Όχι δεν σας θέλω άλλο στο κεφάλι μου!

Πολλές φορές οι άνθρωποι προσπαθούμε να ξεφύγουμε απο τους γονείς μας και απο τις παράλογες πεποιθήσεις μιας εποχής που τους χαρακτήριζε. Μπορεί κάποιες φορές να έχουν φύγει και απο τη ζωή αλλά παρόλα αυτά, το τι μας έλεγε η μητέρα μας και ο πατέρας μας παραμένει βαθειά μέσα στη ψυχή μας και πολλές φορές ακολουθούμε τις επιταγές αυτών των ανθρώπων χωρίς να το καταλαβαίνουμε.

Δεν πρέπει Μυρτώ να κάνεις αυτό… Δεν πρέπει Τάκη να πιστεύεις αυτό…. Δεν πρέπει Δημήτρη να ακολουθείς αυτό…. Γεωργία πρέπει να παντρευτείς σύντομα ειδάλλως θα είσαι μία γεροντοκόρη, Μιχάλη αν δεν γίνεις επιτυχημένος και σπουδασμένος πως θα ζήσεις, πως θα μεγαλώσεις στη ζωή σου….. Είσαι ένας ανίκανος… Είσαι μία χοντρή….. Πως έκανα εγώ ένα παιδί σαν και εσένα…. Μακάρι να μην σε γέννουσα…. Να φύγεις απο το σπίτι…. Μου κατέστρεψες τη ζωή απο τότε που σε γέννησα καντέμη…. Δεν αγάπησες ποτέ τη μάνα σου… Είσαι ένας αλήτης… Είσαι μία, ένας ……

Τι είμαστε τελικά; Αγαπητέ αναγνώστη σε καλώ να μπορέσεις να βγεις απο τις αυτές τις καταστάσεις απο τη 1η κιόλας στιγμή που μπορεί να τα νοιώσεις. Πολλές φορές αυτά είναι αυτόματες καταστάσεις που δυστυχώς πολύ λίγες φορές συνειδητά καταλαβαίνουμε τι κάνουμε με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να βρούμε το σωστό στίγμα μέσα μας. Τελικά που βρίσκεται στην ουσία ο πραγματικός μας εαυτός;

Πάρα πολλές γυναίκες που δεν ήθελαν ποτέ να παντρευτούν και βέβαια υποσυνείδητα έκαναν τα πάντα για να μην παντρευτούν , νομίζαν ότι είναι αποτυχημένες επειδή δεν τα κατάφεραν μόνο και μόνο απο κριτικές γονέων.

Πολλές φορές για να μπορέσουμε να καλύψουμε την ευτυχία των γονέων κάνουμε τρελούς συμβιβασμούς στη ζωή μας. Κάνουμε παιδιά, παντευόμαστε, χωρίζουμε, μετακομίζουμε, επιλέγουμε με βάση όχι εμάς αλλά με βάση τελικά τα οικογενειακά πρότυπα που πολλές φορές δεν μας είναι και κάτι που μπορούμε να εντοπίσουμε και εύκολα και ζούμε με βάση αυτά σαν ρομπότ στον αυτόματο πιλότο.

Πρέπει όμως να προσπαθήσουμε να αλλάξουμε τις ζωές μας, πρέπει να ανακαλύψουμε τι θέλουμε εμείς πραγματικά για εμάς και όχι τι θέλουν οι άλλοι. Όχι μόνο  οι γονείς αλλά πολλές φορές και μία ολόκληρη κοινωνία μας επιτάσει τα θέλω της. Στο τέλος αγαπητοί φίλοι δεν είναι η κοινωνία όμως που θα μας κάνει ευτυχισμένους ή δυστυχισμένους αλλά εμείς οι ίδιοι θα καθορίσουμε πως είμαστε και πως νοιώθουμε.

Είναι πολύ σημαντικό λοιπόν να μπορέσουμε να απελευθερωθούμε πριν βρούμε τι είμαστε απο τις πεποιθήσεις και πιστεύω που μπορεί να έχουμε απο τους άλλους και κυρίως απο τους γονείς μας. Πρέπει πρώτα να βρούμε αυτό που έχει κολλήσει στο μυαλό μας σαν βδέλλα και μας απομυζά και ύστερα να το αφαιρέσουμε για να μπορέσουμε ξανά να αναπτυχθούμε.

Ο λόγος που πρέπει να βρίσκουμε τον εαυτό μας είναι ότι όσο πιο κοντά βρισκόμαστε στο κέντρο μας, σε αυτό που πραγματικά είμαστε, συνήθως μπορούμε να βρούμε περισσότερη ευτυχία και ικανοποίηση. Εκεί που είμαστε ο εαυτός μας είμαστε σε σωστή πορεία και κυρίως και τα πράγματα γύρω μας αρχίζουν να είναι περισσότερο αρμονικά και κυλούν πιο ήρεμα. Πέρα απο το ότι όμως τα πράγματα στη ζωή μας έρχονται πιο καλά ταυτόχρονα έχουμε μία εσωτερική διαύγεια και καθαρότητα πνεύματος που μας κάνει τρομερά ήρεμους και ήσυχους.

Σαφώς δεν μπορεί κάποιος να αποφασίσει μέσα σε μία στιγμή και διαβάζοντας ένα άρθρο να βγάλει όλους τους παράνομους κατοίκους του μυαλού του. Μπορείτε όμως απο σήμερα κιόλας να κάνετε μία αρχή για την 1η έξωση απο το ίδιο σας το σπίτι που είναι ο εγκέφαλος σας.  Για να μπορέσετε να κάνετε ένα βήμα είναι καλό να ξεκινήσετε μία άσκηση ιδιαίτερα εύκολη.

Αφώτου χαλαρώσετε για λίγα λεπτά προσπαθήστε να γεμίσετε σε αυτές τις στήλες μέχρι 10 θετικά και μέχρι 10 αρνητικά στοιχεία για τον εαυτό σας.