Αφροδίτη τρίγωνο Χείρωνας 23 Σεπτεμβρίου 2023:  Μια νέα αρμονία να γίνει ο Κόσμος

Αφροδίτη τρίγωνο Χείρωνας 23 Σεπτεμβρίου 2023:  Μια νέα αρμονία να γίνει ο Κόσμος (Νίκος Καζαντζάκης, «Αναφορά στον Γκρέκο»)

Το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου, στις 11.17 το πρωί, η Αφροδίτη από την 180.28΄μοίρα του ζωδίου του Λέοντα θα σχηματίσει όψη τριγώνου με τον ανάδρομο Χείρωνα,  που βρίσκεται στην 18ο.28΄μοίρα του ζωδίου του Κριού.

Ο Χείρωνας ανακαλύφθηκε το 1977 απο τον Charles Kowal και είναι ένα σώμα που αστρονομικά περιγράφεται ως «Κένταυρος». Όπως οι Κένταυροι της Ελληνικής μυθολογίας είχαν διπλή φύση, ζωώδη και ανθρώπινη, έτσι και οι αστρονομικοί Κένταυροι έχουν διπλή φύση: θεωρούνται και αστεροειδείς (2060 Chiron), αλλά και κομήτες, γι’ αυτό και έχουν διπλή κατάταξη στους αστρονομικούς καταλόγους. Ο Χείρων σήμερα θεωρείται πλανητοειδής, που όμως έχει και συμπεριφορά κομήτη, οπότε φέρει τον αριθμό 95P/Chiron.

Η ερμηνεία του είναι σαν τη φύση του, διττή. Από την μία είναι Δάσκαλος, όπως Δάσκαλος στάθηκε ο Κένταυρος Χείρων για όλους τους Ήρωες που χρειάστηκε να θητεύσουν δίπλα του, πριν ξεκινήσουν το ταξίδι τους και την αποστολή τους. Η Μαθητεία και η μάθηση που προσφέρει, μπορεί να έρθει είτε μέσω κανονικής διδασκαλίας, είτε ακολουθώντας τις εσωτερικές φωνές του Ασυνειδήτου. Από την άλλη είναι ο Θεραπευτής που έχει πληγωθεί και αδυνατεί, παρά τις γνώσεις και τα ταλέντα του, να θεραπεύσει τον εαυτό του, οπότε το μόνο που του μένει να κάνει είναι να καταδυθεί μέσα του, για να αναζητήσει εκεί τη θεραπεία και στη συνέχεια, αναδυόμενος, να την μοιραστεί με τους άλλους.

Όπως μας λέει η επί σειρά δεκαετιών μελετήτρια του Χείρωνα, Melanie Reinhart, ο Χείρωνας πάντοτε σχετίζεται με το Παρελθόν, είτε οικογενειακό, είτε συλλογικό και με τραύματα που έρχονται από εκεί και τα οποία καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε και να επουλώσουμε. Και συμπληρώνει η Demetra George λέγοντας πως, αν δεν αντιμετωπίσουμε το Χειρώνιο τραύμα, δε γίνεται να έχουμε ολιστική κατανόηση του εαυτού μας.

Ο Κριός, στον οποίο βρίσκεται ο Χείρωνας τα τελευταία χρόνια, σχετίζεται με το ρήμα «Είμαι», οπότε τα τραύματα που έρχονται στην επιφάνεια κ τα μαθήματα που πρέπει να μάθουμε, σχετίζονται με τον ίδιο τον εαυτό μας.

Η Αφροδίτη αντιπροσωπεύει τα αισθήματα και τον τρόπο που σχετιζόμαστε με τους άλλους, το πώς αντιλαμβανόμαστε την αγάπη, τις ερωτικές σχέσεις και το γάμο, τι θεωρούμε όμορφο και αρμονικό, αυτά που μας αρέσουν, μας κάνουν να περνάμε καλά και μας προσφέρουν ευχαρίστηση, με τα αποκτήματά μας, καθώς επίσης και την Τέχνη. 

