως στη σωστή κατανόηση. Συνήθως αυτές οι γυναίκες έχουν τις περισσότερες πιθανότητες να μην χωρίσουν στη ζωή τους ακριβώς γιατί ξέρουν πως να κινηθούν και δεν πνίγονται σε μία κουταλιά νερό.

ΟΨΕΙΣ ΤΕΤΡΑΓΩΝΟΥ ΜΕΤΑΞΥ ΠΛΑΝΗΤΩΝ ΣΕΛΗΝΗΣ – ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ – ΚΥΒ 1ου

Αυτός είναι ένας δύσκολος συνδυασμός και απαιτεί αρκετή προσπάθεια. Εδώ οι διάφοροι κοινωνικοί ρόλοι έρχονται σε σύγκρουση με αποτέλεσμα τελικά να υπάρχουν σημαντικά προβλήματα στη ζωή αυτής της γυναίκας. Κάποιος ρόλος αναγκαστηκά θα καταπιεστεί για να μπορέσει να εκφραστεί ο άλλος με αποτέλεσμα να έχουμε το συνδυασμό που παράγει τις μεγαλύτερες εσωτερικές ψυχολογικά δυσκολίες.

Είναι μία θέση που σημαίνει ότι η ίδια η γυναίκα δεν έχει καθορίσει τη θέση της στο περιβάλλον της και με τον ίδιο της τον εαυτό αυτό την οδηγεί να κάνει λάθη και να κατηγορεί τους ανθρώπους γύρω της. Συνήθως αυτή η θέση δείχνει μία ανταγωνιστική μητέρα ιδιαίτερα όταν συμμετέχει η Σελήνη όπου κατάπιε η δεν άφησε τη κόρη να διαμορφωθεί και να ωριμάσει. Αυτή η όψη προκαλεί σημαντικές δυσκολίες που θα πρέπει να προσεχθούν όσο γίνεται σε μικρή ηλικία.

ΟΨΕΙΣ ΤΡΙΓΩΝΟΥ ΜΕΤΑΞΥ ΠΛΑΝΗΤΩΝ ΣΕΛΗΝΗΣ – ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ – ΚΥΒ 1ου

Το τρίγωνο είναι μία ιδιαίτερα θετική κατάσταση. Εδώ όλα ρέουν αρμονικά, η γυναίκα όχι μόνο ξέρει πως να χειριστεί τους εκάστωτε κοινωνικούς της ρόλους αλλά μπορεί και να τους συνθέσει αρμονικά και να παράγει ένα τέλειο αποτέλεσμα. Είναι το πρότυπο γυναίκας καλοπαντρεμένης ευτυχισμένη απο τα παιδιά της και με ενεργή σεξουαλική ζωή.

Σε αυτή τη περίπτωση υπήρξε πολύ σημαντική υποστήριξη απο το περιβάλλον και το άτομο κατάφερε να μάθει πολύ σημαντικά πράγματα απο τη ζωή του. Το μόνο πρόβλημα που μπορεί να παρουσιαστεί είναι ότι μπορεί να υπάρξει κάποια παθητικότητα γιατί όλα πάνε απο μόνα τους καλά.

Πρόκειται για τις τυχερές γυναίκες του ζωδιακού εν αντιθέση με αυτές του εξαγώνου που οφείλουν την ευδαιμονία τους περισσότερο στη σωστή χρήση της ζωής τους απο προσπάθειες και σωστή διαχείρηση των ευκαιριών τους.

ΟΨΕΙΣ ΧΙΑΣΤΙ ΜΕΤΑΞΥ ΠΛΑΝΗΤΩΝ ΣΕΛΗΝΗΣ – ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ – ΚΥΒ 1ου

Η Χιαστί είναι μία δύσκολη όψη, ο λόγος είναι ότι σημαίνει ότι κάθε ρόλος εκφράζεται με έναν τελείος διαφορετικό τρόπο απο ότι οι υπόλοιποι. Αυτό οδηγεί κυρίως σε δυσκολίες να καταλάβουν την πολυπλοκότητα της οι άνδρες και γενικά το περιβάλλον της. Η ίδια μπορεί να έχει πολύ σωστή γνώση του τι παρέχει και τι εικόνα προβάλλει όμως τα πράγματα μεταξύ τους είναι τόσο ασύμφωνα που δεν μπορούν να δημιουργήσουν μία σημαντική ασφάλεια σε κανέναν.

Ο μόνος τρόπος για να μπορέσει να λειτουργήσει εποικοδομητικά αυτή η όψη είναι να μπορέσει το άτομο να λειτουργήσει ξεχωριστά και χωρίς κάποια επαφή κάθε ρόλος, αυτό βέβαια είναι ιδιαίτερα δύσκολο ιδιαίτερα όταν υπάρχει ένας γάμος με παιδιά. Για αυτό το λόγο εδώ μπορούμε να βρούμε γυναίκες που έχουν χωρίσει απο προηγούμενο γάμο και έχουν παιδιά και έχουν για παράδειγμα ξαναπαντρευτεί.

ΟΨΕΙΣ ΑΝΤΙΘΕΣΗΣ ΜΕΤΑΞΥ ΠΛΑΝΗΤΩΝ ΣΕΛΗΝΗΣ – ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ – ΚΥΒ 1ου

Η όψη της αντίθεσης έχει τα καλά της αλλά έχει και τα κακά της. Σε μία αντίθεση έχουμε πάντα την ένταση και τις συγκρούσεις όμως αυτό δεν είναι απόλυτα κακό μιας και μπορούμε να φτάσουμε σε μία πολύ σημαντική κατανόηση κάποιων πραγμάτων.

Εδώ πάντα έχουμε 2 ρόλους τουλάχιστον που βρίσκονται σε αντίθεση και διαφοροποίηση αυτό σημαίνει ότι το άτομο βλέπει 2 ρόλους από την αντίθετη ακριβώς προοπτική. Εδώ υπάρχει κάποια έλλειψη συνεννόησης με το περιβάλλον συχνά αλλά και μία εσωτερική σύγκρουση που έχει να κάνει με καταπίεση του ατόμου λόγω κάποιων συνθηκών. Για αυτό το άτομο πρέπει να συνθέσει ουσιαστικά τις αντιθέσεις και να καταλάβει στη πραγματικότητα ότι πρόκειται για 2 όψεις ενός ίδιου πράγματος.

Εάν καταφέρει να βρει τι είναι αυτό που ενώνει τις δύο διαφορετικές συμπεριφορές θα μπορέσει να βρει αυτό που λέγανε απο παλιά οι Έλληνες φιλόσοφοι τη μέση οδό οπότε και θα μπορέσουν να ξεπεράσουν αποτελεσματικά απο εδώ και στο εξής τις όποιες δυσκολίες.