Είσοδος του Ήλιου στον Κριό – Εαρινή Ισημερία: Ελπίδες, όνειρα, καθρέφτες, ομίχλη και άλλα ταχυδακτυλουργικά τρικ.
Η Είσοδος του Ήλιου στην 0ο Κριού γίνεται κάθε χρόνο γύρω στις 21 Μαρτίου και σημειοδοτεί την Εαρινή Ισημερία (για το βόρειο ημισφαίριο) και την αρχή του αστρολογικού έτους. Αστρονομικά δείχνει τη στιγμή κατά την οποία η εκλειπτική, η πορεία δηλαδή του Ηλίου στον ουρανό, τέμνει τον Ισημερινό (εξού και η λέξη «ισημερία»).
Από την Βίρνα Κουτράκου
Δεδομένου ότι ο Κριός συμβολίζει και τον σπόρο που φυτρώνει και ξεπετιέται μέσα από την Γη, η είσοδος του Ήλιου στον Κριό μπορεί να θεωρηθεί ως η στιγμή «βλάστησης» του σπόρου, ακόμα και να χρησιμεύσει ως «ηλιακή επιστροφή» της Γης. Έχει δηλαδή την φύση μιας πολύ ισχυρής Νέας Σελήνης, η οποία παρέχει το σπόρο για να υπάρξουν εξελίξεις και μας δείχνει προς τα πού κατευθύνεται η κοσμική παλίρροια.
Ας μην ξεχνάμε πως με την Εαρινή ισημερία, οι ώρες που έχουμε φως αρχίζουν να υπερβαίνουν τις ώρες που έχουμε σκοτάδι, αλλά ότι και ο Ήλιος βρίσκει τη θέση Έξαρσής του στον Κριό. Ο αστρολογικός χάρτης της εισόδου αυτής, Ingress θα το βρείτε στην διεθνή βιβλιογραφία (από το λατινικό Ingressus, εισέρχομαι), χρησιμοποιείται για να κάνουμε εγκόσμια πρόβλεψη για το επόμενο χρονικό διάστημα, από 3 μήνες έως ένα χρόνο.
Η αλήθεια είναι πως η συγκεκριμένη θέση (0ο Κριού) καθιερώθηκε ως αρχή του αστρολογικού έτους κατά τους χρόνους της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας, δεδομένου ότι γύρω από αυτήν την ημερομηνία, με τον ερχομό της Άνοιξης, οι Ρωμαίοι ξεκινούσαν τις εκστρατείες τους για να κατακτήσουν την υφήλιο, εξού και ο πρώτος μήνας του ημερολογίου ήταν αφιερωμένος στον Θεό του πολέμου Mars (Άρη). Οι Βαβυλώνιοι για εγκόσμια πρόβλεψη ολόκληρου του έτους χρησιμοποιούσαν το Χειμερινό Ηλιοστάσιο (0ο Αιγόκερω).
Υπάρχουν κάποιοι κανόνες με βάση τους οποίους διαβάζονται οι χάρτες Ingress, οι οποίοι συστηματοποιήθηκαν από τους Άραβες αστρολόγους (ο πληρέστερος βρίσκεται στο βιβλίο του Masha’allah: “On the Revolutions of the Years of the World”), αλλά λόγω της πολυπλοκότητας τους, χρειάστηκε να διορθωθούν από τους Μεσαιωνικούς (Bonatti) και τους Αναγεννησιακούς (Ramsay) αστρολόγους.
Σύμφωνα με τους κανόνες της ερμηνείας ενός χάρτη Εισόδου, το πρώτο πράγμα που κοιτάζουμε είναι ο ωροσκόπος και η οικοθεσία του χάρτη. Δεδομένου ότι για όλη την Γη η είσοδος του Ήλιου στο ζώδιο του Κριού γίνεται ταυτόχρονα, οι πλανητικές θέσεις είναι για όλα τα κράτη οι ίδιες, και η πληροφορία που έρχεται από αυτές είναι συλλογική. Αυτό που διαφοροποιείται είναι σε ποιους οίκους βρίσκονται, γι’ αυτό και βλέπουμε τον χάρτη της εαρινής ισημερίας για την πρωτεύουσα της κάθε χώρας που μας ενδιαφέρει.
