Ο Κρόνος στα 12 ζώδια

Ο Κρόνος στα 12 ζώδια είναι ένας σημαντικός δείκτης κατανόησης του γενέθλιου χάρτη μας!

Αν και ο Κρόνος στα 12 ζώδια κινείται σχετικά αργά αυτό δε σημαίνει ότι δε παίζει ρόλο στη διαμόρφωση του χαρακτήρα μας.

Απο την Άννα Αλεξανδρινού!

Κρόνος. Κατά τη μυθολογία, υιός του Ουρανού και της Γαίας και πατέρας του Δία. Ήταν ο μικρότερος σε ηλικία και σε δύναμη από τους Τιτάνες, αλλά ο πιο πανούργος και φιλόδοξος, ο οποίος εκθρόνισε τον πατέρα του και εν συνεχεία εκθρονίστηκε από το γιο του. Είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος πλανήτης του ηλιακού μας συστήματος μετά το  Δία και ο έκτος πλανήτης σε απόσταση από τον Ήλιο.. Χαρακτηριστικό στοιχείο του είναι οι τουλάχιστον 62 δορυφόροι που περιστρέφονται γύρω από αυτόν. Συνδέοντας το με την αστρολογία, θα μπορούσαμε να πούμε ότι όπως οι δορυφόροι περιορίζουν τον πλανήτη, έτσι και ο Κρόνος προκαλεί περιορισμούς στους ανθρώπους.

Ο Κρόνος είναι ο πλανήτης της πειθαρχίας, του καθήκοντος, της οργάνωσης, της φιλοδοξίας, της σκληρής δουλειάς ,των περιορισμών και των καθυστερήσεων. Κυβερνά τους νόμους, τις αρχές, τις παραδόσεις και τους ανθρώπους σε μεγάλη ηλικία, όπως επίσης τα σημεία του ανθρώπινου σώματος, δέρμα, δόντια, αυτιά και αρθρώσεις. Είναι ο αυστηρός, πλην όμως δίκαιος δάσκαλος και όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, είναι  ο σκληρός επιστάτης του ωροσκοπίου. Σύμφωνα με το ζώδιο και τη θέση που βρίσκεται στον αστρολογικό μας χάρτη, μας δείχνει τις δυσκολίες και τα θέματα που θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε .Χρειάζεται περίπου 29,5 έτη για να διανύσει όλο το ζωδιακό κύκλο, ενώ στο κάθε ζώδιο παραμένει περίπου 2,5 έτη .

Βρείτε εδώ ο Κρόνος που βρίσκεται στον αστρολογικό σας χάρτη: Αστρολογικός Χάρτης – Χρήστος Άρχος (christosarchos.gr)

Ο Κρόνος στα 12 ζώδια 3
Ο Κρόνος στα 12 ζώδια


                                                                             Ο Κρόνος στα 12 ζώδια 

   Κρόνος στον Κριό :Είναι μια δύσκολη θέση για τον Κρόνο, γιατί στο ζώδιο του Κριού είναι σε πτώση. Ο Κρόνος στον Κριό περιορίζει την ενέργεια, τη δυναμική και τον ενθουσιασμό  του ατόμου. Φέρνει πολλά εμπόδια και καθυστερήσεις στην ενέργεια και την ορμή, με αποτέλεσμα το άτομο να διακατέχεται από υπερένταση ,θύμο -που όμως δεν τον εξωτερικεύει-,φόβους για το άγνωστο , επιφυλακτικότητα και θέματα αυτοπεποίθησης.

 Το άτομο δυσκολεύεται να συνεργαστεί με τους άλλους, και αν δέχεται δύσκολες όψεις γίνεται πολύ εγωκεντρικό, ενώ προσπαθεί να επιβάλλει τις απόψεις του στους άλλους. Επίσης μπορεί να είναι επιπόλαιο, ανυπόμονο, αμυντικό και να έχει την τάση διαρκώς να δικαιολογεί τον εαυτό του. Του είναι  πολύ δύσκολο να δει τα δικαιώματα και τις θέσεις των άλλων.

