Είσοδος του Ηλίου στον Καρκίνο-Θερινό Ηλιοστάσιο: Ό,τι λάμπει δεν είναι χρυσός!
Είσοδος του Ηλίου στον Καρκίνο-Θερινό Ηλιοστάσιο: Ό,τι λάμπει δεν είναι χρυσός! Στις 21 Ιουνίου, στις 17.57, ο Ήλιος θα πατήσει την 0ο Καρκίνου σημειοδοτώντας έτσι το υψηλότερο σημείο της τροχιάς του στον ουρανό, το πιο βόρειο πλάτος στο οποίο φτάνει και την έναρξη του καλοκαιριού για το Βόρειο Ημισφαίριο.
Αυτό, στην αστρονομική γλώσσα, ονομάζεται «Θερινό Ηλιοστάσιο». Είναι η μεγαλύτερη μέρα για το βόρειο ημισφαίριο (για το νότιο ισχύει το αντίστροφο) και λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο μεταξύ 20 και 22 Ιουνίου. Ο όρος Ηλιοστάσιο, μεσαιωνικής επινόησης, αποτελεί αντιδάνειο του λατινικού “solstitium” ( sol = ήλιος και sisto, απο το ελληνικό «ίστημι» – στέκομαι), Και περιγράφει το φαινόμενο κατά το οποίο ο Ήλιος εμφανίζεται να σταματάει την πορεία του και να μένει στάσιμος εκεί, για λίγα 24ώρα. Η αρχαία Ελληνική λέξη για το Ηλιοστάσιο ήταν «τροπή», επειδή στο σημείο εκείνο άλλαζε η πορεία του Ηλίου, “ετρέπετο”, δηλαδή άλλαζε φορά στην κίνηση του. Από εκεί έρχεται κ ο χαρακτηρισμός του ζωδιακού κύκλου που χρησιμοποιούμε στην δυτική αστρολογία ως «Τροπικός», ακριβώς επειδή βασίζεται στις Τροπές του Ηλίου.
Η Γη, περιστρεφόμενη γύρω απο τον Ήλιο, περιστρέφεται και γύρω απο τον άξονα της ο οποίος δεν είναι κάθετος, αλλά έχει κλίση 23ο.26’. Aυτός είναι και ο λόγος της εναλλαγής των εποχών. Όταν το βόρειο μέρος του άξονα της Γης βρίσκεται στην μεγαλύτερη κλίση του προς τον ήλιο, τότε έχουμε το θερινό ηλιοστάσιο, που στο Βόρειο Ημισφαίριο μεταφράζεται στην μεγαλύτερη μέρα (ενώ στο Νότιο ημισφαίριο ισχύει το αντίθετο).
Αν το δούμε πρακτικά, ανεβαίνοντας απο τον Ισημερινό προς βορρά, αυξάνεται η διάρκεια της φωτοπεριόδου της ημέρας, καθώς όσο πιο βόρεια πηγαίνουμε, τόσο πιο νωρίς ξημερώνει και τόσο πιο αργά νυχτώνει. Περνώντας δε τον βόρειο αρκτικό κύκλο, εκεί, κατά το θερινό ηλιοστάσιο, ο Ήλιος δεν δύει, απλά πέφτει μέχρι την γραμμή του ορίζοντα και την ακολουθεί, μέχρι να πάρει και πάλι ύψος (“ανατολή” θα το λέγαμε, αντίστοιχα).
Εικόνα 1 ( προέρχεται από https://www.insightsonindia.com/2021/06/21/summer-solstice/ )
Όπως βλέπουμε και απο την εικόνα αυτή, ο Ήλιος κατά το Θερινό Ηλιοστάσιο βρίσκεται στο πιο βόρειο σημείο της τροχιάς του, στο οποίο και θα “σταματήσει” την πορεία του για 3 μέρες και στη συνέχεια θα την αντιστρέψει, κινούμενος προς νότον, για να βρεθεί στο νοτιότερο σημείο της τροχιάς του κατά το χειμερινό ηλιοστάσιο, γύρω στις 21 Δεκεμβρίου.