Το πρώτο πράγμα που εξετάζουμε είναι η ποιότητα του Ωροσκόπου, δηλαδή σε ποια τετραπλότητα ανήκει: Αν ο ωροσκόπος είναι σε σταθερό ζώδιο, τότε ο χάρτης ισχύει για έναν χρόνο, μέχρι την επόμενη Εαρινή Ισημερία. Αν είναι σε κοινό (μεταβλητό) ζώδιο, τότε ισχύει για 6 μήνες, μέχρι την Φθινοπωρινή Ισημερία. Και αν είναι σε κύριο (παρορμητικό), τότε ισχύει για 3 μόνον μήνες και χρειαζόμαστε τον χάρτη του κάθε Ηλιοστασίου και Ισημερίας για να μπορέσουμε να κάνουμε πρόβλεψη για έναν χρόνο.
Το αμέσως επόμενο που πρέπει να βρούμε είναι ο Κυβερνήτης της Χρονιάς γιατί είναι εκείνος που περιγράφει την χρονιά: πρέπει να είναι πλανήτης με τίτλους (στην κυβέρνηση του, ή έστω στην έξαρσή του), που να μην είναι χτυπημένος από όψεις, καμμένος ή ανάδρομος, και να βρίσκεται στον 1ο ή 2ο οίκο, ή σε άλλο γωνιακό (κατά προτίμηση στον 10ο, γιατί ο 7ος και ο 4ος οίκος θεωρούνται τα πλέον ασθενή κέντρα). Αν δεν υπάρχει πλανήτης με αυτά τα χαρακτηριστικά, τότε πηγαίνουμε στο Φως του χάρτη (αν είναι χάρτη μέρας ο Ήλιος, ή αν είναι νύχτας η Σελήνη), εφόσον είναι γωνιακό, ή σε καλό οίκο, και εφόσον δεν προσβάλλεται. Αν δεν είναι στην κυβέρνηση του, πηγαίνουμε στον κυβερνήτη του Φωτός.
Νομίζω ότι καταλαβαίνουμε όλοι ότι είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί πλανήτης σε τόσο καλή κατάσταση που να πληροί αυτές τις προδιαγραφές. Είναι όμως και λογικό να μην βρίσκεται, γιατί εάν υπήρχε ένας τέτοιος πλανήτης που να περιγράφει μια χρονιά, τότε αυτή η χρονιά θα ήταν απόλυτης ευτυχίας και ευδαιμονίας σε όλους τους τομείς, δίχως το παραμικρό πρόβλημα. Στις περιπτώσεις που δεν βρίσκουμε πλανήτη με αυτές τις προδιαγραφές, δουλεύουμε με τον Επικυρίαρχο (Almuten) του Ωροσκόπου.
Η μελέτη ενός χάρτη Εισόδου ξεκινούσε σε σύστημα οικοθεσίας Ζωδιότοπων (Whole Sign Houses), αλλά όποτε χρειαζόταν, μεταπηδούσαν σε σύστημα Πορφύριου ή Alcabitius. Στην σημερινή ανάλυση για λόγους οικονομίας χρόνου θα ξεκινήσουμε απευθείας με Alcabitius (το οποίο – εκτός των άλλων – θα μας δώσει και μία πολύ ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια), έχοντας ήδη ενσωματώσει την πληροφορία που μας έρχεται από το άλλο σύστημα οικοθεσίας.
Ας περάσουμε όμως στα στοιχεία του συγκεκριμένου Χάρτη Εισόδου. Φέτος, η είσοδος του Ήλιου στον Κριό πραγματοποιείται την Δευτέρα 20 Μαρτίου στις 11.24 το βράδυ και για την Ελλάδα έχει ωροσκόπο στην 28ο Σκορπιού:
Το πρώτο πράγμα που παρατηρούμε είναι ότι ο ωροσκόπος βρίσκεται στον Σκορπιό που είναι σταθερό ζώδιο, οπότε ο χάρτης αυτός θα ισχύσει για όλη την χρονιά. Ο Σκορπιός είναι ζώδιο του νερού, άρα κρύο και υγρό (φλεγματικό) και αποτελεί τη νυχτερινή κατοικία του Άρη. Μας μιλάει για ένταση, πάθη που οδηγούν σε κρίσεις και ακρότητες, παρασκήνιο, έλεγχο, δοκιμασία αντοχών, απόπειρες κάθαρσης και αναγέννησης.
