Αστρολογικό Ημερολόγιο Απρίλιος 2023: Νέα κίνητρα ανάπτυξης- Συνεργατικά σχήματα με στόχο την κορυφή.

Αστρολογικό Ημερολόγιο Απρίλιος 2023: Νέα κίνητρα ανάπτυξης- Συνεργατικά σχήματα με στόχο την κορυφή

Ο Απρίλιος ξεκινά δυναμικά υπό την έντονη επιρροή του Κριού που κυριαρχεί, συνεχίζοντας την νέα περίοδο που ξεκίνησε με την εαρινή ισημερία. Ξεκινώντας αυτός ο νέος κύκλος, τροποποιεί και διαμορφώνει τις νέες συνθήκες στην διάρκεια του Απριλίου και προετοιμάζει για την κομβική στιγμή της Νέας Σελήνης. 

Ταυτόχρονα ο μήνας υποδέχεται και την 1η Ηλιακή έκλειψη του 2023, στις 20 του μήνα, ενώ στις 21 ο Ερμής αλλάζει την κίνησή του σε φαινομενικά ανάδρομη στο ζώδιο του Ταύρου. Αν και μπαίνουμε σε περίοδο εκλείψεων,  ο μήνας σε γενικές γραμμές χαρακτηρίζεται πιο ευχάριστος και ελπιδοφόρος κατά το μεγαλύτερο μέρος του.

Μοιραία γεγονότα μας καλούν να βρούμε την ισορροπία στις διαπροσωπικές μας σχέσεις και τις προσωπικές μας ανάγκες. Οι αλλαγές είναι δυναμικές και δραστικές καθώς κυριαρχεί η δύναμη του Κριού υπερτονίζοντας αυτή την ανάγκη. 

Στο τέλος του μήνα δεν χρειάζεται φόβος ή θυμός, αλλά η δύναμη να παλέψουμε για να χαράξουμε το δικό μας μονοπάτι σε όποια αλλαγή κατεύθυνσης έρχεται στη ζωή μας.

Από τη Ράνια Μαρκέλλη

Αστρολογικό Ημερολόγιο Απρίλιος 2023: Νέα κίνητρα ανάπτυξης- Συνεργατικά σχήματα με στόχο την κορυφή. 3

 Πλανητικά Γεγονότα Απρίλιος 2023

Ερμής: Εισέρχεται στον Ταύρο 3 Απριλίου 2023. Ο νους γίνεται πιο πρακτικός και βοηθά στην τακτοποίηση υποχρεώσεων που αφορούν οικονομικά και υλικά αποθέματα. Στο ζώδιο του Ταύρου,  η ταχύτητα των αποφάσεων, δεν έχει την βιασύνη και τον αυθορμητισμό της προηγούμενης περιόδου, μα μπορεί να υπάρξει σημαντική πρόοδος με μεγαλύτερη διάρκεια και πιο σταθερά αποτελεσματικότητα. Βασικό χαρακτηριστικό στην επικοινωνία είναι το πείσμα  και η επιμονή.

Ο Ερμής γίνεται φαινομενικά ανάδρομος στην 15° 37 Ταύρου 21 Απριλίου 2023, ώρα 11:35 έως τις 14 Μαΐου: Με τον Ερμή να κινείται σε φαινομενικά ανάδρομη πορεία στον Ταύρο για σχεδόν ένα μήνα, θα δούμε να προκαλεί πείσμα και άκαμπτη συμπεριφορά, αναθεώρηση απόψεων αλλά και την ευκαιρία εσωτερικό διάλογο.

Η σκέψη τις επόμενες εβδομάδες επιβραδύνεται και το μυαλό εστιάζει περισσότερο στο να επανεξετάσουμε και να ανασυντάξουμε τα σχέδια μας. Μπορεί να υπάρξουν κάποιες καθυστερήσεις που θα πρέπει να τις εκμεταλλευτούμε κατάλληλα και εποικοδομητικά. Να είμαστε πιο ανοιχτοί και προσγειωμένοι σε ότι φτάνει στα αυτιά μας.

Οι κύριες όψεις που θα σχηματίσει ο Ερμής.

