Οι Μνήμες! Ο Σημαντικός ρόλος του παρελθόντος για το καθορισμό του μέλλοντος!

Οι Μνήμες! Ο Σημαντικός ρόλος του παρελθόντος για το καθορισμό του μέλλοντος

Μία ιστορία…

Η Ελένη ήταν μία γυναίκα κοντά στα 40 της. Είχε περάσει ένα σχετικά δύσκολο παρελθόν, το παρόν της ήταν γκρίζο και χωρίς κανένα ενδιαφέρον. Ζούσε μία ζωή ξένη όχι αυτή που ήθελε η ίδια. Καλή στη δουλειά της αν και δεν της άρεσε κάθε πρωί πήγαινε στη δουλειά μετά ερχόταν σπίτι, έτρωγε, έκανε το μπάνιο της και μετά όπως κάθε μέρα για πολλά χρόνια άνοιγε το ξύλινο σεντούκι της. Εκεί όταν το άνοιγε ήταν σαν να έβρισκε το θησαυρό κάθε μέρα.

Εκεί όντως είχε έναν πολύ σημαντικό θησαυρό για την ίδια. Εικόνες από τους γονείς της, μνήμες του παρελθόντος όταν ήταν παιδί που έπαιζε με τις φίλες της, που έσβηνε τα κεράκια της όταν είχε τις καλοφτιαγμένες μπούκλες με τον αδερφό της. Τις ξέγνοιαστες μέρες μικρή καθώς ήταν στην παραλία με τον μπαμπά της που την αγκάλιαζε τόσο ζεστά και πίστευε ότι θα την προστάτευε για πάντα, εκεί είχε τις αναμνήσεις τις από την πενταήμερη και τις κολλητές φίλες της που πια δεν μιλάει μαζί τους. Εκεί έχει και τις μέρες της στο πανεπιστήμιο και τη μέρα που πήρε το πτυχίο της.

Εκεί έχει και τον Γιώργο το μεγάλο της έρωτα αυτόν που δεν κατάφερε ποτέ να ξεπεράσει αν και την εγκατέλειψε, εκεί κοιτά τη φωτογραφία του και αναπολεί το παρελθόν της, εκεί έχει μείνει και κάθε νύχτα κοιμάται αγκαλιά με τις αναμνήσεις της, γιατί η τωρινή ζωή της είναι άδεια. Κάθε νύχτα κοιμόταν δίπλα στις παλιές της αναμνήσεις μέσα σε αυτό το σεντούκι, και όμως ποτέ δεν κατάλαβε ότι η ίδια φταίει που δεν μπόρεσε στο παρόν της να ζήσει νέες εμπειρίες που θα την έκαναν ευτυχισμένη….

Οι άνθρωποι πάντα περιμένουμε κάτι καινούργιο και ελπιδοφόρο να έρθει να μας αλλάξει τη ζωή μας. Είναι βασικό συστατικό της ίδιας μας της φύσης να προσπαθήσουμε να αλλάξουμε τη ζωή μας και να την κάνουμε πιο γεμάτη και καλύτερη. Παρόλα αυτά πολλές φορές χάνουμε την ευκαιρία να προχωρήσουμε και μένουμε κολλημένοι στην ίδια κατάσταση. Χρόνια ολόκληρα μπορεί να περάσουν και καμία σημαντική αλλαγή να μην συμβεί στη ζωή μας. Πολλές φορές μάλιστα μπορεί να χάσουμε μεγάλα κομμάτια της ζωής μας περιμένοντας για ένα και μοναδικό θαύμα αλλά τελικά βλέπουμε ότι τίποτα δεν γίνεται.
Τις περισσότερες φορές είμαστε κολλημένοι στο παρελθόν. Αυτό το παρελθόν μπορεί να είναι οτιδήποτε. Ο άνθρωπος κολλά σε αυτό και δεν μπορεί να ζήσει το παρόν του. Στην ουσία ζει στο γκρίζο και στο ανούσιο, τίποτα για αυτόν δεν μπορεί να καλύψει την ευτυχία και την ζωντάνια του παρελθόντος. Δεν καταλαβαίνει ότι με αυτό τον τρόπο όμως όχι μόνο δεν μπορεί να προχωρήσει προς κάτι καλύτερο η ζωή του αλλά τελικά χειροτερεύει τη ζωή του κάθε στιγμή που περνά.
Συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις οι άνθρωποι απλά δεν αφήνουμε χώρο για τους άλλους και για νέα γεγονότα να έρθουν.