Αν κάποιος σε αυτόν τον χάρτη καταφέρει να βρει «κυβερνήτη της Χρονιάς», απλά κερδίζει «χρυσούν ωρολόγιον»! Δεν υπάρχει κανείς πλανήτης στον 1ο ή 2ο οίκο, ο μόνος πλανήτης που βρίσκεται στην κατοικία του είναι η Αφροδίτη, αλλά πρακτικά, είναι σε έναν προβληματικό (6ο) οίκο. Η Σελήνη (ως Φως του χάρτη) είναι μεν γωνιακή (στο πλέον αδύναμο Κέντρο του Χάρτη), αλλά βρίσκεται σε συμπαρουσία στο ίδιο ζώδιο με τον Κρόνο και συγκλίνει με τετράγωνο προς τον Άρη. Το άλλο Φως του Χάρτη, ο Ήλιος, είναι μεν και αυτός στον 4ο οίκο και βρίσκεται την έξαρση του, είναι όμως σε κυβέρνηση του Άρη, στον οποίο και παραδίδει την εξουσία (όπως και η Σελήνη).
Φτάσαμε και πάλι στον Κυβερνήτη του ωροσκόπου, οπότε εδώ σταματάμε την έρευνα για Κυβερνήτη πλανήτη της Χρονιάς και παίρνουμε τον Almuten (Επικυρίαρχο) του Ωροσκόπου, που σε αυτήν την περίπτωση είναι και πάλι ο Άρης, δεδομένου ότι είναι και κυβερνήτης του ωροσκόπου, αλλά και πρώτος κύριος της τριπλότητας του νερού την νύχτα, άρα έχει αυξημένες εξουσίες επί του Ωροσκόπου. Ο Άρης βρίσκεται στην 27ο Διδύμων, ενός μεταβλητού ζωδίου και σύμφωνα με τους κανόνες, αν και έχουμε σταθερό ωροσκόπο, όταν ο Κυβερνήτης της Χρονιάς είναι σε μεταβλητό ζώδιο, πρέπει να δούμε συμπληρωματικά και τον χάρτη της Φθινοπωρινής ισημερίας για το β΄ μισό του έτους.
Ο Άρης από μόνος του στην εγκόσμιο αστρολογία σημειοδοτεί το στρατό, την αστυνομία και τα σώματα ασφαλείας, τις φωτιές και την πυροσβεστική, τους εργάτες στην βιομηχανία μετάλλου και σε ό,τι έχει σχέση με μεταλλικές κατασκευές, τις απεργίες, τις αντιδράσεις, εργατικές και εργασιακές διεκδικήσεις και πολεμικά γεγονότα. Είναι λοιπόν ένας δύσκολος πλανήτης για να τον έχουμε ως κυβερνήτη της χρονιάς.
Γεγονός αποτελεί ότι αυτός, ο εγγενώς προβληματικός πλανήτης πρακτικά βρίσκεται στον 8ο οίκο που παραδοσιακά ονομάζεται «Αργός» και αποτελεί την Πύλη για τον «θάνατο». Μας προϊδεάζει για αντιμετώπιση ακραίων καταστάσεων και οριακών εμπειριών, φόβων, εγκλημάτων, απωλειών, θλίψης, χρεών, ένδειας, κατασπατάλησης του σωρευμένου χρήματος.
Βλέπουμε λοιπόν ότι παίρνουμε την ίδια πληροφορία, πως δηλαδή θα ζήσουμε μία δύσκολη χρονιά, από διαφορετικές πηγές, άρα πρέπει να τη λάβουμε σοβαρά υπόψιν μας.
Αυτός όμως ο Άρης κυβερνάει και τον Ήλιο που μόλις μπήκε στο ζώδιο του και με τον οποίο βρίσκεται σε σχέση αποκλίνοντος (ασύμβατου) τετραγώνου : Υπάρχει ένταση μεταξύ τους, τάση τα πράγματα να φτάσουν στα άκρα και να υπάρξει ρήξη μεταξύ όλων αυτών που σημειοδοτεί ο Άρης και αναφέραμε πάρα πάνω και εκείνων που σημειοδοτεί ο Ήλιος που γενικά αντιπροσωπεύει τον αρχηγό του κράτους, τα πρόσωπα εξουσίας και τα μεγαλοπρεπή κτίρια.
Ο Ήλιος βρίσκεται στον 4ο οίκο (πατρίδα, εθνικό έδαφος, γη καλλιεργήσιμη και ιδιόκτητη, ακίνητα, σοδειές, ορυκτός πλούτος, αντιπολίτευση, εξεγερμένες ομάδες) και μας υποδεικνύει πού θα συγκεντρωθούν οι ενέργειες μας και η δράση μας κατά τον χρόνο αυτό.