 • 3-Απριλίου: Ερμής στον Ταύρο τετράγωνο με Πλούτωνα.
 • 5-Απριλίου: Ερμής εξάγωνο Κρόνος.
 • 7-Απριλίου: Ερμής σύνοδος Βόρειος Δεσμός.
 • 8-Απριλίου: Ερμής εξάγωνο Αρης.
 • 11-Απριλίου: Ερμής τετράγωνο Λίλιθ.
 • 24-Απριλίου: Ερμής εξάγωνο Άρης.
 • 30-Απριλίου: Ερμής τετράγωνο Λίλιθ.

Αφροδίτη: Εισέρχεται στους Διδύμους 11 Απριλίου 2023, ώρα 07:47. Μια περίοδος πιο ανάλαφρη ξεκινά σε θέματα σχέσεων, αλλά και οικονομικών επιλογών. Το διάστημα αυτό ευνοείται για να βελτιωθεί η επικοινωνία στις σχέσεις και να εκφραστούν οι επιθυμίες, καθώς θα είμαστε πιο ανοιχτοί σε σκέψεις και ιδέες. Έτσι, θα μπορούμε να απολαύσουμε τις συζητήσεις και να νιώσουμε ικανοποιημένοι. 

Το φλερτ αποκτά μια διασκεδαστική και ευχάριστη επιλογή, ενώ αυξάνονται οι μετακινήσεις για να περάσουμε καλά και να διασκεδάσουμε. Ενεργοποιούνται θέματα σχέσεων για τους Διδύμους και Τοξότες, αλλά και για Ιχθύες και Παρθένους.

Οι κύριες όψεις που θα σχηματίσει η Αφροδίτη.

 • 7-Απριλίου: Αφροδίτη στον Ταύρο εξάγωνο Ποσειδώνας.
 • 11-Απριλίου: Αφροδίτη τρίγωνο  Πλούτωνας.
 • 14-Απριλίου: Αφροδίτη στους Διδύμους τετράγωνο Κρόνος
 • 21-Απριλίου: Αφροδίτη εξάγωνο Λίλιθ.
 • 26-Απριλίου: Αφροδίτη εξάγωνο Χείρωνας.

Άρης: Σε όλη τη διάρκεια του μήνα θα κινηθεί από  03°10έως 18° 57’ Καρκίνου. Μέσα στο υδάτινο περιβάλλον ο Άρης, δεν αισθάνεται άνετα καθώς βρίσκεται σε ζώδιο της πτώσης του. Έτσι,  εκδηλώνει επιθετικά τα αισθήματα ανεπάρκειας που νιώθει, ή σε οτιδήποτε δημιουργεί δυσαρέσκεια στην συναισθηματική ζωή. Μπορεί να νιώθουμε αγανάκτηση ή άγχος, που μπορεί να εκτονωθεί επιθετικά,  αν υπάρχουν θέματα που επηρεάζουν το οικογενειακό περιβάλλον και την ασφάλεια μας. 

Οι κύριες όψεις που θα σχηματίσει ο Άρης.

 • 5-Απριλίου: Άρης εξάγωνο Βόρειος Δεσμός.
 • 27-Απριλίου: Άρης τετράγωνο Χείρωνας.
 • 29-Απριλίου: Άρης εξάγωνο Ουρανός.

Ήλιος: Εισέρχεται στον Ταύρο 20.4.23 ώρα 11:14 ώρα Ελλάδος. Χρόνια Πολλά στους Ταύρους! Ο Ηλιος σε ζώδιο της Αφροδίτης δηλώνει πως μας ενδιαφέρει η ομορφιά και η καλαισθησία, ενώ  η ενέργεια μας θα είναι πιο ήρεμη και με διάθεση να κινηθούμε εκ του ασφαλούς σε κάθε απόφαση.

Στη διάρκεια του μήνα θα αισθανθούμε πως έχουμε την ανάγκη να επιβραδύνουμε τους καθημερινούς ρυθμούς και να επικεντρωθούμε περισσότερο στις πραγματικές βασικές ανάγκες μας. Μπορούμε να εργαστούμε με αυτοπεποίθηση για να βελτιώσουμε και να σταθεροποιήσουμε την ασφάλεια μας ή τα κεκτημένα μας.  Είναι σημαντικό κατά την διάρκεια αυτού του μήνα να περάσουμε περισσότερο χρόνο στην φύση, ή να βελτιώσουμε τις διατροφικές μας συνήθειες, δίνοντας βάση περισσότερο σε ποιοτικά χαρακτηριστικά.

Οι κύριες όψεις που θα σχηματίσει ο Ήλιος

 • 6-Απριλίου: Ήλιος στον Κριό σύνοδος Χείρωνας.
 • 12-Απριλίου:Ήλιος σύνοδος Δίας.
 • 20-Απριλίου: Ήλιος τετράγωνο Πλούτωνας.
 • 24-Απριλίου: Ήλιος σύνοδος Βόρειος Δεσμός.
 • 25-Απριλίου: Ήλιος εξάγωνο Κρόνος

Επιπλέον…

Ο Δίας θα κινηθεί σε ορθή πορεία 19 °08 έως 26°18 Κριού.

Ο Κρόνος θα κινηθεί σε ορθή πορεία από την 02°43 έως 05°23 Ιχθύων.

Ο Ουρανός θα κινηθεί σε ορθή πορεία από την 16°48 έως την 18°25 του Ταύρου.

Ο Ποσειδώνας θα κινηθεί σε ορθή πορεία από την 25° 43 Ιχθύων έως 26 °43.

Ο Πλούτωνας θα κινηθεί σε ορθή πορεία από την 00° 08 έως 00° 21  Υδροχόου.

Φεγγάρια Απριλίου 2023

Η Πανσέληνος στις 6 Απριλίου 2023, 06:35 ώρα Ελλάδος, στην 15°  36 Ζυγού, σε στενή σχέση με τον Χείρωνα και με τον Δία, δίνει την νότα της υπερβολής του αλλά και της βοήθειας του. 

Η Πανσέληνος θα σηματοδοτήσει την κορύφωση σε εργασίες και γεγονότα που ξεκίνησαν την προηγούμενη Νέα Σελήνη και βρίσκονται ήδη υπό ανάπτυξη έως τις επόμενες δυο εβδομάδες που θα ολοκληρωθούν. 

Η Πανσέληνος του Ζυγού τονίζει την ανάγκη για προσωπική ισορροπία και ο Δίας μαζί, μπορεί να βοηθήσει σε αυτή την εξισορρόπηση σε κοινωνικό και προσωπικό επίπεδο.  Ζητήματα που σχετίζονται με συνεργασίες που αφορούν σε κοινωνικά θέματα,  θα έχουν μία ιδιαίτερη ένταση και αυξημένη δραστηριότητα.

 Παραδοσιακά είναι μια περίοδος που εστιάζουμε σε σχέσεις και συνεργασίες. Το Εγώ συγκρούεται με το εμείς και βρίσκονται σε ένα τεντωμένο σχοινί οι προσωπικές μας ανάγκες με τις ανάγκες των άλλων. 

Είναι μια περίοδος που μπορούμε να πλησιάσουμε ή να απομακρυνθούμε από ένα στενό περιβάλλον. Ένα γαλήνιο περιβάλλον μπορεί να είναι προτιμότερο αυτή τη στιγμή από μια τεταμένη επιθετική κατάσταση. Έτσι, κάποιες σχέσεις που ολοκλήρωσαν τον κύκλο της ύπαρξης τους και δεν προσφέρουν αυτή τη γαλήνη, οριστικοποιούν και το τέλος τους. 

Υπάρχει βέβαια και η δυνατότητα να γίνουν κάποιες επανασυνδέσεις και να βρεθεί η χρυσή τομή σε σχέσεις που αντιμετώπισαν μεν διαφωνίες, αλλά υπάρχει η διάθεση συμβιβασμού και εξισορρόπησης, όταν υπερισχύσει η καρδιά. 

Επηρεάζονται κυρίως τα ζώδια, του Παρορμητικού Σταυρού, Ζυγοί, Κριοί, Καρκίνοι και Αιγόκεροι του 2ου δεκαημέρου, καθώς επίσης κι όσοι έχουν Ωροσκόπο ή προσωπικούς πλανήτες στα συγκεκριμένα ζώδια κοντά στις 15 μοίρες.