Από την Βίρνα Κουτράκου
Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Αστρολογία είναι πρωτίστως παρατηρησιακή, και δεν δημιουργήθηκε πανω σε ένα υπολογιστικό πρόγραμμα, αλλά κοιτάζοντας τον ουρανό. Αυτά λοιπόν που λέμε, πρέπει και να μπορούμε να τα δούμε. Την πορεία του Ηλίου μπορούμε πολύ εύκολα να την αντιληφθούμε αν κοιτάξουμε πού δύει ο Ήλιος το καλοκαίρι και αντίστοιχα, πώς αρχίζει να μετατοπίζεται το σημείο της δύσης του όσο περνάει το καλοκαίρι, κατά το φθινόπωρο και μέχρι τον χειμώνα, για να αρχίσει και πάλι να κινείται το σημείο αυτό προς την αντίθετη φορά, παλινδρομώντας κάθε χρόνο μεταξύ αυτών των 2 ακραίων σημείων
Οι άνθρωποι, από τα αρχαία χρόνια, είχαν συντονίσει τη ζωή τους με τις εποχές και με την πορεία του Ηλίου. Όπως έχουμε ήδη αναφέρει στο άρθρο για την Εαρινή Ισημερία, [ Είσοδος του Ήλιου στον Κριό – Εαρινή Ισημερία: Ελπίδες, όνειρα, καθρέφτες, ομίχλη και άλλα ταχυδακτυλουργικά τρικ. – Χρήστος Άρχος (christosarchos.gr) ], ήταν λογικό και επόμενο να χρησιμοποιήσουν αυτά τα 4 πολύ σημαντικά σημεία της Ηλιακής πορείας για να κάνουν πρόβλεψη.
Να ανακεφαλαιώσουμε, εν τάχει, λέγοντας ότι το αστρολογικό έτος, απο την εποχή των Ρωμαίων ξεκινούσε απο την Εαρινή ισημερία, με την είσοδο (ingress) του Ηλίου στον Κριό. Εξεταζόταν ο χάρτης αυτός (ειδικά απο τους Άραβες αστρολόγους) και ανάλογα με τον ωροσκόπο του, ήταν και η διάρκεια της επίδρασης του. Αν ο ωροσκόπος του χάρτη της Εαρινής Ισημερίας ήταν σταθερός, η επιρροή του χάρτη ήταν για όλον τον χρόνο. Αν ήταν μεταβλητός, η διάρκεια ήταν για 6 μήνες, ενώ εάν ήταν παρορμητικός, η διάρκεια της πρόβλεψης ήταν για ένα τρίμηνο. Ασχέτως όμως αυτού, ακόμα και σε περιπτώσεις σταθερού ωροσκόπου, οι χάρτες ingress των υπολοίπων 3 εποχών, χρησιμοποιούνται συμπληρωματικά στον χάρτη της εαρινής ισημερίας για πρόβλεψη.
Όπως έχουμε αναφέρει, χρησιμοποιούμε τα συστήματα οικοθεσίας που χρησιμοποιούσαν οι αστρολόγοι που ανέπτυξαν αυτήν τη μέθοδο πρόβλεψης, δηλαδή σύστημα ζωδιότοπων (Whole Signs house system), σύστημα ίσων οίκων και Alcabitius. Ας περάσουμε να δούμε τον χάρτη της εισόδου του Ηλίου στον Καρκίνο αποτυπωμένο σε Alcabitius (και στην ερμηνεία έχει συνυπολογιστεί και το WSHS).
(Εικόνα 2 )
Βλέπουμε τον χάρτη για την Ελλάδα, με συντεταγμένες Αθηνών, που μας δίνει ωροσκόπο στην 24ο Σκορπιού, ενός σταθερού ζωδίου, και πολύ κοντά στον ωροσκόπο του χάρτη της εαρινής ισημερίας (28ο Σκορπιού ήταν εκείνος). Ο ωροσκόπος βρίσκεται σε διακυβέρνηση Άρη, ενώ κυβερνήτρια της τριπλότητας είναι η Αφροδίτη (στο Λέοντα) και του ορίου του ο Κρόνος (στους Ιχθύς). Η Αφροδίτη βρίσκεται στην 14ο Λέοντα και έχει ήδη εισέλθει στη “σκιά” της, δηλαδή στη ζώνη των μοιρών εντός της οποίας θα κάνει αναδρομή. Αυτό σημαίνει ότι στα θέματα που κυβερνάει στον χάρτη, θα χρειαστεί να γυρίσουμε πίσω και να αναθεωρήσουμε τις αποφάσεις μας.
Ο Κυβερνήτης του ωροσκόπου, ο Άρης, βρίσκεται στο Λέοντα, επίσης σταθερό ζώδιο (ενώ κατά το ingress του Κριού, ήταν στους μεταβλητούς Διδύμους). Δεδομένου ότι έχουμε έναν χάρτη ημέρας, έχουμε το πιο “δύσκολο” σενάριο, όπου ο Άρης, που συντάσσεται με την αίρεση, με το στρατόπεδο δηλαδή, των νυχτερινών πλανητών (Σελήνη και Αφροδίτη οι άλλοι δύο), να κυβερνάει τον Ωροσκόπο, και ο ίδιος να βρίσκεται σε πύρινο ζώδιο και να έχει μεσουρανήσει προ ολίγου. Περιμένουμε λοιπόν ότι σε αυτόν τον χάρτη, ο Άρης θα μας δείξει την λιγότερο εποικοδομητική πλευρά του, την πιο ανταγωνιστική, πεισματάρικη και βλαπτική.
Ο Ήλιος βρίσκεται, φυσικά, στην 0ο Καρκίνου, ενώ η κυβερνήτρια του η Σελήνη βρίσκεται στο δικό του ζώδιο, το Λέοντα και συνδέεται με αυτόν τόσο με παραλληλία, όσο και με αμοιβαία υποδοχή, δηλαδή, τα δύο Φώτα βρίσκονται σε εξαιρετικά στενή σχέση.
Το πρώτο συμπέρασμα που συνάγουμε από αυτόν τον χάρτη είναι η παρουσία πολλών πλανητών που έχουν λόγο επί των διαφόρων διακυβερνήσεων σε σταθερά ζώδια: Αυτό μας δείχνει παγίωση των ενεργειών, αμετάβλητη και σταθερή άποψη για τα πράγματα και την ακολουθούμενη πορεία. Το γεγονός ότι ο ωροσκόπος αυτού του Ingress είναι τόσο κοντά με τον ωροσκόπο του Ingress του Κριού (21 Μαρτίου) σημαίνει ότι ο τρόπος που βλέπουμε και αντιλαμβανόμαστε τον Κόσμο και την κατάσταση είναι ο ίδιος, διατηρούμε την αυτή οπτική και στάση με τον Μάρτιο 2023. Το ότι τότε ο κυβερνήτης του ωροσκόπου ήταν σε μεταβλητό, ενώ τώρα είναι σε σταθερό, μας δείχνει περαιτέρω σκλήρυνση και αδυναμία ικανότητας ελιγμών. Σε αυτό συνηγορεί η ύπαρξη 5 πλανητών αλλά και του άξονα των δεσμών σε σταθερά ζώδια.
Η Σελήνη στον χάρτη αυτό φεύγει απο ένα τετράγωνο με τον Δία (καλή διάθεση και αισιοδοξία σε βαθμό υπερβολής και επιπολαιότητας) και πηγαίνει σε σύνοδο με την Αφροδίτη (ανάγκη προσοχής και θαυμασμού, ευσυγκινησία, συναισθηματική εκτίμηση και προσέγγιση των καταστάσεων) κινείται δηλαδή μεταξύ των δύο ευεργετών πλανητών, πράγμα που ενισχύει εξαιρετικά τη θέση της.
Στην πολιτική αστρολογία (εγκόσμια) ο Ήλιος συμβολίζει τον αρχηγό ενός Κράτους, εκείνον που έχει το δικαίωμα να λαμβάνει αποφάσεις, ενώ η Σελήνη συμβολίζει τον Λαό (αλλά και τις γυναίκες της χώρας). Εδώ, λοιπόν, έχουμε τον Ήλιο/Αρχηγό στο ζώδιο της Σελήνη/Λαού και την Σελήνη στο ζώδιο του Ηλίου: η σχέση είναι αλληλοθαυμασμού και αλληλεξάρτησης. Το ότι αυτά τα δύο είναι γειτονικά ζώδια, τα οποία δεν σχηματίζουν Πτολεμαϊκή όψη μεταξύ τους, σημαίνει ότι αυτοί οι δύο πλανήτες δεν “βλέπονται”, άρα δεν συνεννοούνται εύκολα, κάπου χάνονται στην μετάφραση…
Ο Ήλιος, η Σελήνη και ο Ερμής βρίσκονται σε παραλληλία (δηλαδή σε σύνοδο απο απόκλιση απο τον Ισημερινό). Είναι σαν να λέμε ότι “συνεννοούνται” ο Αρχηγός του Κράτους, ο Λαός και τα Μέσα Ενημέρωσης (που σημειοδοτεί ο Ερμής, όπως και τα ΜΜΜ, καθώς και την εκπαίδευση κ το εμπόριο). Αυτό γίνεται ακόμα πιο ενδιαφέρον, αν σκεφτούμε ότι στον συγκεκριμένο χάρτη, ο Ερμής κυβερνάει και το Ζενίθ, που πάντοτε, ως ψηλότερο σημείο του χάρτη, δείχνει τον Κυβερνήτη και την Κυβέρνηση μιας χώρας.
