Ο Ήλιος στον Ζυγό και πώς θα επηρεάσει τα 12 ζώδια από  22 Σεπτεμβρίου έως 23 Οκτωβρίου 2024!

Ο Ήλιος στον Ζυγό και πώς θα επηρεάσει τα 12 ζώδια από  22 Σεπτεμβρίου έως 23 Οκτωβρίου 2024!

Χρόνια σας πολλά αγαπημένοι Ζυγοί! Την στιγμή που ο Ήλιος εισέρχεται στο ζώδιο σας, ισοδυναμεί με ένα πολύ σημαντικό γεγονός,  τη φθινοπωρινή ισημερία και την συγκεκριμένη ημέρα συμβαίνει η διάρκεια της ημέρας να είναι ίση με της νύχτας. Ισορροπία και δικαιοσύνη είναι δύο από τις αρετές που χαρακτηρίζουν το ζώδιο σας και από τότε που οι άνθρωποι ξεκίνησαν να παρατηρούν τις κινήσεις των ουράνιων σωμάτων, η είσοδος του Ήλιου στο Ζυγό είναι από τα κομβικά σημεία του έτους. 

Ο χάρτης της ισημερίας μας δίνει πληροφορίες για τα βασικά θέματα που θα μας απασχολήσουν τους τρεις μήνες του φθινοπώρου, μέχρι δηλαδή ο Ήλιος να περάσει από το επόμενο  κομβικό σημείο του ταξιδιού του στο ζώδιο του Αιγόκερω στις 21 Δεκεμβρίου και να δώσει τη σκυτάλη στην εποχή του χειμώνα.

Για το 2024 την στιγμή που ο Ήλιος θα εισέλθει στο Ζυγό θα σχηματίσει τρίγωνο με τη Σελήνη από τους Διδύμους και τον έκτο οίκο. Ο κυβερνήτης του ζωδίου η Αφροδίτη βρίσκεται επίσης στο Ζυγό σε αναιρετική μοίρα και τετράγωνο με τον Πλούτωνα. Ο Άρης βρίσκεται στο ζώδιο του Καρκίνου στον έβδομο οίκο και σε σχέση τετραγώνου με τον Ήλιο και το βόρειο δεσμό της Σελήνης. Ο ωροσκόπος της εισόδου είναι Αιγόκερως. 

Το ότι ο ωροσκόπος βρίσκεται σε παρορμητικό ζώδιο συμβολίζει ότι τα γεγονότα που θα ακολουθήσουν θα έχουν χαρακτήρα ξαφνικό και έντονο αλλά όχι πολύ μεγάλη διάρκεια. Το τρίγωνο Ήλιου/Σελήνης ευνοεί τα ζώδια του αέρα Διδύμους, Ζυγούς και Υδροχόους που έχουν γεννηθεί τις πρώτες πέντε ημέρες του ζωδίου τους. Οι τομείς που ευνοούνται αφορούν στην προσωπική σας ζωή, τις συνεργασίες, το φλερτ αλλά και τα ταξίδια και οι σπουδές.

Το τετράγωνο Αφροδίτης/Πλούτωνα επηρεάζει τους παρορμητικούς Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς και Αιγόκερους των δύο τελευταίων ημερών του ζωδίου. Έρχονται οριστικά «κλεισίματα» καταστάσεων που σας έχουν ταλαιπωρήσει τα τελευταία χρόνια αλλά και μια σημαντική ευκαιρία να θέσετε τη ζωή σας σε νέες βάσεις ώστε να μπορέσετε να πατήσετε πιο γερά στα πόδια σας. Άλλωστε ο Πλούτωνας που τον κατηγορούμε για πολλά, απλά ενδυναμώνει αυτό που συναντάει, καλό ή κακό, δεν είναι ο υπαίτιος του προβλήματος. 

Οι μεταβλητοί Δίδυμοι, Παρθένοι, Τοξότες και Ιχθύες που έχουν γεννηθεί στο τέλος του τετάρτου και αρχές πέμπτου πενθημέρου θα ευνοηθούν από το τετράγωνο Ερμή/Δία. Και οι δύο πλανήτες βρίσκονται σε ερμιακά ζώδια, τους Διδύμους και την Παρθένο και σε θέση ισχύος βρίσκεται ο Ερμής που είναι σε κυβέρνηση και ταυτόχρονα χορηγός του Δία. Ταξίδια, θέματα σπουδών, εμπόριο, νομικές υποθέσεις είναι οι τομείς που μπορείτε να διεκδικήσετε και να πετύχετε τα αποτελέσματα που επιθυμείτε. Επέκταση και θετικές εξελίξεις σε θέματα καριέρας ενώ παράλληλα μπορείτε να περιμένετε και θετικά αποτελέσματα αν σας απασχολεί το θέμα ενός ακινήτου. 

