Τα φεγγάρια του φθινοπώρου 2024. Προβλέψεις για όλα τα ζώδια

Τα φεγγάρια του φθινοπώρου Η Νέα Σελήνη και η Πανσέληνος τονίζουν κάποια θέματα που θα μας απασχολήσουν το επόμενο χρονικό διάστημα. Κάποιους τους επηρεάζουν περισσότερο, κάποιους λιγότερο, ανάλογα το ζώδιο και τις μοίρες που γίνεται η εκάστοτε συνάντησή τους. Είναι ένας αέναος κύκλος μεταξύ των δύο “φώτων” που επαναλαμβάνεται κάθε μήνα και σε διαφορετικά ζώδια.

Τα φεγγάρια του φθινοπώρου 2024. Προβλέψεις για όλα τα ζώδια

Η Νέα Σελήνη και η Πανσέληνος τονίζουν κάποια θέματα που θα μας απασχολήσουν το επόμενο χρονικό διάστημα. Κάποιους τους επηρεάζουν περισσότερο, κάποιους λιγότερο, ανάλογα το ζώδιο και τις μοίρες που γίνεται η εκάστοτε συνάντησή τους. Είναι ένας αέναος κύκλος μεταξύ των δύο “φώτων” που επαναλαμβάνεται κάθε μήνα και σε διαφορετικά ζώδια. 

https://lh7-us.googleusercontent.com/SKp5uHf1X3isDUqSLyzmAKoyNANYyyq-7LrPdgGabPT7CXkSwtzYshBYmflOUgmHedto8haWjL8147Sfm4Ob4IAIqgWSYTWBlYV8_RpkmGXP4UxJAPgsKrSfoK2lGolJijWWF1ZyOfPe5zcY995VGTA

Email: [email protected]

facebook: Anna Tsopanaridou

Η Νέα Σελήνη και η Πανσέληνος τονίζουν κάποια θέματα που θα μας απασχολήσουν το επόμενο χρονικό διάστημα. Κάποιους τους επηρεάζουν περισσότερο, κάποιους λιγότερο, ανάλογα το ζώδιο και τις μοίρες που γίνεται η εκάστοτε συνάντησή τους. Είναι ένας αέναος κύκλος μεταξύ των δύο “φώτων” που επαναλαμβάνεται κάθε μήνα και σε διαφορετικά ζώδια. 

Ακολουθεί όλες τις φάσεις όπως οι κύκλοι των πλανητών, απλά επειδή είναι μηνιαίος εξετάζουμε την αρχή (σύνοδος-Νέα Σελήνη) και την κορύφωση (αντίθεση-Πανσέληνος).

Συνήθως έχουμε μία Νέα Σελήνη και μία Πανσέληνο κάθε μήνα. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις μπορεί να έχουμε δύο Νέες Σελήνες ή δύο Πανσελήνους.

Θα εξετάσουμε τα φεγγάρια του φθινοπώρου για να πάρουμε μία γεύση από τις επιρροές του επομένου τριμήνου.

2 Οκτωβρίου 2024 – Νέα Σελήνη Ηλιακή έκλειψη

Το πρώτο φεγγάρι του φθινοπώρου είναι νέα σελήνη και ηλιακή έκλειψη συγχρόνως. Γίνεται στις 2 Οκτωβρίου 2024 και είναι νέα σελήνη στις 10°03’ του ζυγού. Το sabian symbol είναι ένας καθηγητής κοιτάζει τους μαθητές του πάνω από τα γυαλιά του. Τονίζει τα προβλήματα που παρουσιάζονται στη μετάδοση της γνώσης σε μία ομάδα με ξεχωριστή κουλτούρα.

Ο καθηγητής που έχει κουράσει τα μάτια του για να απορροφήσει όλα τα βιβλία που έχει διαβάσει, προσπαθεί να τα μεταδώσει στη νέα γενιά με ό,τι δυσκολίες ακολουθούν. Η λέξη κλειδί είναι “καθοδήγηση”.

Αναλύοντας την τελευταία έκλειψη της χρονιάς που γίνεται στις 2 Οκτωβρίου, στις 10ο 03΄του Ζυγού, είναι ηλιακή δακτυλιοειδής, νοτίου δεσμού και ανήκει στην Solar Saros 144 ή 8 South σύμφωνα με την αρίθμηση της Bernadette Brady. Επηρεάζονται 8ο – 12ο παρορμητικών και 24ο – 26ο σταθερών. 

Η αρχική έκλειψη γεννήθηκε στις 11/4/1736 

Τα φεγγάρια του φθινοπώρου 2024. Προβλέψεις για όλα τα ζώδια 4

Ο Ήλιος σε ζώδιο έξαρσης στον Κριό στις 21ο 39΄ και η Σελήνη στον ίδιο ζώδιο που δεν ευνοεί την ιδιοσυγκρασία της. Η Αφροδίτη στην έξαρση της στους Ιχθύς όπως και ο Ερμής, που είναι στην αδυναμία και πτώση του στο ίδιο ζώδιο. Ο Άρης και ο Δίας στον Υδροχόο. Ο Κρόνος στον Ταύρο, ο Ουρανός στον Τοξότη, ο Ποσειδώνας στους Διδύμους και ο Πλούτωνας στον Ζυγό.

