Μεσοδιαστήματα : ένα εξαιρετικά χρήσιμο και αποκαλυπτικό εργαλείο της Αστρολογίας

Μεσοδιαστήματα : ένα εξαιρετικά χρήσιμο και αποκαλυπτικό εργαλείο

  Ένα εξαιρετικά χρήσιμο και αποκαλυπτικό εργαλείο της Αστρολογίας είναι τα Μεσοδιαστήματα, η κορωνίδα της Κοσμοβιολογίας, ιδρυτής της οποίας υπήρξε ο Γερμανός αστρολόγος Reinhod Ebertin. 

  Ως Μεσοδιάστημα ορίζεται η μέση απόσταση μεταξύ δύο πλανητών, των Φώτων ή/ και σημείων, για παράδειγμα το μεσοδιάστημα ☉/☾, το οποίο είναι και το πιο σημαντικό στο γενέθλιο χάρτη. Έτσι, σχηματίζονται σημασιολογικοί άξονες με ερμηνευτική προσέγγιση τη σύζευξη των εννοιών των εμπλεκόμενων πλανητών. Αν, μάλιστα, υπάρχει κάποιος πλανήτης ή σημείο ή τα Φώτα που να βρίσκονται πάνω σε κάποιο μεσοδιάστημα, με ανοχή που δεν ξεπερνά τις 1º 30“ μοίρες, τότε αυτή η συνθήκη είναι μείζονος σημασίας και χρήζει ιδιαίτερης μελέτης, καθώς ενεργοποιείται η δυναμική του μεσοδιαστήματος. 

Από τη Μαρία Πούπουζα

Μεσοδιαστήματα : ένα εξαιρετικά χρήσιμο και αποκαλυπτικό εργαλείο της Αστρολογίας 3

  Το αποτύπωμα κάθε μεσοδιαστήματος χρωματίζεται από τη φύση των πλανητών που το σχηματίζουν, για παράδειγμα το μεσοδιάστημα ☾/♀ είναι ο άξονας της στοργής, της μητρότητας, των αισθημάτων αγάπης. Τα γεγονότα που μπορεί να εκδηλωθούν προσδιορίζονται από την υφή του πλανήτη που ταυτίζεται με το εκάστοτε μεσοδιάστημα. Αν ο πλανήτης Δίας ισούται με το μεσοδιάστημα ☾/♀  σε κάποιον γενέθλιο χάρτη, αυτό σημαίνει πως το άτομο είναι γενναιόδωρο, συναισθηματικά δοτικό και τρυφερό. Ενώ η παρουσία του Κρόνου υποδεικνύει ένα άτομο που καταπιέζεται συναισθηματικά, έχει αναστολές και φέρει το αίσθημα του ανικανοποίητου.

   Οι όψεις που χρησιμοποιούνται στην Κοσμοβιολογία είναι η σύνοδος (360ᵒ) και οι παράγωγες της 8ης Αρμονικής, δηλαδή το μισό τετράγωνο ( 45ᵒ ) , το τετράγωνο (90ᵒ) , το ενάμιση τετράγωνο (135ᵒ) και τέλος, η αντίθεση (180ᵒ). Αξίζει να σημειωθεί πως ο όρος που χρησιμοποιεί η Κοσμοβιολογία για το Ωροσκόπιο είναι «Κοσμόγραμμα». Η ανάλυση ενός γενέθλιου χάρτη με την εν λόγω μέθοδο είναι ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα, άκρως διαφωτιστική και αξιόπιστη, καθώς προσεγγίζει τη φύση, τις ικανότητες, τις όψεις του χαρακτήρα και τις πιθανότητες του πεπρωμένου κάθε ανθρώπου.

       Ακολουθεί η ανάλυση του γενέθλιου χάρτη της Amy Winehouse

Ημερομηνία γεννήσεως :14η Σεπτεμβρίου 1983 , 10:25 στην περιοχή Σάουθγκεϊτ , Λονδίνο. Ακολουθεί ο γενέθλιος χάρτης της.

Μεσοδιαστήματα : ένα εξαιρετικά χρήσιμο και αποκαλυπτικό εργαλείο της Αστρολογίας 5

   Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην περιοχή Σαουθγκεϊτ του Λονδίνου σε οικογένεια Εβραίων, χωρίς η ίδια να είναι ιδιαίτερα θρησκευόμενη. Η Amy ήταν ένα ποσειδώνιο πλάσμα, έζησε και πέθανε με τα δώρα και τα αγκάθια του πλανήτη της Φαντασίας και των Παραισθήσεων. Το – αρκετά ενεργοποιημένο – μεσοδιάστημα ☉/☾= ♆ μαρτυρά μία δύσκολη, ακαθόριστη, δυσαρμονική σχέση μεταξύ των γονιών ή ένα πιθανό χωρισμό γονιών ενός ανθρώπου. Πράγματι, οι γονείς της χώρισαν, όταν εκείνη ήταν εννέα χρόνων.

   Στη θετική του εκδοχή, αποτυπώνει την καλλιτεχνία της Amy, αφού ο Ποσειδώνας συνδέεται άμεσα με τα καλλιτεχνική δυναμική που φέρει ένα άτομο. Το ταλέντο της στη σύνθεση μουσικής, τραγουδιών και η ανυπέρβλητη φωνή της ξεχώριζαν  ήδη από την ηλικία των δεκατριών χρόνων. Επιπλέον, το μεσοδιάστημα ☉/☾ ταυτίζεται και με το προφίλ του/της συντρόφου, συζύγου. Στην περίπτωση της Amy Winehouse επιβεβαιώνει την ποσειδώνια προσωπικότητα του συζύγου της, ο οποίος ασχολούταν επαγγελματικά με τη μουσική και ήταν χρήστης απαγορευμένων ουσιών. Μάλιστα, λέγεται πως εκείνος την μύησε στον σκοτεινό κόσμο των ναρκωτικών από τον οποίο δεν κατάφερε να ξεφύγει. 

  Τα μεσοδιαστήματα ♃/♇ =☾, ♃/MC=♀ στο γενέθλιο χάρτη της Amy  κάνουν λόγο για τις τεράστιες επαγγελματικές κατακτήσεις της σε  σύντομο – σχετικά – χρονικό διάστημα, την απέραντη αγάπη που έλαβε από τους εκατομμύρια θαυμαστές της ανά τον κόσμο και την πλούσια συναισθηματική της φύση που μετουσίωνε στη Μουσική. Επίσης, ενεργοποιημένο ήταν το και  μεσοδιάστημα ♇/Asc=♀ το οποίο κάνει λόγο για ένα άτομο που αγαπούσε δυνατά, βαθιά, ακούραστα, αυτοκαταστροφικά όπως άλλωστε απέδειξε η σχέση  με τον άντρα που παντρεύτηκε, που –πέρα από αριστούργημα ΄΄Back to Black΄΄ που μας χάρισε, την οδήγησε στον κυκεώνα των καταχρήσεις, της βία και του αλκοόλ. 

  Σε κάποια συνέντευξή της είχε παραδεχτεί πως και η ίδια ασκούσε βία στο σύζυγό της στο βραχύβιο γάμο τους. Προς την ίδια κατεύθυνση, λειτουργεί και το μεσοδιάστημα ☉/♂=♅ το οποίο καθρεφτίζει έναν χαρακτήρα με άγρια ξεσπάσματα, βίαιη συμπεριφορά και τα πιθανά παρεπόμενα αυτών όπως ατυχήματα, φυλάκιση, τραυματισμοί, καταστάσεις που βίωσε η Amy στην πολυτάραχη αλλά γρήγορη ζωή της. 

  Το μεσοδιάστημα ♂/♄=♆  αποτυπώνει την αιτία του θανάτου της, που  στη δική της περίπτωση, ήταν δηλητηρίαση από υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, συνδυαστικά με την εύθραυστη υγεία της. Τέλος, το ♂/♄=Mc επιβεβαίωσε την κατάρρευσή της στον επαγγελματικό της χώρο, δηλαδή πάνω στη σκηνή στην τελευταία της εμφάνιση.

Μαρία Πούπουζα

6972427587

[email protected]

Διαβάστε επίσης:

Η Σελήνη στον Αιγόκερω από 11 μέχρι και 13 Απριλίου θα φέρει ξαφνική τύχη σε 3 ζώδια – Χρήστος Άρχος (christosarchos.gr)