Δίας εξάγωνο Ποσειδώνας – 24 Μαΐου 2024: Επιλέξτε την φιλοσοφία σας.

Δίας εξάγωνο Ποσειδώνας – 24 Μαΐου 2024: Επιλέξτε την φιλοσοφία σας.

Δίας εξάγωνο Ποσειδώνας – 24 Μαΐου 2024: Επιλέξτε την φιλοσοφία σας. Μέσα σε ένα έντονο και μεταβατικό πλανητικό τοπίο ο Δίας σχηματίζει το ένα και μοναδικό του ανοδικό εξάγωνο με τον Ποσειδώνα. Ας το αδράξουμε με τους τρόπους που μας καλεί. Το κάλεσμα έρχεται από μια όψη υψηλών συχνοτήτων, βαθιάς πίστης και ιδεαλισμού, αγάπης και βιωματικού ανοίγματος προς μια νέα αντίληψη της ζωής για όλους εκείνους που θα αφεθούν στην επιρροή της. Το τελευταίο ίσως ακούγεται λίγο αφηρημένο, μα αυτή είναι η ενέργεια της συγκεκριμένης όψης! 

Ας θυμόμαστε πως οι όψεις μεταξύ Δία και Ποσειδώνα είναι όψεις μεταξύ του παραδοσιακού και του μοντέρνου κυβερνήτη των Ιχθύων, οπότε βρισκόμαστε σε μια ενισχυμένη επιρροή που τονίζει τη διευρυμένη αντίληψη του κόσμου που μας περιβάλλει. Πέρα από τα θέματα της καθημερινότητας, μας στρέφει προς τις ανώτερες στοιβάδες της ύπαρξης και του ρόλου μας μέσα στον κόσμο. Δεν γίνεται αντιληπτή τόσο μέσα από συγκεκριμένα γεγονότα, είναι μια όψη που την αισθανόμαστε εσωτερικά, σαν προσωπική αποκάλυψη προς κάτι που θέλαμε να “δούμε” καιρό και για κάποιο λόγο αδυνατούσαμε. Ίσως γιατί το αναζητούσαμε μέσα από λάθος πρίσμα.

Από τον Stavro Christo

Δίας εξάγωνο Ποσειδώνας - 24 Μαΐου 2024: Επιλέξτε την φιλοσοφία σας. 3

facebook:Stavro Christo

email: [email protected]

Το πλανητικό τοπίο του εξαγώνου Δία – Ποσειδώνα

Ο Δίας βρίσκεται δύο μέρες πριν από την είσοδό του στους Διδύμους και η Αφροδίτη έχει μόλις περάσει σε αυτούς. Οι δύο πλανήτες έχουν κάνει τη δική τους σύνοδο 13 ώρες πριν στην 29°23” Ταύρου, έτσι η ενέργεια του Δία έχει αποκτήσει μια παραπάνω εσάνς από την κυβερνήτρια του για ένα χρόνο τώρα, στο ζώδιο του Ταύρου. Στην ουσία το εξάγωνο με τον Ποσειδώνα είναι σαν ένα ménage à trois φιλοσοφικού υλισμού εξαιτίας της παρουσίας της Αφροδίτης εκεί. Αυτοί οι τρεις πλανήτες σε αρμονικές όψεις μεταξύ τους υπόσχονται όμορφες στιγμές και αισιοδοξία. Υπάρχει εδώ η υπόσχεση του συνειδητού ξοδέματος “δίχως αύριο” σε θεάματα και απολαύσεις. Υπάρχει επίσης και η υπόσχεση υπερβατικών εμπνεύσεων. Επιλέξτε την φιλοσοφία σας. 

Η Πανσελήνος του Μαΐου στην 2°55” μοίρα του Τοξότη να κυνηγάει την περιπέτεια μέσα στους νυχτερινούς ουρανούς είναι μια επίσης βοηθητική επιρροή που σχετίζεται με το εξάγωνο και ευεργετείται από αυτό, μιας και η Σελήνη κυβερνιέται από τον Δία. Αυτή η επιρροή Διός που λαμβάνει η Πανσέληνος είναι πολύ βοηθητική, γιατί η φαινομενικά ευτυχής Πανσέληνος συναντά τον Άρη σε δύσκολες όψεις 8ης αρμονικής, ο οποίος μάλιστα βρίσκεται πολύ κοντά στην μοίρα της έκλειψης του Απριλίου! Προσθέτουμε σε αυτό ότι η Πανσέληνος βρίσκεται εκτός ορίων και ευχόμαστε η ενέργεια του εξαγώνου να απορροφήσει τις έριδες του Άρεως προς εκείνη.  