Τα μεσοδιαστήματα της αρχικής έκλειψης είναι:

Έκλειψη = Αφροδίτη/Κρόνος, Άρης/Βόρειος, Δίας/Ουρανός

Βόρειος = Αφροδίτη/Πλούτωνας, Έκλειψη/Ποσειδώνας

Αισθηματικός περιορισμός, μοναχική ζωή, χωρισμός από έρωτα ή γάμο, συντροφικότητα, ψυχική επαφή, αναπάντεχο γεγονός, καλή διανοητική αντίληψη, κεραυνοβόλος έρωτας, οικονομική απώλεια ή άνοδος, η ικανότητα να γοητεύει άλλους ανθρώπους για καλό ή για κακό, σωματική αδυναμία και ευαισθησία, σχέσεις και επαφές με ασθενή και αδύναμα άτομα.

Η Brady μας μιλάει για απώλεια και χωρισμό, στενοχώρια όταν τελειώνουν κάποια πράγματα, κούραση και υπερκόπωση.

Η έκλειψη της 2ας Οκτωβρίου γίνεται στις 10ο 03΄του Ζυγού και θα εξετάσουμε τον χάρτη για την Αθήνα. 

Τα φεγγάρια του φθινοπώρου 2024. Προβλέψεις για όλα τα ζώδια 6

Ο Ήλιος στην πτώση του και η Σελήνη σε ζώδιο Αφροδίτης, δεν είναι σε άσχημη θέση. Ο Ερμής είναι κυβερνήτης του ωροσκόπου και βρίσκεται πολύ κοντά με την Νέα Σελήνη, στον Ζυγό. Η Αφροδίτη κυβερνήτης της έκλειψης είναι στην αδυναμία της στον Σκορπιό σε τρίγωνο με τους δύο κακεργέτες πλανήτες, τον Άρη και τον Κρόνο.

Πρόκειται για ένα μεγάλο τρίγωνο του νερού που πλημμυρίζει το συναίσθημα. Ο Άρης στην πτώση του και ο Κρόνος προσπαθεί να βάλει τα όριά του στο υγρό στοιχείο, αρκετά δύσκολο. Ωστόσο ο Ζυγός είναι ζώδιο έξαρσης του Κρόνου και έτσι καταφέρνει να κάνει αισθητή την παρουσία του. 

Ο Δίας στην αδυναμία του στους Διδύμους, δεν μπορεί να παρέχει όσα θα ήθελε και να ευεργετήσει. Ο Πλούτωνας στην τελευταία μοίρα του Αιγόκερω, ο Ποσειδώνας στην 28ο 11΄των Ιχθύων, ο Ουρανός στην 26ο 51΄ και οι τρεις ανάδρομοι.

Τα μεσοδιαστήματα θα μας δώσουν το ακριβέστερο στίγμα της έκλειψης, πάντα με την ερμηνεία του Ebertin.

Νέα Σελήνη-Έκλειψη = Δίας/Πλούτωνας, Ερμής/Βόρειος, Άρης/Βόρειος, Ερμής

Βόρειος = Κρόνος/Πλούτωνας, Άρης/Ποσειδώνας

Δημιουργική προσπάθεια και δουλειά για δύναμη και πλούτο, κοινωνικότητα και συναναστροφές με άλλους, ενώσεις, συνεταιρισμοί και κοινή προσπάθεια, επικοινωνίες, επαφές, νέες σχέσεις, σκληρή δουλειά, στέρηση, δυσκολίες, απομόνωση, σωματική αδυναμία, αναξιοπιστία, αδυναμία της θέλησης.

Γενικά είναι μία έκλειψη που αφορά τις σχέσεις, εργασιακές, οικογενειακές, ερωτικές, που θα περάσουν κρίση, ίσως προβλήματα που διαιωνίζονται από το παρελθόν και θα χρειαστεί σκληρή δουλειά για να επιβιώσουν ή να τερματιστούν.

Η έκλειψη είναι πιό αισθητή στον Ειρηνικό ωκεανό και στο νότιο μέρος της Αμερικανικής Ηπείρου.

Τα φεγγάρια του φθινοπώρου 2024. Προβλέψεις για όλα τα ζώδια 8

Οι εκλείψεις επηρεάζουν διαφορετικά το κάθε ζώδιο. Τα φεγγάρια του φθινοπώρου 2024. Προβλέψεις για όλα τα ζώδια

Κριός

Η έκλειψη αφορά εσάς και τους άλλους. Κρίνονται οι σχέσεις, η δουλειά και ο τρόπος που ενεργείτε και αλληλεπιδράτε με τους σημαντικούς άλλους της ζωής σας.

Ταύρος

Για εσάς βγαίνουν στην επιφάνεια θέματα καθημερινότητας, υγείας, απομόνωσης, άγχους, σκληρής δουλειάς για να επεκταθείτε, αντιμετωπίζετε ξαφνικές ανατροπές και δυσκολίες. 

Δίδυμοι

Τα δημιουργικά σχέδια, τα παιδιά, οι έρωτες, η διασκέδαση, οι φίλοι και οι στόχοι σας θα σας απασχολήσουν με τις εκλείψεις στον Κριό-Ζυγό. Ίσως βγουν στην επιφάνεια οικονομικά θέματα με τα αδέρφια σας. 

Καρκίνος

Η καριέρα, η κοινωνική εικόνα, ο γάμος, το σπίτι σας, ο εργασιακός χώρος, οι γονείς, είναι θέματα που θα σας απασχολήσουν και θα πρέπει να επιλυθούν. 

