Ο Δίας στα 12 ζώδια

Ο Δίας στα 12 ζώδια: Δίας ή Jupiter στα αγγλικά, ένας πλανήτης γύρω από το όνομα του οποίου έχει χτιστεί ένας μύθος απαιτήσεων, μιας και όλοι φανταζόμαστε ότι έρχεται στη ζωή μας σαν τον Άγιο Βασίλη που ήρθε να φέρει τα δώρα και τις ευλογίες του. Και όταν αυτό δε συμβαίνει, όλοι εκνευρισμένοι βλαστημούμε τις «ερωτικές του περιπτύξεις».

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι μυθολογικά είναι ο «βασιλιάς» των θεών και γιός του Κρόνου που με περισσό θάρρος και τόλμη γλύτωσε τα αδέρφια του από τον πατέρα τους, αφού πρώτα κατάφερε ο ίδιος να επιβιώσει χάρη στη βοήθεια της μητέρας του Ρέας κι έτσι ανέλαβε την εξουσία του βασιλείου των Θεών.

Ο Δίας είναι ο μεγαλύτερος πλανήτης του Ηλιακού συστήματος σε διαστάσεις και μάζα. Είναι ο πέμπτος κατά σειρά πλανήτης ξεκινώντας από τον Ήλιο. Στην Αστρολογία έχει το σύμβολο. Ο Δίας, μαζί με τον Κρόνο, τον Ουρανό και τον Ποσειδώνα, αναφέρονται ως αέριοι γίγαντες.

Από την Σταυρούλα Σιώκη

Ο Δίας στα 12 ζώδια 3

Ας δούμε όμως πώς λειτουργεί ο Δίας στα 12 ζώδια:

ΚΡΙΟΣ

Στο περιβάλλον του Κριού, ο Δίας επεκτείνεται με ορμή και περισσό θάρρος, πολλές φορές χωρίς να σκεφτεί και να ζυγίσει τις συνθήκες, αλλά με τον γνωστό παρορμητικό τρόπο του Κριού. Περνάει καλά ο Δίας εδώ; Ο Δίας είναι ιδεαλιστής και ο Κριός είναι περισσότερο πραγματιστής και υλιστής. Ασχολείται πολύ με τα του σώματος και με πρακτικά ζητήματα.

Με θετικές όψεις προς τον Ερμή και την Αφροδίτη, μπορεί να δώσει στο «ηγετικό» περιβάλλον του Κριού μια πιο ιδεαλιστική παρότρυνση κι έτσι εκμεταλλευόμενος τη δυναμικά του Κριού να ωθήσει τον άνθρωπο με δυναμισμό προς την καλύτερη έκφραση των ιδεών του. Με αρνητικές όψεις, το άτομο, θα επεκτείνεται δυναμικά μεν, αλλά πιθανόν χωρίς να υπολογίζει τις γνώμες των άλλων.

ΤΑΥΡΟΣ

Εδώ ο Δίας είναι σε ζώδιο της γης, πρακτικό και προσγειωμένο αλλά με όλες τις χάρες της Αφροδίτης. Δίας και Ταύρος μαζί έχουν όλες τις προοπτικές να κάνουν λεφτά και να δημιουργήσουν ένα όμορφο περιβάλλον γύρω τους. Η ανάγκη για καλοπέραση είναι προτεραιότητα και μάλιστα πρέπει να γίνεται με χάρη και αρμονία. Καλό φαγητό, καλή συντροφιά, τέχνη στη ζωή του ανθρώπου, όμορφα διακοσμημένο περιβάλλον, καθώς και τις 1000+1 νύχτες στην ερωτικότητα. Παρόλα αυτά, δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ πως ο Ταύρος, στην αρνητική του εκδοχή, είναι αρκετά υπερβολικός και με τον Δία εκεί μπορεί να γίνει λαίμαργος και φιλήδονος.

ΔΙΔΥΜΟΣ

Δώστε μου σκέψεις, δώστε μου ιδέες, να τις κάνω φιλοσοφία, να τις κάνω θρησκεία για να προσκυνούν οι λαοί! Εδώ ο Δίας έχει μια μαγική κριτική ικανότητα και αγαπά να επεκτείνει αλλά και να επεκτείνεται μέσω της νόησης του. Η λογική και ο σκεπτικισμός τον διακρίνει και αναπτύσσει φιλοσοφίες που διέπουν όλο το οικοδόμημα της ύπαρξης του, αλλά όχι μόνο, γιατί μπορεί ταυτόχρονα να επηρεάσει και τα περιβάλλον γύρω του.