Αναιρετικότητα 

Η όψη συμβαίνει σε αναιρετικές μοίρες, με τον Ποσειδώνα στις 29°30” Ιχθύων και τον Δία στις 29°30” Ταύρου. Ο χαρακτήρας της αναιρετικότητας προσδίδει στην όψη την έννοια μιας ολοκλήρωσης ή ενός τέλους, προτού ο Δίας περάσει στο ζώδιο των Διδύμων και πολλαπλασιαστούν οι πληροφορίες και οι φωνές από τα προπύργια της κάθε Βαβέλ.. Η ολοκλήρωση του έργου του Δία στον Ταύρο σχετίζεται με την οικονομία, την αντίληψη της ασφάλειας, την διατήρηση του status quo. 

Όμως ο Δίας έρχεται από τη σύνοδο που έκανε με τον Ουρανό πριν από ένα μήνα. Όλες αυτές οι έννοιες συνδυάζονται τώρα με την τεχνολογία. Ιδίως την τεχνολογία εδάφους. Μπορεί να υπάρξουν παραγγελίες οπλικών συστημάτων με αυτή την όψη. Πχ. η Γερμανία πιέζεται για να παραδώσει πυραύλους Taurus στην Ουκρανία αυτές τις μέρες. Σημειολογία εδάφους, over and out. 

Πάραυτα, αν και το εξάγωνο του Δία με τον Ποσειδώνα προσδίδει μια ωραιοποιημένη εικόνα σε υλικό επίπεδο (και μια οικονομική αισιοδοξία που αν την περιμένετε από έξω και όχι από εσάς τους ίδιους μπορεί να σχετιστεί με προεκλογικές και πάλι υποσχέσεις από τον βασιλιά του γέλιου, τον πρωθυπουργό του tik tok), θα είναι καλό και ευλογημένο να την ευχαριστηθούμε συνειδητά, γνωρίζοντας πως δεν είναι η πλήρης εικόνα μα πως μπορεί να ζήσουμε ευτυχισμένες και πολύτιμες εμπειρίες ζωής. 

Ο Ποσειδώνας αντίθετα, θα μείνει μέσα στην αναιρετικότητά του. Έχει ήδη επιβραδύνει ταχύτητα και θα μείνει στην 29° μοίρα των Ιχθύων για όλο το καλοκαίρι, αναδρομώντας ξανά προοδευτικά ως την 27°06” Ιχθύων. Διανύουμε μια περίοδο τελειωμάτων, στην προκειμένη μιας περιόδου που άρχισε από το 2011 και εισήγαγε τον παραλογισμό σε πολλά επίπεδα της ζωής μας με την απαίτηση να γίνει δεκτός ως “κανονικοποίηση”. Το εξάγωνο με τον Δία αγγίζει αυτά τα θέματα και ίσως δώσει ένα διεισδυτικό βλέμμα απολογισμού σε όσους το αναζητήσουν. Το εξάγωνο αυτό είναι μια ευνοϊκή περίοδος για την εκτίμηση των υλικών μας αποκτημάτων και των επόμενων βημάτων μας, μέσα σε ένα κόσμο που μοιάζει θολός ως προς τις προθέσεις του. 

