Το μεγάλο αφιέρωμα του Πλούτωνα στον Αιγόκερω!

3000 χρόνια και η πορεία του Πλούτωνα στον Αιγόκερω

Πως επηρέασε την ανθρωπότητα μέσα σε 3000 χρόνια ιστορίας.

Του Χρήστου Άρχου M.Sc

Ο Πλούτωνας λόγω της φύσης του σαν Πλανήτης επηρέαζε και θα επηρεάζει πιο πολύ τον κόσμο μακροκοσμικά, με γεγονότα τα οποία θα είναι πολλές φορές καταλυτικά για τον ίδιο τον άνθρωπο. Εμείς πήραμε μία μηχανή του χρόνου και γυρνάμε πίσω 3000 χρόνια, περίπου το 1000 π.χ για να δούμε τις σημαντικές εξελίξεις τις οποίες έφερε η είσοδος του Πλούτωνα στον Αιγόκερω από τότε μέχρι και σήμερα.

 ( το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά το Δεκέμβριο του 2007 στο eportal.gr)

Ο Πλούτωνας από το 1000π.χ μέχρι και σήμερα μπήκε 12 φορές στον Αιγόκερω και θα μπει τώρα στη 13η.  Στο πέρασμα του χρόνου έφερε καταλυτικές αλλαγές στην πορεία της ανθρωπότητας. Από την διαίρεση του Ισραήλ μέχρι και την έκδοση του Κοινωνικού συμβολαίου του Ρουσσώ, η πορεία του Πλούτωνα στον Αιγόκερω αυτό που έφερε, ήταν διαρθρωτικές αλλαγές στα θεμέλια των κρατών αλλά και της ίδιας της κοινωνίας.

1) Από το 1000π.χ μέχρι και τη Γέννηση του Χριστού

Σίγουρα θα μπορούσαμε να πούμε ότι από τις πιο σημαντικές εξελίξεις που φέρνει ο Πλούτωνας σε αυτό το ζώδιο είναι η διάλυση κρατών, αρκετά φημισμένων. Από την τοπική δύναμη του Ισραήλ που χωρίσθηκε σε κομμάτια κατά την πρώτη περίοδο που μπήκε ο Πλούτωνας στον Αιγόκερω έως την διάλυση της Βαβυλώνας και της αυτοκρατορίας της από τους Ασσύριους κατά τη 2η είσοδο του. Στη συνέχεια, στη πορεία των πτώσεων των Κρατών, έχουμε την επιθετική πολιτική του Βυζαντίου. Διέλυσε πολύ εύκολα το κράτος των Βανδάλων, αλλά και το το βασίλειο του Moor και των Ιπποτών της Ρόδου, που οδήγησε στην μετακόμιση τους στη Μάλτα.

Σε όλες τις περιπτώσεις η διαφθορά και η παρακμή ήταν παρούσες με την είσοδο μίας μεγαλύτερης δύναμης που όμως δεν έφερε την κάθαρση αλλά την μετέπειτα παρακμή της κοινωνίας. Όλες οι Αυτοκρατορίες που επήλθαν μετά την πτώση ενός κράτους ήταν ακόμη πιο διεφθαρμένες και βέβαια έφεραν ακόμη πιο άνισες συνθήκες ανάμεσα στον κόσμο.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα βέβαια να πιστεύουμε ότι ο Πλούτωνας φέρνει πραγματικά κάποιου είδους τιμωρία για όλους αυτούς που θέλουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο να κερδίσουν την εξουσία και στη συνέχεια αντί να τη χρησιμοποιήσουν για καλό, να γίνεται το μέσο ώστε να σαπίσουν ακόμη περισσότερα τα θεμέλια της κρατικής διοίκησης.

Στην πρώτη χιλιετία όμως, παρουσιάστηκε επί της επιρροής του Πλούτωνα στον Αιγόκερω, ένας από τους πιο φριχτούς πολέμους τις αρχαιότητας, ο Πελοποννησιακός πόλεμος. Και αυτό γιατί δεν έγινε μεταξύ διαφορετικών εθνών αλλά από ένα έθνος τους Έλληνες. Αυτός ο πόλεμος, τους οδήγησε σταδιακά εκτός από στρατιωτική αποδυνάμωση και σε πολιτική και πολιτιστική σήψη. Ίσως πρόκειται για την πρώτη φορά ιστορικά, που κάποιο έθνος αυτοκτονεί με έναν τόσο έντονο τρόπο.  Πάλι όμως, παρατηρώντας τα πράγματα και στον Ελληνικό μικρόκοσμο, όλα ξεκίνησαν από την ξεδιάντροπη ανάγκη δύο κρατών για εξουσία. Η Αθήνα που από λίκνο του πολιτισμού και των γραμμάτων, άρχισε να μετατρέπεται σε ένα δυνάστη των ελληνικών πόλεων και η Σπάρτη, που ήθελε την εξουσία για τον εαυτό της, βρέθηκαν σε σύγκρουση. Ο Πόλεμος που ξεκίνησε, έδειξε ουσιαστικά πόσο σάπια ήταν η εξουσία σε ένα πολύ μεγάλο επίπεδο. Σκεφτείτε όμως και την Κρίση στην οποία επήλθε εκείνο το χρονικό διάστημα ο Ελληνικός κόσμος. Η Πλουτώνια λοιπόν επιρροή, έδειξε σε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό, ότι οι σαθρές κοινωνικές και πολιτιστικές βάσεις θα διαλυθούν, έτσι ώστε να ξεκινήσει κάτι καινούριο. Δεδομένου ότι βρισκόμαστε ξανά σε ένα πολιτιστικό αδιέξοδο με μία υπερδύναμη να χρησιμοποιεί ξεδιάντροπα την ισχύ της στον κόσμο, μπορούμε να περιμένουμε το επόμενο χρονικό διάστημα πολύ σημαντικά γεγονότα.  Όμως η Αρχαιότητα δεν γνώρισε επί των ημερών της, μόνο τον Πελοποννησιακό πόλεμο.  Όταν πέρασε ο Πλούτωνας από τον Αιγόκερω την επόμενη φορά, είχαμε ουσιαστικά τον 2ο πόλεμο μεταξύ Ρωμαίων και Καρχηδονίων και την νίκη των Ρωμαίων στη φάση αυτή. Βλέπουμε λοιπόν και πάλι μία μάχη μεταξύ δύο αντίπαλων στρατοπέδων για την εξουσία.

Πέρα όμως από αυτές τις κρίσιμες συρράξεις έχουμε με την παρουσία του Πλούτωνα στον Αιγόκερω και άλλα σημαντικά γεγονότα όπως το χτίσιμο πολλών και σημαντικών έργων όπως η Ακρόπολη, το Άγαλμα της Αθηνάς και του Διός. Όπως θα δούμε και στη συνέχεια της ιστορικής μας ανάλυσης ο Πλούτωνας στον Αιγόκερω είναι παρόν σε πολύ μεγάλα έργα, τα οποία όμως ας μην γελιόμαστε, χτίζονται για να δείξουν το μεγαλείο και τη Δύναμη της κεντρικής εξουσίας. Όλα τα έργα τα οποία έγιναν ήταν μνημεία που δόξαζαν το μεγαλείο των  κρατών και όσο υπέροχο και αν ακούγεται είναι και πάλι μία έκφραση ξεδιάντροπου πλούτου και προσωπικής μισαλλοδοξίας κάποιων προσώπων.

Τέλος στην 1η χιλιετία πριν το Χριστό έχουμε και αρκετά μεγάλα επιστημονικά επιτεύματα όπως η εύρεση του ατόμου από τον Δημόκριτο και ο προσδιορισμός των σημείων των ηλιοστάσιων. Γενικότερα όπως θα δούμε, η είσοδος του Πλούτωνα στον Αιγόκερω, είναι πολύ σημαντική γιατί δείχνει ότι έχουμε εξελίξεις και τελειοποίηση προηγουμένων τεχνικών.

Από το 1000π.χ μέχρι και το 1π.χ έχουμε τα εξής γεγονότα

1)      Η Διαίρεση του Βασιλείου του Ισραήλ

2)      Η Ασσυρία εισβάλει στη Βαβυλώνα

3)      Χτίζεται το άγαλμα της Αθήνας

4)      Χτίζεται η Ακρόπολη

5)      Ο Σοφοκλής γράφει την Αντιγόνη

6)      Χτίζεται το άγαλμα του Δία

7)      Η πρώτη θεωρία για το άτομο είναι πραγματικότητα από τον Δημόκριτο

8)      Βρέθηκαν τα σημεία των ηλιοστασίων (ξαναβρέθηκαν δηλαδή, μιας και ήταν αρχαία γνώση)

9)      Ξεκινά ο αιματηρός και σοκαριστικός ηθικά Πελοποννησιακός πόλεμος

10)    Μένεται και τελειώνει ο 2ος πόλεμος Καρχηδονίων και Ρωμαίων με νίκη των Ρωμαίω

Β) Από τη Γέννηση του Χριστού μέχρι και το 500μ.χ

Στο διάστημα αυτό είχαμε δυο περιόδους στις οποίες πέρασε ο Πλούτωνας στον Αιγόκερω διάρκειας 31 ετών περίπου. Σε αυτά τα χρόνια είχαμε και πάλι σημαντικές εξελίξεις στον τεχνολογικό τομέα με τον Ήρωνα να κατασκευάζει την 1η ατμομηχανή. Λέγεται ότι αν ο Ήρωνας είχε σκεφτεί να βάλει στη μηχανή του ένα παξιμάδι τότε, θα είχε ξεκινήσει η Βιομηχανική επανάσταση. Σημειώστε το αυτό για αργότερα μιας και θα δούμε ότι στο θέμα αυτό ο Πλούτωνας στον Αιγόκερω έχει φέρει πραγματικά πολλές εξελίξεις. Εκτός αυτού, ο Θεσσαλός εξελίσσει την Ιατρική για την εποχή του με τα γραπτά του, ενώ στην μακρινή Ασία γεννιέται ο Κινέζος Cui που θα τελειοποιήσει το χαρτί. Εκτός όμως από αυτόν γεννιούνται και άλλες εξέχουσες μορφές εκείνης της περιόδου, όπως ο Πλούταρχος, ο Τραϊανός και ο Επίκτητος. Πρόσωπα που είτε με την εξουσία που είχαν ή την γνώση, σημάδεψαν μια για πάντα τον Δυτικό πολιτισμό.

Στον τομέα βέβαια των Κρατών δεν θα μπορούσαμε παρά να είχαμε για άλλη μια φορά την επέκταση ενός κράτους που το χαρακτηρίζει ο υπερτροφισμός. Η Ρωμαϊκή αυτοκρατορία και στα 2 περάσματα του Πλούτωνα την περίοδο που μελετάμε (το 42μ.χ και το 287μ.χ), πέτυχε τις μεγαλύτερες επεκτάσεις της στον κόσμο, κάνοντας την κυριολεκτικά, την μεγαλύτερη δύναμη. Βέβαια όπως και οποιαδήποτε άλλη συγκεντρωτική εξουσία, μεγάλωνε κάτω από τη σκλαβιά και τις θυσίες του λαού.  Στην άλλη άκρη της Ασίας έχουμε πάλι την Κίνα να δείχνει και αυτή την δύναμη της και να κυριαρχεί στην περιοχή του Βιετνάμ στο 1ο πέρασμα του Πλούτωνα. Στο 2ο πέρασμα του όμως, έφερε τον 2ο σημαντικότερο εμφύλιο πόλεμο στον κόσμο, τον πόλεμο των Οχτώ βασιλέων στην Κίνα. Όπως παρατηρούμε μέχρι τώρα ο κρατικός υπερτροφισμός αλλά και η διάλυση αυτών από εσωτερικές συγκρούσεις είναι ίσως από τις σημαντικότερες ιδιότητες του Πλούτωνα στον Αιγόκερω.  Όμως εκτός από σημαντικούς εμφυλίους φέρνει και σημαντικούς πολέμους με εξωτερικούς εχθρούς. Στα δύο περάσματα του, η Ρώμη αντιμετώπισε τεράστιους εχθρούς. Στο πρώτο πέρασμα έπρεπε να αντιμετωπίσει την Παρθία και στο 2ο έπρεπε να αντιμετωπίσει και πάλι την κραταιά Περσική αυτοκρατορία.

Πέρα όμως από το ανατολικό ημισφαίριο έχουμε και στο Δυτικό πολύ έντονο συγκεντρωτισμό της εξουσίας με την αυτοκρατορία των Μάγια να δημιουργεί μία δύναμη που η περιοχή δεν είχε δεί ξανά.

Όμως δεν έχει αποκαλυφθεί απόλυτα το πρόσωπο του Πλούτωνα στον Αιγόκερω. Μία ακόμη σημαντική λειτουργία, είναι η σχέση του με τα ανθρώπινα δικαιώματα που όπως θα δούμε, τις περισσότερες φορές καταπατήθηκαν, παρά τους δόθηκαν ελευθερίες.

Στο πρώτο λοιπόν πέρασμα του Πλούτωνα στον Αιγόκερω, είχαμε τον 1ο διωγμό των Εβραίων από τη Ρώμη και λίγο αργότερα είχαμε και τη κατάργηση των δικαιωμάτων τους από τους Εβραίους σε όλη τη Ρωμαική αυτοκρατορία. Από την άλλη είχαμε και μία θετική εξέλιξη, την απαγόρευση θανάτωσης των δούλων.

Στην κεντρική εξουσία επίσης, παρατηρούμε ιδιαίτερα μεγάλη σήψη, κάτι που πάει ζευγάρι με τον υπερτροφισμό της κρατικής εξουσίας στον κόσμο. Έχουμε λοιπόν την Ρωμαϊκή αυλή σε μία κατάσταση παρακμής, τη δράση της Μεσαλίνας εκείνη την περίοδο και τη θανάτωση του Κλαύδιου για να ανέβει στην εξουσία ένας από τους πιο μισητούς ηγέτες του Κόσμου, ο Νέρωνας.