Φανταστείτε τη ζωή σας σαν ένα δωμάτιο που έχει παραγεμίσει και δεν χωρά σχεδόν τίποτα άλλο. Πως λοιπόν να μπει κάτι καινούργιο όταν έχετε καλύψει τα πάντα από το παρελθόν. Για αυτό και θα πρέπει εσείς οι ίδιοι πάνω από όλα να κάνετε το βήμα στη ζωή σας να πετάξετε καταστάσεις και πράγματα που δεν σας αφορούν πια. Συνήθως το παρελθόν που δεν μας αφήνει να προχωρήσουμε θα το βρείτε στο χάρτη σας στη Σελήνη, στον Κρόνο, στον Πλούτωνα και στο Νότιο Δεσμό της Σελήνης. Συνήθως τα άτομα που είναι κολλημένα στο παρελθόν δεν αφήνουν σε συγκεκριμένους τομείς που είναι τα σώματα που αναφέραμε να βάλουν κάτι καινούριο η έστω να αφήσουν χώρο για να μπει κάτι καινούριο.
Οι μνήμες σίγουρα είναι και θα είναι πάντα ένα κομμάτι που μας διαφοροποιεί από τους άλλους ανθρώπους και μας κάνουν μοναδικούς, παρόλα αυτά το να μην μπορέσεις να ζήσεις και να είσαι προσκολλημένος σε αυτές είναι ένα στοιχείο που προκαλεί πολλαπλά προβλήματα στη ζωή μας. Πρέπει να είμαστε διαθέσιμοι να αφήσουμε το καινούργιο να μπει στη ζωή μας ότι και αν είναι αυτό γιατί μέσα από τις εμπειρίες επεκτείνουμε της γνώσεις μας και αυξάνουμε τις πιθανότητες να βρούμε την ευτυχία που ψάχνουμε.
Οι πλανήτες που μπορούν να σας βοηθήσουν να βάλετε νέα πράγματα στη ζωή σας είναι ο Δίας,  ο Ουρανός, ο Βόρειος Δεσμός της Σελήνης και κάποιες φορές ο ίδιος ο Ήλιος.
Αφήνοντας την ευκαιρία και το καινούριο να έρθει δίνεται στον εαυτό σας τη δυνατότητα να κάνετε μία νέα «επαφή» μέσω αυτής της επαφής αναπροσδιορίζεται τον εαυτό σας και αρχίζετε να νοιώθετε πολύ πιο ζωντανοί. Το να προσπαθήσετε να ζήσετε με τις μνήμες σας είναι σαν ένα σπίτι που είναι στοιχειωμένο και δεν έχει καμία ελπίδα για το μέλλον. Το ίδιο όμως συμβαίνει για πολλά πράγματα. Μήπως κρατάτε μέσα σας παλιές στεναχώριες, κακίες και αναμνήσεις που μάλλον θα έπρεπε να είχατε ξεπεράσει ήδη;

Απελευθερωθείτε από τη φυλακή του παρελθόντος και κάντε ένα βήμα για να μπορέσετε να ζήσετε πιο ελεύθεροι και πιο ολοκληρωμένοι. Το να κρατάτε μέσα σας την πίκρα για οτιδήποτε και αν συνέβη δεν αφήνεται στον εαυτό σας τη δυνατότητα να εξελιχθεί. Προσπαθήστε να βρείτε στο χάρτη σας τις όψεις που κάνει ο Δίας, Ο Ουρανός και συγκεκριμένα τις συνόδους που κάνει ο Βόρειος Δεσμός για να δείτε που μπορείτε εύκολα αυτή τη περίοδο να ζήσετε νέες εμπειρίες να επεκταθείτε αλλά και να εξελιχθείτε

