Όταν αποφεύγεται η σεξουαλική επαφή

«Κε Άρχο ο/η σύντροφος μου δεν έχει όρεξη για έρωτα τον τελευταίο καιρό…» Αυτή είναι μία πρόταση η οποία συναντάτε πολύ συχνά όχι μόνο στην δική μου εργασία αλλά καθημερινά και από άλλους φίλους μου αστρολόγους αλλά και ψυχολόγους. Η σημασία βέβαια της ερωτικής επαφής είναι πολύ σημαντική από πολλές απόψεις, παίζει ρόλο και στον τομέα της ψυχολογίας μας αλλά και στον οργανισμό μας. Η άρνηση ερωτικής επαφής εκτός από τα δυσάρεστα που φέρνει στην ανθρώπινη ψυχολογία προκαλεί και οργανικά προβλήματα καθώς και τεράστιες εντάσεις και δυσκολίες στον σύντροφο που αποζητά την επαφή και του την αρνείται. Η ψύχρανση του ατόμου οδηγεί τον σύντροφο που θέλει Sex να πιστεύει είτε ότι κάνει λάθος είτε ότι πια δεν είναι όμορφος και ελκυστικός αλλά και προκαλεί το αίσθημα του ότι ο σύντροφός του δεν τον αγαπά πια. Ακόμη πιο δύσκολες είναι οι καταστάσεις όταν στο ένα άτομο μπαίνει η υποψία ότι υπάρχει τρίτο άτομο και τελικά αυτό είναι μία πραγματικότητα.

Προτού συνεχίσουμε θα πρέπει να κατανοήσουμε ότι ο έρωτας δεν είναι μόνο θέμα ορμονικής βιολογίας αλλά και προσωπικής άποψης για αυτόν, έτσι πολλές φορές η μη σωστή ικανοποίηση σεξουαλικής λειτουργίας δεν είναι μόνο θέμα συναισθημάτων αλλά και τρόπου που λειτουργούμε σεξουαλικά (καθαρά ζήτημα ’ρη και Πλούτωνα καθώς και 1ου 5ου και 8ου οίκου) εκτός αυτού πολύ σημαντικό ρόλο παίζουν και οι εμπειρίες και βιώματα μας που καθορίζουν σε σημαντικό βαθμό την εμπιστοσύνη μας στην ερωτική μας δυνατότητα κάτι που βέβαια είναι λανθασμένο μιας και δεν είναι ο έρωτας πηγή πρωταθλητισμού και εγωϊκής ικανοποίησης αλλά αμοιβαίας έκφρασης ικανοποίησης. Οι σύγχρονοι ψυχολόγοι πιστεύουν ότι με την κατάλληλη «φόρμουλα» όλα τα ζευγάρια μπορούν να συνυπάρξουν, αυτή είναι μία εντελώς λανθασμένη άποψη που αποδεικνύετε από την καθημερινότητα μας. Η αστρολογία σε αυτόν τον τομέα μπορεί να μας βοηθήσει να κατανοήσουμε τις ουσιαστικές διαφορές μας ως προς τη σεξουαλική συμπεριφορά και να βρούμε ουσιαστικές λύσεις.

erectiledysfunction.jpg

Α) Παράγοντες που δημιουργούν προβλήματα στο ζευγάρι
Οι παράγοντες που οδηγούν ένα ζευγάρι στην αποχή από το Sex και την ερωτική επιθυμία είναι πολλοί. Οι πιο συνηθισμένοι είναι αυτοί της κούρασης και του άγχους που το άτομο λόγω της καθημερινότητας του χάνει την ενεργητικότητα του και το ενδιαφέρον του για τα ευχάριστα πράγματα της ζωής. Ιδιαίτερα τα άτομα που έχουν βάλει μεγάλους στόχους στην καριέρα τους απορροφημένα από αυτούς δεν κατανοούν ότι για μία υγιείς ζωή και λειτουργία ακόμη και στην εργασία τους είναι άμεσα συνδεδεμένη από την σεξουαλική τους ζωή. Η πραγματικότητα είναι ότι όσο πιο ελεύθερα και ουσιαστικά εκφράζουμε τον ερωτισμό μας και το σεξουαλικό μας ενδιαφέρον τόσο πιο εύκολα καταφέρνουμε και ξεπερνάμε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε καθημερινά με πείσμα και δημιουργικότητα.

