Ημερήσιες προβλέψεις 12 Απριλίου 2023. Η τύχη ευνοεί τους τολμηρούς!

Ημερήσιες προβλέψεις 12 Απριλίου 2023. Η τύχη ευνοεί τους τολμηρούς!

 Μεγάλη Τετάρτη σήμερα και ενώ οδεύουμε ολοταχώς προς την κορύφωση του Θείου Πάθους και την …πολυπόθητη Ανάσταση (για άλλα …πάθη να δούμε αν θα υπάρξει …Ανάσταση), οι πλανητικές όψεις  εναλλάσσονται με αστραπιαίους ρυθμούς επιβεβαιώνοντας μας για μία ακόμη φορά πόσο …απρόβλεπτα και διαφορετικά μπορεί να εξελιχθεί η καθημερινότητα μας. Ας δούμε λοιπόν τις όψεις της ημέρας αυτής αναλυτικά:

α) Η Σελήνη βρίσκεται στο ζώδιο του Αιγόκερω (3η17η μοίρα), σε θέση αδυναμίας. Στις 02.09΄σχηματίζει την 1η όψη της (εξάγωνο) με τον Κρόνο στους Ιχθύες στην 4η μοίρα: έλεγχος στα συναισθήματα και στις παρορμήσεις, πίστη, σεβασμός και αντοχή, ανοχή στις σχέσεις, τυπική- συντηρητική συμπεριφορά και υπευθυνότητα.

β) Στις 10.50΄ η Σελήνη κάνει αντίθεση με τον Άρη που βρίσκεται στην 9η μοίρα του Καρκίνου: εχθρότητα ,υπερβολικές αντιδράσεις, καβγάδες, κυρίως γυναίκες εκνευρισμένες ή θυμωμένες, σκληρή δουλειά και βιαστικές/απερίσκεπτες ενέργειες. Ευτυχώς η όψη αυτή διαρκεί μόνο 2-3 ώρες.

γ) Στις 12.00΄ η Σελήνη κάνει τρίγωνο με τον Ερμή που βρίσκεται στην 11η μοίρα του Ταύρου: ειλικρινής έκφραση των συναισθημάτων, αποστολή μηνυμάτων, λογική σκέψη, διορατικότητα, συναισθηματική ισορροπία, συγκέντρωση πληροφοριών που αφορούν το παρελθόν και σωστή αντίληψη.

δ)Στις 20.40΄ο Ήλιος (σε έξαρση= εξαιρετική θέση), κάνει σύνοδο ακριβείας με τον Δία  στην 22η μοίρα του Κριού και φέρνει υπέροχα και λαμπερά…δώρα: αισιοδοξία, αυτοπεποίθηση, έχουμε την αίσθηση ότι μπορούμε να κατακτήσουμε τον κόσμο, αφθονία ,τύχη, επιτυχία σε σπουδές, ταξίδια, αναγνώριση, εκτίμηση των κόπων μας και απίστευτη γοητεία. Χρειάζεται φυσικά να κρατήσουμε -όσο μπορούμε- ισορροπία, να μην δείξουμε αλαζονεία αλλά να διατηρήσουμε το μέτρο στις αποφάσεις μας και στις επιλογές μας. Ας ελπίσουμε να έχουμε συχνά τέτοιες θετικές όψεις (αχ, μακάρι να είχαμε μόνο τέτοιες) και ας μελετήσουμε τα ζώδια πιο διεξοδικά:

Απο την Άννα Μπατίλα

ΚΡΙΟΣ

 Ξεκινάτε την ημέρα με αρκετή κινητικότητα και ένταση στον οικογενειακό χώρο. Η διάθεση σας γίνεται εριστική και στο εργασιακό περιβάλλον ελλοχεύει κίνδυνος να υπάρξει αστάθεια, θυμός και ανταγωνιστικότητα. Ελέγξτε όσο μπορείτε την παρορμητικότητα σας, που την έχετε στο… τσεπάκι σας, και προσπαθήστε να μεταβάλλετε το αρνητικό κλίμα που έχει ήδη δημιουργηθεί στοχεύοντας σε σταθερές και εποικοδομητικές δημόσιες σχέσεις. Στην πορεία εκφράζεστε με σιγουριά πάνω σε οικονομικά ζητήματα. Η τύχη άλλωστε αρχίζει να σας χαμογελά και με απρόβλεπτο εντελώς τρόπο ανοίγουν… παράθυρα για την μελλοντική επιτυχία των στόχων σας.

