Οικονομικές και επαγγελματικές προβλέψεις Μαΐου 2023 – Οικονομικές ανακατατάξεις

Οικονομικές και επαγγελματικές προβλέψεις Μαΐου 2023 – Οικονομικές ανακατατάξεις

  Σημαντικός ο μήνας Μάιος με μία έντονη έκλειψη στις 5 του μήνα, έναν ανάδρομο Ερμή, που στα μέσα γυρνάει ορθόδρομος και τον Δία να «μετακομίζει» στον Ταύρο. 

 Τα πρώτα δεκαήμερα των ζωδίων ευεργετούνται από σημαντικές συνεργασίες με το πρόσημο του Κρόνου, δηλαδή σταθερότητα και διάρκεια, ιδίως μετά τις 15/5 όπου ορθοδρομεί πια και ο Ερμής. Είναι εξαιρετικό διάστημα να οργανωθούν και να τακτοποιήσουν εκκρεμότητες. Ο Δίας στο πέρασμα του στον Ταύρο δίνει ευκαιρίες οικονομικής ανάπτυξης αλλά και εργασιακής ανόδου. Υπάρχουν όμως και κάποιες ημέρες προς το τέλος του μήνα όπου χρειάζεται προσοχή σε αντιπαλότητες, λανθασμένες οικονομικές κινήσεις και επαγγελματικές απογοητεύσεις.  

 Το δεύτερο δεκαήμερο, και κυρίως του Σταθερού Σταυρού (Ταύροι, Λέοντες, Σκορπιοί και Υδροχόοι), επηρεάζονται από την έκλειψη στις 5 Μαΐου. Αυτό σημαίνει ότι θα έχουν ανατροπές και καθυστερήσεις στα θέματα τους, κάτι που θα τους προκαλέσει ανασφάλεια. Όμως είναι σημαντική περίοδος αναθεώρησης για να προχωρήσουν αργότερα σε σημαντικές αλλαγές. Τέλη του μήνα φεύγουν μπλοκαρίσματα και προχωράνε οικονομικές τους υποθέσεις. 

 Το τρίτο δεκαήμερο τις πρώτες ημέρες έρχεται αντιμέτωπο με μία οικονομική απογοήτευση αλλά και συγχρόνως με μία πολύ θετική ευκαιρία και άνοδο. Επαγγελματικά προωθούν κινήσεις τους και υπάρχουν δυνατότητες επίτευξης σημαντικών θεμάτων.  

Διαβάστε επίσης:

Καρμικές Προβλέψεις Μαίου 2023 – Διεκδικήσεις με Ένταση και Πάθος – Χρήστος Άρχος (christosarchos.gr)

Από την Ελένη Στρατινάκη

Οικονομικές και επαγγελματικές προβλέψεις Μαΐου 2023 – Οικονομικές ανακατατάξεις 3

Διαβάστε πώς θα επηρεαστούν τα 12 ζώδια και κυρίως διαβάστε τον ωροσκόπο σας!

 Κριός

Α’ δεκαημέρου: Με τον Ερμή ανάδρομο να επηρεάζει τα οικονομικά σας, υπάρχουν καθυστερήσεις  τις πρώτες μέρες του Μαΐου με αποτέλεσμα να προβληματίζεστε. Όμως από τις 10/5 και μετά αρχίζετε να βλέπετε μία πολύ σημαντική βελτίωση και μπορείτε να προχωρήσετε και σε καινούριες συμφωνίες που θα έχουν αξιοπιστία και διάρκεια. Παράλληλα, έχετε οικονομική υποστήριξη από την οικογένεια σας, ή ακόμη, αποφασίζετε να δώσετε χρήματα για να φτιάξετε και να οργανώσετε το σπίτι σας. Ιδίως από τις 16-19/5 και στις 22/5 είναι πολύ καλές ημερομηνίες για σύναψη καινούργιων συνεργασιών και να επικοινωνήσετε ιδέες σας με ισχυρά πρόσωπα που θα σας βοηθήσουν στη προώθηση στόχων σας.   

  Φανείτε προνοητικοί στις 18/5 και μην εμπιστευτείτε γνώμες και απόψεις αλλά και προστατέψτε τον εαυτό σας από έξοδα και αγοραπωλησίες, ενώ μπορεί να υπάρξει και μία αναπροσαρμογή στα οικονομικά της εταιρείας που δουλεύετε, κάτι που θα σας επηρεάσει. Αποφύγετε υπερβολές σε έξοδα  στις 23/5 και στις 28/5 φανείτε ψύχραιμοι σε κάτι που αποκαλύπτεται και σας πληγώνει.

Β’ δεκαημέρου: Εσείς, αν και δεν έχετε πολλές όψεις να σας επηρεάζουν αυτό το μήνα, έχετε την έκλειψη να γίνεται στον τομέα των οικονομικών σας. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να επανεξετάσετε ριζικά τον τομέα αυτό. Να είστε σίγουροι για το πού δίνετε τα χρήματα σας και εάν πραγματικά αξίζει για το πού τα δίνετε. Μπορεί να κλείσει ένα σημαντικό οικονομικό θέμα, ή να σας αρνηθούν κάτι που περιμένατε. Κινηθείτε ψύχραιμα, διαπραγματευτείτε εκεί που πρέπει και οργανωθείτε για να ξεκινήσετε έναν επόμενο κύκλο.

  Τα καλά νέα είναι τις 3 πρώτες μέρες του μήνα όπου μπορείτε να προωθήσετε προϊόντα σας, να κάνετε τις πρώτες επικοινωνίες για να κλείσετε μία συμφωνία και το να πάρετε χρήσιμες πληροφορίες για ένα θέμα. Τέλος του μήνα, είναι πιθανό να δεχθείτε χρήματα από την οικογένεια, ή να θελήσετε να αλλάξετε κάπως την αισθητική του χώρου σας. Προσεκτικά σε άσκοπα ξοδέματα.    