Η Νέα Σελήνη και (υβριδική) Ολική έκλειψη Ηλίου, πραγματοποιείται στις 20 Απριλίου 2023, 06:13 ώρα Ελλάδος, στην 29° 48 Κριού. Αμέσως μετά την έκλειψη στην τελευταία μοίρα του Κριού, Ηλιος και Σελήνη περνούν στον Ταύρο για να σχηματίσουν όψη τετραγώνου με τον Πλούτωνα, συνθήκη που δίνει επιπλέον μεγάλη ένταση και δυναμική. Η ισχυρή αυτή ενέργεια υποδηλώνει μια φλογερή εποχή γεμάτη ενθουσιασμό για νέα   ξεκινήματα. Υπάρχουν ευκαιρίες γύρω μας που αυξάνουν τον ενθουσιασμό. 

Έτσι, η ακραία ενέργεια δημιουργεί έντονα την ανάγκη για να αναλάβουμε δράση, ή να κάνουμε βιαστικά μια νέα αρχή. Μπορεί να υπάρχουν βέβαια και επιθετικές τάσεις ή βίαιες συμπεριφορές, που θα μπορούσαν να έχουν επικίνδυνα αποτελέσματα. 

Οι εκλείψεις πάντα είναι τα εργαλεία του σύμπαντος που δίνουν το σήμα πως ήρθε η ώρα να κλείσουν πόρτες και να ανοίξουν νέες. Συνεπώς, τώρα είναι μια περίοδος που μπορεί να τελειώσουν σχέσεις, δουλειές, προσωπικές συνήθειες, για να ξεκινήσουν νέες.  

Στην θετική του πλευρά είναι εφικτό να ξεκινήσουμε με τόλμη νέες δραστηριότητες και καθήκοντα ή να προχωρήσουμε σε νέα σχέδια. Μπορούμε να εστιάσουμε σε νέες εμπειρίες, ή να εξερευνήσουμε  νέους προορισμούς και να αποκτήσουμε νέες γνώσεις.

Επηρεάζονται κυρίως τα ζώδια, του Παρορμητικού Σταυρού, Ζυγοί, Κριοί, Καρκίνοι και Αιγόκεροι στα τέλη του 3ου δεκαημέρου, καθώς επίσης κι όσοι έχουν Ωροσκόπο ή προσωπικούς πλανήτες στα συγκεκριμένα ζώδια κοντά στην 29 μοίρα.

Κυριότερες Πλανητικές Διελεύσεις.

03-Απρ: Ο Ερμής 00° 11’ Ταύρου τετράγωνο με Πλούτωνα στον Υδροχόο.

Μπορεί να είναι δύσκολο σήμερα να διαχειριστείτε άσχημες σκέψεις και αρνητικές καταστάσεις. Προσπαθήστε να βλέπετε και να ακούτε σήμερα χωρίς να μιλάτε για να μην βρεθείτε μπλεγμένοι σε καυγάδες ή καταστάσεις που μπορεί να υπονομεύσουν τελικά τα σχέδιά σας. Το πείσμα και η επιμονή είναι το κύριο χαρακτηριστικό της ημέρας.

Επηρεάζει κυρίως τα Σταθερά ζώδια, Ταύρους, Σκορπιούς, Λέοντες, Υδροχόους, καθώς και όσους έχουν προσωπικούς πλανήτες στο α’ δεκαήμερο.

05-Απρ: Ο Ερμής 3° 12’ Ταύρου εξάγωνο με Κρόνο στους Ιχθύες

Οργάνωση και τακτοποίηση σε μακροπρόθεσμα σχέδια και λήψη σημαντικών αποφάσεων. Η αξιοποίηση σημαντικών πληροφοριών βοηθά να επεξεργαστείτε πιο εύκολα γραφειοκρατικά θέματα και να διαπραγματευτείτε ευνοϊκά κάποιες συμφωνίες. Επιπλέον, μπορείτε να επικεντρωθείτε πιο σοβαρά και πειθαρχημένα σε στόχους και φιλοδοξίες.

