Οικοθεσία Πλανητών στη Συναστρία: Τι αποκαλύπτουν για τις σχέσεις μας.

Ένα πολύ σημαντικό βήμα για την κατανόηση της συναστρίας είναι να δούμε οι πλανήτες του ενός ατόμου σε ποιους οίκους βρίσκονται στο χάρτη του άλλου ατόμου. Μάλιστα ενώ οι όψεις αρχίζουν να λειτουργούν σταδιακά κατά τη διάρκεια της γνωριμίας και γενικότερα της σχέσης και ενεργοποιούνται περισσότερο μετά το 1ο τρίμηνο, η οικοθεσία λειτουργεί άμεσα μετά το πρώτο λεπτό της γνωριμίας.

Θα σας έχει τύχει σίγουρα να βλέπετε κάποιο άτομο στο δρόμο που χωρίς να σας έχει κάνει κάτι, τον βλέπετε πολύ θετικά ή πολύ αρνητικά.  Αυτό έχει να κάνει με τους πλανήτες του ατόμου σε ποιους οίκους του χάρτη σας πέφτουν αλλά και οι δικοί σας πλανήτες στη συνέχεια, τι σχέση έχουν με τους άξονες του ωροσκοπίου και τους δικούς του οίκους.

 Σε μία σχέση όμως, όταν οι πλανήτες του ενός πέφτουν σε δύσκολους οίκους του άλλου ατόμου, έχουμε δύσκολες σχέσεις.

Συνήθως όταν ενεργοποιούνται ο 5ος και ο 7ος οίκος από πλανήτες του άλλου ατόμου, είναι ιδιαίτερα θετικό για μία σχέση καθότι το ερωτικό και το συντροφικό στοιχείο ενεργοποιείται αυτόματα.

Από την άλλη όταν ο σύντροφος έχει πλανήτες στον 8ο ή στον 12ο οίκο έχουμε προβλήματα και δυσκολία έκφρασης των συναισθημάτων αλλά και έντονη ανησυχία του ατόμου που έχει τους οίκους, καθότι νοιώθει ανασφάλεια.

 Ας δούμε συνολικά ο κάθε οίκος τι έχει να μας πει για τη σχέση…

Οι οίκοι

 1ος ΟΙΚΟΣ: Όταν πλανήτες πέφτουν στον 1ο οίκο του ατόμου τότε το άλλο πρόσωπο θα επηρεάσει ιδιαίτερα την προσωπικότητα και τον τρόπο με τον οποίο το άτομο συμπεριφέρεται. Ο Τομέας που θα αλλάξει πολύ είναι η εικόνα την οποία θα προβάλει το άτομο με την 1η ματιά. Πολλές φορές τα άτομα αυτά μέσα από αυτή τη σχέση βγαίνουν ή ιδιαίτερα κερδισμένα ή ιδιαίτερα χαμένα.

Αυτό σημαίνει ότι ανάλογα με την ύφος του πλανήτη και τις όψεις που κάνει με τον υπόλοιπο χάρτη του ατόμου που κοιτάμε, θα μπορέσουμε να καταλάβουμε αν αυτή η αλλαγή είναι για καλό ή όχι. Το σίγουρο είναι πάντως πως μέσα από μία τέτοια σχέση το άτομο σίγουρα θα αλλάξει.

2ος ΟΙΚΟΣ:   Οι πλανήτες στον 2ο οίκο μιλούν ξεκάθαρα για μία σχέση που θα επιφέρει αλλαγές στα ζητήματα αξιών που έχει ένα άτομο. Ίσως να είναι και ένας λόγος που αυτή η σχέση δημιουργήθηκε. Επίσης, τα οικονομικά του ατόμου θα αλλάξουν και θα τροποποιηθούν με θετικό η αρνητικό τρόπο. Μέσα από τον 2ο οίκο μπορούμε επίσης να πούμε ότι μπορεί να υπάρξει η τάση του ατόμου που έχει τους πλανήτες στον 2ο του άλλου, να τον εκμεταλλεύεται η να είναι ο ίδιος θύμα εκμετάλλευσης.  Είναι πολύ καλή οικοθεσία για σχέσεις επαγγελματικής και οικονομικής φύσεως.

3ος ΟΙΚΟΣ: Ο 3ος οίκος όταν ενεργοποιείται, δείχνει ότι έχουμε να κάνουμε με μία σχέση που θα αλλάξει τον τρόπο σκέψης του ατόμου ιδιαίτερα στην καθημερινότητα του. Επίσης δείχνει ότι μπορεί να υπάρχει και έντονη επικοινωνία μέσα στο ίδιο το ζευγάρι.  Από την άλλη μπορεί να είναι αυτή η επικοινωνία αρκετά υπερβολική και τελικά να μην υπάρχουν πολλές πράξεις μέσα στη σχέση. Επίσης είναι ένας οίκος που δείχνει ότι μπορεί το ζευγάρι να αναπτύξει μία ιδιαίτερα φιλική σχέση.  Προσοχή χρειάζεται όμως παρόλα αυτά για να μην εμπλακούν στη σχέση αδέλφια η φίλοι του ατόμου τους οποίους οίκους κοιτάμε.