Στο 2ο πέρασμα του Πλούτωνα από τον Αιγόκερω έχουμε τον διωγμό των Χριστιανών από τις τάξεις του στρατού και την Ελβίρα. Την απαγόρευση των σχέσεων μεταξύ Εβραίων, παγανιστών και αιρετικών. Επίσης, θεσπίζονται οι πρώτοι νόμοι ενάντια στους χριστιανούς και πραγματοποιείται μεγάλη σφαγή εναντίων τους.

Η σύνδεση με τα ανθρώπινα δικαιώματα όπως θα δούμε και στη συνέχεια είναι πολύ μεγάλη και δυστυχώς αρκετά δυσάρεστη.

Τέλος δεν θα πρέπει να παραλείψουμε ότι με το πέρασμα του Πλούτωνα στον Αιγόκερω είχαμε και άλλη μία σημαντική τεχνολογική τελειοποίηση από τους Κινέζους, την δημιουργία και καθημερινή εφαρμογή της Πυξίδας.

Από το 1μ.χ μέχρι και το 500μ.χ

1)      Δημιουργείται η 1η ατμομηχανή από τον Ήρων

2)      Ο Θεσσαλός πραγματοποιεί άλματα στο χώρο της υγείας

3)      Τελειοποιείται το χαρτί

4)      Η Ρωμαική αυτοκρατορία φτάνει στη Βρετανία

5)      Η Κίνα επεκτείνεται στο Βιετναμ

6)      Δημιουργείται η αυτοκρατορία των Μάγια

7)      Μεγάλος Πόλεμος Ρώμης και Παρθίας

8)      Ο Μάρκος ο ευαγγελιστής κυρήττει

9)      Γεννήθηκε ο Πλούταρχος

10)     Γεννήθηκε ο Τραιανός

11)      Γεννήθηκε ο Επίκτητος

12)     Δράση Μεσσαλίνας

13)     Διωγμός Εβραίων από τη Ρώμη

14)     Επιστολές Παύλου

15)     Οι Ρωμαίοι μαθαίνουν το σαπούνι

16)     Απαγόρευση θανάτωσης Δούλων

17)     Ο Κλαύδιος δολοφονείται

18)     Ο Νέρωνας γίνεται αυτοκράτορας

19)     Μείωση δικαιωμάτων των Εβραίων

20)    Ο Παύλος συλλαμβάνεται

21)     Ανακαλύπτεται η Πυξίδα

22)    Η Ρώμη παντοκράτωρ σε ανατολή και δύση

23)    Η Ρώμη ενάντια στην Περσία

24)    Ο εμφύλιος πόλεμος των Οχτώ βασιλέων στην Κίνα

25)    Η πόλη Teotihuacan είναι στην ακμή της

26)    Οι χριστιανοί φεύγουν από το στρατό της Ρωμαικής αυτοκρατορίας

27)    Απαγόρευση σχέσεων μεταξύ Εβραίων, Παγανιστών και Αιρετικών

28)    Θεσπίζονται νόμοι ενάντια στους χριστιανούς

29)    Μεγάλες σφαγές Χριστιανών

30)    Κυριαρχία Διοκλητιανού και Μαξιμιλιανού

31)    Η Αρμενία γίνεται το πρώτο Χριστιανικό κράτος

32)    Μειώνεται ο πληθωρισμός στη Ρώμη

Γ) Από το 501 μ.χ μέχρι το 1100μ.χ

 Σε αυτό το χρονικό διάστημα ο Πλούτωνας από τον Αιγόκερω πέρασε 3 φορές και επηρέασε σημαντικά τις εξελίξεις. Εδώ επίσης θα δούμε και το τρίτο πρόσωπο τις επιρροής του που εκτός από τα προβλήματα στα ανθρώπινα δικαιώματα και την παρηκμασμένη και αδηφάγα κρατική εξουσία, φέρνει και σημαντικές κλιματολογικές αλλαγές στον πλανήτη με διάφορους τρόπους. Το τελευταίο του πρόσωπο στην μελλοντική του είσοδο στον Αιγόκερω είναι πιστεύω και το πιο επικίνδυνο.

Αρχικά ας δούμε τι έγινε στον καλλιτεχνικό τομέα. Ο Ιουστινιανός δείχνοντας το μεγαλείο του αλλά και το μεγαλείο της Αυτοκρατορίας του, χτίζει την Αγία Σοφία. Να σημειώσετε και τις δύο φορές ότι, η Ακρόπολη αφιερωμένη στην Αθηνά που ήταν η θεά της Σοφίας και έπειτα η Αγία Σοφία όπως λέει και το όνομα της εκκλησίας, είναι φτιαγμένες κατά την περίοδο της διέλευσης του Πλούτωνα από τον Αιγόκερω. Στο 2ο πέρασμα του επίσης, χτίστηκε ο μιναρές της Κόρδοβα, ένα τεράστιο θρησκευτικό έργο αφιερωμένο αυτή τη φορά στη σοφία του θεού Αλλάχ.

Σίγουρα όλα τα παραπάνω δείχνουν ότι για κάποιο λόγο σε περιπτώσεις πολύ μεγάλων έργων, η σοφία όπως την κατανοούμε οι άνθρωποι, δοξάζεται μέσα από μεγάλα έργα που στην ουσία δείχνουν το μεγαλείο του ανθρώπινου εγωισμού που θέλει να δείξει την μεγαλοπρέπεια του.

Από την άλλη στα μέτωπα του πολέμου μία νέα υπερδύναμη, η Βυζαντινή Αυτοκρατορία, με Αυτοκράτορα τον εγωιστή και αρκετά επικύνδινο τελικά Ιουστινιανό, όπως απέδειξε η ιστορία, προσπάθησε να κερδίσει το δυτικό μέρος της ενάντια στους Βανδάλους, τους Οστρογότθους και τους Βησιγότθους. Το βασίλειο των Βανδάλων διελύθηκε και το Βυζάντιο μπήκε σε ένα πολύ μεγάλο πόλεμο με άλλα δυτικά κράτη που ενώ ήταν βραχυπρόθεσμα επιτυχής, μετέπειτα άρχισε να συρρικνώνεται, αφού δεν μπόρεσε να κρατήσει τις περιοχές αυτές. Στις κοινωνικές εξελίξεις, γίνεται η σύνοδος της Κωνσταντινούπολης, όπου ουσιαστικά επικυρώνει την εξουσία του Αυτοκράτορα στα ζητήματα της εκκλησίας και όχι μόνο. Το συμπέρασμα βέβαια είναι ξεκάθαρο.Για μία ακόμη φορά, η εξουσία με τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω θέλει ακόμη περισσότερη δύναμη, κάτι που όμως πολλές φορές ίσως και να το πληρώνει ακριβά. Ταυτόχρονα έχουμε και την αποπομπή του μονοφυσιτισμού, μία ακόμα «ρατσιστική» κίνηση και τον οριστικό διαχωρισμό της Ορθόδοξης με την Συριακή εκκλησία. Εδώ παρατηρούμε πάλι ότι μπορεί να μην έχουμε έναν κανονικό εμφύλιο μεταξύ κρατών αλλά έχουμε έναν θρησκευτικό εμφύλιο που διαιρεί τον κόσμο. Επίσης δεν θα πρέπει να παραλείψουμε, ότι για πρώτη φορά έρχεται στη δύση το Βυζάντιο που θα αποτελέσει τη «βιομηχανία» του Βυζαντίου μέχρι και το τέλος του.

Εδώ θα πάμε όμως και στο τρίτο πρόσωπο του Πλούτωνα στον Αιγόκερω. Στην πρώτη διέλευση για αυτή την περίοδο στο ζώδιο που αναλύουμε, έχουμε την μεγάλη έκρηξη του ηφαιστείου Κρακατόα που άλλαξε την θερμοκρασία όλης της γης για ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Μία δεύτερη φυσική καταστροφή ηφαιστειακής δραστηριότητας (τι Πλούτωνας θα ήταν;!), συνέβει στο 2ο πέρασμα του Πλούτωνα, όταν έγινε η έκρηξη στο Βουνό Fuji. Κρατήστε στο μυαλό σας τα παραπάνω γιατί θα επανέλθουμε σύντομα.

Σε κάποιες περιπτώσεις χωρίς να μπορούμε να πούμε ότι είναι μόνιμη η εκδήλωση του Πλούτωνα στον Αιγόκερω,παρουσιάζονται ασθένειες αρκετά σημαντικές σε κάποιες μικρές περιοχές της Γης. Φαινόμενο που εμφανίζεται κυρίως τοπικά και με κάνει να πιστεύω ότι θα ξανασυμβεί. Στην 2η διέλευση του, παρουσιάστηκε πανούκλα στην Βυζαντινή αυτοκρατορία. Όταν δε, ο Πλούτωνας έκανε τετράγωνο με τον Δία στην αρχαιότητα  είχαμε πανούκλα στην Αθήνα και πείνα στην Ρώμη (448-429π.χ). Σημειώστε και αυτό το κομμάτι ωστόσο, για να καταλάβετε στη συνέχεια ότι αυτή η διέλευση, παρουσιάζει ασθένειες μόνο τοπικού χαρακτήρα.

Στο τρίτο Πέρασμα είχαμε την πρώτη εμφάνιση των Moor , ενώ στον επιστημονικό τομέα γεννήθηκε ο Muhammad Mus που εξέλιξε τα μαθηματικά. Στο 3ο πέρασμα για πρώτη φορά εκτυπώθηκαν χρήματα, δείχνοντας για πολλοστή φορά, τη σχέση που έχει αυτή η θέση με τον καπιταλισμό και τη συγκέντρωση της εξουσίας. Άλλο χαρακτηριστικό παράδειγμα συγκέντρωσης εξουσίας, είναι ο Καρλομάγνος και η ονομασία του από τον Πάπα ως αυτοκράτορα των Ρωμαίων.

Όμως δεν θα πρέπει να παραλείψουμε και άλλα γεγονότα πολύ σημαντικά, όπως ουσιαστικά την 1η Jihad από τον Kisham I και την τελευταία προσπάθεια των Αράβων να πάρουν την Κωνσταντινούπολη. Ενώ στο 3ο πέρασμα, το Βυζάντιο, και εφόσον ήταν στην ακμή του, προσπάθησε να κερδίσει την Συρία. Αυτή την περίοδο γεννήθηκαν και πρόσωπα σημαντικά όπως ο Abu Mashar και o Abi Shankara.

Μία ακόμη επιβεβαίωση ότι ο Πλούτωνας σχετίζεται με διαχωρισμούς ανάμεσα σε κοινές ομάδες, είναι και η περίοδος της εικονομαχίας που έφτασε στα άκρα μέσα από τη διέλευση του Πλούτωνα στον Αιγόκερω, ενώ συμπληρωματικά γεγονότα, είναι και η σύνοδος της Νίκαιας.

Από το 501μ.χ μέχρι το 1100μ.χ

1)      Καταρρέει το Κράτος των Moor

2)      Ολοκληρώνεται η Αγία Σοφία

3)      Ολοκληρώνεται ο Μιναρές της Κόρδοβα

4)      Γεννιέται ο Muhammad Mus

5)      Εκτυπώνονται τα πρώτα χρήματα

6)      Ο Ιουστινιανός κάνει πολέμους για την ολοκλήρωση της αυτοκρατορίας του

7)      Τελευταία προσπάθεια Αράβων να καταλάβουν την Κωνσταντινούπολη

8)      Η πρώτη Jihad από τον Kisham I

9)      Το Βυζάντιο επιτίθεται στην Συρία

10)     Γεννιέται ο Abu Mashar

11)     Γεννιέται ο Abi Shankara

12)    Σύνοδος Κωνσταντινούπολης

13)    Ο Βουδισμός στην Ιαπωνία

14)    Αποπομπή Μονοφυσιτισμού

15)    Σχίσμα ορθόδοξης και Συριακής εκκλησίας

16)    Το μετάξι στο Βυζάντιο

17)    Εικονομαχία στο Βυζάντιο

18)    2η Σύνοδος Νίκαιας

19)    Πανικός στη Γαλλία λόγω απόψεων ότι θα έρθει το τέλος του Κόσμου

20)   Ο Καρλομάγνος μεσουρανεί

21)    Η Νάρα παύει να είναι πρωτεύουσα τις Ιαπωνίας και γίνεται το Κιότο

22)   Έκρηξη Κρακατόα

23)   Έκρηξη Fuji

24)   Πανούκλα στην Βυζαντινή αυτοκρατορία

Δ) Από 1101-1700

Σε αυτή τη φάση θα αναλύσουμε ουσιαστικά τι συνέβη στα 2 περάσματα του Πλούτωνα.

Λόγω της μεσαιωνικής περιόδου στην 1η φάση, η μοναδική εξέλιξη που είχαμε είναι η δημιουργία του Thai αλφαβήτου. Στο 2ο μισό όμως, έχουμε την πρώτη προσπάθεια του ανθρώπου, του Μαγγελάνου, να γυρίσει τη Γη, κάτι που μπορεί να μην πέτυχε ο ίδιος αλλά πέτυχε το πλήρωμα του. Στην 1η διέλευση έχουμε ουσιαστικά την ναυτική πολεμική επανάσταση στη Μεσόγειο θάλασσα από τη μία και την σταδιακή παρακμή της βυζαντινής αυτοκρατορίας από την άλλη, με αποτέλεσμα να παραχωρούνται προνόμια και ένα μέρος της Κωνσταντινούπολης στους Γενουάτες.

