Ερμής εξάγωνο Κρόνο στις 19 Μαΐου 2023 – Ώρα κρίσιμων αποφάσεων

Ερμής εξάγωνο Κρόνο στις 19 Μαΐου 2023 –  Ώρα κρίσιμων αποφάσεων

Στις 19 Μαϊου 2023 ο Ερμής από την 6,30’ μοίρα του Ταύρου σχηματίζει εξάγωνο ακριβείας με τον Κρόνο στον Ιχθύ. Η όψη αυτή δίνει τη δυνατότητα για σοβαρές συζητήσεις και αποφάσεις, βαθύτερες σκέψεις και οργάνωση δραστηριοτήτων ενώ πιθανόν να προκύψουν ευκαιρίες για ταξίδια.

Ο Ερμής στην αστρολογία συμβολίζει την επικοινωνία και τη συναλλαγή. Είναι αυτός που ρυθμίζει τον τρόπο που συγκεντρώνουμε πληροφορίες και γνώσεις και πως τις μεταδίδουμε στους άλλους. Αντιπροσωπεύει την προσαρμοστικότητα, την ευστροφία και την πνευματική εξάσκηση ενώ αποτελεί σημαντικό δείκτη των προσωπικών μας εμπειριών.

Στο ζώδιο του Ταύρου εμφανίζεται εγωιστής, ισχυρογνώμων και νωχελικός. Θα σκεφτεί πολλές φορές μέχρι να επιλέξει την πιο συμφέρουσα λύση, εξασφαλίζοντας και προστατεύοντας τα αποκτήματα και τα κεκτημένα του. Συνεπής, προσπαθώντας πάντα να εκφράζεται ευχάριστα, κυνικός χωρίς καμία απολύτως διάθεση για οποιοδήποτε ρίσκο είναι ικανός να πετύχει πράγματα που θα τον επεκτείνουν ποσοτικά, και όλα αυτά με όσο πιο εύκολο και ξεκούραστο τρόπο γίνεται κυρίως για τον ίδιο.

Ο Κρόνος είναι ο πλανήτης που οργανώνει και ρυθμίζει τις γνώσεις μας. Μέσα από τον ζήλο και την εργατικότητα βοηθά στην αξιοποίηση των ευκαιριών που μας παρουσιάζονται. Είναι ο αυστηρός κριτής λεγομένων και πεπραγμένων. Συμβολίζει τις παραδοσιακές αξίες, τα ήθη και τα έθιμα ενώ διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην γενικότερη κοινωνική μας δράση.

Ο Κρόνος στον Ιχθύ, σε ένα ζώδιο που συμβολίζει τόσο τις καταλήξεις όσο και τα ξεκινήματα, την ολοκλήρωση αλλά και την εκπλήρωση όλων των προσωπικών αναγκών και προσπαθειών, εμφανίζεται ρεαλιστής και με τη σκέψη στην υλική του υπόσταση. Προσπαθεί να επιφέρει τάξη στο χάος, οργάνωση και προγραμματισμό με πειθαρχία αλλά και αίσθημα δικαιοσύνης ασκώντας ακόμη και αυστηρό έλεγχο όταν το κρίνει απαραίτητο. Είναι η στιγμή που το συνειδητό έρχεται σε επαφή με το ασυνείδητο, οι επιθυμίες προσκρούουν στο αίσθημα ευθύνης και αναζητούνται λύσεις μέσω περισυλλογής ή ακόμα και απομόνωσης.

Αυτοί που επηρεάζονται είναι κυρίως όσοι γεννήθηκαν στο πρώτο δεκαήμερο των σταθερών (Ταύροι, Λέοντες, Σκορπιοί, Υδροχόοι) και μεταβλητών ζωδίων (Δίδυμοι, Παρθένοι, Τοξότες και Ιχθύες) καθώς και όσοι έχουν ωροσκόπο ή προσωπικούς πλανήτες από την 5 εώς την 7,59’ μοίρα σε αυτά τα ζώδια.