Στο χάρτη της ισημερίας είναι έντονο το στοιχείο του νερού. Ο Κρόνος βρίσκεται στους Ιχθύς, ο Άρης στον Καρκίνο και η Αφροδίτη στις επόμενες δώδεκα ώρες θα περάσει στο ζώδιο του Σκορπιού. Και οι τρεις πλανήτες θα βρίσκονται σε ζώδια στα οποία δεν έχουν τίτλους (κυβέρνηση, έξαρση) και μάλιστα η Αφροδίτη στο Σκορπιό είναι σε αδυναμία, ο Άρης στον Καρκίνο σε πτώση ενώ ο Κρόνος είναι σε κατάσταση περιπλάνησης. Βρίσκονται λοιπόν σε δύσκολη θέση, όμως μεταξύ τους υποστηρίζονται με σχέση τριγώνου ο ένας προς τον άλλο. 

Μαθήματα Αστρολογίας 2024 – 2025. Εγγραφείτε στο πιο ολοκληρωμένο και άρτιο πρόγραμμα αστρολογίας! – Ινστιτούτο Αστρολογίας (astroinstitute.gr)

Προβλήματα στην συναισθηματική ζωή και μια αίσθηση ότι δεν καλύπτονται οι ανάγκες μας ή ότι οι άλλοι δεν ανταποκρίνονται με την ίδια θέρμη στο συναίσθημά μας, δημιουργούν απογοήτευση. Ο Άρης απαιτεί αφοσίωση και η Αφροδίτη βάθος και ένταση στο συναίσθημα. Ο Κρόνος μπορεί να λειτουργήσει εποικοδομητικά θέτοντας κάποια όρια, τόσο σε αυτά που προσφέρουμε όσο και αυτά που προσδοκούμε για να πετύχουμε την ισορροπία. Όντας ανάδρομος, μας δίνει χρόνο να αξιολογήσουμε από την αρχή κάποιες καταστάσεις αλλά και το κουράγιο να διεκδικήσουμε αυτά που επιθυμούμε για να νιώσουμε ικανοποιημένοι. 

Καθώς και οι τρεις πλανήτες βρίσκονται σε δύσκολες γι’αυτούς ζωδιακές θέσεις, τα τρίγωνα που σχηματίζουν μεταξύ τους δηλώνουν ότι χρειάζεται σημαντική προσωπική προσπάθεια και ότι η πολυπόθητη ευτυχία είναι κάτι που χτίζουμε μέσα από τις επιλογές μας και όχι ένα δώρο που κάποιος άλλος θα μας προσφέρει. 

Ευνοημένοι είναι οι Καρκίνοι, Σκορπιοί και Ιχθύες καθώς η παραπάνω αρμονική σχέση των πλανητών στα ζώδια του νερού, τονώνει την αισθηματική τους ζωή. Έτσι οι δεσμευμένοι θα απολαύσετε όμορφες στιγμές με το σύντροφό σας, ενώ οι ελεύθεροι θα έχετε ευκαιρίες για νέες γνωριμίες.  Επίσης θα λειτουργήσει εποικοδομητικά και σε επίπεδο οικονομικο-επαγγελματικό. Αφροδίτη και Άρης εκτός από ερωτικοί πλανήτες σχετίζονται και με οικονομικά ζητήματα. Και το ότι βρίσκονται σε δύσκολη θέση τους δίνει μεγαλύτερη αγωνιστική διάθεση. Έτσι μπορείτε να βρείτε λύσεις για να αυξήσετε τα έσοδα σας αλλά και να έχετε νέες ιδέες  για να βελτιώσετε τις συνθήκες της εργασίας σας. 

C:\Users\User\Desktop\viber_image_2024-07-28_12-36-41-681.jpg

Από την Ειρήνη Αθανασίου 

Πάμε τώρα να δούμε πώς θα περάσουν οι φίλοι μας Ζυγοί τον μήνα των γενεθλίων τους.