Ο Άρης όμως στον συγκεκριμένο χάρτη, πέραν των όσων ήδη αναφέραμε, κυβερνάει τον ωροσκόπο (με συγκυβερνήτη όμως τον Δία, διότι στο σύστημα Alcabitius υπάρχει εμπεριεχόμενο ζώδιο μέσα στον 1ο και τον 7ο οίκο, πράγμα εξαιρετικά σημαντικό, όπως θα πούμε στη συνέχεια), δηλαδή την χώρα, τον λαό της και την κατάσταση της υγείας και της ευημερίας του, αλλά και τον 5ο οίκο που αναφέρεται στα παιδιά, την δυνατότητα και το ρυθμό αναπαραγωγής και την διασκέδαση, ευχαρίστηση και χαρά που αισθανόμαστε.
Ο Ήλιος, αντίστοιχα, πέραν των όσων ήδη αναφέραμε, σε αυτόν τον χάρτη κυβερνάει και τον 9ο οίκο που αντιπροσωπεύει τη Δικαιοσύνη και τα Δικαστήρια, το διεθνές εμπόριο, τις διεθνείς μεταφορές και επικοινωνίες, τον τουρισμό, την Εκκλησία και τα πανεπιστήμια και την Ακαδημαϊκή κοινότητα. Δεδομένης της σχέσης του Ηλίου με τον Άρη, ας ετοιμαστούμε λοιπόν να δούμε συγκρούσεις ανάμεσα σε αυτά.
Ο Άρης, εκεί που βρίσκεται δεν έχει δικές του εξουσίες. Βρίσκεται όμως σε αμοιβαία υποδοχή με τον κυβερνήτη του Ερμή, πράγμα που τον καθιστά αρκετά ισχυρό, ώστε να μπορεί να διεκδικήσει την «ικανοποίηση» των αιτημάτων του. Το γεγονός ότι βρίσκεται σε σύνοδο με τον βόρειο δεσμό του Δία τον ενδυναμώνει περαιτέρω.
Ο Δίας, όπως είπαμε, είναι συγκυβερνήτης του ωροσκόπου, δεδομένου του εμπεριεχόμενου ζωδίου του Τοξότη στον 1ο οίκο: ο κόσμος δυσκολεύεται να εκφράσει αυτά που περνάει και για να επιβιώσει, προσπαθεί να «διασκεδάσει τις εντυπώσεις». Το ότι η είσοδος του Ήλιου στον Κριό γίνεται σε ώρα Δία ενισχύει αυτό το μοτίβο. Το γεγονός ότι και ο Άρης που είναι κυβερνήτης της Χρονιάς βρίσκεται και αυτός μέσα σε εμπεριεχόμενο ζώδιο, μας δείχνει ότι δεν θα μπορέσει εύκολα να επιτύχει τους στόχους του, αλλά θα υπάρξουν πολλές προσπάθειες περιορισμού του.
Μετά του πλανήτες που ήδη αναλύσαμε, το επόμενο σημαντικό σώμα που εξετάζουμε σε έναν χάρτη Εισόδου είναι η Σελήνη. Στον χάρτη αυτό την συναντάμε στους Ιχθύς, σε βαλσαμική φάση, να πηγαίνει να συναντήσει τον Ήλιο και να ολοκληρώσει τον κοσμικό τους κύκλο. Φλεγματικό, δηλαδή κρύο και υγρό το ζώδιο των Ιχθύων, στο οποίο βρίσκεται η Σελήνη, κρύα και υγρή και η φάση στην οποία βρίσκεται. Η Σελήνη αντιπροσωπεύει τον απλό λαό, τις γυναίκες, τα πλήθη, τα θέματα επικαιρότητας καθώς και την επάρκεια του νερού και το σύστημα ύδρευσης. Βρίσκεται και αυτή στον 4ο οίκο και συγκλίνει προς τον Ποσειδώνα με σύνοδο και τον Άρη με τετράγωνο.
Ο Ποσειδώνας βρίσκεται και αυτός στον 4ο οίκο και πέραν της υγρής, ομιχλώδους και διαβρωτικής φύσης του, στην πολιτική αστρολογία συμβολίζει απώλειες, οικονομικές απάτες και «σχήματα πυραμίδας», παράνομες επιχειρήσεις, γενικευμένη απογοήτευση, αλλά και τα κινήματα της Αριστεράς. Συγκλίνοντας λοιπόν η Σελήνη πρώτα σε αυτόν, καταλαβαίνουμε τι είναι αυτό που ενεργοποιεί και γειώνει επάνω στον κόσμο. Το γεγονός ότι η Σελήνη σε αυτόν τον χάρτη είναι κυβερνήτρια του 8ου οίκου και βρίσκεται στον 4ο οίκο, μας προϊδεάζει για φόρους και δασμούς επί της γης και άλλα οικονομικά βάρη που θα πέσουν πάνω στον λαό.
Το τετράγωνο που ακολουθεί με τον Άρη είναι, κατ’ εμέ, ακόμα πιο δύσκολο γιατί δείχνει σύγκρουση ανάμεσα στις διάφορες κοινωνικές ομάδες και κατακερματισμός τους ο οποίος δεν βοηθάει στην πραγματοποίηση τους κοινού τους στόχου.
Γενικά, την κατάσταση μια χώρας και του λαού της, την δείχνουν ο Ωροσκόπος, ο Κυβερνήτης του έτους και η Σελήνη, τους οποίους μόλις αναλύσαμε. Και οι τρεις μας δίνουν την ίδια πληροφορία για τα γεγονότα που έρχονται.
Ας δούμε όμως και τον Ερμή, και ως σημειοδότη εμπορίου, επικοινωνιών και μεταφορών, ΜΜΜ και ΜΜΕ, αλλά και ως συγκυβερνήτη του 7ου οίκου (διεθνείς σχέσεις, συμμαχίες, εχθροί) και κυβερνήτη του μεσουρανήματος (εξουσία, κυβέρνηση, διασημότητες, δείκτες απασχόλησης και ανεργίας). Ο Ερμής βρίσκεται και αυτός στον 4ο οίκο (όλη αυτή η συγκέντρωση σωμάτων στον 4ο, μαζί με τα Φώτα, είναι ενδεικτική των τομέων ενδιαφέροντος για την χρονιά που διανύουμε), στην 03ο.24΄Διδύμων, σε αμοιβαία υποδοχή με τον Άρη, που βρίσκεται στους Διδύμους, δική του ημερήσια κατοικία.
Ο Ερμής όμως είναι καμένος, όπως λέμε, δηλαδή σε σύνοδο με τον Ήλιο ο οποίος καλύπτει το φως του και δεν μας αφήνει να το δούμε, πράγμα που έχει άμεσο αντίκτυπο στα θέματα που κυβερνάει. Επιπλέον, ο Ερμής βρίσκεται σε κόντρα αντισκιά (οριακή) με τον Ποσειδώνα, η οποία θα ολοκληρωθεί την επόμενη μέρα με την Νέα Σελήνη: δεν υπάρχει απλά ανειλικρίνεια και συσκότιση στα θέματα και τους οίκους που κυβερνάει ο Ερμής, αλλά και σκόπιμη παραπλάνηση, η οποία θα κορυφωθεί με την Νέα Σελήνη που ακολουθεί. Επιπλέον ο Ερμής είναι σε σύνοδο με τον Deneb Kaitos, έναν απλανή αστέρα του αστερισμού του Κήτους, φύσης Κρόνου, ο οποίος περιορίζει ακόμα περισσότερο τη δράση του Ερμή.
Η Αφροδίτη βρίσκεται στον 6ο οίκο (στρατός, σώματα ασφαλείας, δημόσιοι υπάλληλοι, εργατικά συνδικάτα, υπηρεσίες υγείας και νοσοκομεία, επιδημίες) στο δικό της ζώδιο τον Ταύρο και σε σύνοδο ιδιομοιρίας με τον βόρειο δεσμό της Σελήνης, αλλά και σε κλειστή σύνοδο με τον δικό της βόρειο δεσμό: Επιχειρεί να βοηθήσει όσο γίνεται αμβλύνοντας τις αντιθέσεις, αλλά ο οίκος στον οποίο βρίσκεται, της Κακής Τύχης, δεν βοηθάει καθόλου την προσπάθεια της αυτή και τελικά καταλήγει να προσαρμόζεται εκείνη για να διατηρήσει κάποια από τα κεκτημένα της.