Άρης τρίγωνο Κρόνος 30 Σεπτεμβρίου 2024 – Δυναμική αποφασιστικότητα – Stars Land

Λέων

Οι επικοινωνίες, τα ταξίδια, μικρά και μεγάλα, ο τρόπος σκέψης και η φιλοσοφία ζωής, πιθανόν να χρειαστούν αναθεώρηση και αλλαγή. Οι σχέσεις με τα αδέρφια μπορεί να σας ταλαιπωρήσουν και να σας στεναχωρήσουν. 

Παρθένος

Στα οικονομικά σας θα περάσετε σκαμπανεβάσματα. Τα οικονομικά του συζύγου και οφειλές προς τρίτους θα σας ταλαιπωρήσουν. Η σκληρή δουλειά κάποιες φορές θα ανταμειφθεί και κάποιες θα σας πιέσει. Προσοχή σε επενδύσεις. 

Ζυγός

Εσάς και τους σημαντικούς άλλους της ζωής σας, σύντροφο ή συνεργάτη, αφορούν οι εκλείψεις που γίνονται στο ζώδιό σας και στον Κριό. Αφορούν θέματα του παρελθόντος, συμπεριφορές που κουβαλάτε από την γέννησή σας και προσπαθείτε να τα συμπεριλάβετε στις σχέσεις σας. Ίσως αυτό θέλουν να τονίσουν οι εκλείψεις, με δεδομένο ότι είναι ο Νότιος δεσμός στο ζώδιό σας. 

Σκορπιός

Μετά από τα προβλήματα που έφεραν οι εκλείψεις στον δικό σας άξονα και τις ανατροπές του Ουρανού, ήρθε η στιγμή να απομονωθείτε, να σκεφτείτε εις βάθος τι πρέπει να αλλάξετε στην εργασία και στην καθημερινότητα, να φροντίσετε την υγεία σας και να διαχειριστείτε το άγχος. 

Τοξότης

Η έκλειψη για εσάς γίνονται στον τομέα των ερώτων, των παιδιών, της δημιουργικότητας και της καλλιτεχνικότητας, των φίλων, της διασκέδασης, των ομάδων, συλλόγων που ανήκετε και των στόχων σας. 

Αιγόκερως

Η έκλειψη ταρακουνά την καριέρα, την κοινωνική σας εικόνα, τον γάμο, το σπίτι σας, θέματα που είναι πρώτης προτεραιότητας για εσάς. Δείξτε μεγάλη προσοχή και στους γονείς σας. Καλείστε να αφήσετε πίσω συνήθειες που είχατε και να προχωρήσετε σε αλλαγές στον εργασιακό χώρο ή στον χώρο του σπιτιού. 

Υδροχόος

Οι επικοινωνίες, μετακινήσεις, ταξίδια μικρά ή μεγάλα, συμβόλαια, δικαστικές υποθέσεις με αδέρφια είναι θέματα που σας απασχολούν με τις εκλείψεις στον άξονα Κριού-Ζυγού. Ίσως να πρέπει να αλλάξετε την φιλοσοφία που έχετε και να αντιμετωπίζετε τις καταστάσεις της ζωής σας με άλλο τρόπο. 

Ιχθύες

Το 2024 θα γίνουν τρεις εκλείψεις στον άξονα των οικονομικών των δικών σας και του συντρόφου ή συνεταίρου. Σίγουρα με τον Ποσειδώνα και τον Κρόνο στο ζώδιό σας βιώνετε ασαφείς και θολές καταστάσεις, πίεση, απομόνωση, στέρηση. 

17 Οκτωβρίου 2024 – Πανσέληνος

Στη συνέχεια έχουμε την πανσέληνο στις 17 Οκτωβρίου 2024 η οποία πραγματοποιείται  στις 24°35’ του Κριού, με τον ήλιο να βρίσκεται στην αντίστοιχη μοίρα του ζυγού. Το sabian symbol είναι η πιθανότητα ενός ανθρώπου να κερδίσει εμπειρία σε δύο επίπεδα ύπαρξης. Η αποκάλυψη νέων δυνατοτήτων. Να είναι ανοιχτό το άτομο, να είναι σε θέση να διαμορφώσει τον ημιδιάφανο νου του σε μία φόρμα αποκαλυπτικής πνευματικής πληρότητας. Το άτομο είναι “σε δοκιμασία”.

17.10.jpg

Η Σελήνη είναι σε ζώδιο του Άρη βγάζει μία ένταση και παρορμητικότητα που δεν ταιριάζει στο συναισθηματικό μοτίβο που εκπροσωπεί η σελήνη. Ο άρης ο κυβερνήτης της σελήνης βρίσκεται στο κατερχόμενο του χάρτη ακριβείας της πανσελήνου και σχηματίζει ένα ταυ τετράγωνο με τον ήλιο και με τη σελήνη.

Είναι στον καρκίνο σε ζώδιο πτώσης και σε αμοιβαία υποδοχή με την σελήνη από κυβέρνηση. Δηλαδή ο άρης είναι στο ζώδιο κυβέρνησης της σελήνης και η σελήνη είναι στο ζώδιο κυβέρνησης του άρη.

Ο ήλιος είναι σε πτώση στο Ζυγό και ουσιαστικά αδύναμος να φωτίσει την αγαπημένη του σελήνη που είναι στο ζώδιο έξαρσης του ήλιου.