Σε αρνητική εκδοχή μπορεί να γίνει πολύ γρήγορος κι επιφανειακός και να μην εμβαθύνει στις ιδέες με τις οποίες θα πορευτεί στη ζωή του κι έτσι αλλάζει συνεχώς το δυναμικό των κινήσεών του κι αυτό έχει ως επακόλουθο να μην μπορεί κάποιος να προβλέψει ποτέ ποια φιλοσοφία ζωής του Διδύμου θα συναντήσει μπροστά του.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Εγώ θέλω να κάνω μια μεγάλη οικογένεια. Θέλω να τους αγαπάω και να τους φροντίζω, αυτούς, αλλά και τη γειτονιά και τα παιδιά στη δουλειά και την κοινότητα και κάτι αδέσποτα γατάκια και κάτι φτωχά παιδάκια και κάτι….και η λίστα δεν τελειώνει ποτέ. Αυτός ο Δίας φροντίζει και βοηθάει κάθε αβοήθητο πλάσμα , νιώθει συμπόνια και συμπαραστέκεται με αγάπη σε όσους θεωρεί ότι χρειάζονται τη βοήθειά του. Όμως είναι τόσο υπερβολική η αυτοθυσία του, κάποιες φορές, που μπορεί να τον πατάς και να λέει ευχαριστώ. Αυτός ο Δίας πρέπει να μάθει να θέτει όρια και θα είναι ο ιδανικός.

ΛΕΩΝ

Αφήστε με να σας διοικήσω, γιατί βασιλιάς γεννήθηκα άλλωστε, και πιστέψτε με ΟΛΟΙ θα τρώτε παντεσπάνι μαζί μου στα βασιλικά μου ανάκτορα. Λατρεύω τη λάμψη, την τιμιότητα, τη μεγαλοπρέπεια, την πολυτέλεια και την καλοπέραση μου, αλλά δεν είμαι παρτάκιας. Θέλω να τα μοιραστώ με τους άλλους και να τους βοηθήσω και αυτούς να ανέβουν πιο ψηλά. Είμαι αθεράπευτα αισιόδοξος στα δύσκολα της ζωής σε βαθμό που επιλέγω να μην κοιτάζω καν το σκοτάδι, ούτε και τα προβλήματα. Κι αυτό δεν είναι πάντα καλό.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Κοίτα, έχω χαρίσματα και είμαι και αρκετά αξιόπιστο άτομο, αλλά αν θέλεις να πάμε μπροστά μαζί, θα πρέπει να τα κάνουμε όλα με τάξη, μεθοδικότητα, ρυθμό, ακρίβεια και τελειότητα. Ό,τι επεκτείνει ο Δίας στην Παρθένο (κοιτάμε τον οίκο), το επεκτείνει με χειρουργική ακρίβεια κι έχει πραγματικά σοβαρές πιθανότητες να το πετυχαίνει και να είναι ένας χρήσιμος και πρακτικός τομέας στη ζωή του. Αρκεί να μην τον πιάσει η στενοκεφαλιά και το πείσμα κι αρχίσει να σου καταλογίζει ευθύνες και να σε επικρίνει για τον τρόπο που λειτουργείς. Εσύ είσαι αυτός, μην μπερδεύεσαι, ναι;