Πιο σημαντική ανάγνωση είναι αυτή του ωροσκόπου, μετέπειτα του Ήλιου και μετά της Σελήνης αν πρόκειται για ημερήσιο χάρτη ή πρώτα της Σελήνης και μετά του Ήλιου για νυχτερινό γενέθλιο χάρτη.

Από τον Σπύρο Κυριαζόπουλο

Ερμής εξάγωνο Κρόνο στις 19 Μαΐου 2023 – Ώρα κρίσιμων αποφάσεων 3

Κριός

Οτιδήποτε σχετίζεται με οικονομικά, κτηματικά, υλικά αγαθά και κάθε λογής συναλλαγή έρχεται στο προσκήνιο και είναι η κατάλληλη στιγμή για να ολοκληρώσετε προσπάθειες που είχατε ξεκινήσει το προηγούμενο διάστημα καθώς και να επαναξιολογήσετε πεπραγμένα και μελλοντικούς στόχους.

Μέσα από αυστηρή αυτοκριτική έχετε τη δυνατότητα να εντοπίσετε εμπόδια του παρελθόντος κι αν κάτι δεν πήγε καλά είναι ευκαιρία τώρα να το αντιμετωπίσετε, χωρίς φόβους και απογοητεύσεις να σας περιορίζουν.

Είναι πιθανό να επιδείξετε ενδιαφέρον για νέες εμπορικές δραστηριότητες και να πραγματοποιήσετε μεθοδευμένες διαπραγματεύσεις.

Επιπλέον η όψη αυτή σας παρέχει τη δυνατότητα να καθορίσετε τα συναισθήματά σας για κάποια άτομα και να επιτύχετε ψυχική και πνευματική ισορροπία θέτοντας και επιβάλλοντας τις κατάλληλες αποστάσεις.

Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να απομακρύνετε οποιοδήποτε συναίσθημα σας περιορίζει και εμποδίζει την πρόοδο και την εξέλιξή σας σε οικονομικό και πνευματικό πεδίο, να δεχθείτε τις δυσκολίες του παρελθόντος σαν εμπειρίες ζωής για να μπορέσετε να προχωρήσετε στα επόμενα βήματα σας.

Ταύρος

Σας δίνεται η δυνατότητα να εκφράσετε τις ιδέες σας πιο ομαδικά. Είναι πιθανή η δραστηριοποίηση και η ένταξή σας σε ευρύτερους κύκλους και η σύναψη συνεργασιών όπου μπορείτε να προβάλλετε πιο εύκολα τον εαυτό σας στους άλλους ενώ είναι κατάλληλη στιγμή να επιδιώξετε και να επιτύχετε συμφέρουσες εμπορικές συμφωνίες.

Η περίοδος αυτή προσφέρεται για ξεκαθάρισμα σχέσεων με άτομα του φιλικού σας περιβάλλοντος ενώ ευνοούνται επαφές με ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας που μπορούν να σας προσφέρουν περισσότερες γνώσεις και εμπειρίες.

Γενικότερα, διευκολύνεται η αυτοέκφραση και η μεταδοτικότητά σας, αποκτάτε ευρύτερη αντίληψη των γεγονότων, θέλετε να ασχοληθείτε με διαφορετικές δραστηριότητες ενώ αυξάνεται η διάθεση σας για εξόδους και κοντινά ταξίδια.

Χρειάζεται να έχετε καλό προγραμματισμό σε ότι κι αν κάνετε, όπως χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή σε πιθανές σπασμωδικές και ασυνεπείς αντιδράσεις, και κυρίως να αποφεύγετε να συμπεριφέρεστε και να προσπαθείτε να επιβάλετε τη γνώμη σας εγωκεντρικά.