Αν όμως ρίξει λίγο τους τόνους, απεγκλωβιστεί από το φόβο του λάθους ή της ήττας  και μπορέσει να διαχειριστεί την ενέργεια του ,τότε θα μπορεί  να καταλάβει τους άλλους, να κερδίσει την εμπιστοσύνη τους και να αναλάβει ηγετικό ρόλο, κάτι που το θέλει πάρα πολύ. Μάλιστα θα μπορούσε να γίνει ένας ηγέτης με πολύ πρωτότυπες και πρωτοπόρες ιδέες.

  Ένα στοιχείο που θα βοηθούσε το άτομο είναι η καθημερινή γυμναστική, ούτως ώστε να αποσυμπιέζεται από τη συσσωρευμένη πίεση. Το άτομο με τον Κρόνο στον Κριό πρέπει να μάθει να διαχειρίζεται τον εγωκεντρισμό του, να μη φοβάται να κάνει νέα ξεκινήματα και να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες.

   Κρόνος στον Ταύρο :Το άτομο αναζητά διαρκώς την οικονομική και συναισθηματική ασφάλεια γιατί τα έχει και τα 2 μεγάλη ανάγκη, για να νιώθει ήρεμο και ήσυχο στην καθημερινότητα του. Ως άτομο είναι προσγειωμένο, πρακτικό, σοβαρό με πολύ υψηλούς στόχους. Είναι ιδιαίτερα προσεκτικό με τα χρήματα του και προσπαθεί να αποκτήσει υλικά αγαθά που θα του εξασφαλίζουν μια άνετη καθημερινότητα. Είναι πεισματάρικο, επίμονο και πολύ κτητικό με ότι αγαπά ή το θεωρεί δικό του. Φοβάται πολύ την απώλεια και ιδιαίτερα την οικονομική. Θα μπορούσε να ασχοληθεί με την πολιτική, τις μεγάλες επιχειρήσεις και τις καλές τέχνες.

  Αν ο Κρόνος σχηματίζει δύσκολες όψεις θα μπορούσε να γίνει τεμπέλικο ,ζηλιάρικο και να τα περιμένει όλα έτοιμα από τους άλλους .Πρέπει να είναι πολύ προσεκτικό στον τρόπο που αντιλαμβάνεται την καθημερινότητα, τα χρήματα, τα υλικά αγαθά, τις σχέσεις και γενικότερα τη ζωή, για να μην καταλήξει υλιστής και φιλάργυρος .

   Το άτομο πρέπει να καταλάβει και να μάθει ότι με τα υλικά αγαθά δε μπορείς να έχεις μια γεμάτη και ισορροπημένη ζωή.

  Κρόνος στους Διδύμους :Δίνει στο άτομο πειθαρχεία και στοχοπροσήλωση. Το βοηθά να αντιμετωπίζει ψύχραιμα, λογικά και γρήγορα τις καταστάσεις στη ζωή του, όσο δύσκολες και ξαφνικές και αν είναι.

  Είναι μεθοδικό ,αναλυτικό και μπορεί να δώσει τη σωστή λύση στο σωστό χρόνο. Αγαπά το διάβασμα, την έρευνα, τη συγγραφή και τη μελέτη. Θα μπορούσε να ασχοληθεί με τη διδασκαλία, τη μηχανική ,τα μαθηματικά και γενικότερα τις θετικές επιστήμες.

  Είναι πολύ έντιμο στις σχέσεις του και μπορεί να εφαρμόσει πρακτικά τις πολυσύνθετες και έξυπνες ιδέες του. Του δίνεται η δυνατότητα οι ιδέες του να είναι υλοποιήσιμες.

   Αν ο Κρόνος δέχεται δύσκολες επιρροές, πρέπει να προσέξει να μη γίνει καχύποπτο, επικριτικό ,δύσπιστο, ψυχρό ,με δυσκολία στη δημιουργία στενών σχέσεων. Χρειάζεται χρόνο για να ξεκουράζει το μυαλό του, το οποίο υπερλειτουργεί και θα το βοηθούσε να κοιμάται αρκετά, ούτως ώστε να χαλαρώνει και να ηρεμεί από τις χιλιάδες σκέψεις και αναλύσεις.