Όλα εντελώς ξαφνικά φαίνονται να δουλεύουν υπέρ σας. Εκμεταλλευτείτε στο έπακρο τις ευκαιρίες που ξεπροβάλλουν. Η αυτοπεποίθηση σας αυξάνεται και η λάμψη σας φτάνει στο …Ζενίθ. Όπως έλεγε άλλωστε και ο Σοφοκλής, ο αρχαίος τραγικός ποιητής: ΄΄Αεί γαρ πίπτουσιν ευ οι Διός κύβοι= ο Δίας φέρνειπάντα καλό ζάρι΄΄.

ΤΑΥΡΟΣ

 Αν θα μπορούσε κάποιος να μπει στην …ψυχή σας σήμερα θα έβλεπε αμέσως ότι είστε… φευγάτοι για μέρη μακρινά και ονειρεμένα, για τόπους που θα σας πάνε μακριά από την τόσο …πεζή και αγχωτική καθημερινότητα. Όσοι από εσάς δεν κατορθώσουν να ξεφύγουν -παρά μόνο με την φαντασία τους-, θα επιδοθούν στην δημιουργία πνευματικών εργασιών, σε επικοινωνία με αδέλφια, συγγενείς και σε κοντινές μετακινήσεις. Απολαμβάνετε ιδιαίτερα σήμερα συζητήσεις, αναζητάτε νέες ιδέες ή πληροφορίες για την επικαιρότητα.

Περιορίστε λίγο την τάση σας να μιλάτε, το να μην ακούτε τους συνομιλητές σας αλλά και να είστε τόσο ορμητικοί στην διατύπωση και εξωτερίκευση των συλλογισμών σας. Προσπαθήστε, προς το τέλος της ημέρας να μείνετε λίγο μόνοι με τον εαυτό σας, να διαλογιστείτε και μην κοινοποιήσετε τα σχέδιά σας σε τρίτους. Εκμεταλλευτείτε την τύχη σας που βρίσκεται σε αυτή την φάση στο… παρασκήνιο και θα πραγματοποιήσετε και τα πιο ανέλπιστα όνειρά σας. Το έγραψε άλλωστε υπέροχα και ο Πάουλο Κοέλιο: ‘’Όταν θέλεις κάτι πάρα πολύ το σύμπαν όλο συνωμοτεί για να το αποκτήσεις’’.

ΔΙΔΥΜΟΙ

 Αισθάνεστε σήμερα ήδη από το πρωί τον συναισθηματικό σας κόσμο να βρίσκεται σε μία ένταση, έναν αναβρασμό και έχετε σχεδόν την αίσθηση ότι ακόμα και ο ίδιος σας ο εαυτός είναι σαν ένας ξένος που  δυσκολεύεστε να αναγνωρίσετε. Πιθανότατα θα δείξετε έναν επιθετικό τρόπο προσέγγισης των υλικών αγαθών και ενδεχομένως να επιθυμήσετε και να τα διεκδικήσετε από τρίτους με έντονα ανταγωνιστική διάθεση και με μία εσωστρέφεια που σας κάνει να νιώθετε ντροπαλοί και ανασφαλείς αναφορικά με την εξωτερίκευση των σκέψεών σας.

Αξιοποιήστε τα ταλέντα σας και κυρίως την διαίσθησή σας για να αντιληφθείτε τα κίνητρα των ανθρώπων που σας προσεγγίζουν και έτσι θα νιώσετε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Μην αγχώνεστε και προσπαθήστε να ενεργοποιήσετε την τύχη σας μέσα από τον κοινωνικό σας κύκλο (φίλους ή ομάδες στις οποίες ανήκετε) ατενίζοντας με αισιοδοξία και θετική σκέψη το μέλλον που διαγράφεται ευοίωνο. Θυμηθείτε …’’Η ευτυχία είναι κάτι που όταν διαιρείται πολλαπλασιάζεται’ ’…έλεγε ο Όσκαρ Ουάιλντ.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

