Το κραχ του 1929 – η οικονομική καταστροφή το 2008 και οι αστρολογικές προοπτικές ενός μαύρου 2026

Το κραχ του 1929 – η οικονομική καταστροφή το 2008 και οι αστρολογικές προοπτικές ενός μαύρου 2026

Έχουν περάσει 94 χρόνια από τη χειρότερη οικονομική κρίση που έχει καταγραφεί ποτέ στην παγκόσμια ιστορία.

Εμείς, από τη δική μας αστρολογική σκοπιά θα προσπαθήσουμε να εξετάσουμε και να ερμηνεύσουμε την κατάσταση, σύμφωνα με τους πλανητικούς σχηματισμούς που υπήρχαν εκείνη την ημέρα στον Ουράνιο θόλο και πως αυτοί επηρέασαν το γενέθλιο χάρτη ίδρυσης των ΗΠΑ με την μέθοδο της Επιλεκτικής Αστρολογίας. 

Κατά τον ίδιο τρόπο, θα αναλύσουμε και τη δεύτερη μεγάλη οικονομική κρίση του 2008. Εν συνεχεία, θα δούμε τα κοινά αστρολογικά σημεία των δύο οικονομικών κρίσεων και πως θα μπορούσε η Ηλιακή έκλειψη της 17ης Φεβρουαρίου του 2026 να πυροδοτήσει το γενέθλιο χάρτη των ΗΠΑ και να είναι προάγγελος μίας πιθανά επερχόμενης νέας οικονομικής κρίσης. 

Από την Άννα Αλεξανδρινού

Το κραχ του 1929 - η οικονομική καταστροφή το 2008 και οι αστρολογικές προοπτικές ενός μαύρου 2026 3

Πριν περάσουμε όμως στην αστρολογική μας ανάλυση θα αναφέρουμε κάποια σημαντικά στοιχεία για το μεγάλο Κραχ του 1929 και την οικονομική κρίση του 2008.

Καλύτερα όμως να εξετάσουμε τα πράγματα από την αρχή. Μεταφερόμαστε 1919. Ο κόσμος έχει μόλις βγει από’ το Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Η εξουθενωμένη οικονομικά -και όχι μόνο- Ευρώπη ξεκινά να παραδίδει τα σκήπτρα στη νεόκοπη -σχετικά- και κυρίως ανέγγιχτη απ’ τον πόλεμο, οικονομία των ΗΠΑ. Εκεί, λοιπόν, αποτυπώνεται ένα έντονο κύμα ευφορίας (λόγω της νίκης στον πόλεμο), το οποίο, μάλιστα, ενισχύεται κι απ’ την άνοδο του βιοτικού επιπέδου και την άνθηση νέων τεχνολογιών (ηλεκτρικές συσκευές, αυτοκίνητα κ.τ.λ.).

Και κάπου εκεί εμφανίζεται ο κύριος Charles Mitchel, πρόεδρος της National City Bank. Για χρόνια οι τραπεζίτες της Wall Street αποτελούσαν μία κλειστή κοινωνία, εντός της οποίας έκαναν δουλειές αυστηρά μεταξύ τους.

 Έχοντας ως θεμέλιο στη σκέψη του την αγορά των κρατικών ομολόγων από τους πολίτες και με δεδομένη τη μεγάλη χρηματική ροή, αποφάσισε να προωθήσει στο ευρύ κοινό την αγορά μετοχών, στήνοντας ένα δίκτυο γραφείων σε όλη τη χώρα. Γραφεία τα οποία προωθούσαν τις μετοχικές αγοραπωλησίες και ταυτόχρονα παρείχαν συμβουλές προς αυτήν την κατεύθυνση.

Ο κύβος ερρίφθη. Ένα ράλι ανόδου ξεκινά. Η μαζική συρροή του κόσμου στην αγορά των μετοχών συμπαρασύρει παλιές και νεοεισηγμένες εταιρείες , με αποτέλεσμα, ιδιαιτέρως την 5ετία ‘24-’29, να έχουμε μόνιμη άνοδο της Wall Street. Το μότο της εποχής: «Φρόντισε το τώρα. Μη σε νοιάζει για το μέλλον. Ζήσε τη στιγμή.» Ο σημαντικός οικονομολόγος της εποχής Irving Fisher δηλώνει: «Οι τιμές των μετοχών μοιάζουν να βρίσκονται σ’ ένα μόνιμο υψηλό οροπέδιο.»

Μεθυσμένοι οι πάντες βιώνουν το αμερικάνικο όνειρο. Ελεγκτικοί μηχανισμοί δεν υπάρχουν. Μέσα σ’ αυτό το κλίμα ευφορίας, κανείς δεν ακούει τον Roger Babson στις 8-9-1929 να λέει: «ένα Κραχ έρχεται και μπορεί να είναι τρομερό», ούτε καν τον τραπεζίτη Paul Warburg, ο οποίος προειδοποίησε 5 μέρες προ του Κραχ.

Αυτοί οι δύο και κάποιοι λίγοι ακόμα είχαν παρατηρήσει ότι η παραγωγή χάλυβα μειώθηκε, όπως και οι πωλήσεις αυτοκινήτων, οι κατασκευές υποτονικές και οι καταναλωτές μεγάλωναν τα χρέη τους, λόγω των εύκολων πιστώσεων. Ακόμη και η FED (σσ κεντρική τράπεζα ΗΠΑ) προειδοποιούσε για υπερβολική κερδοσκοπία στις 25-3-1929.

Από τις 24-10-1929 (Μαύρη Πέμπτη) μέχρι και τις 29-10-1929 (Μαύρη Τρίτη) είχαμε κατά σειρά τις ημέρες μεγαλύτερης διαπραγμάτευσης και πώλησης μετοχών – ενδεικτικά, ο μετοχικός όγκος τη Μαύρη Τρίτη ήταν 16 εκ , με 10000 κόσμο να βρίσκεται σε εναγώνια κατάσταση έξω από τη  WallStreet, προσπαθώντας να μάθει κάτι.

Μέσα σ’ αυτές τις μέρες, 25 δις δολάρια εξαφανίστηκαν από την εγχώρια οικονομία, η αξία των αμερικανικών βιομηχανιών έπεσε κατά 22% και συρρικνώθηκε δραματικά η αγορά. Επιχειρήσεις έκλεισαν, δουλειές και καταθέσεις χάθηκαν, με απροσδιόριστο αριθμό αυτοκτονιών.

Είναι προφανές ότι οι οικονομικοί ηγέτες υποτίμησαν την έκταση της κρίσης και η κρατική παρέμβαση της κυβέρνησης του Herbert Hoover ήταν μηδενική. Το Κραχ σηματοδότησε τη «Μεγάλη Ύφεση» (Great Depression). Με την εξαγωγή της κρίσης, το φαινόμενο παγκοσμιοποιήθηκε, με αποτέλεσμα το παγκόσμιο ΑΕΠ να μειωθεί κατά 15% ως το 1932. Μόνο στις ΗΠΑ έκλεισαν 3000 τράπεζες -χιλιάδες καταθέτες έχασαν τα λεφτά τους.

Στα τέλη του 19ου αιώνα πρωτοακούστηκε η φράση «η ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα» και  79 χρόνια αργότερα λοιπόν, οι οικονομολόγοι της εποχής μας, αρχικά ενημέρωναν για την κρίση του 2008 ότι, «αυτή η φορά είναι διαφορετική και τώρα η οικονομία έχει άλλες προσλαμβάνουσες και ότι τα πράγματα είναι ….. αλλιώς.»

Εξηγούμαστε λοιπόν. Μετά την 11/9/2001, η αμερικανική κυβέρνηση διοχετεύει πολύ και «φθηνό» χρήμα στην αγορά (χαμηλά επιτόκια) για την τόνωσή της. Ξεκινούν να χορηγούνται ασύστολα και ανεξέλεγκτα στεγαστικά δάνεια στους πάντες -με ότι αυτό συνεπάγεται-, πολλές φορές μάλιστα, χωρίς εγγυήσεις. Η εκπλήρωση του ονείρου της ιδιοκατοίκησης οδηγεί όλο και περισσότερους στην αγορά σπιτιού με δάνειο, πυροδοτώντας τις τιμές προς τα πάνω, σε σημείο όπου το ποσό αγοράς ξεπερνούσε δυσθεώρητα την πραγματική αξία του σπιτιού.

Το 2006 οι τιμές των κατοικιών αρχίζουν να πέφτουν και στις αρχές του 2007 υποβάλλονται οι πρώτες αιτήσεις πτώχευσης από δανειστές, αλλά για τους παροικούντες -και όχι μόνο- τη Ιερουσαλήμ, όλα καλά… Στις 15-9-2008 καταρρέει ξαφνικά η Lehman Brothers  και στις 29 του ίδιου μήνα έρχεται το κραχ.

Οι ληστρικοί δανειστές, οι γκουρού των επενδύσεων με τα επενδυτικά τους πακέτα, οι εταιρείες αξιολόγησης και οι μεγαλοεπενδυτές που ξεφορτώθηκαν αυτά τα πακέτα λίγο πριν εκραγούν, οδήγησαν 3,8 εκ ανθρώπους να χάσουν τα σπίτια τους και χιλιάδες ανθρώπους να χάσουν τις ασφαλιστικές εισφορές τους.

500 τράπεζες έκλεισαν ως το 2015 (ευτυχώς οι καταθέσεις δε χάθηκαν, λόγω της εξαγοράς αυτών από μεγαλύτερες με συμβολικό αντίτιμο). Οικονομίες κρατών όπως της Ιρλανδίας, της Ισπανίας, της Πορτογαλίας, ή της Ελλάδος καταστράφηκαν, με την κρίση να σοβεί μέχρι το 2015 (κάποια μέρη του πλανήτη δεν έχουν συνέλθει ακόμα).

Προτού περάσουμε στην αστρολογική ανάλυση, δύο φράσεις, δηλωτικές προθέσεων από το δημιούργημα του κυρίου Charles Mitchel και μία πληροφορία.

Thomas Lamont (πρόεδρος JP Morgan): «Η αγορά θα διορθωθεί μόνη της και δε χρειάζεται κάποια κρατική παρέμβαση».