Το ταυ τετράγωνο που σχηματίζεται μεταξύ ηλίου, σελήνης και άρη δείχνει τις δυσκολίες επικοινωνίας και συνεννόησης μεταξύ των ζευγαριών που είναι σε μία σχέση ή μεταξύ συνεταίρων. Σύμφωνα με τον Reinhold Ebertin είναι η επιθυμία και παρόρμηση του ατόμου να πραγματοποιήσει ιδανικά και ευχές. Η σεξουαλική έλξη μεταξύ συντρόφων, η επιθυμία και διάθεση για παιδιά, η παρόρμηση για γάμο, η σεξουαλική ένωση, γάμος, επιτυχημένη δραστηριότητα.

Η αντίθεση του ηλίου και της σελήνης δείχνει εσωτερική δυσαρέσκεια, μία αντίθεση και αγώνα και το άτομο δεν τα βρίσκει με τον εαυτό του βγάζοντας εσωτερικές συγκρούσεις. 

Ουσιαστικά μαζί με τον ωροσκόπο σχηματίζεται ένας μεγάλος σταυρός που δείχνει δυσκολία, ένταση.

Ο ήλιος και η σελήνη είναι στους οίκους 3 και 9 που αφορά τη νόηση την φιλοσοφία, τη μετακίνηση μικρή ή μεγάλη, τις πρωτοβάθμιες και τις ανώτατες σπουδές, τα αδέρφια και τους κοντινούς συγγενείς και τους συγγενείς εξ’ αγχιστείας. Αφορά επίσης  συμβόλαια, συμφωνίες και δικαστικούς αγώνες. 

Ινστιτούτο Αστρολογίας – Μαθήματα Αστρολογίας (astroinstitute.gr)

Ο Ερμής βρίσκεται στις 5°48’ τους σκορπιού, είναι ο “βουβός Ερμής” όπως συνηθίζουμε να λέμε επειδή δεν είναι πολύ επικοινωνιακός. Σκέφτεται σε βάθος και για το αντίστοιχο προσωπικό και οικονομικό όφελος και γενικότερα έχει Σκορπίσια χαρακτηριστικά. 

Η Αφροδίτη είναι στην 29°35’ τους σκορπιού, σε αδυναμία, με “μισό πόδι” έτοιμη για να φύγει από αυτό το καταπιεστικό για αυτήν ζώδιο. Βρίσκεται στο 10ο οίκο του χάρτη κυβερνά τον 9ο  και τον 4ο οπότε πάλι μας μιλάει για θέματα με το σπίτι, με την καριέρα, με το γάμο, ίσως και με τους γονείς με ανώτατες σπουδές και πιθανώς για δικαστήρια.

Σχηματίζει ένα εξάγωνο με τον πλούτωνα στις 29°38’ του αιγόκερω στον πρώτο οίκο του χάρτη. Δείχνει ευκαιρίες για πλουτισμό από την καριέρα, ίσως και από δικαστικές διεκδικήσεις όμως είναι και η Αφροδίτη και ο Πλούτωνας σε αναιρετικές μοίρες το οποίο σημαίνει ότι κάτι θα τελειώσει γρήγορα οπότε πρέπει να αρπάξουμε την ευκαιρία που μας παρουσιάζεται.

Επίσης η αφροδίτη είναι σε αντίθεση με τον ανάδρομο ουρανό που βρίσκεται στο 4ο οίκο του χάρτη. Αυτή η όψη δείχνει διάσπαση, χωρισμό, απώλεια. Το τρίγωνο που σχηματίζει ο ουρανός με τον πλούτωνα  και μαζί με την αφροδίτη σχηματίζεται ένα τρίγωνο της μάθησης, που η ερμηνεία του είναι, ότι μετά από δυσκολίες και πολύ προσπάθεια θα πετύχουμε το στόχο μας. Ο πλούτωνας λειτουργεί σαν σφήνα στην αντίθεση Αφροδίτης Ουρανού και δίνει την ευκαιρία και τη δυνατότητα να ξεπεραστεί η δυσκολία. 

Ο Δίας είναι σε ζώδιο αδυναμίας στους Διδύμους και ανάδρομος ωστόσο κάνει καλές όψεις, εξάγωνο με τη σελήνη και τρίγωνο με τον ήλιο. Έχει τη διάθεση να βοηθήσει αλλά δεν δύναται. 

Τέλος ο κρόνος και ο ποσειδώνας είναι στους Ιχθύς στον 2ο οίκο του χάρτη. Πάλι βλέπουμε οικονομικά έξοδα, απάτες ή εξαπατήσεις έξοδα που δεν περιμέναμε. Ο κρόνος μάλιστα είναι χωρίς καμία πτολεμαϊκή όψη, δηλαδή χωρίς όψεις, είναι και σε ζώδιο του νερού, οπότε δρα χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανέναν αφού δεν έχει καμία άλλη επίδραση με άλλον πλανήτη. 

Όσον αφορά τον κρόνο θα ήθελα να διαβάσετε το άρθρο του Χρήστου Άρχου για τους δακτύλιους του Κρόνου ειδικά όταν βρίσκεται στα ζώδια της Παρθένου και των Ιχθύων. 