Οι Ζυγοί του πρώτου δεκαημέρου έχουν επιτέλους αφήσει πίσω τους τις δυσκολίες που έφερε ο Άρης στον Καρκίνο σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο. Με τον κυβερνήτη σας την Αφροδίτη να βρίσκεται στον Σκορπιό, επικεντρώνεστε στον τομέα των οικονομικών.  Η αρμονική σχέση που έχει με τον Κρόνο από τους Ιχθύς και τον Άρη από τον Καρκίνο, θα σας βοηθήσει να βρείτε λύσεις σε πρακτικά ζητήματα που σας απασχολούν αυτό το διάστημα και σχετίζονται με τον τομέα της εργασίας. Ο Ερμής που εισέρχεται στο ζώδιο σας στις 26/09 ευνοεί θέματα που σχετίζονται με σπουδές αλλά και τα ταξίδια.

Ζυγοί που έχετε γενέθλια περίπου από 30/09 μέχρι 4/10, επηρεάζεστε από την Ηλιακή Έκλειψη στις 2 Οκτωβρίου. Ο κύκλος της έκλειψης μιλάει για αποχωρισμούς και ολοκλήρωση κάποιων καταστάσεων που μας αφήνουν πικρή επίγευση. Το συγκλίνον τετράγωνο που σχηματίζει με τον Άρη από τον Καρκίνο και τον δέκατο οίκο σας, προσδιορίζει ως αιτία των προβλημάτων κάποια δύσκολα γεγονότα που θα σας επηρεάσουν μέσα από τον κύκλο των πολύ κοντινών σας προσώπων, αλλά και δυσάρεστες καταστάσεις που σχετίζονται με το χώρο της εργασίας. Ωστόσο ο Ερμής που συμμετέχει στην έκλειψη, σας χαρίζει λογική και εκμεταλλευόμενοι τις επικοινωνιακές σας δεξιότητες μπορείτε να βρείτε λύσεις αλλά και να κατευθύνετε την κατάσταση προς όφελός σας. 

Για τους Ζυγούς που έχουν γενέθλια μεταξύ 5 με 12 Οκτωβρίου περίπου, είναι ένα διάστημα με αρκετές υποχρεώσεις. Οικογένεια και εργασία είναι οι τομείς που θα απαιτήσουν να δώσετε προτεραιότητα. Η Αφροδίτη από τον Σκορπιό σε τρίγωνο με Άρη και Κρόνο, βοηθάει στην βελτίωση των οικονομικών σας και σας δίνει την απαραίτητη μαχητικότητα για να φέρετε εις πέρας όποια πρόκληση εμφανιστεί.

Οι πιο ευνοημένοι του μήνα είναι οι Ζυγοί που έχουν γενέθλια 13 με 14 Οκτωβρίου. Ο Άρης μπορεί να δημιουργεί προκλήσεις στον τομέα της εργασίας, ειδικά από τις 9/10 και μετά, όμως εσείς καταφέρνετε και ξεγλιστράτε από δύσκολες καταστάσεις, χάρη στο τρίγωνο που δέχεστε από τον Δία στους Διδύμους και τη στήριξη από πρόσωπα που σας εκτιμούν. 

Αρκετά πιο προκλητική περίοδος για τους γεννημένους από 15 μέχρι 23 Οκτωβρίου. Ξεκινάμε με το τετράγωνο Αφροδίτης/Πλούτωνα στις 22/09 που επηρεάζει περισσότερο τους γεννημένους τις δύο τελευταίες μέρες του ζωδίου. Το τελευταίο πέρασμα του Πλούτωνα από τον Αιγόκερω φέρνει το οριστικό ξεκαθάρισμα που χρειάζεται σε κάποιες καταστάσεις που σας έχουν απασχολήσει τα τελευταία χρόνια. Στις 15/10 η αντίθεση Αφροδίτης/Ουρανού προκαλεί έκτακτα έξοδα και ανατρέπει τον προϋπολογισμό σας. Στο αποκορύφωμα έρχεται η Πανσέληνος στις 17 Οκτωβρίου  που σχηματίζει τετράγωνο με τον Άρη από τον Καρκίνο και το δέκατο οίκο σας. Αισθάνεστε ότι όλοι – οι συνεργάτες, ο σύντροφος, η οικογένεια σας – έχουν υπερβολικές απαιτήσεις από εσάς και εσείς δεν ξέρετε πώς να τους ικανοποιήσετε όλους. Το πιθανότερο λοιπόν είναι να κάνετε ένα εκρηκτικό ξέσπασμα που πιθανόν να οδηγήσει και στο τέλος κάποιων σχέσεων ή συνεργασιών. 

