Τα πάνω και τα κάτω των ζωδίων σήμερα 26 Μαρτίου. 

Τα πάνω και τα κάτω των ζωδίων σήμερα 26 Μαρτίου

Επιτέλους σήμερα οι Κριοί αρχίζουν και χαλαρώνουν απο τις εντάσεις του παρελθόντος και μπορούν να οργανώσουν καλύτερα τη ζωή τους. Για τους Αιγόκερους όμως είναι μία μέρα εντάσεων και πιέσεων που θα πρέπει να διαχειριστούν.  Το ίδιο και ο Καρκίνος μέσα στο σπίτι θα πρέπει να προσέξει ξαφνικές εντάσεις. 

Θετική η Ημέρα για Διδύμους και Ταύρους με δυνατότητες να φτιάξουν τη ζωή τους με εποικοδομητικό τρόπο ενώ οι Ιχθύες έχουν ξαφνικά έξοδα που θα τους πιέσουν στη καθημερινότητα τους.  

Οι Υδροχόοι έχουν καλή διάθεση και μπορούν να αλλάξουν πολλά που είχαν πιεστεί στη ζωή τους και οι Λέοντες ίσως εκνευριστούν με κάποιες συζητήσεις αγαπημένων προσώπων τους. 

Οι Τοξότες έχουν ευκαιρίες για φλερτ ενώ ήσυχα φαίνεται να είναι τα πράγματα σήμερα για τους περισσότερους Σκορπιούς, Ζυγούς και Παρθένους.

Διαβάστε επίσης:

 To ζήτημα του γάμου – διαζυγίου κατά Sepharial. Mάθε να βρίσκεις το γάμο και το διαζύγιο

Μέθοδοι ανάλυσης χάρτη

Μέρος της μελέτης πηγών της αστρολογίας 

Ο Sepharial, είναι ίσως από τους πιο σπουδαίους αστρολόγους, που έζησαν μεταξύ του 19ου  και 20ου  αιώνα. Ο ίδιος, σαφώς κατά τις επιταγές της εποχής του, δεν ήταν απλά ένας αστρολόγος. Είχε σπουδάσει φαρμακευτική, αλλά ασχολήθηκε με την αριθμολογία, την ψυχολογία, τις ανατολικές γλώσσες, τη μεταφυσική και ιδιαίτερα με τα αστρικά ταξίδια. 

Υπήρξε ιδρυτικό μέλος της Θεοσοφίας στην Αγγλία και στενός φίλος της Μπλαβάτσκυ. Αργότερα, σαφώς και επηρέασε τον Alan Leo και την Αλίκη Μπέιλυ και θεωρείται ο πρώτος που χρησιμοποίησε τη Μαύρη Σελήνη ή αλλιώς Λίλιθ στο χάρτη. Πέρα από τα πολλά βιβλία του περί αστρολογίας, ασχολήθηκε και με άλλα θέματα, όπως η αστρονομία και τα μαθηματικά. Σε αυτό το άρθρο, καλούμαστε να αναλύσουμε τις απόψεις του Sepharial για το γάμο.

Από εκείνη την εποχή σαφώς άρχισε να παρατηρείται η κρίση στο ιδανικό του γάμου, (πιστεύω πως η κρίση στο γάμο ξεκίνησε όταν επιτέλους η γυναίκα, το μισό απαραίτητο για το γάμο, απέκτησε τη δυνατότητα να μιλήσει) και σαφώς μιλάει και για το ιδανικό που υπάρχει, που πολλές φορές για κάποιο κόσμο κι ιδιαίτερα για τις γυναίκες καταντά εμμονή.

Πολλά απο αυτά που λέμε μπορείτε να τα δείτε στον αστρολογικό χάρτη μας για να έχετε το χάρτη έτοιμο να δείτε τα κριτήρια: Αστρολογικός Χάρτης – Χρήστος Άρχος (christosarchos.gr)

 Σημασία στα φώτα

Ο Sepharial, θεωρεί ότι τα φώτα στο χάρτη ενός ατόμου, μπορούν να μας βοηθήσουν να καταλάβουμε, αν κάποιο άτομο έχει καλό γάμο. Σύμφωνα με τον ίδιο, όταν τα φώτα είναι σε σύνοδο, εξάγωνο ή τρίγωνο και με καλές όψεις, τότε έχουμε συνήθως ένα καλό γάμο. Αυτό σημαίνει, ότι για να έχει ένα άτομο έναν καλό γάμο, θα πρέπει κυρίως ο Ήλιος και η Σελήνη του, να είναι σε στοιχεία που συμφωνούν μεταξύ τους. Δηλαδή η Φωτιά με τον εαυτό της και με τον αέρα και ο Αέρας με τον εαυτό του και με την Φωτιά. Το ίδιο και με τη Γη και το Νερό.