Δίδυμοι

Περίοδος συγκομιδής στα επαγγελματικά σας. Αν έχετε κοπιάσει έντιμα και συνειδητά το προηγούμενο διάστημα, ήρθε η ώρα να ανταμειφθείτε για το ζήλο και την προσφορά σας. Αν όχι, τώρα θα βρεθείτε μπροστά στα λάθη και τις ευθύνες σας και γενικότερα είναι περίοδος που οι ευθύνες και υποχρεώσεις αυξάνονται και απαιτείται σωστός χειρισμός, πλήρη λογική και αυτογνωσία και αποφυγή κάθε επιπολαιότητας.

Τώρα είναι η εποχή που μέσα από σωστή οργάνωση, που πηγάζει ουσιαστικά από προηγούμενα έτη, μπορείτε να πετύχετε κοινωνική και επαγγελματική καθιέρωση. Αυτό το διάστημα μπορείτε να βρείτε λύσεις έναντι κρυφών εχθρών και να σας αποκαλυφθούν μυστικά που θα σας βοηθήσουν να προχωρήσετε.

Είναι ευκαιρία αυτές τις μέρες να έρθετε πιο κοντά με τον εσωτερικό σας ψυχισμό και να σταματήσετε να ανακυκλώνετε φοβίες και φαντασιώσεις που σας βαραίνουν συναισθηματικά. Κατάλληλη χρονική συγκυρία να διαβάσετε κάποιο βιβλίο που θα σας κάνει να ταξιδέψετε πνευματικά σε έναν ονειρικό και γοητευτικό κόσμο όπως και να επισκεφθείτε ιδρύματα εκφράζοντας τη συμπαράστασή σας σε ανθρώπους που την έχουν ανάγκη αυτή την στιγμή.

Καρκίνος

Αυτό που θα επιδιώξετε είναι να έρθετε σε επαφή με άτομα από το φιλικό και ευρύτερο περιβάλλον σας, ακόμα και του εξωτερικού, προς αλληλεπίδραση ιδεών και γνώσεων με σκοπό τη συμμαχία και τη κοινή προσπάθεια.

Ζητούμενο είναι να προσπαθήσετε να δείξετε αφενός πόσο εφευρετικοί και παραγωγικοί είστε και αφετέρου πόσο φιλοσοφική είναι η σκέψη σας. Η ανταλλαγή αυτή απόψεων σας βοηθά να προσδιορίσετε ποιες είναι ακριβώς οι δυνατότητες σας και να αντιληφθείτε αν μπορείτε να αναλάβετε μόνοι σας δράση ή θα χρειαστείτε βοήθεια για την επίτευξη σκοπών και στόχων σας.

Για να καταφέρετε όμως το επιθυμητό αποτέλεσμα θα πρέπει να αποφύγετε τη στενοκεφαλιά και τους πνευματικούς περιορισμούς. Καλείστε να επιδείξετε υψηλή συνειδητότητα και να ενταχθείτε σε ένα ευρύτερο κοινωνικό σύνολο γιατί μόνο έτσι θα αποκτήσετε σημαντικές εμπειρίες, θα λάβετε γνώση που πιστεύατε αλλά στην πραγματικότητα δε γνωρίζατε και θα ανακαλύψετε τους πραγματικούς κανόνες που πρέπει να ακολουθήσετε.

Λέων 

Αυτή τη χρονική συγκυρία ευνοούνται θέματα που αφορούν τα επαγγελματικά σας. Αυτό σημαίνει ότι ίσως υλοποιηθούν κάποια σχέδια που είχατε κάνει ενώ είναι ευνοϊκή η στιγμή για συζητήσεις με προϊσταμένους ή τον εργοδότη σχετικά με την πρόοδο της εργασίας σας. Πιθανόν να σας ανατεθεί κάποια θέση που απαιτεί μεγαλύτερη επικοινωνία όπως δημόσιες σχέσεις ή διαφήμιση ενώ ευνοείστε για την παρακολούθηση κάποιου σεμιναρίου που έχει σκοπό να σας μορφώσει περισσότερο.