 Κρόνος στον Καρκίνο :Μια πολύ δύσκολη θέση για τον Κρόνο, ο οποίος βρίσκεται σε θέση αδυναμίας στον Καρκίνο. Το άτομο δυσκολεύεται να εκφράσει τα συναισθήματα του, να δείξει την αγάπη του και να κάνει σχέσεις γιατί φοβάται ότι θα πληγωθεί και θα εγκαταληφθεί.

  Είναι πιθανό στην παιδική του ηλικία να μη δέχτηκε τρυφερότητα, φροντίδα και αγάπη ή να μεγάλωσε σε ένα περιβάλλον με αρκετά προβλήματα, τα οποία το σημάδεψαν και το έκαναν πολύ εσωστρεφές. Προσπαθεί με κάθε τρόπο να κρύβει τα συναισθήματα του και κράτα μια στάση απολύτως αμυντική απέναντι στους άλλους. Ενδέχεται το άτομο να αρνείται να δημιουργήσει στενές σχέσεις ή μπορεί να γίνεται  πολύ κτητικό.

  Του είναι πολύ δύσκολο να δείξει κατανόηση στους άλλους γιατί πληγώνεται πολύ εύκολα και αυτό του προκαλεί θυμό, στενοχώρια και εκνευρισμό .Ενώ όμως το άτομο δυσκολεύεται πολύ να εκφράσει ,να διαχειριστεί και να αποδεχθεί τα συναισθήματα του  λόγω πολλών ανασφαλειών και φόβων, είναι ιδιαίτερα πρακτικό ,ικανό και εφευρετικό στην επίτευξη υλικών στόχων.

  Πρέπει να μάθει να εκφράζει και να διαχειρίζεται τα συναισθήματα του, γιατί έχει πολύ έντονα την τάση προς νευρική κατάρρευση ,λόγω συσσωρευμένης συναισθηματικής πίεσης. Όπως επίσης θα πρέπει να μάθει να δείχνει συμπόνια και κατανόηση.

Κρόνος στο Λέοντα :Το άτομο έχει μεγάλη ανάγκη από κοινωνική αναγνώριση, εξουσία και έλεγχο. Απαιτεί την προσοχή και το σεβασμό των άλλων, ενώ επιζητά με κάθε τρόπο την ηγεσία.

  Ως άτομο είναι πολύ αυταρχικό με το σύντροφο και τα παιδιά του, αλλά και γενικότερα με τους ανθρώπους που θεωρεί δικούς του. Πολλές φορές απορροφάται τόσο πολύ από το κυνήγι εξουσίας ,επιτυχίας και αναγνώρισης, που ξεχνά τις απλές καθημερινές απολαύσεις της ζωής.

  Έχει μεγάλο ταλέντο στη διοίκηση επιχειρήσεων και τραπεζών, ενώ θα μπορούσε να ασχοληθεί με επιτυχία στους τομείς της ψυχαγωγίας και της εκπαίδευσης.

   Με δύσκολες όψεις πρέπει να δείξει προσοχή και ισορροπία στην τεράστια ανάγκη του για εξουσία και αναγνώριση, γιατί αλλιώς  κινδυνεύει να έχει έντονα προβλήματα με τα παιδιά του ή μεγάλες συναισθηματικές απογοητεύσεις.

   Πρέπει να μάθει να κρατά πιο χαμηλούς τόνους, να μην έχει τόση έπαρση και να μη φοβάται να δείξει κάποιο συναίσθημα αδυναμίας.

  Κρόνος στην Παρθένο :Το άτομο είναι πολύ εργατικό, πρακτικό, αναλυτικό, και προσεκτικό .Έχει ταλέντο στην έρευνα, την καταγραφή, τη στρατηγική και την οργάνωση.  Δίνει πολύ μεγάλη σημασία στη λεπτομέρεια, ενώ αγαπά πολύ την τάξη και την τελειότητα.