Joseph Kennedy (πατέρας του προέδρου των ΗΠΑ, John και χρηματιστής): «Αν ο τσαγγάρης ξέρει όσα εγώ για το χρηματιστήριο, ίσως είναι καιρός να αποχωρήσω» (λίγες μέρες πριν το κραχ).

Jesse Livermore: Ο άνθρωπος που κέρδισε 100 εκ δολάρια στο κραχ του ‘29  θεωρείται σημείο αναφοράς και μνημονεύεται ως «γκουρού» μέχρι σήμερα, από τον κόσμο του χρηματιστηρίου.

Ο χάρτη του Μεγάλου Κραχ του 1929 

Το κραχ του 1929 - η οικονομική καταστροφή το 2008 και οι αστρολογικές προοπτικές ενός μαύρου 2026 5

Το μεγάλο οικονομικό κραχ των ΗΠΑ συνέβη σε ημέρα Άρη και ώρα Αφροδίτης. Ο Άρης βρισκόταν σε θέση παραδοσιακής κυβέρνησης στο Σκορπιό, σε σταθερό ζώδιο, στη 15ο: 52’, σε μοίρα όπου λέγεται ότι ανήκει στα θεμέλια της γης, στο 12ο οίκο. Η Αφροδίτη ήταν στο Ζυγό, σε παρορμητικό ζώδιο, σε θέση κυβέρνησης, στην 11ο:35’ και στο 10ο οίκο. 

Οι κυβερνήτες της ημέρας και της ώρας ήταν πολύ δυνατοί λόγω της ζωδιακής τους θέσης. Συνυπολογίζοντας και τις όψεις τις οποίες σχημάτιζαν, που θα τις αναλύσουμε παρακάτω, μας προϊδέαζαν ότι, το γεγονός θα ήταν ισχυρό, θα είχε διάρκεια και θα λειτουργούσε επιθετικά και παρορμητικά, προκαλώντας πολύ δυσάρεστα γεγονότα.

Αρχικά βλέπουμε ότι, ο AS (Ωροσκόπος) της ημέρας και της ώρας βρισκόταν στον Τοξότη στην 5ο:44’ και σχημάτιζε τετράγωνο με τον Ποσειδώνα στην Παρθένο στην 3ο:11’, στον 9ο οίκο. Είναι μία όψη η οποία παραπέμπει σε κερδοσκοπία, εξαπάτηση, απογοήτευση και λανθασμένη εκτίμηση στην ανάγνωση των δεδομένων του επενδυτικού κλάδου, εφόσον ο Ποσειδώνας βρίσκεται στον 9ο οίκο, οίκο των μεγάλων επενδύσεων.

Ο κυβερνήτης του AS είναι ο Δίας, ο οποίος βρίσκεται στους Διδύμους, σε θέση αδυναμίας στη 15ο:26’R (ανάδρομος) στον 7ο οίκο και σχηματίζει ένα χιαστί ιδιομοιρίας με τον Άρη στο Σκορπιό στη 15ο:52’ στο 12ο οίκο, ο οποίος είναι και ο κυβερνήτης της ημέρας όπως προαναφέραμε και σε τρίγωνο με την Αφροδίτη στο Ζυγό, σε θέση κυβέρνησης στην 11ο:35’, στο 10ο οίκο, η οποία είναι και η κυβερνήτης της ώρας του γεγονότος.

Η όψη χιαστί ακριβείας που σχηματίζει ο Δίας στους Διδύμους με τον Άρη στο Σκορπιό στο 12ο οίκο, αποτυπώνουν το τέλος «συνεργασιών»  (Δίας στον 7ο οίκο) με τις μεγάλες και ισχυρές εταιρείες (Άρης στο 12ο οίκο), το οποίο έγινε μέσω συγκρούσεων και κατέληξε στη διάλυση και την κατάρρευση πολλών εξ αυτών.

Το συγκλίνον τρίγωνο που σχηματίζει η Αφροδίτη στο Ζυγό σε θέση κυβέρνησης  με το Δία στους Διδύμους (ανάδρομο), σε θέση αδυναμίας, δείχνει τη δυνατότητα οικονομικής ανάκαμψης στο μέλλον, η οποία θα προερχόταν από συνεργασίες και συμπράξεις.

Παρακάτω βλέπουμε τον Κρόνο στον Τοξότη στην 26ο:47’, στον 1ο οίκο, να σχηματίζει 2 ενάμιση τετράγωνα, με το Βόρειο Δεσμό στον Ταύρο στη 12ο:10’R (ανάδρομο) και το Χείρωνα στον Ταύρο στη 12ο:19’R (ανάδρομο) και οι δύο σε σύνοδο μεταξύ τους ακριβείας, στον 6ο οίκο. Είναι όψεις οι οποίες δείχνουν τους περιορισμούς, την οικονομική στενότητα, τις απολύσεις εργαζομένων και τις σοβαρότατες δυσκολίες που θα βίωναν πολλές ομάδες ανθρώπων στην καθημερινότητα τους και στην εργασία τους

Τέλος, απεικονίζει τους πολλούς θανάτους που υπήρξαν εξαιτίας των αυτοκτονιών και αποτυπώνει τη θλιβερή εικόνα που εξέπεμπε η χώρα, λόγω των δύσκολων και δυσάρεστων καταστάσεων που είχαν δημιουργηθεί ευρέως, αδυνατώντας να συμβάλει και να βοηθήσει ουσιαστικά τους ανθρώπους που επλήγησαν τόσο σκληρά.

Παρατηρούμε ότι στον 4ο οίκο υπάρχει ο Ουρανός στον Κριό στην 8ο:22’R (ανάδρομο) ο οποίος βρίσκεται σε όψη αντίθεσης με την Αφροδίτη στο Ζυγό, σε θέση κυβέρνησης στην 11ο:35’ στο 10ο οίκο και σε όψη ανοιχτής αντίθεσης με τη Σελήνη στο Ζυγό στη 0ο:11’ (κρίσιμη μοίρα των παρορμητικών ζωδίων) στο 10ο οίκο.

Η όψη αντίθεσης του Ουρανού στον Κριό στον 4ο οίκο με την Αφροδίτη στο Ζυγό στο 10ο οίκο, απεικονίζει ξεκάθαρα τις ξαφνικές οικονομικές απώλειες που θα υπήρχαν, οι οποίες θα έβλαπταν τη φήμη της χώρας διεθνώς και θα προκαλούσαν μεγάλη αναστάτωση στο εσωτερικό της, προκαλώντας έντονες αναταραχές και έκρυθμες καταστάσεις.

Η ανοιχτή όψη αντίθεσης που υπάρχει μεταξύ της Σελήνης στο Ζυγό στο 10ο οίκο και του Ουρανού στον Κριό (ανάδρομο) στον 4ο οίκο, αποτυπώνει την οργή, η οποία θα πλημμύριζε το λαό για όσα θα διαδραματίζονταν στη χώρα του και το αντίκτυπο που θα είχε αυτή η κατάσταση σε παγκόσμιο τελικά επίπεδο. 

Στη συνέχεια, βλέπουμε το Βόρειο Δεσμό στον Ταύρο στη 12ο:10’R (ανάδρομο) σε σύνοδο ακριβείας με το Χείρωνα στη 12ο:19’R (ανάδρομο) και οι δύο στον 6ο οίκο να σχηματίζουν όψεις αντίθεσης με τον Άρη στο Σκορπιό σε θέση κυβέρνησης στην 15ο:52’, στο 12ο οίκο. Είναι όψεις οι οποίες αποτυπώνουν το βίαιο οικονομικό πλήγμα που δέχθηκαν πολλές ομάδες ανθρώπων, δημιουργώντας φοβερά προβλήματα στην καθημερινότητα τους, εξαιτίας των οικονομικών απωλειών που είχαν μετοχές μεγάλων εταιρειών, στις οποίες είχαν τοποθετήσει τα χρήματα τους. 

Επίσης δείχνει τις σκληρές συγκρούσεις που υπήρξαν ανάμεσα σε ομάδες ανθρώπων και εκπροσώπων εταιρειών, λόγω των δύσκολων συνθηκών που επικρατούσαν και τις μαζικές απολύσεις, οι οποίες πυροδοτούσαν έτι περαιτέρω την ήδη έκρυθμη κατάσταση.

Παρακάτω βλέπουμε στον 8ο οίκο, ο οποίος σχετίζεται με τις τράπεζες, τις επενδύσεις και τα χρεωστικά να υπάρχει ο Πλούτωνας στον Καρκίνο στη 19ο:36’R (ανάδρομος) ο οποίος βρίσκεται σε όψη τετραγώνου με τον Ερμή στο Ζυγό στη 18ο:51’ στον 11ο οίκο και σε τρίγωνο με τον Άρη στο Σκορπιό (ζώδιο του χρήματος) στη 15ο:52’ στο 12ο οίκο. 

Η όψη τετραγώνου μεταξύ Πλούτωνα στον Καρκίνο στον 8ο οίκο και Ερμή στο Ζυγό στον 11ο οίκο, αναδεικνύει τη δυσκολία την οποία αντιμετώπιζαν οι επιχειρήσεις στην επικοινωνία τους με τους χρηματιστές. Εν συνεχεία, αποκαλύπτει τα δυσάρεστα νέα τα οποία θα λάμβαναν από εκείνους, όπου θα ήταν άκρως αρνητικά για τα κέρδη τους και τη βιωσιμότητά τους, δημιουργώντας ένα κλίμα έντασης και σκληρών αντιπαραθέσεων. Τέλος τονίζει τη μεταμορφωτική διαδικασία στην οποία θα εισέρχονταν όλος ο τραπεζικός κλάδος και οι μεγάλες επιχειρήσεις, κατά την οποία θα βίωναν το «θάνατο» με σκοπό την εξυγίανση τους.

Η όψη τριγώνου ανάμεσα στον Πλούτωνα στον Καρκίνο στον 8ο οίκο και τον Άρη στο Σκορπιό στο 12ο οίκο, υποδηλώνουν την ταχύτητα με την οποία λειτούργησαν κάποιες μεγάλες εταιρείες υπόγεια, προκειμένου να επωφεληθούν και να κερδίσουν «ύπουλα» χρήματα. Επίσης αποκαλύπτει το έντονο και «βρώμικο» παρασκήνιο, το οποίο υπήρχε πριν ξεσπάσει η κρίση και σιγόβραζε αρκετό καιρό.