Στη 2η διέλευση, τη Θέση της Βυζάντινης Αυτοκρατορίας έχει πάρει η Οθωμανική, η οποία δημιουργήθηκε κατά την 1η διέλευση αυτής της περιόδου. Οι Οθωμανοί επιτίθονται στους Μαμελούκους όπου και διαλύουν το κράτος τους. Ταυτόχρονα ενώ η Οθωμανική αυτοκρατορία δείχνει τα δόντια της φτάνοντας μέχρι και την Βιέννη, οι πρώτες μάχες στον νέο κόσμο έχουν ξεκινήσει, με τον Κορτές να είναι στο Μεξικό. Οι Οθωμανοί συνεχίζοντας την επεκτατική τους πολιτική νικούν τους Ιππότες της Ρόδου και αυτοί αναγκάζονται να πάνε στην Μάλτα. Στην 2η διέλευση του Πλούτωνα γεννιούνται σημαντικά Πρόσωπα όπως ο Tintoretto, Vincenzo Gallilei, John Dee, Barocci, Michael Meander, Francesco Patrizi και ο Zuccari.

Στα κοινωνικά έχουμε ακόμη μεγαλύτερες εξελίξεις αποκαλύπτοντας μας πλήρως ότι ο Πλούτωνας στον Αιγόκερω εκτός από την μανία που γεννά σε κράτη και ανθρώπους για περισσότερη εξουσία γεννά και κοινωνικές αδικίες (κάτι που εξάλλου λειτουργεί όπως τα συγκοινωνούντα δοχεία).

Στην 1η διέλευση του ο Πλούτωνας φέρνει την απαγόρευση του Arerroism και γίνεται η 2ησύνοδος της Λυόν. Ταυτόχρονα δημιουργείται και το τάγμα των Σούφι (θυμηθείτε το αυτό λίγο αργότερα). Στη 2η διέλευση η καταπάτηση των δικαιωμάτων είναι ακόμη πιο φανερή μιας και είναι η περίοδος που ξεκινά το δουλεμπόριο των Αφρικανών. Εκείνη την περίοδο επίσης έχουμε μία ακόμη διαχώριση της Εκκλησίας υπό τον Λούθηρο, αφού δημοσίευσε τη θέση του και μετέπειτα εκδιώχθηκε.

Το τρίτο πρόσωπο του Πλούτωνα που αναφέραμε πριν, αποκαλύπτεται στη 1η διέλευση του όπου και παρατηρείται η λεγόμενη μικρότερη ηλιακή δραστηριότητα του Μεσαίωνα, κάνοντας το κλίμα πολύ ψυχρότερο στο βόρειο ημισφαίριο. Βλέπουμε ότι δύο φορές, μέσω μείωσης της Ηλιακής δραστηριότητας, έχουμε σημαντικές κλιματολογικές αλλαγές. Μία μέσω ενός Ηφαιστείου στην προηγούμενη περίοδο και μία σε αυτή που εξετάζουμε. Δεδομένο του ότι ήδη οι επιστήμονες είπαν ότι ο ηλιακός κύκλος που διανύουμε σήμερα, είναι ο πιο έντονος, είμαι σχεδόν σίγουρος ότι μέσω της περιβαλλοντικής καταστροφής που προξενούμε οι άνθρωποι σε αυτή τη διέλευση, θα δούμε το τρίτο πρόσωπο του Πλούτωνα να ενεργοποιείται ιδιαίτερα.

Στον τομέα των τοπικών ασθενειών που σκοτώνουν αρκετό κόσμο στη 2η διέλευση του Πλούτωνα από τον Αιγόκερω, έχουμε από τη μία τους Ίνκα να πεθαίνουν από ασθένειες που φέρνουν μαζί τους οι Ευρωπαίοι και από την άλλη πανούκλα στη Γαλλία και στην Αγγλία.

Από το 1101 – 1700

1)   Πτώση του κράτους των Ιπποτών στη Ρόδο και μετακόμιση τους στη Μάλτα

2)   Δημιουργία του αλφαβήτου Thai

3)   Ο Μαγγελάνος προσπαθεί να γυρίσει τη Γη

4)   Το Βυζάντιο δίνει Προνόμια στους Γενουάτες

5)   Κορύφωση Ναυτικών πολέμων στη Μεσόγειο

6)   Οι Οθωμανοί νικούν τους Μαμελούκους, τους Ιππότες της Ρόδου και φτάνουν μέχρι και τη Βιέννη.

7)   Μάχες στον Νέο Κόσμο

8)   Ο Κορτές στο Μεξικό

9)   Γεννιέται ο Tintoretto

10)         ΄΄      Vincenzo Gallilei

11)          ΄΄       John Dee

12)         ΄΄       Barocci

13)         ΄΄        Michael Meander

14)         ΄΄        Francesco Patrizi

15)         ΄΄        Zuccari

16)   Απαγόρευση Αβεροισμού

17)   2η σύνοδος Νίκαιας

18)   Δημιουργία του τάγματος των Σούφι

19)   Ο Λούθηρος δημοσιεύει τη «Θέση» του .

20)   Ο Λούθηρος διώκεται

21)    Ξεκίνημα Αφρικανικού δουλεμπορίου

22)    Ανεξαρτησία Σουηδίας

23)    Αυτονομία Μαυροβουνίου

24)   Παρατηρείται ελάχιστη Ηλιακή Δραστηριότητα

25)   Οι Ινκα πεθαίνουν από ασθένειες που φέρνουν οι Ευρωπαίοι

26)   Πανούκλα σε Αγγλία και Γαλλία

Ε) 18ος Αιώνας

Η τελευταία διέλευση του Πλούτωνα από τον Αιγόκερω έγινε τον 18ο αιώνα οπότε και θα αναλύσουμε ένα και μοναδικό πέρασμα και πιο συγκεκριμένα την περίοδο περίπου 1761-1778

Στον επιστημονικό χώρο συναντούμε την δημιουργία της πρώτης μηχανής ατμού που οδήγησε στην Βιομηχανική επανάσταση. Κάτι δηλαδή που είχε προσπαθήσει ο Πλούτωνας να κάνει στο πέρασμα του στην αρχή της 1ης χιλιετίας με τον Ήρωνα αλλά δεν πέτυχε, το κατάφερε μετά από 1700 περίπου χρόνια. Αυτό για μένα σημαίνει ότι δεδομένων των πραγμάτων, σήμερα, μπορούμε να περιμένουμε πολλά και σημαντικά γεγονότα ως προς την βιομηχανία. Εκείνη την περίοδο επίσης είχαμε την ανακάλυψη του Γαλαξία Whirlpool, σημαντικότατο βήμα για την επιστήμη της αστρονομίας. Στον τομέα της συγγραφής τώρα, ο Ρουσσώ δημοσιεύει το Κοινωνικό συμβόλαιο, μία σπουδαία εργασία που δηλώνει ότι παρά την καταπίεση του Πλούτωνα στον Αιγόκερω, υπάρχει μέσα του και ο σπόρος της κοινωνικής αλλαγής και επανάστασης.

Ο Γίββων στη συνέχεια γράφει την Παρακμή και πτώση της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας. Στην τέχνη ο Μότσαρτ γράφει την πρώτη του όπερα.

Εκείνη την περίοδο γεννήθηκαν και πολύ σημαντικά πρόσωπα όπως οι John Dalton, Napoleon Bonaparte, William Smith, Hegel, Fourier, Thomas Young, Ampere, Jane Austen, Avogadro, Fouque και ο δικός μας Καποδίστριας. Μόνο από τα ονόματα καταλαβαίνετε ότι πρόκειται για μία γενιά που σημάδεψε στον τομέα της πολιτικής, της οικονομίας και τις επιστήμης στον κόσμο μας.

Στο τομέα των μαχών είχαμε τη συγκλονιστική μάχη στο Panipat και τη συνέχεια του αιματηρού επταετή πολέμου. Επίσης εκείνη την περίοδο είχαμε έναν Ρωσο-Τουρκικό Πόλεμο πολύ σημαντικό για τις εξελίξεις και στην Ελλάδα, δίνοντας μας κάποιες εμπορικές ελευθερίες.

Τέλος το σημαντικότερο πολεμικό γεγονός δεν είναι άλλο από την Αμερικανική Ανεξαρτησία που αν το καλοσκεφτείτε, δεν είναι τίποτα άλλο από έναν ακόμη εμφύλιο Άγγλων της Αμερικής με Άγγλους της κύριας χώρας. Είναι όμως και ένα σημάδι αντίδρασης του κόσμου στην καταπίεση της εξουσίας που φέρνει ο Πλούτωνας, όταν βρίσκεται στον Αιγόκερω. Να σημειώσουμε ότι πριν από την Αμερικάνικη επανάσταση, είχαμε πάλι τον φημισμένο πόλεμο από τους Αμερικάνους, που προσπάθησαν να κερδίσουν κάποια από τα δικαιώματα τους αλλά δεν τα κατάφεραν.

Στο κοινωνικό προσκήνιο επίσης, είχαμε τη διακοπή στη Πορτογαλία του εμπορίου σκλάβων και τον πρώτο οίκο ανοχής που ελεγχόταν από το κράτος. Την τελευταία εκτέλεση μάγισσας και τη δημιουργία τους πρώτου Restaurant. Τέλος δεν θα πρέπει να παραλείψουμε πως ενώ στο παρελθόν είχαμε το τάγμα των Σούφι, σε αυτή τη διέλευση έχουμε τη δημιουργία των Πεφωτισμένων.

18ος αιώνας

1)      Η πρώτη όπερα του Μότσαρτ

2)      Ο Ρουσσώ γράφει το Κοινωνικό συμβόλαιο

3)      Το πρώτο ταξίδι του James Cook

4)      Η δημιουργία της ατμομηχανής

5)      Ανακάλυψη του γαλαξία Whirlpool

6)      O Γίββων γράφει την «Παρακμή και πτώση της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας»

7)      Γεννήθηκε ο John Dalton

8)      ‘’ Napoleon Bonaparte

9)      ‘’      William Smith

10)      ‘’     Hegel

11)       ‘’     Fourier

12)      ‘’     Thomas young

13)      ‘’     Ampere

14)     ‘’     Jane Austen

15)     ‘’     Καποδίστριας

16)     ‘’     Avogadro

17)     ‘’     Fouque

18)     Μάχη Panipat

19)    Συνέχεια του Επταετή πολέμου

20)   Η Βρετανία είναι σε πόλεμο με την Ισπανία και τη Νάπολη

21)    Αρχίζει και τερματίζεται άδοξα η πρώτη προσπάθεια των Αμερικανών να κερδίσουν τα δικαιώματα τους.

22)   Συνθήκη των Βερσαλλιών

23)    Ρώσο-Τουρκικός Πόλεμος

24)    Αμερικάνικη επανάσταση

25)   Διακόπτεται το Δουλεμπόριο στη Πορτογαλία

26)   Δημιουργείται το 1ο Restaurant

27)   Τελευταία εκτέλεση μάγισσας

28)   Δημιουργία των Πεφωτισμένων

29)   Πρώτος οίκος ανοχής ελεγχόμενος από το κράτος.

30)   Αρχίζει η βιομηχανική επανάσταση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΙΛΟΓΟΣ

Η πορεία του Πλούτωνα μέσα από τον Αιγόκερω μέσα σε αυτά τα 3000 χρόνια ιστορίας, είναι σίγουρα συναρπαστική. Δίχως πραγματικά καμία υπερβολή, πρόκειται για μία θέση που έφερε σημαντικότατες αλλαγές στον κόσμο. Τα κομμάτια στα οποία και φέρνει εξελίξεις όπως αναφέραμε είναι τα εξής:

1) Δημιουργία πανίσχυρων αυτοκρατοριών και η διάλυση τους. Και στις δύο περιπτώσεις τα κράτη μαστίζονται από κοινωνική και πολιτιστική σήψη, με κυριότερο χαρακτηριστικό τους την υπερβολική δίψα για εξουσία και την καταπάτηση κάθε άλλου συμφέροντος.

2) Δημιουργία χάσματος σε ενοποιημένα Κράτη. Δεν είναι τυχαίο ότι στις περισσότερες περιπτώσεις είδαμε εμφυλίους και διαχωρισμούς κοινών εθνοτήτων, από το Ισραήλ, στον Εμφύλιο της Ελλάδας, στον Πόλεμο των Οχτώ βασιλέων της Κίνας και μετέπειτα στις Εκκλησιαστικές αντιπαλότητες με κορύφωση την διαίρεση της Εκκλησίας σε ανατολική και δυτική. Κάτι που έγινε όταν ο Πλούτωνας ήταν στον Υδροχόο, αλλά σίγουρα προετοιμάστηκε από πρίν. Στη συνέχεια βλέπουμε διάφορες εντάσεις και εσωτερικές αντιπαλότητες με κορύφωση βέβαια την Αμερικανική επανάσταση.

3) Βλέπουμε ότι έχει μία μόνιμη επιρροή πάνω σε ζητήματα της εκβιομηχάνισης οπότε και μπορούμε να περιμένουμε παρόμοια γεγονότα και τώρα.

4) Δημιουργεί κλιματολογικές αλλαγές σε τέτοιο εύρος που πολλές φορές μπορούμε μιλήσουμε για παγκόσμια κλίμακα.

5) Δημιουργεί ασθένειες σε τοπικές κοινωνίες, που όμως δεν ξέρουμε πως θα μπορούσε να αντιδράσει σε ένα τόσο παγκοσμιοποιημένο κοινωνικό μοντέλο όπως το δικό μας.

6) Διαμορφώνει μυστικές οργανώσεις

7) Δημιουργεί μεγάλα έργα έκφρασης της δύναμης και του πλούτου ενός κράτους.

8) Στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων υπάρχουν σημαντικές εξελίξεις, ίσως με πολύ μεγάλη σημασία. Στις περισσότερες περιπτώσεις, έχουμε περιορισμό των δικαιωμάτων με ιδιαίτερα άσχημο τρόπο και περιθωριοποίηση διαφόρων ομάδων. Εξαίρεση είναι η τελευταία διέλευση πριν από αυτή που περιμένουμε και η 1η διέλευση της πρώτης χιλιετίας που έδειξε σε ένα βαθμό σημαντικά βήματα προόδου.

