Σεληνιακή Έκλειψη στις 5 Μαΐου – Ποια τα καρμικά σου χρέη;

Σεληνιακή Έκλειψη στις 5 Μαΐου – Ποια τα καρμικά σου χρέη;

Από τη Χριστίνα Στεργίου

Η έκλειψη στις 5 Μαΐου είναι η δεύτερη έκλειψη του 2023 και είναι Νοτίου Δεσμού. Συνδυαστικά με την αναδρομή του Ερμή και το φαινόμενο της αμοιβαίας υποδοχής μεταξύ Ερμή και Αφροδίτης, καταλαβαίνουμε ότι πολλοί από εμάς το επόμενο διάστημα θα έχουμε κάποιες παρελθοντικές καταστάσεις που θα μας χτυπήσουν την πόρτα. Ισχύει μέχρι και τις αρχές Ιουνίου, αμφότερα σε επαγγελματικά και αισθηματικά ζητήματα. 

Οι πρωταγωνιστές της έκλειψης είναι οι Ταύροι, Σκορπιοί, Λέοντες και Υδροχόοι του Β’ δεκαημέρου, στους οποίους δεν συνιστάται κανένας προγραμματισμός, αφού το επόμενο διάστημα θα είναι φουλ ανατροπές και εμπόδια. Εσύ γνωρίζεις ποια παρελθοντική κατάσταση έρχεται το κάρμα να σου ζητήσει να πληρώσεις; Σε καμία περίπτωση μην το πάρεις προσωπικά, αφού κανείς μας δεν είναι τέλειος!

Πώς ήταν οι σχέσεις σου τα τελευταία χρόνια τα τελευταία χρόνια, Ταύρε; Τι ακριβώς έλεγε η εσωτερική σου φωνή για τον εαυτό σου, Σκορπιέ; Πώς φερόσουν και πώς σου φερόταν η οικογένειά σου μέχρι σήμερα, Λέοντα; Αδίκησες η αδικήθηκες από κάποιον στη δουλειά σου Υδροχόε; Όλα αυτά τα ερωτήματα έρχεται η έκλειψη να σας τα απαντήσει με πράξεις. 

Μαζί με τους πρωταγωνιστές της έκλειψης, οι μεταβλητοί της πρώτης ημέρας, Δίδυμοι, Παρθένοι, Τοξότες και Ιχθείς στην 0 μοίρα, επηρεάζονται περισσότερο σε ψυχολογικό και επικοινωνιακό επίπεδο. Ενδεχομένως να διανύετε κάποιο διάστημα που κλείνεστε στον εαυτό σας και αναστοχάζεστε παλαιότερες εμπειρίες. Μακροπρόθεσμα αυτό θα σας βγει σε καλό γιατί θα μάθετε μέσα από τα παρελθοντικά σας λάθη.

Από τη Χριστίνα Στεργίου

Σεληνιακή Έκλειψη στις 5 Μαΐου – Ποια τα καρμικά σου χρέη; 3

Τι πρόκειται να σου προκαλέσει αυτή η έκλειψη μέχρι και τον επόμενο μήνα; Διάβασε παρακάτω για να μάθεις!

Κριός

Η έκλειψη αυτή λαμβάνει χώρα στο δεύτερο ηλιακό σου σπίτι. Με απλά λόγια υπάρχει περίπτωση να σου προκαλέσει κρίσεις αυτοεκτίμησης και κάποια οικονομικά προβλήματα που προκύπτουν από το πουθενά. Η συμβουλή μου για τους Κριούς αυτό το διάστημα είναι να πιστέψουν 100% στις δυνάμεις τους αφού διανύουν ένα διάστημα δυσκολιών και ωρίμανσης. Αυτό, όμως, δεν σας υποχρεώνει να δέχεστε πικρόχολα σχόλια από τους άλλους.