Τέλος παρατηρούμε τον Ήλιο στο Σκορπιό στην 5ο:40’ στον 11ο οίκο να σχηματίζει μία όψη χιαστί με τον Ουρανό στον Κριό στην 8ο:22’R (ανάδρομο) στον 4ο οίκο και ένα εξάγωνο με τον Ποσειδώνα σε θέση αδυναμίας στην Παρθένο στην 3ο:11’, στον 9ο οίκο.

Η όψη χιαστί ανάμεσα στον Ήλιο στο Σκορπιό στον 11ο οίκο και του Ουρανού στον Κριό ανάδρομο στον 4ο οίκο, απεικονίζει τον ξαφνικό  μεταφορικό θάνατο πολλών επιχειρήσεων, οι όποιες έδρευαν στη χώρα. Το εξάγωνο μεταξύ του Ηλίου στο Σκορπιό και του Ποσειδωνα στην Παρθένο στον 9ο οίκο δείχνει τις ευκαιρίες που θα είχαν κάποιες επιχειρήσεις να κερδίσουν χρήματα, μέσα από τις επενδύσεις που θα έκαναν. 

Το τέλος της υπόθεσης θα το δούμε από τον 4ο οίκο και τον κυβερνήτη του. Σε αυτή την περίπτωση, η ακμή του 4ου οίκου βρίσκεται στους Ιχθύς και ο κυβερνήτης τους, ο Ποσειδώνας, είναι στην Παρθένο σε θέση αδυναμίας στην 3ο:11’ στον 9ο οίκο, σχηματίζοντας  ένα τετράγωνο με τον AS στον Τοξότη στην 5ο:44’ και ένα εξάγωνο με τον Ήλιο στο Σκορπιό στην 5ο:40’, στον 11ο οίκο. Επίσης, στον 4ο οίκο υπάρχει ο Ουρανός στον Κριό στην 8ο:22’R (ανάδρομος) και σχηματίζει αντίθεση με την Αφροδίτη στο Ζυγό στην 11ο:35’ στο 10ο οίκο και μία ανοιχτή αντίθεση με τη Σελήνη στο Ζυγό, στην 0ο:11’ στο 10ο οίκο.

Συνοψίζοντας την κατάσταση του κυβερνήτη του 4ου οίκου, των όψεων που σχηματίζει και του Ουρανού, ο οποίος βρισκόταν μέσα στον 4ο οίκο και των όψεων που σχηματίζει, θα λέγαμε ότι, το αποτέλεσμα σαφέστατα θα ήταν κακό και θα δημιουργούσε μεγάλες οικονομικές απώλειες στο λαό. Όμως θα υπήρχαν και κάποιες λίγες επιχειρήσεις, όπου μέσα απ’ αυτή τη θολή κατάσταση, την κερδοσκοπία, την εξαπάτηση και την απογοήτευση που θα γεύονταν οι πολλοί, εκείνοι θα κέρδιζαν αρκετά χρήματα από τις επενδύσεις και θα επεκτείνονταν.

Αυτός είναι ο συνδυαστικός χάρτης μεταξύ της ημερομηνίας ίδρυσης των ΗΠΑ και του οικονομικού κραχ του 1929.

Το κραχ του 1929 - η οικονομική καταστροφή το 2008 και οι αστρολογικές προοπτικές ενός μαύρου 2026 7

Αρχικά βλέπουμε το διελαύνοντα Κρόνο στον Τοξότη στην 26ο:47’ του γενέθλιου χάρτη των ΗΠΑ στον 1ο οίκο να σχηματίζει όψη αντίθεσης με το γενέθλιο Άρη στους Διδύμους, στην 21ο:22’, στον 7ο οίκο. Είναι μία όψη η οποία αποτυπώνει την «εμπόλεμη» κατάσταση στην οποία είχε εισέλθει η χώρα, μετά το μεγάλο Κραχ. Απεικονίζει την ένταση, τις βιαιοπραγίες και τους τσακωμούς, όπου ήταν πλέον καθημερινό φαινόμενο, ανάμεσα στους μέχρι πρότινος συνεργάτες.  

Στον 4ο οίκο του γενέθλιου χάρτη των ΗΠΑ διελαύνει ο Ουρανός στον Κριό στην 8ο:22’R (ανάδρομος) και σχηματίζει όψη αντίθεσης με το γενέθλιο Κρόνο των ΗΠΑ στη 14ο:48’ στο 10ο οίκο. Είναι μία όψη η οποία αναδεικνύει την αναταραχή και τον αναβρασμό που προκλήθηκε στο εσωτερικό της χώρας μετά το «ξαφνικό» γεγονός και τους τριγμούς που υπήρξαν στο κατεστημένο της άρχουσας τάξης. 

Παρακάτω παρατηρούμε το διελαύνοντα Δία στους Διδύμους, σε θέση αδυναμίας, στη 15ο:26’R (ανάδρομο) στον 7ο οίκο του γενέθλιου χάρτη των ΗΠΑ, να σχηματίζει όψη αντίθεσης με το γενέθλιο AS στη 12ο:21’. Αυτή η όψη καταδεικνύει την επιπολαιότητα και τις υπερβολές, στις οποίες υπέπεσαν πολλοί έμποροι, στην προσπάθειά τους να αποκομίσουν γρήγορο και εύκολο κέρδος. 

Επίσης δηλώνει ότι ήταν μία κατάσταση η οποία προϋπήρχε και την «κατάλληλη» στιγμή θα αποκάλυπτε ότι, όλο αυτό το αφήγημα ήταν μία φούσκα η οποία θα έσκαγε. Πράγματι, το πρώτο μικρό κραχ έγινε στις 25/9/1929. Τότε υπήρξαν κάποιες λίγες φωνές, οι οποίες προειδοποιούσαν για την πραγματική κατάσταση του χρηματιστηρίου, δυστυχώς όμως δεν εισακούστηκαν, με αποτέλεσμα τα γνωστά δυσάρεστα γεγονότα.

Στη συνέχεια, βλέπουμε το διελαύνοντα Πλούτωνα στον Καρκίνο στη 19ο:36’R (ανάδρομος) στον 8ο οίκο, να σχηματίζει όψη τετραγώνου με το γενέθλιο Κρόνο στο Ζυγό στη 14ο:48’ στο 10ο οίκο. Είναι μία πολύ σκληρή όψη, η οποία υποδηλώνει το μεταφορικό «θάνατο» των τραπεζων και των μετοχών. Όπως επίσης και τον κυριολεκτικό θάνατο αρκετών επενδυτών, οι οποίοι δεν άντεξαν συναισθηματικά και οικονομικά αυτή την οικονομική καταστροφή. Τέλος, αποτυπώνει το βίαιο πλήγμα στη φήμη και το γόητρο της χώρας, όπως και τους σοβαρούς οικονομικούς περιορισμούς μιας μερίδας μεγαλοαστών. 

Στον 9ο οίκο παρατηρούμε το διελαύνον MC (Μεσουράνημα) στην 22ο:49’ της Παρθένου, να σχηματίζει σύνοδο ακριβείας  με το γενέθλιο Ποσειδώνα στην Παρθένο, στην 22ο:25’. Είναι μία όψη, η οποία απεικονίζει την ομιχλώδη κατάσταση που επικρατούσε, τη σύγχυση που υπήρξε και την «παράλυση» που προκάλεσε, τόσο στο χώρο των επενδύσεων, όσο και στο άκουσμα της είδησης, ακόμα και στο εξωτερικό.

Στο 10ο οίκο έχουμε τους διελαύνοντες Ερμή στη 18ο:51’ και Αφροδίτη στην 11ο:35’ στο Ζυγό να σχηματίζουν συνόδους με το γενέθλιο Κρόνο στο Ζυγό, σε θέση έξαρσης στη 14ο:48’ στο 10ο οίκο. Είναι σύνοδοι οι οποίες καταδεικνύουν τις μεγάλες οικονομικές απώλειες που υπέστη μία μεγάλη μερίδα της άρχουσας τάξης, καθώς και το πάγωμα συμβολαίων και συμφωνιών.

Στον 11ο οίκο έχουμε το διελαύνοντα  Ήλιο στο Σκορπιό (ζώδιο του χρήματος) στην 5ο:40’ να σχηματίζει τρίγωνο ακριβείας με τους γενέθλιους Δια, στον Καρκίνο σε θέση έξαρσης στην  5ο:56’ και τρίγωνο με την Αφροδίτη στον Καρκίνο στην 3ο:06’ και οι 2 στον 7ο οίκο. Είναι όψεις που δείχνουν ότι κάποιες ισχυρές μεγάλες εταιρείες θα είχαν τη δυνατότητα να αυξήσουν τα κέρδη τους και να συνεταιριστούν, προκειμένου να πετύχουν.

Επίσης, στον 11ο οίκο βλέπουμε τον Άρη στο Σκορπιό, σε θέση παραδοσιακής κυβέρνησης στη 15ο:52’ να σχηματίζει τρίγωνο με το γενέθλιο Ήλιο στον Καρκίνο στη 13ο:19’, στον 8ο οίκο. Είναι και αυτή μία όψη, η οποία δείχνει πάλι τη δυνατότητα που θα είχαν μεγάλες εταιρείες να αυξήσουν τις επενδύσεις και τα κέρδη τους. Όντως. Μεταξύ 24 και 29/10/1929 τεράστιος αριθμός μετοχών άλλαξε «χέρια».

Ανάλυση μεσοδιαστημάτων με βάση τον Ebertin.

Α)Άρης/Πλούτωνας: βρίσκεται στο γενέθλιο χάρτη στη 19º27’ του Κριού και ενεργοποιήθηκε από τη διέλευση του Ουρανού R(ανάδρομος) στον Κριό, στην 08º:22’, με όψη τετραγώνου. Δείχνει μεγάλες καταστροφές, συμφορές, πλήγματα με μεγάλες συνέπειες.

