Ήλιος σε τετράγωνο με τον Ουρανό στις 4 Φεβρουαρίου 2023 –  Ξαφνικά γεγονότα, απρόσμενες ανατροπές. 

Ήλιος σε τετράγωνο με τον Ουρανό στις 4 Φεβρουαρίου 2023 –  Ξαφνικά γεγονότα, απρόσμενες ανατροπές. Ο Ήλιος από την 15η μοίρα του πρωτοποριακού Υδροχόου σχηματίζει όψη τετραγώνου με την 15η μοίρα του εκρηκτικού Ουρανού από το Ταύρο.  Αυτή η δυσαρμονική όψη, γίνεται ακριβώς στις μοίρες όπου είναι τα “θεμέλια του κόσμου” και δηλώνει μια έντονη επαναστατική αλλαγή.  Επηρεάζει κυρίως τους Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους και όσους έχουν ωροσκόπο και προσωπικούς πλανήτες (Σελήνη, Ερμή, Αφροδίτη, Άρη και Δία) στις συγκεκριμένες μοίρες του σταθερού σταυρού.

Από την Έλενα Πίτρη

<strong>Ήλιος σε τετράγωνο με τον Ουρανό στις 4 Φεβρουαρίου 2023 -  Ξαφνικά γεγονότα, απρόσμενες ανατροπές. </strong> 3

  Ο Σταθερός σταυρός, αποτελείται από τον Ταύρο, Υδροχόο, Λέων και Σκορπιό.  Είναι τα ζώδια, τα οποία δεν κάνουν εύκολα αλλαγές. Διαθέτουν όμως αντοχή, υπομονή, πείσμα, επιμονή και συνέπεια. Θα ολοκληρώσουν αποτελεσματικά αυτό που θα αναλάβουν και δύσκολα θα αλλάξουν γνώμη αν έχουν πάρει τις αποφάσεις τους.

  Ο Ήλιος αντιπροσωπεύει τη πηγή της ζωής και της προσωπικότητας, τη δύναμη, τη υγεία (γενική), το εγώ, τη ζωτικότητα, την εκφραστικότητα και την δημιουργικότητα. Ο Ουρανός από την άλλη, αντιπροσωπεύει την εκκεντρικότητα, την ξαφνική αλλαγή, την αστάθεια, την ελευθερία, την πρωτοτυπία, την επαναστατικότητα, τις ανατροπές και την αναστάτωση.

  Ο Ήλιος βρίσκεται στον Υδροχόο, σε ζώδιο «αδυναμίας» και σε ζώδιο όπου κυβερνάει ο Ουρανός.  Άρα σε αυτή την μεταξύ τους όψη ισχυρότερος είναι ο Ουρανός.

  Η συνάντηση των δύο αυτών πλανητών, σε όψη τετραγώνου σημαίνει πρόκληση, ένα σημείο τριβής και υποδεικνύει εντάσεις, εμπόδια ή δυσκολίες. 

  Η όψη του Ήλιου σε τετράγωνο με τον Ουρανό, προκαλεί απροσδόκητες αλλαγές που επηρεάζουν τη ρουτίνα, τη καθημερινότητα μας και τη ζωή μας γενικά. θέλουμε να κάνουμε κάτι νέο, ασυνήθιστο, να πειραματιστούμε και να επαναστατήσουμε. Με την επιρροή της όψης τετραγώνου Ηλίου με τον Ουρανό, ότι θεωρούμε δεδομένο ανατρέπεται με αποτέλεσμα η ζωή μας να αλλάζει ξαφνικά και απότομα.  Μπορεί να θέλουμε να απαλλαγούμε από περιορισμούς ή ευθύνες.  Ίσως δοκιμαστεί η σωματική και η πνευματική μας αντοχή.

  Όπως και να έχει, θα πρέπει να δοθεί προσοχή στο τετράγωνο του Ήλιου με τον Ουρανό, γιατί είναι μία δύσκολη όψη, όπου ίσως υπάρξει και ένα είδος έντονης συναισθηματικής πίεσης ή έξαρσης. 