  Δυσκολεύεται να συνεργαστεί με τους άλλους επειδή είναι τελειομανές και μπορεί να γίνει πολύ επικριτικό και αυστηρό με τους άλλους ,χωρίς να έχει καμία πρόθεση .Έχει την ικανότητα να κατευθύνει και να οργανώνει τους άλλους προς την επίτευξη ενός κοινού και σύνθετου ή μεγάλου στόχου. 

   Αν δέχεται δύσκολες όψεις ο Κρόνος, το άτομο γίνεται πολύ γκρινιάρικο, αγχωτικό και κινδυνεύει από υπερκόπωση, εξάντληση, μεγάλο άγχος και ανησυχία, με αποτέλεσμα να πάσχει πολλές φορές από προβλήματα πέψης.

    Πρέπει να μάθει να ξεχωρίζει τι είναι σοβαρό και τι όχι, για να μπορέσει να χαλαρώσει και να αποφορτιστεί, οπότε όντας ελεύθερο από ασήμαντες ανησυχίες να μπορέσει να υλοποιήσει όλα αυτά που έχει στο μυαλό του, τα οποία θα είναι πολύ χρηστικά και για τους άλλους. Θα μπορούσε να ασχοληθεί με την ιατρική και ειδικότερα τη χειρουργική, όπως επίσης με τομείς οι οποίοι απαιτούν ανάλυση, τάξη και λεπτομέρεια.

  Κρόνος στο Ζυγό : Εδώ ο Κρόνος στο ζυγό βρίσκεται σε έξαρση και χαρίζει στο άτομο εξαιρετικές ικανότητες οργάνωσης, διοίκησης, σχεδιασμού και διπλωματίας. Το άτομο έχει έντονα ανεπτυγμένο το αίσθημα της δικαιοσύνης και είναι σοβαρό, ευγενικό, πειθαρχημένο και υπεύθυνο.

 Ο Κρόνος στο Ζυγό είναι μια ένδειξη ότι το άτομο μπορεί να καθυστερήσει να παντρευτεί .Μπορεί επίσης να συνεργαστεί με κάποιο άτομο μεγαλύτερης ηλικίας, ή με κάποιο άτομο πολύ σοβαρό και μετρημένο.

  Όταν ο Κρόνος στο Ζυγό σχηματίζει καλές όψεις, τότε δείχνει ότι το άτομο μπορεί να συνεργαστεί  εποικοδομητικά και δια μέσου των συνεργασιών του, να  αποκτήσει χρήματα, τιμή και αναγνώριση. Είναι μία πολύ καλή θέση για δικηγόρους και δικαστές.

 Στην περίπτωση που ο Κρόνος δέχεται δύσκολες όψεις, τότε το άτομο μπορεί να γίνει σνομπ, να μη θέλει να συνεργαστεί με τους άλλους γιατί τους θεωρεί κατώτερους του και αυτή η συμπεριφορά να το κάνει ψυχρό ,απόμακρο, απαιτητικό και να το οδηγήσει στην απομόνωση. Η θέση αυτή θα φέρει πολλά γεγονότα που θα σχετίζονται με τις συνεργασίες όλων των μορφών και το άτομο καλείται να τις διαχειριστεί σωστά.

  Κρόνος στο Σκορπιό :Το άτομο είναι αποφασιστικό ,δυναμικό ,επίμονο, με πολύ μεγάλο απόθεμα ψυχικής και σωματικής αντοχής. Ξέρει να διαχειρίζεται πολύ καλά τα οικονομικά του θέματα, ενώ είναι ιδιαίτερα απαιτητικό από τον εαυτό του και τους άλλους. Έχει μαγνητική προσωπικότητα και διαθέτει καυστικό και δεικτικό χιούμορ.

  Το ενδιαφέρει ο αποκρυφισμός, η έρευνα και διαθέτει πολύ αναλυτική σκέψη. Δεν ανέχεται την τεμπελιά ,την οκνηρία και είναι υπερήφανο ,με μεγάλο  εγώ .Είναι πολυμήχανο ,έξυπνο και εργάζεται σκληρά για να βελτιώσει τις συνθήκες ζωής του. Θέλει να αποκτήσει δύναμη και εξουσία

    Με δύσκολες όψεις μπορεί να γίνει εμμονικό, καχύποπτο, πονηρό ,εκδικητικό, ραδιούργο και ζηλότυπο, ενώ του είναι αδύνατο να ξεπεράσει καταστάσεις οι οποίες το πλήγωσαν και αισθάνθηκε ότι αδικήθηκε. Επίσης μπορεί να έχει οικονομικές απώλειες.