Κύκλος Δία – Ποσειδώνα

Η όψη εξαγώνου είναι η συνέχεια του τρέχοντος κύκλου Ποσειδώνα – Δία που άρχισε στις 12 Απριλίου 2022, στις 23°58” των Ιχθύων. Ολόκληρος λοιπόν αυτός ο κύκλος έχει χαρακτήρα και επιρροή μετάβασης από ένα είδος πίστης σε κάποιο άλλο, στη “γέννηση” μιας νέας αντίληψης γύρω από θρησκείες και ιδεολογίες. Θυμίζουμε πως τον Απριλιο του ’22 ο κόσμος έβγαινε σιγά σιγά από τον τρόμο του covid και έμπαινε στην επόμενη κοινωνική πίστα ανασφάλειας και έλλειψης, τον πόλεμο της Ουκρανίας. Το εξάγωνο αυτό, είναι το στάδιο που θα υπάρξει φαινομενικά λίγο φως σε σχέση με τη διαρκή τροφοδότηση του φόβου μέσα στην κοινωνική σφαίρα. 

Μα γνωρίζοντας τη μεγαλύτερη εικόνα, θα πρέπει να είμαστε ρεαλιστές. Υπό την επιρροή του εξαγώνου Δία – Ποσειδώνα επιχειρείται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας να επικυρωθεί μια συνθήκη για παράδοση των εξουσιών των κρατών στον οργανισμό αυτό, σε “ενδεχόμενη” περίπτωση μελλοντικής πανδημίας. Το συνέδριο λαμβάνει χώρα 27 Μαΐου με 1η Ιουνίου 2024 στη Γενεύη της Ελβετίας. Ναι, τα hoaxes λένε πως όλα αυτά είναι υπερβολές και ψέμματα. Τα hoaxes πληρώνονται από το συγκεκριμένο πλέγμα εξουσιών. 

Το εξάγωνο Δία – Ποσειδώνα θα επηρεάσει τις μοίρες 28° – 29° Ιχθύ, Ταύρου, Παρθένου, Σκορπιού και την 0° Κριού, Διδύμων, Ζυγού, Τοξότη. Άνθρωποι με προσωπικούς πλανήτες, Ωροσκόπο, Μεσουράνημα, Vertex σε αυτές τις μοίρες θα νοιώσουν πιο έντονα την επιρροή της όψης. 

Σημείωση: Οι ερμηνείες γίνονται με βάση τις ουράνιες κινήσεις. Όμως, ο αστρολογικός χάρτης κάθε ατόμου είναι μοναδικός, με την δική του δομή και τρόπο έκφρασης. Οι τάσεις και η επιρροή των πλανητών λειτουργούν διαφορετικά αναλόγως του γενέθλιου χάρτη μας, γι’ αυτό χρησιμοποιείτε το παρόν ως γενικό οδηγό.

ΤΑ 12 ΖΩΔΙΑ

Πάντα διαβάζουμε πρώτα τον ωροσκόπο μας! Έπειτα τον Ήλιο, εφόσον γεννηθήκαμε την ημέρα, ή την Σελήνη αν γεννηθήκαμε νύχτα.

Κριός

Τον τελευταίο καιρό έχετε μεγάλη δυναμική έχοντας τον κυβερνήτη σας Άρη μέσα στο ζώδιό σας. Πέρα από την συνειδητή ορμή που σας διέπει, κάτι νοιώθετε να σας γαργαλάει στο πίσω μέρος τη συνείδησής σας. Σας καλεί σε ενδοσκόπηση γύρω από την μεγάλη εικόνα της ζωής και τις αξίες σας. Σύντομα θα θελήσετε να τις επικοινωνήσετε παντού. Τώρα είναι η περίοδος της αποκρυστάλλωσής τους μέσα σας. Σκεφτείτε την προοπτική ενός πιο μακρινού ταξιδιού σε σχέση με τα παραπάνω. 

Μπορεί να είναι βοηθητικό για να διευρύνετε την παλέτα των σκέψεών σας. Σε λίγο, ο Δίας με το πέρασμά του στους Διδύμους θα σας ωθήσει σε νέες γνώσεις και επικοινωνίες και η όψη αυτή σας προπονεί διανοητικά για αυτό.

Ταύρος

Το τελευταίο δώρο του Δία πριν αποχαιρετήσει το ζώδιό σας στο οποίο έμεινε ένα χρόνο, είναι αυτό το εξάγωνο. Είναι η όψη που σας καλεί να κάνετε απολογισμό όλων όσων επιθυμήσατε και καταφέρατε στη ζωή σας από τον περασμένο Μάιο. Τις μέρες αυτές μπορείτε να δείτε ξανά τον εαυτό σας σε σχέση με φίλους και ομάδες ανθρώπων και την ποιότητα επικοινωνίας που θέλετε να έχετε μαζί τους. 

