Ο Κρόνος και το Σώμα μας!

Κρόνος και το Σώμα μας, η κατανόηση του πιο σημαντικού ορίου στη ζωή μας!

Η σημερινή κοινωνία έχει κατακλυσθεί από διαφημίσεις που θέλουν το σώμα μας ωραία και σμιλεμένο, κάποιες φορές ακόμη και εξωγήινο μιας και τα ιδεώδη μας είναι εκτός των ανθρωπίνων ορίων του σώματος μας και αναλογιών.


 Παρόλη όμως την ταύτιση μας με αυτό η σημερινή κοινωνία παράγει τους περισσότερους ανθρώπους από ποτέ που έχουν πρόβλημα με το σώμα τους.
Αυτό μάλιστα έχει οδηγήσει σε νέες ασθένειες που είτε ανήκουν σε ψυχολογικά αίτια είτε σε τομείς της Ιατρικής. Τελικά το σώμα μας αν και είναι κύρια πηγή της ταυτότητας μας αποτελεί στην είσοδο της δεύτερης δεκαετίας του 21ου αιώνα και τη κύρια πηγή προβλημάτων.

ΚΡΟΝΟΣ ΚΑΙ ΣΩΜΑ
 Για να μπορέσουμε να δούμε καθαρά τη σχέση που έχουμε με το σώμα μας θα πρέπει να καταλάβουμε τι ακριβώς μας προσφέρει αυτό. Το σώμα μας αποτελεί το κεντρικό σημείο επαφής μας με τον έξω κόσμο. Είναι το σημείο που μπορούμε να βιώσουμε την επαφή με το περιβάλλον μας αλλά και το σημείο που το περιβάλλον μας μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας. Αποτελεί λοιπόν ένα φυσικό όριο ανάμεσα σε εμάς και τους ανθρώπους γύρω μας. Σαν ένα φυσικό όριο έχει να κάνει άμεση σχέση και με το σώμα μας και τη σχέση που έχουμε με αυτό.

Ανάλογα με τη ψυχοσύνθεση του καθενός το σώμα μπορεί να θεωρηθεί ως ένας δρόμος επικοινωνίας με τους άλλους ή ένα φράγμα ανάμεσα στην ατομικότητα και την πολυσυλλεκτικότητα. Σε όλες όμως τις περιπτώσεις ένα αδύνατο σώμα και μία αδύνατη σχέση με αυτό ουσιαστικά οδηγεί σε κατάρρευση όλα τα στοιχεία που το συνδέουν.

Δεν είναι υπερβολικό να πούμε ότι η κοινωνικότητα έχει άμεση σχέση με τη σωματική μας σχέση. Για  αυτό ακριβώς το λόγο ο Κρόνος παίζει σημαντικό ρόλο στην σχέση μας με το σώμα καθώς είναι ο άρχοντας των ορίων, πόσο μάλλον των ορίων που σχετίζονται με την κοινωνική σχέση μας ως ατομικότητες.

ΚΡΟΝΟΣ ΚΑΙ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
 Κάποιες φορές οι τυπικές μέθοδοι ψυχοθεραπείας αποτυγχάνουν να μπορέσουν να επιλύσουν σημαντικά προβλήματα. Ο συγγραφέας του κειμένου είναι γνωστικό – συμπεριφοριστής και έχει συναντήσει στην πορεία του την αποτυχία που μπορεί να έχει ακόμη και η πλέον αποτελεσματική ψυχοθεραπεία που έχει εφεύρει ο άνθρωπος επειδή τις περισσότερες φορές δυσκολευόμαστε να πιστέψουμε ότι το πρόβλημα μπορεί να μην είναι μία περίπλοκη νοητική κατάσταση στο μυαλό μας αλλά αυτό που βλέπουμε και η σχέση που έχει το άτομο με αυτό.


Δεν είναι τυχαίο ότι τα τελευταία χρόνια η Bo – therapy (body therapy) έχει αρχίσει και εξελίσσεται ακόμη και μέσα από τους περιορισμούς της ραγδαία.
Ένας αστρολόγος θα μπορούσε να βοηθήσει να καταλάβει το άτομο την πραγματική κατάσταση που έχει κάποιος με το σώμα του.

Ο Κρόνος μέσα από το γενέθλιο ωροσκόπιο μπορεί να μας δώσει πολύ σημαντικές πληροφορίες γύρω από την κατάσταση που βρίσκεται κάποιο άτομο.


Δύσκολα τετράγωνα και αντιθέσεις ή όψεις σχεδόν ακριβείας με πλανήτες όπως ο Ουρανός , ο Χείρωνας και ο Ποσειδώνας μπορούν να οδηγήσουν σε σημαντικά προβλήματα επαφής με το σώμα ενώ δεν είναι τυχαίο ότι πολλές φορές με τον Κρόνο – Πλούτωνα μπορούμε να δούμε και τερατογενέσεις και γενικότερα δυσμορφίες.

Μάλιστα οι ελληνιστικοί – αραβικοί κλήροι για να υπολογίσουν τον κλήρο του θανάτου χρησιμοποιούν τον Κρόνο και τον Πλούτωνα ενώ τον θάνατο βλέπει στα μεσοδιάστήματα Κρόνου / Πλούτωνα πολλές φορές και η κοσμοβιολογία. Αυτό είναι πολύ φυσιολογικό καθότι ο Πλούτωνας φέρνει το τέλος της σωματικής κατάστασης του ατόμου.