  Το άτομο πρέπει να μάθει να διαχειρίζεται τα θέλω του και τα έντονα συναισθήματα του.

  Κρόνος στον Τοξότη :Το άτομο διακατέχεται έντονα από την ανάγκη του να προσφέρει στους ανθρώπους και να βοηθήσει, ούτως ώστε να βελτιωθεί η κοινωνική κατάσταση σε παγκόσμιο επίπεδο. Έχει πολύ υψηλούς στόχους σε όσα αφορούν το κοινό καλό ,την προσφορά ,την παγκόσμια ευημερία και την ειρήνη.

  Προσεγγίζει με μεγάλη σοβαρότητα την εκπαίδευση και τη θρησκεία. Δίνει μεγάλη σημασία στην πνευματικότητα, τους ηθικούς κανόνες και τη φιλοσοφία .Είναι ανεξάρτητο και δραστήριο. Περήφανο ,με δυνατή συγκέντρωση, που προσπαθεί να ανακαλύψει την αλήθεια και να βρει τη δικαιοσύνη.

   Θα μπορούσε να ασχοληθεί και να πετύχει σα δάσκαλος, πολιτικός ηγέτης και  ιεροκύρηκας.  

 Όταν ο Κρόνος σχηματίζει  δύσκολες όψεις μπορεί να γίνει αναποφάσιστο, με πολύ έπαρση, θρησκόληπτο, που θα προσπαθεί να επιβάλλει με πάθος στους άλλους, τις δικές  του θέσεις. 

  Το άτομο καλείται να εξερευνήσει και να κατανοήσει με αντικειμενικότητα τη βαθύτερη έννοια και ουσία της ζωής.

   Κρόνος στο Αιγόκερω :Ο Κρόνος στο Αιγόκερω βρίσκεται σε κυβέρνηση και δίνει στο άτομο φιλοδοξία, δύναμη κι έντονη προσωπικότητα. Είναι περήφανο, υπεύθυνο ,με ισχυρή αίσθηση του καθήκοντος και εργάζεται σκληρά και μεθοδικά από μικρή ηλικία για να πετύχει τους στόχους του και να αποκτήσει χρήματα, κύρος, φήμη και εξουσία. Είναι συντηρητικό ,τόσο στην προσωπική του, όσο και στην επαγγελματική του ζωή .

  Διαθέτει πολύ καλές οργανωτικές ικανότητες και είναι επίμονο, προσεκτικό, πρακτικό, με ορθή σκέψη και λογική, που το βοηθά  να πετυχαίνει τους στόχους του. Μπορεί να δείχνει ψυχρό, λιτό ,μετρημένο και απόμακρο, γιατί φοβάται να δείξει αδυναμία σε οποιονδήποτε τομέα της ζωής του .Θέλει πάντα να προστατεύει την εικόνα του και να είναι αξιοπρεπές. 

Ξέρει να διαχειριστεί σωστά τη δύναμη και την εξουσία που έχει κερδίσει ή επιθυμεί να κερδίσει.

Με δύσκολες όψεις μπορεί να γίνει καταπιεστικό ,υπέρμετρα φιλόδοξο, εγωιστικό ,με μεγάλη αγάπη για τα υλικά αγαθά. ενώ αντίθετα να  αδιαφορεί για τα συναισθήματα των άλλων.

   Το άτομο πρέπει να βγάλει τον εαυτό του από τη ναφθαλίνη και να δει τη ζωή με μεγαλύτερη αισιοδοξία και ευαισθησία.

