Καρμικές Προβλέψεις Απριλίου 2023: Σχέσεις του Ύψους και του Βάθους!

Καρμικές Προβλέψεις Απριλίου 2023: Σχέσεις του Ύψους και του Βάθους!

Κάθε αιτία έχει και ένα αποτέλεσμα (νόμος της φυσικής)

Για κάθε δράση υπάρχει μια ίση και αντίθετη αντίδραση (σερ Ισαάκ Νεύτων). 

Είσαι αυτό που σκέφτεσαι, διότι έγινες αυτό που σκέφτηκες (Βούδδας).

‘Ο,τι σπέρνεις, θερίζεις (ελληνική παροιμία).

Με όλες τις παραπάνω θέσεις μπορούμε να εκφράσουμε τον Νόμο του Κάρμα, το σύνολο των ενεργειών και σκέψεων του καθενός μας και των αποτελεσμάτων που έχουν επάνω στον καθένα μας.  Θεμέλιο στο νόμο του Κάρμα είναι η πεποίθηση της (μετ)ενσάρκωσης και ότι καθένας βιώνει διαδοχικές ενσαρκώσεις στις οποίες κουβαλάει βιώματα και εμπειρίες που πρέπει να αντιμετωπίσει προκειμένου να προχωρήσει στις επόμενες. Κάθε ενσάρκωση είναι μια νέα ευκαιρία διαχείρισης παλαιών φορτίων και μια πρόσκληση αντιμετώπισης νέων προκλήσεων μέχρι το άτομο να φθάσει στην απόλυτη ενσάρκωση με το Ένα, το Όν, την Αρχή.

Ας δούμε πού μπορούμε σε αυτό το αέναο ταξίδι ενσαρκώσεων να σταθούμε και να κοιτάξουμε πίσω μας μια στιγμή, να πάρουμε μια ανάσα, για να γυρίσουμε ξανά μπροστά και να συνεχίσουμε την πορεία μας. Το φως που μας οδηγεί εδώ είναι η χλωμή Σελήνη, που δεν είναι άλλο από τον συναισθηματικό μας κόσμο, το εσωτερικό κρυμμένο «είναι» μας που σμιλεύεται με κάθε σκέψη και ενέργεια μας όταν αντιδρούμε σε κάθε ερέθισμα της ζωής.  

Καθώς η Σελήνη περιστρέφεται γύρω από τη Γη, η πορεία της στον ουράνιο θόλο συναντάει την πορεία του Ήλιου σε δύο σημεία, ένα στο βορρά και ένα στο νότο, σημειώνοντας εκεί τον Βόρειο και τον Νότιο Δεσμό της Σελήνης.  Και εδώ οι Δεσμοί της Σελήνης είναι τα κλειδιά για τη διαδρομή.

Η θέση του Βόρειου Δεσμού σε ένα γενέθλιο χάρτη σηματοδοτεί τον στόχο της ζωής μας, ενώ αυτή του Νότιου Δεσμού δείχνει το εφαλτήριο, την στενωπό από όπου περάσαμε, όπου στηριχθήκαμε και τα «προικιά» που κουβαλάμε μαζί μας, άλλα κατάλευκα και άθικτα έτοιμα προς χρήση, άλλα ταλαίπωρα, βρόμικα με ανάγκη μεγάλης κάθαρσης ή και επισκευής.

Τον Απρίλιο ο Βόρειος Δεσμός βρίσκεται στις 4ο 16’ Ταύρου και ο Νότιος Δεσμός στις 4ο 16’ Σκορπιού, πάντα σε ανάδρομη πορεία.  Η έκφραση της αρμονίας της φύσης, η εκδήλωση της ομορφιάς, η ενίσχυση κάθε υλικής πτυχής της ζωής είναι τα κυρίαρχα στοιχεία αυτή την εποχή. Γείωση, απαλλαγή από το άγχος και αυτάρκεια είναι οι στόχοι.  Η έκλειψη Ηλίου στις 20 Απριλίου στο ζώδιο του Κριού είναι η πρώτη στον άξονα Κριού – Ζυγού και εγκαινιάζει την εποχή των εκλείψεων του έτους.

Από την Αλεξάνδρα Καραλή

Καρμικές Προβλέψεις Απριλίου 2023: Σχέσεις του Ύψους και του Βάθους! 3

Ας δούμε πως θα κυλήσει και τι υπόσχεται ο μήνας Απρίλιος για καθένα από τα δώδεκα ζώδια.

ΚΡΙΟΣ

 Δυναμική για να λύσετε οικονομικά ζητήματα ή θέματα σπιτιού υπόσχεται το ξεκίνημα του μήνα για εσάς. Θα έχετε την ευκαιρία να κουβεντιάσετε σοβαρά θέματα τόσο με συγγενείς, αδέλφια ή και πολύ στενούς συνεργάτες για κάτι που σας απασχολεί τον τελευταίο καιρό. Σπίτι; Μεταφορικό μέσο; Διαδρομές που έχετε να κάνετε; Μιλήστε! Μοιραστείτε την έγνοια σας και προγραμματίστε πως θα κινηθείτε στο άμεσο μέλλον.  

 Ένα οικονομικό θέμα που ίσως σας έχει ταλαιπωρήσει το τελευταίο διάστημα θα βρει τη λύση του πριν τελειώσει ο μήνας. Θα έχετε την ευκαιρία για σοβαρές κουβέντες και συμβουλές που θα πάρετε από έμπειρους ανθρώπους που μπορούν να σας ευνοήσουν.

ΤΑΥΡΟΣ

 Παραμένετε οι κεντρικοί ήρωες και το μήνα αυτό με την παραμονή του Βόρειου Δεσμού στο ζώδιό σας, μέχρι το καλοκαίρι. Εκδηλώνετε δυναμική και πρωτοβουλία για νέες σχέσεις προς όλες τις κατευθύνσεις όπου θα είστε οι πρωταγωνιστές. Ιδιαίτερη εξωστρέφεια και κοινωνικότητα, ευκαιρίες να προγραμματίσετε πως θα πάτε μπροστά αφού ξεφύγετε από την ζώνη άνεσης όπου συνηθίζετε να κινείστε. Δοκιμάστε την πένα σας και στα κοινωνικά δίκτυα, προβάλετε τον καλύτερο σας εαυτό (όχι ότι δεν σας αρέσει) αλλά κρατήστε και το μέτρο που σας ταιριάζει. 

Μοιραίες γνωριμίες ή μήπως τώρα κάποιες σχέσεις σας κατασταλάζουν, σοβαρεύουν μέχρι το τέλος του μήνα και σας γειώνουν; Αρκετοί θα αποκομίσετε αίσθημα ολοκλήρωσης ή και καρμικού καλέσματος μέσα από κοινωνικά σύνολα στα οποία θα ενταχθείτε.

ΔΙΔΥΜΟΙ

 Κάποιος ανώτερος στον επαγγελματικό σας χώρο μπορεί να σας στηρίζει κρυφά και να σας βοηθήσει τώρα να προβληθείτε, μπορεί όμως έτσι να επωμισθείτε και μεγαλύτερες ευθύνες. Αυτό δεν θα περάσει απαρατήρητο, ιδίως αν φλυαρήσετε επ΄αυτού περισσότερο από ότι πρέπει.

 Ενδέχεται συγγενείς ή στενοί φίλοι να χτυπήσουν την ευαίσθητη χορδή ή και την τσέπη σας για στήριξη. Τέτοιες οικονομικές πιέσεις σας χαλούν τη διάθεση.  Και σαν παιδιά του Ερμή, θα το κουβεντιάσετε αρκετά, θα το σκεφτείτε, μπορεί να σας επηρεάσουν και να ενδώσετε. Κρατήστε και τις επιφυλάξεις σας όμως, μη παρασυρθείτε από υποσχέσεις υψηλών αποδόσεων και χάσετε, για να μη χαλάσετε εξ’ αιτίας αυτού αδελφικές σχέσεις και φιλίες.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

 Σημαντικές γνωριμίες στον επαγγελματικό σας χώρο αυτή την εποχή έρχονται να ανανεώσουν λίγο την καθημερινότητά σας. Αν νιώσετε άβολα με την ορμητικότητα που θα έχει η επικοινωνία με τα άτομα αυτά, σκεφθείτε ότι οι ευκαιρίες συχνά χτυπούν την πόρτα ελαφρά… Ακούστε, εκφραστείτε, και τώρα μπορείτε να λάβετε πληροφορίες και συμβουλές μέσω αυτών, ακόμα και νομικής φύσεως που μπορούν να σας προωθήσουν σε πιο αξιόλογα επαγγελματικά μονοπάτια.

 Ανακαλύπτετε ξανά φίλους από τα νεανικά σας χρόνια μέσα από μεγάλες κοινωνικές εκδηλώσεις (συνάντηση δεκαετίας από το λύκειο ή το πανεπιστήμιο); Εποχή για ομαδικές εκδρομές – Πάσχα, ίσως και στο εξωτερικό – και ξαφνικά βρίσκεστε ανάμεσα σε αδελφές ψυχές που κοιτάζουν τους ίδιους ορίζοντες με εσάς. Αδράξτε αυτή την ευκαιρία, μην αδρανήσετε.

ΛΕΩΝ

 Η πανσέληνος στις 6 του μήνα σας βρίσκει να εστιάζετε έντονα σε θέματα καριέρας, με πολλές συζητήσεις, διεκδικήσεις, και έξυπνους προσανατολισμούς για τα συμφέροντά σας.  Μετά από πολλή υπομονή ήρθε η ώρα για αναγνώριση που αξίζετε και άλλωστε πάντα επιζητάτε.  

 Η αφοσίωση στη δουλειά σας, καθιστά τον εργασιακό σας χώρο δόκιμο πεδίο για να καλλιεργήσετε και σημαντικές προσωπικές γνωριμίες, καθώς η προβολή σας τραβάει πολλά βλέμματα επάνω σας.

 Ταυτόχρονα πιέζεστε να τελειώσετε ανοιχτά θέματα σπιτιού (πως πάει η εαρινή ανακαίνιση…) και με τη βοήθεια κοντινών σας προσώπων να απαλλαγείτε από περιττά αντικείμενα.  Λίγο περισσότερη προσοχή σε κινδύνους φούριας, απροσεξίας ή υπερκόπωσης καθώς και σε ηλικιωμένα πρόσωπα του περιβάλλοντός σας.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

 Μια πολύ καλή στιγμή να διαχειριστείτε αποτελεσματικά θέματα σπουδών δικά σας ή των παιδιών σας – ειδικά ανώτερων – και νομικών υποθέσεων που σας απασχολούν εδώ και καιρό. Έχετε την ευκαιρία να βρείτε δημιουργικές διεξόδους σε θέματα παιδιών, είτε με τη στήριξη μεγαλύτερων ατόμων της οικογένειας, ή με την ένταξή τους σε ομαδικές δραστηριότητες που θα τους φέρουν χαρά και σε εσάς ανακούφιση.

 Μην αφήσετε να φύγουν ευκαιρίες για κάποιο ταξίδι, συνέδριο στο εξωτερικό, όπου θα ζήσετε το «τερπνόν μετά του ωφελίμου», διεκδικήστε λίγη διασκέδαση και εκτόνωση από τις υποχρεώσεις σας. Προσοχή λίγο στις σχέσεις σας, καθώς οι δικοί σας δεν σας έχουν συνηθίσει με την εικόνα «έξω καρδιά». Παρεξηγήσεις και πολυλογία μπορεί να χαλάσουν σχέσεις ετών. Μήπως όμως για μερικές ήρθε πλέον η ώρα;

ΖΥΓΟΣ

 Ώρα για δουλειά αυτό το μήνα, κόντρα στα καλέσματα της άνοιξης. Εσείς θα επενδύσετε έντονα τώρα στον επαγγελματικό χώρο, με αφοσίωση και ίσως απομονωθείτε λίγο από τον κύκλο σας. Οι συνάδελφοι θα είναι αυτόν τον καιρό οι φίλοι σας όσο κυνηγάτε καριέρα και αναγνώριση μέσα από συλλογική προσπάθεια για υψηλούς στόχους.  

 Διαθέτετε την καρτερία να ολοκληρώσετε αυτό που αρχίσατε, η κούραση όμως μπορεί να εκτονωθεί με σκληρές κουβέντες, διαφωνίες και μικρούς τσακωμούς. Αποφύγετε διαπληκτισμούς και λόγια που δεν εννοείτε, μη χάσετε πολύτιμους συνεργάτες σε στιγμές έντασης. Παραμείνετε επικεντρωμένοι στην καθημερινότητα, αν και κόντρα στη φύση σας, και δεν θα μετανιώσετε.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

 Διψάτε για νέες γνωριμίες και επαφή με ανθρώπους – οι ευκαιρίες σας δεν θα είναι λίγες αυτό το μήνα. Συγγενικά πρόσωπα, φίλοι, άτομα με κοινές ιδέες και απόψεις θα βρίσκονται κοντά σας να καλύψουν αυτή σας την ανάγκη.  Καλό θα ήταν να βάλετε προτεραιότητες και να ξεχωρίσετε τί είναι φίλος, τί είναι ερωτικός σύντροφος, τί συνεργάτης και πόσο μπορείτε να επενδύσετε σε καθέναν από αυτούς. Αποφύγετε τις γκρίζες ζώνες και τις παρεξηγήσεις για να αφήσετε κάποια μοιραία σχέση να εξελιχθεί.

 Διαθέστε χρόνο και για την οικογένειά σας, τα παιδιά σας και τον ευρύτερο κοινωνικό σας κύκλο μέσα από ομαδικά αθλήματα και δραστηριότητες στην ύπαιθρο. Θα το απολαύσετε!  Έχετε ανάγκη για εκτόνωση, αποφύγετε όμως την τάση σας να επιβάλετε τον δικό σας τρόπο σε κάθε σχέση γιατί, αντίθετα με εσάς, δεν μπορούν όλοι να διαχειριστούν τις εντάσεις που μπορεί να προκύψουν. Μέτρο λοιπόν – ο μαγνήτης σας πάντα προσελκύει.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Προκλητικός ο μήνας για εσάς, καθώς «σπίτι-δουλειά, δουλειά-σπίτι» γίνεται ο άξονας όπου πρέπει να διοχετεύσετε την ενέργειά σας. Η καθημερινότητα γίνεται πιεστική τη στιγμή που το λογισμό σας απορροφούν ανησυχίες κοινωνικού περιεχομένου και υψηλών ιδανικών.

 Εποχή που παγιώνονται καταστάσεις στον οικογενειακό χώρο, στο σπίτι και στο επαγγελματικό περιβάλλον όπου καλείσθε να δείξετε υπευθυνότητα και εργατικότητα για να αποφύγετε ξεσπάσματα και τσακωμούς. Τώρα θα αποδείξετε ότι έχετε εντυπωσιακή ικανότητα για σκληρή και αποτελεσματική δουλειά. Μεγάλη προσοχή όμως να μην αφήνετε την κούραση να καθρεφτίζεται στο τι λέτε – δεν μπορείτε να το πάρετε πίσω, και αποφύγετε να πληγώσετε τους γύρω σας με ξύλινη γλώσσα.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

 Ταξίδια, οικογένεια, διασκέδαση και ευκαιρίες για νέες σχέσεις είναι η έκπληξη του μήνα για εσάς και για τον «εαυτό» σας. Οι έγνοιες σας περιορίζονται σε θέματα αδελφών που ίσως είναι μακριά σας, και στο ότι δεν αφιερώνετε χρόνο στα καθήκοντά σας.  Είναι τώρα η ώρα να καλλιεργήσετε συναναστροφές που θα σας προσφέρουν διασκέδαση, χαλάρωση, ευκαιρία για επικοινωνία σε υψηλό επίπεδο όπου ίσως ανακαλύψετε νέα πρωτοποριακά ενδιαφέροντα.

 Θα έχετε την ευκαιρία να βρεθείτε σε πολυπληθείς συγκεντρώσεις, οικογενειακού, επαγγελματικού ή και πολιτικού ενδιαφέροντος όπου θα αποκαλύψετε μια ιδιαίτερα κοινωνική και οργανωτική πτυχή του εαυτού σας.  Νέες γνωριμίες που θα προκύψουν τώρα, θα κρατήσουν στο χρόνο βασισμένες σε σύμπτωση απόψεων και ιδεολογίας. 

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Είναι ο μήνας που θα προκαλέσει την ανεξάρτητη φύση σας. Το σπίτι, η δουλειά, η καριέρα κυριαρχούν στην καθημερινότητά σας και εκεί βρίσκετε την ευκαιρία να εκτονώσετε την κοινωνικότητά σας. Εντυπωσιακή θα είναι η αφοσίωσή σας σε θέματα οικογενειακών σχέσεων και συγγενών. Ο εργασιακός χώρος, όπου θα ανακαλύψετε αδελφές ψυχές και θα δουλέψετε ακούραστα μαζί τους για επίτευξη επαγγελματικών στόχων, κρύβει και την ευκαιρία για οικονομικά οφέλη.

 Σχέσεις πού έχουν δοκιμαστεί, έχουν φθαρεί, περνάνε το τεστ, αναθερμαίνονται και παγιώνονται.  Η δυναμική σας παραμένει όμως εγωκεντρική, ώστε να προκαλείτε διαφωνίες, επιμένοντας στις απόψεις σας, η υπευθυνότητά σας εκδηλώνεται με υπερβολή. Αφήστε χώρο και για τους άλλους.

ΙΧΘΕΙΣ

 Το στενό οικογενειακό περιβάλλον σας και οι στενοί σας φίλοι είναι το επίκεντρο σας, με υποχρεώσεις που σας καταπιέζουν τη στιγμή που θέλετε να βρεθείτε σε κοινωνικές εκδηλώσεις, να κάνετε γνωριμίες και να διασκεδάσετε. 

 Έχετε ανάγκη να κουβεντιάσετε για θέματα σημαντικά για εσάς, επιστήμη, οικονομία, πολιτική. Οι επικοινωνίες σας όμως εξαντλούνται σε θέματα τριβής, του ύψους και του βάθους σε τομείς που αυτή την εποχή τους θεωρείτε πεζούς και ανούσιους.

 Ο Κρόνος έχει μόλις φθάσει στο ζώδιό σας και σας καλεί σε σοβαρότητα, πειθαρχία και σκληρή δουλειά. Οι σχέσεις σας καλούνται να χρωματισθούν αντίστοιχα, με υπευθυνότητα, αξιόπιστους συντρόφους και στέρεες βάσεις. Μπορείτε αν το θελήσετε.