Κρόνος εξάγωνο Βόρειος Δεσμός 14 Απριλίου 2023– Χείρα βοηθείας για την επίτευξη των στόχων μας

14 Απριλίου 2023 : Κρόνος εξάγωνο Βόρειος Δεσμός – Χείρα βοηθείας για την επίτευξη των στόχων μας δίνεται απ’ το εξάγωνο του Κρόνου με τον Βόρειο Δεσμό της Σελήνης. Η όψη ευνοεί την ικανότητα συγκέντρωσης στους σκοπούς μας. Πέραν όμως από αυτή την προσήλωση για ατομική επίτευξη, δείχνει και πιθανή βοήθεια που θα πάρουμε από άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, «ανώτερου αξιώματος», ή και την οικογένειά μας, καθώς τόσο ο Κρόνος όσο και οι Δεσμοί σχετίζονται με οικογενειακά θέματα. 

Η όψη γίνεται με τον Κρόνο στις 4ο04’ του Ιχθύ και τον Βόρειο Δεσμό στις 4ο04’ του Ταύρου, δίνοντας μεγάλη εύνοια στις μοίρες 3 ως 6 των ζωδίων της Γης (Ταύροι – Παρθένοι – Αιγόκεροι) και αντίστοιχα του Νερού (Καρκίνοι – Σκορπιοί – Ιχθύς). Πιο σημαντικό είναι αν έχετε τον Ωροσκόπο, Μεσουράνημα, Ήλιο, Σελήνη, αλλά και Ερμή – Αφροδίτη – Άρη σε αυτές τις μοίρες. 

Στην αστρολογία συχνά βλέπουμε τους Δεσμούς της Σελήνης να συνδέονται με το κάρμα και το πεπρωμένο. Ο Βόρειος Δεσμός είναι το σημείο όπου «θέλουμε» να φτάσουμε, ενώ ο Νότιος Δεσμός το περιβάλλον από το οποίο προερχόμαστε. Ο Κρόνος παράλληλα κάνει τρίγωνο με τον Νότιο Δεσμό στον Σκορπιό, έτσι θα μπορούσαμε να πούμε ότι με βοήθεια προερχόμενη από ανθρώπους που γνωρίζουμε, θα μας δοθεί η ευκαιρία να προχωρήσουμε στους στόχους μας, πηγαίνοντας πιο κοντά στο πεπρωμένο μας

Ο Βόρειος Δεσμός βρίσκεται στον Ταύρο όπου δείχνει την ανάγκη για σταθεροποίηση σχέσεων που βοηθάνε την εξέλιξή μας, όμως και την διακοπή αυτών που μας εμποδίζουν. Ο Κρόνος στον Ιχθύ περνάει λίγο από το μικροσκόπιο συναισθήματα και φαντασίες, επιτρέποντας να εντοπίσουμε καλύτερα ποιες σχέσεις και ποιοι άνθρωποι πράγματι θα μας βοηθήσουν σε αυτό το έργο. 

Ο Κρόνος μάλιστα βρίσκεται σε σύνοδο με έναν εκ των 4 Βασιλικών Αστέρων, τον Φορμαλώ (Formalhaut), απλανής αστέρας με γλυκιά και πνευματική φύση. Οι δυο τους συμπράττουν, μαζί με την βοήθεια του κοινού (τον Βόρειο Δεσμό δηλαδή) και μας ζητούν να είμαστε ενεργητικοί, να μην αφεθούμε στην μοίρα και την παθητικότητα. Να συγκεντρωθούμε με τιμιότητα και σοφία. 

Για να πάρουμε την εύνοια αυτής της όψης πρέπει ν’ αδράξουμε τις ευκαιρίες και την βοήθεια που θα μας δοθεί, όχι να περιμένουμε να γίνουν όλα ως δια μαγείας!! 