  Κρόνος στον Υδροχόο :Το άτομο είναι πολύ πρωτότυπο, έξυπνο και με επιστημονικό μυαλό .Διαθέτει σωστή και αντικειμενική κρίση. Ανεξάρτητο, φιλόδοξο και σκεπτόμενο, μπορεί να συγκεντρωθεί στους στόχους του και να τους υλοποιήσει. Έχει ταλέντο στις εφευρέσεις, στα μαθηματικά και στην τεχνολογία.

  Δίνει μεγάλη σημασία στις κοινωνικές σχέσεις των ανθρώπων και μπορεί να δουλεύει σωστά  με ομάδες, συλλόγους και οργανισμούς .Είναι καλός και πιστός φίλος, τον οποίο μπορούν να εμπιστευτούν ανά πάσα στιγμή ,.

  Μπορεί να συλλάβει ιδέες και μέσω αυτών να εφεύρει σπουδαία πράγματα που θα βοηθήσουν όχι μόνο το ίδιο, αλλά και την κοινωνία γενικότερα.

  Όταν όμως ο Κρόνος προσβάλλεται με  δύσκολες όψεις μπορεί να γίνει υπεροπτικό (σε όσα αφορούν τη διανοητική του ικανότητα),αντιδραστικό, αρνούμενο να συμμετάσχει σε οτιδήποτε δεν του αρέσει και σιγά σιγά να απομονωθεί .Επίσης μπορεί να γίνει ψυχρό ,άκαμπτο, ή ακόμα και αναίσθητο

  Το άτομο πρέπει να γίνει πιο ενεργό σε όλα τα επίπεδα της ζωής του και όχι μόνο σε αυτά που του τραβούν την προσοχή.

  Κρόνος στους Ιχθείς :Το άτομο έχει την τάση να παγιδεύεται στο παρελθόν και να μη ζει το παρόν. Έχει μεγάλη φαντασία. Όμως οι σκέψεις οι οποίες κάνει δεν είναι καλές και αισιόδοξες ,με αποτέλεσμα να του δημιουργούνται φόβοι και άγχοι για το οτιδήποτε. Πέρνει  πολύ σοβαρά όλα τα γεγονότα και τις καταστάσεις που μπορεί να προκύψουν στη ζωή του, φέροντας τα βαρέως, ενώ έχει έντονα την τάση να υποτίμα τον εαυτό του και να διακατέχεται από αισθήματα αυτολύπησης.

  Είναι συμπονετικό, γενναιόδωρο, ευαίσθητο και πρόθυμο πάντα να βοηθήσει τους άλλους, με τους οποίους συμπάσχει στον πόνο και τα προβλήματα τους. Το ενδιαφέρουν οι πνευματικές αναζητήσεις και προσπαθεί να αντιληφθεί τον κόσμο από μία διαφορετική και ιδιαίτερη οπτική .

   Μέσω του διαλογισμού ,μπορεί να αποκτήσει ψυχική δύναμη και να τη διοχετεύσει στον τομέα που εργάζεται. Του ταιριάζει η ιατρική, η εκπαίδευση και η συγγραφή λογοτεχνικών βιβλίων.

   Με δύσκολες όψεις πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό για να μην οδηγηθεί σε ψυχοσωματικές ασθένειες, νευρώσεις, κατάθλιψη, αλκοολισμό και αυτοκαταστροφή .

  Το άτομο πρέπει να απεγκλωβιστεί από το παρελθόν και τις κακές σκέψεις και να αποκτήσει μεγαλύτερη πίστη στον εαυτό του και τις ικανότητες του .

  Ο Κρόνος είναι ο πλανήτης που μας δείχνει σε ποιούς τομείς της ζωής μας πρέπει να δουλέψουμε σκληρά. Μας υποδεικνύει τα λάθη μας και πως θα μάθουμε από αυτά .Τις αδυναμίες μας και τον τρόπο να τις βελτιώσουμε καθώς και τη σχεδίαση ρεαλιστικών στόχων .Η αποστολή του είναι, μέσα από δυσκολίες και περιορισμούς, να μας δοκιμάσει ,να μας ωριμάσει και εντέλει να μας εξελίξει σε μια προσωπικότητα πιο σοβαρή ,δυνατή, πειθαρχημένη και προσγειωμένη.

Από την Άννα Αλεξανδρινού