Αγαπητοί φίλοι και φίλες. Είτε το θέλουμε είτε όχι μέσα από την ανάλυση της ιστορικής πορείας του Πλούτωνα μέσα από 3000 ολόκληρα χρόνια έχουμε με σιγουριά να πούμε, ότι είμαστε στο κατώφλι πολύ σημαντικών εξελίξεων για την ανθρωπότητα. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να μάθουμε από τα λάθη του παρελθόντος ώστε να οδηγηθούμε σε ένα καλύτερο μέλλον για εμάς και την ανθρωπότητα γενικά. Είναι σίγουρο ότι θα έχουμε πολύ σημαντικές εξελίξεις με τις ΗΠΑ, την μεγαλύτερη συγκεντρωτική δύναμη εξουσίας στον κόσμο σήμερα. Επίσης σίγουρα θα έχουμε έντονες τάσεις διαχωρισμού κρατών ή και οργανισμών πια, με κύριο υποψήφιο θύμα και τις ΗΠΑ αλλά και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Μετέπειτα πρέπει να δώσουμε ένα μεγάλο αγώνα όλοι γιατί είναι σίγουρο ότι ο Πλούτωνας στον Αιγόκερω θα φέρει ανθρώπους που θα θέλουν ακόμη περισσότερη εξουσία στα χέρια τους, ενώ κάποιοι άλλοι μπορεί να θελήσουν να περιορίσουν την ελευθερία μας. Δεν θα πρέπει όμως να τους αφήσουμε. Τέλος ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι οι επιπτώσεις στο περιβάλλον, γι’ αυτό και θα πρέπει να δώσουμε ακόμη μεγαλύτερη σημασία σε αυτό όλοι και να βρούμε έναν τρόπο ώστε να ζούμε αρμονικά αμφότεροι.

 Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

 Με σεβασμό και εκτίμηση

 Χρήστος Άρχος .

 ( το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά το Δεκέμβριο του 2007 στο eportal.gr)

To περιβάλλον της Γης μας και ο Πλούτωνας

Ο Πλούτωνας και η επιρροή του στο περιβάλλον κατά την παραμονή του στον Αιγόκερω

Ο Νέος ηλιακός κύκλος σύμφωνα με τους επιστήμονες που ξεκινά τον 1/08 είναι ο πιο έντονος σε δραστηριότητα από κάθε άλλη φορά ενώ οι επιστήμονες σε διάφορες χώρες μιλούν για υπερθέρμανση του πλανήτη. Οι πάγοι λιώνουν στους πόλους και έντονα κλιματικά φαινόμενα φαίνονται να επηρεάζουν την κλιματική ισορροπία…

Πλούτωνας στον Αιγόκερω 535μ.χ :Η έκρηξη στο ηφαίστειο Κρακατόα σηματοδοτεί σημαντικότατες κλιματικές αλλαγές σε όλη τη γη.

Πλούτωνας στον Αιγόκερω 1270μ.χ : Παρατηρείτε η ελάχιστη ηλιακή δραστηριότητα και έρχεται το τέλος της Θερμής Μεσαιωνικής περιόδου.

Σίγουρα όλοι θα έχουμε καταλάβει ότι μπαίνουμε σε μία φάση που το περιβάλλον θα μας απασχολήσει πιο πολύ από οποιαδήποτε άλλη φορά. Η κοινωνία μας πολύ σύντομα θα πρέπει να πάρει σημαντικές αποφάσεις που θα αλλάξουν ακόμη και την καθημερινότητα μας. Η Είσοδος του Πλούτωνα στον Αιγόκερω αν μη τι άλλο είναι μία περίοδος που θα μας δείξει ότι έχουμε πολύ λίγο χρόνο να κινηθούμε και να πάρουμε αυτές τις αποφάσεις.

Εικόνα 1 Η έκρηξη του Ηφαιστείου Κρακατόα έχει απασχολήσει πολλές φορές τον κόσμο. Όμως κατά τη διάρκεια του μεσαίωνα η έκρηξη του ήταν τόσο σημαντική όπου και επηρέασε την θερμοκρασία ολόκληρου του πλανήτη.

Η Είσοδος του Πλούτωνα στον Αιγόκερω και η παραμονή του για ένα πολύ σημαντικό χρονικό διάστημα για μένα είναι ίσως καθοριστικής σημασίας μιας και είναι μία θέση που σχετίζεται αρκετά με τις κλιματικές αλλαγές στον πλανήτη μέσω διάφορων φυσικών φαινομένων. Επειδή ακριβώς ο Πλούτωνας έχει εδώ και πολλές διελεύσεις να παρουσιάσει πάλι αυτό του το πρόσωπο και δεδομένο ότι βάση της αστρολογικής μου έρευνας ότι έχει καθυστερήσει να παρουσιαστεί στους κύκλους των πλανητών είναι πιο πιθανών να γίνει θεωρώ ότι πια βρισκόμαστε σε μία χρονική στιγμή όπου το περιβάλλον δυστυχώς θα μας εκπλήξει από εκεί που δεν το περιμέναμε.

Πολύ πιθανό είναι να έχουμε την έκρηξη και κάποιων ηφαιστείων μιας και η καταστροφική έκρηξη του Krakatoa αλλά και η έκρηξη του Fuji κάθε άλλο από ήρεμους μπορούν να μας αφήνουν. Σίγουρα λοιπόν θα πρέπει να προσέξουμε γιατί μία πια είναι και η πρώτη φορά που καθώς περνά η διέλευση του Πλούτωνα από αυτό το ζώδιο όχι μόνο έχουμε τον κίνδυνο περιβαλλοντικής καταστροφής από την ίδια την φύση αλλά έχουμε και την μόλυνση του περιβάλλοντος που παράγει ο ίδιος ο άνθρωπος. Με δεδομένα τα δύο παραπάνω λοιπόν δυστυχώς έχουμε να κάνουμε με ακόμη μεγαλύτερες πιθανότητες για μόλυνση του περιβάλλοντος και σημαντικές κλιματικές αλλαγές που θα μας επηρεάσουν δραματικά.

Εικόνα 2 Σύμφωνα με τους επιστήμονες η θερμοκρασία τα επόμενα χρόνια θα αρχίζει να ανεβαίνει αρκετά δείχνοντας ότι πρόκειται σίγουρα για ένα διάστημα στο οποίο και θα πρέπει να προσέξουμε ιδιαίτερα.  Σε όλα τα κλιματικά μοντέλα παρατηρούμε ότι η αύξηση θερμοκρασίας από 2 μέχρι και 5 βαθμούς Κελσίου θα φέρει πολλές και σημαντικές καταστροφές.

Η αστρολογία πιστεύει ότι θα έχουμε επίσης με βάση τα ιστορικά στοιχεία του παρελθόντος ότι η θερμοκρασία επίσης θα έχει μεγάλη σχετικά αύξηση αλλά θεωρεί ότι η ανθρωπότητα θα μπορέσει να βρει και λύσεις σχετικά με το πρόβλημα .

Αν έχετε ήδη διαβάσει την ιστορική πορεία του Πλούτωνα μέσα από τον Αιγόκερω σχετίζεται αρκετά με την βιομηχανία και την τεχνολογία της. Πιστεύουμε λοιπόν ότι ακριβώς στα χρόνια που θα έρθουν θα επέλθει μία νέα επανάσταση στον τομέα της βιομηχανίας με βοηθό βέβαια και την τεχνολογία όπου και θα έχει το αποτέλεσμα να μπορέσει ριζικά να αλλάξει ο τρόπος κίνησης των βιομηχανιών οπότε και με την τεχνολογική έρευνα να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε σωστή τεχνολογία που από τη μία να βοηθά στην ανάπτυξη της οικονομίας και της προόδου από τη μία και από την άλλη στο σεβασμό του περιβάλλοντος και τις ισορροπίας του η οποία και είναι βασική για την επιβίωση του ανθρώπινου είδους.

Βέβαια αυτό το οποίο φοβόμαστε οι αστρολόγοι είναι ότι συνήθως ο Πλούτωνας μας δείχνει το μάθημα που πρέπει να πάρουμε μετά από μία καταστροφή ή μία αλλαγή που θα επηρεάσει αρνητικά τον κόσμο.

Αυτό λοιπόν που πρέπει να προσπαθήσουμε είναι να αποφύγουμε ο καθένας μας και όλοι οργανωμένοι να αφήσουμε κάποιους ανθρώπους που διψούν για περισσότερη εξουσία είτε οικονομική είτε κρατική να δημιουργήσουν καταστροφές στο περιβάλλον.

ΤΑ 3 ΣΕΝΑΡΙΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΩΝΑ ΣΤΟΝ ΑΙΓΟΚΕΡΩ

Α) Μεγάλη Φυσική Καταστροφή

Σίγουρα ο κόσμος έχει να κάνει ελάχιστα στο 1ο σενάριο προβλημάτων του περιβάλλοντος παρόλα αυτά ποτέ δεν έγινε τόσο μεγάλη φυσική καταστροφή στην καταγεγραμμένη ιστορία ώστε να πιστεύουμε ότι αν ενεργοποιηθεί αυτό το σενάριο θα έχουμε δύσκολες εξελίξεις στη ζωή μας. Παρόλα αυτά μπορεί σε κάποιο βαθμό όλοι μας και ίσως ακόμη περισσότερο τα άτομα που θα ζουν κοντά σε αυτή τη καταστροφή να έχουν μία δυσχέρανση της ποιότητας ζωής τους. Σίγουρα όμως δεν πρόκειται για καμία απειλή που θα φέρει είτε το τέλος του κόσμου όπως μερικοί «τρομοκράτες» μιλούν ούτε για κάτι που θα προκαλέσει το τέλος του ανθρώπινου πολιτισμού. Παρόλα αυτά αν συμβεί μία τέτοια φυσική καταστροφή σε ένα μεγάλο βαθμό θα μπορέσουμε να καταλάβουμε την πραγματική μας θέση στον κόσμο και ίσως να δείξουμε περισσότερο σεβασμό στον εαυτό μας και στο περιβάλλον μας.

Β) Πόλεμος μεταξύ κρατών με όπλα Μαζικής Καταστροφής

Αυτό είναι για μένα και το πιο επικίνδυνο σενάριο. Ο Πλούτωνας στον Αιγόκερω εκτός του ότι πάντα στην ιστορία σχετικά μεγάλους πολέμους από την άλλη είναι ένας πλανήτης που φέρνει μεγάλη δίψα για εξουσία και συγκεντρωτισμό αυτής. Στη μάχη λοιπόν για την κρατική και όχι μόνο εξουσία μπορεί να δούμε δυσάρεστες εξελίξεις σε κράτη που έχουν σαν σκοπό την επέκταση της δύναμης τους. Το ότι η τεχνολογία έχει προχωρήσει και ότι πια τα πυρηνικά δεν είναι στα χέρια δύο μόνο δυνάμεων αλλά και παραπάνω θα πρέπει να μας κάνει να είμαστε ακόμη πιο σκεπτικιστές μήπως κάποιοι χρησιμοποιούσαν πυρηνικά ή και άλλα όπλα μιας και η σύγχρονη τεχνολογία μπορεί πάρα πολύ εύκολα με διάφορους τρόπους να καταστρέψει το περιβάλλον. Εδώ μπορούμε να πάρουμε έναν ενεργό ρόλο όλοι μας μιας και είμαστε όλοι υπεύθυνοι για τις εξελίξεις στη ζωή μας και όχι μόνο. Αντί λοιπόν να κοιτάμε στις ειδήσεις όλα όσα συμβαίνουν και να είμαστε απλοί παρατηρητές καλό θα ήταν να πάρουμε μέρος σε οργανώσεις ενάντια στον πόλεμο και στη χρήση όπλων που σαν σκοπό έχουν την υποδούλωση και την καταστροφή. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι η διέλευση του στον Αιγόκερω και στον Υδροχόο είναι οι θέσεις όπου και θα έχουμε μεγάλη υπευθυνότητα για τις πράξεις μας.

 Οι άρχοντες αυτού του κόσμου μπορεί να έχουν μεγάλη εξουσία αλλά εμείς μπορούμε να το αλλάξουμε γιατί η ίδια η ιστορία μας λέει ότι νικητής είναι αυτός που είναι με το λαό.

Γ) Αύξηση ριπών βιομηχανίας σε βαθμό που τελικά το περιβάλλον αντιδρά σπασμωδικά για να επέλθει η ισορροπία

Πολλοί επιστήμονες πιστεύουν ότι τα άσχημα σενάρια της καταστροφής του περιβάλλοντος δεν είναι τόσο μακριά μας για να μην ανησυχούμε. Ακόμη και όμως και αν η φύση δεν αντιδράσει σπασμωδικά για να μπορέσει να επέλθει ισορροπία αυτό που ξέρουμε είναι ότι μπαίνουμε σε μία φάση όπου αν δεν δράσουμε τώρα δεν θα μπορέσουμε να αλλάξουμε τα πράγματα στη συνέχεια. Η συνεχής μόλυνση του περιβάλλοντος αργά η γρήγορα θα δημιουργήσει τεράστιες ανισορροπίες στον κόσμο. Ήδη η αύξηση της θερμοκρασίας και το λιώσιμο των πάγων στους Πόλους είναι δεδομένο και με βάση την αύξηση της ηλιακής δραστηριότητας ο κίνδυνος αύξησης της θερμοκρασίας του περιβάλλοντος και η ενδυνάμωση αυτής από το φαινόμενο του Θερμοκηπίου θα οδηγήσει σε πολύ δύσκολες καταστάσεις για τον άνθρωπο.