Ο Λέων στον οποίο βρίσκεται η Αφροδίτη σχετίζεται (και) με το ρήμα «Δημιουργώ», οπότε, η Αφροδίτη μέσω της αγάπης, της σύνδεσης που προσφέρει και της ζεστασιάς, σταθερότητας και αυτοπεποίθησης με τις οποίες την προικίζει η θέση της στο Λέοντα, πρέπει να δημιουργήσει διόδους για να επουλωθούν τα Χειρώνια τραύματα του «Εγώ».

Η όψη τριγώνου που θα συνδέσει τα δύο σώματα είναι μαλακή και αρμονική, προσφέροντας διεξόδους και ήρεμη ανταλλαγή ενέργειας. H διεθνής ομάδα αστρολόγων γνωστή ως “Magi Society” τις όψεις Αφροδίτης/Χείρωνα τις κατατάσσει στις “Cinderella aspects”, «όψεις Σταχτοπούτας», όπου αν τις έχουμε γενέθλιες, ή αν , ως διελαύνουσες όπως τώρα, ενεργοποιούν κάτι πολύ ισχυρό στον χάρτη μας, μπορούν να οδηγήσουν σε μία ονειρεμένη σχέση και γάμο.    

Θα μου επιτρέψετε όμως να είμαι ρεαλίστρια και να μη θεωρώ ότι υπάρχουν «όψεις Σταχτοπούτα», που από μόνες τους μπορούν να προσφέρουν διέξοδο ακόμα και σε ένα δύσκολο χάρτη, οπότε θα ερμηνεύσουμε αυτό το τρίγωνο λίγο πιο ήπια. Έτσι θεωρώ ότι η όψη αυτή θα είναι εξαιρετικά βοηθητική στο να σταματήσουν η δυσαρμονία και η ένταση στις σχέσεις, η γενική δυσαρέσκεια όπου όλα μας φταίνε και τίποτα δεν μας ευχαριστεί, στο να γαληνέψουν οι καρδιές και να ηρεμήσουν τα συναισθήματα, έστω και για λίγο. Ή, όπως λέει η M. Reinhart, «στο να δούμε την Ομορφιά στους άλλους και εκεί που δεν την βλέπαμε πριν».

Η όψη αυτή επηρεάζει κυρίως το 4ο πενθήμερο των ζωδίων της Φωτιάς (Κριός, Λέων) και ακόμα περισσότερο εκείνους που έχουν Ωροσκόπο, Μεσουράνημα, Ήλιο, Σελήνη (ακόμα κ προσωπικούς πλανήτες, δηλαδή Ερμή, Αφροδίτη, Άρη) στην 17ο, 18ο, 19ο μοίρα των ζωδίων της Φωτιάς (ναι, ακόμα και του Τοξότη, διότι με βάση τον προσωπικό τους πλανήτη ή γωνία, δημιουργείται ένα μεγάλο τρίγωνο από διέλευση). Επίσης, επηρεάζονται οι γεννημένοι από τον Μάιο έως τον Νοέμβριο του 1973 καθώς και την Άνοιξη του 1974, γιατί κάνετε επιστροφή Χείρωνα.

Ας δούμε πώς επηρεάζεται το κάθε ζώδιο ξεχωριστά. Διαβάζετε πρώτα το ζώδιο του ωροσκόπου σας και στη συνέχεια του Ηλίου και της Σελήνης σας. 

Από τη Βίρνα Κουτράκου

Αφροδίτη τρίγωνο Χείρωνας 23 Σεπτεμβρίου 2023:  Μια νέα αρμονία να γίνει ο Κόσμος 3

Κριός
Έχετε ταλαιπωρηθεί αρκετά αυτό το διάστημα καθώς αμφιβάλλετε για τον εαυτό σας και για την πορεία σας.  Βρεθήκατε σε εσωτερικό αναβρασμό και δεν ησυχάζατε. Η διελαύνουσα αυτή όψη σας δίνει περιθώριο ανάπαυλας, αλλά και την ευκαιρία να δείτε την πιο χαρούμενη πλευρά της Ζωής. Σας προσκαλεί να βγείτε και να διασκεδάσετε, να γνωρίσετε ανθρώπους και να ξαναβρείτε την χαμένη σας λάμψη και αυτοπεποίθηση. Αν έχετε παιδιά, διδαχθείτε από αυτά και από τον τρόπο που χαίρονται με το κάθε τι. Αν δεν έχετε, ξαναγίνετε εσείς παιδιά και αφήστε τον εαυτό σας να χαρεί και να δημιουργήσει!