Πολλοί άνθρωποι γύρω σας θα προφασιστούν ‘καλές προθέσεις’ και θα ασκήσουν πολύ σκληρή κριτική εναντίον σας, όμως κανείς δεν σας αναγκάζει να τη δεχτείτε.  Το μόνο που μπορείτε να κάνετε για να επωφεληθείτε είναι να παρατηρήσετε τα λάθη που κάνετε με ειλικρίνεια και να τα διορθώσετε. Τέλος γνωρίζω πάρα πολύ καλά ότι αξίζετε το καλύτερο, αλλά θα πρέπει να αποφύγετε να πέσετε στην παγίδα της υπερκατανάλωσης. Διαφορετικά, θα βγείτε εκτός budget.

Ταύρος

Είναι γεγονός ότι οι Ταύροι είστε από τους πρωταγωνιστές της έκλειψης και επικεντρώνεστε σε σχέσεις και συνεργασίες πάσης φύσεως αυτό το διάστημα. Αν στο παρελθόν υπήρξατε άπιστοι η πολύ τοξικοί στο ταίρι σας ή εναντίον κάποιου συνεργάτη σας στον επαγγελματικό χώρο, τώρα το κάρμα έρχεται να φέρει τη δικαιοσύνη με κάποιον τρόπο. Αν νιώθετε ότι οφείλετε μία συγγνώμη, καλά θα κάνετε να τη ζητήσετε. Επιπροσθέτως εφόσον κρίνετε ότι κάποια μοτίβα σας δεν είναι αποδοτικά θα χρειαστεί οπωσδήποτε να τα αλλάξετε άμεσα.

Κατανοώ ότι δεν υπήρξατε όλοι οι Ταύροι τοξικοί με τις σχέσεις σας, όμως το κάρμα θα έρθει από μόνο του να κάνει ΄ξεκαθαρίσματα’. Αν κάποιος από τον περίγυρό σας δεν σας φέρθηκε σωστά τα μυστικά του θα αποκαλυφθούν προς εσάς, ώστε να σας δοθεί η επιλογή να λήξετε μία σχέση ή μία συνεργασία. Αν κάποια σχέση διαλυθεί αυτό το διάστημα, μακροπρόθεσμα θα καταλάβετε πως έγινε για καλό.

Δίδυμοι

Οι Δίδυμοι διανύετε ένα αρκετά παρασκηνιακό διάστημα και επαναξιολογείτε είτε πράξεις του παρελθόντος είτε πράγματα που θέλετε να κάνετε στο άμεσο μέλλον. Προσπαθείτε, επίσης, να βελτιώσετε την καθημερινότητά σας. Δεν θα είστε λίγοι αυτοί που θα κάνετε κάποιες επανασυνδέσεις να ξέρετε όμως ότι είναι αμφίβολης ποιότητας. Η σκληρή όψη μεταξύ Αφροδίτης – Ποσειδώνα πρόκειται να φέρει αρκετές απογοητεύσεις στα αισθηματικά σας.

Η συμβουλή μου για εσάς είναι να μην πιστεύετε ο,τι σας λένε και να βγάζετε τα δικά σας συμπεράσματα μέσα από τις πράξεις των ανθρώπων, όχι τα λόγια τους! Δυστυχώς αυτό το διάστημα η κρίση σας είναι θολωμένη και ενθουσιάζεστε πολύ περισσότερο από όσο χρειάζεται. Καλό θα είναι να αποστασιοποιηθείτε συναισθηματικά μέχρι και τα μέσα Μαΐου. Από εκεί και έπειτα θα δείτε ότι και η αυτοεκτίμησή σας θα πάρει τα πάνω της αλλά και η τσέπη σας.

Καρκίνος

Αρκετοί από εσάς νιώθετε πολύ πιεσμένοι από το εξωτερικό περιβάλλον και για κάποιο λόγο ή επικρατεί το συναίσθημα ότι οι υποχρεώσεις σάς αυξάνονται ολοένα και περισσότερο. Παρόλο που προσπαθείτε πάρα πολύ, θα δείτε ότι οι προσπάθειες σας θα καρποφορήσουν στο άμεσο μέλλον ιδίως σε ζητήματα επαγγελματικών. Μία πολύ καλή ιδέα θα ήταν να ζητήσετε βοήθεια πάνω σε κάτι που σας προβληματίζει στα εργασιακά από κάποιον ανώτερό σας, αλλά και να επιδείξετε τις ικανότητές σας πιο έντονα στον εργασιακό χώρο σας.