Βέβαια θα πρέπει να ενημερώσουμε ότι όταν το άτομο δεν έχει όρεξη για έρωτα είναι πολύ πιθανό να έχει κάποιο πρόβλημα υγείας που μπορεί να μην είναι και σοβαρό, μπορεί δηλαδή ένας πυρετός να μειώσει για κάποιο χρονικό διάστημα την σεξουαλική μας όρεξη.

Ένας πολύ σημαντικός παράγοντας αποχής από το σεξ είναι τα προβλήματα στη σχέση, τα παράπονα και οι απογοητεύσεις καθώς και η αίσθηση του ενός συντρόφου ότι δεν τον αγαπά η δεν τον σέβεται όσο θα έπρεπε μπορεί να οδηγήσει σε απότομη αλλαγή της σεξουαλικής όρεξης και να οδηγήσει ακόμη και στην αηδία πάνω στο ζήτημα. Οι πολλοί και συχνοί διαπληκτισμοί είναι ίσως το μεγαλύτερο δηλητήριο στη σχέση. Προσπαθήστε να αποφύγετε τους τσακωμούς και να λύνετε τα προβλήματα σας διπλωματικά και με δημοκρατικούς τρόπους. Εάν αντιμετωπίσετε μία διαφωνία με ένταση και εγωϊκά κριτήρια τότε από τη μία δεν θα βρείτε τη λύση από την άλλη ο σύντροφός σας θα νοιώσει προσβεβλημένος. Πολλές φορές οι γυναίκες αποδέχονται μία λύση που αρέσει μόνο στον σύντροφό τους με αποτέλεσμα να κρατούν μέσα τους τα προβλήματα τους και το θυμό τους, έτσι δεν επιτυγχάνετε ο οργασμός και εκτός αυτού σιγά και σταδιακά εισέρχονται σε ένα πολύ άσχημο θέατρο υποτιθέμενου οργασμού ο οποίος από τη μία δηλητηριάζει τη σχέση, από την άλλη δημιουργεί ανασφάλειες στην ίδια τη γυναίκα.

Οι γυναίκες θα πρέπει να προσέξουν να μην είναι πολύ κυριαρχικές στους άνδρες τους γιατί αυτό είναι το κύριο συστατικό που χρειάζεται ένας άνδρας για να λειτουργήσει σε μία σχέση. Όταν γίνεστε κυριαρχικές και απαιτητικές μα πάνω από όλα επικριτικές πολύ στη ζωή του με πολύ δυσκολία θα ρισκάρει να κινηθεί ερωτικά προς εσάς και το κυριότερο, όταν κάποιος σκέφτεται εάν θα τα καταφέρει σε αυτό τον τομέα στο τέλος δεν τα καταφέρνει. Έτσι λοιπόν τα πάντα είναι στο μυαλό μας.

