Οι γονείς στο ωροσκόπιο!

Οι γονείς στο ωροσκόπιο!

Οι γονείς είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι για τη ζωή ενός ανθρώπου. Είναι μία στιγμή αποκάλυψης του εαυτού μας και κυρίως είναι δύο παράγοντες που μας επηρεάζουν σε ένα πάρα πολύ μεγάλο βαθμό… Οι γονείς μας δεν είναι μόνο αυτοί που μας επηρεάζουν απόλυτα τα πρώτα χρόνια της ζωής μας όταν είναι ακόμα οι μοναδικοί άνθρωποι που έχουμε επαφή στην καθημερινότητα μας. Είναι επίσης και το αποτέλεσμα στης γενετικής τους ένωσης. Οι γονείς λοιπόν είναι οι μόνοι οι οποίοι μας επηρεάζουν καθολικά όχι μόνο περιβαλλοντικά αλλά και βιολογικά.

1) Η μητέρα στην ζωή ενός ατόμου.   Η μητέρα είναι ίσως και με διαφορά αυτή που επηρεάζει το παιδί στον μεγαλύτερο βαθμό. Είναι αυτή που μας βοηθά στο να μπορέσουμε να διαμορφώσουμε την συναισθηματική και όχι μόνο ταυτότητα μας. Είναι τα θεμέλια στα οποία μετά θα μπορέσουμε να χτίσουμε την προσωπικότητα μας. Για αυτό μία σωστή μητέρα και μία καλή σχέση με τη μητέρα είναι ίσως ριζοσπαστικής σημασίας στην δυτική κουλτούρα άρα και στην αστρολογία.

Στην Αστρολογία η μητέρα φαίνεται από την Σελήνη. Η Σελήνη είναι ο οδηγός που μας βοηθά στο να μπορέσουμε να καταλάβουμε ποια είναι η σχέση μας με τη μητέρα και ποιες οι ενστικτώδεις ανάγκες μας. Σε ένα μεγάλο βαθμό μας αποκαλύπτει πώς μπορούμε να αγαπήσουμε και να αγαπηθούμε.  Πολλές φορές λέμε ότι οι αισθηματικές μας σχέσεις και ο τρόπος που αγαπάμε είναι στην Αφροδίτη αλλά αυτό είναι λάθος. Ο Πλανήτης που μας αποκαλύπτει την δυνατότητα αγάπης είναι η Σελήνη γιατί εξάλλου η πρώτη αγάπη που έχουμε στη ζωή μας άρα και η εκπαίδευση που έχουμε για να αγαπήσουμε δεν είναι άλλη από την ίδια τη μητέρα.

Αρνητικές όψεις της Σελήνης  σε ένα γενέθλιο χάρτη είναι σίγουρα ένα σημάδι δύσκολων σχέσεων με τη Μητέρα. Για κάποιο λόγο η μάνα δεν κατάφερε να είναι τόσο λειτουργική η και χρήσιμη στο παιδί.  Εδώ θα πρέπει βέβαια να πούμε ότι η τυπική ιδέα για τη συναισθηματική μητέρα που φροντίζει το παιδί της και του δίνει στοργή και αγάπη δεν είναι τίποτα άλλο από μία εξιδανικευμένη εικόνα του πολιτισμού μας που πολύ λίγη συνεκτικότητα έχει με την πραγματικότητα.  Εκεί έξω όπως έλεγε και ένας φίλος μου φιλόσοφος «είναι πολλές Μήδειες» και πράγματι αυτό είναι πραγματικότητα. Αυτό μπορώ να το δω άμεσα και μέσα από τη δουλειά μου αλλά και μέσα από τις εμπειρίες μου ως απλός άνθρωπος στην καθημερινότητα μου.  

Αρκετές γυναίκες διαχειρίζονται τα παιδιά τους με τέτοιο τρόπο που τους δημιουργούν τεράστια προβλήματα και δυστυχώς από ότι φαίνεται η σύγχρονη μάνα δεν έχει μάθει να είναι πιο σοφή η πιο ευαίσθητη ως προς την αδυναμία και ανάγκη που έχει το παιδί της τουλάχιστον τα πρώτα χρόνια της ζωής της.  

Υπάρχουν πολλές προβληματικές καταστάσεις όπως καταπιεσμένα παιδιά που δεν έχουν την δυνατότητα να προχωρήσουν στην ζωή τους, παιδιά που όταν μεγαλώνουν δεν μπορούν να κάνουν μία σοβαρή σχέση είτε γιατί η μητέρα έχει «παντρευτεί» το παιδί είτε το ανταγωνίζεται με τέτοιο τρόπο ώστε τελικά δεν μπορεί να αποκτήσει την δική του συναισθηματική ταυτότητα και τέλος μία μητέρα που χρησιμοποιεί ως εργαλείο εκδίκησης το παιδί είτε καταστρέφοντας το είτε κάνοντας το παιδί όπλο να καταστρέψει τους άλλους.

2) Οι πιο δύσκολες όψεις είναι όταν η Σελήνη κάνει όψη με τον Πλούτωνα τον Ποσειδώνα και τον Κρόνο. Για τις γυναίκες και μία δύσκολη όψη με την Αφροδίτη μπορεί να προκαλέσει πολλά προβλήματα μιας και δείχνει μία έντονη φιλαρέσκεια της μάνας που την κάνει ανταγωνιστική και δεν επιτρέπει στο κορίτσι ποτέ να διαμορφώσει την δική του «θηλυκή» ψυχολογία. 

Για τα αγόρια η πιο προβληματική όψη είναι αυτή της Σελήνης με τον Ποσειδώνα μιας και το παιδί της μητέρας γίνεται ουσιαστικά ο «Σωτήρας» της που θα τη σώσει από το δράμα στο οποίο ζει όλα αυτά τα χρόνια αυτή. Βέβαια οι δύσκολες όψεις με τον Πλούτωνα είναι πάντα οι χειρότερες και για τα δύο φύλα γιατί μας δίνουν στοιχεία εκδικητικότητας μέσα στην οικογένεια.

Μία μάνα «Μήδεια» εκδικητική ή και παράφρων είναι μέσα στην οικογένεια η οποία χρησιμοποιεί τα παιδιά της σαν «μπαταρίες» για να ρουφήξει την ενέργεια τους. Για αυτή τη μητέρα τα παιδιά δεν είναι το δημιούργημα ζωής αλλά οι νέοι της δούλοι.  Βέβαια στις περισσότερες περιπτώσεις αυτό δεν είναι κάτι που γίνεται από σκοπού από τις μητέρες. Οι περισσότερες είναι οι ίδιες θύματα παλιών  σχέσεων με τις δικές τους μητέρες οι οποίες δεν βοηθούν στο άτομο να μπορέσει να απεμπλακεί από ένα φαύλο οικογενειακό κύκλο.

Η Σελήνη είναι κατά μεγάλη βάση ένας Κληρονομικός πλανήτης για αυτό και πάρα πολλές φορές είναι μία κατάσταση στην οικογένεια η οποία επαναλαμβάνεται ανά γενιά. Κάποια στιγμή όταν κάποιος από τους απογόνους καταφέρει και σπάσει την αλυσίδα τότε γίνεται μία πολύ μεγάλη ένταση στο χώρο του σπιτιού που έχει σαν σκοπό τον «θάνατο» της οικογένειας.

Μπορεί η οικογένεια να πεθαίνει αλλά μέσα από αυτό πια μπορούν να γεννηθούν παιδιά τα οποία είναι απαλλαγμένα από την παλιά κατάρα.  Οι Αρχαίοι Έλληνες είχαν σαν κεντρικό μύθο στη ζωή τους την κεντρική «ύβρη» μιας οικογένειας όπου τα μέλη της πλήρωναν τα λάθη του παρελθόντος μέχρις ότου κάποιος απόγονος φέρει την κάθαρση. Η Σελήνη λοιπόν είναι ένας πλανήτης που μας αποκαλύπτει πολλά γύρω από το παρελθόν και της μνήμες μιας οικογένειας για αυτό και θα πρέπει να τις δίνουμε μεγάλη προσοχή.

Πολλές φορές η μητέρα μας δεν είναι τίποτα άλλο από μία προβολή μίας Γιαγιάς μας η Πρό γιαγιάς μας.  Βέβαια η Σελήνη δεν είναι μόνο σκοτεινή είναι και φωτεινή. Τα τρία Πρόσωπα της Σελήνης μας αποκαλύπτουν μία μεταβατικότητα ακριβώς όπως μεταβατικά και μεταβλητά είναι τα συναισθήματα μας.  Τ

ο πρόσωπο της Εκάτης της μαύρης μάγισσας μπορεί να είναι καταστροφικό αλλά υπάρχουν και άλλα πρόσωπα της Σελήνης που μας δείχνουν πολλές φορές μία μητέρα που προστατεύει και βοηθά τα παιδιά της να εξελιχθούν. Η Σελήνη σε σχέση με τον Ήλιο τον Ερμή και ακόμη και τον Αρη καθώς και τον Δία και καλές όψεις με Ουρανό, Ποσειδώνα και Χείρωνα φέρει ως αποτέλεσμα μητέρες οι οποίες μπορεί να έχουν σε κάθε περίπτωση κάποιες ιδιομορφίες αλλά ως επί το πλείστων είναι ιδιαίτερα θετικές για την αναμόρφωση και την εξέλιξη του παιδιού.

Σε ένα χάρτη για να καταλάβουμε τη σημασία της μητέρας δεν θα πρέπει απλά να μείνουμε στις όψεις. Πολλά στοιχεία θα μας πουν και τα ζώδια ιδιαίτερα αν είναι σε κάποια ειδική θέση.  Ειδικές θέσεις είναι αυτές του Καρκίνου, του Ταύρου του Σκορπιού και του Αιγόκερω.  

Η Σελήνη έχει την Κυβέρνηση της στον Καρκίνο που σημαίνει ότι έχουμε μία προστατευτική μητέρα που έχει σαν σκοπό την εξέλιξη του παιδιού μέσα από την αγάπη. Στον Ταύρο έχουμε πάντα μία Μάνα που θέλει να φροντίσει για την υλική και συναισθηματική ασφάλεια του παιδιού της ενώ στον Αιγόκερω κάτω από την Επιρροή του Κρόνου όπου είναι και θέση αδυναμίας έχουμε ένα άτομο που τις περισσότερες φορές έχει να αντιμετωπίσει μία μάνα που είτε είναι πολύ απασχολημένη με άλλα πράγματα είτε απλά είναι αρκετά ψυχρή.

Τέλος στο Σκορπιό στη θέση της πτώσης της έχουμε και τη χειρότερη έκφραση της γιατί εκεί η μητέρα γίνεται σαδίστρια. Είναι πολύ απόλυτη και δύσκολη στο να μπορέσει να χειριστεί κάποια πράγματα. Συνήθως πνίγει τα ίδια της τα παιδιά με την καταστροφική της «αγάπη’».  Ότι λοιπόν σχέση αναπτύξαμε από τη μητέρα μας αυτή τη σχέση θα την προβάλουμε αργότερα και στην καθημερινότητα μας μέχρι και τα αισθηματικά μας.

Είναι λοιπόν η στιγμή όπου μία καλή σχέση με τη μητέρα θα γεννήσει και μία καλή σχέση με τον σύντροφο μιας και η συναισθηματική «πραγματικότητα» του ατόμου είναι υγιής. Αν από την άλλη έχουμε μία μητέρα που είναι δύσκολη το ίδιο δύσκολη θα είναι η σχέση μας με τους άλλους.  Εδώ θα πρέπει να διορθώσουμε κάτι που συμβαίνει πολλές φορές και είναι λάθος. Αναφέρετε σε πολλά βιβλία και θα ήθελα να εκφράσω την διαφωνία μου.

Ο αστρολογικός χάρτης δεν κοιτάει φύλα οπότε και όταν κοιτάμε τη Σελήνη δεν σημαίνει ότι μόνο το αγόρι θα βρεί μία γυναίκα που θα μοιάζει στη μητέρα του. Πολλές φορές και χωρίς να υπάρχει ίχνος ομοφυλοφιλικής διάθεσης οι γυναίκες όπως και οι άνδρες κυνηγούν να βρουν στο αντίθετο φύλο τον αντικατοπτρισμό του γονέα που έχει τον ίδιο φύλο με αυτούς. Αυτό λοιπόν σημαίνει ότι μία γυναίκα με τη Σελήνη στον Ταύρο δεν αποκλείετε να ελκύσει συναισθηματικές καταστάσεις που θα έχουν σχέση με αυτή τη Σελήνη.  

Η μητέρα που είναι η Σελήνη είναι μία γυναίκα που έχει σαν σκοπό της να μας δώσει κάποια τροφή. Αυτή η τροφή ανάλογα με το ζώδιο είναι και η πρωταρχική μας ανάγκη έτσι ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει κάθε άτομο.  

Ενώ λοιπόν στον Κριό η Σελήνη είναι η ανάγκη μας να είμαστε πρώτοι στον Ταύρο είναι η ανάγκη για υλική και συναισθηματική ασφάλεια ενώ στους Διδύμους για επικοινωνία. Στον καρκίνο είναι η ανάγκη για προστασία και στον Λέοντα της επίδειξης. Στην Παρθένο είναι η ανάγκη της υπηρεσίας και της ανάλυσης και στον Ζυγό η ανάγκη για να έχουμε μία σχέση. Η Σελήνη στον Σκορπιό έχει την ανάγκη του Βάθους όπως και αν το θεωρούμε εμείς. Στον Τοξότη θέλει να γνωρίσει και να σκεφτεί ενώ στον Αιγόκερω να διαχειριστεί και να εξουσιάσει.

Τέλος στον Υδροχόο έχει την ανάγκη να ξεχωρίζει ενώ στους Ιχθύες να κάνει τα πράγματα πιο εξωπραγματικά και να ονειροπολεί.  Κάθε ένας από εμάς σίγουρα έχει όλες τις παραπάνω ανάγκες σε ένα μικρό η μεγάλο βαθμό αλλά σίγουρα η θέση που βρίσκεται η Σελήνη μας δείχνει που ακριβώς η μητέρα μας τόνισε ότι πρέπει να τραφούμε περισσότερο οπότε και εκεί έχουμε περισσότερη ανάγκη.  

Για παράδειγμα σκεφτείτε μία Σελήνη στον Δίδυμο χωρίς επικοινωνία.  Θα μελαγχολήσει και θα πέσει στο τέλος σε κατάθλιψη. Μπορεί να ζήσει χωρίς να είναι μπροστάρης κάπου αλλά χωρίς ανθρώπινη επικοινωνία θα καταρρεύσει το σύστημα της και θα προκληθούν πολλά ψυχοσωματικά προβλήματα.  Δεν είναι τυχαίο ότι τα περισσότερα ψυχοσωματικά προβλήματα τα παίρνουμε από το μητρικό πρότυπο παρά από τον πατέρα.

Πολύ σημαντικό για την ανάλυση της Συμπεριφοράς της μητέρας είναι η ανάλυση του προγενέθλιου ωροσκοπίου καθώς και η ανάλυση των διελεύσεων και των προοδευτικών τα πρώτα χρόνια της ζωής γιατί μας αποκαλύπτει πολλά στοιχεία γύρω από το κατά πόσο η μητέρα ήταν λειτουργική όλα αυτά τα χρόνια αλλά και με την προγενέθλια αν υπήρχαν κάποια δυσάρεστα συναισθήματα στο ενδομήτριο.

Αυτό είναι πολύ σημαντικό να το καταλάβουμε μιας και είναι αναρίθμητες οι περιπτώσεις γυναικών που δεν ήθελάν τα παιδιά τους όταν ήταν στην κοιλιά τους και αυτό προκάλεσε πολλά προβλήματα ακόμη και στην υγεία των βρεφών ύστερα.  

Πολύ σημαντικό να δούμε αν η Σελήνη είναι εκτός ορίων (εωσφορικός πλανήτης)  της Πορείας του Ήλιου γιατί κάτι τέτοιο δείχνει μία ιδιαίτερη σχέση με την μητέρα που αν είναι θετική μπορεί να βοηθήσει πολύ το παιδί ενώ αν είναι αρνητική τότε έχουμε πολλά προβλήματα. Το θεαματικό είναι ότι οι γυναίκες που έχουν την Σελήνη εκτός ορίων εκτός του ότι δεν έχουν ποτέ προβλήματα γονιμότητας σε ένα μεγάλο βαθμό είναι ιδιαίτερες μητέρες χωρίς αυτό να είναι αρνητικό. Σίγουρα πάντως τις κάνει ασυνήθιστες.

 Μεγάλη σημασία τέλος για να κατανοήσουμε την μητέρα πρέπει να δώσουμε στη Φάση της Σελήνης, Η Φάση της Σελήνης δεν είναι τίποτα άλλο από τη Σχέση που έχει η Σελήνη με τον Ήλιο ( Νέα Σελήνη, Πρώτο Τέταρτο, Πανσέληνος, και λοιπά). Κάθε φάση μας δείχνει και πώς μπορεί να λειτούργησε η μητέρα. Όσο πιο φωτεινή ήταν η Σελήνη τόσο πιο ξεκάθαρη και χωρίς μυστικά ήταν και η συμπεριφορά της μητέρας. Ενώ όσο πιο σκοτεινή είναι η Σελήνη τόσο πιο μυστικά πράγματα επικρατούσαν και η γυναίκα ήταν πιο «περίεργη» στη συμπεριφορά της.  

Επίσης σημαντικό είναι να μπορέσουμε να δούμε ποιος από τους δύο γονείς έπαιξε μεγαλύτερο ρόλο στη ζωή μας. Ο γονέας με την μεγαλύτερη επιρροή είναι και αυτός που τοποθετούμε στον 10ο οίκο ενώ αυτός με την μικρότερη στον 4ο.

Καθορίζοντας λοιπόν αν η μητέρα μας είχε μεγαλύτερη επιρροή στη ζωή μας από ότι ο πατέρας μας μπορούμε να δούμε τη θέση και τις όψεις του Κυβερνήτη του οίκου που είναι (4ο η 10) καθώς και να δούμε πλανήτες που βρίσκονται μέσα στον Καρκίνο μιας και πολλές φορές μας αποκαλύπτουν στοιχεία γύρω από την ποιότητα της μάνας.  Στο επόμενο άρθρο θα προχωρήσουμε με τον Πατέρα αλλά και στο τελευταίο άρθρο της τριλογίας θα τους δούμε μαζί και πώς μέσα από την επιστήμη της ψυχολογίας μπορούμε να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες και να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι.