Άρης χιαστί Δίας στις 20 Σεπτεμβρίου 2023 – Αλλαγή σε στάσεις και συνήθειες

Άρης χιαστί Δίας στις 20 Σεπτεμβρίου 2023 – Αλλαγή σε στάσεις και συνήθειες

  Ο  Άρης από τη 15η μοίρα του Ζυγού δημιουργεί μια όψη χιαστί (150 μοιρών )με τον ανάδρομο Δία που βρίσκεται στην 15η μοίρα του Ταύρου.

 Ο Ζυγός θεωρείται μια θέση αδυναμίας για τον Άρη. Η έντονη και παρορμητική ενέργεια του Άρη φιλοξενείται στο ήσυχο και ντελικάτο περιβάλλον του Ζυγού. Υποχρεώνεται έτσι ο Αρης να συμβιβαστεί, δεν παύει όμως να αισθάνεται εγκλωβισμένος.

Ο Άρης στο Ζυγό, είναι ένας φίνος και ντελικάτος Άρης που στην πιο μεγάλη του οργή θα προτιμήσει να επιτεθεί με την ειρωνεία παρά με την γροθιά. Η φύση του Άρη αρρωσταίνει στον Ζυγό και έτσι ψάχνει να βρει τρόπους πλάγιους και εσωτερικούς για να εκδηλωθεί.

Ο Δίας τώρα στον Ταύρο λειτουργεί μεθοδικά και με υπομονή, αποφεύγοντας το ρίσκο. Ζητά την δύναμη και την ασφάλεια του. Όταν βλέπει ότι αυτά απειλούνται γίνεται μισαλλόδοξος και φανατικός.Ο Διας δεν μπορεί στη θέση αυτή να εκφράσει την ενέργεια του, την επέκταση και την πρόοδο.

 Δύο πλανήτες λοιπόν σε δύσκολες θέσεις, ιδίως ο Άρης, σχηματίζουν μια όψη χιαστί (150 μοιρών),μια όψη που φέρνει δύο πλανήτες σε επαφή και ως εκ τούτου δημιουργεί μια άσχημη σχέση μεταξύ τους. Η όψη αυτή δημιουργεί μεγάλα εσωτερικά διλήμματα και αναπροσαρμογές. Φέρει το τίτλο «πεπρωμένο» και απαιτεί αναπροσαρμογή, ευελιξία, αλλαγή στην στάση ή στις συνήθειες ή και κάποιας μορφής αποχωρισμό. Δείχνει τι είναι αυτό στο οποίο το άτομο πρέπει να προσαρμοστεί να ανεχτεί ή να παρακάμψει.

Επηρεάζονται πρωτίστως Ζυγοί και Ταύροι γεννημένοι τέλη 3ου πενθημέρου και αρχές 4ου πενθημέρου, και όσοι έχουν ωροσκόπο ή προσωπικούς πλανήτες από την 14η έως την 17η μοίρα αυτών των ζωδίων. 

Από την Ερατώ Δραγανίδου

Άρης χιαστί Δίας στις 20 Σεπτεμβρίου 2023 - Αλλαγή σε στάσεις και συνήθειες 3

Ας δούμε αναλυτικά τώρα πως επηρεάζονται τα δώδεκα ζώδια και οι αντίστοιχοι ωροσκόποι.

Κριοί 

  Κριοί, θα πρέπει να αναθεωρήσετε τις απόψεις σας σχετικά με μια συνεργασία, την οποία ενδεχομένως επιθυμούσατε από καιρό, με σκοπό να βελτιώσετε τα οικονομικά σας. Σας δημιουργεί όμως μεγάλο προβληματισμό. Εάν νομίζετε ότι δεν θα τα καταφέρετε, καλό είναι να εγκαταλείψετε την ιδέα για να μην ταλαιπωρηθείτε αργότερα.

Ταύροι

 Ταύροι, έχετε την τάση να δουλεύετε αυτό το διάστημα υπερβαίνοντας τον εαυτό σας και να βάζετε τις ανάγκες των άλλων πιο πάνω από τις δίκες σας. Θα πρέπει να περιοριστείτε και να ακολουθήσετε λιγότερο επίπονους τρόπους για να ανταποκριθείτε στις ανάγκες της καθημερινότητας χωρίς απρόσμενες επιπτώσεις.

Δίδυμοι

 Δίδυμοι, εσείς θα πρέπει να επανεξετάσετε τις συνθήκες της ερωτικής σας σχέσης ή να επαναπροσδιορίσετε τις ανάγκες σας, ακολουθώντας ένα άλλο τρόπο εκτόνωσης. Επιλέξτε μια άλλη μορφή διασκέδασης, διαλέξτε κάτι που σας γεμίζει και σας ταξιδεύει, έστω νοερά. Δεν αποκλείεται να πρέπει να εγκαταλείψετε την συνηθισμένη σας τακτική στην αντιμετώπιση των παιδιών σας και να ακολουθήσετε πιο υποχωρητική συμπεριφορά. Αυτό θα σας ηρεμήσει κάπως.

Καρκίνοι

 Καρκίνοι, μια παρέμβαση από φιλικό σας πρόσωπο ίσως σας δημιουργήσει εντάσεις στην οικογένεια. Ενδεχομένως η συμμετοχή σας σε κάποιο σύλλογο ή μια κοινωνική εκδήλωση δημιουργήσει έντονη δυσαρέσκεια στο σπίτι σας. Επαναπροσδιορίσετε λοιπόν την στάση σας, αντισταθμίστε τα οφέλη και επανατοποθετηθείτε .