ΖΥΓΟΣ

Μαζί θα φτιάξουμε έναν πιο δίκαιο και ειρηνικό κόσμο για μας και για τους άλλους. Θα φροντίζουμε αυτός ο κόσμος να έχει γαλήνη, τέχνη, αισθητική και ισοτιμία για όλα τα πλάσματα της γης. Αχ, θεέ μου κάνε μόνο να μην με πιάσει η αναποφασιστικότητα μου και σε πηγαίνω από δω κι από κει και δεν ξέρεις τι πρέπει να κάνεις για να επεκτείνεις τα όριά σου. Γιατί μπορεί το level των απαιτήσεων μου να το σηκώσω τόσο ψηλά και να παλεύεις μια ζωή για να το φτάσεις κι αυτό θα σου αφήνει μια πικρή αίσθηση.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Θα σε βυθίσω σε τόπους μαγικούς και μακρινούς. Στα βάθη της ύπαρξης μου. Θα γίνεις μαζί μου μάγος κι αλχημιστής. Θα μάθεις όσα κανείς δεν έμαθε ποτέ, κρυφά μυστικά, δυνάμεις υποβολής, ερωτικά φίλτρα και με κόλπα μαγικά και απόλυτα διαισθητικά θα καταφέρνεις να βλέπεις πέρα από το πρώτο πέπλο της ύπαρξης που βλέπουν οι υπόλοιποι κοινοί θνητοί. Μόνο σε παρακαλώ μη με ζορίσεις με δύσκολες όψεις γιατί μπορώ να γίνω και μάγος και να κυριαρχώ πάνω σε σένα και στους άλλους γύρω μου. Να σας κάνω σκλάβους κι εξαρτημένους και να σας φέρομαι και σκληρά.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Εδώ παιδιά είμαι εγώ κυβερνήτης. Και σαν κυβερνήτης στο βασίλειο μου έχω όλες τις αρετές. Είμαι ηθικός, έχω αξίες, ευγένεια, αίσθημα δικαιοσύνης, σκέφτομαι και πράττω ευγενικά και είναι αναγκαίο να ζω με υψηλά ιδανικά στο βασίλειο που κυβερνάω (οίκος). Συνήθως η μόρφωση μου είναι ανώτερη και για όλα όσα συμβαίνουν στη ζωή πιστεύω ότι υπάρχει μια δύναμη από επάνω που μας καθοδηγεί και μας βοηθάει. Το θρησκευτικό και φιλοσοφικό αίσθημα είναι συνυφασμένο με την ύπαρξη μου και κάλλιστα θα μπορούσα να γίνω ο θρησκευτικός σας ηγέτης. Φοβάμαι μόνο μην καμιά φορά γίνω φανατισμένος ρήτορας και συντηρητικό ξερολάκι.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Γεννήθηκα για να πετύχω. Είμαι από τα πιο σοβαρά, αξιόπιστα κι υπεύθυνα άτομα που θα γνωρίσεις ποτέ. Όταν αναλαμβάνω καθήκοντα τα φέρνω εις πέρας με απόλυτη επιτυχία. Είμαι ευθύς, ειλικρινής και σοβαρός. Αν έχω τον Δία πάνω στο Μεσουράνημα μου, μπορεί και να είμαι και ο πρωθυπουργός της χώρας σου, άντε στην χειρότερη ο καθηγητής σου στο πανεπιστήμιο. Έχω όμως κι ελαττώματα μη νομίζεις. Είμαι αρκετά αυστηρός τόσο με τον εαυτό όσο και με τους άλλους κι έτσι καμιά φορά δεν χαίρομαι τον δρόμο της επιτυχίας γιατί τον διανύω με υπερβολική σοβαρότητα και χωρίς αυθορμητισμό.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Είμαι παιδί των λουλουδιών. Αυτός ο κόσμος φτιάχτηκε ώστε να έχουμε όλοι ελευθερίες και ίσα δικαιώματα. Να ζούμε αδερφωμένοι κι αγαπημένοι και αν δεν παλέψω εγώ γι’ αυτό, τότε ποιος; Ο καθένας πρέπει να νιώθει ελεύθερος να είναι ο εαυτός του και να αυτοδιατίθεται κατά τις επιθυμίες του.

Τα #nobodyshaming #metoo #iamyou είναι όλα δικές μου επινοήσεις με σκοπό να φτιάξουμε τον κόσμο μας ένα ιδανικό μέρος για να εκφράζει ο καθένας με αποδοχή τον εαυτό του και τα όνειρά του να βρίσκουν γόνιμο έδαφος να ανθίσουν. Εντάξει, κάποιες φορές το παραδέχομαι, οι θεωρίες μου είναι πολύ ουτοπικές και δύσκολα έχουν πρακτική εφαρμογή και ίσως και να φαντάζω και φωτεινός παντογνώστης, αλλά και πάλι # ουδείς αλάνθαστος.

ΙΧΘΥΣ

Μην κοιτάς τώρα με τους μοντερνισμούς, που ο Τοξότης μου πήρε το βασίλειο. Παραδοσιακά εγώ το κυβερνάω. Και είμαι άρχοντας που αγαπάει τον λαό του και θυσιάζεται με αυταπάρνηση. Αν χρειάζεσαι έναν ώμο να κλάψεις εγώ είμαι αυτός. Θα καταλάβω όλα τα προβλήματά σου και θα σηκώσω στους ώμους μου το συναισθηματικό βάρος που κουβαλάς.

Θα σε στηρίξω ώστε με αγάπη και τρυφερότητα να καταφέρουμε να πετύχουμε τα όνειρά σου. Ακόμη κι αν φορτωθώ στην πλάτη μου τα προβλήματά σου και όλες τις άχρηστες πληροφορίες που κανονικά θα έπρεπε να πετάξω από πάνω μου, μαζί θα μάθουμε πως είναι με ιδεατή αγάπη να επεκτείνεις τα όρια σου.

Από την Σταυρούλα Σιώκη