Το πιο ουσιαστικό θέμα έλλειψης σεξουαλικής επιθυμίας την σημερινή εποχή δεν είναι άλλο από την έλλειψη αυτοπεποίθησης, όταν νοιώθουμε πως είμαστε άσχημοι και έχουμε άσχημη εικόνα για τον εαυτό μας είναι αδύνατο να είμαστε ερωτικοί. Τα πάντα λοιπόν ξεκινούν από το πώς μπορούμε να αγαπήσουμε τον εαυτό μας και να μην ξεχνάμε πως δεν είμαστε οι αφέντες του σώματος μας αλλά υπηρέτες του και με αυτό τον τρόπο πρέπει να το λατρέψουμε και να αγκαλιάσουμε με τα θετικά και αρνητικά του. Διαγράψτε από το μυαλό σας τα πρότυπα του Hollywood και κατανοήστε ότι είσαστε άνθρωποι που έχετε και εσείς δικαίωμα στον έρωτα. Αστρολογικά όσοι ξέρετε πολύ βασικός είναι ο 2ος και ο 8ος οίκος και αυτό γιατί ασχολούνται με την αυτοπεποίθηση μας και την αξία που μας δίνουν οι άλλοι. Ένας ανάδρομος Κρόνος η Ποσειδώνας σε αυτές τις περιοχές μπορεί να δημιουργήσει χρόνια προβλήματα ακόμη και σε άτομα που είναι όμορφα και συμπεριφέρονται αντίθετα.

Ένα σύνηθες πρόβλημα είναι το θέμα της συχνότητας, πολλά ζευγάρια ακούγοντας τα άλλα νοιώθουν άσχημα όταν τους λένε ότι κάνουν πολύ περισσότερες φορές έρωτα από ότι αυτοί, έτσι δημιουργούνται ενοχές ότι κάτι δεν κάνουν σωστά ενώ η πραγματικότητα είναι διαφορετική αφού ουσιαστικά το κάθε ζευγάρι έχει το δικό του ρυθμό σεξουαλικής επιθυμίας φτάνει βέβαια να είναι και τα δύο άτομα ικανοποιημένα από αυτό το ρυθμό.

Β) Τι θα πρέπει να προσέξουμε; Ποια είναι τα ανησυχητικά σημεία;
Πρέπει όλοι μας να ξέρουμε βέβαια πότε αρχίζουν τα πράγματα να είναι άσχημα και πότε πρέπει να τα προσέξουμε γιατί εάν δεν τα προλάβουμε στην αρχή θα έχουμε πρόβλημα.
1. Αρχίζετε να παρατηρείτε τον εαυτό σας ότι δεν θέλετε να έχετε ερωτική επαφή με τον σύντροφό σας. Εκεί συνήθως παρουσιάζονται δυσκολίες στον 7ο οίκο με άσχημες όψεις από βαρείς πλανήτες. Εκείνη την περίοδο αρχίζετε να θυμάστε τα απραγματοποίητα όνειρα σας, τι περιμένατε και τελικά τι δεν έγινε με αποτέλεσμα να πέφτετε σε μελαγχολία και να κατηγορείτε τον σύντροφό σας για όλα.
2. Όταν δεν δίνετε σημασία στον εαυτό σας. Εκείνη την περίοδο σημαίνει ότι ουσιαστικά δεν νοιώθετε καλά με τον εαυτό σας οπότε και δεν θα πρέπει να το αφήσετε να περάσει και να σας νικήσει. Ένα πέρασμα βαρύ πλανήτη από τους προσωπικούς πλανήτες σας η τον ωροσκόπο σας μπορεί να οδηγήσει σε μία τέτοια περίοδο ή όταν ο Κρόνος ο Ποσειδώνας και ο Πλούτωνας διελαύνει από τον 2ο οίκο σας.
3. Όταν η σχέση σας έχει πέσει στην καθημερινότητα και τελικά το σεξ που γίνεται είναι απλά και μόνο τυπικό με ελάχιστη ικανοποίηση για τον άνδρα και καθόλου για τη γυναίκα. Εκεί το πρόβλημα είναι αποτέλεσμα πολύπλοκών διελεύσεων που σημαίνει ότι πρέπει να αναδομήσετε τη σχέση σας από την αρχή. Πολύ σημαντική είναι η ανάλυση συναστρίας εκείνη την περίοδο καθώς και του Composite chart.