Β) Άρης /Ποσειδώνας: βρίσκεται στο γενέθλιο χάρτη στην 06º:53’ του Λέοντα και ενεργοποιήθηκε από τη διέλευση του Ηλίου στο Σκορπιό στην 05º:40’, με όψη τετραγώνου. Δείχνει την υπονόμευση της υγείας και ασθενικές καταστάσεις.

Γ)  Δίας /Ποσειδώνας: βρίσκεται στο γενέθλιο χάρτη  στη 14º10’ του Λέοντα και ενεργοποιήθηκε από τη διέλευση του Άρη στο Σκορπιό, στη 15º:52’, με όψη τετραγώνου. Δείχνει την επιθυμία πραγματοποίησης σχεδίων χωρίς προοπτική.

Δ)  Σελήνη/ Ουρανός: βρίσκεται στο γενέθλιο χάρτη  στη 18º02’ του Κριού και ενεργοποιήθηκε από τη διέλευση του Ερμή στο Ζυγό, στη 18º:51’, με όψη αντίθεσης. Δείχνει μία έκπληξη και ξαφνικά νέα.

Ε) Σελήνη/Ουρανός: βρίσκεται στο γενέθλιο χάρτη στη 18º02’ του Κριού και ενεργοποιήθηκε από τη διέλευση του Πλούτωνα R (ανάδρομος) στον Καρκίνο, στη 19º:36’, με όψη τετραγώνου. Ξαναχτίζοντας πάνω σε ερείπια.

Τώρα θα δούμε το χάρτη της κατάρρευσης της LEHMAN BROTHERS, όπου ήταν επίσημα η αρχή της μεγάλης κρίσης του 2008.

Το κραχ του 1929 - η οικονομική καταστροφή το 2008 και οι αστρολογικές προοπτικές ενός μαύρου 2026 9

Η κατάρρευση της Lehman Brothers, όπου ήταν επίσημα η αρχή της οικονομικής κρίσης του 2008 και της μεγάλης ύφεσης που επακολούθησε, συμπαρασύροντας μαζί και μεγάλο μέρος των οικονομιών του υπόλοιπου κόσμου, έγινε σε ημέρα Ήλιου και ώρα Κρόνου. Στοιχεία που μας καταδεικνύουν ότι, η κρίση θα ήταν μεγάλη, σκληρή και θα είχε διάρκεια.

Ο κυβερνήτης της ημέρας, ο Ήλιος, βρισκόταν στην Παρθένο και σχημάτιζε αντίθεση με τη Σελήνη και τον Ουρανό στους Ιχθύες σε σύνοδο ιδιομοιρίας. Ουσιαστικά, η κατάρρευση έγινε πάνω σε πανσέληνο, στην οποία συμμετείχε πολύ στενά ο Ουρανός. Το γεγονός αυτό μας δηλώνει ότι πλέον είχε έρθει η στιγμή να κλείσει ένας κύκλος συγκεκριμένων καταστάσεων με ξαφνικό και αναπάντεχο τρόπο, όπως θα αναλύσουμε παρακάτω.

Ο κυβερνήτης της ώρας, ο Κρόνος, βρισκόταν στην Παρθένο και σχημάτιζε 2 ανοιχτές αντιθέσεις με τη Σελήνη και τον Ουρανό στους Ιχθύς και μία όψη χιαστί με το Χείρωνα στον Υδροχόο. Καταλαβαίνουμε ότι κι εκείνος με τη σειρά του πυροδοτούσε ακόμα περισσότερο την ήδη πολύ δύσκολη κατάσταση, προκαλώντας πολλούς περιορισμούς, διαμάχες και «πληγές». 

Αρχικά βλέπουμε τον AS της ημέρας και της ώρας να βρίσκεται στον Καρκίνο στην 24ο:25’ και να σχηματίζει 2 τρίγωνα, ένα με τη Σελήνη στους Ιχθύες στην 20ο:55’ και άλλο ένα με τον Ουρανό στους Ιχθύς στην 20ο:35’R (ανάδρομο), η οποίοι ήταν σε σύνοδο ακριβείας  στον 9ο οίκο. Επίσης σχημάτιζε μία όψη χιαστί με τον Ποσειδώνα στον Υδροχόο στην 22ο:03’R (ανάδρομο) στον 8ο οίκο.

Τα 2 τρίγωνα του AS στον Καρκίνο με τη Σελήνη και τον Ουρανό στους Ιχθύς στον 9ο οίκο, μας δείχνουν την ταχύτητα με την οποία ξεκίνησε η αναπάντεχη κατάρρευση, το πόσο γρήγορα θα διαδιδόταν η είδηση στο εξωτερικό και τα απρόβλεπτα γεγονότα που θα διαδραματίζονταν στο χώρο των επενδύσεων, διεθνώς. Η όψη χιαστί που σχηματίζει ο AS στον Καρκίνο με τον Ποσειδώνα στον Υδροχόο ανάδρομο στον 8ο οίκο αποτυπώνουν την αδιέξοδη κατάσταση στην οποία είχε βρεθεί η Lehman Brothers, μαζί με μεγάλο μέρος του τραπεζικού συστήματος, καθώς και τη σύγχυση που υπήρξε.

Στον 3ο οίκο βλέπουμε να βρίσκεται ο Κρόνος στην Παρθένο στη 13ο:19’ που σχηματίζει 2 ανοιχτές αντιθέσεις με τη Σελήνη στην 20ο:55’ και τον Ουρανό στην 20ο:35’R (ανάδρομο) στους Ιχθύς, στον 9ο οίκο. Είναι αντιθέσεις, οι οποίες απεικονίζουν τις δυσκολίες και τους περιορισμούς που θα βίωναν οι λαοί στο εξωτερικό, την πάλη ανάμεσα στο παλιό και στο καινούργιο, τη διαμάχη μεταξύ συντηρητικών και εκσυγχρονιστικών ιδεολογιών και τη μείωση των εμπορικών συναλλαγών μεταξύ των ξένων κρατών.

Επίσης, στον 3ο οίκο βρίσκεται ο Ήλιος στην Παρθένο σε αντίθεση με τη Σελήνη στους Ιχθύες στην 20ο:55’ και σε αντίθεση με τον Ουρανό στους Ιχθύς στην 20ο:35’ R (ανάδρομο) και οι 2 στον 9ο οίκο. Επίσης σχηματίζει 2 όψεις χιαστί, μία με τον Ποσειδώνα στον Υδροχόο στην 22ο:03’R(ανάδρομο) ιδιομοιρίας και άλλη μία με το Βόρειο Δεσμό στον Υδροχόο στη 18ο:15’R (ανάδρομο) και οι 2 στον 8ο οίκο.

Οι όψεις αντίθεσης που σχηματίζει ο Ήλιος με τη Σελήνη και τον Ουρανό σε ακριβείας σύνοδο μεταξύ τους, όπως προαναφέραμε, είναι η Πανσέληνος, στην οποία συμμετείχε ενεργά ο Ουρανός και υποδήλωνε το κλείσιμο ενός κύκλου, ο οποίος θα προκαλούσε μεγάλες αναταραχές στο χώρο των επενδύσεων και του εμπορίου, επηρεάζοντας ταυτόχρονα και χώρες του εξωτερικού. Ακριβώς έτσι και συνέβη, όπως αναφέραμε παραπάνω, προκαλώντας τεράστια προβλήματα.

Οι όψεις χιαστί που σχημάτιζε ο Ήλιος στην Παρθένο με τους Ποσειδώνα και Βόρειο Δεσμό στον Υδροχόο στον 8ο οίκο αποτυπώνουν τη θολή κατάσταση η οποία υπήρξε στον τραπεζικό κλάδο, ως προς τη χορήγηση δανείων χωρίς εγγυήσεις, τα οποία δόθηκαν σε μία μεγάλη μερίδα ατόμων. Ήταν βέβαιο πως, κάτω από αυτές τις περίεργες και ασυνήθιστες συνθήκες για τα δεδομένα λειτουργίας των τραπεζών, θα οδηγούνταν τόσο οι τράπεζες όσο και οι άνθρωποι σε αδιέξοδες καταστάσεις, με πολύ άσχημα αποτελέσματα. 

Πράγματι, το φθηνό χρήμα το οποίο διοχέτευσε στην αγορά η ομοσπονδιακή τράπεζα (για την τόνωση της αγοράς, μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στους Δίδυμους Πύργους) οδήγησε μία μερίδα των τραπεζών να χορηγούν ασύστολα στεγαστικά δάνεια χωρίς εγγυήσεις, πράγμα το οποίο, συν τω χρόνω, γιγαντώθηκε και οδήγησε σε μία τεράστια φούσκα, αρχικά στις ΗΠΑ και εν συνεχεία, ως ντόμινο, μεταδόθηκε στον υπόλοιπο κόσμο.

Στον 4ο οίκο παρατηρούμε να υπάρχει μία πολυαστρία στο Ζυγό, η οποία αποτελούνταν από τον Άρη στο Ζυγό σε θέση αδυναμίας στη 17ο:21’, τον Ερμή στη 19ο:03’ και την Αφροδίτη σε θέση κυβέρνησης στη 19ο:08’, να σχηματίζουν τρίγωνα με την πολυαστρία στον Υδροχόο στον 8ο οίκο , η οποία αποτελούνταν από τον Χείρωνα στη 16ο:51’R (ανάδρομο), το Βόρειο Δεσμό στη 18ο:15’R (ανάδρομο) και τον Ποσειδώνα στην 22ο:03’R(ανάδρομο).

Είναι τρίγωνα τα οποία αναδεικνύουν την ταχύτητα με την οποία συντελέστηκαν οι διαδικασίες δανεισμού από την πλειονότητα των τραπεζών προς μία μεγάλη μερίδα ανθρώπων, με σκοπό την αγορά στέγης. Αποτυπώνει την εκπλήρωση ενός ονείρου πολλών ανθρώπων, ως προς τη δυνατότητα αγοράς ενός σπιτιού. Ταυτόχρονα, όμως, υποδηλώνει και τον υποβόσκοντα κίνδυνο της ουτοπίας και παραπλάνηση, λόγω της ενεργότατης συμμετοχής του Ποσειδώνα και της δύσκολης θέσης του Άρη.