Εκεί που πρέπει να είστε προσεκτικοί, είναι να μην παρεκκλίνετε από το αντικείμενο της εργασίας σας ασχολούμενοι με δευτερεύοντα ζητήματα, ενώ δεν είναι επίσης η κατάλληλη περίοδος να ζητήσετε κάποια προαγωγή ή αύξηση.

Αντίθετα, ίσως υπάρξουν οικονομικοί περιορισμοί που προέρχονται από τρίτα άτομα καθώς και μείωση εσόδων από αυτούς, σε περίπτωση που μέχρι τώρα είχατε τη βοήθειά τους. Δεν είναι η κατάλληλη στιγμή ούτε για αιτήσεις δανείων ή επιδομάτων αλλά η ώρα να υπολογίσετε μόνο στις δικές σας δυνάμεις και δυνατότητες.

Τέλος, ίσως μπείτε στη διαδικασία να φιλοσοφήσετε κάποιες καταστάσεις και να αναθεωρήσετε τη στάση και τα πιστεύω που είχατε μέχρι τώρα σε κάποια ζητήματα.

Παρθένος

Με αυτή την όψη ευνοείστε σε θέματα απόκτησης ανώτερων γνώσεων που θα οδηγήσουν σε νέες προοπτικές και επαφές με μορφωμένους ανθρώπους καθώς και σε θέματα μακρινών ταξιδιών. Το ενδιαφέρον σας για τις πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις αυξάνεται ενώ δεν αποκλείεται να προκύψουν ξαφνικές συνεργασίες με θέματα εξωτερικού ή επίλυση τυχόν προβλημάτων που υπήρχαν.

Οι σχέσεις όλων των ειδών έρχονται στο προσκήνιο. Κάποιοι συνεργάτες γίνονται περισσότερο απαιτητικοί και λιγότερο συνεργάσιμοι, ο σύντροφος πιθανόν να σας δημιουργεί προβλήματα με τη συμπεριφορά του ενώ γενικότερα όλες οι διαπροσωπικές σας σχέσεις περνούν από μία είδους δοκιμασία και επαναξιολόγηση. Σε κάθε περίπτωση, επιδείξετε σύνεση, ψυχραιμία και όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αντικειμενική κρίση αυτή τη στιγμή.

Οι μέρες αυτές είναι ευνοϊκές για συγγραφείς, εκπροσώπους του τύπου, έμπορους, καλλιτέχνες καθώς και για νομικούς, εκπαιδευτικούς και ταξιδιωτικούς πράκτορες.

Ζυγός

Μέρες αρκετών υποχρεώσεων στα επαγγελματικά. Ο φόρτος εργασίας αυξάνεται και σας πιέζει ενώ οι απαιτήσεις των προϊσταμένων μεγαλώνουν. Είναι πιθανό να νιώσετε σωματική και ψυχολογική κούραση καθώς και να διαπιστώσετε ότι οι κόποι σας δεν αναγνωρίζονται όσο θα έπρεπε.  

Επιστρατεύσετε την υπομονή και την ψυχραιμία σας σε ό,τι συμβαίνει και να είστε βέβαιοι ότι μακροπρόθεσμα οι προσπάθειές σας θα αποδώσουν. Είναι επίσης κατάλληλη στιγμή να αφιερώσετε λίγο την προσοχή σας στην υγεία σας και τη φυσική σας κατάσταση.

Στο διάστημα αυτό είναι πιθανό να ανακαλύψετε αλήθειες που μπορεί να δημιουργήσουν νέες προοπτικές στη ζωή σας ενώ η ενασχόληση με τον εσωτερικό σας εαυτό μπορεί να σας οδηγήσει σε ενδιαφέροντα μονοπάτια για θέματα κρυμμένα ή μυστηριώδη.