Γ΄ δεκαημέρου: Είσαστε ανανεωμένοι αυτό το διάστημα και παίρνετε πρωτοβουλίες. Συναντήσεις και επαφές σας βοηθούν κοινωνικά και επαγγελματικά. Κινηθείτε για να προωθήσετε ιδέες και συμφωνίες. Να είστε προσεκτικοί σε κρυφές κινήσεις και επαφές που μπορεί να σας βγάλουν εκτός των οικονομικών πλάνων σας τις πρώτες μέρες. Παράλληλα όμως, έχετε την εύνοια για να ξεκινήσετε μία οικονομική συμφωνία ή ένα καινούριο πλάνο, να προχωρήσετε σε έναν διακανονισμό ή ακόμη και να αποκτήσετε κάτι το οποίο θα σας κάνει να αισθανθείτε καλά. Αδέρφια και συγγενείς μπορεί να φανούν πολύ βοηθητικοί. Γενικά είναι ένα διάστημα που εκπληρώνετε πλάνα που είχατε καιρό και νιώθετε καλά.

Ταύρος

Α’ δεκαημέρου: Έχετε πολλές ευκαιρίες μέσα στον Μάιο για να σταθεροποιήσετε τα οικονομικά σας, να προωθήσετε τα θέματα σας και να γνωρίσετε ανθρώπους που θα σας στηρίξουν! Ο Δίας στο πλευρό σας σας δίνει ώθηση να επεκταθείτε σε τομείς που περιμένατε καιρό. Νιώθετε πιο αισιόδοξοι και αποκτάτε περισσότερη σταθερότητα, κάτι που το χρειαζόσασταν. Υπάρχουν ευκαιρίες να ρυθμίσετε τις συνεργασίες ευνοϊκότερα, να οργανωθείτε και να μάθετε κάτι που χρειάζεται στη δουλειά σας.  

  Αν και έχετε ιδιαίτερη εύνοια, κινηθείτε προσεκτικά τις τελευταίες 10 μέρες σε σχέση με τη θέση στη καριέρα σας, ιδίως οι γεννημένοι των 3 πρώτων ημερών. Είναι μέρες λανθασμένων κινήσεων, κακοδιαχείρισης οικονομικών και συγκρούσεων με αντιπάλους. Θέματα του σπιτιού και άτομα της οικογένειας μπορεί να σας προκαλέσουν κάποιες εντάσεις και προσέξτε στις 28/5 τις οικονομικές σας κινήσεις.

Β’ δεκαημέρου: Ο Μάϊος θα σας τεστάρει ακόμη μία φορά. Οι διαπροσωπικές σας σχέσεις αλλά και οι συνεργασίες σας θα σας προκαλέσουν εντάσεις και θυμό. Πράγματα που θεωρούσατε ότι έχουν λυθεί, ξαναέρχονται στην επιφάνεια και σας προκαλούν ανασφάλεια. Κρατήστε την αυτοκυριαρχία σας, δείξτε υπομονή, παρατηρήστε και αποφασίστε μετά τον Μάιο τι θα κάνετε σε συνεργασίες και το πώς θα κινηθείτε. Να θυμάστε ότι καλείστε να τολμήσετε κάτι διαφορετικό, όσο δύσκολο κι αν φαίνεται. 

  Μετά τις 20/5 έρχεται μία ευκαιρία σε μία συνεργασία ή μία λύση σε μία υπάρχουσα, ενώ στα οικονομικά σας αρχίζετε να έχετε σταδιακή βελτίωση μετά τις 24/5.

 Γ΄ δεκαημέρου: Προχωράνε επαφές και δραστηριοποιήστε στην καθημερινότητα σας για να προλάβετε να φέρετε εις πέρας τις υποχρεώσεις. Τολμάτε να εκφράσετε δημιουργικές σας ιδέες και τα ταλέντα σας και αυτό δεν περνάει απαρατήρητο στους γύρω σας, όπου θα έχετε προτάσεις για μία συνεργασία. Οικονομικά κλείνετε μία καλή συμφωνία και καταφέρνετε να αποκατασταθεί η ισορροπία στο πορτοφόλι σας και να φύγουν οι ανασφάλειες σας. Προσέξτε σε σπατάλες λόγω κοινωνικών υποχρεώσεων και αποφύγετε να δανείσετε λεφτά σε τρίτους αυτό το διάστημα, εκτός εάν είστε σίγουροι ότι θα τα πάρετε. 

Δίδυμος

Α’ δεκαημέρου: Μέχρι και τις 20 του μήνα είστε πολύ ευνοημένοι στα οικονομικά σας και στα επαγγελματικά. Βρίσκονται λύσεις σε θέματα των εσόδων σας που σας είχαν ταλαιπωρήσει. Αναγνωρίζεστε στο επαγγελματικό σας κομμάτι τις πρώτες μέρες του μήνα και ανακτάτε την αυτοπεποίθηση σας. Σημαντικές συμφωνίες και συνεργασίες στις 19 και στις 22/5 σας δίνουν την ευκαιρία να προχωρήσετε κοντά, σε στόχους σας. Τέλη του μήνα δραστηριοποιείστε σε επαφές για τη δουλειά σας, τρέχετε να διευθετήσετε εκκρεμότητες, ενώ μπορεί και να παρακολουθήσετε κάποιο σεμινάριο εξειδίκευσης στον τομέα σας. 