4ος ΟΙΚΟΣ:  Με τον 4ο οίκο έχουμε ζητήματα αρκετά που μπορεί να είναι πολύ ενδιαφέρονται. Το άτομο που έχει πλανήτες εδώ μπορεί να πάρει ένα ρόλο μητρικό η πατρικό, ακόμη μπορεί να λειτουργήσει σαν καταλύτης σε ένα θέμα κληρονομικής αστρολογίας της οικογένειας του ατόμου. Πολλοί λένε ότι ενεργοποιεί καρμικές σχέσεις αλλά σχεδόν πάντα ο 4ος οίκος είναι δυνατός αρκετά γιατί δρα στον εσωτερικό ψυχισμό του ατόμου με αποτέλεσμα η έλξη να μην είναι ελεγχόμενη καθώς το άτομο πολλές φορές από το ρόλο του συντρόφου, μπορεί να αγαπήσει και κάποιον άλλο οικογενειακό ρόλο που μπορεί να μην είχε.

5ος ΟΙΚΟΣ: Όπως είπαμε ο 5ος οίκος είναι ιδιαίτερα θετικός γιατί ακριβώς οι πλανήτες του άλλου ατόμου επηρεάζουν το κομμάτι των ερωτικών ζητημάτων. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να υπάρξει μεγαλύτερη εκφραστικότητα και ερωτισμός αν οι πλανήτες το επιτρέπουν γιατί αν για παράδειγμα στη θέση του 5ου το άλλο άτομο έχει ένα Κρόνο τότε μάλλον έχουμε να κάνουμε για μία σχέση που δεν υπάρχει ιδιαίτερα ο ενθουσιασμός και πως ο Κρόνιος καταπιέζει και δεν βοηθά το άλλο άτομο να εκφραστεί. Παρόλα αυτά ο 5ος είναι πάντα ένας θετικό οίκος γιατί μας βοηθά να αναπτύξουμε συναισθήματα όσο και αν αυτά μπορεί να συναντούν προβλήματα.

6ος ΟΙΚΟΣ:  Στον 6ο οίκο δεν είναι τόσο εύκολο να μπορέσει μία σχέση να επιβιώσει γιατί συνήθως δεν υπάρχει ισοτιμία. Πολλές φορές τα άτομα συναντιούνται για πρώτη φορά σε εργασιακό περιβάλλον. Παρόλα αυτά δεν είναι ο κατάλληλος οίκος για να μπορέσει μία σχέση να κρατήσει γιατί συνήθως η σχέση είναι χωρίς πάθος και χωρίς ένταση. Είναι όμως μία σχέση που μπορεί να αλλάξει αρκετά τις συνήθειες και την καθημερινότητα του ατόμου που κοιτάμε τους οίκους. Το θέμα είναι να μην γίνει αυτή η καθημερινότητα στο τέλος το επίκεντρο της σχέσης.

7ος ΟΙΚΟΣ: Ο 7ος οίκος είναι ο κατεξοχήν οίκος της συντροφικότητας. Όσο περισσότερους πλανήτες έχει κάποιος στον 7ο οίκο σας τόσο πιο εύκολο είναι να τον δείτε σαν τον κατάλληλο σύντροφο για εσάς.  Πλανήτες μάλιστα σε αυτό τον οίκο θα σας πουν και πολλά στοιχεία για τον πραγματικό χαρακτήρα του ατόμου έτσι όπως βέβαια θα συμπεριφερθεί σε εσάς.

Είναι πολύ σημαντικό να καταλάβετε ότι επειδή κάποιος συμπεριφέρεται γλυκά σε σας δεν σημαίνει ότι είναι γλυκός με όλους και αντίστροφα αν κάποιος δεν σας συμπεριφέρεται καλά δεν σημαίνει ότι δεν συμπεριφέρεται καλά στους υπόλοιπους.  Με πλανήτες επίσης στον 7ο υπάρχει μία μεγάλη ευκολία ροής στη σχέση που μπορεί να την εκμεταλλευτεί το ζευγάρι για να συσφίξει τους δεσμούς του.

8ος ΟΙΚΟΣ: Ο 8ος οίκος είναι ιδιαίτερα σημαντικός γιατί από τη μία αυξάνει ιδιαίτερα τη σεξουαλικότητα από την άλλη όμως και τις φοβίες και τις ανασφάλειες του ατόμου που έχει τον 8ο οίκο του ενεργοποιημένο από τους πλανήτες του άλλου ατόμου. Συνήθως αναπτύσσονται ακραία συναισθήματα στα ζητήματα του πλανήτη που είναι μέσα σε αυτό τον οίκο και καλό θα ήταν να υπάρχει ένας πολύ προσεκτικός χειρισμός και από τα δύο άτομα για να μην υπάρχει κάποια έκρηξη.  Είναι επίσης πολύ σημαντικό να πούμε ότι πρόκειται για μία οικοθεσία που οδηγεί  σε έντονο πάθος πολλές φορές χωρίς να υπάρχει λογική και κατανόηση της πραγματικότητας. Αυτό βέβαια για να γίνει χρειάζεται αρκετούς πλανήτες στον 8ο οίκο.