Μέσα σε όλα μπορεί να προκύψουν συζητήσεις και διαπραγματεύσεις για οικονομικά θέματα, δικαστικές αποφάσεις και κληρονομιές.

Σκορπιός

Κάποιες διαφοροποιήσεις, τροποποιήσεις και νέες αξιολογήσεις σας ωθούν να βάλετε τις σχέσεις σας σε καινούριες, σοβαρότερες βάσεις. Αν βρίσκεστε σε κάποια αισθηματική ιστορία που εξελίσσεται με δυσάρεστο τρόπο το τέλος είναι πια πιθανό. Αν υπήρχαν προβλήματα σε σχέσεις τώρα μπορείτε να τα επιλύσετε αφού είναι η κατάλληλη εποχή για συζητήσεις. Είναι επίσης πιθανό να στραφείτε σε άτομα του παρελθόντος ή ηλικιακά μεγαλύτερα για να αντλήσετε χρήσιμες συμβουλές.

Κάποιοι άλλοι θα δώσετε σημασία σε άλλα ενδιαφέροντα που μέχρι τώρα δεν υπήρχαν στην καθημερινότητά σας ενώ όσοι είστε γονείς είναι πιθανό να αντιμετωπίσετε περισσότερες ευθύνες σε θέματα που έχουν να κάνουν με τα παιδιά σας.

Πάντως ότι κι αν κάνετε έχει υπευθυνότητα και θα παρουσιάσει σταθερότητα στο χρόνο. Προσοχή όμως σε εγωιστικές τάσεις γιατί μπορεί να οδηγήσουν σε παρεξηγήσεις και λογομαχίες.

Τοξότης

Η όψη αυτή επηρεάζει κυρίως το χώρο του σπιτιού και της οικογένειας. Αν υπήρχαν καταστάσεις που με δική σας ευθύνη ήταν σε εκκρεμότητα τώρα πρέπει οπωσδήποτε να διευθετηθούν. Αυτό μπορεί να σημαίνει από μικρές αλλαγές μέχρι κάποιες ανακατατάξεις των προσωπικών σχέσεων που επηρεάζουν την οικογενειακή ζωή.

Όσοι είστε γονείς μπορεί να νιώσετε ότι αυξάνονται οι ευθύνες απέναντι στα παιδιά σας ενώ και το σπίτι ως οίκημα μπορεί να παρουσιάσει αυξημένες οικονομικές ανάγκες λόγω βλαβών ή αναγκαίων επισκευών που πιθανόν να χρειαστούν. 

Είναι αρκετά απαιτητικές μέρες και θα πρέπει να επιστρατεύσετε την σοβαρότητα και την υπομονή σας προκειμένου να ανταπεξέλθετε επιτυχώς αυτών των δυσκολιών, γιατί είναι πιθανό να έχουν αντίκτυπο στη συνολική κοινωνική σας εικόνα.  

Στην εργασία εμφανίζεστε περισσότερο τελειομανείς και η σκέψη σας γίνεται πιο πρακτική. Στις σχέσεις με συναδέλφους χρειάζεται να είστε πιο επιεικείς αποφεύγοντας την αυστηρή κριτική. Δείξτε προσοχή στην υγεία σας ακολουθώντας μία πιο σωστή διατροφή και ξεκούραση όταν νιώθετε αδύναμοι ενώ είναι καλή στιγμή να ασχοληθείτε με κάποιο ζωάκι.

Αιγόκερως

Αυτές τις μέρες αποκτάτε ένα πιο ώριμο ή κάποιες φορές συντηρητικό τρόπο σκέψης σε θέματα που αφορούν τα παιδιά σας και το σύντροφό σας. Ο τρόπος επικοινωνίας και οι σχέσεις σας με αδέλφια, ξαδέλφια και γείτονες περνούν απ’ το μικροσκόπιο και μπορεί να ανακαλύψετε σκληρές αλήθειες που θα σας κάνουν να διαφοροποίησετε τη μέχρι τώρα στάση σας απέναντί τους γεγονός που μπορεί να προκαλέσει αντιδράσεις. Αν είστε σπουδαστές ίσως τώρα να αντιμετωπίσετε δυσκολίες με συμμαθητές και δασκάλους.

