Συναστρία και προβληματικές σχέσεις

Συναστρία και προβληματικές σχέσεις

Αντί για αισθήματα αγάπης και φροντίδας αρχίζετε να καλλιεργείτε το μίσος; Βρίσκεστε σε μία σχέση που… δεν είναι σχέση; Μέσα από τη σχέση αυτή η αυτοπεποίθηση σας φτάνει το ναδίρ; Μήπως ανακαλύψατε ότι ζείτε σαν δύο ξένοι και η σχέση δεν έχει καθόλου ερωτική χροιά; Μήπως δεν ακούει ο ένας τον άλλον; Μήπως κυνηγάτε για μία ακόμη φορά τον/την μη διαθέσιμο/η; Μήπως ο ένας είναι το θύμα και ο άλλος ο θύτης; Σταματήστε το! Ζείτε μία προβληματική σχέση. Αλλάξτε το!

Πόσες και πόσες σχέσεις άραγε, δεν έχετε ακούσει ή ακόμη και ζήσει στις οποίες αυτό το οποίο τελικά βιώνετε, δε θυμίζει σε τίποτα αγάπη. Πόσες και πόσες φορές δεν έχετε καταλάβει ότι τελικά ίσως αυτός ο τέλειος σύντροφος που έχετε στο μυαλό σας μάλλον δεν έχει καμία σχέση με αυτό που κυνηγάτε και συμβιβαστήκατε, χωρίς να έχετε το κουράγιο να ξεφύγετε για πολλούς και ίσως δύσκολους λόγους. Δυστυχώς οι περισσότερες φορές είναι σημαδεμένες από σχέσεις που δεν έχουν μέλλον παρόλα αυτά επιμένουμε σε αυτές, ο καθένας για τους δικούς του λόγους. Όλοι πάντως οι λόγοι έχουν να κάνουν ξεκάθαρα με τον φόβο και αυτός δεν είναι άλλος από τον φόβο της μοναξιάς. Ξεχνάμε όμως στην ουσία ότι κυνηγώντας κάτι που δεν μας ταιριάζει, τελικά αναπτύσσονται αισθήματα μοναξιάς, όντως ακόμα και μέσα σε μια σχέση.

Σίγουρα ένα άτομο που δεν γνωρίζει αστρολογία είναι πολύ δύσκολο να μπορέσει να καταλάβει έναν ολόκληρο αστρολογικό χάρτη και να κάνει συναστρία με το ταίρι του, μπορεί όμως να δει με μία ματιά μόνο ποιος πλανήτης κάνει τις περισσότερες όψεις μεταξύ των δύο χαρτών. Αυτό σημαίνει ότι ο πλανήτης με τις περισσότερες όψεις είναι αυτός που επηρεάζει περισσότερο τη σχέση των δύο ωροσκοπίων. Σε περίπτωση που μία σχέση δεν είναι συμβατή (πράγμα που ένας αρχάριος δεν μπορεί να ξέρει) τότε το άτομο πρέπει να δει πώς ο πλανήτης αυτός μπορεί να επηρεάσει τη σχέση του.

Εμείς θα αναλύσουμε την ενδεχόμενη αρνητική έκφραση κάθε πλανήτη, σε μία συναστρία.

ΗΛΙΟΣ: Όταν ο Ήλιος είναι ο πιο δυνατός πλανήτης σε μία συναστρία, το πιο πιθανό είναι να έχουμε συγκρούσεις των Εγώ, μεταξύ των δύο ατόμων. Πολύ πιθανό να έχετε πολύ διαφορετικές αντιδράσεις και προσωπικότητες. Ταυτόχρονα όμως ο εγωισμός και η ανικανότητα σας να καταλάβετε ο ένας τον άλλον, οδηγεί τελικά σε αδιέξοδα. Αυτά τα αδιέξοδα θα μπορούσαν ίσως να ξεπεραστούν αν μπορούσατε να κάνετε τους εγωισμούς σας πέρα, αν και αυτό δεν γίνεται σε μία μέρα. Επίσης μπορεί σε αυτή τη σχέση να υφίσταται τελικά ένας εσωτερικός ανταγωνισμός για το ποιος μπορεί να είναι ο καλύτερος. Αυτό βέβαια δεν μπορεί να έχει καλή κατάληξη καθότι οι άνθρωποι πρέπει να είμαστε σε μία σχέση περιορίζοντας τους ανταγωνισμούς και βέβαια επιθυμώντας την πρόοδο του άλλου. Με τον Ήλιο να παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στο χάρτη, τα άτομα μπορεί να μην έχουν κοινούς δρόμους σαν οντότητες σε αυτή τη ζωή και να μην μπορούν να είναι μαζί.