Να σημειωθεί επίσης ότι οι Δεσμοί της Σελήνης ορίζουν και τα ζώδια όπου γίνονται οι Εκλείψεις, παραμένοντας σε ένα ζωδιακό δίπολο (ζώδια σε αντίθεση) για 1,5 χρόνο εφιστώντας την προσοχή μας στα όσα εκπροσωπούν τα ζώδια αυτά. Ο Κρόνος χρειάζεται 2,5 χρόνια για να διανύσει ένα ζώδιο και είναι νεοαφιχθείς στον Ιχθύ. 

Στο τέλος του χρόνου οι Δεσμοί θ’ αφήσουν πίσω τον άξονα Ταύρου – Σκορπιού, που σχετίζεται μεταξύ άλλων με τα οικονομικά, την σχέση μας με την ύλη, την αυτοεκτίμηση αλλά και την εκτίμηση των άλλων, των κοντινών μας ανθρώπων, τα οικονομικά τρίτων. Όπως επίσης σχετίζονται με την απόλαυση αλλά και την εξουσία. Αυτό το εξάγωνο λοιπόν του Κρόνου με τον Βόρειο είναι η κατάλληλη ευκαιρία να κινηθούμε σε σχέση με μαθήματα που νιώσαμε ότι πήραμε τον τελευταίο 1-1,5 χρόνο. 

Από την Θένια Μανδηλά

Κρόνος εξάγωνο Βόρειος Δεσμός 14 Απριλίου 2023– Χείρα βοηθείας για την επίτευξη των στόχων μας 3

Facebook: Thenia Mandila

(https://www.perianemonkegis.gr/)

Το ενδιαφέρον παρασκήνιο 

Η πλοκή που μας φέρνει στην διερεύνηση και ανάλυση αυτού του εξαγώνου είναι άξια αναφοράς. Και θα σας την πω.

Η Αφροδίτη έχει μόλις αφήσει πίσω όποια συνομιλία είχε με τον Κρόνο σε τετράγωνο και διανύει ακάθεκτη τους Διδύμους, ώσπου να χαιρετήσει σε εξάγωνο τον Χείρωνα, 12 μέρες αργότερα. Ίσως υπήρξε κάποια διαφωνία σήμερα – χθες – αυτές τις μέρες, μια στενοχώρια, ένας τσακωμός, μια έντονη αίσθηση ανικανοποίητου, ακόμα και μια απελπισία όσον αφορά σκοπούς και πράγματα που απολαμβάνουμε – ή νομίζαμε ότι απολαμβάναμε τέλος πάντων. 

Ο Κρόνος μπορεί ν’ αντάλλαξε απαξιωτικά μηνύματα με την Αφροδίτη, όμως κάνει αμέσως μετά αυτό το εξάγωνο με τον Βόρειο Δεσμό και αναρωτιόμαστε: Μήπως κατά βάθος το όποιο δυσάρεστο συναίσθημα και αίσθηση προήλθε από το γεγονός ότι έχουμε ανάγκη να συγκεντρωθούμε στους αληθινούς στόχους μας;

Ο μοντέρνος κυβερνήτης του Κρόνου, ο Ποσειδώνας, συνυπάρχει μαζί του στον Ιχθύ. Ο πατέρας θα αργήσει να συναντήσει τον υιό, θα του πάρει 2,5 χρόνια και θα γίνει μόνο όταν πια είναι κι οι δυο σε όχι πολύ προσφιλή ύδατα – στον Κριό. Ο έτερος υιός όμως, ο Δίας ως παραδοσιακός Ιχθυακός κυβερνήτης έκανε δυο μέρες νωρίτερα την σύνοδό του με τον Ήλιο, ανοίγοντας δρόμους επέκτασης για όλους, κυρίως για όσους τυχερούς επηρεάστηκαν έντονα απ’ την όψη. 