Για άλλη μια φορά μπορούμε εμείς οι ίδιοι να κάνουμε τις κατάλληλες κινήσεις έτσι ώστε να προστατέψουμε το περιβάλλον. Ένα απλό κλείσιμο του διακόπτη, ένας λαμπτήρας όπου θα καταναλώνει λιγότερη ενέργεια. Ακόμη και η ανακύκλωση ενός χαρτιού μπορεί να μας βοηθήσει. Πρέπει να μάθουμε να είμαστε πιο ενεργοί πολίτες και με αυτό τον τρόπο θα μπορέσουμε να γλιτώσουμε αρκετές συνέπειες των ίδιων των πράξεων μας. Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δείξουμε και στην επιλογή των προϊόντων μας και την υποστήριξη σε κάποιες εταιρείες. Η αγοραστική μας δύναμη είναι η μεγαλύτερη σας δύναμη οπότε και μπορείτε να εκβιάσετε ή και να αλλάξετε την πολιτική σε πάρα πολλά ζητήματα. Τέλος προσπαθήστε να νικήσετε τη μισαλλοδοξία τη μεγάλη απάτη του ανθρώπου. Δεν χρειάζεται να φοράτε γούνες και να δείχνετε μεγαλοπρεπής για να ικανοποιήσετε κάτι τόσο μικρό όπως το να πετύχετε να μπείτε στο μάτι του άλλου.

Πάνω από όλα σκεφτείτε το μέλλον το δικό σας και των παιδιών σας των ανθρώπων όπου και θα πρέπει να σκεφτείτε ότι θα είναι οι επόμενοι από εσάς.

Προστατέψτε το σπίτι σας αυτό που μας βοήθησε να γίνουμε άνθρωποι και να φτάσουμε στο πολιτιστικό επίπεδο που είμαστε τώρα. Γιατί η Γη είμαστε εμείς είναι το μόνο καταφύγιο μας στο οποίο δεν υπάρχει πόρτα εξόδου. Αναλογιστείτε την ομορφιά της και κάντε την το λίκνο της ανθρωπότητας για το μέλλον και όχι το νεκροταφείο μας.

Πλούτωνας και γενεές

Οι γενέθλιες θέσεις του Πλούτωνα, τί σημαίνουν και πώς θα επηρεαστούν από την είσοδο του στον Αιγόκερω.

Πολύ σημαντικό δεν είναι μόνο να κοιτάξουμε το ζώδιο μας αλλά να δούμε και σε ποια θέση ήταν ο Πλούτωνας όταν γεννηθήκαμε. Κάθε τέτοια θέση σημαίνει κάτι για τη γενιά στην οποία ανήκουμε καθώς και με τη νέα θέση του Πλούτωνα αυτή η θέση θα δεχτεί κάποιες επιρροές που είναι σημαντικές για την εξέλιξη μας.

Εάν έχετε γεννηθεί με:

1) Τον Πλούτωνα στον Καρκίνο 1914-13/6/1939

Είσαστε η γενιά στην οποία και κλονίστηκαν τα θεμέλια της ασφάλειας του κοινωνικού οικοδομήματος. Αυτό το οποίο σας ήταν το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η ανάγκη για επιβίωση και κυρίως για να μπορέσετε να νοιώσετε ότι είσθε ασφαλείς. Η γενιά σας ήταν αυτή που βίωσε 2 παγκοσμίους πολέμους.  Είσαστε οι άνθρωποι που πάντα δίνατε μεγάλη σημασία στη σημασία της πατρίδας και τη διαμόρφωση της ταυτότητας σας. Μέσα από τα χρόνια που πέρασαν είχατε τη δυνατότητα να παγιώσετε κάποια πιστεύω για να μπορέσετε να ζήσετε ελεύθεροι όσο μπορείτε μέσα σε ένα όμως δικό σας κλουβί ιδεών ώστε να μην αντιμετωπίσετε το άγνωστο του περιβάλλοντος.

Με την είσοδο του Πλούτωνα στον Αιγόκερω θα δείτε ότι θα έρθετε σε άμεση σύγκρουση με κόσμο. Μπορεί πολλοί να δείτε τα πράγματα να έρχονται έτσι ώστε να κατεδαφίζεται το οικοδόμημα σας και να πρέπει να αντιμετωπίσετε κάποιες καταστάσεις με άλλο μάτι. Επίσης θα βιώσετε κάποιοι το χαμό αγαπημένων προσώπων που θα σας κλονίσουν και θα σας κάνουν πιο αδύναμους. Γενικότερα η ζωή αυτή την περίοδο θα έρθει για να σας δείξει ότι είναι πια η περίοδος όπου θα πρέπει να αναμορφώσετε τη ζωή σας και τον τρόπο σκέψης σας. Μερικοί μπορεί να δουν τους κόπους μιας ολόκληρης ζωής να καταρρέουν μπροστά σε απρόσμενα γεγονότα. Σε όλες αυτές τις αλλαγές όσο πιο θετικοί είσθε τόσο πιο εύκολα θα μπορέσετε να είσαστε ήρεμοι και κυρίως να έχετε τη δυνατότητα να προσαρμοστείτε και να δείτε κάποιες ευκαιρίες που ίσως θα πρέπει να αρπάξετε.

2) Τον Πλούτωνα στον Λέοντα 14/6/1939-6/8/1956

Εσείς είσαστε η γενιά που για να επιβιώσετε δημιουργήσατε ένα πολύ ισχυρό εγώ το οποίο και είχε την δυνατότητα να μπορεί να πετύχει πάρα πολλούς στόχους.  Ένας από αυτός είναι και η επιβίωση. Περιχαρακωθήκατε από έναν νεοσυντηριτισμό που σκοπό είχε την προφύλαξη πάνω από όλα του Εγώ σας και δεν επιτρέψατε στους άλλους πολύ εύκολα να ζήσουν μακριά από τα δικά σας ιδεώδη. Συνεχίζετε βέβαια να είσθε κτητικοί και να μην μπορείτε να αποδεχθείτε πάνω από όλα το πέρασμα του χρόνου και την αλλαγή η οποία και είναι ο μεγαλύτερος σας εχθρός.

Με την είσοδο του Πλούτωνα στον Αιγόκερω θα αρχίσετε να ξεπερνάτε αυτές τις παλαιολιθικές αντιλήψεις και θα προσπαθήσετε να διαμορφώσετε νέους τρόπους σκέψεις. Πολλά από τα πράγματα που θεωρείτε δεδομένα θα λήξουν χωρίς να μπορείτε να κάνετε κάτι έτσι ώστε να μπορέσετε να δημιουργήσετε νέες βάσεις στη ζωή σας. Μέσα από αυτές τις νέες βάσεις θα μπορέσετε πραγματικά να καλύψετε τις πραγματικές ανάγκες του εγώ σας και να μάθετε να είσαστε πιο βαθύς ως προς τον τρόπο με τον οποίο βιώνεται τα πράγματα γύρω σας. Μέσα λοιπόν από αυτή τη διαδικασία μπορεί να χάσετε και τον έλεγχο είτε τον παιδιών σας είτε άλλων ανθρώπων που μέχρι τώρα είχατε δεδομένους. Μέσα από αυτή όμως τη διαδικασία θα μπορέσετε να απελευθερωθείτε και να ζήσετε τη ζωή σας με μεγαλύτερη πληρότητα.

3) Τον Πλούτωνα στην Παρθένο 7/8/1956- 5/10/1971

Είσαστε η γενιά που προσπάθησε πάνω από όλα να ζήσει κάτω από το βάρος άλλων ανθρώπων. Πολλοί από εσάς δεν καταφέρατε να κάνετε αυτά τα οποία θέλατε γιατί βρεθήκατε κάτω από άλλες οικογενειακές και πολιτιστικές ανάγκες οπότε αντί να προσέξετε τον ίδιο σας τον εαυτό κοιτάξατε πως θα ευχαριστήσετε άλλες ανάγκες είτε των δικών σας προσώπων είτε τη ίδια της κοινωνίας. Έχετε την δυνατότητα να επεκταθείτε μέσα από την ανάλυση και την τελειοποίησης πολλών σχεδίων αλλά δεν ανήκετε στη γενιά η οποία κατάφερε να πάρει ποτέ ουσιαστικό και πρωταγωνιστικό ρόλο στη ροή των γεγονότων αυτού του πλανήτη.

Με την είσοδο του Πλούτωνα στον Αιγόκερω θα μπορέσετε σταδιακά να καταφέρετε να ζήσετε τη ζωή σας όπως εσείς θέλατε και να κάνετε σημαντικές αλλαγές σε σχέση με την τωρινή ποιότητα της ζωή σας. Τα πράγματα πια για τους σκοπούς σας θα είναι πιο εύκολα και θα μπορέσετε να είσθε πιο αποτελεσματικοί προς το περιβάλλον και τους ανθρώπους που σας αγαπούν. Πάνω από όλα θα μπορέσετε να αγαπήσετε τον εαυτό σας.  Θα διαπιστώσετε ότι τα εμπόδια σε πράγματα που θέλατε να κάνετε πια μικραίνουν αλλά κυρίως θα μπορέσετε να βρείτε τον βαθύτερο και πραγματικό εαυτό σας.

4) Τον Πλούτωνα στο Ζυγό 6/10/1971- 27/8/1984

 Εσείς είσαστε η γενιά που θα πρέπει να διαμορφώσετε σχέσεις και γενικότερα συνεργασίες με άλλο και διαφορετικό τρόπο από ότι οι παλιότεροι. Είσαστε οι άνθρωποι όμως που θα πρέπει να μάθετε να πολεμάτε για τα δικαιώματα σας και να προσπαθείτε να βρείτε τις λύσεις κάποιες φορές ακόμη και μέσα από την σύγκρουση.

Θα πρέπει επίσης να πάψετε να είσαστε αναποφάσιστοι και να αντιμετωπίσετε τη ζωή με περισσότερη δύναμη και ένταση. Να μην αφήνετε τους άλλους να παίρνουν αποφάσεις για τη δική σας ζωή. Βασικότερο μάθημα σας είναι βέβαια να μάθετε να κάνετε ισορροπημένες σχέσεις βασισμένες όχι μόνο στην αγάπη αλλά και στον σεβασμό.

Με την είσοδο του Πλούτωνα στον Αιγόκερω βρισκόσαστε σε μία φάση όπου θα συμβούν πολλές και σημαντικές αλλαγές αλλά και καταστροφές από παλιές καταστάσεις που σας άφησαν στην ψυχή σας οι αισθηματικές και ερωτικές σας σχέσεις. Θα είναι η περίοδος όπου θα πρέπει να ψάξετε περισσότερα στα συναισθήματα σας και να βρείτε τον εαυτό σας μέσα από τις αντιδράσεις σας με τους άλλους.  Θα δημιουργήσετε σχέσεις και συνεργασίες από τις οποίες θα μπορέσετε να μάθετε πολλά είτε με τον εύκολο τρόπο κάνοντας δηλαδή ποιοτικές σχέσεις είτε μέσα από τον δύσκολο με το να πονάτε συνεχώς από ψεύτικες συνεργασίες και σχέσεις που δεν θα σας καλύψουν ποτέ.

 5) Τον Πλούτωνα στο Σκορπιό 28/8/1984-16/1/1995

Αυτή η γενιά σταδιακά θα αρχίζει να βγαίνει στην κοινωνία. Αυτή ακριβώς η κοινωνικοποίηση θα γίνει από τη μία με προβληματισμό. Αυτή η γενιά θα πρέπει να ξεριζώσει πολλά από τα δεδομένα που είχαν οι παλιότερες γενεές και κυρίως θα πρέπει σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό να βιώσει καταστάσεις που θα είναι αρκετά έντονες πάνω από το μέσο όρο. Έχουμε επίσης μία γενιά η οποία θα περάσει από πολύ δύσκολες σχέσεις με τους γονείς της οπότε και πολλά από τα παιδιά αυτά μπορεί να βρεθούν σε μεγάλη σύγκρουση. Λόγω του έντονου βάθους του Σκορπιού θα βγάλουν πολύ έντονους συναισθηματισμούς πολλές φορές με ακραίο τρόπο. Πολλά επίσης από αυτά τα παιδιά πρέπει να δεχτούν αρκετοί αγάπη ώστε να μην νοιώσουν εγκαταλελημμένα.

Η Είσοδος του Πλούτωνα στον Αιγόκερω θα σηματοδοτήσει μία περίοδο ευκαιριών για αυτά τα παιδιά που θα πρέπει όμως να τους έχει δοθεί σωστή παιδεία και ηθική γιατί μπορεί να βρουν ευκαιρίες για το εύκολο κέρδος και να χάσουν την σωστή κατεύθυνση στη ζωή τους. Θα πρέπει λοιπόν όλα τα επόμενα χρόνια να ψάξουν να βρουν τι πραγματικά είναι σωστό για τη ζωή τους και να μην επηρεάζονται από τα κοινωνικά μοντέλα που προωθούν το εύκολο χρήμα. Αυτή η γενιά θα βρει τις ευκαιρίες ώστε μετέπειτα ή να γίνουν οι δαίμονες ή οι άγγελοι της κοινωνίας.

 6) Τον Πλούτωνα στο Τοξότη 17/1/1995-26/1/2008 και από 15/6 μέχρι 27/11/2008

 Είναι τα παιδιά τα οποία παραμένουν να είναι ακόμη πάρα πολύ μικρά οπότε και ακόμη δεν έχουν δει τις δυνατότητες τους. Είναι η γενιά που θα φέρει ένα νέο ιδεολογικό περιεχόμενο στον κόσμο και θα αλλάξουν φιλοσοφικά την δομή της δυτικής κοινωνίας και τρόπου σκέψης.  Είναι επίσης και τα παιδιά τα οποία θα αλλάξουν σε μεγάλο βαθμό τη μορφή των Θρησκειών στον κόσμο. Σε πολύ μεγάλο βαθμό όμως θα είναι η γενιά η οποία και θα βρεθεί με το μεγαλύτερο βάρος να δώσει λύσεις σε σημαντικά προβλήματα. Πολλές από αυτές τις αποφάσεις θα είναι ιδιαίτερα δύσκολες μιας και θα πρέπει να αντιμετωπίσουν και τα προβλήματα που δημιούργησαν οι προηγούμενες γενεές και από την άλλη την έντονη τάση «αυτοκτονίας» της γενιάς του Σκορπιού.