Στον κάθε οίκο λοιπόν που βρίσκουμε τους διελαύνοντες πλανήτες στο χάρτη μας μπορούμε να καταλάβουμε σε ποιόν ακριβώς τομέα/οίκο μπορούμε να έχουμε ένα σύνολο καινούργιων εμπειριών άρα και ευκαιριών για να δώσουμε στη ζωή μας ένα νέο αέρα.
Πολλές από τις ψυχολογικές και σωματικές μας ασθένειες θα πρέπει να ξέρετε είναι ακριβώς αποτέλεσμα της μόνιμης επιμονής μας να μην ζούμε το παρόν αλλά μονίμως να ασχολούμαστε με το παρελθόν και ότι μας πίκρανε η μας χάρισε ευχαρίστηση.

Έτσι λοιπόν είναι πολύ σημαντικό να μπορέσουμε να καταλάβουμε ότι το παρελθόν δεν είναι ο φυσικός χώρος του ανθρώπου, αν ήταν θα ζούσαμε με κάποιο τρόπο εκεί. Ο άνθρωπος είναι φτιαγμένος να ζει στο παρόν και εκεί είναι που πρέπει να λειτουργούμε και να ζούμε. Το παρελθόν είναι σίγουρα ένα εργαλείο αλλά δεν θα πρέπει να το αντιλαμβανόμαστε λάθος. Η Σελήνη, Ο Κρόνος και ο Νότιος Δεσμός είναι τα κατάλληλα σώματα που μπορούν να μας βοηθήσουν επακριβώς στο να χειριστούμε το παρελθόν όπως πρέπει. Αν όμως δεν τα χειριστούμε σωστά τότε η ζωή μας γεμίζει με ανικανοποίητα και λάθη.

Στους οίκους λοιπόν που μπορούμε να βρούμε τη Σελήνη, τον Κρόνο και το Νότιο Δεσμό μπορούμε να καταλάβουμε στο γενέθλιο που κάνουμε λάθος και πως μπορούμε να απελευθερωθούμε από το παρελθόν. Επίσης οι πλανήτες αυτοί ως γενέθλιοι είναι πολύ σημαντικοί για να καταλάβουμε που είμαστε ευαίσθητοι αυτή τη στιγμή να πέσουμε στην παγίδα της ανάμνησης και που πρέπει να αποδεχτούμε ότι ένας Νέος Κύκλος έρχεται για να μας ανανεώσει.

Δεν βάλαμε σε αυτή τη Κατηγορία τον Πλούτωνα γιατί είναι ένας πλανήτης αρκετά βαρύς που λειτουργεί λίγο διαφορετικά και θα τον αναλύσουμε σύντομα σε επόμενο μας άρθρο.

Δεν θα πρέπει να ξεχνάτε ποτέ ότι η ζωή σας θα πρέπει να βρίσκεται σε μία ισορροπία. Δηλαδή πρέπει να είσαστε κάπου στη μέση όπως και το παρόν, να αναγνωρίζετε δηλαδή το παρελθόν σας να περιμένετε το μέλλον σας αλλά κυρίως να ενεργείτε στο παρόν σας για ότι σας αφορά και πιστεύετε ότι μπορεί να σας ικανοποιεί. Με αυτό τον τρόπο θα μπορείτε γενικότερα να είσθε πολύ πιο ευτυχισμένοι από τη ζωή σας και κυρίως θα έχετε τη δυνατότητα να έχετε εσείς τον έλεγχο της ζωής σας και όχι οι άλλοι.