Ας δούμε όμως πως επηρεάζει το κάθε ζώδιο ξεχωριστά:

ΚΡΙΟΣ:  Για εσάς τους παρορμητικούς Κριούς, το τετράγωνο Ηλίου και Ουρανού που γίνεται στο 11ο και 2ο φυσικό σας οίκο, θα προκαλέσει κάποια αστάθεια οικονομική, ξαφνικές οικονομικές απώλειες, ξαφνικά έξοδα που έχει να κάνει με μεγάλους οργανισμούς και μεγάλες εταιρείες. Όλο αυτό, πιθανό να σας προκαλέσει κάποια αναστάτωση στη ζωή σας. 

Επίσης με τη συγκεκριμένη όψη, θα μπορούσε να εκδηλωθεί κάποια αντιδραστική συμπεριφορά ή αλλαγές στο φιλικό σας περιβάλλον που ίσως σας δημιουργήσουν κάποια ανασφάλεια.

ΤΑΥΡΟΣ:  Για εσάς τους σταθερούς Ταύρους, η όψη τετραγώνου Ηλίου και Ουρανού, η οποία πραγματοποιείται στο 1ο και 10ο φυσικό σας οίκο, θα σας δυσκολέψει αρκετά και θα προκαλέσει έντονο εκνευρισμό, ξαφνικές αλλαγές και απρόβλεπτες εντάσεις στο τομέα της καριέρας σας.

Προσπαθήστε να διαχειριστείτε σωστά αυτή την όψη, για να αποφύγετε τις εκκεντρικές συμπεριφορές, το θυμό, τις συναισθηματικές εκρήξεις που θα βλάψουν την κοινωνική σας εικόνα και την αυτοπεποίθηση σας.

ΔΙΔΥΜΟΣ:  Για εσάς τους μεταβλητούς Δίδυμους, η όψη τετραγώνου Ηλίου και Ουρανού, η οποία πραγματοποιείται στο 12ο και 9ο φυσικό σας οίκο, θα προκαλέσει έντονη νευρικότητα από τα ξαφνικά γεγονότα, δυσκολίες ή καθυστερήσεις στα θέματα σπουδών, νομικών και ταξιδιών. Ο Ήλιος όμως από το ζώδιο του Υδροχόου, θα μπορούσε να εξισορροπήσει και να βρεθούν κάποιες λύσεις στα πιο πάνω θέματα.

Επίσης, με τη συγκεκριμένη όψη ενεργοποιούνται σημεία του υποσυνειδήτου που νομίζατε ότι μπορούσατε να κρατήσετε καλά κρυμμένα, μυστικά αποκαλύπτονται και εχθρικές ενέργειες εμφανίζονται ξαφνικά στη ζωή σας. Οι περίεργες και οι συχνές ψυχολογικές διακυμάνσεις, όπως το άγχος και οι ανησυχίες, εμφανίζονται στη ζωή σας.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ:  Για εσάς τους παρορμητικούς Καρκίνους, η όψη τετραγώνου Ηλίου και Ουρανού, η οποία πραγματοποιείται στο 11ο και 8ο φυσικό σας οίκο, θα προκαλέσει ξαφνικές καθυστερήσεις σε οικονομικά ζητήματα τρίτων.  Απρόοπτες αναβολές στην υπογραφή συμφωνιών και διευθετήσεων οικονομικών θεμάτων με τράπεζες, εφορίες και ασφάλειες, όπου θα σας προκαλέσουν εκνευρισμό. Προσπαθήστε να διαχειριστείτε τις καταστάσεις με ψυχραιμία και αντικειμενικότητα.

Οι συχνές και αδικαιολόγητες εκρήξεις θυμού, που προκαλεί η συγκεκριμένη όψη, δημιουργούν αναστάτωση και αναπάντεχα γεγονότα στις κοινωνικές επαφές και στο φιλικό σας περιβάλλον. Θα απορρίψετε παλιούς φίλους θα δημιουργήσετε νέους.  Νέους φίλους που θα έχουν τα ίδια ενδιαφέροντα με εσάς. Δεν αποκλείεται, η συγκεκριμένη όψη, να σας φέρει και μια επαναστατική αλλαγή στα σχέδια σας, στις ιδέες σας και στα όνειρα σας.