 Σας έχει συμβεί ξανά να ξυπνάτε και με το ‘’καλημέρα’’ να …πατάτε γκάζι και όποιον πάρει ο ….Χάρος; Αν ναι, είστε γνώστες της … κατάστασης και εσείς και – πόσο μάλλον -οι οικείοι σας ,οι οποίοι κατά συνέπεια  περιμένουν με αδημονία να ηρεμήσετε. Προσπαθήστε να …ρίξετε τους τόνους (κάντε αναπνοές… πιάνει ) γιατί αν συνεχίσετε με αυτό το επιθετικό ύφος του στυλ ‘’δεν σηκώνω μύγα στο σπαθί μου’’ κάποιος-σύντροφος ή συνεργάτης, πιθανότατα θα σας… βάλει στη θέση σας ή θα σας βρίσει. Διοχετεύστε όλη αυτή την ενέργεια και την ορμή σε κάποια δραστηριότητα.

Πηγαίνετε σε κάποιο γυμναστήριο, ανεβείτε στο βουνό, πηγαίνετε στη θάλασσα, που είναι άλλωστε το στοιχείο σας, (παρεμπιπτόντως το νερό έχει ζεσταθεί πια) ή ακόμα καλύτερα κάντε σεξ και θα σας …περάσουν όλα. Επικοινωνήστε με φίλους για να μοιραστείτε τις σκέψεις σας μαζί τους ή αν ανήκετε σε κάποιο σύλλογο ή ομάδα, συνεργαστείτε μαζί τους πάνω σε κάποιον κοινό στόχο ή ιδέα και όλα θα διευθετηθούν. Πάντως η τύχη είναι με το μέρος σας κυρίως στον τομέα της καριέρας όπου γίνεστε απίστευτα δημοφιλείς και μην ξεχνάτε: ’’Η επιτυχία δεν είναι οριστική, η αποτυχία δεν είναι μοιραία. Αυτό που μετράει είναι το κουράγιο να συνεχίζεις’’(Τσώρτσιλ).

ΛΕΩΝ

 Θέματα της καθημερινότητας θα σας απασχολήσουν σήμερα αλλά θα εκδηλώσετε κι ένα αυξημένο ενδιαφέρον για τον τομέα της υγείας είτε της δικής σας είτε άλλων αγαπημένων σας προσώπων (κυρίως γυναικείων). Το άγχος και η ανησυχία θα σας κυριεύσουν και ενώ θα προσπαθείτε να διατηρήσετε την τάξη και να οργανώσετε τις καθημερινές σας δραστηριότητες, θα νιώσετε ότι όλα γίνονται πιο δύσκολα και θα θελήσετε να ξεφύγετε μέσα από την φαντασία σας.

Κρατάτε τα συναισθήματά σας μόνο για τον εαυτό σας και ενδεχομένως και τον θυμό σας, που καταπιεσμένος  -όπως είναι- ίσως ξεσπάσει πάνω σε λάθος άτομα. Εντούτοις διατηρείτε την ψυχραιμία σας και σκέφτεστε με σταθερότητα την βελτίωση της κοινωνικής σας εικόνας που θα βοηθήσει και στην επαγγελματική σας εξέλιξη. Η τύχη σας εμφανίζεται στον τομέα που έχει σχέση με τα ταξίδια, τις σπουδές, τις φιλοσοφικές και επιστημονικές εξελίξεις, μέσα από τις σχέσεις που θα αναπτύξετε με άτομα από το εξωτερικό ή μέσα από την ενασχόλησή σας με ξένες κουλτούρες. Πώς το λέει ο Ρόκκος; ’’Διαμάντια και ρουμπίνια θα σου φέρω απ΄της Ινδίας τις μακρινές ακτές….’’ κάπως έτσι…

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

 Έρχονται λοιπόν πραγματικά κάποιες τέτοιες στιγμές σαν την σημερινή που θέλετε να δείξετε τα πραγματικά σας συναισθήματα (αντί να κρύβεστε), τον αληθινό σας εαυτό χωρίς να ενδιαφέρεστε καθόλου για την γνώμη των άλλων. Παίρνετε αγάπη, ίσως περισσότερη απ΄ ό,τι συνήθως, από τον σύντροφό σας (έχετε μεγάλη ανάγκη να είστε το επίκεντρο στα μάτια του) ή από τα παιδιά σας και νιώθετε ότι η ζωή σας γεμίζει επιτέλους με έρωτα, θετική ενέργεια και παιχνιδιάρικη διάθεση.

Προσπαθήστε να συνεργαστείτε αρμονικά σε συλλογικό επίπεδο με τους φίλους σας και μην γίνεστε υπερπροστατευτικοί με τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Η επιθυμία σας να επικοινωνήσετε με άτομα που έχουν ισότιμες ή περισσότερες γνώσεις από εσάς ,να πάρετε πληροφορίες για θέματα που αφορούν το εξωτερικό ή ακόμα και να σχεδιάσετε ένα ταξίδι, είναι απίστευτα έντονη σήμερα. Η τύχη σας χαμογελά επιτέλους κυρίως σε θέματα οικονομικά, κληρονομικά και η σεξουαλική σας ζωή αρχίζει να αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Μην ξεχνάτε άλλωστε τα λόγια του Αλ. ΑΪνστάιν :’’ Yπάρχουν δύο τρόποι να ζεις τη ζωή σου: ο ένας σαν να μην υπάρχουν θαύματα και ο άλλος σαν να είναι όλα ένα θαύμα’’.

ΖΥΓΟΣ

 Είναι σήμερα ακριβώς αυτή η χρονική στιγμή που ενδόμυχα θα αισθανθείτε ένα ακαθόριστο αίσθημα μοναξιάς ,φόβου ή ακόμα και αποξένωσης που θα σας κάνει να θέλετε να …πιαστείτε από τα  αγαπημένα σας πρόσωπα και από το σπίτι σας (βλέπω να αλλάξετε την διακόσμηση καμιά εικοσαριά φορές), για να ξεφύγετε από τις απαιτήσεις του έξω κόσμου. Δυστυχώς είναι τέτοιες οι συνθήκες που επικρατούν στον χώρο της καριέρας σας αλλά και στο ευρύτερο κοινωνικό σας περιβάλλον που δεν σας αφήνουν να ηρεμήσετε

Αντίθετα νιώθετε δυνατοί και προσπαθείτε να προοδεύσετε με κάποια αλαζονική –ενδόμυχα- διάθεση. Μην ξοδευτείτε σε ανταγωνιστικές καταστάσεις και προστριβές, ερευνήστε σε βάθος κάθε συνιστώσα και θα ανακαλύψετε τι κρύβεται πίσω από την επιφάνεια. Εμπιστευτείτε την διαίσθησή σας, βασιστείτε στην γοητεία σας (ανεπανάληπτη όπως πάντα) και …αγκαλιάστε τον σύντροφό σας ή γιατί όχι και τους συνεργάτες σας… Η τύχη σας βρίσκεται εδώ ακριβώς και επιτέλους σας χαμογελάει. Θυμηθείτε τι λέει o Πάριος: ’ Έρωτας είναι θαρρώπου γελάς σαν παιδάκι μικρόένα ταξίδι στο φωςκι ένας λόγος να πεις πως αξίζεις στον κόσμο να ζεις’’.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ 

 Η επικοινωνία με τους άλλους είναι σήμερα πραγματικά στο ‘’φόρτε’’ της. Η ανάγκη σας να πληροφορηθείτε τα τελευταία νέα της επικαιρότητας –γιατί όχι και της ‘’showbiz’’-είναι …τεράστια. Προσπαθήστε να διατηρήσετε την αντικειμενικότητα σας και ασχοληθείτε με δημιουργικές εργασίες. Ο ενθουσιασμός σας και οι πνευματικές σας αναζητήσεις επεκτείνονται σε ζητήματα πολιτικά, θρησκευτικά και φιλοσοφικά και τις μοιράζεστε με τον σύντροφο ή με τους συνεργάτες σας.

Αναλύετε με ψυχραιμία και …ανοιχτό μυαλό  ακόμα και τις αντίθετες οπτικές και βρίσκετε τελικά την χρυσή τομή σε κάθε πρόβλημα που σας απασχολεί. Θα ασχοληθείτε πάντως ιδιαίτερα  με οποιαδήποτε καθημερινή ρουτίνα, με την υγεία σας ή την εργασία σας και θα έχετε εύνοια σε νομικές διαδικασίες. Πιθανότατα να έρθετε σε επαφή με άτομα διαφορετικής κουλτούρας ή φιλοσοφίας και ενδεχομένως θα σας δοθεί η ευκαιρία για την έναρξη μίας θετικής σχέσης ή ενός συνεταιρισμού ευοίωνου. Η τύχη είναι με το μέρος σας και όπως συμβούλευε ο φιλόσοφος Αριστοτέλης τον μαθητή του (Μ.Αλέξανδρο):’’Τύχη είναι όταν η εξαιρετικά σκληρή προετοιμασία συναντά τηνευκαιρία’’.

ΤΟΞΟΤΗΣ

 Μία υλιστική διάθεση ή ακόμα περισσότερο μία αγοραστική …μανία είναι τα χαρακτηριστικά που κυριαρχούν σήμερα και αντιτίθενται στην βαθύτερη ανάγκη σας να αισθανθείτε ασφαλείς κυρίως σε οικονομικό επίπεδο και δευτερευόντως σε συναισθηματικό. Αντισταθείτε σ΄αυτή την διάθεση που θα σας κυριεύσει γιατί δεν θα μπορείτε να τακτοποιήσετε τις οικονομικές σας εκκρεμότητες και τότε θα νιώσετε πραγματικά… ανασφαλείς. Ασχολείστε παράλληλα με τον ερωτικό τομέα, όπου πάθη και έντονη σεξουαλικότητα σας κυριεύουν.

Προσέξτε λίγο περισσότερο την επιλογή ερωτικού συντρόφου καθώς και την αρνητική ψυχολογική κατάσταση στην οποία ενδεχομένως βρεθείτε και φροντίστε με κάθε λεπτομέρεια την εργασία σας αλλά και την υγεία σας. Εκφράζεστε με ιδιαίτερη αγάπη προς τα παιδιά, τον αθλητισμό και οποιαδήποτε καλλιτεχνική δημιουργία και η γοητεία σας …χτυπάει κόκκινο. Η τύχη είναι με το μέρος σας…επιτέλους …Ανάσταση!!!Πώς το έλεγε …να δείτε… ο Ελύτης;΄΄ Τα τρία Τ της επιτυχίας: Ταλέντο, Τόλμη, Τύχη΄΄ …ακριβώς έτσι.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ 

 Ένας καταρράκτης συναισθημάτων ανάμικτων (απογοήτευση, θυμός, συμπόνια, χαρά ,ενθουσιασμός) που πέφτει ορμητικά σε μία λίμνη εντελώς ατάραχη… και να μπροστά σας το μοτίβο της σημερινής ημέρας…Ή μήπως να έλεγα… της ζωής σας ολόκληρης; Ένας εξαιρετικά ευαίσθητος εσωτερικός κόσμος, που όταν βγαίνει προς τα έξω (όπως  σήμερα) με αυτόν τον άκρατο παρορμητισμό σας, δημιουργεί αμηχανία πρωτίστως στον σύντροφό σας και στους συνεργάτες σας. Η απύθμενη ανάγκη σας για ανεξαρτησία και η αστείρευτη ενέργειά σας, σας κάνει να μην μπορείτε να συνεργαστείτε αρμονικά με τους άλλους.

Αρνείστε να συμβιβαστείτε και αν δεν περάσει το δικό σας γίνεστε επιθετικοί και ανυποχώρητοι. Ρίξτε τους τόνους, μπείτε (για μία φορά έστω) στη θέση των άλλων, γίνετε πιο διπλωμάτες (τι, μόνο οι Ζυγοί έχουν το χάρισμα;) και… αφεθείτε άνευ όρων –εδώ γελάει όλο το σύμπαν- στο φλερτ, στην διασκέδαση, στην δημιουργία και στην παιχνιδιάρικη διάθεσή σας που γοητεύει όσους δεν σας ξέρουν καλά (δηλαδή σχεδόν… όλους). Απολαμβάνετε παράλληλα την θαλπωρή του σπιτιού σας, αλλάζετε ενδεχομένως την διακόσμησή του ή σκέφτεστε την αγορά ενός καινούριου. Μην αφήσετε τις ευκαιρίες να χαθούν, αρπάξτε τις… από τα μαλλιά και θυμηθείτε την φράση (ραμμένη στα μέτρα σας) του Μ. Ναπολέοντα: ‘’Εγώ έχω κάνει όλους τους υπολογισμούςη τύχη θα κάνει τους υπόλοιπους’’.  

ΥΔΡΟΧΟΟΣ 

 Η τάση σας για απομόνωση και περισυλλογή σήμερα θα …χτυπήσει κόκκινο. Θέλετε να φύγετε από την φασαρία και να μείνετε στην ηρεμία των σκέψεων σας, στη βαθιά σας ανάγκη να κρύψετε τα αισθήματα σας, στην φοβία σας (κρυμμένη εξαιρετικά καλά) ότι αν σας γνώριζαν οι άλλοι πραγματικά, ίσως να μην σας αγαπούσαν. Η κοινωνικότητα σας είναι συνεπώς μειωμένη, η φαντασία και η διαίσθηση σας μεγάλη και επιθυμείτε να εκφράσετε τα ταλέντα σας μακριά από τα …φώτα.

Στον εργασιακό χώρο επιθυμείτε να μην κάνετε συνεργασίες και ολοκληρώνετε τις υποχρεώσεις σας μόνοι σας,  γιατί δεν έχετε την υπομονή να περιμένετε την βοήθεια των άλλων. Υπάρχει έντονη πειθαρχία στην ζωή σας σήμερα και ακολουθείτε ένα αυστηρό πρόγραμμα τόσο στην διατροφή όσο και σε οποιαδήποτε σωματική δραστηριότητα. Διώξτε το άγχος, προσπαθήστε να μην είστε επιθετικοί και αυταρχικοί με τους συναδέλφους σας και επικοινωνήστε με τους οικείους σας για οικογενειακά ζητήματα. Πρέπει να αντιληφθείτε ότι η επιτυχία βρίσκεται στην επικοινωνία, στον γραπτό λόγο (εξετάσεις, διδασκαλία) και στην καθημερινότητα σας και μην ξεχνάτε τα λόγια του Τσώρτσιλ: ’’Oι αυτοκρατορίες του μέλλοντος είναι οι αυτοκρατορίες του νου’’… ακριβώς έτσι.

ΙΧΘΥΕΣ

 Αναζητάτε σήμερα σιγουριά και υποστήριξη μέσα από φιλικές παρέες ή ομάδες με τις οποίες μοιράζεστε τα ίδια ή παρόμοια όνειρα και εφάμιλλες ασχολίες. Η ικανότητα σας να εμπνέετε και να συμπαραστέκεστε στα άτομα του εγγύτερου περιβάλλοντός σας, φτάνει  σε ύψιστο επίπεδο. Είναι άλλωστε η σημερινή μέρα γεμάτη με ευκαιρίες για διασκέδαση, δημιουργικές δραστηριότητες με ή και χωρίς παιδιά αλλά και …γιατί όχι ερωτικό παιχνίδι; Παίρνετε ακόμα και την πρωτοβουλία να κάνετε το… πρώτο βήμα (τι μόνο οι Κριοί θα τα κάνουν αυτά;) αλλά ενδεχομένως χάνετε γρήγορα το ενδιαφέρον σας (πολύ παράξενο… εσείς που είστε η προσωποποίηση της …σταθερότητας;) και πάτε για… άλλα.

Επικοινωνείτε, μαθαίνετε νέες πληροφορίες, ανταλλάσσετε απόψεις και χειρίζεστε άψογα τον λόγο. Μην διασπάτε άσκοπα την προσοχή σας σε πολλαπλά ενδιαφέροντα, επικεντρωθείτε στα οικονομικά σας ή σε επιχειρηματικά σχέδια και ενδεχομένως η τύχη σας …χτυπά την πόρτα …γι αυτό θυμηθείτε: ’’Όταν ήμουν νέος, νόμιζα ότι το χρήμα είναι το πιο σπουδαίο πράγμα στη ζωή. Τώρα που είμαι γέρος το.. ξέρω’’(Όσκαρ Ουάιλντ).

ΑΠΟ ΑΝΝΑ ΒATILA-LAMAGA