Ταύρος
Για εσάς αυτή η όψη θα  λειτουργήσει κατευναστικά απέναντι στους βαθείς σας φόβους και τις ανησυχίες που έρχονται από το παρελθόν. Αισθήματα ανεπάρκειας και ερωτηματικά του τύπου «μήπως είμαι ανεπαρκής, χωρίς ικανότητα για διάκριση και γι’ αυτό οι άλλοι δεν με αγαπάνε» θα καθησυχάσουν και θα πάρουν απαντήσεις που θα έρθουν μέσα από το οικογενειακό σας περιβάλλον. Τα θεμέλια και οι ρίζες της ζωής σας θα σας περιβάλλουν με αγάπη και αποδοχή και θα σας δείξουν το πόσο μετράτε σαν άνθρωπος και το αποτύπωμα που αφήνετε στις ζωές των ανθρώπων σας.

Δίδυμοι
Εσείς βιώσατε τραύμα από τον φιλικό σας περίγυρο και ευρύτερο κοινωνικό χώρο. Θελήσατε να αναδειχθείτε, αλλά οι στόχοι σας δεν ευοδώθηκαν. Διατηρείτε πλέον αμφιβολίες κατά πόσο οι φίλοι σας είναι όντως φίλοι σας και αν «έχουν την πλάτη σας» στα δύσκολα. Η διέξοδος θα έρθει μέσα από ένα ξεκαθάρισμα που θα κάνετε και στο οποίο θα σας βοηθήσουν οι κοντινοί σας άνθρωποι, τα αδέρφια σας, ή αυτοί που είναι σαν «αδέρφια» σας. Προσπαθήστε να επικοινωνήσετε με τους φίλους σας και τις κοινωνικές ομάδες που μετέχετε για να δείτε αν υπάρχει κοινός τόπος. Αν δείτε ότι δεν υπάρχει, τώρα είναι μια καλή περίοδος για να προχωρήσετε σε μία –κατα το δυνατόν- αναίμακτη και ανώδυνη διακοπή των σχέσεων σας.

Καρκίνος
Για εσάς το τραύμα έρχεται από την δημόσια εικόνα σας και αφορά το πληγωμένο πρεστίζ σας. Θεωρείτε ότι η αξία σας δεν αναγνωρίστηκε γι αυτό και έχετε υποβαθμιστεί και πέσει στα μάτια των άλλων (αλλά και τα δικά σας).  Αν το θέμα αφορά αποκλειστικά την καριέρα σας, σκεφτείτε ότι έχετε επωφεληθεί οικονομικά το τελευταίο διάστημα με αύξηση των εσόδων σας, άρα τα πράγματα δεν μπορεί να είναι τόσο τραγικά όσο τα βλέπετε. Αν πάλι σας απασχολεί γενικά το δημόσιο προφίλ σας και το πώς σας βλέπουν οι άλλοι, τότε θυμηθείτε τις αξίες σας και καλύτερα βασιστείτε επάνω τους για να μετρήσετε την αυταξία σας και το πόση σημασία έχετε εσείς σαν άνθρωπος!

Λέων
Για εσάς το πρόβλημα έρχεται από τον χώρο της φιλοσοφίας της Ζωής που ακολουθούσατε μέχρι τώρα, καθώς αναρωτιέστε αν πήρατε τη ζωή σας λάθος και ποιο ήταν αυτό. Η όψη αυτή θα σας δώσει τον απαραίτητο χρόνο να βάλετε σε τάξη τις σκέψεις σας και να αναθεωρήσετε τις «αυθεντίες» και τα δόγματα που μέχρι τώρα θεωρούσατε ιερά και τα οποία δεν σας βοήθησαν ιδιαίτερα. Θα ανακαλύψετε ότι η φιλοσοφία, αλλά και η σχέση με το «Αόρατο», θα σας κάνει να δείτε τον εαυτό σας με άλλα μάτια. Ένα ταξίδι στο εξωτερικό, ή κάποιος άνθρωπος από το εξωτερικό θα συμβάλει στο να αλλάξετε προοπτική. Πρακτικά τελείως τώρα, αν κάποιοι από εσάς έχετε ανοιχτά θέματα με δικαστήρια, ή όψη αυτή προσφέρει ευκαιρίες συμβιβασμού.