Οι όψεις χιαστί που σχηματίζουν η Σελήνη στους Ιχθύς στην 20ο:55’, η οποία βρίσκεται σε ακριβείας σύνοδο με τον Ουρανό στους Ιχθύες στην 20ο:35’R (ανάδρομο) με την Πολυαστρία στον Ζυγό, η οποία αποτελούνταν από τον Άρη σε θέση αδυναμίας στη 17ο:21’, τον Ερμή στη 19ο:03’ και την Αφροδίτη σε θέση κυβέρνησης στη 19ο:08’ υποδήλωναν ότι, αυτή η επένδυση χρημάτων ως προς την αγορά οικίας, σίγουρα δε θα είχε καλό τέλος και θα οδηγούσε τον λαό σε απρόβλεπτες και αδιέξοδες καταστάσεις, οι οποίες θα έφταναν στα όρια ψυχικού και νευρικού κλονισμού.

Το τέλος της υπόθεσης θα το δούμε από την ακμή του 4ου οίκου και του κυβερνήτη της. Σε αυτή την περίπτωση, η ακμή του 4ου οίκου βρίσκεται στο Ζυγό και ο κυβερνήτης της, η Αφροδίτη, είναι στο Ζυγό σε θέση κυβέρνησης. Παρατηρούμε ότι, η Αφροδίτη σχηματίζει 2 συνόδους, μία με τον Ερμή στο Ζυγό η οποία είναι και ακριβείας και μία με τον Άρη στο Ζυγό σε θέση αδυναμίας. Επίσης σχηματίζει 3 τρίγωνα με την πολυαστρία στον Υδροχόο, η οποία αποτελείται από τον Ποσειδώνα, το Βόρειο Δεσμό, και το Χείρωνα. Τέλος σχηματίζει και 2 όψεις χιαστί, μία με τη Σελήνη στους Ιχθύες και μία με τον Ουρανό στους Ιχθύες, οι οποίοι βρίσκονται σε συνοδό ακριβείας.

Καταλαβαίνουμε ότι, λόγω των πολλών όψεων που σχηματίζει η Αφροδίτη, αυτή η κατάσταση  θα περνούσε από πολλά στάδια και θα δημιουργούσε πολλά αντικρουόμενα γεγονότα, λόγω της διαφορετικής φύσης των όψεων που σχημάτιζε, αλλά και των διαφορετικών ενεργειών των πλανητών. Το γεγονός ότι η Αφροδίτη είναι πολύ δυνατή στο χάρτη, υποδηλώνει ότι τα γεγονότα τα οποία θα παρήγαγε η κάθε επαφή της με πλανήτη θα ήταν σημαντικά και θα έφερναν εξελίξεις. 

Συμπερασματικά θα λέγαμε ότι τα αποτελέσματα σαφώς θα ήταν πολύ δύσκολα και θα προκαλούσαν τεράστια οικονομικά προβλήματα (όψεις χιαστί με Σελήνη και Ουρανό στον 9ο οίκο), όπως επίσης θα  δημιουργούνταν πολύ σκληρές συνθήκες στην αγορά ακινήτων (σύνοδο με Άρη στον 4ο οίκο), όμως έστω και για λίγο, μία μεγάλη μερίδα ανθρώπων, μέσα από το δανεισμό των τραπεζών, θα εκπλήρωναν το όνειρο της απόκτησης κατοικίας και κάποιοι λίγοι θα κατάφερναν να τα κρατήσουν (τρίγωνα με Ποσειδώνα, Χείρωνα και Βόρειο Δεσμό στον 8ο οίκο).

Αυτός είναι ο συνδυαστικός χάρτης μεταξύ του χάρτη ίδρυσης των ΗΠΑ  και της έναρξης της οικονομικής κρίσης του 2008

Το κραχ του 1929 - η οικονομική καταστροφή το 2008 και οι αστρολογικές προοπτικές ενός μαύρου 2026 11

Ο διελαύνων Δίας σε θέση πτώσης στον Αιγόκερω, στον 2ο οίκο των ΗΠΑ σχηματίζει όψη αντίθεσης με το γενέθλιο Ήλιο στον Καρκίνο στη 13ο:18’, στον 8ο οίκο. Είναι μία όψη, η οποία καταδεικνύει την κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος, η οποία προήλθε από τεράστιο αριθμό στεγαστικών δανείων, που χορηγούσαν οι τράπεζες δίχως εγγυήσεις. Επίσης αποτυπώνει τις νομικές διαδικασίες, οι οποίες έλαβαν χώρα εναντίον των τραπεζών για οικονομικούς λόγους και τις σκληρές αντιπαραθέσεις που ακολούθησαν μεταξύ ισχυρών προσώπων.

Στον 3ο οίκο βλέπουμε το διελαύνοντα Ποσειδώνα στον Υδροχόο στην 22ο:03’ να σχηματίζει σύνοδο με τη γενέθλια Σελήνη στον Υδροχόο, στην 27ο:10’ στον 3ο οίκο. Είναι μία σύνοδος, η οποία αντικατοπτρίζει τη θολή κατάσταση που υπήρχε γύρω από τους όρους των συμβολαίων, τα οποία καλούνταν να υπογράψει ο λαός, την απογοήτευση που αισθάνθηκε και εν τέλει την εξαπάτηση που βίωσε, ως απόρροια των γεγονότων. Επίσης μαρτυρά το σκάνδαλο που συνετελέσθη εις βάρος του λαού.

Στον 3ο οίκο επίσης έχουμε τους διελαύνοντες, Σελήνη στους Ιχθύς στην 20ο:55’ και Ουρανό στους Ιχθύες στην 20ο:35’R (ανάδρομο) σε σύνοδο ιδιομοιρίας να σχηματίζουν τετράγωνο με το γενέθλιο Άρη στους Διδύμους στην 21ο:22’ στον 7ο οίκο. Είναι τετράγωνα τα οποία αποτυπώνουν την ένταση και την ταραχή που βίωσε ο λαός από τις απρόβλεπτες εξελίξεις, οι οποίες οδήγησαν μεγάλη μερίδα εργαζομένων να προσφύγουν στα δικαστήρια, μέσα σ’ ένα κλίμα σκληρών συγκρούσεων.

Στον 4ο οίκο παρατηρούμε το διελαύνον MC στον Κριό στην 7ο:24’ να σχηματίζει τετράγωνα με τους γενέθλιους, Αφροδίτη στον Καρκίνο στην 3ο:06’ και Δία στον Καρκίνο σε θέση έξαρσης στην 5ο:56’, στον 7ο οίκο. Είναι τετράγωνα τα οποία αποτυπώνουν τις οικονομικές δυσκολίες που βίωνε η χώρα στο εσωτερικό της και πως αυτές βρέθηκαν στο επίκεντρο της παγκόσμιας σκηνής.

Στον 8ο οίκο βλέπουμε το διελαύνοντα AS της ημέρας και της ώρας στον Καρκίνο στην 24ο:25’ να σχηματίζει ακριβείας σύνοδο με το γενέθλιο Ερμή στην 24ο:11’R (ανάδρομο), στον 8ο οίκο. Είναι μία σύνοδος, η οποία αποκαλύπτει τη δύσκολη και σκοτεινή εποχή, στην οποία θα εισερχόταν το τραπεζικό σύστημα των ΗΠΑ. Αναδεικνύει την εσωστρέφεια την οποία θα βίωναν μεγάλες ασφαλιστικές εταιρείες, καθώς και τις δυσκολίες που θα αντιμετώπιζαν λόγω συμβολαίων που είχαν συνάψει και τώρα πια διαφαινόταν το μέγεθος του προβλήματος. 

Όντως, αυτό συνέβη. Μεταξύ του 2008 και του 2015 χρεωκόπησαν 500 τράπεζες στις ΗΠΑ. Επίσης, η κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος συμπαρέσυρε τις ασφαλιστικές εταιρείες, με αποτέλεσμα να καταστραφεί το συνταξιοδοτικό πρόγραμμα πλήθους ατόμων.

Στον 9ο οίκο των ΗΠΑ διελαύνει ο Ήλιος στην Παρθένο στην 22ο:45’ και σχηματίζει σύνοδο ακριβείας  με τον γενέθλιο Ποσειδώνα στην 22ο:25’, στον 9ο οίκο. Είναι μία δύσκολη σύνοδος, η οποία καταδεικνύει την απάτη που υπήρξε στον χώρο των επενδύσεων, το χάος που θα προκαλούσε στο εξωτερικό, καθώς και το σκάνδαλο το οποίο «φωτίστηκε», σε όλες του τις πτυχές.

Τέλος, στο 10ο οίκο των ΗΠΑ βλέπουμε να διελαύνουν οι ακόλουθοι πλανήτες :  Άρης στο Ζυγό σε θέση αδυναμίας στη 17ο:21’, Ερμής στο Ζυγό στη 19ο:08’ και Αφροδίτη στο Ζυγό σε θέση κυβέρνησης στη 19ο:08’ (πολυαστρία) και να σχηματίζουν σύνοδο με το γενέθλιο Κρόνο στο Ζυγό σε θέση έξαρσης στη 14ο:48’ στο 10ο οίκο, αντίθεση με το γενέθλιο Χείρωνα στον Κριό στην 20ο:08’ στον 4ο οίκο και τετράγωνο με το γενέθλιο Ήλιο στον Καρκίνο στην 13ο:19’, στον 8ο οίκο. 

Οι όψεις συνόδου που σχηματίζει η διελαύνουσα πολυαστρία στο Ζυγό με το γενέθλιο Κρόνο στο Ζυγό στο 10ο οίκο δηλώνουν τις μεγάλες οικονομικές απώλειες που θα υπήρχαν και τη δυσκολία των κυβερνώντων να διαχειριστούν την κατάσταση. Επίσης αποτυπώνουν τις εντάσεις, οι οποίες θα λάμβαναν χώρα στο ανώτατο επίπεδο ηγεσίας, καθώς και τα ελάχιστα περιθώρια κινήσεων τα οποία θα είχαν, λόγω των συνθηκών.