Αυτού του είδους η φιλοσόφηση θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε πως θα κινηθείτε τον επόμενο χρόνο στον τομέα των οικονομικών σας. Επίσης είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για να επανεξετάσετε τις πεποιθήσεις σας μέσα από συζητήσεις με άτομα που εκτιμάτε.

Δίδυμοι

Για εσάς αυτό το εξάγωνο Δία – Ποσειδώνα είναι η τελευταία πρόβα και επανέλεγχος προτού ξεχυθείτε στην αναζήτηση νέων οριζόντων γνώσης του εαυτού σας μέσα από ολοκαίνουριες εμπειρίες. Αυτές τις μέρες όμως μείνετε λίγο μέσα σας, ακούστε την εσωτερική σας φωνή και δώστε της όσο χρόνο σας ζητήσει για να καταλάβετε τις βαθύτερες σας επιθυμίες. 

Ακούστε ιδιαίτερα όσα έχει να σας πει σε σχέση με τα επαγγελματικά και κοινωνικά σας αιτήματα. Όλα αυτά θα έχουν όφελος πάνω στην σχέση σας ή θα σας βοηθήσουν πολύ ώστε να βρείτε την πιο ταιριαστή για εσάς σχέση.

Καρκίνος

Δίας και Ποσειδώνας σας δείχνουν τον τρόπο για να ισορροπήσετε ανάμεσα στα προσωπικά σας πιστεύω και τον κοινωνικό σας περίγυρο, τις σχέσεις με τους φίλους σας και τον χρόνο που χρειάζεστε για να αποσυμπιεστείτε ψυχικά. Έρχεστε από ένα χρόνο στον οποίο πραγματοποιήσατε πολλούς από τους στόχους σας, γνωρίσατε νέες παρέες και φίλους. 

Αυτό το εξάγωνο σας λέει να κάνετε μια εσωτερική στάση και να φιλοσοφήσετε πάνω σε όλα αυτά, να δείτε σε πιο σημείο βρίσκεστε σε σχέση με τις επιδιώξεις σας. Αυτή η ενατένιση θα ωφελήσει πολύ το πεδίο της εργασίας σας, δίνοντάς σας ιδέες για να το πως να ισορροπήσετε καλύτερα τις ανάγκες του σώματος και του πνεύματός σας. 

Λέων

Η όψη αυτή σας καλεί να ρίξετε μια εσωτερική ματιά σε θέματα που αφορούν τον τρόπο που αντιλαμβάνεστε τους άλλους σε σχέση με τα δικά σας πιστεύω. Το πεδίο που θα το δείτε περισσότερο αυτό είναι τα επαγγελματικά σας και οι φίλοι σας. Πάρτε χρόνο για να καταλάβετε καλύτερα ποιες από τις ιδέες σας είναι δικές σας και ποιες έρχονται από “έξω”, και τις οποίες φοράτε μέσα σας ως ξένο ρούχο. 

Αυτή η εμβάθυνση θα σας βοηθήσει στο δημιουργική σας πλευρά, καθώς και στην ερωτική σας. Είναι η απαραίτητη ενδοσκόπηση πριν από μια χρονιά που θα έχετε πολλές ευκαιρίες να γνωρίσετε νέες παρέες και φίλους.

Παρθένος

Εσάς τους Παρθένους η όψη εξαγώνου Δία – Ποσειδώνα σας ωθεί να φιλοσοφήσετε τι συμβαίνει στον τομέα της σχέσης σας και του ερωτισμού που διαθέτει και πως αυτό μπορεί να συνδυαστεί με την φιλοσοφία σας γύρω από τον τρόπο που θέλετε να βιώνετε την κοινωνική και επαγγελματική σας ζωή. Διακρίνοντας που πρέπει να δώσετε προτεραιότητα την κάθε στιγμή ώστε να υπάρχει αρμονική ροή ανάμεσα σε εσάς και τον αγαπημένο/η σας, θα ωφελήσει πολύ την ζωή μέσα στο σπίτι και θα σας προσφέρει βαθιά ηρεμία. 