Ο Δίας βρίσκεται στον Κριό και τον 5ο οίκο, και γενικά κυβερνάει ανώτατους δικαστικούς, ανώτατο κλήρο, πανεπιστημιακούς και ακαδημαϊκούς, τραπεζίτες και τον εθνικό πλούτο. Σε αυτόν τον χάρτη επίσης κυβερνάει τον 4ο οίκο και συγκυβερνά, μετά τον Άρη τον 1ο οίκο. Αυτό το οποίο όμως πρέπει να σημειώσουμε είναι ότι ενώ κατά την ώρα που γίνεται η είσοδος του Ήλιου στον Κριό, ο Δίας είναι επιφαίνων αλλά δυτικός, και σε λιγότερο από 2 μέρες μπαίνει κάτω από τις ακτίνες του Ηλίου και γίνεται ύπαυγος, καθώς εξαφανίζεται από το ουράνιο στερέωμα και πηγαίνει για κάψιμο, δηλαδή υποβαθμίζεται και τελικά δεν μπορεί να φέρει ούτε αυτά που αρχικά υπόσχεται.
Ο Κρόνος βρίσκεται στις πρώτες μοίρες των Ιχθύων, στο έλεος της Αφροδίτης, του Δία και του Άρη, με τον οποίο, ενώ βρίσκονται σε ζώδια τετραγώνου, από την επόμενη κιόλας μέρα θα αποκτήσουν σχέση (ασύμβατου) τριγώνου. Είναι στον 3ο οίκο που σχετίζεται με τις μεταφορές, τις επικοινωνίες, τις συγκοινωνίες, τα μέσα ενημέρωσης (Τύπο και Κανάλια) και κοινωνικής δικτύωσης, την κατώτερη και μέση εκπαίδευση. Ο ίδιος ο Κρόνος σημειοδοτεί τους ηλικιωμένους, τους ανθρώπους χαμηλού εισοδήματος, τους δείκτες θνητότητας, το κρατικό πένθος, τα παντός είδους ορυχεία και τους εργαζόμενους σε αυτά, αλλά και του γαιοκτήμονες και τους εργάτες της γης.
Σε αυτόν τον χάρτη έχει τη διακυβέρνηση του 2ου οίκου (έσοδα της χώρας, τράπεζες, χρηματοπιστωτικό σύστημα, χρηματιστήριο), και του 3ου οίκου. Καταλαβαίνουμε ότι σε αυτούς τους τομείς η επίδρασή του θα είναι ανασταλτική και περιοριστική.
Αν τώρα δούμε και τον κλήρο της Τύχης, τον βρίσκουμε στον 1ο οίκο, στον Τοξότη, σε κυβέρνηση Δία, ο οποίος τον βλέπει με τρίγωνο, πράγμα αρχικά θετικό, μόνον που, όπως είπαμε, σε λιγότερο από 2 μέρες ο Δίας μπαίνει κάτω από τις ακτίνες του Ηλίου, οπότε θεωρείται προβληματικός. Έτσι ο Κλήρος της Τύχης μένει με την ζωδιακή αντίθεση που δέχεται από τον Άρη και το ζωδιακό τετράγωνο που δέχεται από τον Κρόνο, που σημαίνει πως ούτε εκείνος είναι ιδιαίτερα υποσχόμενος για αυτήν τη χρονιά, παρά το αρχικά θετικό του πρόσημο.
Έχοντας εξετάσει τον κύριο χάρτη εισόδου, ας περάσουμε να δούμε εν τάχει και τον δωδεκατημοριακό χάρτη, να δούμε τι επιπλέον πληροφορίες μπορούμε να αντλήσουμε και πώς τελικά διαμορφώνεται αυτός ο χάρτης:
Τα πλέον επιλήψιμα στοιχεία που βλέπουμε είναι η αντίθεση της δωδεκατημοριακής σελήνης προς τον Δία (υπεραισιοδοξία, αφέλεια, κατασπατάληση πόρων), το τετράγωνο ιδιομοιρίας του δωδεκατημοριακού Ποσειδώνα προς τον Ερμή (απουσία ρεαλισμού, ψευδείς αντιλήψεις, εσφαλμένες εκτιμήσεις, απόπειρες εξαπάτησης) και η σύνοδος ιδιομοιρίας του δωδεκατημοριακού Κρόνου με την Σελήνη του χάρτη, δηλαδή με τον λαό (περιορισμός, «σφίξιμο», διάψευση προσδοκιών, κατάθλιψη).