Λέοντες

Λέοντες, η αλαζονεία και η μεγάλη φιλοδοξία μπορεί να σας φέρουν αντιμέτωπους με προϊστάμενους ή κρατικούς λειτουργούς. Καλά θα κάνετε να αλλάξετε στάση απέναντι τους. Αναρωτηθείτε τι ακριβώς ζητάτε  και τι προσόντα διαθέτετε. Αλλάξτε την στάση σας, αφήστε πίσω τις επιθετικές συμπεριφορές γιατί θα αποβούν εις βάρος σας και προτιμήστε πλάγιους τρόπους για να υποστηρίξετε  την ανέλιξη σας.

Παρθένοι

 Εσείς Παρθένοι, πάει καιρός που θέλετε να κάνετε ένα μεγάλο ταξίδι ή να αρχίσετε φιλοσοφικές μελέτες ή και κάποιες σπουδές. Αισθάνεστε πολύ πιεσμένοι και έχετε ανάγκη εκτόνωσης. Ενώ όμως εσείς προγραμματίζετε αυτές τι δράσεις,  παρουσιάζονται έξοδα που δεν περιμένατε και δυσκολεύουν τα οικονομικά σας. Έτσι αναγκάζεστε να εγκαταλείψετε την ιδέα.

 Ζυγοί

  Ζυγοί, περιμένατε μια συνεργασία που πιστεύατε ότι θα αυξήσει τους οικονομικούς σας πόρους. Δουλέψατε πολύ προς αυτή την κατεύθυνση πολλές φορές και υπογείως.. Δεν θα αργήσετε όμως να διαπιστώσετε ότι τα αποτελέσματα δεν θα είναι αντάξια των κόπων σας και προτιμάτε να εγκαταλείψετε την προσπάθεια γιατί πιθανολογείτε ότι κινδυνεύετε να χάσετε τον αυτοέλεγχο σας και να διαρραγούν οι σχέσεις σας με κάποιους συνεργάτες.

Σκορπιοί

 Σκορπιοί, με αυτή την διέλευση μπορεί να γνωρίσετε καινούργιους ανθρώπους, περιμένοντας από αυτούς βοήθεια. Κάτι όμως δεν σας αρέσει στην συμπεριφορά τους και γίνεστε πολύ διστακτικοί και συγκρατημένοι απέναντι τους. Καθυστερείτε σκοπίμως να προχωρήσετε   και τελικά αναγκάζεστε να αλλάξετε την στάση σας καθ’ όσον διαπιστώνετε ότι υπάρχει παρασκήνιο το οποίο θα λειτουργήσει επιβαρυντικά στην όλη κατάσταση.

Τοξότες

Τοξότες, υπευθυνότητα και προσφορά υπηρεσίας σας χαρακτηρίζουν με αυτή την διέλευση του Δία από τον έκτο σας οίκο. Προσπαθείτε να βελτιώσετε τις συνθήκες της εργασίας σας. Θέματα που σας είχαν απασχολήσει και στο παρελθόν όμως ανακύπτουν διαρκώς. Αν και  προσδοκάτε την συμπαράσταση κάποιων φίλων που θεωρείτε ότι έχουν τον ίδιο στόχο με σας, γρηγορά διαπιστώνετε ότι μάλλον κάνετε λάθος και αλλάζετε ρότα.

 Αιγόκεροι

 Αιγόκεροι, εσείς θα μπορούσατε να εκδηλώσετε τα δημιουργικά σας ταλέντα ,τις ερωτικές και οικονομικές σας δυνατότητες με την διέλευση του Δία από τον πέμπτο οίκο σας και μάλιστα δίνοντας έμφαση σε γεγονότα και καταστάσεις που σας απασχόλησαν και στο παρελθόν. Ίσως θα θέλατε να βελτιώσετε τις σχέσεις σας με τα παιδιά σας, όμως νιώθετε την ανάγκη να εγκαταλείψετε αυτές τις σκέψεις και να ενεργοποιήσετε όλη την δυναμική σας σε επαγγελματικά ενδιαφέροντα γιατί αυτό θα σας ικανοποιήσει περισσότερο.

Υδροχόοι

Υδροχόοι, έχετε κουραστεί και νιώθετε έντονα την ανάγκη να ξεφύγετε από την καθημερινη σας ρουτίνα. Ψάχνετε την γαλήνη, την ηρεμία και την ασφάλεια στην οικογένεια σας. Στην διάρκεια αυτής της διέλευσης διαπιστώνετε ότι πρέπει να εγκαταλείψετε μια νομική διαδικασία ή την σκέψη για ένα μεγάλο ταξίδι γιατί φοβόσαστε μήπως κάτι δεν πάει καλά.

Ιχθύες

Ιχθύες, εσείς πρέπει να διαφοροποιήσετε τον τρόπο των οικονομικών σας συναλλαγών με αδέλφια, ξαδέλφια ή γείτονες. Αυτό μπορεί να γίνει αιτία μεγάλων εντάσεων. Αλλάξτε παλιές συνήθειες και προσπαθήστε να μην αντιπαρατεθείτε με συνεργάτες, συνάδελφους ή τον σύντροφο σας. Χαμηλώστε τους τόνους σας και χρησιμοποιείστε ηπιότερες μεθόδους για να τους αντιμετωπίσετε. 

Από την 

Δραγανίδου Ερατώ