Ημερήσιο Ωροσκόπιο 15 Φεβρουαρίου –  «Έρωτας και αγάπη … με λίγο παράπονο»

 Ημερήσιο Ωροσκόπιο 15 Φεβρουαρίου. Η ευαίσθητη και ονειροπόλα Αφροδίτη από το ζώδιο των Ιχθύων, βρίσκεται στην αγκαλιά του Ποσειδώνα, πλανήτη της φαντασίας και της εξιδανίκευσης. Ο ρομαντικός «χορός» τους, ξυπνάει μέσα μας συναισθήματα αγάπης και δημιουργούνται νέοι έρωτες. Έχουμε την ανάγκη να συγχωρήσουμε και να προσφέρουμε ανιδιοτελώς τον εαυτό μας. Στην αρνητική του εκδήλωση, μας πηγαίνει σε μονοπάτια θολά, όπου παρασυρόμαστε από τα έντονα συναισθήματα και οι ψευδαισθήσεις μας οδηγούν σε απογοητεύσεις.   

 Ότι έχει να κάνει με τέχνη ευνοείται πάρα πολύ, ενώ οικονομικές συναλλαγές είναι προτιμότερο να αποφεύγονται σήμερα. Από την ένωση αυτή των 2 πλανητών, επηρεάζονται περισσότερο Δίδυμοι, Τοξότες, Παρθένοι και Ιχθύες του γ’ δεκαημέρου.

 Παράλληλα, η Σελήνη συνεχίζει από το ζώδιο του Τοξότη να μοιράζεται την πιο αισιόδοξη πλευρά της με μία όμως «ανεξέλεγκτη» ανάγκη έκφρασης των αναγκών μας (Σελήνη εκτός ορίων). Ιδίως νωρίς το πρωί, τις ώρες που έρχεται αντιμέτωπη με τον Άρη, που είναι και αυτός σε φάση «αυτονόμησης» και ασυγκράτητος (εκτός ορίων), τα συναισθήματα μας ερεθίζονται και γεμίζουμε θυμό. Επηρεάζει Διδύμους, Παρθένους, Τοξότες και Ιχθύες του β’ δεκαημέρου. 

 Αργά το βράδυ, η Σελήνη ενεργοποιεί με ακόμη περισσότερη ευαισθησία την Αφροδίτη και τον Ποσειδώνα, τονίζοντας συναισθηματικές μας ανάγκες αλλά και την έλλειψη ικανοποίησης.    

 Διαβάστε πώς θα επηρεαστούν τα 12 ζώδια και κυρίως διαβάστε τον ωροσκόπο σας!

 Κριός

 Τις πρώτες πρωινές ώρες, οι επικοινωνίες, τα τηλεφωνήματα και οι συναντήσεις, σου προκαλούν κάποια νευρικότητα, ενώ εσύ αυτό που θέλεις πραγματικά σήμερα είναι να ξεφύγεις από αυτήν την ρουτίνα. Το βράδυ, νιώθεις πιο ευάλωτος από το συνηθισμένο και προτιμάς να κάτσεις σπίτι, είτε παρέα με το αγαπημένο σου πρόσωπο, είτε μόνος σου, και να αναπολήσεις ένα ειδύλλιο του παρελθόντος ή και να καταφέρεις να συγχωρέσεις μέσα σου ανθρώπους που σε έχουν πληγώσει για να καταφέρεις να προχωρήσεις μπροστά.    

 Ταύρος

 Με ανησυχίες επί των οικονομικών συναλλαγών και εκκρεμοτήτων σε βρίσκει το πρωί η σημερινή μέρα. Διχάζεσαι ως προς το ποιες κινήσεις είναι καλύτερες. Προτιμότερο είναι να αποφασίσεις άλλη μέρα. Σήμερα, μπορείς πραγματικά να απολαύσεις και να ενισχύσεις τις σχέσεις σου με φιλικά πρόσωπα και να προσφέρεις ακόμη και τη συμπαράσταση σου. Ένας νέος έρωτας από το περιβάλλον σου είναι πολύ πιθανό να αρχίσει να δημιουργείται! Μη ξεχάσεις να κρατήσεις τον ρεαλισμό σου προκειμένου να μην παρασυρθείς σε μεγάλες προσδοκίες.