Ας δούμε όμως πως επηρεάζονται τα 12 ζώδια τον μήνα που ακολουθεί. Προτείνουμε να διαβάσετε πρώτα το κείμενο που αφορά τον ωροσκόπο σας και στη συνέχεια το ζώδιο σας.

Κριός 21 Μαρτίου -20 Απριλίου

Κριοί μου η είσοδος του Ήλιου στο Ζυγό, για εσάς «φωτίζει» τον τομέα των διαπροσωπικών σχέσεων και των συνεργασιών. Είναι μια καλή ευκαιρία για να αφιερώσετε χρόνο στα πολύ κοντινά σας πρόσωπα. Παράλληλα λόγω της παρουσίας και του Ερμή στο Ζυγό από 26/09 μέχρι 13/10 είναι ένα διάστημα που θα δεχτείτε προτάσεις για νέες συνεργασίες. Στις 2 Οκτωβρίου, η τελευταία έκλειψη της χρονιάς πραγματοποιείται στον έβδομο οίκο σας ενώ ο καβγατζής  Άρης θα βρίσκεται στον Καρκίνο και τον τέταρτο οίκο σας. Κάποιες απρόσμενες υποχρεώσεις που θα αφορούν τον τομέα της οικογένειας θα σας πιέσουν αρκετά, ενώ είναι πιθανό να έχετε και κάποιες προστριβές με το σύντροφό σας. Ειδικά οι γεννημένοι τέλος πρώτου και αρχές δεύτερου δεκαημέρου. Στις  17 Οκτωβρίου η Πανσέληνος στο τρίτο δεκαήμερο του ζωδίου σας, αυξάνει το βαθμό δυσκολίας των πιέσεων που αντιμετωπίζεται σε εργασία και οικογένεια. Προσπαθήστε να διατηρήσετε την ψυχραιμία σας και αφήστε το χρόνο να δώσει τις κατάλληλες λύσεις.

Ταύρος 21 Απριλίου – 21 Μαΐου

Ταύροι μου είστε από τους τυχερούς του μήνα που ακολουθεί. Η Αφροδίτη στο Σκορπιό και τον έβδομο οίκο σας από 23/09 μέχρι 17/10, τονώνει τον τομέα των διαπροσωπικών σχέσεων και των νέων συνεργασιών. Θα βρίσκεται σε αρμονική σχέση με τον Άρη από τον Καρκίνο και τον Κρόνο από τους Ιχθύς και έτσι θα έχετε αρκετά πιο έντονη κοινωνική ζωή με πολλές προσκλήσεις για να περάσετε όμορφα. Συγχρόνως όμως μπορείτε να βγείτε κερδισμένοι και σε επαγγελματικό επίπεδο μέσω των γνωριμιών που θα κάνετε ή να λάβετε μια πολύ σημαντική πληροφορία που θα σας βοηθήσει να πετύχετε ένα στόχο σας. Το τρίτο δεκαήμερο του ζωδίου σας θα πιεστεί από την αντίθεση Αφροδίτης/Ουρανού στις 15/10. Απρόσμενες εντάσεις με το ταίρι σας αλλά και ξαφνικά έξοδα, αναστατώνουν την καθημερινότητα σας. Η έκλειψη της 2ας Οκτωβρίου και η Πανσέληνος στις 17 του ίδιου μήνα, διαταράσσουν την αρμονία στο χώρο της εργασίας σας και πιθανόν αυτό θα εκδηλωθεί με κάποιες παρεξηγήσεις με υφισταμένους σας. Για το διάστημα που ο Ήλιος θα βρίσκεται στο Ζυγό μέχρι τις 23/10, καλό θα είναι να φροντίσετε περισσότερο τη διατροφή και τη φυσική σας κατάσταση.