  Στις 21 και 23/5, παραμείνετε ψύχραιμοι σε εντάσεις και καθυστερήσεις που πιθανόν προκύψουν στις καθημερινές σας δραστηριότητες και επαφές και ας είστε προσεκτικοί στις μετακινήσεις σας λόγω του εκνευρισμού των ημερών. Κάποιοι λάθος χειρισμοί σας απογοητεύουν στο τομέα της καριέρας στις 28/5, όμως καταφέρνετε να προχωρήσετε. 

Β’ δεκαημέρου: Πιθανόν έχετε κουραστεί και αποζητάτε να ξεκουραστείτε. Είναι ένα διάστημα που με την έκλειψη στις 5 Μαΐου θα έχετε περισσότερο μία τάση εσωστρέφειας και θα χρειαστεί να κάνετε έναν απολογισμό λανθασμένων επαγγελματικών και οικονομικών κινήσεων που πιθανόν να σας ρίξει την διάθεση. Ίσως χρειαστεί να φροντίσετε κάποιον δικό σας άνθρωπο ή και να δουλέψετε από το σπίτι περισσότερο. Είναι όμως ένα διάστημα το οποίο θα φανεί εποικοδομητικό ως προς το να αναθεωρήσετε το πώς θέλετε να κινηθείτε. Μετά τις 20/5 προχωράτε δυναμικά σε κάποιες διορθωτικές κινήσεις και μέχρι το τέλος του μήνα καταφέρνετε να βρείτε κάποιες λύσεις και να ισορροπήσετε ένα οικονομικό θέμα! 

Γ΄ δεκαημέρου: Εξετάστε προσεκτικά τις 4 πρώτες μέρες το κλίμα που υπάρχει στο χώρο της δουλειάς. Είναι πιθανόν να υπάρξουν λανθασμένες κινήσεις σε οικονομικό επίπεδο ή και ακόμη συνάδελφοι και συνεργάτες να μην είναι πολύ ξεκάθαροι στις προθέσεις τους. Εσείς φανείτε συνεπής στις υποχρεώσεις σας, αποφύγετε και την δική σας τάση που υπάρχει να σπαταλήσετε λεφτά, γιατί την επόμενη μέρα, στις 5/5 η τύχη είναι με το μέρος σας. Θα δικαιωθείτε και στα επαγγελματικά αλλά και στα οικονομικά σας ζητήματα. 

 Και ενώ με τον Άρη στον τομέα των οικονομικών μέχρι τις 20/5 υπάρχουν αυξημένα έξοδα και μία ανησυχία, βρίσκονται λύσεις είτε από δικές σας κινήσεις είτε από βοήθεια τρίτων. Εκμεταλλευτείτε αυτό το διάστημα να προωθήσετε ιδέες σας, κάντε καινούργιες επαφές για να εξελιχθείτε και θα δείτε ότι υπάρχουν αρκετά άτομα που μπορούν να σας στηρίξουν.    

Καρκίνος

Α’ δεκαημέρου: Με την Αφροδίτη στο ζώδιο σας έλκετε ανθρώπους και καταστάσεις προς όφελός σας. Δικτυωθείτε, κάνετε δημόσιες σχέσεις και προωθήσετε τις δουλειές σας. Μέχρι και τις 20/5 έχετε πολλές ευκαιρίες για να γνωρίσετε σημαντικούς ανθρώπους οι οποίοι θα στηρίξουν κινήσεις και καινούριους στόχους σας. Ευνοείστε επίσης σε επαφές με ανθρώπους από το εξωτερικό, εκπαιδευτικά και νομικά θέματα, συνέδρια, εκθέσεις αλλά ακόμη και κάποιο ταξίδι. Αν και ο ανάδρομος Ερμής θα φέρει μέχρι τα μέσα του μήνα κάποιες καθυστερήσεις, μη πτοείστε γιατί αναπτύσσεστε αυτό το διάστημα. 

 Στα οικονομικά σας φανείτε προσεκτικοί από τις 18 μέχρι και το τέλος. Αξιολογήστε προσεκτικά τις κινήσεις σας και τα έξοδά σας, αποφύγετε τυχόν αντιπαραθέσεις με τρίτους και διαπραγματευτείτε διπλωματικά.   

Β’ δεκαημέρου: Έχετε ευκαιρίες για καινούργιες επαφές και συμφωνίες, να προωθήσετε και να διαφημίσετε τα προϊόντα σας και ίσως προκύψει κάποιο επαγγελματικό ταξίδι. Νιώθετε πολύ καλά και μία σημαντική γνωριμία θα σας δώσει μία διαφορετική οπτική προσέγγισης της δουλειάς σας. Με την έκλειψη στις 5 του μήνα, θα σας δημιουργηθεί μία ανασφάλεια για τις επιχειρηματικές και δημιουργικές σας ασχολίες και αναγκάζεστε να αναθεωρήσετε τις κινήσεις σας. Αποφύγετε να πάρετε αποφάσεις τώρα, μιας και υπάρχει μία γενικότερη αναταραχή και αρκετό άγχος.

  Η Αφροδίτη στο δικό σας δεκαήμερο από τις 17/5 σας δίνει ώθηση να κοινωνικοποιηθείτε παραπάνω, να διορθώσετε τυχόν λανθασμένες κινήσεις και να διαπραγματευτείτε τα οικονομικά σας θέματα προς όφελός σας. Κάποιο ξαφνικό έσοδο θα σας χαροποιήσει τέλος του μήνα.    