Επηρεάζει θετικά κυρίως Ταύροι, Αιγόκεροι, Παρθένοι, Καρκίνοι, Σκορπιοί και Ιχθύες που γεννήθηκαν στο α’ δεκαήμερο.

07-Απρ: Η Αφροδίτη 25° 58’  Ταύρου εξάγωνο με Ποσειδώνα στους Ιχθύες

Περισσότερο συμπονετικοί και με κατανόηση είστε σήμερα και μπορείτε να βοηθήσετε άτομα που έχουν ανάγκη τη στήριξη και την βοήθεια σας και να νιώσετε μεγάλη ικανοποίηση από αυτό. Η προσωπική απόλαυση σήμερα βρίσκεται μέσα στην χαλάρωση την ξεκούραση και τον ύπνο, ενώ και σε καλλιτεχνικά μπορείτε να έχετε μεγάλη δημιουργικότητα.

Επηρεάζει κυρίως Ταύροι, Σκορπιούς, Καρκίνους, Παρθένους και Ιχθύες που γεννήθηκαν στο γ’ δεκαήμερο.

08-Απρ: Ο Ερμής 6°53’ Ταύρου εξάγωνο Άρης στον Καρκίνο

Σήμερα μπορεί να είστε πιο αυθόρμητοι και πιο αποφασιστικοί με ό,τι βάλετε στο μυαλό σας. Ο δυναμισμός και ο ενθουσιασμός κινητοποιεί την δράση και την πρωτοβουλία, ενώ η μεγάλη ψυχική ενέργεια βοηθά για να διεκπεραιώσετε τις ιδέες και τα σχέδιά σας. Τεχνικές εργασίες και μαστορέματα στο σπίτι ευνοούνται.

Επηρεάζει κυρίως τα ζώδια της γης και του νερού- Ταύρους, Παρθένους, Αιγόκερους,  Σκορπιούς, Καρκίνους, και Ιχθύες που γεννήθηκαν στο α’ δεκαήμερο.

11-Απρ: Η Αφροδίτη 00° 16’ Διδύμων τρίγωνο με Πλούτωνα στον Υδροχόο

Σήμερα το πάθος και οι επιθυμίες εκφράζονται πιο ισχυρά στις σχέσεις σας και η μέρα προσφέρει ευκαιρίες να ζήσετε έντονες ερωτικές στιγμές. Αισθάνεστε αφοσιωμένοι και πιστοί στα άτομα που σας ενδιαφέρουν, αλλά αυτό που θέλει προσοχή είναι ή ζήλεια και η κτητικότητα που μπορεί να εκφράσετε ταυτόχρονα. Επίσης, προσφέρονται ευκαιρίες οικονομικής ανάκαμψης.

Επηρεάζει κυρίως τα ζώδια φωτιάς και αέρα  καθώς και όσοι έχουν προσωπικούς πλανήτες στο α’ δεκαήμερο.

-Ήλιος σύνοδος Δίας στην 21°45’ Κριού

Καλή και τυχερή η επιρροή αυτής της όψης. Διατηρήστε ανοιχτό μυαλό, καθώς υπάρχουν ευκαιρίες και άνοιγμα προοπτικών που θα σας βοηθήσουν να επεκταθείτε με νέους τρόπους. Επικεντρωθείτε στην μεγάλη εικόνα που σας υπόσχεται πολλά για το μέλλον με ανοιχτή καρδιά αλλά και υγιής δόση ρεαλισμού. 

Επηρεάζει θετικά κυρίως Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς και Αιγόκερους και όσους έχουν προσωπικούς πλανήτες,  στο γ’ δεκαήμερο.

14-Απρ:  Η Αφροδίτη 4° 04’ Διδύμων  τετράγωνο με Κρόνο στους Ιχθύες.

Τα ισχυρά «πρέπει» σήμερα και οι περιορισμοί στις σχέσεις μπορεί να σας κάνουν να αισθανθείτε ασφυκτικά και να νιώσετε πως η λογική περιορίζει το συναίσθημα σας. Η όψη αυτή δηλώνει σε επίπεδο σχέσεων μοναξιά – ψυχρότητα και οικονομικές πιέσεις. Ωστόσο, οι ευθύνες μπορεί να σας αναγκάσουν να κάνετε μια ρεαλιστική αξιολόγηση, στο αν θα μείνετε ή θα φύγετε, σε ό,τι σας πιέζει. Αν εξετάσετε τις καταστάσεις με μια πιο μεθοδική προσέγγιση, μπορεί να δείτε τι γίνεται κάτω από την επιφάνεια ενός προβλήματος.