Παρθένος
Για εσάς, το πρόβλημα είναι ψυχολογικό, καθώς έχουν ενεργοποιηθεί οι βαθύτερες φοβίες σας που αφορούν την απώλεια του εαυτού σας, το ένστικτο της επιβίωσης (που εκφράζεται και μέσα απο το σεξ) και τον θάνατο. Η όψη αυτή έρχεται να σας θυμίσει πώς τίποτα και κανείς δεν χάνεται, ότι ακόμα και ο «θάνατος», όπως και όλα τα άλλα είναι απλά μια μεταμόρφωση. Ο μεταξοσκώληκας μπαίνει στο κουκούλι του και εκεί μέσα «χάνει» τον εαυτό του, για να μετασχηματιστεί σε πεταλούδα! Αντίστοιχα, μπορεί να έχουν ξυπνήσει φοβίες μέσα σας σχετικά με την σεξουαλική δραστηριότητα σας. Η Αφροδίτη βρίσκεται στον 12ο οίκο σας και «κολυμπάει» μέσα στο Συλλογικό Ασυνείδητο, ή σε «παράνομες» σχέσεις Και πάλι, η λύση είναι η αποδοχή και η συμφιλίωση.

Ζυγός
Όλον αυτόν τον καιρό, σας βασανίζουν αμφιβολίες και ερωτηματικά που αφορούν τον σύντροφο σας και τη σχέση σας. Αν είναι η σωστή για εσάς, αν μπορείτε να συνεχίσετε μαζί και να χτίσετε το μέλλον σας, αν ωριμάζετε και εξελίσσεσθε μαζί ή όχι. Η όψη αυτή σας προσφέρει τη δυνατότητα να δείτε τα πράγματα από μία άλλη οπτική: αν με το σύντροφό σας, πέραν της ερωτικής σχέσης, έχετε και φιλική. Αν μπορείτε να συνυπάρξετε, να κάνετε παρέα, να βγαίνετε, να επικοινωνείτε, να έχετε κοινούς στόχους και δραστηριότητες, αν έχετε κοινούς φίλους και παρέες. Αν ισχύουν αυτά, τότε μην ανησυχείτε, έχετε κοινή ζωή και πάνω σε αυτή μπορείτε να χτίσετε.

Σκορπιός
Ανησυχία και αισθήματα ανεπάρκειας στη δουλειά σας έχετε βιώσει αυτό το διάστημα, καθώς και κάποιες ενοχλήσεις σε θέματα υγείας. Λόγω της φύσης σας, προσπαθήσατε να τα «θάψετε» βαθιά μέσα σας και να μην τα μοιραστείτε με κανέναν, ήρθε όμως η ώρα να βγουν στο φως, ώστε να μπορέσουν να λυθούν. Λίγο αν διερευνήσετε την κατάσταση στον εργασιακό σας χώρο, θα δείτε ότι η συνέπεια και η προσήλωσή σας έχουν εκτιμηθεί δεόντως απο τους ανωτέρους σας, ασχέτως κάποιων πικρόχολων σχολίων που μπορεί να έγιναν από συναδέλφους σας. Και πάλι, μπορείτε εύκολα να φτιάξετε τη σχέση σας με τους συναδέλφους σας, δεν μπορώ όμως να σας υποσχεθώ ότι θα κρατήσει. Επίσης, είναι ένα καλό χρονικό διάστημα για να κάνετε ιατρικό έλεγχο και να πάρετε σωστά αποτελέσματα.