Γ΄ δεκαημέρου: Τις πρώτες μέρες υπάρχει μία απογοήτευση σχετικά με τους οικονομικούς σας στόχους και μπορεί να καταλάβετε ότι κάποιοι έχουν κινηθεί εις βάρος σας. Όμως στις 5/5 είναι μία ημέρα θετικών εξελίξεων στη δουλειά σας και την καριέρα σας, μπορείτε να αποκαταστήσετε τυχόν παρεξηγήσεις και έχετε οικονομικό όφελος που σας βοηθάει να κλείσετε εκκρεμότητες.

 Ο μήνας συνεχίζει με τον Άρη να σας δίνει ώθηση να προχωρήσετε σχέδια και επαφές με εξωτερικό, εκπαιδευτικές υποθέσεις, σεμινάρια ή και ακόμη στο να φτιάξετε ένα καινούριο πλάνο δράσης. Κάποιες μικρο-καθυστερήσεις δε χρειάζεται να σας απογοητεύσουν γιατί εξελίσσεστε αυτό το διάστημα. 

Λέων

Α’ δεκαημέρου: Πολλές σημαντικές εξελίξεις έχετε σε θέματα εργασίας και οικονομικών. Παίρνετε λεφτά που περιμένατε καιρό είτε από συνεργάτες και πελάτες, είτε κάποιο επίδομα ή και δάνειο. Προχωράτε σε διακανονισμούς οικονομικούς που αφορούν τη δουλειά σας και κλείνετε σημαντικές συμφωνίες. Νιώθετε δυνατοί και είστε πολύ δραστήριοι. Η είσοδος του Δία στον τομέα της καριέρας σας στις 16/5, σας ετοιμάζει για προσωπικές επιτυχίες το επόμενο διάστημα αλλά και γνωριμίες με σημαντικούς ανθρώπους.

  Τις μέρες από 20 μέχρι 24/5 δείξτε διαλλακτικότητα στις απόψεις και αντιδράσεις σας. Οι μέρες είναι γεμάτες με ανταγωνιστικότητα και εχθρικές διαθέσεις, οπότε κρατήστε αποστάσεις από τυχόν εντάσεις. Στις 28/5 πιέζεστε από ένα οικονομικό θέμα που πρέπει να διαχειριστείτε.  

Β’ δεκαημέρου: Ο μήνας Μάιος σας επηρεάζει για ακόμη μία φορά με την σημαντική έκλειψη που γίνεται στις 5 του μήνα, προκαλώντας ανατροπές στα επαγγελματικά σας. Είναι ένα διάστημα που καλείστε να μείνετε παρατηρητές των γεγονότων, κάνοντας υπομονή. Να είστε προετοιμασμένοι για καθυστερήσεις, ακυρώσεις και έντονες αντιδράσεις από το επαγγελματικό αλλά και οικογενειακό περιβάλλον σας. Αποφύγετε βιαστικές αποφάσεις, κι ας νιώσετε ότι θέλετε να παραιτηθείτε από όλη αυτή τη γενικότερη ανασφάλεια. 

 Τελευταίες 10 ημέρες του μήνα χαλαρώνετε κι εκεί μπορείτε να αποφασίσετε με πιο καθαρό μυαλό το τι θα κάνετε. Εμφανίζεται κάποια εργασιακή ευκαιρία, ίσως και ένα ξαφνικό επαγγελματικό ταξίδι που σας ανανεώνει και έχετε και θετικές εξελίξεις στα οικονομικά σας.   

Γ΄ δεκαημέρου: Τις πρώτες μέρες, αντιλαμβάνεστε ότι δεν πραγματοποιείται ο στόχος που είχατε   σχετικά με τα οικονομικά σας. Όμως στις 5 Μαΐου έρχεται μία σημαντική βοήθεια και παίρνετε λεφτά που περιμένατε είτε από κάποια νομική υπόθεση είτε από συνεργασίες με το εξωτερικό ή ακόμη από δικές σας κινήσεις προώθησης της δουλειάς σας. Εκμεταλλευτείτε αυτό το μήνα γιατί υπάρχουν ευκαιρίες για σημαντικές οικονομικές ρυθμίσεις και διαπραγματεύσεις που μπορείτε να κάνετε από τις 14 μέχρι και τις 18/5. 

 Μπορείτε να τακτοποιήσετε οικονομικές υποθέσεις που αφορούν τρίτους, όπως τράπεζες, εφορίες, κληρονομικά ή και υποθέσεις συνεργατών και συζύγων σας. Κινηθείτε και προωθήστε συναντήσεις με ανθρώπους οι οποίοι είναι πρόθυμοι και μπορούν να σας δώσουν λύσεις.   

Παρθένος

Α’ δεκαημέρου: Σημαντικός ο μήνας Μάϊος για να πάρετε αποφάσεις σχετικά με το πως θα διαχειριστείτε τις συνεργασίες σας. Παρατηρώντας τι απαιτούν οι άλλοι από εσάς, καταφέρνετε και ισορροπείτε στο τι ζητάτε κι εσείς. Προετοιμαστείτε για δυσκολίες, ασυνεννοησίες και παρεξηγήσεις μέσα στον εργασιακό σας χώρο με συναδέλφους, προϊσταμένους και πελάτες, ιδίως 18-21/5. Από τις 10 μέχρι τις 16/5 προχωράτε σε επαφές, γνωριμίες και συζητήσεις για συνεργασίες που θα είναι πολύ εποικοδομητικές με άτομα που μπορείτε να εμπιστευτείτε. 