Δίδυμοι 22 Μαΐου – 21 Ιουνίου

Καιρός για φλερτ και ερωτική ανανέωση Διδυμάκια μου! Ο Ήλιος από το ζώδιο του Ζυγού μέχρι τις 23/10 αλλά και ο Ερμής από 26/9 ως 13/10 σας δίνουν αρκετές ευκαιρίες για νέες γνωριμίες. Βέβαια με την έκλειψη στις 2/10 και την Πανσέληνο στις 17/10 ίσως αυτές οι γνωριμίες να έχουν παραπάνω πάθος και ένταση απ΄όση θα θέλατε και να προκύψουν ζήλιες και εντάσεις. Ίσως από την άλλη λόγω ενθουσιασμού να προχωρήσετε σε περιττά έξοδα προκειμένου να ικανοποιήσετε το αντικείμενο του πόθου σας. Επίσης καλό θα ήταν να μην προχωρήσετε σε κάποιου είδους επένδυση αυτό το διάστημα καθώς η υπέρμετρη αισιοδοξία δεν είναι καλός οδηγός. Η Αφροδίτη μέχρι τις 17/10 θα βρίσκεται στο Σκορπιό σε αρμονική σχέση με τον Άρη από τον Καρκίνο και τον Κρόνο στους Ιχθύς. Είναι μια περίοδος που σας ωθεί να επικεντρωθείτε και να βρείτε λύσεις σε πρακτικά ζητήματα της καθημερινότητας. Για παράδειγμα να βάλετε σε τάξη τα οικονομικά σας και να βελτιώσετε τις συνθήκες της εργασίας σας.

Καρκίνος 22 Ιουνίου – 21 Ιουλίου

Καρκίνοι μου ο μήνας που ξεκινάει δεν θα σας αφήσει να βαρεθείτε. Βασική επιρροή η παρουσία του Άρη στο ζώδιο σας που σας κάνει πιο διεκδικητικούς και τονώνει τον δυναμισμό σας. Η θέση αυτή από ζώδιο, σχετίζεται με πρόσωπα και καταστάσεις που θα προκύψουν μέσα από το οικογενειακό σας περιβάλλον. Σε αυτό συνηγορούν και οι δύο φάσεις Σελήνης που πραγματοποιούνται στον άξονα καριέρας-οικογένειας. Η Νέα Σελήνη στις 2 Οκτωβρίου, είναι συγχρόνως ηλιακή έκλειψη. Πραγματοποιείται στο ζώδιο του Ζυγού και επηρεάζει κυρίως τους γεννημένους τέλος πρώτου και αρχές τρίτου δεκαημέρου. Θέματα από το παρελθόν έρχονται ξανά στην επιφάνεια και απαιτούν λύσεις, ενώ είναι πιθανόν και τα έξοδα να είναι αυξημένα αυτό το διάστημα. Η Πανσέληνος στις 17/10 επηρεάζει κυρίως το τρίτο δεκαήμερο και το τετράγωνο που σχηματίζει με τον Άρη, δηλώνει επιθετικές διαθέσεις. Το ένα ενδεχόμενο είναι εσείς οι ίδιοι να κινήσετε τα νήματα και μέσω συνοπτικών διαδικασιών να διακόψετε απότομα μια σχέση ή μια συνεργασία. Στην άλλη περίπτωση φαίνεται ότι σας περιμένουν αρκετές αναταραχές όσον αφορά τις σχέσεις με πρόσωπα από το περιβάλλον της εργασίας αλλά και της οικογένειας. Στα θετικά του μήνα με την  παρουσία της Αφροδίτης στο Σκορπιό παίρνετε χαρά από τον σύντροφο και τα παιδιά σας, ενώ φέρνει νέες γνωριμίες στους ελεύθερους του ζωδίου.

Λέων 22 Ιουλίου – 22 Αυγούστου 

Λιονταράκια μου ο Ήλιος από τον Ζυγό σε αρμονική σχέση με το Δία από τους Διδύμους, διευρύνει τον κοινωνικό σας κύκλο. Φέρνει στο τραπέζι νέες προτάσεις για επαγγελματικές – εμπορικές συμφωνίες και πολύ καλές ημερομηνίες για να προχωρήσετε είναι η 8η και 14η Οκτωβρίου. Το  πρόβλημα το δημιουργεί ο Άρης από τον Καρκίνο και το δωδέκατο οίκο σας που μπορεί να προκαλέσει καθυστερήσεις. Προσοχή θα πρέπει να δώσετε στα ψιλά γράμματα αν πρόκειται να υπογράψετε κάποια έγγραφα. Είναι πιθανό το επόμενο διάστημα να έρθετε αντιμέτωποι με κάποιες αποκαλύψεις για πρόσωπα από το περιβάλλον σας που δεν τιμούν ιδιαίτερα το όνομα σας όταν είστε απόντες και αυτό μπορεί να συμβεί κοντά στις 2  ή 17 Οκτωβρίου που έχουμε τη Νέα Σελήνη και την Πανσέληνο αντίστοιχα. Επίσης κατά τις παραπάνω ημερομηνίες καλό θα είναι να αποφύγετε να οργανώσετε κάποιο ταξίδι. Η Αφροδίτη θα βρίσκεται στο Σκορπιό και τον τέταρτο οίκο σας μέχρι τις 17/10. Θέλετε να αφιερώσετε περισσότερο χρόνο στα αγαπημένα σας πρόσωπα και ίσως να κάνετε και κάποιες αλλαγές στο χώρο του σπιτιού. Οι του τρίτου δεκαημέρου επηρεάζονται από την αντίθεση Αφροδίτης/Ουρανού στις 15/10, η οποία μπορεί να φέρει έκτακτα έξοδα που θα αφορούν το χώρο του σπιτιού ή της εργασίας.

Παρθένος 23 Αυγούστου – 22 Σεπτεμβρίου 

Παρθένοι μου αρκετά πιο ευνοϊκή η περίοδος που ακολουθεί για εσάς. Η Αφροδίτη από το Σκορπιό σε σχέση τριγώνου με τον Άρη από τον Καρκίνο και τον Κρόνο από τους Ιχθύς ως τις 17 Οκτωβρίου, θα τονώσει την κοινωνική σας ζωή. Βέβαια είναι αρκετά εκλεκτική, οπότε τη συντροφιά σας θα την χαρίσετε σε πρόσωπα που αισθάνεστε ότι μπορείτε να αποκομίσετε γνώσεις αλλά και να ανταλλάξετε ειλικρινείς σκέψεις και συναισθήματα. Το τρίγωνο στα ζώδια του νερού ευνοεί τις προτάσεις για νέες συνεργασίες και αυτό που εισπράττετε είναι ότι έχετε πρόσωπα δίπλα σας που σας αναγνωρίζουν και σας υποστηρίζουν για να πετύχετε τους στόχους σας. Μετά τις 17/10 η Αφροδίτη θα περάσει στον Τοξότη και τον τέταρτο οίκο σας. Από αυτή τη θέση, έχοντας τον Δία απέναντί της, θα ενεργοποιήσει πιο έντονα θέματα που αφορούν την καριέρα σας. Επίσης πολλοί από εσάς θα θελήσετε να ανανεώσετε το χώρο που ζείτε. Αγκάθι παραμένουν τα οικονομικά, ιδίως για τους γεννημένους αρχές δευτέρου αλλά και τρίτου δεκαημέρου. Η Νέα Σελήνη και η Πανσέληνος στις 2 και 17 Οκτωβρίου αντίστοιχα, είναι πιθανό να σας οδηγήσουν σε κάποια παραπάνω έξοδα το επόμενο διάστημα. 

Ζυγός 23 Σεπτεμβρίου – 22 Οκτωβρίου

Έχει προηγηθεί αφιέρωμα στην αρχή του άρθρου

Σκορπιός 23 Οκτωβρίου – 21 Νοεμβρίου 

Σκορπιοί μου φαίνεται πως επιτέλους παίρνετε μια ανάσα όσον αφορά τα οικονομικά. Καταφέρνετε να ελέγξετε τα έξοδα που το τελευταίο διάστημα απλά ξεφυτρώνουν από εκεί που δεν το περιμένετε. Η Αφροδίτη θα βρίσκεται στο ζώδιο σας μέχρι τις 17/10 και κατά την παραμονή της θα είναι σε σχέση τριγώνου με τον Άρη από τον Καρκίνο και τον Κρόνο από τους Ιχθύς. Εσείς που έχετε βρει το ταίρι σας, ανανεώνετε την σχέση με το σύντροφό σας και πιθανό να οργανώσετε και μια μικρή απόδραση τον επόμενο διάστημα. Οι ελεύθεροι κάνετε νέες γνωριμίες και δεν αποκλείεται να σας συγκινήσει ένα πρόσωπο με το οποίο θα υπάρχει διαφορά ηλικίας. Αρκετά πιθανή και μια επανασύνδεση με ένα πρόσωπο από το παρελθόν. Στις 15/10 η αντίθεση Αφροδίτης/Ουρανού, φέρνει εντάσεις σε διαπροσωπικές σχέσεις και έκτακτα έξοδα για τους γεννημένους το τρίτο δεκαήμερο. Με τον Ήλιο να βρίσκεται στο δωδέκατο οίκο σας μέχρι τις 23/10, αλλά και τη Νέα Σελήνη στις 2 και Πανσέληνο στις 17 Οκτωβρίου αντίστοιχα, θα πρέπει να φροντίσετε περισσότερο τη διατροφή και τη φυσική σας κατάσταση. Πιθανό να διαδραματίζεται και κάποιο παρασκήνιο αυτό το διάστημα μέσα στον εργασιακό σας τομέα το οποίο θα μάθετε αργότερα ή εσείς οι ίδιοι να κάνετε κάποιες προεργασίες για αλλαγές που δεν θέλετε να κοινοποιήσετε. 

