Ημερήσιες προβλέψεις 9 Μαΐου 2023 : Ιδέες ουρανοκατέβατες σαν πυγολαμπίδες 

Ημερήσιες προβλέψεις 9 Μαΐου 2023 : Ιδέες ουρανοκατέβατες σαν πυγολαμπίδες 

Τρίτη, 9 Μαΐου και η σημερινή μέρα χαρακτηρίζεται από την σύνοδο του Ηλίου με τον Ουρανό στην 19η μοίρα του Ταύρου. Το απροσδόκητο είναι τονισμένο εδώ και μέρες, ακόμα περισσότερο τούτη δω. 

Η ατμόσφαιρα γεμίζει από υπερδιέγερση, παρόρμηση και την επιθυμία για αυθεντικότητα, κυρίως όμως πρωτότυπες ιδέες που κατεβάζουν σε σωρεία οι ηλιαχτίδες. Μια μέρα που βοηθάει στο να είμαστε ανοιχτοί, να κινηθούμε (άλλωστε η Τρίτη είναι μέρα του Άρη, κι η δράση επιβάλλεται) ώστε να προλάβουμε όποια ιδέα και ευκαιρία έρθει σαν πυγολαμπίδα. Κι ας έχει συννεφιά, αν έτσι αποφασίσει ο καιρός – ακόμα κι εκείνος επηρεάζεται από το σημερινό κλίμα αυθορμητισμού. 

Έχοντας αφήσει πίσω την Σεληνιακή Έκλειψη της Παρασκευής, ελπίζω να βρήκαμε όλοι τρόπους να κρατήσουμε την ισορροπία μας το Σαββατοκύριακο, έχοντας μια πιο περιπετειώδη και ανοιχτή Σελήνη στον Τοξότη να μας οδηγεί την Κυριακή και Δευτέρα. Ίσως λοιπόν ελάφρυνε το βαρύ κλίμα της έκλειψης στον άξονα Σκορπιού – Ταύρου, όμως η Σελήνη πριν τα ξημερώματα περνάει στον αυστηρό και δομημένο Αιγόκερω, κάνοντας την αντίθεσή της με την Αφροδίτη στον Καρκίνο (5.00 π.μ.). 

Χρειαζόμαστε όλοι τρυφερότητα, αρμονία και ρομαντισμό αυτές τις μέρες, μαζί με την χάρη που η Αφροδίτη ενδιαφέρεται να δώσει από τον Καρκίνο, αλλά η Σελήνη της κόβει την φόρα και τον βήχα. Η αλήθεια είναι ότι η Σελήνη έχει ενδιαφέρον έργο σήμερα και θα το δει σοβαρά, ακόμα κι αν δεν της πάει αυτή η φύση του Αιγόκερω. 

Κάπου στις 8 το πρωί αναλαμβάνει να κάνει ενάμιση τετράγωνο πρώτα με τον Ήλιο, και λίγο μετά με τον Ουρανό, φέρνοντας μια σύντομη ένταση και συναισθηματικό μπέρδεμα. Εκεί είναι που θα μας τεστάρει: αφήνουμε το ένστικτο και τον αυθορμητισμό ελεύθερο ή προχωράμε με τις συστολές μας αγκαζέ; 

Προκειμένου ν’ αξιοποιήσουμε το όμορφο καζίμι Ηλίου – Ουρανού, είναι σημαντικό να μετριάσουμε την ισχυρογνωμοσύνη, αλλά και ν’ αποδεχτούμε πόσο όμορφες και ευεργετικές είναι οι αλλαγές – ακόμα κι αν έρχονται ουρανοκατέβατες. 

Στις 9 το πρωί, ένα τρίγωνο της Σελήνης με τον Βόρειο Δεσμό θα ενθαρρύνει το πείσμα, η ένταση θα μαλακώσει, με τη ροή της ημέρας να γίνεται ομαλή. Ένα εξάγωνο της Σελήνης με τον Κρόνο στον Ιχθύ κατά το μεσημέρι θα ψιθυρίσει και θα επιμείνει ότι θέλουμε να είμαστε ευσυνείδητοι, ελέγχοντας τα συναισθήματά μας..

Το τρίγωνο Σελήνης – Ερμή στις 14:30, θ’ ανοίξει επίσημα την αυλαία για την όψη της ημέρας, πλέκοντας τα συναισθήματα, την διαίσθηση και την σταθερή λογική της Γης (τι κι αν ο Ερμής είναι ανάδρομος στον Ταύρο). Πρωτότυπες ιδέες, σκέψεις και λύσεις παίρνουν σιγά-σιγά συγκεκριμένη μορφή στο νου και το πνεύμα μας. 