Γενικά είναι μία πανσέληνος που θα μας τονίσει κυρίως το οικονομικό θέμα όσον αφορά τα ζευγάρια και τα έξοδα ίσως για τις σπουδές των παιδιών αλλά και τους συνεταίρους σχετικά με συμβόλαια με δικαστήρια και γενικότερα με τις συναλλαγές και την μεταξύ τους επικοινωνία. 

Οι Κριοί και οι Ζυγοί, οι Καρκίνοι και οι Αιγόκεροι του τρίτου δεκαημέρου θα πρέπει να ξεπεράσουν τις δυσκολίες στις σχέσεις με τους σημαντικούς άλλους της ζωής τους, με το σπίτι και την καριέρα. 

1 Νοεμβρίου 2024 – Νέα Σελήνη

Η επόμενη νέα σελήνη είναι 1 Νοεμβρίου 2024. Ο ήλιος και η σελήνη είναι στις 9°35’ του σκορπιού. Το sabian symbol είναι ένα δείπνο επανενώνει παλαιούς συντρόφους. Οι αρμονικοί ήχοι των ανθρώπινων σχέσεων βασισμένη στην κοινότητα της δουλειάς ή των εμπειριών. Η προσωπικότητα της ομάδας αναδύεται και επιδεικνύει χαρακτηριστικά και δημιουργεί συλλογικά συναισθήματα αξίες. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην αξία της “συντροφικότητας”.

1.11.jpg

Είναι στον 8ο οίκο του χάρτη, που είναι οίκος που κρύβει τους φόβους, το άγχος, τα οικονομικά που έχουμε με το σύντροφο ή με τρίτους, κληρονομιές, τη γέννηση.  Η σελήνη είναι σε πτώση. Ο ήλιος δεν μπορεί να λάμψει και να φανεί όπως του αρμόζει στο υγρό και σκοτεινό ζώδιο του σκορπιού. 

Η νέα σελήνη  είναι σε όψη τριγώνου με τον Κρόνο που είναι συγκλίνον και καθοδικό. Απαιτείται να γίνει αναπροσαρμογή στους στόχους που έχουμε ήδη ξεκινήσει για ένα ολοκληρωθούν επιτυχώς. 

Ο Ωροσκόπος του χάρτη είναι στους Ιχθύς και πολύ κοντά στον ωροσκόπο στις 4 μοίρες απόσταση βρίσκεται ο Κρόνος ανάδρομος και είναι αργός γιατί ετοιμάζεται να κάνει τη στάση του για ορθοδρομή.

Ο μοντέρνος κυβερνήτης των Ιχθύων είναι ο Ποσειδώνας επίσης στον πρώτο οίκο, ο παραδοσιακός κυβερνήτης ο Δίας είναι πολύ κοντά στην ακμή του 4ου οίκου. Ιδιομοιρία στην ακμή του 10ου οίκου είναι η Αφροδίτη στον Τοξότη και είναι περιπλανόμενη. Κάνει μια όψη αντίθεσης με το Δία και τετράγωνο με τον Κρόνο. 

Ο Ερμής βρίσκεται επίσης στο σκορπιό στις 28°13’ όπως αναφέραμε είναι ο βουβός ερμής, δεν μπορεί να μιλήσει, να εκφραστεί όπως θέλει, να πάρει την πληροφορία και να την μεταδώσει (δίδυμοι), να οργανώσει και να προγραμματίσει τη σκέψη και τις κινήσεις του (παρθένος). Σχηματίζει μία όψη αποκλίνοντος τριγώνου με τον Ποσειδώνα, πήρε την έμπνευση και την πνευματικότητα που χρειάζεται για να προχωρήσει στην πορεία του.

Βρίσκεται στον 9ο οίκο του χάρτη και κυβερνάει τον 4ο και τον 7ο. Το όφελος λοιπόν του τριγώνου με τον ποσειδώνα είναι να ανοίξει τη φιλοσοφία και την οπτική του ως προς τα θέματα του σπιτιού εργασιακού χώρου και των σχέσεων με τους σημαντικούς άλλους της ζωής του. 

Σχηματίζει επίσης και μία αντίθεση με τον ουρανό, που σκοπός αυτής της σύγκρουσης είναι να μπει στο παιχνίδι η πρωτοτυπία και η εξυπνάδα. 

Μία επίσης σημαντική όψη είναι η αντίθεση που σχηματίζεται μεταξύ του Άρη στον καρκίνο και του Πλούτωνα στον αιγόκερω. Ο Άρης έχει έξαρση στον αιγόκερω και θεωρητικά ο Πλούτωνας έχει έξαρση στον καρκίνο, οπότε έχουμε μία αμοιβαία υποδοχή από έξαρση. Αυτό βοηθά στην ένταση της όψης, γιατί οι επαφές του άρη με τον πλούτωνα δηλώνουν δύναμη και σε αυτή την περίπτωση, δύναμη και ένταση μέσα από αντιθέσεις και προβλήματα που προσπαθούμε να ξεπεράσουμε.

Το σχηματισμό της διευκολυμένης αντίθεσης ή σφήνας έρχεται να συμπληρώσει o ουρανός που βρίσκεται στην 25 μοίρα και 52 λεπτά του ταύρου και είναι ανάδρομος. Ξαφνικές εντάσεις και συγκρούσεις θα βρουν τη λύση τους με ξαφνική και πρωτότυπη λύση όπως πρεσβεύει ο ουρανός. 