Τοξότης 22 Νοεμβρίου – 21 Δεκεμβρίου

Ο Ήλιος από το ζώδιο του Ζυγού «φωτίζει» τον ενδέκατο οίκο σας που σχετίζεται με τις βαθύτερες επιθυμίες και τους στόχους σας. Ταυτόχρονα ο κυβερνήτης σας ο Δίας, έχει απομακρυνθεί αρκετά από τον Κρόνο και βρίσκεται σε σχέση τριγώνου με τον Ήλιο μέχρι τις 23/10 αλλά και τον Ερμή μεταξύ 26/09 με 13/10. Είναι ένα διάστημα που αξίζει να το εκμεταλλευτείτε καθώς μπορείτε να προχωρήσετε σε επιτυχείς συνεργασίες και ταυτόχρονα βρίσκονται δίπλα σας πρόσωπα που σας στηρίζουν να πραγματοποιήσετε τους στόχους σας. Ο Άρης που βρίσκεται στον Καρκίνο και τον όγδοο οίκο σας, σχηματίζει επιθετικές όψεις με την Νέα Σελήνη και Πανσέληνο στις 2 και 17 Οκτωβρίου αντίστοιχα. Έχετε την τάση να πάρετε ρίσκα και να δοκιμάσετε την τύχη σας στα οικονομικά αλλά και σε ερωτικό επίπεδο. Θυμηθείτε ότι Κρόνος και Ποσειδώνας από τους Ιχθύς έχουν κρυμμένες θύελλες στα μανίκια τους και πρέπει να ζυγίσετε καλά την οποιαδήποτε απόφαση. 

Αιγόκερως 22 Δεκεμβρίου – 19 Ιανουαρίου

Αιγόκεροι μου αρκετά μπερδεμένοι θα νιώσετε το επόμενο διάστημα λόγω των εναλλασσόμενων καταστάσεων που θα βιώσετε. Ο Άρης συνεχίζει να βρίσκεται στον Καρκίνο και τον έβδομο οίκο σας, προκαλώντας εντάσεις είτε με το σύντροφο είτε με τους συνεργάτες. Σαν να μην έφτανε αυτό έχουμε μια Νέα Σελήνη-έκλειψη στις 2 και μια αρκετά επιθετική Πανσέληνο στις 17 Οκτωβρίου. Η Νέα Σελήνη θα επηρεάσει τους γεννημένους τέλος πρώτου και αρχές δεύτερου δεκαημέρου. Καριέρα και οικογένεια είναι οι τομείς που σας γεμίζουν άγχος και υποχρεώσεις. Μπορείτε όμως να βρείτε λύσεις αρκεί να κάνετε τις απαραίτητες «θυσίες» εντός ή εκτός εισαγωγικών. Η Πανσέληνος στις 17 επηρεάζει το τρίτο δεκαήμερο και η ένταση που θα προκαλέσει είναι εύκολο να οδηγήσει σε οριστική διακοπή μια σχέση ή μια συνεργασία αν δεν κρατήσετε χαμηλούς τόνους. Ο μήνας έχει και θετικά και αυτό είναι το μεγάλο τρίγωνο στα ζώδια του νερού από Άρη, Αφροδίτη και Κρόνο που έχουν εγκατασταθεί στους οίκους που σχετίζονται με τον λόγο και την επικοινωνία. Αυτή πιθανόν να είναι και η λύση στα προβλήματα σας. Μιλήστε με το σύντροφο ή τους συνεργάτες σας. Επικοινωνήστε τα θέλω και τους προβληματισμούς σας. Ζητήστε συμβουλές από πρόσωπα που εκτιμάτε και κρατήστε αυτές που μπορείτε να εφαρμόσετε για να βελτιώσετε την καθημερινότητα σας.