  Κάνετε καινούρια σχέδια, προγραμματίζετε κινήσεις και ξεκινάτε οικονομικά πλάνα. Βλέπετε τα έσοδα σας να αυξάνονται μέσα από ευκαιρίες που σας δίνουν τρίτοι. Είτε είναι φιλικά πρόσωπα, είτε κάποιοι σύλλογοι και συνεταιρισμοί ή ακόμη και μέσα από την εταιρεία που εργάζεστε. Ταξίδια, εκθέσεις και επαφές με το εξωτερικό ευνοούνται, όπως και θέματα εκπαίδευσης. Προσέξτε συγκρούσεις και απογοητεύσεις με συνεργάτες στις 28/5. 

Β’ δεκαημέρου: Πρώτες μέρες του μήνα κάνετε συζητήσεις για το πώς θα προχωρήσετε τα σχέδια σας με τις πωλήσεις, τη διαφήμιση και ίσως σχεδιάσετε κάποιο ταξίδι. Ξαφνικές επαφές μέσα στο μήνα με άτομα από το εξωτερικό σας δίνουν διαφορετικές και πρωτότυπες ιδέες και ίσως ζητήσετε συμβουλές από ειδικούς σε νομικά και εκπαιδευτικά θέματα οι οποίες θα σας βοηθήσουν να ξεκαθαρίσετε σημαντικά θέματα. 

 Κάποιες καθυστερήσεις, αναβολές και αλλαγές σχεδίων θα υπάρξουν με την έκλειψη στις 5/5 να σας επηρεάζει στα θέματα αυτά. Εάν σχετίζεστε επαγγελματικά με συγγενείς προετοιμαστείτε για κάποιες διαφωνίες. Φερθείτε ψύχραιμα και περιμένετε να περάσουν λίγες μέρες. Τέλος του μήνα παίρνετε μία σημαντική οικονομική ανάσα και δέχεστε ένα ευχάριστο νέο ή μία σημαντική κοινωνική πρόσκληση.   

Γ΄ δεκαημέρου: Την πρώτη εβδομάδα σας προκαλεί ανασφάλεια το αποτέλεσμα μιας οικονομικής συνεργασίας και ίσως νιώσετε ακόμη και εξαπατημένοι. Στις 5/5 όμως η τύχη γυρνάει με το μέρος σας και παίρνετε χρήματα είτε από τη δουλειά, είτε χρήματα που περιμένατε από κάποια επενδυτική σας κίνηση. Από τις 14/5 και μετά προχωράτε δυναμικά σε καινούργιες επαφές και γνωριμίες, παίρνετε πρωτοβουλίες για συναντήσεις και ζητάτε απόψεις από σημαντικούς ανθρώπους για το πώς να διαχειριστείτε επόμενες κινήσεις σας. Έχετε σημαντικές συζητήσεις και εξελίξεις σε θέματα εξωτερικού, διαφήμισης, τέχνης και εκπαίδευσης.  

Ζυγός

Α’ δεκαημέρου:  Έχετε ευκαιρίες να γνωρίσετε άτομα που θα σας βοηθήσουν στην κοινωνική σας εικόνα, στα επαγγελματικά αλλά και στα οικονομικά σας ζητήματα. Από τις 10-14/5 και στις 19/5 έχετε σημαντικές συναντήσεις και συζητήσεις που αφορούν τα εργασιακά σας. Μπορείτε λοιπόν να πάτε σε συνεντεύξεις, να δώσετε βιογραφικά, να μιλήσετε με προϊσταμένους και το αφεντικό σας. Είναι περίοδος σταθεροποίησης, οργάνωσης και αναγνώρισης στην εργασία σας. Όποια καινούρια συμφωνία κάνετε θα έχει μακροπρόθεσμη διάρκεια. Ένα ταξίδι είναι πιθανό, όπως και στήριξη από τρίτους σε στόχους σας.   

  Στα οικονομικά μπορείτε να λύσετε θέματα σας και μπορείτε να αναπτυχθείτε μέσω επενδύσεων, δανεισμού αλλά και οικονομικής στήριξης από συνεργάτες. Δείξτε ιδιαίτερη προσοχή για λάθος εκτιμήσεις, κινήσεις και συμβουλές στις 18 και στις 23/5. Τέλη του μήνα, φροντίστε λίγο την υγεία σας γιατί πιθανόν να είστε πολύ κουρασμένοι από τις πολλές υποχρεώσεις και συγχρόνως μπορεί να προκύψουν παρεξηγήσεις με συναδέλφους.  

Β’ δεκαημέρου: Κάνετε επαφές για να διευθετήσετε θέματα οικονομικά, θέματα που σχετίζονται με εφορίες, κληροδοτήματα και επιδόματα. Η έκλειψη στις 5 Μαΐου σας φέρνει αντιμέτωπους με την διαχείριση των εσόδων και εξόδων σας και σας προκαλεί ανασφάλεια. Καλείστε να διαχειριστείτε κάποιες αλλαγές στο οικονομικό πλάνο που είχατε. Μετά τις 16/5 θα καταφέρετε να τακτοποιήσετε κάποιες εκκρεμότητες και να οργανώσετε ένα καλύτερο οικονομικό πλάνο. Τελευταίες μέρες του μήνα έρχεται σημαντική βοήθεια για κάποιο διακανονισμό ή και αποπληρωμή που επιθυμούσατε.  

Γ΄ δεκαημέρου: Πιθανόν να στεναχωρηθείτε από ένα μπέρδεμα ή μία παρεξήγηση από συνεργάτες είτε από το χώρο εργασίας σας τις πρώτες μέρες. Αποζημιώνεστε στις 5/5 από μία σημαντική συνεργασία με οικονομικό όφελος και αποκτάτε πάλι την αισιοδοξία σας. Νιώθετε πιο δυνατοί και έτοιμοι να προωθήσετε κινήσεις σας στα επαγγελματικά σας, όπου ευνοείστε πολύ από τις 14-19 Μαΐου. Αυτές τις μέρες είναι πολύ βοηθητικές και εποικοδομητικές για τις συνεργασίες και για να βρείτε οικονομικές διεξόδους σε προβληματισμούς. Επαφές με το εξωτερικό ευνοούνται κι ένα επαγγελματικό ταξίδι είναι πολύ πιθανό.    