Οι όψεις αντίθεσης που σχηματίζει η διελαύνουσα πολυαστρία στο Ζυγό, στο 10ο οίκο των ΗΠΑ, με το γενέθλιο Χείρωνα στον Κριό στον 4ο οίκο υποδηλώνουν το σοβαρότατο πλήγμα το οποίο δέχθηκε η αγορά ακινήτων, τις βίαιες καταστάσεις που προκλήθηκαν και τις σκληρές αντιπαραθέσεις.

Οι όψεις τετραγώνου που σχηματίζει η διελαύνουσα πολυαστρία στο Ζυγό, στο 10ο οίκο των ΗΠΑ, με το γενέθλιο Ήλιο στον Καρκίνο στον 8ο οίκο απεικονίζουν τα οικονομικά προβλήματα που προκλήθηκαν στον τραπεζικό κλάδο και στις ασφαλιστικές εταιρείες, τις εντάσεις και τις καταστάσεις βίας που εκτυλίχθηκαν, λόγω των τεράστιων οικονομικών απωλειών. 

Ανάλυση μεσοδιαστημάτων με βάση τον Ebertin

Α) Αφροδίτη/Κρόνος: βρίσκεται στο γενέθλιο χάρτη στην 23º57’ του Λέοντα και ενεργοποιήθηκε από τη διέλευση του Ποσειδώνα στον Υδροχόο, στην 22º:09’R, με όψη αντίθεσης.  Δείχνει  λανθασμένες ιδέες, εκτιμήσεις και χωρισμούς.

Β) Σελήνη/Κρόνος: βρίσκεται στο γενέθλιο χάρτη στην 20º59’ του Τοξότη και ενεργοποιήθηκε από τη διέλευση του Ουρανού στους Ιχθύες στην 20º:35’R, με όψη τετράγωνο. Ξαφνικός κίνδυνος, νευρική ένταση, ξαφνικός διανοητικός και συναισθηματικός πόνος. Πάθη και βάσανα.

Γ) Ήλιος/AS : βρίσκεται στο γενέθλιο χάρτη στην 27º50’ της Παρθένου και ενεργοποιήθηκε από τη διέλευση του Πλούτωνα στον Τοξότη στην 28º:30’, με όψη τετράγωνο.  Δείχνει μια ξαφνική στροφή της τύχης και τη στροφή του πεπρωμένου.

Δ) Άρης/Κρόνος  : βρίσκεται στο γενέθλιο χάρτη στη 18:º05’ του Λέοντα και ενεργοποιήθηκε από τη διέλευση του Βορείου Δεσμού στον Υδροχόο στη 18º:15’R με όψη αντίθεσης.  Δείχνει άτομα που πενθούν και φυλακίσεις ανθρώπων.

Αυτός είναι ο χάρτης της Ηλιακής έκλειψης Βορείου Δεσμού για την Νέα Υόρκη των ΗΠΑ της 17η Φεβρουαρίου του 2026

Το κραχ του 1929 - η οικονομική καταστροφή το 2008 και οι αστρολογικές προοπτικές ενός μαύρου 2026 13

Η Ηλιακή έκλειψη – Νέας Σελήνης, θα πραγματοποιηθεί στο ζώδιο του Υδροχόου. Ανοίγει ένας νέος κύκλος, όπου θα αφορά θέματα μεγάλων ομάδων, κινημάτων, συλλόγων και οργανισμών, τα οποία  θα έρθουν στο επίκεντρο, προκαλώντας κοινωνικές εξελίξεις. Συνυπολογίζοντας ότι, στην έκλειψη συμμετέχει ο Ουρανός από το ζώδιο του Ταύρου, σε θέση πτώσης, σχηματίζοντας όψη τετραγώνου με την έκλειψη, ο οποίος είναι ο μοντέρνος κυβερνήτης του Υδροχόου, θα μπορούσαμε να πούμε ότι τα γεγονότα που θα διαδραματιστούν, θα είναι ξαφνικά, βίαια και θα επιφέρουν κοινωνικές εξελίξεις, όπου δεν αποκλείεται να καταλήξουν σε εξεγέρσεις, με απρόβλεπτα αποτελέσματα.

Πιο συγκεκριμένα, εξετάζοντας το χάρτη με την τεχνική της επιλεκτικής αστρολογίας θα μπορούσαμε να αναφέρουμε τα εξής :

Όπως προαναφέραμε η Ηλιακή έκλειψη Νέας Σελήνης Βορείου Δεσμού θα πραγματοποιηθεί στο ζώδιο του Υδροχόου στην 28ο:49΄ στον 1ο οίκο και θα σχηματίσει τετράγωνο με τον Ουρανό στον Ταύρο σε θέση πτώσης στην 27ο:32’ στον 3ο οίκο και ενάμιση τετράγωνο με το Δία στον Καρκίνο σε θέση έξαρσης, στη 15ο:50’ R (ανάδρομο) στον 5ο οίκο.

Καταλαβαίνουμε αφενός ότι είναι μία σκληρή έκλειψη, η οποία θα πραγματοποιηθεί σε σταθερό ζώδιο, άρα θα έχει διάρκεια, αφετέρου ότι θα προκαλέσει πολλές ανατροπές απρόβλεπτα γεγονότα και ένταση. Συνυπολογίζοντας ότι, ο Ήλιος στον Υδροχόο είναι σε θέση αδυναμίας, στα όρια του Κρόνου και σε αναιρετική μοίρα, όπως αντίστοιχα και ο Ουρανός βρίσκεται σε εξίσου δύσκολη θέση, θέση πτώσης, στα όρια του Άρη και αναιρετική μοίρα, θεωρώ ότι τα γεγονότα που θα διαδραματιστούν θα είναι ακόμα σκληρότερα και πιο ανεπάντεχα. Πιθανότατα να υπάρξουν πολλές αλλαγές με βίαιο και ανορθόδοξο τρόπο, οι οποίες θα είναι πολύ σκληρές για το λαό.  Επίσης, θέματα τα οποία σχετίζονται με το χρηματιστήριο, τη θρησκεία και την παιδεία θα έρθουν στο επίκεντρο. 

Ο AS της ημέρας και της ώρας βρίσκεται στους Ιχθύς στην 2ο:30’ σε ενάμιση τετράγωνο με τον Δία στον Καρκίνο σε θέση έξαρσης στη 15ο:50’R (ανάδρομο), στον 5ο οίκο. Πιθανότατα, μερίδα του λαού να αντιμετωπίσει  προβλήματα με το χρηματιστήριο εξαιτίας υπερβολών, επιπολαιότητας και απάτης.

Ο κυβερνήτης του AS είναι ο Ποσειδώνας, ο οποίος βρίσκεται στον Κριό στη 0ο:38’ σε ακριβείας σύνοδο με τον Κρόνο στον Κριό σε θέση πτώσης στη 0ο:23’ και οι 2 στη μηδενική κρίσιμη μοίρα των παρορμητικών  ζωδίων, στον 1ο οίκο. Είναι μία πολύ σκληρή σύνοδος, η οποία θα μπορούσε να προκαλέσει μία πανδημία, να φέρει μαζική εξέγερση  του λαού, φτώχεια, δυστυχία, και προπαγάνδα, η οποία εντέλει θα βλάψει τον λαό.

Στη συνέχεια βλέπουμε στον 1ο οίκο να βρίσκεται η Αφροδίτη στους Ιχθύς σε θέση έξαρσης, στην 8ο:51’ σε ακρίβειας σύνοδο με το Βόρειο Δεσμό στους Ιχθύς στην 8ο:56’S (στάσιμο αφού είναι έκλειψη) να σχηματίζουν  μισό τετράγωνο με το Χείρωνα στον Κριό, στην 23ο:32’. Είναι όψεις, οι οποίες δείχνουν ότι θα υπάρξουν οικονομικές δυσκολίες σε μεγάλη μερίδα ανθρώπων, οι οποίες θα δημιουργήσουν θέματα βιωσιμότητας, όπου αυτά με τη σειρά τους θα προκαλέσουν κρίση αξιών .

Επίσης, η Αφροδίτη σχηματίζει ιδιομοιρίας αντίθεσης με το Νότιο Δεσμό στην Παρθένο στην 8ο:56’S(στάσιμο), στον 7ο οίκο. Είναι μία όψη η οποία προμηνύει οικονομικά προβλήματα στις συνεργασίες της χώρας με άλλες χώρες, μείωση των κερδών, οικονομική δυσπραγία, ιδιαιτέρως για τις γυναίκες, όπως και εγκληματικές πράξεις εναντίων των γυναικών, κατά κύριο λόγο από τους συζύγους τους, υπογεννητικότητα και διαζύγια. 

Ο Χείρωνας στον Κριό στην 23ο:32’ σχηματίζει ενάμιση τετράγωνο με το Νότιο Δεσμό στην Παρθένο στην 8ο:56’S (στάσιμο), στον 7ο οίκο. Είναι άλλη μία όψη η οποία, ίσως, υποδηλώνει σοβαρά εμπόδια στις συνεργασίες της χώρας με άλλες χώρες, εξαιτίας οικονομικών ζητημάτων και διακοπή συνεργασιών οι οποίες θα πλήξουν τα έσοδα της χώρας.

Επίσης, στον 1ο οίκο βρίσκεται ο Ερμής στους Ιχθύς σε θέση αδυναμίας και πτώσης στη 16ο:39’ και σχηματίζει ένα τρίγωνο με το Δία στον Καρκίνο σε θέση έξαρσης στη 15ο:50’R (ανάδρομο) στον 5ο οίκο και ένα τετράγωνο με το MC στον Τοξότη στη 15ο:00’. Είναι όψεις που ενδεχομένως να υποδηλώνουν αδυναμία κατανόησης του λαού σε χρηματιστηριακά ζητήματα, τα οποία θα τον οδηγήσουν σε υπεραισιοδοξία, κάνοντάς τον να λειτουργήσει απερίσκεπτα και ανώριμα, δημιουργώντας του, εν συνέχεια, οικονομικά προβλήματα. Επίσης θα μπορούσε να δηλώνει προβλήματα εμπορίου και δυσφήμηση της χώρας στη διεθνή σκηνή.