Τοξότης
Εσείς, τα πιο χαρούμενα παιδιά του ζωδιακού,  λειτουργούσατε σαν κάτι να στερούσε τη χαρά σας, σαν ένα μαύρο σύννεφο να βρισκόταν πάνω απ το κεφάλι σας και να σας προκαλούσε αρνητικές σκέψεις και διάθεση.  Η όψη αυτή θα βοηθήσει να διαλυθεί αυτό το σύννεφο, καθώς θα σας δείξει την πιο φωτεινή πλευρά της ζωής. Αν έχετε πρόβλημα με το αγαπημένο σας πρόσωπο και έχετε απομακρυνθεί, ή είναι μακριά, είτε θα επιστρέψει, είτε θα κάνετε μαζί ένα ταξίδι το οποίο θα αναθερμάνει την ατμόσφαιρα. Αν δεν υπάρχει αγαπημένο πρόσωπο στη ζωή σας, μπορεί τώρα η ευκαιρία να χτυπήσει την πόρτα σας φέρνοντας σας κάτι από το εξωτερικό. 

Αιγόκερως
Εδώ και καιρό διαισθάνεσθε πως κάτι δεν πάει καλά με τους δικούς σας ανθρώπους, την οικογένεια σας και το σπίτι σας, αλλά φυσικά, πιστοί στην εσωστρέφεια σας, δεν μιλούσατε. Η όψη αυτή θα σας δώσει την ευκαιρία να ξεκαθαρίσετε τα πράγματα και να δείτε αν το θέμα είναι οικονομικό και προέρχεται από κάποια κληρονομιά, από την οποία θεωρούν ότι αδικήθηκαν, ή από κάποια οικογενειακή επένδυση. Εναλλακτικά, κοιτάξτε τις συμβάσεις, έγγραφα και διακανονισμούς που έχετε υπογράψει τον τελευταίο καιρό και αν είναι όλα σωστά. Αν δεν είναι σωστά, ή αν θέλετε τώρα να υπογράψετε διακανονισμό για χρέη προς τρίτους, η περίοδος αυτή είναι κατάλληλη.

Υδροχόος
Τα αδέρφια σας και οι στενοί σας συγγενείς αισθάνονται ότι έχετε απομακρυνθεί απο αυτούς, ενώ εσείς, πάλι, αισθάνεσθε ότι εκείνοι δεν σας καταλαβαίνουν και σας τραβάνε πίσω. Το αποτέλεσμα είναι συναισθηματική απομάκρυνση. Η όψη αυτή θα σας προσφέρει την ευκαιρία να βρείτε διαύλους ειλικρινούς επικοινωνίας με αδέρφια και τους συγγενείς σας, που θα αποκαταστήσει την σχέση σας, έστω και με… αντισυμβατική μορφή! Ο σημαντικός άλλος της ζωής σας, ο σύντροφός σας είναι αυτός που θα συμβάλλει για να σας φέρει σε επαφή. Εναλλακτικά, αν ήταν να υπογράψετε συμβόλαια για αγοραπωλησίες, ή οτιδήποτε άλλο και είχατε καθυστερήσεις, τώρα είναι μία καλή ευκαιρία για να τα ολοκληρώσετε.

Ιχθύες
Η οικονομική αιμορραγία είναι το δικό σας βάσανο και δεν καταλαβαίνετε και από πού προέρχεται. Κάτι τα έσοδα που υστερούν, κάτι τα έξοδα που δε λέτε να τα βάλετε σε σειρά, ορίστε η πηγή του προβλήματος. Η όψη αυτή θα σας διευκολύνει στο θέμα της καθημερινότητας σας (να μπορέσετε να την βάλετε σε μία σειρά χωρίς να πιεστείτε ιδιαίτερα), αλλά και της εργασίας σας, καθώς είτε μπορεί να σας βοηθήσει να βρείτε δουλειά (αν συνηγορούν και τα άλλα στοιχεία του χάρτη σας), ή, λόγω των καλών σχέσεων στο εργασιακό σας περιβάλλον, να βελτιώσετε την απόδοση και παραγωγικότητα σας, ώστε και η αμοιβή σας να είναι μεγαλύτερη και να καλυφθεί το κενό.

Βίρνα Κουτράκου

Ερμής Στίλβων (mercury-stilbon.blogspot.com)