ΕΡΜΗΣ: Ο Ερμής όταν είναι ο πιο δυνατός πλανήτης σε μία συναστρία, ουσιαστικά κάνει τη σχέση να μην μπορεί να μπει σε ένα πιο συναισθηματικό επίπεδο. Μπορεί για παράδειγμα να είστε τα τέλεια φιλαράκια και να μιλάτε για πολλά πράγματα αλλά δεν έχετε συνήθως τη δυνατότητα να μπείτε σε μία σοβαρή συναισθηματική σχέση. Επίσης πολλές φορές έχουμε μία σχέση η οποία δεν μπορεί να ωριμάσει ή υπάρχουν πάντα προβλήματα με παράνομες σχέσεις. Δεν αποκλείεται επίσης να απουσιάζει και η ηθική. Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται ώστε να μην μπαίνουν οι φίλοι του ζευγαριού ενδιάμεσα. Υπάρχει περίπτωση το πρόβλημα μεταξύ σας να αφορά και άτομα από τις παρέες σας. Επίσης μια συμβουλή που έχουμε να σας δώσουμε είναι ότι θα πρέπει σαν άτομα πάνω από όλα να σταματήστε να μιλάτε ακατάπαυστα και να αρχίσετε να ακουμπάτε ο ένας το σώμα του άλλου και μπορεί τελικά μέσα στη σιωπή να πείτε πολύ περισσότερα.

ΑΦΡΟΔΙΤΗ: Πιστεύω ότι όταν η Αφροδίτη είναι η πιο δυνατή σε μία σχέση αλλά παρουσιάζει προβλήματα, δηλαδή βρίσκεται σε δυσαρμονία, τότε έχουμε πραγματικά πολύ σημαντικά ζητήματα να αντιμετωπίσουμε. Η Αφροδίτη είναι αυτό που μας καλύπτει και αυτό που μας κάνει ευτυχισμένους, μέσα από την Αφροδίτη νοιώθουμε ότι δεν μας λείπει τίποτα, ας πούμε ότι πρόκειται για τις ενδορφίνες του ωροσκοπίου μας. Αν λοιπόν το πρόβλημα εντοπίζεται στην Αφροδίτη, μπορεί αυτή η σχέση να μην έγινε λόγω της έλξης αλλά για άλλους λόγους. Επίσης τα άτομα μεταξύ τους συνήθως δεν έχουν το ένα την έγκριση του άλλου, όσον αφορά τα γούστα τους, τον τρόπο που διασκεδάσουν και που συνδέονται γενικότερα μέσα στη σχέση. Για παράδειγμα, σκεφτείτε τον εαυτό σας να θέλετε να επικοινωνείτε περισσότερο με το σώμα και να θέλετε να έχετε αρκετή επαφή με το σύντροφο σας, όχι απαραίτητα σεξουαλική, ο σύντροφος σας όμως μπορεί να προτιμάει να σας έχει σε ταξίδια μαζί του και να θέλει μία πιο πνευματική επικοινωνία μαζί σας, αυτό όπως καταλαβαίνετε μπορεί να οδηγήσει σε σημαντικά προβλήματα στη συνέχεια της σχέσης.