Η Είσοδος του Πλούτωνα στον Αιγόκερω θα είναι μία περίοδος όπου και θα δούμε τη ζωή τους να αλλάζει. Θα κατανοήσουνε σε ένα εσωτερικό βαθμό ότι βιώνουν μία κοινωνία χωρίς ιδανικά και χωρίς ουσιαστικό τρόπο ζωής. Έτσι θα απαρνηθούν να μπουν στη διαδικασία ένταξης στο καπιταλιστικό μοντέλο και θα θελήσουν να δημιουργήσουν ένα ιδεολογικό μοντέλο το οποίο να βοηθά τον άνθρωπο καλύτερα.

 Μέσα από την σταδιακή γνώση που θα αποκτήσουν θα μπορέσουν για πρώτη φορά ίσως ύστερα από πάρα πολλά χρόνια να δώσουν ένα υψηλότερο όραμα στον κόσμο.

Οι 12 οίκοι του ωροσκοπίου και ο Πλούτωνας

Οπωσδήποτε μία αλλαγή στο ζώδιο για τον μακρόκοσμο είναι πολύ σημαντική. Το σίγουρο είναι ότι μέσα από την πορεία του στον Αιγόκερω θα αλλάξει και κάποιον οίκο, οπότε και θα αλλάξουν οι επιρροές στη ζωή μας.
Ο Πλούτωνας σε κάθε οίκο πάντα φέρνει ριζικές αλλαγές στον τομέα που επηρεάζει. Γενικότερα ο οίκος που καταλαμβάνεται περισσότερο από τον Αιγόκερω θα είναι και θα παράγει τα πιο συγκλονιστικά θέματα στη ζωή μας.

Ο Πλούτωνας στον 1ο οίκο: 
Θα πρέπει να προετοιμαστείτε για μία έντονη και θυελλώδη εξέλιξη. Το επόμενο χρονικό διάστημα θα έχετε αρκετά και συγκλονιστικά γεγονότα που θα σας αλλάξουν τη ζωή. Θα πρέπει να προσέξετε πάρα πολύ τις σχέσεις σας και κυρίως τα πράγματα που χρειάζονται διόρθωση, γιατί οτιδήποτε δεν μπορεί να διατηρηθεί, να ξέρετε ότι αργά η γρήγορα θα θανατωθεί για να έρθει κάτι καινούριο. Θα πρέπει να προσέξετε πολύ την υγεία σας, ενώ είναι η κατάλληλη στιγμή για να μπορέσετε να πετύχετε σε κάποιους προσωπικούς σας στόχους. Είναι πάρα πολύ καλή περίοδος για όσους ασχολούνται με την έρευνα και την μεταφυσική.

Ο Πλούτωνας στον 2ο οίκο:
Είναι μία βασική και κρίσιμη περίοδος για τα οικονομικά σας ζητήματα όπου και θα έχετε σημαντικές αλλαγές. Θα πρέπει να προσέξετε πάρα πολύ τις οικονομικές σας κινήσεις γιατί αν προσέξετε θα υπάρξουν πολλαπλά κέρδη ενώ αν βιαστείτε, θα χάσετε πάρα πολλά πράγματα που θα σας φέρουν σε τόσο δύσκολη θέση που πολύ δύσκολα θα μπορέσετε να ανεβείτε ξανά. Επίσης είναι μία περίοδος που θα έχετε σημαντικές αλλαγές στον τρόπο που αξιολογείτε τον κόσμο γύρω σας, καθώς και στις ίδιες σας τις αξίες. Θα πρέπει επίσης να προσέξετε πάρα πολύ ότι κινήσεις κάνετε αυτή την περίοδο, καθώς αν δεν είναι με βάση την ηθική, μπορεί μεν να έχουν βραχυπρόθεσμο κέρδος, αλλά σταδιακά θα χάσετε ότι είχατε κερδίσει.

Ο Πλούτωνας στον 3ο οίκο:
Είναι μία περίοδος που θα αλλάξει ριζικά ο τρόπος σκέψης σας. Επίσης αλλάζει ο τρόπος με τον οποίο κατανοείτε τα πράγματα γύρω σας γιατί θα έρθουν τα κατάλληλα γεγονότα, τα οποία και θα σας φέρουν αντιμέτωπους με καταστάσεις που θα σας δυσκολέψουν. Είναι όμως μία πάρα πολύ καλή περίοδος, η οποία και θα σας βοηθήσει στο να πετύχετε σε σχέδια σχετικά με την εκπαίδευση και τη μαθητεία. Θα υπάρξουν διαταραχές με το άμεσο οικογενειακό και φιλικό σας περιβάλλον από τη μία, αλλά από την άλλη θα υπάρχει ιδιαίτερη ευκολία στο να μπορέσετε να πετύχετε αν ασχοληθείτε με τα ΜΜΕ ή επιστήμες όπως η ψυχολογία.

Ο Πλούτωνας στον 4ο οίκο:
Με τον Πλούτωνα στον 4ο γενέθλιο οίκο σας θα πρέπει να περιμένετε σημαντικές αλλαγές μέσα στο χώρο του σπιτιού σας. Προβλήματα τα οποία προέρχονται από εκεί αλλά και από την παιδική σας ηλικία, τώρα θα έρθουν ακριβώς για να μπορέσετε να τα αντιμετωπίσετε και να τα λύσετε. Πολύ πιθανό είναι επίσης να αλλάξετε χώρο κατοικίας καθώς και να έχετε κάποιο δυσάρεστο γεγονός σε σχέση με κάποιον από τους γονείς σας. Είναι μία περίοδος όπου μπορείτε να κάνετε πολύ σημαντικά ξεκινήματα γύρω από τα επαγγελματικά σας οπότε και πρέπει να δραστηριοποιηθείτε.

Ο Πλούτωνας στον 5ο οίκο:
Σημαντικές αλλαγές θα υπάρξουν στον τομέα των αισθηματικών σας σχέσεων. Οι περισσότεροι από εσάς θα δείτε τη ζωή σας να αλλάζει και θα πρέπει να κάνετε τα ανάλογα βήματα έτσι ώστε να δημιουργήσετε μία σχέση δυνατή. Αν λοιπόν δεν γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες, είναι πολύ πιθανό να χωρίσετε. Κάποιοι θα κάνετε μία σχέση η οποία θα είναι παθιασμένη σε τόσο έντονο βαθμό, που θα αλλάξει τον ψυχισμό σας μια για πάντα. Θα υπάρξει αρκετή δραστηριοποίηση σε σχέση με τα παιδιά σας, και οι γονείς θα πρέπει να προσέξετε πολύ την διαπαιδαγώγηση τους. Θα είναι ένα χρονικό διάστημα με πολύ μεγάλη δημιουργικότητα που μπορείτε να κάνετε θαύματα.

Ο Πλούτωνας στον 6ο οίκο:
Είναι μία περίοδος όπου θα πρέπει να προσέξετε ιδιαίτερα την υγεία σας και κυρίως να μην κουράζετε τον οργανισμό σας πάρα πολύ γιατί θα προκύψουν ζητήματα σχετικά με την υπερκόπωση. Θα υπάρξουν σημαντικότατες ανακατατάξεις στο χώρο της εργασίας και θα πρέπει να προσέξετε τον ανταγωνισμό γιατί κάποιοι μπορεί να ρίξουν λάσπη εναντίον σας. Είναι μία περίοδος όπου θα αλλάξει ριζικά η καθημερινότητα σας και θα μπορέσετε να της δώσετε περισσότερη ποιότητα. Παράλληλα θα είστε ιδιαίτερα εποικοδομητικοί και παραγωγικοί. Μπορείτε επίσης αυτό το διάστημα, να πετύχετε πολλά και πολύ σημαντικά πράγματα που έχουν σχέση με οικοδομήματα και ακίνητα.

Ο Πλούτωνας στον 7ο οίκο:
Κρίσιμες οι σχέσεις σας αυτό το διάστημα. Να ξέρετε ότι θα είστε σε μία περίοδο όπου απειλείστε από χωρισμούς. Καλό θα ήταν να προσέξετε τις επιλογές σας γιατί μπορεί να κάνετε πολλά και σημαντικά λάθη. Μία σχέση που θα σας σημαδέψει μια για πάντα στη ζωή σας, θα μπορούσε να είναι μία είσοδος στον παράδεισο αλλά και ένα εισιτήριο για την κόλαση. Προσοχή ιδιαίτερη θα πρέπει να έχετε και με τις συνεργασίες σας, μιας και μπορεί αν έχετε ήδη μία συνεργασία, να τελειώσει άδοξα. Επίσης καλό θα ήταν να προσέξετε και τις επιλογές που αφορούν το μέλλον της ζωής σας. Είναι περίοδος όπου μπορείτε να επιτύχετε πολλά σε ότι αφορά τις επαγγελματικές σας βλέψεις, μέσα από πρόσωπα που θα πιστέψουν σε εσάς και στις προοπτικές σας.

Ο Πλούτωνας στον 8ο οίκο:
Θα πρέπει να προσέξετε πάρα πολύ τα δάνεια τα οποία μπορεί να λάβετε αυτή την περίοδο από τη μία και από την άλλη μήπως κάνετε κακή διαχείριση στα ήδη υπάρχοντα οικονομικά προβλήματα. Παρόλα αυτά είναι μία κατάλληλη χρονική στιγμή, για να μπορέσετε μαζί με άλλους να κάνετε κάποιες επενδύσεις, οι οποίες και θα σας φέρουν πάρα πολλά χρήματα. Αυτή την περίοδο ευνοούνται ιδιαίτερα οι κληρονομιές και ότι έχει σχέση με αυτά τα ζητήματα ενώ είναι πιθανό να επέλθει ο θάνατος ενός πολύ προσφιλούς προσώπου. Είναι περίοδος όπου μπορείτε να κάνετε πολλούς από τους στόχους σας πραγματικότητα.

Ο Πλούτωνας στον 9ο οίκο:
Είναι περίοδος όπου τα πράγματα σταδιακά αρχίζουν να αλλάζουν για εσάς. Σημαντικές εξελίξεις θα έχετε σε ότι αφορά τον τομέα των ταξιδιών μιας και ένα ταξίδι στο εξωτερικό μπορεί να σημάνει νέες πολύ αξιοσημείωτες προοπτικές. Είναι επίσης πολύ καλή περίοδος και για όσους από εσάς θέλετε να πετύχετε στο χώρο της εκπαίδευσης οπότε και θα μπορέσετε να προοδεύσετε. Εάν είστε μεγαλύτεροι σε ηλικία, παλιές γνώσεις πια αντικαθίστανται από καινούριες και θα έχετε νέες σπουδαίες εμπειρίες. Είναι η καταλληλότερη χρονική στιγμή για να βάλετε πνευματικούς και μεταφυσικούς στόχους μιας και θα μπορέσετε να γνωρίσετε τα κατάλληλα άτομα έτσι ώστε να εξελιχθείτε σε αυτά τα θέματα.

Ο Πλούτωνας στον 10ο οίκο:
Μπορείτε αυτή τη περίοδο να πετύχετε πάρα πολλά πράγματα στη ζωή σας. Είναι η στιγμή όπου και θα μπορέσετε αν το θελήσετε να φτάσετε στην κορυφή, αλλά πρέπει να προσέξετε πολύ γιατί όσο εύκολα κάποιος ανεβαίνει, άλλο τόσο εύκολα μπορεί να κατέβει. Θα υπάρξουν σημαντικότατες εξελίξεις μέσα στο σπίτι σας οπότε και μπορεί να μετακομίσετε ενώ προβλήματα υγείας μπορεί να παρουσιαστούν σε έναν από τους δύο γονείς σας. Προσοχή ιδιαίτερη θα πρέπει να δώσετε στη συμπεριφορά σας γιατί μπορεί να χάσετε το μέτρο σε κάποιες περιπτώσεις και τελικά να κάνετε πολύ σημαντικά λάθη.

Ο Πλούτωνας στον 11ο οίκο:
Στα χρόνια που θα έρθουν θα αλλάξετε κατά πολύ τα ιδεώδη σας. Επίσης σημαντικότατες ανακατατάξεις θα γίνουν στο φιλικό σας κύκλο μιας και θα συνειδητοποιήσετε τελικά, ότι πρέπει να βρείτε άλλο κόσμο που να μπορεί να σας καταλαβαίνει καλύτερα. Είναι η χρονική περίοδος για εσάς που μπορείτε με επιμονή να πετύχετε τους υψηλότερους στόχους σας αλλά θα πρέπει να μην παρανομήσετε και να μην βγείτε από το δρόμο της αρετής. Θα βιώσετε πάρα πολύ έντονη αγάπη από πρόσωπα και θα πρέπει να την εκτιμήσετε για να μπορέσετε να είστε ευτυχισμένοι. Παράλληλα η αισθηματική σας ζωή σταδιακά θα αρχίζει να είναι όλο και πιο ενδιαφέρουσα.