Στο 12ο οίκο βρίσκεται ο Άρης στον Υδροχόο στη 19ο:41’ χωρίς πτολεμαϊκές όψεις. Είναι μία πολύ δύσκολη οικοθεσία για τον Άρη, διότι η φύση του πλανήτη δεν ταιριάζει στα θέματα του 12ου οίκου. Ο  Άρης από το 12ο οίκο μπορεί να  προκαλέσει αύξηση της εγκληματικότητας, εξεγέρσεις σε σωφρονιστικά ιδρύματα, σοβαρότατα οικονομικά προβλήματα σε μεγάλες εταιρίες και ύπουλα «χτυπήματα» κρυφών εχθρών του κράτους. Με δεδομένο ότι ο Άρης είναι χωρίς όψεις δεν μπορούμε να καταλάβουμε πώς θα «χτυπήσει», ή ποιας κλίμακας θα είναι το γεγονός που θα προκαλέσει. 

Το τέλος της υπόθεσης θα το δούμε από την ακμή του 4ου οίκου και του κυβερνήτη της. Σε αυτή την περίπτωση, η ακμή του 4ου οίκου βρίσκεται στους Διδύμους και ο κυβερνήτης της, ο Ερμής, βρίσκεται στους Ιχθύς, σε θέση αδυναμίας και πτώσης στη 16ο:39’ και σχηματίζει ένα τρίγωνο με το Δία στον Καρκίνο σε θέση έξαρσης στη 15ο:50’R (ανάδρομο) στον 5ο οίκο και ένα τετράγωνο με το MC στον Τοξότη στη 15ο:00’.Είναι όψεις που τις αναλύσαμε παραπάνω και δεν θα τις επαναλάβουμε. 

Καταλαβαίνουμε ότι, λόγω της χείριστης θέσης του Ερμή αλλά και των όψεων που σχηματίζει, αυτή η Ηλιακή έκλειψη θα είναι πολύ δύσκολη για τις ΗΠΑ και υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να υπάρξουν ζητήματα του χρηματιστηρίου και του εμπορίου, τα οποία θα προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα στο λαό και τη χώρα.

Αυτός είναι ο συνδυαστικός χάρτης, μεταξύ του χάρτη ιδρύσεως των ΗΠΑ και της επερχόμενης ηλιακής έκλειψης- νέας Σελήνης της 17ης Φεβρουαρίου 2026.

Το κραχ του 1929 - η οικονομική καταστροφή το 2008 και οι αστρολογικές προοπτικές ενός μαύρου 2026 15

Παρατηρούμε ότι ο διελαύνων Πλούτωνας στον Υδροχόο στην 4ο:12’ στο 2ο οίκο των ΗΠΑ σχηματίζει σύνοδο με το γενέθλιο Νότιο Δεσμό στην 6ο:35’ στο 2ο οίκο και αντίστοιχα  αντίθεση με το γενέθλιο Βόρειο Δεσμό στο Λέοντα στην 6ο:35’, στον 8ο οίκο. Είναι όψεις που δείχνουν ότι, το κράτος πιθανά να έχει οικονομικές απώλειες στα έσοδα του, κυρίως από πηγές που σχετίζονται με το υπέδαφος και με τις πλουτοπαραγωγικές μονάδες. Επίσης υποδηλώνει ότι θα υπάρξουν έντονοι τριγμοί στο τραπεζικό σύστημα, σοβαρά οικονομικά προβλήματα στον κλάδο των επενδύσεων και μία γενικότερη αναμόρφωση όλου του χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Ο διελαύνων Άρης στον Υδροχόο στη 19ο:41’ στο 2ο οίκο των ΗΠΑ σχηματίζει όψη χιαστί με το γενέθλιο Ποσειδώνα στην Παρθένο, στην 22ο:25’ στον 9ο οίκο. Είναι όψη που ενδεχομένως μας μιλά για οικονομικές αναπροσαρμογές, οι οποίες θα συμβαίνουν στο χώρο των επενδύσεων και θα αποκαλύψουν την «ασθενική» τους φύση. Επίσης, πιθανότατα να δηλώνει διακοπή οικονομικών συναλλαγών με κάποιες χώρες του εξωτερικού, οι οποίες θα ζημιώσουν τη χώρα.

Ο Ήλιος και η Σελήνη (Ηλιακή έκλειψη – Νέας Σελήνης) στην 28ο:49’ του Υδροχόου διελαύνει στον 3ο οίκο των ΗΠΑ και σχηματίζει σύνοδο με τη γενέθλια Σελήνη στον Υδροχόο στην 27ο:10’, στον 3ο οίκο. Ταυτόχρονα όμως, η γενέθλια Σελήνη δέχεται όψη τετραγώνου ιδιομοιρίας από το διελαύνοντα Ουρανό στον Ταύρο σε θέση πτώσης, στην 27ο:32’ στον 6ο οίκο. 

Πιθανότατα να αποκαλύπτει ότι, λόγω ενός σκληρού και αναπάντεχου γεγονότος, το οποίο θα είναι ικανό να αλλάξει τη ζωή του λαού, προκαλώντας πολλές αναταραχές στην καθημερινότητα και την εργασία τους, να εισαχθούν νέα συστήματα επικοινωνίας, ως προς τη διευκόλυνση του λαού, να ανοίξει ένας καινούργιος δρόμος εμπορικών συναλλαγών, ο οποίος θα στηρίζεται σε προηγμένες τεχνολογίες, να εκσυγχρονιστούν τα οδικά δίκτυα, τα ΜΜΜ και άλλα τέτοιου τύπου ζητήματα.

Στον 3ο οίκο επίσης διελαύνουν η Αφροδίτη στους Ιχθύς σε θέση έξαρσης στην 8ο:51’ σε ακριβείας σύνοδο με το Βόρειο Δεσμό στην 8ο:56’S (ανάδρομο) και σχηματίζουν τρίγωνα με τους γενέθλιους, Αφροδίτη στον Καρκίνο στην 3ο:06’ και Δία στον Καρκίνο σε θέση έξαρσης στην 5ο:56’ και οι δύο στον 7ο οίκο και τετράγωνο ιδιομοιρίας με το γενέθλιο Ουρανό στους Διδύμους, στην 8ο:55’ στον 7ο οίκο.

Τα τρίγωνα των διελαυνόντων Αφροδίτης και  Βόρειου Δεσμού στους Ιχθύς στον 3ο οίκο, με τους γενέθλιους Αφροδίτη και Δία στον Καρκίνο, στον 7ο οίκο, πιθανότατα να δείχνουν αύξηση εσόδων από την εκμετάλλευση δημόσιων έργων, μέσω συμπράξεων. Επίσης θα μπορούσαν να δοθούν χρήματα για νέες υποδομές και ανανέωση – βελτίωση  των ραδιοτηλε-επικοινωνιών. Τα τετράγωνα που σχηματίζουν οι διελαύνοντες Αφροδίτη και Βόρειος Δεσμός στους Ιχθύς με το γενέθλιο Ουρανό στους Διδύμους στον 7ο οίκο δείχνουν ξαφνικές οικονομικές απώλειες που θα υποστούν μεγάλες ομάδες ανθρώπων, εξαιτίας της απότομης και απρόβλεπτης διακοπής συνεργασιών.

Επίσης, στον 3ο οίκο διελαύνει ο Ερμής στους Ιχθύς στη 16ο:39’, σε θέση αδυναμίας και πτώσης και σχηματίζει τρίγωνο με το γενέθλιο Ήλιο στον Καρκίνο στη 13ο:19’, στον 8ο οίκο. Πιθανότατα να αγοραστούν νέα συστήματα παρακολούθησης των συνομιλιών από σκοτεινά κέντρα, με σκοπό την υποκλοπή και το «φακέλωμα» των ανθρώπων.

Στον 4ο οίκο διελαύνουν ο Κρόνος στον Κριό, σε θέση πτώσης στη 0ο:23’ και ο Ποσειδώνας στον Κριό στη 0ο:38’ σε σύνοδο ιδιομοιρίας στη μηδενική μοίρα των παρορμητικών ζωδίων και σχηματίζουν τετράγωνα με τους γενέθλιους, Αφροδίτη στον Καρκίνο στην 3ο:06’ και Δία στον Καρκίνο στην 5ο:56’ και οι 2 στον 7ο οίκο. Είναι ένα πολύ σκληρό και επικίνδυνο σύμπλεγμα όψεων, το οποίο μπορεί να δώσει πολύ ακραία γεγονότα.

Αρχικά θα μπορούσε να πούμε ότι θα προκαλέσει μεγάλους οικονομικούς περιορισμούς μέσα στη χώρα λόγω δυσχέρανσης των σχέσεων της με άλλες χώρες. Επίσης, ίσως να υπάρξει μία μεγάλη φυσική καταστροφή εξαιτίας ενός μεγάλου σεισμού, μίας  πυρκαγιάς ή πλημμύρας. Ακόμα δεν αποκλείεται να εμφανιστεί μία νέα πανδημία πολύ μολυσματική. Τέλος δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο μιας κοινωνικής εξέγερσης λόγω σοβαρότατων οικονομικών προβλημάτων, τα οποία θα καταστήσουν δυσκολότατη την κάλυψη βασικών αναγκών, όπως στέγασης και σίτισης. 

Τέλος, ο διελαύνων Δίας στον Καρκίνο σε θέση έξαρσης στη 15ο:50’R (ανάδρομος) στον 8ο οίκο σχηματίζει μία σύνοδο με τον Ήλιο στον Καρκίνο στη 13ο:19’ στον 8ο οίκο και τετράγωνο με το γενέθλιο Κρόνο στο Ζυγό σε θέση έξαρσης, στη 14ο:48’ στο 10ο οίκο. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι, μέσα από μία μεγάλη οικονομική κρίση που ενδεχομένως να υπάρξει,  κάποιες μεγάλες τράπεζες και μεγαλοκαταθέτες θα κερδίσουν πολλά χρήματα. Ενώ η κυβέρνηση θα κληθεί να αντιμετωπίσει μία πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση, η οποία θα την περιορίσει και θα της δημιουργήσει πολλές δυσκολίες και εντάσεις. 