Η σύνοδος Ηλίου – Ουρανού γίνεται στις 22:55 ώρα Ελλάδος κι αν μείνουμε ανοιχτοί σήμερα μπορούμε να βρούμε λύσεις σε πολλά θέματα –αρκεί να μην επιλέξουμε την πεπατημένη οδό, τις σκέψεις και λύσεις στις οποίες συνηθίζουμε να καταφεύγουμε. Ο Ουρανός δεν τα θέλει αυτά. Ειδικά στον έντονα σταθερό Ταύρο προσπαθεί ακόμα περισσότερο να τα κλωτσήσει, φροντίζοντας να προσφέρει ενδυνάμωση του Εαυτού και πνευματική ικανοποίηση σε όσους αφεθούν να… πιάσουν πυγολαμπίδες. 

(Αν δεν το έχετε ήδη καταλάβει, αυτή είναι μια εξαιρετική μέρα για οτιδήποτε καλλιτεχνικό.)

Και τώρα, τα 12 ζώδια

Κριός

Η Αφροδίτη έχει αρχίσει να γλυκαίνει τους τομείς που τάραξε ο κυβερνήτης σας, ο Άρης. Το σπίτι είναι πάλι πηγή γαλήνης. Έτσι ο ενθουσιασμός σας μπορεί να λειτουργήσει καλύτερα και να βρείτε εντυπωσιακές, πρακτικές λύσεις για τα οικονομικά και τα επαγγελματικά σας. Μια όμορφη μέρα, με την αυτοπεποίθηση και την αυτοεκτίμηση ακόμα πιο ψηλά! 

Ταύρος

Σήμερα ίσως νιώθετε ότι δεν κρατιέστε. Θέλετε να εκφράσετε συναισθήματα και σκέψεις, με τον Ουρανό να βάζει αρκετά το χέρι του και να σας δίνει αυθορμητισμό. Προσέξτε μόνο, επειδή δεν παύει ο Ερμής να είναι ανάδρομος, μη γίνετε παρορμητικοί, μη αναγνωρίζοντάς σας, και δείξτε ιδιαίτερη προσοχή σε αχρείαστες αγορές και ξόδεμα χρημάτων. Ιδανική μέρα να τολμήσετε κινήσεις πέραν του σύνηθες στα επαγγελματικά σας! 

Δίδυμοι

Πιθανό να δείτε όνειρα υπερπαραγωγές. Αυτά ή που θα σας εμπνεύσουν αρκετά ώστε να έχετε μια ξεχωριστή και πνευματικά ενδιαφέρουσα μέρα, ή θα σας ταράξουν και θα ξυπνήσετε λίγο κουρασμένοι. Θα μπορούσε να υπάρξει κάποια μεγάλη αποκάλυψη αυτές τις μέρες. 

Αφουγκραστείτε όσα νιώθετε, σκεφτείτε τι είναι αυτό που θα σας κάνει πιο ικανοποιημένους, για να μπορείτε να εκφράζεστε αυθεντικά. 

Καρκίνος

Η Αφροδίτη σας φωτίζει για τον επόμενο μήνα, απαλύνοντας όποια ένταση είχε δημιουργήσει στην έκφραση αλλά και την φυσική σας κατάσταση ο Άρης, γεμίζοντάς σας με ρομαντισμό. Η μέρα είναι ιδανική για να βγείτε με φίλους και να γνωρίσετε καινούργιους ανθρώπους, ανεβάζοντας την ψυχολογία σας. Η αυστηρή μαμά – Σελήνη στον Αιγόκερω θα σας προφυλάξει απ’ το να κεράσετε όλο το μαγαζί και να ξοδευτείτε. 

Λέων

Μια πολύ σημαντική μέρα για τα εργασιακά και επαγγελματικά σας. Η μεγάλη σας καρδιά σήμερα είναι ακόμα πιο ανοιχτή! Ακόμα κι αν καθημερινές υποχρεώσεις ή εργασίες είναι στο προσκήνιο, μην «κλειστείτε» σήμερα. Νέες γνωριμίες θα μπορούσαν να μετατραπούν σε καρποφόρες συνεργασίες, αλλά και να έχετε εκπληκτικές, ουρανοκατέβατες ιδέες για τα επαγγελματικά σας ζητήματα!

Παρθένος

Σήμερα νιώθετε ακόμα περισσότερο την ανάγκη ν’ ανοίξετε τους ορίζοντες και τα φτερά σας. Αυτό θα γίνει με το διάβασμα, την έρευνα και την φιλοσοφία, όμως θα μπορούσε να προκύψει ένα εκπληκτικό ταξίδι στο εξωτερικό, ακόμα και για εργασιακούς λόγους. Πιθανώς ανυπομονείτε να μοιραστείτε γεγονότα και γνώσεις με το αγαπημένο σας πρόσωπο, σε κλίμα ρομαντικό. Εκτός αν επιδοθείτε στις πιο ευφάνταστες καλλιτεχνικές δημιουργίες. 