Θα εκπλαγείτε από την πρόοδο και αναγνώριση που θα έχετε, εφόσον το κάνετε αυτό! Σίγουρα αξίζετε κάτι περισσότερο για τη σκληρή σας δουλειά και μπορείτε να το έχετε! Εν κατακλείδι, οι καρκίνοι κρατήστε μικρό καλάθι όσον αφορά τις φιλίες σας. Παράλληλα μαζεμένοι να είστε και με τυχόν ομάδες ή συλλόγους στους οποίους μπορεί να συμμετέχετε αφού μπορεί να προκληθεί κάποια παρεξήγηση, ή εντάσεις γενικότερα. 

Λέων

Η έκλειψη αυτή έρχεται και ταράζει ολόκληρη την ύπαρξή σας. Σας κάνει να προβληματίζεστε ως προς τα βήματα που έχετε κάνει μέχρι σήμερα, το οικογενειακό περιβάλλον στο οποίο ζήσατε και μεγαλώσατε τον τρόπο που σας φέρθηκαν οι άλλοι καθώς και τον τρόπο που τελείωσαν κάποιες καταστάσεις που σας προβληματίζουν. Θα έλεγα ότι είναι μία ιδιαίτερα εσωτερική περίοδος για εσάς και καλό είναι να στραφείτε μέσα σας για να πάρετε τις απαντήσεις που ψάχνετε.

 Όπως εσείς έτσι κι αυτοί που σας μεγάλωσαν, έκαναν αρκετά λάθη στη ζωή τους. Μέσα από πολλές αναταραχές και εμπόδια η ζωή θα έρθει να σας δείξει το σωστό δρόμο. Είμαι σίγουρη ότι μπορείτε να αντιμετωπίσετε τις δυσκολίες που έρχονται το επόμενο διάστημα αποτελεσματικά και να ανακατευθύνεται τη ζωή σας προς κάτι καλύτερο. Η κατεύθυνση αυτή έχει να κάνει με τις τέως επιλογές σας. Τέλος, αποφύγετε να πάρετε δάνειο για την απόκτηση επαγγελματικής στέγης ή να μετακομίσετε μέχρι και τον επόμενο μήνα.

Παρθένος

Οι Παρθένοι διανύετε ένα διάστημα απογοητεύσεων στα αισθηματικά σας. Καλείστε να μάθετε να αξιολογείτε πολύ προσεκτικά τους ανθρώπους που σας προσεγγίζουν. Δυστυχώς, δεν είναι λίγες οι φορές κατά τις οποίες νομίζετε πως οι άνθρωποι έχουν πάντα καλές προθέσεις απέναντί σας. Ο λόγος προκύπτει από τη δική σας κοσμοθεωρία, διότι εκ φύσεως είστε πάρα πολύ καλοί, αγαθοί και συμπονετικοί άνθρωποι παρόλο που δεν φημίζεστε για αυτή σας την ιδιότητα.

Δεν έχουν όλοι οι άνθρωποι τις ίδιες προθέσεις και καλοσύνη με εσάς, οπότε η έκλειψη του Μάη έρχεται να σας διδάξει να αποστασιοποιείστε και να μην αναλώνετε την ενέργειά σας σε ανθρώπους και καταστάσεις που δεν την αξίζουν. Αυτός ο μήνας μπορεί επίσης να φέρει επανασυνδέσεις με μακρινούς συγγενείς ή κάποια επιστροφή ατόμου που αυτή τη στιγμή ζει στο εξωτερικό. Όσοι σπουδάζετε, μπαίνετε στη διαδικασία αξιολόγησης των επιλογών σας και χαράζετε την επαγγελματική σας πορεία.