Υδροχόος 20 Ιανουαρίου – 18 Φεβρουαρίου

Υδροχόοι μου η Αφροδίτη στο Σκορπιό από 23/09 έως 17/10, σας θέλει επικεντρωμένους στην καριέρα σας καθώς αυτός είναι ο τομέας που μπορεί να ωφεληθείτε περισσότερο. Ο Ήλιος στο φιλικό για εσάς ζώδιο του Ζυγού μέχρι τις 23/10 και παράλληλα ο Ερμής από 26/09 έως 13/10 ευνοεί τα ταξίδια αλλά και θέματα σπουδών. Λόγω βέβαια της παρουσίας του Άρη στον Καρκίνο που αντιμετωπίζει εχθρικά την Νέα Σελήνη στις 2 Οκτωβρίου και την Πανσέληνο στις 17, θα πρέπει να είστε προετοιμασμένοι ότι κάποια από τα σχέδια σας θα χρειαστεί να μεταβληθούν λόγω ξαφνικών υποχρεώσεων ή έκτατων γεγονότων. Καλό θα ήταν λοιπόν να προσέχετε τις μετακινήσεις σας κοντά στις παραπάνω ημερομηνίες. Αυτοί που επηρεάζονται περισσότερο στις 2/10 είναι όσοι έχουν γεννηθεί στις αρχές του δεύτερου δεκαημέρου, ενώ η Πανσέληνος στις 17 επηρεάζει κυρίως το τρίτο δεκαήμερο. Οι του τρίτου αναστατώνεστε και από την αντίθεση Αφροδίτης/Ουρανού στις 15/10 που φέρνει απρόσμενα εμπόδια στην καθημερινότητα σας. 

Ιχθύες 19 Φεβρουαρίου – 20 Μαρτίου

Ιχθύες μου το επόμενο διάστημα είναι αρκετά ευνοϊκό απέναντι σας και αυτό οφείλεται στο μεγάλο τρίγωνο στα ζώδια του νερού. Ο Κρόνος από το ζώδιο σας θα βρίσκεται σε αρμονική σχέση με τον Άρη από τον Καρκίνο και την Αφροδίτη από το Σκορπιό μέχρι της 17/10. Η φαντασία και η δημιουργικότητα σας είναι σε αρκετά υψηλό σημείο και σας δίνουν πρωτότυπες ιδέες και λύσεις. Έχετε εύνοια στο ερωτικό πεδίο και ευκαιρίες για νέες γνωριμίες. Διευρύνετε τον κοινωνικό σας κύκλο και πολύ από εσάς θα οργανώσετε κοντινές ή μακρινές αποδράσεις από την καθημερινότητα. Η έκλειψη στις 2/10 επηρεάζει τους γεννημένους στις αρχές του δευτέρου δεκαημέρου στον τομέα των οικονομικών. Αν το υποστηρίζει το προσωπικό σας ωροσκόπιο, μπορεί να επιτύχετε μια αρκετά επικερδή επένδυση.  Επειδή όμως δεν γνωρίζουμε τα στοιχεία του καθενός από εσάς, καλό θα είναι να ζυγίσετε καλά τις επιλογές σας. Η Πανσέληνος στις 17/10 είναι αρκετά πιο επιθετική και μπορεί να φέρει λάθος χειρισμούς σε ένα οικονομικό ζήτημα για τους γεννημένους το τρίτο δεκαήμερο.

****Αν και αυτές οι αστρολογικές ερμηνείες γίνονται με βάση τις ουράνιες κινήσεις, να έχετε κατά νου ότι η εμπειρία κάθε ατόμου μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τον μοναδικό χάρτη και την κατάστασή του. Χρησιμοποιείτε πάντα την αστρολογία ως οδηγό και όχι ως κυρίαρχη δύναμη.

Από την Ειρήνη Αθανασίου 

Ζώδια Οκτώβριος 2024: Μία νέα ευκαιρία για όλους! – Χρήστος Άρχος (christosarchos.gr)

του Ήλιου στον Ζυγό Ήλιος στο Ζυγό σημαίνοντας τη φετινή φθινοπωρινή ισημερία αστρολογικές προβλέψεις της εβδομάδας Οι αστρολογικές προβλέψεις της εβδομάδας