Επηρεάζει κυρίως Διδύμους, Ιχθύς, Παρθένους και Τοξότες και όσους έχουν προσωπικούς πλανήτες στο α’ δεκαήμερο

20-Απρ:  Ο Ήλιος 00° 20’ Ταύρου τετράγωνο με  Πλούτωνα στον Υδροχόο

Σήμερα υπάρχει μεγάλη ένταση και μπορεί να γίνουν διαμάχες και οριστικά ξεκαθαρίσματα. Συμπεριφορές με παιχνίδια δύναμης, ελέγχου και τάση χειραγώγησης. Αν υπάρχουν σκοτεινές καταστάσεις που σκιάζουν την χαρά, πιθανό να πυροδοτήσουν βαθιά μέσα σας την καχυποψία και τη ζήλεια. Ερευνήστε σε βάθος τι νιώθετε και προσπαθήστε να το διαχειριστείτε θετικά.

Επηρεάζει κυρίως Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους και όσους έχουν προσωπικούς πλανήτες στο α’ δεκαήμερο

24-Απρ: Ο Ερμής ανάδρομος 15°16’ Ταύρου εξάγωνο με Άρη στον Καρκίνο

Ειδήσεις και μηνύματα από το παρελθόν σας κινητοποιούν να επαναξιολογήσετε καταστάσεις και πρόσωπα από το παρελθόν. Η επιρροή αυτή θα σας κάνει να νιώσετε νοσταλγία. Επίσης, μπορεί να ενθουσιαστείτε επαναφέροντας ένα ξεχασμένο σχέδιο ή μια ιδέα και τώρα βλέπετε πως, πιο εύκολα μπορείτε να κάνετε τις κατάλληλες κινήσεις για να το διεκπεραιώσετε.

Επηρεάζει κυρίως Ταύρους, Παρθένους, Σκορπιούς, Καρκίνους και Αιγόκερους, Ιχθύες που γεννήθηκαν στο β’ δεκαήμερο

25-Απρ: Ήλιος στην 04°59΄ Ταύρου εξάγωνο με Κρόνο στους Ιχθύες.

Με ώριμη συμπεριφορά και πειθαρχημένη στάση μπορείτε να πετύχετε τις φιλοδοξίες και τους στόχους σας. Μπορεί να εστιάσετε σε σημαντικούς στόχους σήμερα και με υπευθυνότητα να σταθεροποιήσετε τα θέματα σας. Η αξιοπιστία στα καθήκοντα σας μπορεί να εκτιμηθεί και να σας δικαιώσουν με κάποια επιβράβευση.

Επηρεάζει κυρίως τα ζώδια του Σταθερού και Μεταβλητού Σταυρού που γεννήθηκαν στο α’ δεκαήμερο

29-Απρ: Ο Άρης στην 18°22΄ Καρκίνου εξάγωνο με τον Ουρανό στον Ταύρο

Η σημερινή μέρα έχει ξαφνικές ανατροπές και ευκαιρίες που δίνουν κίνητρο για δράση και για να αναλάβετε νέες πρωτοβουλίες ή να εστιάσετε στις αλλαγές και στα νέα δεδομένα. Μπορεί να σας φέρει πιο κοντά σε κάποια εξέλιξη που επιθυμείτε  και να βρείτε νέους ασυνήθιστους ή πρωτοποριακούς τρόπους για να διεκδικήσετε τα όνειρά σας.

Επηρεάζει κυρίως τα ζώδια του Παρορμητικού και Σταθερού Σταυρού που γεννήθηκαν στο β’ δεκαήμερο

Από τη Ράνια Μαρκέλλη

@Rania.Markelli

[email protected] 

ζωδια 2023 ατζεντα προβλεψεις ωροσκοπιο αστρολογια