Αυτοί δε και οι τρεις πλανήτες βρίσκονται σε αντιπαραλληλία (που πλέον δεν θεωρείται ότι έχει την φύση αντίθεσης, απλά μας δείχνει ένα είδος σύνδεσης) με τον Πλούτωνα που σημειοδοτεί το συλλογικό ασυνείδητο, την ψυχολογία της μάζας, την μεταμορφωτική διαδικασία που πάντα γίνεται μέσω της φθοράς και διαφθοράς, τον έλεγχο, τη συσκότιση, τη διαπλοκή, τα παιγνίδια εξουσίας κλπ.
Η Σελήνη όμως, από την 08ο.25΄ Λέοντα, βρίσκεται σε αντισκιά με τον Ουρανό στην 21ο.16΄Ταύρου: Μάλλον τα νεύρα του Λαού δεν είναι σε πολύ καλή κατάσταση, για να το θέσω όσο πιο κομψά μπορώ…
Σε αυτόν τον χάρτη βλέπουμε τον Λέοντα να είναι εμπεριεχόμενος στον 9ο οίκο, που σχετίζεται με διεθνείς συμφωνίες, διεθνές εμπόριο και μεταφορές, Δικαιοσύνη και δικαστικό σώμα, Θρησκεία και κλήρο και με την ανώτατη εκπαίδευση. Αν όμως υπολογιστεί ο χάρτης σε σύστημα ζωδιότοπων, ο Λέων αυτόματα γίνεται 10ος τόπος, που σημαίνει ότι οι πλανήτες που βρίσκονται στον Λέοντα (Σελήνη, Αφροδίτη και Άρης) αυτόματα ασχολούνται και με τα θέματα άσκησης εξουσίας. Αυτό είναι ένα απο τα πλεονεκτήματα της σύγκρισης διαφορετικών συστημάτων οικοθεσίας, μας επιτρέπει να δούμε συνδέσεις που αλλιώς, μπορεί να δυσκολευόμασταν να ανιχνεύσουμε.
Συνεχίζοντας, να αναφέρουμε απλά ότι ο κυβερνήτης του ωροσκόπου Άρης συγκλίνει σε τετράγωνο προς τον Ουρανό, όψη διασπαστική (κάποιες φορές σχετίζεται και με πρόκληση ατυχημάτων), που επιφέρει ξαφνικά αποτελέσματα μετά απο ενέργειες που θα θέλαμε να αποφύγουμε.
Ο Ήλιος, που καθορίζει τον χάρτη αυτόν, βρίσκεται στον 8ο οίκο ο οποίος σχετίζεται με το Χρηματιστήριο, τους φόρους, τα δάνεια, τις οφειλές προς τρίτους -δημόσιες και ιδιωτικές- και τους θανάτους. Εκεί θα πρέπει να περιμένουμε συγκέντρωση ενδιαφέροντος το επόμενο τρίμηνο. Το γεγονός όμως ότι ο Ήλιος βρίσκεται στον 9ο τόπο, αυτομάτως μας συνδέει όλα αυτά τα ζητήματα με το εξωτερικό.
Δεν θα μπορούσαμε να ολοκληρώσουμε την ανάλυση αυτού του χάρτη, αν δεν κάναμε αναφορά στους 2 γωνιακούς πλανήτες που συναντάμε, τον Ουρανό και τον Κρόνο. Ο Ουρανός βρίσκεται σε κλειστή σύνοδο με τον κατερχόμενο, βάλλοντας με αντίθεση τον ωροσκόπο (ενώ σε τετράγωνο με τον Ουρανό τελικά συγκλίνουν η Σελήνη, ο Άρης και η Αφροδίτη): Δεδομένου ότι ο ωροσκόπος στην εγκόσμια αστρολογία δείχνει την ίδια την χώρα, ως σύνολο, το πώς κυβερνάται, αλλά και το πώς φαίνεται προς τα έξω, με τι χαρακτηριστικά δηλαδή βγαίνει, ενώ η Ουρανός σημειοδοτεί την αντίδραση που εκφράζεται είτε με απεργίες, ταραχές και διαδηλώσεις, είτε ιδεολογικά (ο Ουρανός πάντα σημειοδοτεί τα πιο κεντροδεξιά οικονομικά συστήματα και σε εμπλοκή με Κρόνο μπορεί να γίνει και ιδιαίτερα ακραίος, σε αντίθεση με τον Ποσειδώνα, που εκπροσωπεί τον ουτοπικό σοσιαλισμό), και αρκετές φορές δείχνει και γεωλογικά φαινόμενα.