ΣΕΛΗΝΗ: Πολύ σημαντικό επίσης αν η Σελήνη είναι αυτή που παρουσιάζονται αρκετά προβλήματα στους χάρτες. Συνήθως πρόκειται για άτομα που οι συναισθηματικές τους ανταποκρίσεις είναι πολύ διαφορετικές, όπως επίσης και οι χρόνοι αυτών των ανταποκρίσεων. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί και οι δύο να αισθάνεστε καλά για τη σχέση σας αλλά ο τρόπος και ο χρόνος που το εκφράζετε να είναι τόσο διαφορετικός που να μην μπορείτε να καταλάβετε αν ο σύντροφος σας όντως σας θέλει ή όχι. Αυτό επίσης σταδιακά θα γεννήσει και πολλά προβλήματα συναισθηματικής εγγύτητας καθότι χωρίς τη Σελήνη πολύ δύσκολα θα μπορέσετε να λειτουργήσετε αρμονικά, εφόσον δεν θα μπορείτε να καταλάβετε τις συναισθηματικές αντιδράσεις του συντρόφου. Επίσης, με τη Σελήνη σε έντονη δυσαρμονία στο χάρτη συναστρίας, θα μπορούσαμε να πούμε ότι πιθανόν να έχουμε μία γυναίκα/πεθερά που μπορεί να δημιουργεί προβλήματα στη σχέση.

ΑΡΗΣ: Η σεξουαλική επαφή του ζευγαριού ενδέχεται να μην είναι συμβατή. Συνήθως σε αυτό το επίπεδο δεν προχωράμε καν σε σχέση αλλά υπάρχουν μερικά άτομα που είτε δεν θεωρούν τόσο σημαντικό το σεξ ή για χάριν μίας σχέσης μπαίνουν σε μία τέτοια κατάσταση, όπου βέβαια εκεί τα προβλήματα γίνονται τεράστια. Αυτό σημαίνει ότι με έναν Άρη σε δύσκολες θέσεις και όψεις μεταξύ του ζευγαριού τα πράγματα είναι πράγματι δύσκολα γιατί δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι σε γνωστικό επίπεδο, καθότι η σεξουαλική επαφή είναι καθαρά ενστικτώδης πράξη. Επίσης, με το άτομο που έχετε δύσκολες όψεις Άρη, μπορεί να μην υπάρχει γενικότερα η διάθεση και η φλόγα για να κάνετε πράγματα μαζί. Συνήθως δεν υπάρχει αυτό που λέμε πάθος και αν υπάρχει δεν μπορεί να εκφραστεί όπως θα θέλατε.

ΔΙΑΣ: Με τον Δία σε δύσκολη θέση στη συναστρία, σίγουρα αυτό που μπορούμε να πούμε είναι ότι υπάρχει μια διάσταση απόψεων, πεποιθήσεων και φιλοσοφίας μεταξύ του ζευγαριού. Αυτό σημαίνει ότι οι αξίες και ο τρόπος σκέψης, η ζωή του κάθε ατόμου είναι πολύ διαφορετική από τον άλλο. Αυτό αναμφίβολα θα οδηγήσει σε έντονες καταστάσεις και προβλήματα. Είναι συνήθως η κατάσταση που ενώ όλα πάνε καλά στο τέλος κάτι δεν κολλά. Επίσης υπάρχουν συνήθως διαφορετικές στάσεις ζωής και ηθική μεταξύ των ατόμων της σχέσης. Αυτό πολλές φορές μπορεί να σημαίνει την καταδίκη του ενός μέσα από τα στενά κριτήρια του άλλου. Μία χαρακτηριστική διαφορά είναι για παράδειγμα τα διαφορετικά θρησκευτικά μοντέλα που μπορεί να έχει ένα ζευγάρι, που έστω και αν συμβιβαστούν μεταξύ τους, μπορεί να επανεμφανιστεί το πρόβλημα στο παιδί τους και στον τρόπο ανατροφής του.