Οι επιλογές σε ένα βαθμό είναι ένα στοιχείο ελευθερίας και ευτυχίας. Οι λίγες επιλογές προκαλούν μελαγχολία και αγανάκτηση, οι πολλές επιλογές επίσης προσφέρουν ανία, απογοήτευση και μπέρδεμα στη ζωή του ατόμου. Μία ισορροπημένη ζωή χρειάζεται να έχει τις ευκαιρίες και τους περιορισμούς της. Αποδεχτείτε λοιπόν τη ζωή στο μέτρο της και προσπαθήστε να βρείτε στο χάρτη σας που μπλοκάρετε τον εαυτό σας και που έχετε τη δυνατότητα να απεγκλωβιστείτε από τις παγίδες που εσείς οι ίδιοι βάζετε στον εαυτό σας.

Ο θεραπευτής από την άλλη πλευρά καλείτε να κατανοήσει τη σπουδαιότητα της μνήμης στο άτομο και πως αυτό τη διαχειρίζεται. Ένα άτομο με ιδιαίτερα δύσκολες καταστάσεις στο παρελθόν με βιώματα που δεν μπορεί να τα αντιμετωπίσει σωστά θα αντιδράσει και πολύ περισσότερο σε μία θεραπεία που είναι θετική απέναντι του. Πάνω από όλα πρέπει μέσα από πρακτικές να πείσει τον συμβουλευόμενο να αλλάξει τον τρόπο σκέψης του. 

Ο θεραπευτής πρέπει να καταλάβει ότι δεν φτάνει η δική του ενέργεια για να βοηθήσει τον άνθρωπο πρέπει και ο συμβουλευόμενος συνειδητά να προσπαθήσει να αλλάξει ο ίδιος και να κάνει πράγματα απέναντι σε αυτό. Όση ενέργεια και αν βάζει ο θεραπευτής Reiki για παράδειγμα το πρόβλημα μπορεί στη συνεδρία και λίγο μετά να διορθωθεί όμως όταν σταματήσει κάποια στιγμή τις συνεδρίες το άτομο θα αρχίσει να έχει προβλήματα ιδιαίτερα σημαντικά και προβληματικά που επειδή θα επανεμφανιστούν λανθασμένα θα θεωρήσει ότι για αυτό φταίει η ελλιπής θεραπεία του οποιουδήποτε θεραπευτή.
 Ανακαλύψτε πάνω από όλα λοιπόν τις μνήμες των ανθρώπων που έρχονται σε εσάς σε ένα μεγάλο βαθμό είναι και αυτές που καθορίζουν και την ίδια την προσωπικότητα τους.


Η ενέργεια δεν είναι μόνο θεληματική αλλά και διερευνητική μα πάνω από όλα κοινωνική. Μέσα από την ανταλλαγή και δεκτικότητα των εμπειριών και της ενέργειας του ατόμου μόνο μπορεί να έρθει η ουσιαστική κάθαρση στο άτομο και μόνο έτσι θα μπορέσει να ξεπεράσει τις όποιες δυσκολίες του.
Αν γνωρίζετε αστρολογία δείτε ο Δίας ο Ουρανός και ο Βόρειος δεσμός σε ποιο η ποια  chakraαντιστοιχούν και βοηθήστε τα να ισορροπήσουν. Με αυτό τον τρόπο θα βοηθήσετε και τους ίδιους τους ανθρώπους να προχωρήσουν πιο εύκολα.


Αναγνωρίστε και σε ποια Chakra αντιστοιχούν η Σελήνη ο Κρόνος και ο Νότιος Δεσμός, εκεί συνήθως θα δείτε ότι μπορεί να υπάρχει μία τρύπα ή ένα κενό η μία ιδιαίτερα δύσμορφη ενέργεια που μπορεί ο ίδιος ο συμβουλευόμενος να έχει και σωματικό πρόβλημα οπότε και γνωρίζετε ότι εκεί θα πρέπει να εφαρμόσετε την ενέργεια σας.