Ο Κρόνος βρίσκεται ανάδρομος στην 7ο Ιχθύων και είναι ο πλέον κλιμακωμένος πλανήτης του Χάρτη, καθώς βρίσκεται σε μία μοίρα απόσταση απο την γωνιακή ακμή του ναδίρ (IC) και συγκλίνει προς αυτήν. Ο Κρόνος, απο μόνος του, σχετίζεται με την Γη (και τους φυσικούς πόρους που υπάρχουν μέσα σε αυτήν), τους ανθρώπους που δουλεύουν τη γη και τους (μεγαλο)ιδιοκτήτες της, την άρχουσα τάξη, το συντηρητικό κομμάτι της κοινωνίας, τον γηρασμένο πληθυσμό και τους θανάτους. Πάντα σημειοδοτεί συντήρηση, συστολή, πίεση, καταστολή, παρελθόν. Το ότι είναι τόσο κλιμακωμένη η ενέργειά του, αλλά κ το ότι βρίσκεται μέσα στον 4ο Οίκο (πατρίδα, εθνικό έδαφος, γεωργία και σοδειές, ορυκτός πλούτος, καιρός, αντιπολίτευση) μας προϊδεάζει για το ποια θέματα θα επηρεάζει το επόμενο τρίμηνο.
Ο μέγας ευεργέτης Δίας, τέλος, βρίσκεται στον Ταύρο, περιπλανώμενος, χωρίς εξουσίες και σε κατιόντα οίκο. Είναι τελείως αποκλιμακωμένος, αποδυναμωμένος δηλαδή ενεργειακά. Την όποια εύνοια μπορεί να δώσει, θα εισπράξει ο 6ος οίκος, δηλαδή οι εργαζόμενοι σε δομές υγείας, γενικά η εργατική τάξη, οι στρατιωτικοί και τα σώματα ασφαλείας.
Ας δούμε τώρα και τον δωδεκατημοριακό χάρτη της εισόδου του Ηλίου στον Καρκίνο (μαζί με τον κύριο χάρτη), για να αντλήσουμε επιπλέον πληροφορία:
(εικόνα 3, διπλός χάρτης 12μοριο)
Στον δωδεκατημοριακό χάρτη παρατηρούμε ότι η Σελήνη (λαός) έχει έρθει στην 11ο του Σκορπιού, πάνω στο μεσουράνημα, αλλά μέσα στον 12ο οίκο (αυτοαναίρεση, εγκλεισμός, ιδρυματοποίηση, Ιδρύματα/φυλακές, και ό,τι είναι κρυμμένο, απο εχθρούς, μέχρι κυβερνητικές υπηρεσίες) του ριζικού χάρτη. Η στενή της σχέση με τον Δία συνεχίζεται και εδώ, με διπλές όψεις, επιτείνοντας την καλή της διάθεση και την αισιοδοξία της ότι όλα θα πάνε καλά, μόνον που λόγω της φύσης των όψεων (τετράγωνα και αντιθέσεις) αυτό συνάδει με επιπολαιότητα, λανθασμένη κρίση, σπατάλη και τελικά φανατισμό.
Ο δωδεκατημοριακός Δίας έρχεται σε αντίθεση με τον ριζικό Πλούτωνα (διαπλοκή, εκμετάλλευση των αδυνάμων, επικράτηση των ισχυρών), όπως και με τον δωδεκατημοριακό Ποσειδώνα, που με την σειρά του βρίσκεται σε τετράγωνο με τον ριζικό Δία (κερδοσκοπία, τάση εύκολου πλουτισμού, σπατάλη, και λόγω της εμπλοκής και της Σελήνης, ευπιστία).
Ο 12μοριακός ωροσκόπος έρχεται στο Λέοντα, να μας τονίσει ακόμα μία φορά την σταθερότητα και την παγίωση των ενεργειών, ενώ ο 12μοριακός Κρόνος, παίρνει μαζί του και τον 12μοριακό βόρειο δεσμό, τις μεγάλες δηλαδή κοινωνικές ομάδες, επιβάλλοντας τους τις συντηρητικές και κατασταλτικές απόψεις του, και έρχεται γωνιακός, πάνω στον κατερχόμενο του ριζικού χάρτη, σε αντίθεση προς τον ωροσκόπο.