ΛΕΩΝ:  Για εσάς τους σταθερούς Λέοντες, η όψη τετραγώνου Ηλίου και Ουρανού, η οποία πραγματοποιείται στο 10ο και 7ο φυσικό σας οίκο, θα προκαλέσει αιφνίδιες αλλαγές στην επαγγελματική σας σταδιοδρομία όπου θα νοιώσετε άβολα.  Αλλαγές που δεν περιμένατε ποτέ ότι θα χρειαστεί να διαχειριστείτε. Ίσως χρειαστεί να αλλάξετε επαγγελματική κατεύθυνση και να κινηθείτε σε ασυνήθιστα και εκκεντρικά επαγγέλματα. 

Υπομονή και αυτοσυγκράτηση απαιτείται και στα θέματα των διαπροσωπικών σας σχέσεων.  Κάποιες δυσκολίες, αρκετές ανατροπές και ρήξεις, θα υπάρξουν στις προσωπικές σας σχέσεις και επαφές.  Αποφύγετε τις παράλογες αντιδράσεις, τα ξαφνικά ξεσπάσματα και τις απρόβλεπτες εκρήξεις θυμού.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ:  Για εσάς τους μεταβλητούς Παρθένους, η όψη τετραγώνου Ηλίου και Ουρανού, η οποία πραγματοποιείται στο 9ο και 6ο φυσικό σας οίκο, θα προκαλέσει μοναδικές, ασυνήθιστες και εκκεντρικές απόψεις σε θέματα φιλοσοφικά, πνευματικά και θρησκευτικά.  Ξαφνικές καθυστερήσεις και απρόοπτες καταστάσεις σε θέματα σπουδών, σε νομικά θέματα και σε μακρινά ταξίδια, όπου θα σας δημιουργήσουν αρκετή νευρικότητα και προβληματισμό.

Αρκετά αγχωτική με αρκετές δυσκολίες και εντάσεις, θα είναι και η καθημερινότητα σας.  Απρόοπτες και προκλητικές καταστάσεις στο εργασιακό σας χώρο, θα φέρουν ρήξη  και εκνευρισμό μεταξύ των σχέσεων σας με τους συναδέλφους και τους εργοδότες σας.  Προσεκτικοί να είστε με την κατάσταση της σωματικής υγείας σας.

ΖΥΓΟΣ:  Για εσάς τους παρορμητικούς Ζυγούς, η όψη τετραγώνου Ηλίου και Ουρανού, η οποία πραγματοποιείται στο 8ο και 5ο φυσικό σας οίκο, θα προκαλέσει ξαφνικές και απρόσμενες αλλαγές σε οικονομικά, ερωτικά, κληρονομικά και φορολογικά θέματα όπου θα σας δημιουργήσουν κάποια ψυχολογική αναστάτωση.  Αποφύγετε τα ανασφαλή ανοίγματα και τις απερίσκεπτες κινήσεις.

Αναπάντεχα εμπόδια, ιδιαίτερες δυσκολίες και ξαφνικές αλλαγές θα συμβούν στη συναισθηματική ζωή, στα ενδιαφέροντα, στους τρόπους διασκέδασης και στη ψυχαγωγίας σας. Ο Ήλιος όμως από το ζώδιο του Υδροχόου, θα μπορούσε να αντισταθμίσει και να βρεθούν κάποιες λύσεις στα πιο πάνω θέματα.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ:  Για εσάς τους σταθερούς Σκορπιούς, η όψη τετραγώνου Ηλίου και Ουρανού, η οποία πραγματοποιείται στο 7ο και 4ο φυσικό σας οίκο, θα προκαλέσει συναισθηματικές εκρήξεις, τσακωμούς, εντάσεις, ρήξεις και παράλογες επαναστατικές συμπεριφορές στο χώρο του σπιτιού και της οικογένειας σας. 

Ξαφνικά και απρόβλεπτα προβλήματα, ξαφνικές προστριβές, θα παρουσιαστούν στις διαπροσωπικές σχέσεις, στις συνεργασίες και με άτομα από το παρελθόν, όπου θα σας δημιουργήσουν αναστάτωση, αν δεν είσαστε ψύχραιμοι . 