Ζυγός

Η Αφροδίτη, κυβερνήτης του Ζυγού, διασχίζει τον 10ο σας οίκο, με τα επαγγελματικά και την κοινωνική σας εικόνα να βρίσκονται σε άνθιση. Η Σελήνη μετριάζει την παρόρμηση της Αφροδίτης, με δομή και εκλογικευμένο συναισθηματισμό. Αυτό, στρώνει το χαλί στην σύνοδο Ηλίου – Ουρανού στον 8ο σας οίκο, καθώς είναι πιθανό να είχατε σκεφτεί να ζητήσετε βοήθεια από κοντινούς σας ανθρώπους αλλά δειλιάζατε. Τολμήστε να το κάνετε, όπως επίσης τολμήστε να παραδεχτείτε οι ίδιοι στους εαυτούς σας τι είναι αυτό που θέλετε αληθινά, χωρίς φόβο και δεύτερες-τρίτες σκέψεις. 

Σκορπιός

Μια ιδιαίτερα δραστήρια και κοινωνική μέρα για εσάς, με πολλές συνομιλίες και μετακινήσεις. Εκκρεμότητες που είχατε με συνεργάτες τώρα τακτοποιούνται. Νέες, συναρπαστικές γνωριμίες σας περιμένουν, εφόσον αφήσετε την όποια τάση σας για μυστικοπάθεια ή εσωστρέφεια, αλλά και σκέψεις για κάποιο ταξίδι.

Τολμήστε να δοκιμάσετε αντισυμβατικές πρακτικές για να λύσετε θέματα που αφορούν την καριέρα ή το σπίτι σας, αλλά και διαφορετικούς τρόπους επικοινωνίας με τον σύντροφο ή την οικογένειά σας που θα βοηθήσουν να δείξετε τον αληθινό σας εαυτό. 

Τοξότης

Η σύνοδος Ηλίου – Ουρανού γίνεται στον 6ο σας οίκο, δείχνοντας αλλαγές που ίσως σκέφτεστε να κάνετε ως προς την καθημερινότητά σας. Είναι η τέλεια στιγμή να δοκιμάσετε ένα διαφορετικό πρόγραμμα, κάποια διατροφή που διαισθάνεστε ότι θα σας έκανε καλό, μια δραστηριότητα ή σπορ για σωματική και νευρική εκτόνωση/ενδυνάμωση. Ακούστε σήμερα τι έχει ανάγκη το σώμα και η ψυχή σας. 

Αιγόκερως

Έχετε ανάγκη να εκφραστείτε πιο αυθεντικά και να αφήσετε εκκεντρικά κομμάτια του εαυτού σας να φανούν. Η Αφροδίτη στον 7ο σας οίκο ευνοεί να το κάνετε χωρίς φόβο, καθώς θα έχετε την αποδοχή των άλλων. Τολμήστε αλλαγές, γνωριμίες και συνεργασίες που θα βοηθήσουν την εξέλιξή σας. 

Πρωτίστως ο Ήλιος – Ουρανός στον 5ο σας οίκο φωτίζει όσα αγαπάτε και ευχαριστιέστε: Τα χόμπι σας αλλά και όποια καλλιτεχνική ενασχόλησή σας. Τα παιδιά σας, όπου βρίσκετε νέους τρόπους σύνδεσης και φροντίδας. Τα αισθηματικά και ερωτικά σας επίσης περνάνε ένα στάδιο.. πρωτοτυπίας. 

Υδροχόος

Νιώθετε λίγο ανήσυχοι και ενθουσιασμένοι ταυτόχρονα. Μια μέρα που πιθανό να υπάρξουν εντάσεις στις σχέσεις σας, ιδιαίτερα με τον/τη σύντροφο και μέλη της οικογένειάς σας. Όμως είναι και μέρα που θα μπορούσατε από κοινού να μιλήσετε με ειλικρίνεια και να σκεφτείτε τρόπους διαχείρισης των όποιων θεμάτων. Αν υπάρχουν θέματα προς επίλυση στο σπίτι σας είναι καλό να τα τακτοποιήσετε τώρα.  

Ιχθύς

Η ανάγκη για ρομαντισμό και ονειροπόληση θα είναι έντονη σήμερα, όμως η καθημερινότητα κυλά και σας περιμένουν ενδιαφέρουσες καταστάσεις κατά την διάρκεια της μέρας αυτής! Οι επικοινωνίες, οι μετακινήσεις και εργασίες σας τρέχουν κι εσείς έχετε αρκετή διαύγεια για ν’ ανταπεξέλθετε σωστά. Ο αυθορμητισμός είναι διάχυτος, ενώ η Σελήνη βοηθά να προσέξετε βιαστικές κινήσεις ή λάθος λόγια, ειδικά με τ’ αδέρφια σας. 

Εξαιρετική μέρα για ν’ αξιοποιήσετε γνώσεις και γνωριμίες για εργασιακά ζητήματα. 

Από τη Θένια Μανδηλά

Διαβάστε επίσης:

Αφροδίτη εξάγωνο Βόρειο δεσμό 10/5 Μοιραίες – καρμικές σχέσεις στο προσκήνιο.  – Χρήστος Άρχος (christosarchos.gr)