Ο Πλούτωνας στον 12ο οίκο:
Οι φόβοι σας και οτιδήποτε είχατε θάψει στο παρελθόν θα βγει στην επιφάνεια για να μπορέσετε να το αντιμετωπίσετε. Αυτό θα σας κάνει να βιώσετε αρκετά σκληρές στιγμές τα επόμενα χρόνια αλλά θα πρέπει να σκέφτεστε ότι μέσα από αυτό θα μπορέσετε να απελευθερωθείτε. Προσοχή καλείστε να δείξετε σε κρυφούς εχθρούς ενώ με τον Πλούτωνα σε αυτή τη θέση, πρέπει να προσέξετε την υγεία σας σε πολλά επίπεδα. Πολύ καλό διάστημα για όσους ασχολούνται με σπάνιες εργασίες. Είναι γενικά μία περίοδος προετοιμασίας για κάτι πολύ σημαντικό που μπορεί να κάνετε στη συνέχεια της ζωής σας.

Editorial ContributorSeptember 7, 2018

ΤΑ 12 ΖΩΔΙΑ ΚΑΙ Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΩΝΑ ΣΤΟΝ ΑΙΓΟΚΕΡΩ

Προβλέψεις για τα 12 ζώδια:
Πως θα τα επηρεάσει ποιες θα είναι οι ευκαιρίες και τι πρέπει να προσέξουν
Για τον καθένα από εμάς η είσοδος του Πλούτωνα από τον Αιγόκερω είναι πολύ σημαντική μην ξεχνάμε ότι αυτή η επιρροή θα είναι παρούσα για 15 περίπου χρόνια. Θα φέρει σίγουρα πολύ σημαντικές ανακαλύψεις για όλους μας και θα τροποποιήσει σε μεγάλο βαθμό τη ζωή μας. Το άρθρο αυτό έχει σαν σκοπό το να μπορέσουμε να καταλάβουμε σε ένα υποκειμενικό επίπεδο πως θα επηρεάσει και τα 12 ζώδια αυτή η θέση.

ΚΡΙΟΣ

Για τον Κριό αυτή η περίοδος της εισόδου του Πλούτωνα στον Αιγόκερω θα σηματοδοτήσει σημαντικές αλλαγές. Μόνο που θα υπάρχει μέσα στον 10ο ηλιακό σας οίκο αυτό σημαίνει ότι θα περάσετε μέσα από καταστάσεις που τις περισσότερες φορές θα τροποποιούν τη ζωή σας.
Για εσάς λοιπόν που είσθε γεννημένοι κάτω από το ζώδιο του Κριού θα πρέπει να περιμένετε αρχικά πολύ σημαντικές αλλαγές στον τομέα της καριέρας σας. Αυτό σημαίνει ότι θα περάσετε μέσα από σημαντικά γεγονότα που επαγγελματικά θα σας τροποποιήσουν ριζικά τη ζωή σας στον εργασιακό τομέα.
Όσοι από εσάς έχετε σκοπό να κάνετε καριέρα θα έχετε πολύ σημαντικές εξελίξεις και θα πρέπει να προσέξετε γιατί μπορεί να σας δίνεται η υπόσχεση για την κορυφή αλλά από την άλλη για να φτάσετε εκεί θα πρέπει να προσέξετε πάρα πολύ τις κινήσεις σας. Επίσης είναι πάρα πολύ σημαντικό να κοιτάξετε τις επιλογές σας γιατί αρκετοί από εσάς θα κινδυνεύσετε να κάνετε αλλαγές επαγγελματικές που μπορεί να σας οδηγήσουν σε ένα επάγγελμα πολύ διαφορετικό από αυτό που έχετε τώρα.
Δυστυχώς αυτή την περίοδο θα υπάρξουν ιδιαίτερα δυσάρεστα γεγονότα σχετικά με τους γονείς σας οπότε και καλό θα ήταν να προσέξετε την υγεία τους και όσο το δυνατόν περισσότερο να τους προσέχετε.
Προσοχή όχι ιδιαίτερη χρειάζεται να δώσετε και για την υγεία σας μιας και μπορεί να βρεθείτε με κάποια ψυχοσωματικά προβλήματα.

ΤΑΥΡΟΣ

Για εσάς είναι μία πολύ σημαντική περίοδος όπου και θα μπορέσετε να δημιουργήσετε ένα διαφορετικό τρόπο ζωής. Μπορείτε λοιπόν αυτή την περίοδο να κάνετε νέα ξεκινήματα στον τρόπο συμπεριφοράς σας αλλά και να δημιουργήσετε μία πιο καλή ζωή βασισμένη σε ένα μέλλον που σίγουρα σας βοηθά στο να μπορέσετε να κάνετε τη ζωή σας πολύ πιο εύκολη.
Ευνοούνται πάρα πολύ οποιεσδήποτε κινήσεις σας έχουν στόχο σπουδές μιας και μέσα από αυτές θα μπορέσετε να προαχθείτε και κυρίως να δημιουργήσετε ένα μέλλον πολύ ανθηρό. Εκτός λοιπόν από τις θετικές εξελίξεις στον τομέα της εκπαίδευσης θα έχετε πολύ καλά γεγονότα σε ότι αφορά τα ταξίδια οπότε και ευνοούνται οι μετακινήσεις αλλά και τα ταξίδια μέσα από τα οποία θα μπορέσετε να έχετε πολύ σημαντικά βιώματα που θα μεταμορφώσουν τη ζωή σας.
Δεν θα πρέπει όμως να παραμείνετε σταθεροί σε πιστεύω του παρελθόντος γιατί όσο πιο πολύ μένετε στο παρελθόν τόσο πιο πολύ θα έχετε γεγονότα τα οποία και θα σας πιέσουν να διαφοροποιήσετε κάποια πάγια πιστεύω σας που σας κάνουν πιο πολύ κακό.
Δυσκολίες θα έχετε και όσοι έχετε κάνει έναν 2ο γάμο μιας και θα έρθει σε κάποια κρίση τα επόμενα χρόνια για αυτό και θα πρέπει όσο μπορείτε να είσθε έτοιμοι να προσπαθήσετε λίγο παραπάνω για τη σχέση σας.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Εσείς είσθε από τους περισσότερο κερδισμένους αυτή την περίοδο. Θα έχετε τη δυνατότητα να δημιουργήσετε μία ζωή απαλλαγμένη πια από τα βαρίδια του Πλούτωνα ο οποίος και δεν σας επέτρεψε για πολλά χρόνια να μπορέσετε να χαλαρώσετε και να δημιουργήσετε μία ήρεμη ζωή.
Ο Τομέας στον οποίο και θα δείτε τις περισσότερες αλλαγές είναι τα αισθηματικά σας ζητήματα. Τα χρόνια που πέρασαν σας έφεραν αντιμέτωπους με πολύ δύσκολες αισθηματικές σχέσεις και ακραίες καταστάσεις που σας πλήγωσαν και σας άφησαν πολλές φορές χωρίς καθόλου ενέργεια και δύναμη για να προχωρήσετε. Ήδη πολλοί από εσάς έχετε δει τη διαφορά ανάμεσα στο παρελθόν και τις νέες προοπτικές σας δίνονται αλλά όσο θα περνάει ο καιρός τόσο περισσότερο θα έχετε τη δυνατότητα να μπορέσετε να βρείτε μία σχέση η οποία και θα σας βοηθήσει να περάσετε πολύ καλύτερα στη ζωή σας. Επίσης από εδώ και στο εξής θα μπορέσετε να είσαστε ξανά ο εαυτός σας μιας και ο Πλούτωνας μέσα από τον 7ο ηλιακό σας οίκο δεν σας άφησε να μπορέσετε να βγάλετε το παιδί που έχετε μέσα σας.
Η είσοδος του Πλούτωνα μέσα από τον 8ο ηλιακό οίκο σας βοηθά αρκετά να κάνετε αρκετά χρήματα και οι κόποι σας να μπορέσουν να βγάλουν καρπούς. Είναι όμως λίγο δύσκολη ως προς τις συνεργασίες σας οπότε και χρειάζεται να έχετε λίγη προσοχή παραπάνω. Θετική είναι αυτή η περίοδος και για να μπορέσετε να κερδίσετε κάποια χρήματα από τρίτους ή να μπορέσετε να κερδίσετε μία κληρονομιά.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Για εσάς η ζωή σας μπαίνει σε πολύ σημαντικές περιόδους για εσάς. Είναι η στιγμή όπου και θα πρέπει να πάρετε σημαντικές αποφάσεις για τη ζωή σας. Ο τομέας που τα επόμενα χρόνια θα σας απασχολήσει δεν είναι άλλος από τον ερωτικό. Έχουμε λοιπόν μία περίπου 15ετία θα πρέπει να δώσετε πολύ μεγάλη προσοχή στα αισθηματικά σας ζητήματα άρα και θα πρέπει να προσέξετε μήπως τελικά κάνετε κάποια λάθη στις επιλογές σας και στις συμπεριφορές σας. Σίγουρα σχέσεις οι οποίες και είναι προβληματικές και δεν έχουν την δυνατότητα να προχωρήσουν θα τερματιστούν και εσείς θα πρέπει να σταθείτε και να αποδεχτείτε ότι το παρελθόν κάποια στιγμή πρέπει να πάει στη θέση του και δεν μπορείτε εσείς όλοι την ώρα να το επαναφέρετε για να μην αντιμετωπίζετε τις προκλήσεις του παρόντος και του μέλλοντος. Μεγάλη προσοχή θα πρέπει να δείξετε και στις συνεργασίες οπότε και πρέπει να δείτε ποιο είναι το καλύτερο και μεγαλύτερο συμφέρον για εσάς.
Αρκετοί όμως θα κάνετε και μία σχέση η οποία και θα σας σημαδέψει μια για πάντα και θα μπορέσετε να ζήσετε τον απόλυτο έρωτα. Το πιο σενάριο από τα δύο θα βγει είναι αποτέλεσμα των πράξεων σας και κυρίως των αποφάσεων σας.
Πολύ καλή περίοδος είναι για να μπορέσετε τέλος να επεκταθείτε επαγγελματικά μιας και θα μπορέσετε να συναντήσετε τα κατάλληλα πρόσωπα τα οποία και θα σας στηρίξουν.

ΛΕΩΝ

Αυτή η νέα περίοδος για εσάς απλούστατα σηματοδοτεί την αλλαγή σε πολλά ζητήματα και ιδιαίτερα στα εργασιακά. Μέσα λοιπόν από την διέλευση του Πλούτωνα στον Αιγόκερω θα πρέπει να περιμένετε σημαντικές αλλαγές στην εργασία σας. Θα πρέπει να περιμένετε σημαντικά γεγονότα σε αυτό το χώρο από τη μία αλλά πάνω από όλα θα πρέπει να προσέξετε τις συνεργασίες σας μιας και μπορεί άτομα και ιδιαίτερα υφιστάμενοι σας να σας βάλουν τρικλοποδιές και τελικά να χάσετε πολλές επαγγελματικές ευκαιρίες ακόμη και χρήματα. Θα έχετε όμως και τη δυνατότητα στο να μπορέσετε να προχωρήσετε σε ριζικές αλλαγές στον εργασιακό σας χώρο με αποτέλεσμα να μπορέσετε να εξυγιάνετε προβληματικές πτυχές τις εργασίες σας. Λίγη προσοχή θα πρέπει να δείξετε στον τομέα της υγείας σας. Καλύτερα λοιπόν για εσάς να είσθε συγκρατημένοι από τη μία και από την άλλη να γυμνάζεστε και να φροντίζετε τον εαυτό σας με αγάπη.
Είναι μία περίοδος όμως με πολλές ευκαιρίες που σας καλούν να δώσετε τον καλύτερο σας εαυτό έτσι ώστε να μπορέσετε να εκμεταλλευτείτε στο μέγιστο τα ταλέντα σας. Μην φοβηθείτε να ρισκάρετε στη ζωή σας γιατί μέσα από τα ρίσκο θα μπορέσετε να διαμορφώσετε μία πολύ πιο ελπιδοφόρα ζωή. Είναι μία περίοδος όπου θα πρέπει να γίνετε οι χτίστες της ζωή σας και να μπορέσετε να κάνετε πραγματικότητα το ομορφότερο παλάτι των ονείρων σας.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Η περίοδος που έρχεται σας δίνει την μοναδική ευκαιρία να φύγετε από την τετριμμένη καθημερινότητα σας και να μπορέσετε να μπείτε σε μία νέα φάση δημιουργίας για εσάς τους ίδιους. Μπορείτε λοιπόν αυτά τα χρόνια εκτός από το να είσθε καλοί στο μέτρημα και στην οργάνωση να γίνετε εκπληκτικοί δημιουργοί. Θα μπορέσετε αυτό το χρονικό διάστημα να μάθετε πολλά από το περιβάλλον σας και μέσα από αυτή τη γνώση θα καταφέρετε να δημιουργήσετε νέες συνθήκες και καταστάσεις που θα σας φέρουν πολύ ευχάριστες εκπλήξεις.
Σίγουρα και το αισθηματικό κομμάτι σας θα είναι πάρα πολύ σημαντικό σε εξελίξεις. Όσοι έχετε συμβιβαστεί με κάτι μέτριο που δεν σας αξίζει θα πρέπει να ξέρετε ότι αργά η γρήγορα θα το αφήσετε για να μπορέσετε να βρείτε και θα βρείτε κάτι πολύ πιο σημαντικό. Άλλοι μπορεί να γνωρίσετε τον έρωτα της ζωής σας και να δημιουργήσετε μία ζωή βασισμένη στο πάθος και στην αγάπη. Τα συναισθήματα σας και γενικότερα οι εσωτερικές σας διεργασίες θα είναι μία πηγή δημιουργικότητας τόσο έντονη που όσοι ασχολείσθε με κάτι δημιουργικό ή κάτι που έχει σχέση με την τέχνη θα έχετε τεράστια επιτυχία.
Σίγουρα ο κόσμος σας κλείνει το μάτι και θέλει από εσάς αν το θελήσετε να πάρετε τον πρωταγωνιστικό ρόλο το θέμα είναι αν εσείς θα το τολμήσετε.
Πολύ σημαντικό το χρονικό διάστημα και για την μητρότητα. Θα πρέπει να προσέξετε πολύ για να μην έχετε προβλήματα με την εγκυμοσύνη σας ενώ από την άλλη πολλές θα μπορέσετε να φέρετε στη ζωή ένα παιδί.