Σκορπιός

Α’ δεκαημέρου: Μέχρι και τις 17 του μήνα σχεδιάζετε αλλά και κινείστε σε καινούριους στόχους, κυρίως οικονομικούς. Προωθείτε προϊόντα σας, κάνετε συζητήσεις με άτομα εκτός Ελλάδος και είστε έτοιμοι να ακούσετε νέες ιδέες και προτάσεις. Συνεργασίες που αφορούν εκπαιδευτικούς σκοπούς, νομικές υποθέσεις, εμπόριο και διαφήμιση μπορούν να αποδώσουν σημαντικά οφέλη. Βλέπετε σημαντική βελτίωση στα οικονομικά ιδίως γύρω στο διάστημα 16-22/5, όπως και μία πολύ σημαντική συνεργασία στις 16 και 26/5. 

  Παράλληλα, φανείτε προσεκτικοί για να αποφύγετε λανθασμένες εκτιμήσεις στα οικονομικά στις 18/5, όπως και να είστε προετοιμασμένοι για έκτακτα έξοδα τέλη του μήνα. Κάποιες εντάσεις στον επαγγελματικό χώρο και το σπίτι θα υπάρξουν το διάστημα 21-23/5. Τις ίδιες μέρες, προσέξτε σε συμφωνίες και συμβόλαια μην σας ρίξουν.         

Β’ δεκαημέρου: Η έκλειψη στις 5 Μαΐου έρχεται να προκαλέσει αρκετές ανατροπές και μία γενικότερη ανασφάλεια. Να είστε προετοιμασμένοι για κάποιες αρκετά δύσκολες μέρες και δείξτε υπομονή και ψυχραιμία. Αν και πραγματικά αντιμετωπίζετε καταστάσεις πίεσης και έντασης, φροντίστε να μην πάρετε αποφάσεις εν βρασμώ. Μετά τις 20/5 βλέπετε ξεκάθαρα τις καταστάσεις και θα μπορέσετε να αξιολογήσετε καλύτερα τα γεγονότα. Τέλη του μήνα κάνετε κάποιες ενδιαφέρουσες επαφές για θέματα της δουλειάς σας είτε με άτομα από το εξωτερικό, είτε με άτομα που αφορούν εκπαίδευση και νομικές υποθέσεις, οι οποίες έχουν και οικονομικό αντίκρισμα.    

Γ΄ δεκαημέρου: Κάποια έξοδα σας βγάζουν εκτός προϋπολογισμού τις πρώτες μέρες, κάτι που σας απογοητεύει. Συγχρόνως όμως, τα πάτε πολύ καλά στη δουλειά σας, δέχεστε αναγνώριση μέσα από τον εργασιακό σας χώρο και είναι πολύ πιθανό να δεχθείτε ένα έξτρα ποσό ή και ένα δώρο, ακόμη και από κάποιο πελάτη. Έχετε ευκαιρία να ξεκαθαριστούν υποθέσεις αυτό το διάστημα που αφορούν κληρονομικά, δικαστικά ή εφορίες και επιδόματα και να βγείτε κερδισμένοι. 

 Νιώθετε δημιουργικοί και θέλετε να προωθήσετε κάποιο καινούριο project ή ένα επιχειρηματικό σχέδιο. Υπάρχουν άνθρωποι που θα σας ακούσουν και ενδιαφέρονται να συνεργαστείτε.       

Τοξότης

Α’ δεκαημέρου: Ασχολείστε με τα οικονομικά σας θέματα μέσα στο μήνα και τακτοποιείτε εκκρεμότητες. Μπορείτε να πετύχετε διευκολύνσεις σε ένα δάνειο, με την εφορία ή ακόμη τα οικονομικά του συνεργάτη σας να πάνε πολύ καλά, κάτι που αφορά κι εσάς. Με τον Δία στον τομέα των εργασιακών σας, έχετε τύχη, αναγνωρίζεστε και το κλίμα στη δουλειάς με τους συναδέλφους γίνεται πολύ ευνοϊκό. Είναι κατάλληλο διάστημα να ψάξετε για δουλειά, να στείλετε βιογραφικό και να κάνετε συζητήσεις με τον προϊστάμενο ή το αφεντικό σας. Σταθεροποιούνται καταστάσεις στη δουλειά, οργανώνεστε και διευθετείτε παράλληλα και υποχρεώσεις στο σπίτι. 

 Μέρες μέσα στο μήνα που πρέπει να προσέξετε είναι στις 18/5 για εργασιακά θέματα που προκύπτουν, ενώ φροντίστε να αποφύγετε λογομαχίες στις 21/5. Αν έχετε επαγγελματική συνεργασία με την οικογένεια θα αντιμετωπίσετε προβλήματα στις 28/5. 

 Β’ δεκαημέρου: Κάποιες ανατροπές και παρεξηγήσεις στον εργασιακό σας χώρο σας φέρνει η έκλειψη στις 5 Μαΐου. Είναι πιθανόν να στεναχωρηθείτε από συναδέλφους ή από αλλαγές που θα προκύψουν στο χώρο εργασίας. Θα θελήσετε να ξεκουραστείτε αυτές τις μέρες και να προσέξετε περισσότερο τον εαυτό σας, κάτι το οποίο έχετε πραγματικά ανάγκη. Ή αντίθετα, λόγω κάποιων συναδέλφων να πρέπει να δουλέψετε περισσότερο. Να θυμάστε ότι αυτή η αναταραχή θα κρατήσει λίγες μέρες και μετά θα επιστρέψετε στο καθημερινό σας πρόγραμμα. Τέλος του μήνα έχετε ευχάριστες εξελίξεις στα οικονομικά και στη δουλειά σας.  