Δίδυμος

 Μικρές διαφωνίες, πιέσεις και παράπονα από συνεργάτες και αγαπημένα πρόσωπα είναι πιθανόν να σε κρατάνε σε θέση άμυνας ή ακόμη και επίθεσης. Προσπάθησε να τα αποφύγεις διπλωματικά. Εστίασε σε τρόπους βελτίωσης των επαγγελματικών σου επαφών αλλά και της αισθητικής του χώρου εργασίας σου, αποφεύγοντας να υπερεκτιμήσεις επαγγελματικές προτάσεις και πρόσωπα γιατί είναι πιθανόν να μην μπορείς να δεις σημαντικά στοιχεία τώρα. Μείνε μακριά από ειδύλλια μέσα από το χώρο εργασίας αυτές τις μέρες γιατί υπάρχει ενδεχόμενο να το μετανιώσεις αργότερα.  

Καρκίνος

 Μπορεί να μην κοιμήθηκες καλά, να ανησυχείς λίγο περισσότερο αυτή την μέρα με αποτέλεσμα να νιώθεις λίγο κουρασμένος. Θα σου κάνει καλό να «ταξιδέψεις» μέσω ενός βιβλίου, μέσω ανθρώπων που μοιράζεστε την ίδια αισθητική. Κάνε ρεαλιστικά πλάνα σε σχέση με ότι αφορά εκπαίδευση και συνεργασίες με άτομα από το εξωτερικό. Προσπάθησε να μην πέσεις στην παγίδα της ονειροπόλησης. Κοινωνικοποιήσου, γιατί καινούριες ενδιαφέρουσες γνωριμίες είναι πολύ πιθανές. Βέβαια, μην ξεχνάς να είσαι επιφυλακτικός αποφεύγοντας τον μεγάλο ενθουσιασμό.

Λέων

 Προβληματικές επικοινωνίες με κάποιο συνεργάτη ή τον ερωτικό σύντροφο, ακόμη και με τα παιδιά μπορεί να σε απασχολήσουν τις πρωινές ώρες, όμως ξεπερνιούνται πολύ γρήγορα. Διευκολύνσεις και λύσεις που αφορούν οικονομικά ζητήματα όπως δάνεια, επιδόματα, εφορία πρόσεξε να έχουν ρεαλιστικές βάσεις. Με τον σύντροφό σου, ενώ θέλεις να νιώσεις βαθιά οικειότητα και να έρθετε πιο κοντά ερωτικά, η συναισθηματική σου ανασφάλεια σε εμποδίζει να το δείξεις. Αφέσου λίγο και θα γίνει αυτό που επιθυμείς.  

Παρθένος

 Εντάσεις μέσα στο σπίτι σε προβληματίζουν. Δε χρειάζεται να δώσεις παραπάνω αφορμές, και ας μην ξεκαθαρίσεις καταστάσεις σήμερα. Αντιθέτως, αφέσου να πέρασε όμορφα με το σύντροφο ή τους συνεργάτες, χωρίς όμως να μιλήσετε για κάτι σοβαρό. Για τους αδέσμευτους, είναι ιδανικό τοπίο για μία καινούρια ρομαντική γνωριμία ή την εξέλιξη μίας υπάρχουσας στο επόμενο στάδιο, αλλά συγχρόνως για μπερδεμένα μηνύματα και ασάφειες. Κράτησε τις επιφυλάξεις σου, απολαμβάνοντας όμως την ρομαντική διάθεση της ημέρας.  

Ζυγός

 Κάποιες παρανοήσεις ή και παραλείψεις στο εργασιακό περιβάλλον σε συνδυασμό με τις τρέχουσες υποχρεώσεις σε μπερδεύουν και σου προκαλούν σύγχυση. Απέφυγε δεσμεύσεις και υποσχέσεις. Εστιάσου στο να ενισχύσεις τις σχέσεις με συναδέλφους, όπου είναι ακόμη πολύ πιθανό το ενδεχόμενο να δημιουργηθούν ή και να εκφραστούν ερωτικά συναισθήματα με κάποιο πρόσωπο. Προσπάθησε να είσαι επιφυλακτικός και να μην παρασυρθείς από τα υπερβολικά συναισθήματα της μέρας.    