ΖΥΓΟΣ

Για εσάς τα επόμενα χρόνια θα είναι πολύ σημαντικά γιατί θα σας φέρουν σε πολύ σημαντικές αλλαγές στη ζωή σας. Θα είναι χρόνια που κυριολεκτικά θα αλλάξετε ως προς τα ίδια σας τα θεμέλια. Η ζωή σας πολλές φορές θα αλλάξει τόσο πολύ που δεν θα μπορείτε καν να την αναγνωρίσετε και εσείς οι ίδιοι.
Οι σημαντικότερες αλλαγές θα συμβούν μέσα στο χώρο του ίδιου σας του σπιτιού. Είναι πολύ πιθανό να έχετε κάποιες πολύ σημαντικές μετακομίσεις ενώ θα πρέπει για όλη αυτή την περίοδο να είσθε προσεκτικοί γιατί οι σχέσεις με την οικογένεια σας μπορεί να δυσχερανθούν.
Σίγουρα το χρονικό διάστημα που θα έρθει θα βρεθείτε σε μεγάλη σύγκρουση με τους ίδιους σας τους γονείς και γενικότερα οποιοδήποτε άτομο σας καταπιέζει σε ένα μικρό η μεγάλο βαθμό. Αυτό θα σας οδηγήσει να αλλάξετε ριζικά τον τρόπο επικοινωνίας σας με πολλά πρόσωπα από τη μία και από την άλλη θα δείτε ότι και εσείς δεν θα είσθε τόσο συμβιβαστικοί με κάποιους ανθρώπους.
Πολύ σημαντική περίοδος είναι για εσάς και για τα επαγγελματικά σας ζητήματα οπότε και πρέπει να περιμένετε πολύ σημαντικές και ριζικές αλλαγές προς το καλύτερο. Αρκετοί μπορεί και λόγω της εργασίας σας να αναγκαστείτε να ταξιδέψετε και γενικότερα να αλλάξετε την οπτική σας προς τον κόσμο.
Τέλος δυσάρεστα γεγονότα μπορεί να υπάρξουν ως προς την υγεία ενός από τους δύο γονείς σας οπότε και θα πρέπει να είσαστε αρκετά προσεκτικοί μαζί τους.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Αν και είσαστε από τα πλέον απόλυτα ζώδια του ζωδιακού και πολύ δύσκολα αλλάζετε απόψεις για εσάς και τους ανθρώπους γύρω σας αυτή η περίοδος θα δείτε ότι θα σας πιέσει να δείτε τα πράγματα γύρω σας είτε το θέλετε είτε όχι με ένα εντελώς διαφορετικό μάτι.
Επίσης είναι μία περίοδος όπου και σας περιμένουν θετικά γεγονότα για όσους από εσάς έχετε ζητήματα με σπουδές. Ένα πτυχίο ή καλή βαθμοί στο σχολείο θα είναι πολύ πιο εύκολο να τα κερδίσετε και να βρεθείτε σε μία διαφορετική κατάσταση στη ζωή σας μιας και η εκπαίδευση σας θα είναι και ο δρόμος για εσάς για να μπορέσετε να κατακτήσετε τον κόσμο.
Θα υπάρξουν όμως προβλήματα με τα αδέλφια σας ή το οικογενειακό σας περιβάλλον έξω από την πυρηνική οικογένεια και θα πρέπει να είσαστε έτοιμοι ακόμη και για δυσάρεστα σχόλια από τους συγγενείς σας καθώς και να δείτε και επιθετικότητα. Παρόμοιες καταστάσεις μπορεί να βιώσετε και με τους γείτονες σας οι οποίοι και θα σας ενοχλήσουν αυτά τα χρόνια.
Πολύ καλή περίοδος για όσους από εσάς κάνετε επαγγέλματα που χρειάζονται βαθύτερη σκέψη από τη μία η χρειάζεται να πρέπει να ανακαλύπτετε ευκαιρίες από το πουθενά.
Γενικότερα για εσάς είναι μία περίοδος που τα περισσότερα που θα πρέπει να περιμένετε είναι θετικά παρά αρνητικά αλλά θα πρέπει για να έρθουν να αφήσετε παλιές συνήθειες στο παρελθόν.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Για εσάς είναι αυτή η περίοδος μία πολύ σημαντική ευκαιρία. Καταρχάς και μόνο η έξοδος του Πλούτωνα από το ζώδιο σας είναι αρκετά απελευθερωτική σε πολλά ζητήματα που σας απασχολούν. Ύστερα από πάρα πολλά χρόνια καταπίεσης και άσχημων για εσάς γεγονότων που σας έφτασαν σχεδόν μέχρι και το «πάτο» τώρα μπορείτε ξανά να στοχεύσετε με το τόξο σας ψηλά στον ουρανό και να μπορέσετε να πετύχετε. Ύστερα λοιπόν από πάρα πολλά χρόνια μπορείτε να ανασάνετε πραγματικά και όχι απλά να κάνετε κάποια διαλείμματα. Αυτή την περίοδο θα μπορέσετε να χαμογελάσετε πραγματικά και να βρείτε τη ζωή σας από εκεί που την είχατε αφήσει. Σίγουρα μάθατε πολλά πράγματα αυτό το χρονικό διάστημα κάποιες φορές με ένα ιδιαίτερο άσχημο τρόπο αλλά όλα αυτά τελικά είχαν σαν αποτέλεσμα να γίνεται πιο δυνατοί. Επίσης από αυτό που απελευθερώνεστε είναι από τα δικά σας προβλήματα υγείας και από την άλλη από τους ξαφνικούς θανάτους που συνέβαιναν στο περιβάλλον σας. Η νέα θέση θα σας βοηθήσει να ανεβείτε επιτέλους οικονομικά και να πετύχετε στους στόχους σας. Είναι μία περίοδο όπου θα μπορείτε και πάλι να κερδίσετε την αίγλη σας και κυρίως να εξοφλήσετε και κάποια χρέη που μπορεί να σας κυνηγούν αυτή την περίοδο. Επίσης θα μπορέσετε να επαναξιολογήσετε τις αξίες σας και κυρίως μέσα από αυτό το χρονικό διάστημα να φύγετε από αρρωστημένες η καταστροφικές σχέσεις που δεν σας προσέφεραν τίποτα.
Τα επόμενα χρόνια θα μπορέσετε να γίνεται πιο δημιουργικοί και να αποκτήσετε αυτοπεποίθηση ολοκληρώνοντας έτσι ένα μεγάλο κύκλο που σας έβαλε σε πολλές δοκιμασίες αλλά και σας έκανε πιο σοφούς.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Εσείς είσθε και το ζώδιο το οποίο και θα επηρεαστεί περισσότερο από τα υπόλοιπα τα χρόνια που θα έρθουν. Δεν θα είμαστε ούτε ψεύτες αλλά ούτε και φορείς κακών που δεν ισχύουν. Τα χρόνια που έρχονται σας φέρνουν με σημαντικές εξελίξεις, αυτές οι σημαντικές εξελίξεις θα είναι και ευχάριστες και δυσάρεστες. Μέσα από τα χρόνια που θα έρθουν θα μπορέσετε να γίνεται πιο δυνατοί αλλά θα υπάρξουν και γεγονότα που κάποιες φορές θα σας γονατίσουν. Σίγουρα μέσα από όλα αυτά θα μπορέσετε να βγείτε κερδισμένοι μιας και θα μπορέσετε να κάνετε πολλά από τα όνειρα σας πραγματικότητα.
Τα επαγγελματικά σας ζητήματα εκτινάσσονται στην κορυφή και θα μπορέσετε να πετύχετε τους περισσότερους σκοπούς σας. Πολλοί από εσάς θα έχετε πολύ σημαντικές εξελίξεις στο θέμα τις εξουσίας οπότε και μπορείτε να γίνετε πολιτικοί και γενικότερα να κερδίσετε πολύ χρήμα. Αν δεν προσέξετε όμως τις κινήσεις σας μπορεί και να βρεθείτε απένταροι με χρωστικά παντού.
Στα αισθηματικά σας θα κάνετε πολύ έντονες σχέσεις που πολλές φορές θα σας προβληματίσουν. Σίγουρα λοιπόν στον αισθηματικό τομέα θα μάθετε πολλά και κυρίως να μάθετε να μην είσθε σκληροί ούτε με τον εαυτό σας ούτε και με τους άλλους.
Αυτό το οποίο και θα αλλάξει ριζικά δεν είναι άλλο από τον χαρακτήρα σας. Είναι η στιγμή όπου και θα δείτε τον εαυτό σας να αλλάζει ριζικά και καθολικά τόσο που μερικές φορές δεν θα μπορείτε να το αναγνωρίσετε ούτε και εσείς.
Θα πρέπει να προσέξετε τέλος την υγεία σας γιατί επειδή ακριβώς θα έχετε πολλά πράγματα να κάνετε δεν θα έχετε ιδιαίτερο χρόνο να ξεκουραστείτε. Τέλος θα πρέπει να ετοιμαστείτε ότι κάποια αγαπημένα σας πρόσωπα θα φύγουν κάτι που θα σας πληγώσει.
Πέρα από όλα τα παραπάνω ο Πλούτωνας στέλνει σε εσάς το μήνυμα για ένα εσωτερικό κάλεσα πιο ουσιαστικό από οτιδήποτε έχετε γνωρίσει. Αν καταφέρετε να απαρνηθείτε την προσκόλληση σας με την ύλη και ανακαλύψετε τον εαυτό σας θα μπορέσετε να κάνετε θαύματα και τίποτα από τα αρνητικά του Πλούτωνα να μην σας ακουμπήσει.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Για εσάς πρόκειται για μία περίοδο όπου και θα βρεθείτε αντιμέτωποι με τον εσωτερικό σας εαυτό. Αυτή η φωνή η εσωτερική που θα φωνάξει αυτή την περίοδο θα σας κάνει να αναλογιστείτε πολλές από τις επιλογές που είχατε κάνει αυτό το χρονικό διάστημα. Είναι λοιπόν η στιγμή για εσάς να κάνετε κάποιες «συζητήσεις» με τον εαυτό σας και να μπορέσετε να νικήσετε τους εσωτερικούς σας δαίμονες. Αν δεν το κάνετε αυτό με κάποιο ιδιαίτερο τρόπο θα δείτε ότι θα σαμποτάρετε τον ίδιο σας τον εαυτό τα επόμενα χρόνια. Πάνω από όλα είναι μία θέση όπου σας ζητά να αγαπήσετε τον εαυτό σας και να αφήσετε το παρελθόν και ότι σας έχει πληγώσει πίσω.
Προσπαθήστε να είσθε ειλικρινείς με εσάς και το περιβάλλον σας έτσι ώστε να μπορέσετε να βρείτε και μία καλύτερη πορεία για εσάς και τους ανθρώπους που στηρίζονται επάνω σας.
Πολύ σημαντική θα είναι η περίοδος για όσους ασχολούνται με επιστήμες που σχετίζονται με τον άνθρωπο η την μεταφυσική μιας κι θα μπορείτε να είσθε πιο ευαίσθητοι στις ανάγκες και στα λεγόμενα των άλλων οπότε και θα μπορείτε να είσθε πιο βοηθητικοί.
Αυτή η θέση επίσης είναι πολύ σημαντική γιατί θα σας φέρει αντιμέτωπους με τα λεγόμενα κληρονομικά η καρμικά χρέη οπότε και θα πρέπει να είσθε έτοιμοι να συναντήσετε γεγονότα που μόνο τυχαία δεν θα είναι.
Όσο πιο καθαροί είστε και λιγότερο φοβισμένοι για τη ζωή τόσο λιγότερο θα έχετε να φοβηθείτε τα παραπάνω.

ΙΧΘΕΙΣ

Με το βλέμμα προς το μέλλον και νέα όνειρα και στόχους αυτή η χρονική περίοδος που θα έρθει θα σας βρει. Αυτά τα όνειρα σας θα μπορέσετε να τα κάνετε πραγματικότητα και να κινηθείτε σε τελείως διαφορετική πορεία από ότι στο παρελθόν. Μπορείτε λοιπόν το επόμενο χρονικό διάστημα να δημιουργήσετε τις συνθήκες για ένα πολύ όμορφο παραμύθι που μπορεί όμως να γίνει και πραγματικότητα. Δεν θα πρέπει να βιαστείτε όμως να κινηθείτε. Ο Πλούτωνας είναι ένας πολύ αργός πλανήτης και αργές θα είναι και οι διαδικασίες στις οποίες θα βρεθείτε αντιμέτωποι.
Θα δείτε ότι θα μπορέσετε επίσης να γνωρίσετε κόσμοι οι οποίοι και θα σας καταλαβαίνουν και θα είναι πάνω κάτω σε μία πολύ διαφορετική φάση από ότι στο παρελθόν.
Είναι μία περίοδος όπου θα σας δοθεί αρκετή αγάπη και ενδιαφέρον από τον κόσμο γύρω σας οπότε και θα είσαστε σε ένα μεγάλο βαθμό πλήρεις.
Επίσης το έργο σας και γενικότερα οτιδήποτε προσπαθήσετε να κάνετε θα τύχει της αποδοχής από τον κόσμο κάτι που σημαίνει ότι θα μπορέσετε να κερδίσετε και φήμη αλλά και να γνωρίσετε κόσμο ο οποίος θα πιστέψει σε εσάς και θα θελήσει να σας βοηθήσει.
Αποφύγετε όμως να δημιουργήσετε μία ψεύτικη εικόνα για εσάς στους άλλους ή με απάτες να μπορέσετε να ανέβετε γιατί αργά η γρήγορα δυστυχώς θα τιμωρηθείτε έτσι ώστε να επέλθει η ισορροπία.