Γ΄ δεκαημέρου: Νιώθετε δημιουργικοί αυτό το διάστημα και το μεταδίδετε και στους άλλους. Προχωράτε σε συζητήσεις και επαφές με πιθανούς συνεργάτες και ίσως να κλείσετε μία δουλειά που μπορείτε να την κάνετε από το σπίτι. Με κάποιο τρόπο συνδυάζετε την εργασία με το σπίτι αυτό το διάστημα και καταφέρνετε να βρείτε σωστές ισορροπίες. Υπάρχουν κάποια οικονομικά θέματα με εφορία ή τράπεζες ή γενικότερα με λεφτά που μοιράζεστε με άλλους που σας αγχώνουν και προσπαθείτε να βρείτε μία λύση να σας ξεμπλοκάρει. Ένας συνεργάτης, ή ακόμη και ο/η σύζυγος σας, είναι δίπλα σας και θα σας στηρίξει οικονομικά.  

Αιγόκερως

Α’ δεκαημέρου: Είστε γεμάτοι δημιουργικές και επιχειρηματικές ιδέες. Εμφανίζονται άνθρωποι με τους οποίους μπορείτε να συνάψετε πολύ καλές συνεργασίες με σταθερότητα και διάρκεια, ή οι ήδη υπάρχουσες συνεργασίες προχωρούν σε επίπεδο αμοιβαίας εμπιστοσύνης. Οργανώνετε τις υποθέσεις σας και σταθεροποιείτε τα οικονομικά σας. Εκμεταλλευτείτε όλο αυτό το διάστημα που είναι από τις 7-20 του μήνα. 

  Φροντίστε να είστε προσεκτικοί για τυχόν ανούσιες σπατάλες των χρημάτων σας στις 18 και προσέξτε στις 21/5 παρορμητικές κινήσεις σας επί θεμάτων που προκύπτουν σε οικονομικά που μοιράζεστε με άλλους, γιατί η μέρα έχει πολλές εντάσεις. Δώστε την προσοχή σας στις 28/5 όπου είναι μία δύσκολη μέρα για θέματα της δουλειάς και των καθημερινών σας συναλλαγών.  

Β’ δεκαημέρου: Οι αλλαγές της έκλειψης για εσάς έχουν να κάνουν με τον κοινωνικό σας κύκλο, ομάδες και συνεταιρισμούς που ανήκετε και αφορούν κοινούς στόχους και κοινές ιδέες. Μπορεί να αλλάξουν κάποια δεδομένα και να αναγκαστείτε να αναθεωρήσετε. Τελευταίες μέρες του μήνα βελτιώνονται επαφές και συνεργασίες. Κινηθείτε για να συμφωνήσετε σε μία συνεργασία που θα είναι πολύ θετική και θα σας βοηθήσει να εκφράσετε την δημιουργικότητα σας. Στα οικονομικά, σας στηρίζει κάποιος   

Γ΄ δεκαημέρου: Το εργασιακό κλίμα γίνεται καλύτερο και ευνοούνται οι εργασιακές σχέσεις. Μπορεί να υπάρξει μία παρεξήγηση που θα σας στεναχωρήσει στις 4 του μήνα, όμως γενικότερα αποδίδετε πολύ καλά στη δουλειά σας και αυτό δεν περνάει απαρατήρητο. Οικονομική βοήθεια θα πάρετε είτε από την οικογένεια, είτε από δουλειά που αφορά και άτομα της οικογένειας. Κάνετε μετακινήσεις και αρκετές επαφές που αφορούν τη δουλειά σας και έχετε μία σημαντική ευκαιρία για συνεργασία στις 15/5.  

Υδροχόος

Α’ δεκαημέρου: Έχετε σημαντικές εξελίξεις αυτό το μήνα στα επαγγελματικά και στα οικονομικά. Αποκτάτε τη σταθερότητα που αποζητούσατε κι έτσι νιώθετε δυνατοί να προχωρήσετε τα επαγγελματικά σας σχέδια, τα οποία θα αποδώσουν αργότερα. Έχετε ευκαιρίες να προχωρήσετε σε οικονομικές συνεργασίες με σταθερότητα και διάρκεια. Ιδίως στις 10 με 16/5 , 19/5 και 22/5 είναι πολύ ευνοϊκές μέρες. Ίσως πάρετε χρήματα και από την οικογένεια σας, ή προχωρήσετε σε κάποια αγοραπωλησία. 

 Φανείτε πολύ προσεκτικοί στις 18/5 για τυχόν οικονομικές λανθασμένες κινήσεις και στις 28/5 συμβιβαστείτε με έκτακτα έξοδα που θα προκύψουν. Θα αντιμετωπίσετε μία ένταση από συνεργάτες σας στις 21/5 όπου καλό είναι να κάνετε πίσω μέχρι να ξεκαθαρίσετε εάν πρόκειται για συνεργάτη ή αντίπαλο.