Θεωρώ ότι τα συμπεράσματα είναι τόσο σαφή, που δεν χρειάζεται να επεκταθούμε άλλο. Απλά θα δείξουμε και τον αστροχαρτογραφικό χάρτη της εισόδου, για την περιοχή μας, ώστε αυτά που είπαμε να τα δούμε και σε απεικόνιση:
Εικόνα 4 ΑΧ Μεσόγειος
Είναι χαρακτηριστικότατη η διέλευση της γραμμής του Ουρανού/Δύσης από την Λιβύη προς την νοτιοδυτική Ελλάδα (που σημαίνει ότι το θέμα του τραγικού πνιγμού σε διεθνή ύδατα, ανοιχτά της Πύλου, πόσων εκατοντάδων ανθρώπων θα εξακολουθήσει να απασχολεί αυτό το τρίμηνο), αλλά και η γραμμή του Κρόνου απο το Αιγαίο) και η διασταύρωση της με την γραμμή του Ουρανού στην Ρουμανία).
Επειδή όμως, όπως είπαμε νωρίτερα, ο χάρτης της Εαρινής ισημερίας είχε σταθερό ωροσκόπο, άρα έχει μέγιστη ισχύ, θα πρέπει να δούμε τους δύο χάρτες σε σύγκριση, ώστε να καταλάβουμε τι απο αυτά συνάδουν και επιτρέπονται απο τον χάρτη της εισόδου στον Κριό:
Εικόνα 5 σύγκριση ingress
Βλέπουμε χαρακτηριστικά την σύμπτωση (πρακτικά) των 2 ωροσκόπων την οποία ήδη ερμηνεύσαμε, η οποία μας λέει ότι το Ingress του Καρκίνου έρχεται να λειτουργήσει επικουρικά προς το Ingress και χρονικά, να δώσει τα γεγονότα που και τα δύο υπόσχονται. Το εντυπωσιακό, που συνάδει με το ότι έχει έρθει το πλήρωμα του χρόνου, είναι η θέση του Κρόνου, που βρίσκεται σε σύνοδο με το ναδίρ (IC) του χάρτη εισόδου στον Κριό, που δυστυχώς, επιτρέπει απόλυτα στον Κρόνο να λειτουργήσει έτσι όπως περιγράψαμε δηλαδή πιεστικά, περιοριστικά και κατασταλτικά.
Επειδή όμως ο Κρόνος στον χάρτη του Μαρτίου ήταν κυβερνήτης του 2ου οίκου, δηλαδή των εσόδων και τώρα είναι ανάδρομος και έχει μεγάλη ένταση, ενώ ο κυβερνήτης του 2ου οίκου του χάρτη του Ιουνίου είναι ο Δίας, που είναι μεν ευεργέτης, αλλά είναι αδύναμος, πρέπει να γνωρίζουμε ότι τα έσοδα που θα υπάρχουν θα είναι πολύ κατώτερα των αναμενόμενων, άρα πρέπει να προσέξουμε ιδιαίτερα την τάση μας για σπατάλη και όσο γίνεται να την περιορίσουμε.
Αν ανατρέξετε στο άρθρο για την είσοδο του Ηλίου στον Κριό, στον σύνδεσμο που δόθηκε πιο πάνω, θα δείτε και τις ημερομηνίες ενεργοποίησης που είχαν δοθεί και η πρώτη ημερομηνία που είχαμε δώσει (μετά την Νέα Σελήνη της εαρινής ισημερίας) ήταν η Νέα Σελήνη που έγινε στις 18 Ιουνίου, στην 26ο.43΄ Διδύμων, σε τετράγωνο με τον Ποσειδώνα. Αν θέλετε να θυμηθείτε το πώς θα επηρεάσει αυτή η Νέα Σελήνη το αποτέλεσμα των επικειμένων εκλογών, μπορείτε να παρακολουθήσετε το βίντεο απο την πρόσφατη Ημερίδα του Ινστιτούτου εδώ Ημερίδα Ινστιτούτου Αστρολογίας: Καλοκαίρι 2023 – YouTube
Τέλος, ας σημειωθεί ότι οι χάρτες αυτού του άρθρου παρήχθησαν με λογισμικό της alabe.com (Solar Fire v9.0.29) .