 Ο 7ος  οίκος

Πολύ σημαντικό που θα πρέπει να αναφέρουμε, είναι ότι ο Sepharial, από τότε κατανοούσε την νομική υπόσταση που έχει ο 7ος  οίκος σε ένα γάμο και όχι απαραίτητα την πνευματική ένωση, κάτι που είχαμε καυτηριάσει και στο άρθρο μου «Ο Γάμος και η επίτευξή του» στο myhoroscope.

Για τον αστρολόγο, ένας πετυχημένος γάμος θα πρέπει στον 7ο  οίκο του ατόμου να έχει  τον Δία ή τη Σελήνη. Ο ίδιος, δεν ακυρώνει την πιθανότητα ενός καλού γάμου κι όταν υπάρχουν πλανήτες όπως ο Κρόνος, ο Άρης, ο Ουρανός  κι ο Ερμής, αρκεί για τους άνδρες να έχουν καλές όψεις με τη Σελήνη και για τις γυναίκες να έχουν καλές όψεις με τον Ήλιο τους.

Σύμφωνα πάντα με τον αστρολόγο, ο Δίας φέρνει ένα τυχερό σύντροφο, γενναιόδωρο και με καλή οικονομική κατάσταση και η Αφροδίτη κάποιον ευγενή, καλόκαρδο και με καλά αισθήματα. Ο Κρόνος σε καλές όψεις στον 7ο  οίκο, μπορεί να φέρει έναν προσεκτικό και υποστηρικτικό σύντροφο, αλλά όταν ο Άρης, αναφέρει, είναι σε καλή όψη με τον Κρόνο σε μία γυναίκα, μπορεί να σημαίνει ότι θα παντρευτεί κάποιον χήρο. Ο Άρης μπορεί να φέρει κάποιον φιλόδοξο και ενεργητικό σύντροφο.

Όταν υπάρχει ο Ήλιος και η Σελήνη σε καλές όψεις στον 7ο οίκο, σημαίνει ότι το άτομο θα κάνει καλό γάμο. Όταν τα φώτα δεν έχουν καλές σχέσεις μεταξύ τους, είναι δηλαδή σε τετράγωνο μεταξύ τους, Πανσέληνο ή Σύνοδο και με κακές όψεις με άλλους πλανήτες, τότε μπορεί να υπάρχει ασυμφωνία χαρακτήρων και δυσκολία στο γάμο.

Αναφέρει ότι ένας Ποσειδώνας στον 7ο οίκο, μπορεί να φέρει ψευδαισθήσεις και λανθασμένους συντρόφους και δύσκολες σχέσεις. Ένας Ουρανός στον 7ο οίκο, μπορεί να φέρει με κακές όψεις, ένα δύσκολο σύντροφο κι ένα γρήγορο διαζύγιο. Ο αστρολόγος συνεχίζει και αναφέρει ότι ο Κρόνος , ο Άρης ακόμη και ο Δίας και η Αφροδίτη, με αρνητικές όψεις στον 7ο  οίκο, μπορούν να φέρουν ένα κακό γάμο.

 Μισογυνισμός 

Ο αστρολόγος, κάνει ιδιαίτερη μνεία για τον μισογυνισμό και την αποφυγή σχέσεων για έναν άνδρα κι αναφέρει ότι αυτό συνήθως συμβαίνει, όταν έχουμε δυνατό Κρόνο που να έχει άσχημη όψη με την Αφροδίτη. Σε μία γυναίκα, θα μπορούσε να εκφραστεί αν ο Κρόνος ήταν δυνατός και είχε σχέση με τον Άρη σε κακή όψη.

 Το τρίτο τεταρτημόριο

Ο αστρολόγος αναφέρει ότι ο 4ος οίκος, ιδιαίτερα, αλλά και ο 5ος  και ο 6ος οίκος, όταν έχουν τον Ήλιο ή τη Σελήνη ή τον Ερμή ή την Αφροδίτη σε δύσκολες όψεις με Ποσειδώνα , Ουρανό, Κρόνο και Άρη,  έχουμε δύσκολη ζωή μέσα στο σπίτι, όταν το ζευγάρι παντρευτεί, ενώ όταν ο Δίας, η Αφροδίτη, ο Ήλιος, η Σελήνη κι ο Ερμής είναι σε καλές όψεις με Δία και Αφροδίτη, το σπίτι θα έχει ηρεμία κι ο γάμος θα είναι ιδιαίτερα θετικός.

 Πολλαπλοί γάμοι 

Για τον αστρολόγο, πολλαπλούς γάμους έχουμε, όταν το κατερχόμενο (ακμή 7ου  οίκου) είναι στα εξής ζώδια: Διδύμους, Τοξότες, Ιχθύες. Επίσης, αναφέρει ότι μία γυναίκα μπορεί να έχει πολλαπλούς γάμους, όταν πάει μετά τη γέννηση να κάνει η Σελήνη πολλές όψεις, ιδιαίτερα αν βρίσκεται στους Διδύμους, Τοξότες και Ιχθύες.

Επίσης όταν υπάρχουν πλανήτες στον 7ο  ή στον 3ο  οίκο κι η Σελήνη κάνει πρώτη όψη με οποιοδήποτε άλλον πλανήτη μετά τη γέννηση.

 Συμβουλευτικός χαρακτήρας

Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε, ότι πάνω από όλα ο Sepharial, είναι άνθρωπος της εποχής του,  που σημαίνει ότι πολλοί από τους τρόπους που κατανοούσε τον κόσμο, άνηκαν στον δικό του κόσμο. Για παράδειγμα, σε μία δύσκολη σχέση, δεν έχει να προτείνει πολλά πέρα από την υπομονή και την σοβαρότητα / ωριμότητα που χρειάζεται κάποιος να δείξει σε μία τέτοια κατάσταση. Σε ένα παράδειγμά του, αναφέρει επίσης, ότι η Σελήνη κάνει σύνοδο με τον Ποσειδώνα και πως αυτή η όψη είναι χαρακτηριστική λανθασμένων επιλογών σε συντρόφους.

 Ο ρόλος του Ποσειδώνα 

Ο Ποσειδώνας, εκείνη την εποχή ήταν κάτι καινούριο στον κόσμο και βέβαια ήταν λογικό όπως πάντα, ακόμη και οι αστρολόγοι κάθε τι καινούριο να το δαιμονοποιούν  λίγο παραπάνω από ότι πρέπει. Ο ίδιος αναφέρει, ότι όταν ο Ποσειδώνας συνδέεται με θέματα γάμου, έχουμε χαοτικές σχέσεις, με δυσκολίες πολλές και εξαπάτηση, παρόλα αυτά αναφέρει ότι οι συναρπαστικές σχέσεις συνήθως εμπεριέχουν τη σύνοδο Ερμή – Ποσειδώνα.

 Αφροδίτη – Άρης 

Εκτός από τα φώτα, ο αστρολόγος αναφέρει ότι μία δύσκολη, σε όψεις, Αφροδίτη για τον άνδρα, μπορεί να οδηγήσει σε πολύ δυσάρεστες σχέσεις με τις γυναίκες. Ενώ για την γυναίκα μία δυσάρεστη σχέση του Άρη με άλλους πλανήτες, μπορεί να οδηγήσει σε πολλά προβλήματα. Σε αυτό μάλιστα το επίπεδο αναλύει και τον γενέθλιο χάρτη της φίλης του, Μπλαβάτσκυ.

 Συναστρία

Στο τελευταίο μέρος των αφορισμών του, ο Sepharial, αναφέρει ότι όταν η Αφροδίτη του ενός είναι σε καλή σχέση με τον Άρη του άλλου βοηθά στο να μπορέσει να υπάρξει έλξη. Τέλος, ιδιαίτερα δύσκολο θεωρεί να υπάρξει μία καλή σχέση όταν τα φώτα των δύο ατόμων έχουν δύσκολες όψεις καθώς η σχέση δεν μπορεί να αναπτυχθεί.

Επίλογος 

Όπως αναφέραμε και πριν ο Sepharial,  ήταν ένας πολύ καλός αστρολόγος, αλλά πάντα ήταν ένας άνθρωπος της εποχής του. Σήμερα κατανοούμε ότι το φαινόμενο του γάμου και της σχέσης είναι κατά πολύ πιο πολύπλοκο. Σίγουρα όμως οι αφορισμοί του, βοηθούν ένα μαθητή αστρολογίας που είναι στην αρχή του, να έχει ένα πρώτο μπούσουλα χωρίς όμως να σημαίνει ότι από εδώ μπορούμε να έχουμε την απόλυτη αλήθεια.

Μην ξεχνάμε ότι όταν γράφτηκε το βιβλίο, ο Πλούτωνας δεν είχε ακόμα ανακαλυφθεί και πολλά από τα παραδείγματα που έχει στο συγκεκριμένο βιβλίο του θα μπορούσαν να είχαν εξηγηθεί πολύ καλύτερα με την παρουσία του, πόσο μάλλον αν γνώριζε την παρουσία της Έριδας, της Σέντνα και της Δήμητρας.

Εν κατακλείδι, χρησιμοποιείστε τους αφορισμούς του Sepharial, μόνο σαν ένα πρώτο βοήθημα κατανόησης μιας σχέσης και έπειτα αφότου αποκτήσετε τις βασικές αυτές γνώσεις, μπορείτε να περάσετε στο επόμενο επίπεδο. Σαφώς όταν οι περισσότεροι θετικοί αφορισμοί υπάρχουν σε ένα χάρτη, αυξάνονται κατά πολύ οι πιθανότητες να πάει όντως καλά μία σχέση αλλά το αντίθετο θα συμβεί, όταν οι αρνητικοί αφορισμοί υπάρχουν κατά πολύ στο χάρτη.

Σας παραθέτουμε έναν αναλυτικό πίνακα για να τα έχετε όλα συγκεντρωμένα.

To ζήτημα του γάμου – διαζυγίου κατά Sepharial. Mάθε να βρίσκεις το γάμο και το διαζύγιο! – Χρήστος Άρχος (christosarchos.gr)