Β’ δεκαημέρου: Θέματα που σας απασχολούν καιρό με το σπίτι και την καριέρα ξαναέρχονται στο προσκήνιο με την έκλειψη στις 5 Μαΐου. Έρχονται απρόσμενα γεγονότα που σας δημιουργούν ανασφάλειες και εσωτερικές εντάσεις. Αν και πραγματικά πιέζεστε από παρεξηγήσεις και καθυστερήσεις στο χώρο της δουλειάς, αποφύγετε να πάρετε τελικές αποφάσεις. Παγώστε λίγο τις καταστάσεις και περιμένετε λίγες μέρες για να ηρεμήσετε. Τέλη του μήνα μπορείτε να κάνετε συζητήσεις σε πιο ήρεμο κλίμα και να βρεθούν αρκετές λύσεις μέσα στο σπίτι και το εργασιακό σας περιβάλλον. 

  Όσοι δεν επηρεάζεστε από την έκλειψη, προχωράτε με σταθερά βήματα θέματα της εργασίας σας αλλά απασχολείστε αρκετά με την οικογένεια με συζητήσεις και κάποιες μικρές εντάσεις.  

Γ΄ δεκαημέρου: Είναι σχετικά ένας ήρεμος μήνας που όμως έχει σημαντικές θετικές εξελίξεις για τα οικονομικά σας. Κλείνετε συμφωνίες με πολύ καλούς όρους ή ακόμη παίρνετε λεφτά από συνεργασίες που αποδίδουν. Κάποια έκτακτα έξοδα ή και δική σας κακοδιαχείριση, θα υπάρξουν γύρω στις 4/5 που θα σας στεναχωρήσουν, όμως είναι κάτι που διορθώνεται πολύ γρήγορα. 

  Κάνετε ευχάριστες κοινωνικές επαφές οι οποίες σας βοηθούν να εξελιχθείτε σε δημιουργικά, ψυχαγωγικά, επιχειρηματικά ή και παιδαγωγικά θέματα. Άτομα της οικογενείας σας στηρίζουν χρηματικά και μία σημαντική επαγγελματική συνεργασία με οικονομικά οφέλη βρίσκεται μπροστά σας στις 15/5. 

Ιχθύες

Α’ δεκαημέρου: Κοινωνικοποιείστε αρκετά αυτό το διάστημα και δημιουργείτε καινούριες επαγγελματικές επαφές. Ιδίως το διάστημα μέχρι και τις 20/5 υπάρχουν πολλές ευκαιρίες. Οργανώνεστε και ταξινομείτε πολλά γραφειοκρατικά θέματα της δουλειάς σας. Προτάσεις και συμφωνίες γίνονται με άτομα που έχουν την απαραίτητη σοβαρότητα και τηρούν τις υποσχέσεις τους. Σταθεροποιείτε την πηγή των εσόδων σας και βελτιώνεστε στη διαχείριση των οικονομικών σας. 

  Φανείτε προσγειωμένοι και προσεκτικοί στις 18/5, αποφεύγοντας «περίεργες» προτάσεις από τρίτους. Επίσης στις 21/5 να είστε προετοιμασμένοι για εντάσεις και παρεξηγήσεις στη δουλειά γιατί το κλίμα είναι άκρως ανταγωνιστικό, όπως και στις 23/5 αποφύγετε υπερβολικές συμπεριφορές, πάλι στην εργασία σας, γιατί εύκολα γίνονται λάθη. Τέλος, 28/5 κάποια έξοδα ή ζημιές στο σπίτι θα σας ταλαιπωρήσουν λίγο.  

Β’ δεκαημέρου: Η έκλειψη στις 5 Μαΐου επηρεάζει τον τομέα που αφορά σχέδια σας, τις επαφές εκτός Ελλάδας, ταξίδια, θέματα εκπαίδευσης και νομικές υποθέσεις. Θα υπάρξουν καθυστερήσεις, ανατροπές και ακυρώσεις που θα σας απογοητεύσουν. Φανείτε υπομονετικοί και αφήστε χρόνο για να μπορέσετε να επανεξετάσετε και να αναθεωρήσετε τα σχέδια σας. Μετά τις 12/5 ηρεμείτε και τέλη του μήνα έρχονται ευκαιρίες για να ξεκινήσετε μία καινούρια συμφωνία, κάτι δημιουργικό που θα σας ανανεώσει και θα τονώσει συγχρόνως τα οικονομικά σας. 

  Όσοι δεν επηρεάζεστε από την έκλειψη, θα κινηθείτε με πολλές επαφές και συζητήσεις που αφορούν νέα σχέδια και προγραμματισμούς, και ίσως πάτε ένα επαγγελματικό ταξίδι. Να είστε όμως προετοιμασμένοι για κάποιες ανατροπές που θα υπάρξουν.

Γ΄ δεκαημέρου: Νιώθετε πολύ καλά αυτό το μήνα και, αν και είναι ήσυχος, έχετε θετικές εξελίξεις στα οικονομικά και στην εργασία σας. Πρώτες μέρες μόνο θα δυσκολευτείτε, επειδή δημιουργούνται κάποιες παρεξηγήσεις σε θέματα σπιτιού, όπου μπορεί να κοστίσουν λίγο και στο πορτοφόλι σας. Είτε πρέπει να δώσετε λεφτά σε κάποιο άτομο, είτε είναι κάποια ζημιά που πρέπει να φτιαχτεί. Την επόμενη μέρα κιόλας, αυτό διορθώνεται. Τα εισοδήματα σας αυξάνονται, μαζί και η αυτοεκτίμησή σας. 

  Το διάστημα 14-19/5 προχωράτε σε επαφές, συζητήσεις και επικοινωνείτε ιδέες σας ή δέχεστε προτάσεις από άλλους. Νιώθετε δημιουργικοί και είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε κάτι καινούριο επαγγελματικά. Κάποιο κοντινό ταξίδι είναι πιθανό, ή το να κάνετε ένα σεμινάριο για τη δουλειά σας.    

Από την Ελένη Στρατινάκη