Σκορπιός

 Δείξε λίγο προσοχή σε παρορμητικά έξοδα σήμερα γιατί είναι πολύ πιθανό να το μετανιώσεις. Από την άλλη, έχεις έμπνευση σε καλλιτεχνικό αλλά και επιχειρηματικό επίπεδο, ενώ θα περάσεις όμορφες στιγμές με τα παιδιά και ρομαντικές καταστάσεις με τον σύντροφό σου. Εάν είσαι μόνος σου, οι συνθήκες για να δημιουργήσεις μία έντονη σχέση που θα δεθείς σε βαθύ επίπεδο είναι οι κατάλληλες! Φρόντισε όμως να μην παρασυρθείς σε έντονους συναισθηματισμούς.

Τοξότης

 Ενώ εσύ θέλεις να εκφραστείς ελεύθερα με την αφέλεια ενός παιδιού, νιώθεις ότι οι άλλοι σε εμποδίζουν και θέλουν να σου επιβληθούν με αποτέλεσμα να προτιμήσεις τη ζεστασιά του σπιτιού και της οικογένειας. Μία νοσταλγική διάθεση δεν αποκλείεται να σε κάνει να σκέφτεσαι και κάποιον παλιό έρωτα. Προσοχή σε οικονομικά που αφορούν θέματα σπιτιού αλλά και επαγγελματικές συμφωνίες γιατί μάλλον ταλαιπωρία θα φέρουν παρά λύτρωση.    

Αιγόκερως

 Αν και σήμερα νιώθεις κάπως παραμελημένος συναισθηματικά από τους οικείους σου και σωματικά λίγο κουρασμένος, συζητήσεις και επαφές θα παίξουν πρωταρχικό ρόλο μέσα στη μέρα. Φρόντισε να αξιολογήσεις συμβουλές από τρίτους σχετικά με επαγγελματικές, εμπορικές αλλά και προσωπικές κινήσεις. Ρομαντικές συναντήσεις και ανταλλαγές μηνυμάτων με πρόσωπα που κρατάνε το ενδιαφέρον σου υπάρχει ενδεχόμενο να σε μπερδέψουν και να μην μπορείς να καταλάβεις τις προθέσεις τους.

Υδροχόος

 Η σύνοδος αυτή τονώνει την αυτοπεποίθησή σου όμως παράλληλα και το θολό τοπίο γύρω από τα οικονομικά. Προσοχή στους όρους που αφορούν οικονομικές συμφωνίες και στη τάση να ξοδέψεις χωρίς μέτρο γιατί τα βλέπεις όλα ωραία και θα θέλεις να τα αποκτήσεις ή και να τα κάνεις δώρα. Διανύεις μέρες κοινωνικοποίησης και δε θα λείπουν και σήμερα οι κοινωνικές επαφές και τα φλερτ.  

Ιχθύες

 Το πρωί, κάποιες εντάσεις στον εργασιακό χώρο ή και στο σπίτι σε επηρεάζουν και δεν ξέρεις πώς να αντιδράσεις. Βρίσκεις όμως τα πατήματά σου και ανακτάς την καλή σου διάθεση. Ο ρομαντισμός και η φαντασία της ημέρας βοηθούν στην προσωπική σου ανανέωση και είναι πολύ πιθανό να ξεκινήσει ένα ειδύλλιο. Απέφυγε εξιδανικεύσεις και μπερδεμένες καταστάσεις για να μην καταλήξεις απογοητευμένος. Τσέκαρε εάν όντως καλύπτονται οι πραγματικές σου ανάγκες και πέρνα όμορφα το βράδυ σου. 

Από την Ελένη Στρατινάκη   

Διαβάστε επίσης:

Ο Ήλιος σε σύνοδο με τον Κρόνο 16 Φεβρουαρίου – Περισσότερες ευθύνες και καθήκοντα – Χρήστος Άρχος (christosarchos.gr)

Τα 3 ζώδια που θα πρωταγωνιστήσουν μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου 2023 – Χρήστος Άρχος (christosarchos.gr)