ΚΡΟΝΟΣ: Πάντα έλεγα ότι μία σχέση με πολύ έντονο Κρόνο είναι βαριά. Πόσο μάλλον αν ο Κρόνος δεν είναι και θετικά τοποθετημένος από θέση και όψεις. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει έντονη κριτική μεταξύ των δύο συντρόφων. Επίσης η σχέση έχει πολύ έντονο το κομμάτι του «πρέπει» παραμερίζοντας το «θέλω». Συνήθως δεν υπάρχει μεγάλη ευχαρίστηση ούτε ζεστά συναισθήματα αγάπης και τρυφερότητας. Έχουμε να κάνουμε με μία παγωμένη σχέση στην οποία κάποιος κάνει τον σκληρό δικαστή και κάποιος το θύμα. Οπωσδήποτε ψυχολογικά κρύβουν κάποιες παγίδες αυτές οι σχέσεις και θέλουν ιδιαίτερη προσοχή. Κάποιος από τους δύο συνήθως είναι πολύ απορριπτικός ή αδιάφορος και ψυχρός στη σχέση, οπότε ο άλλος πρέπει να προσπαθεί διπλά γι’ αυτή τη σχέση. Υπάρχει περίπτωση να δημιουργηθούν αισθήματα πόνου και θλίψης που αφήνουν και τα δύο άτομα πληγωμένα από αυτή τη σχέση. Η γενικότερη διάθεση τους κατά τη διάρκεια που θα είναι μαζί ίσως να μη φαίνεται ιδιαίτερα αισιόδοξη ενώ ταυτόχρονα μπορεί να υπάρξουν ατυχίες που θα αφορούν και τους δύο.

ΟΥΡΑΝΟΣ: Ο έντονος Ουρανός είναι πάντα ένα στοιχείο θυελλώδους έρωτα που όμως κινδυνεύει να τερματιστεί πολύ σύντομα. Οι σχέσεις με έντονο Ουρανό ακόμη και στις καλές περιπτώσεις τους, δεν μπορούν εύκολα να κρατηθούν. Πόσο μάλλον στις δύσκολες. Είναι συνήθως αυτές οι σχέσεις που συνεχώς προσπαθείς και ποτέ δεν τις πιάνεις, είναι οι σχέσεις που συμβαίνει κάτι απρόοπτο στο τέλος όπως πχ ο σύντροφος να πρέπει λόγω της δουλειάς του να φύγει πολύ μακριά οπότε αναγκαστικά να επέλθει ο χωρισμός. Είναι επίσης ο πλανήτης που έχει σχέση με την απόσταση οπότε μπορεί να γνωρίσετε κάποιον που ίσως να κατοικεί μακριά από τον τόπο που είσαστε εσείς. Πάντως ακόμη και αν όλα πάνε καλά στην αρχή, είναι πολύ συχνό το φαινόμενο να υπάρξει χωρισμός, ίσως και μετά από σύντομο χρονικό διάστημα.

ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ: Είναι πολύ δύσκολο να χειριστείς σχέσεις με έντονο τον Ποσειδώνα επειδή μπορεί να διαστρεβλωθεί αρκετά η πραγματικότητα. Τα άτομα δημιουργούν ένα παραμύθι ως βάση της σχέσης τους. Σαν να μην έφτανε μόνο αυτό όμως, είναι και ο πλανήτης που έχει να κάνει πολύ έντονα με τη θυσία και τη θυματοποίηση. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να δημιουργηθούν ορισμένες συνθήκες όπου ο ένας από τους δύο ή και οι δύο να αισθάνονται κατά κάποιο τρόπο υποχρεωμένοι να θυσιαστούν γι’ αυτή τη σχέση και τελικά όχι μόνο χάνουν ευκαιρίες για την ανάπτυξη της σχέσης τους αλλά χάνουν μετέπειτα και τη δυνατότητα να προχωρήσουν σε μία άλλη, υγιή σχέση. Θα μπορούσα να το χαρακτηρίσω ως μία πνευματική αυτοκτονία και πρέπει όσοι έχουν όψεις έντονες Ποσειδώνα με τη σχέση τους, να προσέξουν ιδιαίτερα. Συνήθως ο Ποσειδώνας βέβαια είναι τόσο ισχυρός που κανείς δεν έχει τον έλεγχο και όλοι ζουν σε μία παραφροσύνη, χωρίς να υπάρχει ή καλύτερα χωρίς οι ίδιοι να μπορούν να διακρίνουν το αδιέξοδο.

ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ: Ο Πλούτωνας είναι πραγματικά ένας αρκετά δύσκολος πλανήτης να τον χειριστείς, πόσο μάλλον όταν είναι δυσαρμονικός σε μια συναστρία. Εδώ έχουμε σχέσεις γεμάτες πάθος και ένταση που όμως τις συντροφεύει η εξάρτηση ή και το μίσος ταυτόχρονα. Τα άτομα σε αυτές τις σχέσεις λειτουργούν πολύ αυτοκαταστροφικά και δυσκολεύονται να λειτουργήσουν με τη λογική. Είναι οι λεγόμενες «μοιραίες σχέσεις» που οδήγησαν αρκετούς ανθρώπους στα άκρα. Ακόμη και αν αυτά τα άκρα έχουν τη μορφή εκδίκησης. Πράγματι πολλά ζευγάρια με έντονο και δυσαρμονικό Πλούτωνα, είναι από αυτά που βλέπουμε στη τηλεόραση όπου από το τέλειο πάθος φτάνουν στα όρια της δολοφονίας για το άτομο που λάτρευαν στο παρελθόν. Οι σχέσεις αυτές συνήθως είναι δυσβάσταχτες και δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν εύκολα. Γενικότερα όσες σχέσεις έχουν έντονες όψεις με εξωκρόνιους πλανήτες, θα ήταν ωφέλιμο να έχουν και έναν σύμβουλο που θα μπορεί να τους στηρίξει και θα τους βοηθήσει να οριοθετήσουν την κατάσταση.

ΧΕΙΡΩΝΑΣ: Ο έντονος Χείρωνας με αρνητική χροιά μπορεί να φέρει ατελείωτο πόνο σε μία σχέση. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να συμβούν τα πάντα. Από το να υπάρξει απάτη μέσα στη σχέση μέχρι και να συμβεί ένα πολύ σημαντικό ατύχημα. Γενικότερα ο Χείρωνας θα ξύνει τις πληγές τους και δεν θα τους αφήνει να ηρεμήσουν. Είναι οι σχέσεις που όσο και να θέλουν τα άτομα να συνυπάρξουν ήρεμα, πάντα κάτι γίνεται. Βέβαια πρόκειται για αρκετά δύσκολες περιπτώσεις καθότι συνήθως τα άτομα αισθάνονται πως δεν μπορούν να φύγουν επειδή υπάρχει κάποιος λόγος που τους κρατά μαζί. Για να μπορέσει μία τέτοια σχέση να κρατήσει, χρειάζεται τα άτομα να αλλάξουν σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό και να συμβιβαστούν, ειδάλλως θα υπάρχουν πάντα έντονες αναποδιές και προβλήματα.

ΔΗΜΗΤΡΑ: Δυστυχώς για τη Δήμητρα σε αυτό το επίπεδο δεν ξέρουμε πολλά πράγματα προς το παρόν. Παρόλα αυτά από τα λίγα που γνωρίζουμε, ξέρουμε ότι υπάρχει πρόβλημα συνήθως σε σχέδια του ζευγαριού που αφορούν την καθημερινότητα. Επίσης συνήθως με την Δήμητρα να δέχεται αρνητικές όψεις υπάρχει πρόβλημα στον τρόπο που βλέπει ο ένας τον άλλο, από άποψη ισότητας και αξιολόγησης του συντρόφου. Μπορεί για παράδειγμα κάποιος να μην αποδέχεται, να μην σέβεται τον σύντροφο του και να τον υποτιμά, οπότε αυτό οδηγεί σε σταδιακή κρίση.

ΕΡΙΣ: Για την Έριδα ξέρουμε πολύ λίγα πράγματα. Αυτό που μπορούμε να πούμε είναι ότι φέρνει βαθύτατες αλλαγές στις ζωές και των δύο ατόμων, ουσιαστικά φέρνει δηλαδή ακραία γεγονότα ως δοκιμασία για να δουν αν μπορούν να μείνουν μαζί.

ΣΕΝΤΝΑ: Για την Σέντνα, το πλανητικό σώμα που ζει ακόμη πιο πέρα στα όρια του Oort, είναι ακόμη πιο δύσκολο να πούμε ότι μπορούμε να κάνουμε υπολογισμούς για την επιρροή της ακόμη, καθότι κινείται πάρα πολύ αργά. Σίγουρα όμως έχει να κάνει με δεσμούς πολύ έντονους χωρίς να έχουν καμία σχέση με την πεζή πραγματικότητα.