Γ) Τι μπορούμε να κάνουμε μόνοι μας για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα
Πολλά από τα προβλήματα που προκύπτουν την εποχή αυτή στο σεξ πηγάζουν από την ίδια την κοινωνία και τον τρόπο που κατανοεί την σεξουαλικότητα. Όσο θα την βλέπουμε σαν μία απλή λειτουργία που οδηγεί σε ένα στιγμιαίο οργασμό τόσο θα μεγεθύνονται και θα υπάρχουν αδιέξοδα. Από την άλλη υπάρχουν κάποιες βασικές δίοδοι και τρόποι λειτουργίας που θα σας βοηθήσουν να κάνετε καλύτερη τη σχέση σας.

Το βασικό συστατικό μιας πετυχημένης σχέσης είναι η επικοινωνία. Προσπαθήστε να μιλήσετε και να προσεγγίσετε το ταίρι σας όχι σαν τέλειοι σύντροφοι που πάτε να τους διορθώσετε αλλά σαν από κοινού εγκληματίες που προσπαθούν να βρουν τη λύση. Κανείς δεν είναι αλάνθαστος πόσο μάλλον σε μία σχέση. Κατανοήστε και οι δύο ότι κάνετε λάθος και δημοκρατικά βρείτε της λύσεις. Μην διστάσετε να μιλήσετε για αυτά που σας αφορούν και σας απασχολούν στον ερωτικό τομέα και βγάλτε από το μυαλό σας τους περιορισμούς και τα ταμπού που σωριάζουν τα σύγχρονα ζευγάρια, οι προκαταλήψεις είναι οι εχθροί της αγάπης και του έρωτα. Η εφευρετικότητα είναι κάτι πολύ βασικό γιατί από τη μία φέρνει το αίσθημα του καινούριου με τον σύντροφό σας και από την άλλη είναι ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι ενδιαφέρεστε για μία καλύτερη σεξουαλική ζωή για εσάς και το άτομο που σας συντροφεύει.

Δεν θα πρέπει να ξεχνάτε ότι το πάν σε όλα τα πράγματα δεν είναι ο προορισμός αλλά το ταξίδι που κάνει και όμορφο πιο πολύ τον προορισμό έτσι τα προκαρτάκτικα παιχνίδια και η ατμόσφαιρα είναι το πιο βασικό συστατικό για πετυχημένη σεξουαλική ένωση. Αυτό συνήθως δεν μπορεί να γίνει όταν υπάρχουν παιδιά θα πρέπει όμως κάποια στιγμή έστω και μία ημέρα το μήνα οι γονείς να φεύγουν από τα βάρη τους και να μπορέσουν να βρουν λίγο χρόνο και για αυτούς.

Βέβαια τελευταίο και πιο σημαντικό κομμάτι δεν είναι άλλο από το να μπορέσετε να δώσετε λίγο χρόνο στη σχέση σας, όσο και να ταιριάζουν 2 άτομα όταν δεν υπάρχει χρόνος υπάρχει αποξένωση και τελικά μπορεί και εχθρότητα. Δείτε τη σχέση σας σαν ένα μωρό που θέλει φροντίδα και καθημερινή περιποίηση η σαν το πρόσωπο σας που περιποιείσθε και αν το αφήσετε έστω και μία μέρα θα δείξει σημάδια κόπωσης. Έτσι ακριβώς και οι σχέσεις θέλουν καθημερινή περιποίηση και προσφορά εάν το αφήσετε μετά θα πρέπει να προσπαθήσετε ακόμη περισσότερο για να γιατρέψετε τη σχέση σας από τα σημάδια του χρόνου. Τέλος θα πρέπει να σας συμβουλέψουμε για κάτι πολύ βασικό η κρεβατοκάμαρα σας δεν είναι το τραπέζι των διαπραγματεύσεων και των επιλύσεων των προβλημάτων σας είναι η ιερή Μέκκα της σχέσης σας που θα πρέπει να τη σέβεστε και να τη λατρεύετε γιατί οτιδήποτε θεϊκό εάν δεν το λατρέψουμε θα μας δώσει σαν αποτέλεσμα τη μήνη του και τη νέμεση του.