Θα δείτε ότι τον επόμενο χρόνο μια τέτοια διευθέτηση θα αποβεί ευεργετική, καθώς αρχίζει μια χρονιά με το Δία στους Διδύμους που θα έχετε πολλή κοινωνικο-επαγγελματική δραστηριότητα.

Ζυγός

Εσάς τους Ζυγούς το εξάγωνο Δία – Ποσειδώνα σας βοηθάει να κατανοήσετε βαθύτερα τους συνδετικούς κρίκους μεταξύ της καθημερινότητας και της σχέσης σας. Συνδέει τα δικά σας ιδανικά και πιστεύω σε συνάρτηση με την ποιότητα της ερωτικής σας ζωής. Πως συνδυάζονται όλα αυτά μαζί σε ένα εξάγωνο; Βυθιστείτε μέσα στην επιρροή του και αφήστε το να σας οδηγήσει σε σκέψεις και ψυχικές εκλάμψεις όπου θα ακούσετε τον εαυτό σας να λέει “το βρήκα!”. 

Η ευεργετική αυτή βύθιση μέσα στον ωκεανό των ιδανικών σας, θα σας βοηθήσει πολύ στον τρόπο επικοινωνίας σας εντός σας και εκτός σας. Η χρονιά που έρχεται με τον Δια στους Διδύμους θα είναι για εσάς ένα tour de force μέσα σε φιλοσοφίες και ιδέες και γιατί όχι μακρυνά ταξίδια. Το εξάγωνο αυτό είναι η καλυτερη διανοητική προετοιμασία για αυτά που έρχονται.

Σκορπιός

Για τους Σκορπιούς η όψη εξαγώνου Δία – Ποσειδώνα θα είναι μια καλή ευκαιρία να εντρυφήσουν στο ψυχολογικό μεταίχμιο μεταξύ σχέσης-σεξ-ερωτισμού-εργασίας-υγείας και καθημερινότητας. Αυτή η όψη σας βοηθά μέσα από τη δική σας προσπάθεια φιλοσόφησης των άνω, να καταλάβετε καλύτερα τι θέλετε στη ζωή σας και σε τι αναλογίες και ποιότητες. Λέμε ποιότητες γιατί για τον Σκορπιό καλό θα είναι να μην πάει για ποσότητα, το στοιχείο του είναι στην εμβάθυνση και το δέσιμο και όχι στο ξόδεμα, αν θέλει να έχει ψυχική υγεία. 

Ο διαλογισμός ως επιρροή της όψης αυτής θα σας βοηθήσει να γίνετε πιο ξεκάθαροι σε σχέση με την αυτοπεποίθησή σας και θα σας ωφελήσει στις οικονομικές σας κινήσεις.  

Τοξότης

Για εσάς το εξάγωνο Δία – Ποσειδώνα μπορεί να είναι ιδιαίτερα ευεργετικό. Συναντιούνται σε θετική όψη οι δυο κυβερνήτες πλανήτες σας και η ροή της ενέργειας είναι σε υψηλές συχνότητες μέσα σας. Η φιλοσοφία της όψης για εσάς συνίσταται στην ισορροπία μεταξύ οικογενειακής ζωής και δημιουργικότητας και στο πως αυτά συνδυάζονται με την εργασία σας και την ερωτική σας σχέση. Η ενδοσκοπική δυναμική της όψης, σας δίνει το σθένος για να σκάψετε όλα αυτά τα θέματα και να βγάλετε το διαμάντι της προσωπικότητάς σας ελαφρώς πιο σμιλεμένο και σοφότερο. 

Αφεθείτε σε ένα συνειδησιακό ταξίδι μέσα στα δωμάτια του Ποσειδώνα καθώς ο Δίας θα σας οδηγεί. Όλη αυτή η περιπλάνηση θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε τον εαυτό σας σε σχέση με αυτά που έρχονται από την είσοδο του Δία στους Διδύμους, που για εσάς αφορούν σχέσεις και συνεργασίες.