Οι μέρες αυτές είναι κατάλληλες για αυτοέκφραση και δημιουργικές ενασχολήσεις αφού πλημμυρίζεστε από ευχάριστες, αισιόδοξες αλλά και δομημένες σκέψεις. Προσοχή όμως στον τρόπο αντιμετώπισης των αναγκών του ευρύτερου περιβάλλοντος γιατί ελλοχεύει ο κίνδυνος παρεξήγησης και αντιδράσεων. Καλή περίοδος για εκπαιδευτικούς, καλλιτέχνες, ζωγράφους και γλύπτες. 

Υδροχόος

Ημέρες εσωστρέφειας και προσπάθειας εύρεσης τρόπου αντιμετώπισης προσωπικών και οικονομικών προβλημάτων που σας προκαλούν ανασφάλεια. Οι δυσκολίες που έχουν προκύψει σας υποχρεώνουν να αναθεωρήσετε τόσο την οικονομική σας διαχείριση όσο και τις προτεραιότητές σας σε υλικό, ηθικό και πνευματικό επίπεδο και ίσως τώρα ανακαλύψετε ότι οι πραγματικές σας ανάγκες είναι τελείως διαφορετικές.

Μέσα από ανασκόπηση προηγούμενων καταστάσεων, έχετε την ευκαιρία να αξιοποιήσετε τις σκέψεις, τις εμπειρίες και τα συμπεράσματά σας για να κινηθείτε κατάλληλα. Επιπλέον αυτές οι μέρες είναι ευνοϊκές για ενδιαφέρουσες συζητήσεις με άτομα του οικογενειακού περιβάλλοντος για όλα τα θέματα που σας απασχολούν και εκεί θα μπορείτε να εκφράσετε ελεύθερα τις σκέψεις και τα συναισθήματά σας.

Επιπρόσθετα είναι μια καλή περίοδος να καλέσετε κόσμο στο σπίτι, να ασχοληθείτε με τη διακόσμηση του χώρου που διαμένετε προβαίνοντας στις απαραίτητες αλλαγές όπως και να τακτοποιήσετε παλιά αντικείμενα που σας γεμίζουν με αναμνήσεις.

Ιχθύες

Σας δίνεται η ευκαιρία προσωπικής ενδοσκόπησης αλλά και περισσότερων διαπροσωπικών επαφών. Οι μέρες αυτές είναι κατάλληλες για  να έρθετε πιο κοντά με τον εσωτερικό σας εαυτό, να αναθεωρήσετε και να επαναδιοργανώσετε καταστάσεις που επηρεάζουν τη ζωή σας αυτό το διάστημα.  

Εκτός όμως από την εσωτερική αναζήτηση, οι μέρες αυτές είναι ιδανικές για νέες γνωριμίες, για περισσότερες επαφές με συγγενείς και γείτονες, για συμμετοχή σε διαλέξεις και σεμινάρια. Οι τηλεφωνικές κλήσεις αυξάνονται όπως και η αλληλογραφία. Η κίνηση είναι συνεχής και οι ρυθμοί αυξημένοι.

Είναι πιθανό να επιφορτιστείτε με περισσότερες ευθύνες και επιπλέον ζητήματα που θα σας κουράσουν αλλά συγχρόνως θα σας γεμίσουν με αξιόλογες εμπειρίες.

Γενικότερα,η περίοδος αυτή προσφέρεται για σωστή πληροφόρηση και βραχυπρόθεσμες δραστηριότητες κάθε είδους, ακόμη και πνευματικές.

Σπύρος Κυριαζόπουλος