Σχηματίζεται και άλλη μία διευκολυμένη αντίθεση που στην ουσία είναι τρίγωνο της μάθησης, αυτή τη φορά η σφήνα μεταξύ του Άρη και το Πλούτωνα είναι ο Ερμής. 

Τα δύο τρίγωνα της μάθησης έχουν κοινή βάση την αντίθεση του Άρη – Πλούτωνα και σχηματίζεται ένα μυστικό τετράπλευρο. Το μυστικό τετράπλευρο μας λέει ότι μέσα από εντάσεις και δυσκολίες έχουμε βοήθεια και ευκαιρίες ]να ξεπεράσουμε τα προβλήματα και να βρούμε τη λύση.

Το κρυφό μοτίβο του χάρτη είναι τα μεσοδιαστήματα νέα σελήνη = κρόνος/βόρειος, δίας = κρόνος/ποσειδώνας, νέα σελήνη/άρης, νέα σελήνη/πλούτωνας

Επιθυμία για απομόνωση και μοναξιά, χωρισμός, αισιοδοξία για τη ζωή, ενέργεια για την απόκτηση υλικών αγαθών, ικανότητα του ατόμου να αποκτήσει υλικά αγαθά, αυτοεπιβεβαίωση. 

Επηρεάζονται κυρίως Σκορπιοί και Ταύροι, Λέοντες και Υδροχόοι τέλος του πρώτου δεκαημέρου και αρχές του δεύτερου, ουσιαστικά από την 8 έως την 11 μοίρα.

15 Νοεμβρίου 2024 – Πανσέληνος

15.11.jpg

Στις 15 Νοεμβρίου 2024 έχουμε μία πανσέληνο στις 24° του ταύρου με τον ήλιο να βρίσκεται στις 24° του σκορπιού. Το sabian symbol είναι ένα αχανές δημόσιο πάρκο. Η καλλιέργεια των φυσικών ενεργειών για συλλογική χρήση και αναδημιουργία. Είναι η συλλογική προσπάθεια ενός ανθρώπου να ζήσει ειρηνικά και να απολαμβάνει στιγμές ηρεμίας και χαλάρωσης. Το δημόσιο πάρκο είναι σχεδιασμένο να προσφέρει στιγμές χαράς για όλους τους ανθρώπους που ζουν στην πόλη και το σύμβολο είναι η “συλλογική απόλαυση”. 

Η σελήνη είναι σε έξαρση στον ταύρο  σε σύνοδο με τον ουρανό και δείχνει συναισθηματικές ταραχές και ξαφνικά ξεσπάσματα. Και η σελήνη και ουρανός είναι σε σύνοδο με τον απλανή αστέρα capulus. Είναι ένας δύσκολος απλανής που δείχνει βία, αγριότητα και σεξουαλική βία. Είναι όμως δυνατή σελήνη σε έξαρση και σε γωνιακό οίκο. 

Ο Ήλιος είναι επίσης σε σύνοδο με τον απλανή Agena που είναι επίσης δύσκολος και μας δείχνει τον πόνο της μάθησης. Το Μεσουράνημα του χάρτη είναι σε σύνοδο με τον Menkar. 

Κυβερνήτης της σελήνης είναι η Αφροδίτη στις 4°54’ του αιγόκερω.

Είναι μία Αφροδίτη πρακτική που της αρέσει το κύρος και το οικονομικό όφελος, λειτουργεί με στρατηγική και με πρόγραμμα. Δεν είναι και πολύ άσχημη η θέση της γιατί έχει βαθμολογία από τριπλότητα. Είναι στην κυβέρνηση του Κρόνου. ο Κρόνος είναι στο ζώδιο έξαρσης της Αφροδίτης οπότε έχουν αμοιβαία υποδοχή από κυβέρνηση και έξαρση.

Οι μόνες όψεις της Αφροδίτης είναι τετράγωνο με το βόρειο δεσμό της σελήνης και χιαστί με τον Άρη, ουσιαστικά είναι χωρίς πτολεμαϊκές όψεις. Κυβερνά το μεσουράνημα και τον τρίτο οίκο και βρίσκεται στον πέμπτο οίκο του χάρτη.

Ο Κρόνος είναι στάσιμος στις 12°41’ και ετοιμάζεται για την ορθοδρομή του. Βρίσκεται στον όγδοο οίκο του χάρτη, μαζί με τον ποσειδώνα και τον βόρειο δεσμό. 

Ο ωροσκόπος του χάρτη είναι στο λέοντα  και κυβερνάται από τον ήλιο που είναι στον τέταρτο οίκο και σε όψη τετραγώνου με τον ωροσκόπο, έχει να κάνει με αλλαγές, μετακομίσεις, τελειώματα, με το σπίτι, έναν από τους δύο γονείς και με το χώρο της εργασίας.

Κυβερνήτης του ήλιου είναι μοντέρνος ο πλούτωνας στον 6ο οίκο και ο παραδοσιακός είναι ο άρης που βρίσκεται στις 3°26’ του Λέοντα στον 12ο κρυφό οίκο. Κάνει ένα τρίγωνο με το βόρειο δεσμό και χιαστί με την Αφροδίτη. 

Ο Ερμής βρίσκεται στον Τοξότη σε αντίθεση με τον κυβερνήτη του τον Δία και βοηθάει ο ένας τον άλλον γιατί είναι σε αμοιβαία υποδοχή από κυβέρνηση. 

Τα μεσοδιαστήματα μας δείχνουν ξεκάθαρα το νόημα του χάρτη. 