9ος ΟΙΚΟΣ:  Στον 9ο οίκο έχουμε να κάνουμε με ένα άτομο που θα επηρεάσει τη ζωή μας στον τρόπο που κατανοούμε τον κόσμο γύρω μας. Συνήθως είναι σχέσεις που οδηγούν σε αλλαγές πορείας της ζωής μας, ενώ εάν έχουν έντονο τον 9ο οίκο μπορεί κάποιες φορές να είναι ένα άτομο που θα συναντήσουμε σε ταξίδι ή να είναι από το εξωτερικό. Τις πιο πολλές φορές η επιρροή πάντως του ατόμου είναι ιδιαίτερα θετική και ο κάτοχος του οίκου βιώνει θετικές εξελίξεις στη ζωή του με πολλούς τρόπους. Κάποιες φορές αυτό γίνεται απλά με την τύχη αλλά σε πολλές περιπτώσεις σχέσεων, αυτές οι αλλαγές γίνονται με την προσωπική βοήθεια συγκεκριμένων ατόμων που τους γνωρίζει μέσω της σχέσης του.

10ος ΟΙΚΟΣ: Στον 10ο οίκο πάλι έχουμε την πιθανότητα το άτομο να είναι φορέας ενός πατρικού η μητρικού ρόλου που δεν είναι πάντα ιδιαίτερα θετικό. Επίσης έχουμε συνήθως ένα άτομο που αλλάζει ριζικά την εικόνα την κοινωνική  του κατόχου του οίκου. Για το αν αυτή η αλλαγή είναι για καλό η κακό θα πρέπει να δούμε τους πλανήτες που βρίσκονται μέσα στον 10ο οίκο. Πολλές φορές έχουμε σχέσεις που αφορούν ένα άτομο που λειτουργεί επίσης υποστηρικτικά στην καριέρα του. Ενδεχομένως να είναι ένας manager ή κάποιο άτομο με εξουσία που θα το σπρώξει στην επιτυχία.  Μπορεί όμως να είναι και αυτός που θα τον στείλει σπίτι του, για αυτό και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στο πως χειριζόμαστε αυτούς τους ανθρώπους.

11ος ΟΙΚΟΣ:  Πλανήτες μέσα στον 11ο οίκο μπορούν να δώσουν μία πολύ ευχάριστη νότα σε μία σχέση. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να υπάρξει μία ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα σχέση με πολλές εκπλήξεις όταν ο 11ος είναι ιδιαίτερα ενεργοποιημένος. Από την άλλη χρειάζεται μία ιδιαίτερη προσοχή εάν το άτομο αφήσει να πάρει η σχέση μία πιο φιλική χροιά από ότι θα έπρεπε.  Μπορεί το άτομο για παράδειγμα να είναι τόσο κοινωνικό που να μην έχει ιδιαίτερο χρόνο για τη σχέση, παρά για τους φίλους του. Ο 11ος οίκος είναι ιδιαίτερα καλός αν θέλετε μία σχέση που να είναι ισότιμα τα μέλη της γιατί μπορεί εύκολα και  ο κάτοχος των πλανητών και των οίκων να διατηρήσουν τις ισορροπίες τους.

12ος ΟΙΚΟΣ:  Ο 12ος οίκος είναι ο πιο επικίνδυνος. Τα άτομα συνήθως μπαίνουν απρόσκλητα σε ένα χώρο που ούτε ο ίδιος ο κάτοχος του οίκου δεν μπορεί να μπει εύκολα. Αυτό προκαλεί ανασφάλειες και φοβίες. Συνήθως του ξυπνάνε δυσάρεστες αναμνήσεις ενώ οι σχέσεις πνίγονται χωρίς κάποιο ιδιαίτερο λόγο από ατυχίες και γεγονότα που δεν μπορούν να εξηγηθούν.

Το άτομο με τους πλανήτες του στο 12ο του συντρόφου του, θα πρέπει να προσέξει πάρα πολύ πως θα κινηθεί μέσα στη σχέση γιατί μπορεί όχι μόνο να πληγώσει αρκετά το άλλο άτομο αλλά και να του προξενήσει αρκετά προβλήματα ψυχολογικής και μη φύσεως. ΑΝ ο 12ος οίκος λειτουργήσει θετικά, τότε έχουμε τον σύντροφο που θα μας γιατρέψει από τις πληγές μας και θα μας βοηθήσει να μπορέσουμε να αποκτήσουμε την ευτυχία που πιθανών να είχαμε χάσει καιρό.

πλανητες στους οικους συναστρια, ωροσκοπος στους οικους συναστρια, Γωνιακοι οικοι συναστρια, ποιους οίκους κοιτάζουμε στη συναστρια,