Αιγόκερως

Για εσάς τους Αιγόκερους το εξάγωνο Δία και Ποσειδώνα δείχνει το δρόμο προς την γεφύρωση οικογενειακών θεμάτων και επικοινωνίας σε σχέση με τη δημιουργική και χαρούμενη εξεύρεση λύσεων που θα σας κάνει την καθημερινότητα πιο εύκολη. Προσθέστε σε αυτό, το θέμα του ερωτισμού σας και των τρόπων ικανοποιητικής εκφόρτισης της libido σας και έχετε όλη την εικόνα των φιλοσοφικών αναζητήσεων του διαλογισμού σας. 

Στο βαθμό που θα αφήσετε τον εαυτό σας να αναζητήσει λύσεις μέσα από την περιήγηση στα βάθη των εικόνων του νου σας, άλλο τόσο θα νιώσετε εσωτερική ηρεμία και γαλήνη. Είναι μια όψη που για εσάς έχει τη σημασία της εσωτερικής τάξης. Με τον Δία να μπαίνει σε λίγο στους Διδύμους και να σας οδηγεί σε μια πολυάσχολη και πολλά υποσχόμενη καθημερινότητα, η όψη αυτή είναι μια πνευματική προετοιμασία για όσα έρχονται.

Υδροχόος

Εσείς οι Υδροχόοι δέχεστε την ψυχική και διανοητική βοήθεια Ποσειδώνα – Δία μέσα στους τομείς της ζωής σας που σχετίζονται με τον τρόπο που διαχειρίζεστε τα οικονομικά σας. Αυτό σε συνάρτηση με το σπίτι και την οικογένεια από τη μία, τις δικές σας ανάγκες για διασκέδαση και δημιουργική ζωή από την άλλη. Η φιλοσόφηση συνίσταται στο πως μπορούν να συνδυαστούν όλα αυτά και να είναι όλοι ευχαριστημένοι. Μπαίνοντας σε αυτό το mindset διαλογισμού, θα δείτε σταδιακά τα οφέλη πάνω στον τομέα των δημιουργικών δραστηριοτήτων σας μέσα σε γκρουπ κάθε είδους, στις φιλίες σας και κυρίως θα διευθετήσετε τους προσωπικούς σας στόχους με πιο καθαρό νου.

Ο Δίας σε λίγο μπαίνει στους Διδύμους και αρχίζει να ευεργετεί την δημιουργική σας πλευρά για ένα ολόκληρο χρόνο, χαρίζοντας σας έμπνευση και ερωτισμό. Το εξάγωνο αυτό είναι μια διανοητική προετοιμασία για να αυξήσετε τα επίπεδα της δημιουργικής σας φαντασίας.

Ιχθύς

Εσείς οι Ιχθύς είστε το έτερο πολύ εννοημένο ζώδιο αυτής της όψης – ο Τοξότης είναι το άλλο – και οι μέρες αυτές σας καλούν να κάνετε μια καλή “βουτιά μετάβασης” μέσα στο υποσυνείδητό σας για να ψαρέψετε τις εμπνεύσεις του επόμενου ετήσιου σταθμού του Δία στους Διδύμους. Η όψη αυτή σας προετοιμάζει για αυτό, ο επόμενος χρόνος(που αρχίζει από τώρα) για εσάς θα έχει εύνοια σε θέματα που αφορούν το σπίτι και την οικογένεια. Για τώρα όμως το εξάγωνο Δία – Ποσειδώνα σας καλεί να δείτε τη γεφύρωση των οικονομικών σας και της προσωπικής σας εικόνας σε σχέση με τον τρόπο που τα επικοινωνείτε με τρίτους. 

Στο άμεσο μέλλον αυτό θα σας βοηθήσει να δείτε και να πράξετε αλλιώς σε επαγγελματικά θέματα. Σε δεύτερο χρόνο, είναι αυτές οι επαγγελματικές κινήσεις που θα σας οδηγήσουν σε θέματα που αφορούν το σπίτι, με μεγαλύτερη σοφία και πιο διευρυμένη αντίληψη.

Η Σελήνη στο Σκορπιό από 21 έως τις 23 Μαΐου φέρνει τύχη σε 3 ζώδια – Χρήστος Άρχος (christosarchos.gr)