Ζυγός

Πολλοί από εσάς έρχεστε αντιμέτωποι με κάποιες φοβίες που έχετε καιρό τώρα. Το σύμπαν θέλει να τις δείτε κατάματα και να τις αντιμετωπίσετε, και καλά θα κάνετε. Αυτό θα γίνει μέσα από διάφορες δυσκολίες και ανατροπές και πράγματι, ενδέχεται να προκληθούν γεγονότα που θα φέρουν παλιές φοβίες στην επιφάνεια. Αν, πάλι, Μοιράζεστε τα οικονομικά σας με κάποιο τρίτο πρόσωπο τότε δεν αποκλείεται να έχετε κάποιες απογοητεύσεις. 

Πρέπει οπωσδήποτε να κάνετε έναν πολύ προσεκτικό προϋπολογισμό και να αποφύγετε οποιοδήποτε οικονομικό ρίσκο. Μην εμπιστευτείτε τα χρήματά σας σε τρίτους και μην κάνετε μεγάλες επενδύσεις μέχρι και τον επόμενο μήνα. Αν υπάρχει κάποιο κληρονομικό θέμα που σας απασχολεί τότε και εκεί ενδέχεται αρκετές ανατροπές. Θα πρέπει να είστε προσεκτικοί  με κάθε σας κίνηση.

Σκορπιός

Είστε οι πλέον πιεσμένοι από το παρόν φαινόμενο, δηλαδή της έκλειψης στις 5 Μαΐου. Στην πραγματικότητα οφείλετε ένα τεράστιο συγγνώμη στον ίδιο σας τον εαυτό, γιατί είχατε μέχρι σήμερα αρκετές τοξικές αντιλήψεις για τον εαυτό σας που στάθηκαν εμπόδιο στην επιτυχία σας, αμφότερα σε προσωπικά ζητήματα. 

Αυτή την περίοδο ενδεχομένως να νιώσετε πολύ μόνοι και αυτό συμβαίνει για να αποκτήσετε περισσότερο χρόνο με τον εαυτό σας και να σκεφτείτε ποια μοτίβα σας είναι αυτά που πρέπει να ξεφορτωθείτε για να συνεχίσετε δριμύτεροι. Οι άνθρωποι από το παρελθόν που θα σας χτυπήσουν την πόρτα, ξανά, δεν θα είναι λίγοι! Βέβαια, εσείς πρέπει να σταθείτε δυνατοί  και λογική προκειμένου να δείτε ποιο είναι το καλύτερο για εσάς πριν πάρετε οποιαδήποτε απόφαση.

Τοξότης

Η έκλειψη αυτή δεν φέρνει ιδιαίτερα γεγονότα για εσάς. Πρόκειται για ένα παρασκηνιακό διάστημα στο οποίο επενδύετε πολύ χρόνο και ενέργεια για την υγεία σας σε ψυχολογικό και σωματικό επίπεδο. Παράλληλα θέλετε να καλυτερεύσετε και την καθημερινότητά σας. Θα σας δοθούν και κάποιες ευκαιρίες στα αισθηματικά και μπορεί να κάνετε νέες γνωριμίες ενώ όσοι είστε ήδη δεσμευμένοι, καλό είναι να επενδύσετε περισσότερο χρόνο με το ταίρι σας και θα δείτε ότι η σχέση σας θα βελτιωθεί αισθητά.

Παρόλο που κάποιοι είστε σε σχέση, θα εμφανιστούν αρκετά πρόσωπα που θα προσπαθήσουν να τη διαβάλουν μπαίνοντας στη ζωή σας. Το καλύτερο για εσάς θα είναι να αντισταθείτε διότι οι προθέσεις αυτών των ανθρώπων δεν θα είναι καλές. Αντίστοιχα σε επαγγελματικό επίπεδο μπορεί να εμφανιστούν κάποιες ευκαιρίες οι οποίες να μην είναι και τόσο καλές όσο φαίνονται.