Ας συγκεντρώσουμε τώρα ό,τι έχουμε πει μέχρι στιγμής, για να τα συνοψίσουμε:
- Η Ενέργεια που αρχικά θα νιώσουμε θα είναι πολύ θετική και θα μας παρακινήσει να θέσουμε νέους στόχους, να διακόψουμε προηγούμενες πρακτικές, να επιδιώξουμε να βελτιώσουμε τη θέση μας και να διεκδικήσουμε δυναμικά την ανεξαρτησία μας.
- Πολύ γρήγορα θα μείνουμε από ενέργεια, καθώς θα παρατηρούμε ότι οι κινήσεις μας δεν φέρνουν τα προσδοκώμενα αποτελέσματα. Στη συνέχεια, θα καταφέρουμε να διακρίνουμε την ομίχλη, τους καπνούς και του παραμορφωτικούς καθρέφτες, και θα αντιληφθούμε ότι εκείνοι τους οποίους εμπιστευτήκαμε να μας «οδηγήσουν» είναι στην πραγματικότητα ταχυδακτυλουργοί που κάνουν εξαιρετικά τρικ, δεν είναι όμως «μάγοι» για να αλλάξουν την πραγματική κατάσταση.
- Θα ακολουθήσει αβεβαιότητα, απογοήτευση, θλίψη, αδυναμία, ένα αίσθημα παράδοσης. Θα υπάρξει θυμός που θα ξεσπάσει, οδηγώντας και σε κάποια βίαια επεισόδια.
- Ακόμα μία φορά θα αντιληφθούμε ότι οι «φίλοι» μας μπορεί να μην είναι ακριβώς φίλοι μας.
- Το υπέδαφος και ο φυσικός πλούτος της χώρας θα έρθουν και πάλι στο προσκήνιο ως πιθανές πηγές εισοδήματος, δεν θα αποδώσουν όμως τα αναμενόμενα, τουλάχιστον αυτή τη στιγμή.
- Σε όλο το διάστημα, θα χρειαστεί μεγάλη προσοχή στις ειδήσεις που μαθαίνουμε καθώς και στις «εμπιστευτικές πληροφορίες» που μας διοχετεύονται. Η κατάσταση στη ενημέρωση αλλά και στα social media θα είναι κυριολεκτικά «η χαρά του Πινόκιο». Αυτό που αξιολογώ ως εξαιρετικά πρωτότυπο είναι πως η λανθασμένη/ ψευδής ενημέρωση θα φτάσει και θα επηρεάσει μέχρι και τα ίδια τα κόμματα, τόσο το κυβερνών, όσο και τα αντιπολιτευόμενα.
- Οι «πόντοι» τους οποίους δείχνουν να κερδίζουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, μείζονας και ελάσσονας, δεν δείχνουν να τα ωφελούν ιδιαίτερα, με εξαίρεση ίσως κάποια ακροδεξιά κόμματα (ο 4ος οίκος πάντα σχετίζεται με το παρελθόν και κάποιοι φαίνονται να νοσταλγούν τις εποχές που πιστεύουν ότι κοιμόντουσαν με «ανοιχτά παράθυρα»), ενώ το κυβερνητικό κόμμα παραμένει σε κατάσταση σύγχυσης, κρύβοντας τις προθέσεις του για θέματα διεθνών συνεργασιών και συνθηκών.
- Το τραπεζικό μας σύστημα αυτή τη στιγμή (μέχρι το τέλος του καλοκαιριού) δεν δείχνει να αντιμετωπίζει πρόβλημα, αν και θα υπάρξει στέρηση εσόδων στο κράτος και μείωση των καταθέσεων. Παρά το κλίμα (τεχνητής) ευφορίας, όσο μπορείτε συγκρατηθείτε και μην προβαίνετε σε παρορμητικές αγορές.
Οι πιο πιθανές περίοδοι ενεργοποίησης αυτού του χάρτη είναι η Νέα Σελήνη (21/3) που γίνεται την επόμενη κιόλας μέρα από την Είσοδο του Ήλιου στον Κριό, η Νέα Σελήνη του Ιουνίου (18/6) που φέρνει τα Φώτα επάνω στον Άρη αυτού του χάρτη και το μεσουράνημα πάνω στον ωροσκόπο της Εισόδου, η Νέα Σελήνη του Ιουλίου (17/7) και η Νέα Σελήνη του Σεπτεμβρίου (15/9).