Πανσέληνος = ουρανός, δίας/πλούτωνας, ερμής/πλούτωνας, ερμής/άρης, άρης/κρόνος

Ωροσκόπος =βόρειος, αφροδίτη, κρόνος/πλούτωνας

Ερμής = άρης/πλούτωνας, δίας/κρόνος, αφροδίτη/ουρανός

Θεωρώ ότι με βίαιες εμπόλεμες καταστάσεις θα μετακινηθεί από την εστία του ένα πλήθος ατόμων, μεταναστών(ποσειδώνας στον όγδοο οίκο), για όσους δεν ζουν σε εμπόλεμη ζώνη μπορεί να χρειαστεί να μετακινηθούν σε άλλους τόπους για δουλειά λόγω οικονομικών προβλημάτων. Άλλωστε υπάρχουν στον πλανήτη αυτή τη στιγμή 2 περιοχές που βρίσκονται σε πόλεμο και επηρεάζουν αν όχι όλο τον πλανήτη, όλη την Ευρώπη.

Επηρεάζονται Ταύροι και Σκορπιοί, Λέοντες και Υδροχόοι του τρίτου δεκαημέρου.

1 Δεκεμβρίου 2024 – Νέα Σελήνη

1.12.jpg

Στη συνέχεια έχουμε μία νέα σελήνη 1 Δεκεμβρίου 2024 στις 9°32’ του Τοξότη. Το sabian symbol μία θεατρική αναπαράσταση μιας χρυσομαλλούσας θεάς της ευκαιρίας. Οι κοινωνικές προσπάθειες τείνουν να δραματοποιήσουν την μεγαλοσύνη, όσων προσφέρουν, σε ένα φιλόδοξο άτομο.

Ο πολιτισμός ως διαδικασία απαιτεί την παρακίνηση των ατόμων να ξοδεύουν τις ζωτικές ενέργειες τους στο κυνήγι των κατορθωμάτων, εκπληρώνουν τη φιλοδοξία και την απληστία τους παράλληλα γεννούν λανθασμένες σκέψεις για το τι αποκαλούμε εξέλιξη. Η λέξη κλειδί είναι “αναγκαστική ανάπτυξη”.

Ο Ήλιος και η Σελήνη είναι στον τοξότη στον 12ο οίκο του χάρτη. Σχηματίζουν τρίγωνο με τον Άρη στο Λέοντα και με το βόρειο δεσμό και ένα τετράγωνο με τον Κρόνο στους Ιχθύς. 

Ο Ερμής είναι ανάδρομος ακριβώς πάνω στον ωροσκόπο που είναι επίσης στον τοξότη.

Ο κυβερνήτης της νέας σελήνης και του ωροσκόπου είναι ο Δίας σε αδυναμία στους διδύμους στο κατερχόμενο του χάρτη και είναι επίσης ανάδρομος. Ερμής και Δίας είναι σε αμοιβαία υποδοχή και σε αντίθεση. 

Η Αφροδίτη στον αιγόκερω θέλει το κύρος την άνοδο ιεραρχικά είναι στο δεύτερο οίκο και την απόκτηση αρκετών χρημάτων. 

Μαζί της στο δεύτερο οίκο είναι και ο πλούτωνας στον υδροχόο. 

Ο Άρης στον όγδοο οίκο στον λέοντα έχει κόψει ταχύτητα είναι αργός γιατί ετοιμάζεται για να αναδρομήσει. 

Ο Κρόνος από τους ιχθύς σχηματίζει τετράγωνο με το Δία. 

Ο Ποσειδώνας επίσης στους Ιχθύς και Ουρανός στον ταύρο στον 5ο οίκο.

Η Αφροδίτη σχηματίζει τρίγωνο με τον ουρανό και ευνοούνται τα δημιουργικά σχέδια για την απόκτηση εσόδων. 

Όπως μας λέει και το sabian symbol ο χάρτης δείχνει νέα αισιόδοξα ξεκινήματα με επικοινωνία, μετάδοση της πληροφορίας και με φιλόδοξα σχέδια, προσπαθούμε για καλύτερα οικονομικά και επίτευξη στόχων για την κοινωνική και οικονομική άνοδο. Ωστόσο αυτά τα νέα ξεκινήματα μένουν κρυφά για να μην αδικηθεί η προσπάθειά από κακόβουλα σχόλια και προσπάθεια να δυναμιτιστούν από τους άλλους.

Από τα μεσοδιαστήματα μόνο δύσκολο είναι ο ερμής = άρης = κρόνος/ποσειδώνας. Επανεξετάζονται οι στόχοι, οι επενδύσεις, ίσως κληρονομιές που λάβουν κάποια άτομα και κρατούνται κρυφά για να μην κατηγορηθούν για υπεροψία και υπέρμετρη φιλοδοξία.

Επηρεάζονται Τοξότες και Δίδυμοι, Παρθένοι και Ιχθύες τέλος του πρώτου δεκαημέρου αρχές δευτέρου από 8 έως 11 μοίρα.

15 Δεκεμβρίου 2024 – Πανσέληνος

15.12.jpg

Στις 15 Δεκεμβρίου 2024 έχουμε μία πανσέληνο όπου τα δύο ζευγάρια του ζωδιακού Ήλιος και Σελήνη, Άρης και Αφροδίτη βρίσκονται σε αντίθεση. Η πανσέληνος γίνεται στην 23°52’ των διδύμων με τον Ήλιο απέναντι στον τοξότη. Το sabian symbol  είναι παιδιά κάνουν πατινάζ επάνω σε μία παγωμένη λίμνη του χωριού. Η χρήση των αναχαιτιστικών περιστάσεων για την ανάπτυξη ενός χαρακτήρα και μία υπερβατική προσέγγιση για το περιβάλλον.

Το σύμβολο θέλει να τονίσει την προσπάθεια του μυαλού να χρησιμοποιεί  περιορισμούς και τη δύναμη της πειθαρχίας για να αντιμετωπίσει το κρύο, την εξωτερική παγωνιά και να αναπτύξει τη δύναμη και τη δεξιότητα. Η φράση κλειδί είναι “θρίαμβος του ανθρώπου επάνω στην εντροπία” (το μέτρο της άχρηστης ή διεσπαρμένης ενέργειας που δεν μπορεί να παράγει έργο σε ένα θερμοδυναμικό σύστημα). 

Ο ήλιος είναι στον φιλόδοξο, αισιόδοξο, διδάσκαλο τοξότη που θέλει να γνωρίσει νέους τόπους νέους πολιτισμούς να διευρύνει το πνεύμα και τη φιλοσοφία του.

Η σελήνη στους πολυπράγμονες, υπερκινητικούς, φιλομαθείς, περίεργους να εξερευνήσουν τα πάντα που βρίσκονται γύρω τους. Ο Δίας και ο Ερμής είναι σε αμοιβαία υποδοχή ο ένας στην κυβέρνηση του άλλου και ενισχύουν τον τόνο πανσελήνου, να γνωρίσουμε νέα πράγματα, να επιχειρήσουμε για τα δύσκολα και να βγούμε νικητές.

Η Αφροδίτη στον υδροχόο στον 12ο οίκο βρίσκεται σε αντίθεση με τον ανάδρομο Άρη στον λέοντα στον 6ο οίκο. Είναι η προσπάθεια για οικονομική επιτυχία αλλά και για ερωτική, ακόμα κρατώντας κρυφά τις ενέργειες και τις σχέσεις για να αποφύγουμε τον φθόνο των άλλων. 

Στην πρώτη μοίρα του υδροχόου βρίσκεται ο Πλούτωνας και ο Άρης, συγκεκριμένα βρίσκεται στο μεσοδιάστημα της Αφροδίτης και του Πλούτωνα που δηλώνει την επιθυμία του ατόμου να δημιουργήσει όμορφα πράγματα, αφθονία δημιουργικής δύναμης επιτυχία στον έρωτα και σε καλλιτεχνικές δραστηριότητες. 

Ο Κρόνος και ο Ποσειδώνας βρίσκονται στους Ιχθύς στον πρώτο οίκο με τους Ιχθύς να είναι εμπεριεχόμενο ζώδιο που σημαίνει ότι ο Κρόνος και ο Ποσειδώνας καταπιέζονται και δεν βγαίνουν μπροστά, δεν φαίνονται έντονα. Φαίνεται σαν να έχουν μία στάση αναμονής, ίσως και ύπουλη όσον αφορά τον Ποσειδώνα βέβαια, γιατί ο Κρόνος είναι πάντα ξεκάθαρος και ευθύς.

Ο Άρης βρίσκεται επίσης στο μεσοδιάστημα Κρόνου/Ποσειδώνα και δείχνει έλλειψη ενέργειας, έλλειψη δημιουργικής δύναμης, αδράνεια λόγω συναισθηματικής καταπίεσης ή ασθένειας.

Τα μεσοδιαστήματα του ήλιου και της σελήνης είναι Δίας/βόρειος, Αφροδίτη, Κρόνος/βόρειος Άρης/Αφροδίτη. Από τα μεσοδιαστήματα βλέπουμε πάλι την επιθυμία για έναν ισχυρό έρωτα, καλλιτεχνική δύναμη για δημιουργία, αλληλεγγύη, συναδελφικότητα και συντροφικότητα, προσπάθεια να βγει το άτομο από την απομόνωση και την μοναξιά και να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες και τους περιορισμούς στις σχέσεις.

Το τετράγωνο που σχηματίζει ο Δίας με τον Κρόνο δείχνει τις συναισθηματικές εντάσεις και τη δυσαρέσκεια από έλλειψη αυτοπεποίθησης αλλά και ωριμότητα και εμπειρία κερδισμένη σαν αποτέλεσμα προηγούμενων δυσκολιών στη ζωή.

Γενικά είναι μία πανσέληνος που έχει τις αναθεωρήσεις της και γενικότερα δείχνει μία προσπάθεια για υπέρβαση των εμποδίων και δημιουργία με σύνεση και ωριμότητα. Οι σχέσεις πρέπει να υπερβούν τα εμπόδια για να σταθεροποιηθούν, η δημιουργικότητα και οι καλλιτεχνικές δημιουργίες απαιτείται να αντιμετωπιστούν με σοβαρότητα και να υπερβούν τα εμπόδια και τους περιορισμούς. 

Επηρεάζονται κυρίως Τοξότες, Δίδυμοι, Παρθένοι, Ιχθύες του τρίτου δεκαημέρου. 

ΚΑΛΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ

Τα 12 ζώδια μέχρι 12 Οκτωβρίου – Χρήστος Άρχος (christosarchos.gr)