Ακόμη αν όμως δεν υπάρχουν ιδιαίτερα σωματικά ζητήματα και εξωτερικά το άτομο είναι μία χαρά είναι ιδιαίτερα εύκολο να παρατηρήσει κανείς τη δυσκολία που έχουν τα άτομα με τις παραπάνω όψεις να μπορέσουν να εκφραστούν μέσω του σώματος τους. Αυτό βέβαια μπορεί να οδηγήσει σε πολλά προβλήματα όπως καταστροφικές αισθηματικές σχέσεις, έλλειψη ικανοποίησης στο σεξ και ψυχοσωματικά προβλήματα.

Μάλιστα η παχυσαρκία που πολλές φορές θεωρείτε ένα χαρακτηριστικό του Δία είναι κάποιες φορές λάθος μιας και για να φέρει την υπερβολή ο Δίας πάνω στο πεδίο του σώματος θα πρέπει πρώτα η ίδια η σχέση μας με το σώμα μας ( Κρόνος) να είναι σε δύσκολη κατάσταση.

Ο Κρόνος και το Σώμα μας! 3
Ο Κρόνος συμβολίζει το όριο και το σώμα μας είναι το απόλυτο όριο της ύπαρξης μας στον υλικό κόσμο

ΚΡΟΝΟΣ ΣΕ ΟΨΕΙΣ , ΟΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
Αν και ο 10ος οίκος είναι ο φυσικός οίκος του Κρόνου για τα ζητήματα της σωματικής ισορροπία τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Βλέπετε η καλύτερη θέση του Κρόνου για αυτή τη περίπτωση είναι ο 3ος και ο 4ος οίκο καθότι βρίσκονται στο κομμάτι που είναι πιο σκοτεινό και ασφαλές κάτι που βοηθά το Κρόνο να νοιώσει κάπου ήρεμα.  Καμία φορά αυτό στον 4ο μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα στο σπίτι αλλά τουλάχιστον δεν έχει παρατηρηθεί δυσκολία στη σχέση του ατόμου με το σώμα του.
 Οι όψεις που έχει ο Κρόνος είναι επίσης ιδιαίτερα σημαντικές.

Αν ο Κρόνος έχει αρνητικές όψεις με τον Άρη για παράδειγμα η ίδια η σεξουαλική ορμή μπλοκάρετε και έχουμε δυσκολία του ατόμου να μπορέσει να διαμορφώσει μία ταυτότητα. Δύσκολες όψεις με τον Ερμή και τον Δία μπλοκάρουν την κοινωνικοποίηση και οδηγούν σε δύσκολες καταστάσεις με τις αισθηματικές σχέσεις ενώ δύσκολες όψεις με την Αφροδίτη θεωρούνται πολύ δύσκολες και μπορούν να οδηγήσουν σε σημαντική σωματική κρίση στη ζωή του ατόμου. Σαφώς στις θετικές όψεις τους τα αποτελέσματα είναι τα αντίστροφα.


Σε μια αρνητική όψη με Ήλιο έχουμε πάντα μία καθυστέρηση της δημιουργίας ταυτότητας του ατόμου και μία γενικότερη αρνητική κριτική που μπορεί να ήρθε από τον Πατέρα. Στη Σελήνη δυσχεραίνονται οι αισθηματικές σχέσεις κυρίως λόγω αρνητικών βιωμάτων στην παιδική ηλικία με αποτέλεσμα το άτομο να μην είναι προσεγγίσιμο.


Οι πιο δύσκολες όψεις είναι με τους υπερβατικούς πλανήτες.
Οι δύσκολες όψεις Κρόνου και Ουρανού μπορούν να τινάξουν κυριολεκτικά το αμυντικό σύστημα του οργανισμού στον αέρα για αυτό και χρειάζεται αυτά τα άτομα να έχουν πάντα μία ψυχολογική ηρεμία και κυρίως να προσέχουν πολύ το σώμα τους.

Στις δύσκολες όψεις Κρόνου – Ποσειδώνα μπορεί να έχουμε έναν καταθλιπτικό ή ένα άτομο που αρχίζει να μισεί το κοινωνικό του περίγυρο και να τον ακυρώνει ακριβώς επειδή δεν νοιώθει ο ίδιος σωματικά καλά. Στον Πλούτωνα που είναι η επιτομή της Ψυχής και της Θέλησης μπορούμε να δούμε σημαντικές αυτοκαταστροφικές τάσεις αν το άτομο δεν έχει αποκτήσει ισορροπία σε αρνητικές όψεις.
Ο Σύμβουλος αστρολόγος δεν μπορεί να κάνει πολλά πέρα από το να εντοπίσει αυτά τα προβλήματα στο χάρτη και να τα εξερευνήσει περεταίρω δίνοντας του κάποιες ουσιαστικές συμβουλές, όμως σε αυτές τις περιπτώσεις είναι απαραίτητο ο αστρολόγος να στείλει σε κάποιον επαγγελματία θεραπευτή της ψυχής το πρόσωπο που ήρθε στο γραφείο του για να μπορέσει να τον διαχειριστεί κάποιος που έχει τα κατάλληλα εφόδια. Προσοχή χρειάζεται να δοθεί και στις όψεις που δέχεται ο Κρόνος από διελεύσεις, προοδευτικά και κατευθύνεις.


Τέλος και μόνο συμπληρωματικά κάποιος που έχει γνώσεις Aura Soma… Αν ο συμβουλευόμενος διαλέξει οποιοδήποτε χρώμα που εμπεριέχει το καθαρό πράσινο ανεξαρτήτως σειράς επιλογής προτείνω να το χρησιμοποιήσει πρώτο αν και τις περισσότερες φορές άτομα με δυσκολία στη σωματική τους κατάσταση επιλέγουν έτσι και αλλιώς στο επίπεδο των εμποδίων μπουκάλια με πράσινο χρώμα.