Η επιθυμία για επιτυχία και προσωπικές επιδιώξεις, η ενθάρρυνση και αισιόδοξη παρότρυνση των δυο πλανητών από το ζώδιο του Κριού είναι στοιχεία της συνόδου αυτής, με την ενέργεια να πλανάται στην ατμόσφαιρα πολύ πολύ νωπή ακόμα. (Διαβάστε στον σύνδεσμο για αυτή την τόσο σημαντική όψη! https://christosarchos.gr/ilios-synodos-dias-12-apriliou-opsi-megalis-tychis-to-xypnima-ton-dynameon/)

Το εξάγωνο του Κρόνου με τον Βόρειο Δεσμό είναι μια αληθινά όμορφη και βοηθητική συνθήκη, που δίνει τρόπους για να επιτευχθούν οι σκοποί, αλλά και δακτυλο-δείχνει ανθρώπους που θα μπορούσαν να μας βοηθήσουν. Ένα σημαντικό (και κρυμμένο κάπως) κλειδί για να εκδηλωθεί η εύνοια αυτού του εξαγώνου είναι η επικοινωνία και η τόλμη, καθώς η Αφροδίτη που κυβερνά τον Βόρειο Δεσμό βρίσκεται στους ομιλητικούς Διδύμους και ο Δίας στον δυναμικό Κριό. 

Ο Κρόνος και ο Βόρειος Δεσμός βρίσκονται σε όριο Αφροδίτης (πληροφορία για τους λίγο πιο προχωρημένους), άρα και πάλι η τσαχπίνικη και διπλωματική επικοινωνία της κυρίας τους από τους Διδύμους είναι ιδιαίτερα σημαντική για να επιτύχουμε.

Πώς θα επηρεάσει τα 12 ζώδια; 

Όπως πάντα, είναι καλύτερα να διαβάσετε πρώτα τον ωροσκόπο σας και δευτερευόντως τον Ήλιο (αν είστε γεννημένοι μέρα) ή την Σελήνη (αν είστε γεννημένοι νύχτα). Μπορείτε να διαβάσετε και για άλλους προσωπικούς πλανήτες εφόσον επηρεάζονται, όπως και για το Μεσουράνημα. Εδώ μπορείτε να δείτε τον χάρτη σας, για όποια επιβεβαίωση πλανητικών θέσεων. 

Κριός

Αν έχετε νιώσει τον τελευταίο καιρό ότι θέλετε να βάλετε μια σωστή δομή στα οικονομικά και τ’ αποκτήματά σας, τώρα είναι η κατάλληλη ευκαιρία! Με σωστή δράση και ενεργητικότητα, τόσο γνώριμη και αρεστή σε έναν Κριό, μπορείτε να βάλετε μια τάξη στα οικονομικά για να νιώσετε οι ίδιοι καλύτερα με τον εαυτό σας. 

Αυτές τις μέρες είναι ευκολότερο να εντοπίσετε όσους δεν είναι ειλικρινείς μαζί σας και να κόψετε σχέσεις που σας κρατούν πίσω. Βοήθεια δίνεται από άτομα της οικογένειάς σας, πιθανώς γονιό ή και παππού/γιαγιά. Τα θεμέλια που θα θεωρήσετε σκόπιμο να μπουν αυτές τις μέρες θα βοηθήσουν πολύ τα επαγγελματικά και την κοινωνική σας εικόνα.

Ταύρος 

Το εξάγωνο του Κρόνου με τον Βόρειο Δεσμό σας επιτρέπει να συγκεντρωθείτε σε θέματα που αφορούν εσάς προσωπικά, την σχέση με τον εαυτό και την εμφάνισή σας και το πώς επικοινωνείτε. Ακόμα περισσότερο, τις σχέσεις με φίλους, παρέες και ομάδες στις οποίες συμμετέχετε, όπου θα σας είναι ιδιαίτερα εύκολο να κάνετε «ξεσκαρτάρισμα» αυτές τις μέρες. Αλλά και ανάμεσα στους φίλους και γνωστούς σας θα βρείτε ανθρώπους που θέλουν να σας βοηθήσουν. 

Ίσως νιώσατε πρόσφατα ότι χρειάζεστε κάποια αλλαγή σε αυτούς τους τομείς και τώρα σας δίδεται η ευκαιρία να εστιάσετε σωστά για να πραγματοποιήσετε προσωπικούς σκοπούς, με γεγονότα που θα μπορούσαν εν τέλει να επηρεάσουν θετικά την φιλοσοφία ζωής και τα ιδανικά σας. 

Δίδυμοι

Για τους Διδύμους τα επαγγελματικά επηρεάζονται από αυτό το εξάγωνο, όπου κάποιος ανώτερός σας θα μπορούσε να φανεί αληθινός υποστηρικτής και μέντορας. Παράλληλα θα μπορούσατε να λάβετε καλά νέα όσον αφορά τους γονείς, την οικογένειά σας, αλλά και κληρονομικά που αφορούν και τις δυο πλευρές. Νιώθετε κάπως πιο ήρεμοι ψυχικά και πνευματικά, κάτι που φαίνεται στο πώς λειτουργείτε σε κοινωνικές περιστάσεις, αλλά είναι και μια περίοδος που μπορείτε να διαχειριστείτε καλύτερα θέματα που αφορούν την καριέρα σας. 

Ίσως προκύψει κάποιο ταξίδι στο εξωτερικό, για επαγγελματικούς ή οικογενειακούς λόγους, με θετικά αποτελέσματα και εντυπώσεις. 

Καρκίνος

Το εξάγωνο αυτό είναι πολύ θετικό αν σας απασχολούν δικαστικές υποθέσεις ή θέματα εξωτερικού. Μάλιστα, αν αυτά σχετίζονται με τον/την σύζυγο και οικονομικά τρίτων, θα δείτε πολύ καλές εκβάσεις, εφόσον βέβαια ενεργήσετε σωστά! 

Πολύ καλή και προσοδοφόρα περίοδος για όσους Καρκίνους ασχολούνται με συγγραφή, διδασκαλία, θέματα εξωτερικού, και κάθε είδους μελέτη και φιλοσοφία. Οι στόχοι σας βρίσκουν υποστήριξη από φίλους και αγαπημένους ανθρώπους, ενώ κι οι ίδιοι νιώθετε ότι κινείστε με μεγαλύτερη συγκέντρωση ανάμεσα σε παρέες και ομάδες. Οι κόποι σας αναγνωρίζονται ώστε να θέλετε να παραμένετε συγκεντρωμένοι στα όνειρα και τους σκοπούς σας. 

Λέων

Για τους Λέοντες, το εξάγωνο του Κρόνου με τον Βόρειο Δεσμό ευνοεί πλάνα που έχετε κάνει για τα επαγγελματικά και την καριέρα σας. Αν ΔΕΝ έχετε κάνει, τώρα είναι μια καλή στιγμή ν’ αφήσετε την αντίληψη και διαίσθησή σας να λειτουργήσει, καθοδηγώντας σας. Έχετε τα μάτια ανοιχτά για υποστήριξη που θα μπορούσατε να δεχτείτε από την οικογένεια ή τον/την σύζυγό σας, ίσως και οικονομικής φύσης. Χρησιμοποιείστε όποια βοήθεια δεχτείτε με εκτίμηση και σεβασμό. 

Αντιστρόφως ανάλογα, θα μπορούσε ο/η σύζυγος να έχει κάποιες οικονομικές δυσκολίες αυτή την περίοδο που τώρα φαίνονται να μπαίνουν σε τάξη. Σε κάθε περίπτωση, η δομή και τα πλάνα που θα βάλετε μπρος αυτές τις μέρες θα κάνουν ευκολότερη την καθημερινότητα και την εργασία σας, ενώ πιθανά θέματα υγείας δικών σας ανθρώπων έχουν θετικές εξελίξεις. 

Παρθένος

Για την Παρθένο το εξάγωνο αυτό θα δώσει εύνοια σε συνεργασίες, διαπροσωπικές σχέσεις και τον γάμο. Αν είστε ελεύθερη/ος ίσως υπάρξει μια νέα γνωριμία με άτομο μεγαλύτερης ηλικίας/εμπειρίας ή υψηλής θέσης, με την προοπτική μάλιστα μιας σοβαρής και μακροχρόνιας σχέσης. 

Σπουδές, διαβάσματα, δικαστικά θέματα, αλλά και θέματα εξωτερικού τακτοποιούνται και βρίσκονται οι κατάλληλοι άνθρωποι που θα σας βοηθήσουν ως προς αυτό, κάτι που δρα θετικά στο νευρικό σύστημά σας ώστε να μπορείτε να συγκεντρωθείτε στους στόχους σας. 

Ζυγός

Στόχοι που αφορούν την εργασία και την καθημερινότητα είναι ευκολότερο να προγραμματιστούν και να πραγματοποιηθούν αυτές τις μέρες. Πολύ περισσότερο όμως αποφάσεις και πλάνα που έχετε κάνει σχετικά με το σπίτι και την οικογένειά σας. Οι σχέσεις με τους οικείους σας είναι πιο ξεκάθαρες και δέχεστε όποια πρόθυμη υποστήριξή τους. 

Όπως η αντίληψη σας φαίνεται να λειτουργεί καλύτερα, το ίδιο συμβαίνει και με το σώμα σας, βάζοντας θεμέλια για την καλύτερη φροντίδα, ενδυνάμωση και λειτουργία του, κάτι που θα σας επιτρέψει να νιώσετε εσωτερική ικανοποίηση. 

Σκορπιός

Ο Κρόνος είναι στον 5ο σας οίκο και ο Βόρειος Δεσμός στον 7ο. Ο συνδυασμός αυτός μέσω εξαγώνου θα μπορούσε να σας φέρει μια…. ας πούμε καρμική γνωριμία, μια σχέση που θα παίξει σημαντικό ρόλο στη ζωή και την εξέλιξή σας, είτε είναι ερωτικής φύσης ή μια συνεργασία. 

Ίσως νιώσετε ότι ένας κύκλος έφτασε στο τέλος του, ότι ξεκινάτε απ’ την αρχή με νέα θεμέλια, νέα σχέδια, και η καλύτερη στιγμή να τα βάλετε σε εφαρμογή είναι τώρα. Σκέψεις που έχετε για πιο ποιοτικό προσωπικό χρόνο ή και επιθυμία για την φροντίδα και βοήθεια των παιδιών σας, αυτές τις μέρες ευνοούνται με τη βοήθεια κοντινών σαν ανθρώπων ή και του/της συζύγου. 

Ιδιαίτερα όσοι ασχολείστε με καλλιτεχνικά μπορείτε να βρείτε συνεργάτες στους οποίους να βασιστείτε, αλλά και να επικοινωνήσετε καλύτερα την όποια δημιουργία σας. 

Τοξότης

Καταστάσεις στο σπίτι που μοιάζουν λίγο στενάχωρες, ευνοούνται ως προς την διαχείρισή τους αυτές τις μέρες. Πιθανώς έχετε μεγαλύτερο ενδιαφέρον αυτή την περίοδο για θέματα αισθηματικά, το πόσο νιώθετε ικανοποιημένοι και απολαμβάνετε την ζωή σας, αλλά και τα παιδιά σας. Το εξάγωνο του Κρόνου με τον Βόρειο Δεσμό θα βοηθήσει να βάλετε δομή και τάξη σε εργασία και καθημερινότητα, ώστε να κυλούν βάσει προγράμματος. 

Έτσι θα σκέφτεστε καθαρά ως προς υποχρεώσεις που επηρεάζουν και τα οικονομικά σας, αλλά ταυτόχρονα να έχετε ηρεμία ώστε ν’ απολαύσετε αυτά που σας χαροποιούν. 

Αιγόκερως

Είναι ιδανική περίοδος να επικοινωνήσετε σε κοντινούς σας ανθρώπους αυτά που έχετε ανάγκη, να έρθετε σ’ επαφή με τ’ αδέρφια σας και να έχετε μια υγιή σχέση μαζί τους. Αυτό θα φανεί ιδιαίτερα χρήσιμο όταν ο Βόρειος Δεσμός, προς το τέλος της χρονιάς, μετακομίσει απ’ τον 5ο στον 4ο σας οίκο, όπου θα σας τραβήξει την προσοχή στην οικογένεια μεταξύ άλλων. 

Ο Κρόνος είναι ο κυβερνήτης σας και παρόλο που θα φέρνει κάποιες περιστασιακές δυσκολίες σε επικοινωνίες και μετακινήσεις (3ος οίκος) για τα επόμενα 2 χρόνια, τώρα είναι μια καλή στιγμή να βάλετε δομές για να είναι ευκολότερη η καθημερινότητα στην συνέχεια. 

Παράλληλα, θα μπορούσε να υπάρξει μια σημαντική ερωτική γνωριμία, ίσως ενώ μετακινείστε με το αμάξι ή τα μέσα μεταφοράς, κι ακόμα περισσότερο τις επόμενες μέρες που θα βρίσκεται η Σελήνη επίσης στον Ιχθύ. 

Υδροχόος

Ο παραδοσιακός σας κυβερνήτης, ο Κρόνος, έχει μπει για τα καλά στον 2ο σας οίκο και σας τραβάει την προσοχή στα οικονομικά, στα αποκτήματά σας. Με το εξάγωνό του με τον Βόρειο Δεσμό στον 4ο σας οίκο, η εύνοια δίνεται στο σπίτι και την τσέπη σας λοιπόν. 

Αν οι εκλείψεις και ο Ουρανός στον Ταύρο σας δημιούργησαν διάφορες δύσκολες καταστάσεις στο σπίτι, τώρα ο Κρόνος θα φροντίσει να υπάρξει τόσο όσο, για να διευθετηθούν όλα αυτά τα θέματα. Και κάτι παραπάνω. Ίσως. Οπότε, συγκεντρωθείτε σε ό,τι υλικό χρειάζεται να τακτοποιηθεί και θα γίνει σχεδόν αβίαστα

Παράλληλα όμως οι θέσεις Κρόνου και Βόρειου Δεσμού σχετίζονται με την αυτοεκτίμηση και τις αξίες σας. Εύνοια που θα δοθεί από την οικογένεια ή τον κοινωνικό σας περίγυρο θα σας βοηθήσει να παραμείνετε εστιασμένοι σε στόχους που έχετε για την προσωπική και πνευματική σας εξέλιξη. Αντίστοιχα, οι οικογενειακές σχέσεις μοιάζουν να ηρεμούν και να τακτοποιούνται. 

Ιχθύς

Νιώθετε ότι μπροστά σας απλώνονται μεγάλα μαθήματα και μονοπάτια. Ίσως προς το παρόν το έχετε μόνο δει στα όνειρά σας, όμως το εξάγωνο του Κρόνου με τον Βόρειο Δεσμό θα σας βοηθήσει όντως να το νιώσετε, δίνοντάς σας ευχέρεια στην επικοινωνία και μετακινήσεις ώστε να πραγματοποιήσετε πιο εύκολα τους στόχους σας. Ακόμα κι αν κάτι στον δρόμο σας σταθεί εμπόδιο, θα βρεθεί κάποιος να σας δείξει πώς θα βγείτε απ’ την δύσκολη θέση. 

Είναι μια ωραία περίοδος για ν’ αρχίσετε να βλέπετε καλύτερα και πιο ρεαλιστικά τον ίδιο σας τον εαυτό. Κατ’ επέκταση θα κάνετε νέες γνωριμίες και φίλους που θα σας βοηθήσουν να εκφραστείτε, να νιώσετε ότι ανήκετε σε μια ομάδα με κοινούς στόχους, να κάνετε τα όνειρά σας πραγματικότητα. 

Διαβάστε επίσης

Εβδομαδιαίες οικονομικές προβλέψεις 17 έως 23 Απριλίου.  Θετικότητα και υπερβολές. – Χρήστος Άρχος (christosarchos.gr)

οψεις απριλιου 2023