ΤΟΞΟΤΗΣ:  Για εσάς τους μεταβλητούς Τοξότες, η όψη τετραγώνου Ηλίου και Ουρανού, η οποία πραγματοποιείται στο 6ο και 3ο φυσικό σας οίκο, θα προκαλέσει αιφνίδιες εξελίξεις, έντονες πιέσεις, αντιπαραθέσεις και ξαφνικές αλλαγές στο τομέα της εργασίας, της καθημερινότητας, των υποχρεώσεων, των καθηκόντων και της υγείας σας. 

Αντιδραστικές συμπεριφορές και πεισματικές αντιδράσεις θα παρουσιαστούν και στο τρόπο σκέψης, επικοινωνίας με τους άλλους και ιδιαίτερα με τη σχέση με τους συγγενείς, τα αδέρφια, τους γείτονες και όσους συναντάτε στο άμεσο περιβάλλον σας.  Δείξτε υπομονή, χωρίς να προκαλείτε εκρήξεις και καυγάδες.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ:  Για εσάς τους παρορμητικούς Αιγόκερους, η όψη τετραγώνου Ηλίου και Ουρανού, η οποία πραγματοποιείται στο 5ο και 2ο φυσικό σας οίκο, θα προκαλέσει άγχος και επαγρύπνηση, καθώς θα δοκιμαστούν τα όριά σας και οι αντοχές σας, όσο αφορά τις ερωτικές υποθέσεις, τα οικονομικά και τα παιδιά σας. Καλείστε να επαγρυπνείτε συνεχώς για τη συμπεριφορά και τις επιδόσεις τους.  Πιστεύετε πως παραβιάζεται η επιθυμία σας για ανεξαρτησία και αυτό μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα και εντάσεις στις ερωτικές σας υποθέσεις και τις σχέσεις σας με τα παιδιά.

Απρόβλεπτες καθυστερήσεις και ξαφνικές διακυμάνσεις στην ψυχολογία σας θα παρουσιαστούν λόγω  οικονομικών θεμάτων.  Θα πρέπει να είσαστε προσεκτικοί με τα οικονομικά σας, καθώς θα υπάρξουν ορισμένες καθυστερήσεις με χρήματα που περιμένετε να πάρετε.  Έκτακτα έξοδα θα σας βγάλουν εκτός οικονομικού προγραμματισμού.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ:  Για εσάς τους σταθερούς Υδροχόους, η όψη τετραγώνου Ηλίου και Ουρανού, η οποία πραγματοποιείται στο 4ο και 1ο φυσικό σας οίκο, θα προκαλέσει απότομες συμπεριφορές και αδικαιολόγητες εκρήξεις θυμού στο σπίτι, στις σχέσεις με τους γονείς ή στο οικογενειακό περιβάλλον σας όπου θα σε πιέσει και θα διεγείρει την επαναστατική σου πλευρά.

Αναστάτωση σας προκαλεί η τάση και η ανάγκη σας για ριζικές αλλαγές στην εμφάνιση, στη καθημερινότητα και στη προσωπικότητα σας.  Ξαφνικά ζητάς να απελευθερωθείς απ’ όλους και απ’ όλα και να ενεργείς με δική σου πρωτοβουλία.

ΙΧΘΥΣ:  Για εσάς τους μεταβλητούς Ιχθύς, η όψη τετραγώνου Ηλίου και Ουρανού, η οποία πραγματοποιείται στο 3ο και 12ο φυσικό σας οίκο, θα προκαλέσει κάποια αναπάντεχα γεγονότα και ξαφνικές αλλαγές στη αντιμετώπιση των καθημερινών θεμάτων, στο τρόπο επικοινωνίας, στη σχέση με τα αδέλφια, στο γραπτό και προφορικό λόγο, στις μετακινήσεις και στα κοντινά ταξίδια, όπου θα σας αναστατώσουν ψυχικά και θα φτάσετε στα όρια σας.

Οχυρωθείτε με αρκετή υπομονή και δείξτε ετοιμότητα στις δύσκολες ξαφνικές υποχρεώσεις, στο απρόβλεπτο εγκλεισμό, στο μυστήριο και στους κρυφούς εχθρούς.

Από την Έλενα Πίτρη