Ανάλυση μεσοδιαστημάτων με βάση τον Ebertin

Α) Ουρανός /MC: βρίσκεται στο γενέθλιο χάρτη στην 04º59’ του Λέοντα και ενεργοποιήθηκε από τη διέλευση του Πλούτωνα στον Υδροχόο, στην 04º:12, με όψη αντίθεσης.  Δείχνει νευρική κατάπτωση εξαιτίας υπερφόρτωσης του οργανισμού και απρόβλεπτες εξελίξεις.

Β) Ερμής /MC: βρίσκεται στο γενέθλιο χάρτη στην 27º37’ του Λέοντα και ενεργοποιήθηκε από τη διέλευση του Ουρανού στον Ταύρο, στην 27º:02, με όψη τετραγώνου. Ο σκέψεις οδηγούνται ξαφνικά σε διαφορετικές διαδρομές και κανάλια. Εκνευρισμός ή αναστάτωση. Η κατάσταση εξαναγκασμού σε ξαφνική δράση.

Γ ) Άρης /Ουρανός : βρίσκεται στο γενέθλιο χάρτη στη 15º08’ των Διδύμων και ενεργοποιήθηκε από τη διέλευση του Ερμή στους Ιχθύς, στη 16º:39, με όψη τετραγώνου. Δείχνει τραυματισμούς και υπερβολική ένταση των νεύρων.

Δ) Άρης /AS : βρίσκεται στο γενέθλιο χάρτη στη 16º51’ της Παρθένου και ενεργοποιήθηκε από τη διέλευση του Ερμή στους Ιχθύς, στη 16º:39, με όψη αντίθεσης. Δείχνει λογομαχίες, εντάσεις. 

Αυτός είναι ο τριπλός χάρτη, μεταξύ του χάρτη Ίδρυσης των ΗΠΑ και των 2 μεγάλων οικονομικών κρίσεων στην ιστορία της. Ο πρώτος εσωτερικός χάρτης είναι ο χάρτης ίδρυσης των ΗΠΑ, ο δεύτερος είναι ο χάρτης του μεγάλου Κραχ του 1929 και ο τρίτος, ο εξωτερικός, είναι ο χάρτης της Κρίσης του 2008.

Το κραχ του 1929 - η οικονομική καταστροφή το 2008 και οι αστρολογικές προοπτικές ενός μαύρου 2026 17

Παρατηρούμε ότι και στις 2 μεγάλες οικονομικές κρίσεις, στην πρώτη του μεγάλου Κραχ το 1929 και στην δεύτερη κρίση  του 2008, οι πλανήτες του γενέθλιου χάρτη των  ΗΠΑ που δέχθηκαν διελεύσεις σκληρών πλανητών αλλά και της Αφροδίτης, η οποία είναι ο φυσικός σημειοδότης των οικονομικών και των μετόχων, ήταν οι ίδιοι.

Κραχ 1929 : Ο διελαύνων Κρόνος στον Τοξότη στον 1ο οίκο των ΗΠΑ  σχηματίζει όψη χιαστί με το γενέθλιο Ερμή στον Καρκίνο στην 24ο:11’R, στον 8ο οίκο. Σοβαρά προβλήματα επικοινωνίας με τους χρηματιστές, τα οποία δυσκόλεψαν ακόμα περισσότερο την κατάσταση, ως προς τις αγοραπωλησίες μετοχών.

Κρίση 2008 : Ο διελαύνων Πλούτωνας στον Τοξότη στην 28ο:30’ στον 1ο οίκο των ΗΠΑ σχηματίζει όψη χιαστί με το γενέθλιο Ερμή στον Καρκίνο στην 24ο:11’R, στον 8ο οίκο. Προπαγάνδα, η οποία οδήγησε το τραπεζικό σύστημα σε αδιέξοδες καταστάσεις, με αποτέλεσμα τη μεταμόρφωσή του.

Κραχ 1929 : Ο διελαύνων Ουρανός στον Κριό στην 8ο:22’ στον 4ο οίκο των ΗΠΑ, σχημάτιζε όψη αντίθεσης με το γενέθλιο Κρόνο στο Ζυγό σε θέσης έξαρσης στη 14ο:48’, στο 10ο οίκο. Μεγάλες αναταραχές στο εσωτερικό της χώρας, οι οποίες προκάλεσαν σοβαρά προβλήματα και τριγμούς στην άρχουσα τάξη και στους κυβερνώντες.

Κρίση 2008 : Το διελαύνων MC στον Κριό στην 7ο:24’ στον 4ο οίκο των ΗΠΑ σχημάτιζε όψη αντίθεσης με το γενέθλιο Κρόνο στο Ζυγό σε θέσης έξαρσης, στη 14ο:48’ στο 10ο οίκο. Εσωτερικά ζητήματα της χώρας φέρνουν στο επίκεντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος την κυβέρνηση και το συντηρητικό κατεστημένο. 

Κραχ 1929 : Ο διελαύνων Πλούτωνας στον Καρκίνο στη 19ο:36’ στον 8ο οίκο των ΗΠΑ σχημάτιζε σύνοδο με το γενέθλιο Ερμή στον Καρκίνο στην 24ο:11’R, στον 8ο οίκο. Ολική μεταμόρφωση του τραπεζικού κλάδου.

Κρίση 2008 : Ο διελαύνων  AS στον Καρκίνο στην 24ο:25’ στον 8ο οίκο των ΗΠΑ σχημάτιζε σύνοδο ακριβείας με το γενέθλιο Ερμή στον Καρκίνο, στην 24ο:11’R στον 8ο οίκο. Είσοδος του τραπεζικού κλάδου και των εταιρειών σε σκοτεινά μονοπάτια.

Κραχ 1929 : Το διελαύνον MC στην Παρθένο στην 22ο:49’ στον 9ο οίκο των ΗΠΑ σχημάτιζε σύνοδο ακριβείας με το γενέθλιο Ποσειδώνα στην Παρθένο, στην 22ο:25’ στον 9ο οίκο. Εξαπάτηση και σύγχυση στο χώρο των επενδύσεων, η οποία γίνεται ευρέως γνωστή στο εξωτερικό. 

Κρίση 2008 : Ο διελαύνων Ήλιος στην Παρθένο στην 22ο:45’ στον 9ο οίκο των ΗΠΑ σχημάτιζε σύνοδο ακριβείας με το γενέθλιο Ποσειδώνα στην Παρθένο, στην 22ο:25’ στον 9ο οίκο. Θολές καταστάσεις στο χώρο των επενδύσεων και αποκάλυψη απάτης.

Κραχ 1929 : Η διελαύνουσα Αφροδίτη στο Ζυγό σε θέσης κυβέρνησης στην 11ο:35’ και ο διελαύνων Ερμής στο Ζυγό στη 18ο:51’ και οι δύο στο 10ο οίκο των ΗΠΑ σχηματίζουν όψεις συνόδου με το γενέθλιο Κρόνο στο Ζυγό, σε θέσης έξαρσης στη 14ο:48’ στο 10ο οίκο. Οικονομικές απώλειες και οικονομικοί περιορισμοί.

Κρίση 2008 : Η διελαύνουσα Αφροδίτη στο Ζυγό σε θέσης κυβέρνησης στη 19:08, ο διελαύνων Ερμής στο Ζυγό στη 19ο:03’ και ο διελαύνων Άρης στο Ζυγό σε θέση αδυναμίας στη 17ο:21’, και οι τρεις στο 10ο οίκο των ΗΠΑ σχηματίζουν όψεις συνόδου με το γενέθλιο Κρόνο στο Ζυγό, σε θέσης έξαρσης στη 14ο:48’ στο 10ο οίκο. Οικονομικές απώλειες, οικονομικοί περιορισμοί, εντάσεις και απώλειες.

Συνοψίζοντας όλα τα παραπάνω δεδομένα παρατηρούμε ότι οι ιδιαιτέρως  «ευαίσθητοι» πλανήτες των ΗΠΑ, είναι ο Ερμής, ο Κρόνος και ο Ποσειδώνας. Είδαμε παραπάνω ότι και τις 2 φορές όπου και οι 3 πλανήτες δέχθηκαν ταυτόχρονα όψεις από διελεύσεις, προκάλεσαν μεγάλες οικονομικές κρίσεις. Η Ηλιακή έκλειψη η οποία εξετάσαμε, της 17ης Φεβρουαρίου του 2026, θα ενεργοποιήσει ταυτόχρονα και τους 3 «ευαίσθητους» γενέθλιους πλανήτες των ΗΠΑ. 

Η ιδιαιτερότητα σε αυτή την έκλειψη είναι ότι εκείνη την περίοδο έχουμε τη σύνοδο ιδιομοιρίας μεταξύ του Κρόνου και του Ποσειδώνα στη μηδενική των παρορμητικών. Αν και δε σχηματίζουν όψη με την Ηλιακή έκλειψη, δεν παύει να είναι πολύ δυνατή η ενέργεια τους. Πέρα λοιπόν από τις ταυτόχρονες όψεις που θα σχηματίσουν οι «ευαίσθητοι» πλανήτες των ΗΠΑ με τους διελαύνοντες πλανήτες, όψεις τετραγώνου θα δεχθούν και οι γενέθλιοι Αφροδίτη και Δίας στον Καρκίνο, από τους διελαύνοντες Κρόνο και  Ποσειδώνα. Μιλάμε λοιπόν για μία πολύ δύσκολη πλανητικά συνθήκη για τις ΗΠΑ και πολύ επικίνδυνη.

Συμπερασματικά, ο Φεβρουάριος του 2026 θα είναι ένας πολύ κρίσιμος μήνας. Πιθανότατα να αποτελέσει την αφετηρία για ένα νέο μεγάλο κύκλο οικονομικών προβλημάτων και κρίσεων, τα οποία θα πλήξουν σκληρά τη χώρα. Ενδεχομένως να οδηγήσουν ακόμα σε μία νέα οικονομική κρίση και όχι μόνο……

Άννα Αλεξανδρινού

[email protected]

Πλήρης Ανάλυση γενέθλιων θέσεων / χάρτη. Η Αστρολογία τι λέει για εσένα! – Χρήστος Άρχος (christosarchos.gr)