Αιγόκερως

Τα αισθηματικά σας έχουν πολλές ταραχές αυτές τις μέρες μέχρι και τον επόμενο μήνα. Μπορείτε ελεύθερα να κατηγορήσετε την έκλειψη για αυτό… Συνεπώς, πρέπει να κρατήσετε μικρό καλάθι όσον αφορά τις νέες γνωριμίες που κάνετε και τις προσδοκίες σας για αυτές. Οι ελεύθεροι μπορεί να έχετε και έναν κεραυνοβόλο έρωτα. Επιπροσθέτως σε καμία περίπτωση μην παίξετε μεγάλα ποσά σε τυχερά παιχνίδια!

 Όσοι είστε γονείς, σοφό θα είναι να δώσετε περισσότερη προσοχή στα παιδιά σας, εφόσον αυτό το διάστημα τείνουν να κάνουν κάποιες λάθος επιλογές και να πληγώνονται.  Σε καμία απολύτως περίπτωση μην επιβάλλετε τις δικές σας ανάγκες και πεποιθήσεις στα παιδιά σας γιατί θα αντιδράσουν άσχημα. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να σταθείτε και να τα υποστηρίξετε συναισθηματικά. Τέλος, εάν το επάγγελμά σας απαιτεί δημιουργικότητα θα εκπλαγείτε με τον εαυτό σας μέσα στο επόμενο διάστημα γιατί θα κατεβάζετε ιδέες βροχή!

Υδροχόος

Η έκλειψη Μαΐου λαμβάνει χώρα στο 10ο ηλιακό σας σπίτι επηρεάζοντας την κοινωνική σας εικόνα ή τη σχέση τουλάχιστον με έναν από τους δύο γονείς σας.  Σε περίπτωση που η συμπεριφορά σας μέχρι σήμερα ήταν άδικη απέναντι στην οικογένειά σας ή σε κάποιο πρόσωπο στον επαγγελματικό σας χώρο τώρα το κάρμα έρχεται να επιβάλει τη δικαιοσύνη.

Αντίστοιχα αν βρισκεστε στη λάθος δουλειά, πιθανότατα να αντιμεπωπίσετε πολλά εμπόδια, που θα σας κάνουν να σκεφτείτε τα τέως βήματά σας. Δεν θα είναι λίγοι οι Υδροχόοι, κυρίως εκείνοι του 2ου δεκαημέρου, που θα χάσουν τη δουλειά τους αυτό το διάστημα απλά και μόνο επειδή στο παρελθόν έκαναν λανθασμένες επιλογές καριέρας. Είναι γεγονός πως θα βιώσετε αρκετές ανατροπές και πρέπει να σταθείτε δυνατοί.

Ιχθείς

Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται να δώσετε στον τρόπο που μιλάτε και στον τρόπο που οδηγείτε ώστε να αποφύγετε μικροατυχήματα. Σε περίπτωση που πρόκειται να υπογράψετε κάποιο συμβόλαιο, προσπαθήστε να μην το κάνετε μακροπρόθεσμο, αφού σύντομα τουλάχιστον μία από τις δύο μεριές της συμφωνίας θα αλλάξουν γνώμη ή ανάγκες. 

Δεν είναι λίγοι οι Ιχθείς του 2ου δεκαημέρου που θα απογοητευτούν από κάποιο συγγενικό τους πρόσωπο ή θα ακούσουν κάποια ξαφνικά νέα που θα τους ταράξουν. Όσοι θέλετε να επιστρέψετε στο πατρικό σας σπίτι,  για οποιονδήποτε λόγο, αυτό το διάστημα είναι αρκετά ευνοϊκό. Τέλος, να προσθέσω ότι υπάρχει μεγάλη περίπτωση επανασύνδεσης, ενώ αρκετοί μπορεί να επιστρέψετε σε κάποια παλιά δουλειά ή να επανεμφανιστεί κάποια παλιά εργασιακή ευκαιρία.

Δείτε επίσης: