Ερμής εξάγωνο Ουρανός 4 Μαρτίου 2024 –  Μας προσφέρεται  πολύτιμη βοήθεια

Ερμής εξάγωνο Ουρανός 4 Μαρτίου 2024 –  Μας προσφέρεται  πολύτιμη βοήθεια

Ερμής εξάγωνο Ουρανός 04 Μαρτίου 2024 –  Μας προσφέρεται πολύτιμη βοήθεια.
Την Δευτέρα 4 Μαρτίου 2024 ο Ερμής από την 19ο 41΄των Ιχθύων θα σχηματίσει εξάγωνο με τον Ουρανό, στην 19ο 41΄του Ταύρου,όψη που θα κορυφωθεί στις 10.24 το βράδυ.

Ο Ερμής είναι ο πλανήτης που εκφράζει τη διασύνδεση, την επικοινωνία, την πληροφορία, τις ιδέες, τις γνώσεις που αποκομίζουμε, το λόγο, τη νοητική λειτουργία, το εμπόριο, τις μετακινήσεις. Σε έναν χάρτη μπορεί να αποτελεί σημειοδότη των αδερφών ή και των κατοικιδίων ζώων μας. Είναι ο πλέον “ουδέτερος” πλανήτης, καθώς χρωματίζεται από τις ιδιότητες των πλανητών με τους οποίους σχηματίζει όψεις, εκτός αν είναι εξαιρετικά καλά τοποθετημένος στον χάρτη, έχοντας εκείνος το “επάνω χέρι”!

Το ζώδιο των Ιχθύων, όπου ο Ερμής βρίσκεται, κυβερνάται παραδοσιακά από τον Δία, καθώς αποτελεί την νυχτερινή του κατοικία, έναν πλανήτη που αγαπάει τη φιλοσοφία και προτιμάει να βλέπει την μεγάλη εικόνα και να μην ασχολείται με λεπτομέρειες και μικρά, καθημερινά πράγματα. Στη σύγχρονη αστρολογία, οι Ιχθύες κυβερνώνται από τον Ποσειδώνα, θεό των Ωκεανών, ο οποίος φημίζεται για την καλλιτεχνική του ροπή, την υπερευαισθησία και τη νεφελώδη φύση του. Όπως καταλαβαίνουμε και στην πρώτη και στη δεύτερη περίπτωση, τα αιτήματα αυτών των πλανητών δεν συμβαδίζουν με τα αιτήματα του Ερμή.

Επιπλέον, οι Ιχθύες είναι υδάτινο ζώδιο, γεγονός που δεν του αρέσει ιδιαίτερα καθώς αναγκάζεται να κολυμπήσει ενώ εκείνος έχει μάθει να πετάει ή να τρέχει. Το νερό έχει μεγάλη πυκνότητα, πράγμα που επίσης δεν διευκολύνει τη δυνατότητα ελιγμών του και επιπλέον προκαλεί διάθλαση του φωτός, με αποτέλεσμα η πληροφορία που αντλεί ο Ερμής για την εικόνα να είναι διαστρεβλωμένη, σα να προσπαθεί να προσανατολιστεί μέσα σε ένα ομιχλώδες περιβάλλον. 

Ο Ουρανός είναι ο πρώτος από τους εξωκρόνιους, ή υπερβατικούς, ή συλλογικούς πλανήτες, που ανακαλύφθηκαν στη σύγχρονη εποχή με τη βοήθεια του τηλεσκοπίου (το 1781 ο συγκεκριμένος). Εκφράζει την επανάσταση, την απότομη αλλαγή, τον αιφνιδιασμό, την επιθυμία για ελευθερία, ανεξαρτησία και απελευθέρωση, την ανώτερη ευφυΐα και διάνοια, την επινοητικότητα, εφευρετικότητα και τα επιστημονικά και τεχνολογικά επιτεύγματα, τον αντικομφορμισμό, την εκκεντρικότητα, την αντιδραστικότητα και τη διάσπαση. Κατά τον Dane Rudhyar, ο Ουρανός αποτελεί την ανώτερη οκτάβα του Ερμή.

Το ζώδιο του Ταύρου δεν είναι το ιδανικό περιβάλλον για τα αιτήματα του Ουρανού, καθώς είναι το πλέον συντηρητικό, αμετακίνητο και “αδρανές” ζώδιο από τα δώδεκα, που εκτιμάει την ασφάλεια και τη σταθερότητα (και την ηρεμία επίσης) πάνω από οτιδήποτε άλλο και επιθυμεί να διατηρήσει τα πράγματα όπως ακριβώς είναι, σταθερά και αναλλοίωτα στο χρόνο, οπότε ο Ουρανός εκεί δυσκολεύεται να λειτουργήσει.

Η όψη εξαγώνου ανήκει στις λεγόμενες “αρμονικές”, ή “μαλακές” όψεις. Δημιουργεί σύνδεση χωρίς να προκαλεί τριβή. Μπορεί να μη έχει τις δυνατότητες του τριγώνου, έχει όμως μεγαλύτερη δυναμική για κινητοποίηση και ανάδειξη των πιο θετικών στοιχείων των πλανητών που συνδέει. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, το εξάγωνο μεταξύ Ερμή και Ουρανού θα προσφέρει κάτι από την ευελιξία του Ερμή στον Ουρανό, ενώ ο Ουρανός θα βοηθήσει τον Ερμή να δει με πιο καθαρή και διαπεραστική ματιά μέσα στη ονειρικό και ασαφές Ιχθυακό περιβάλλον, ενώ θα οξύνει τις αισθήσεις του και την ικανότητα του να βρίσκει λύσεις.

Επηρεάζονται περισσότερο οι γεννημένοι στο τέλος του Γ΄ και στις αρχές του Δ΄ πενθημέρου του Ταύρου, της Παρθένου, του Σκορπιού και των Ιχθύων και όσοι έχουν ωροσκόπο, μεσουράνημα, Σελήνη, ή προσωπικούς πλανήτες από την 18ο μέχρι και την 21ο μοίρα των ζωδίων αυτών. Λόγω της μεγάλη ταχύτητας του Ερμή στην παρούσα φάση, η διάρκεια της όψης δεν ξεπερνάει τις τρεις μέρες.

Ας δούμε πώς θα επηρεαστεί το κάθε ζώδιο. Μην ξεχνάτε να διαβάζετε πρώτα το ζώδιο του ωροσκόπο σας (γιατί πάντα οι προβλέψεις γίνονται με βάση την οικοθεσία), στη συνέχεια το ζώδιο του Ηλίου σας (ειδικά αν είστε γεννημένοι μέρα) και μετά το ζώδιο της Σελήνης σας (ειδικά αν είστε γεννημένοι νύχτα).

Από τη Βίρνα Κουτράκου

Ερμής εξάγωνο Ουρανός 4 Μαρτίου 2024 –  Μας προσφέρεται  πολύτιμη βοήθεια 3

Ερμής Στίλβων (mercury-stilbon.blogspot.com)

Κριός

Για εσάς η διευκόλυνση θα αφορά ιδέες που θα σας βοηθήσουν να βελτιώσετε τα οικονομικά σας. Οι ιδέες αυτές θα έρθουν κυριολεκτικά “από το πουθενά”, σαν έμπνευση, σαν να κοιμηθήκατε και να τις ονειρευτήκατε! Μπορείτε είτε να θεωρήσετε ότι το Σύμπαν σας τις έστειλε για να σας βοηθήσει είτε -οι πιο ορθολογιστές- ότι είχαν σχηματιστεί στο υποσυνείδητό σας και τώρα κατάφεραν να οριστικοποιηθούν και να εκφραστούν. Όπως και να έχει, μπορείτε να τις βάλετε σε εφαρμογή!

Ταύρος

Για εσάς η βοήθεια θα αφορά τον ίδιο τον εαυτό σας! Με τον Ουρανό να σας ζητάει επιτακτικά και άμεσα αλλαγές, ξέρω ότι βασανίζεστε εδώ κ χρόνια. Τα βάσανα όμως για αυτές τις μοίρες τελειώνουν και τώρα το Σύμπαν σας τείνει χείρα βοηθείας, με τη μορφή της συμβουλής αλλά και συμβολής φίλων σας, ή ανθρώπων με τους οποίους έχετε κοινούς στόχους, ή συνυπάρχετε σε συλλογικούς και κοινωνικούς χώρους. Προσέξτε αυτό που σας δείχνουν, είναι ο καλύτερος και ο πλέον ομαλός τρόπος για να επιτύχετε τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν.

Δίδυμοι

Για εσάς η κινητοποίηση θα έρθει από τον χώρο της καριέρας και τις σταδιοδρομίας σας και θα σας βοηθήσει να αντιληφθείτε πράγματα που μέχρι τώρα δεν είχαν υποπέσει στην αντίληψή σας. Μπορεί η λογική σας να μην λειτουργεί κατά τον συνήθη γραμμικό της τρόπο, αλλά θα στη συγκεκριμένη περίπτωση οδηγήσει να δείτε πράγματα που συμβαίνουν στο παρασκήνιο και που ίσως σας έβλαπταν. Ίσως ακόμα σας οδηγήσει σε κάποια αναθεώρηση φιλοδοξιών και σχεδίων, ή του τρόπου με τον οποίο τα επικοινωνείτε.

Καρκίνος

Εσείς αυτόν τον καιρό θέλετε να εντρυφήσετε σε θέματα φιλοσοφικά και να στοχαστείτε πάνω στον προορισμό σας στη ζωή. Με αυτήν την όψη μπορείτε να συζητήσετε άνετα και χαλαρά με φίλους σας και να μοιραστείτε τη φιλοσοφική σας ματιά και μεταφυσική θεώρηση και ίσως αποφασίσετε να το κάνετε και πιο οργανωμένα, πηγαίνοντας σε κάποιο σύλλογο και παρακολουθώντας κάποιο πρόγραμμα μαζί με άλλους. Αν έχετε ανοιχτά δικαστικά θέματα, τώρα μπορείτε να ζητήσετε τη συνδρομή φίλων σας για να κλείσουν ευνοϊκά.

Λέων

Για εσάς αυτή η όψη παρέχει βοήθεια κυρίως σε χρηματοοικονομικά θέματα. Έχετε καλές και πρωτοποριακές ιδέες που αν τις επικοινωνήσετε σωστά, θα βοηθηθείτε αρκετά στην καριέρα σας, ενώ παράλληλα μπορείτε να κινηθείτε ευέλικτα για να βγάλετε κάποιο χρήματα, ή να βοηθήσετε το σύντροφό σας να βγάλει. Επίσης, τώρα σας παρέχεται μία καλή ευκαιρία για να ρίξετε κάποιες διεισδυτικές ματιές μέσα σας, στη ψυχή σας κ στο υποσυνείδητό σας και να κάνετε κάποιες διαπιστώσεις και να συνειδητοποιήσετε πράγματα σχετικά με τον εαυτό σας.

Παρθένος

Εσείς αυτό το διάστημα μπορείτε να έχετε μια πιο βαθιά και ουσιαστική κατανόηση και επικοινωνία με το σύντροφό σας για τις αντιλήψεις που έχει και που έχουν διαμορφώσει τον τρόπο αντίληψής του, ή ακόμα και να σχεδιάσετε μαζί του κάποιο ταξίδι. Αν δραστηριοποιείστε επαγγελματικά με άλλους, συνεταιρικά, τώρα μπορείτε να κάνετε το πλάνο των επόμενων κινήσεων σας, ειδικά αν σας ενδιαφέρει κάποιο άνοιγμα στο εξωτερικό. Επίσης, αν έχετε ανοιχτές δικαστικές εκκρεμότητες, ή αντιδικίες με κάποιους ανθρώπους, σας παρέχετε η δυνατότητα να τις τακτοποιήσετε.

Ζυγός

Εσείς μπορείτε να διευκολυνθείτε στην καθημερινότητα και τη δουλειά σας, καθώς περνάτε ένα διάστημα με αυξημένη κινητικότητα, για να αντεπεξέλθετε στις πιέσεις. Η κινητικότητα αυτή, η καλή συναισθηματική επικοινωνία με το εργασιακό σας περιβάλλον και οι ιδέες, αν και ανορθόδοξες, θα σας βγουν σε καλό, καθώς θα χαρακτηριστούν από πρωτοποριακή διάθεση και μπορεί να σας βοηθήσουν λίγο και στο οικονομικό, καθώς εφαρμόζοντάς τις, θα μπορούσατε να βγάλετε κάποια επιπλέον χρήματα.

Σκορπιός

Σε εσάς έχει ενεργοποιηθεί έντονα το στοιχείο της δημιουργικότητας και της έκφρασης του εαυτού σας μέσα από το στοιχείο αυτό. Κατά τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, αισθάνεστε την ανάγκη να δημιουργήσετε, εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο τα συναισθήματά σας και ταυτόχρονα να αφήσετε το αποτύπωμα σας ανεξίτηλο στις εξελίξεις, κατευθύνοντας τες. Αν είστε σε σχέση και θελήσετε να αποφασίσετε να την επισημοποιήσετε, θα το κάνετε με τον πλέον πρωτότυπο και αντισυμβατικό τρόπο! Αντίστοιχα, αν δραστηριοποιείστε επαγγελματικά με συνεργάτες, μπορεί να έχετε ριζοσπαστικές ιδέες που θα προωθήσουν τη δουλειά σας, αλλά χρειάζεται προσοχή στο πώς θα τις παρουσιάσετε.

Τοξότης

Σκέπτεστε πολύ έντονα τα θέματα της οικογένειας, του σπιτιού και της ακίνητης περιουσίας σας, ειδικά μετά τα θέματα που αντιμετωπίζετε τον τελευταίο χρόνο. Ενώ δεν είστε τύποι που προσκολλώνται συναισθηματικά στους άλλους, αυτές τις μέρες μπορεί να βρείτε τον εαυτό σας να σκέπτεστε ιδιαίτερα συναισθηματικά και να βασίζεστε στην οικογένεια σας για να σας δώσει ερεθίσματα και “τροφή για σκέψη”. Το καλό είναι ότι μπορεί από το περιβάλλον του σπιτιού σας να έρθουν κάποιες ιδέες που θα σας βοηθήσουν στο εργασιακό σας περιβάλλον, ή ακόμα θα μπορούσατε αυτές τις μέρες να εφαρμόσετε τηλεργασία, εργαζόμενοι από το σπίτι.

Αιγόκερως

Ενώ συνήθως η σκέψη σας είναι οργανωμένη, καθώς είστε άνθρωποι που αρέσκεστε να κατηγοριοποιείτε τα πάντα σε “κουτάκια”, αυτό το διάστημα βρίσκετε ότι η σκέψη σας είναι αποδιοργανωμένη και χαοτική, αλλά παρά ταύτα, παράγει αποτελέσματα, ειδικά αυτές τις μέρες! Το ότι αυτός δεν είναι ο συνήθης τρόπος που λειτουργείτε δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να είστε δημιουργικοί μέσα από ξαφνικές εμπνεύσεις και ιδέες που θα σας έρθουν. Επίσης, μέρες αυτές προβλέπονται με αρκετές και ξαφνικές μετακινήσεις.

Υδροχόος

Τα οικονομικά σας έχουν υποφέρει τον τελευταίο χρόνο και παρά το ότι είστε άνθρωποι αντισυμβατικοί και αντικομφορμιστές, έχετε ανησυχήσει αρκετές φορές. Αυτό το διάστημα ο ορθολογιστικός τρόπος σκέψης σας έχει διαφοροποιηθεί τελείως, καθώς αισθάνεστε ότι το μυαλό σας κινείται σε ένα ομιχλώδες και ονειρικό περιβάλλον. Σημαίνει όμως ότι μπορείτε να προσεγγίσετε τα οικονομικά σας και με ένα διαφορετικό τρόπο. Η όψη αυτή σας βοηθάει να συνδυάσετε την συνηθισμένη σας καθαρή, ψυχρή και διορατική οπτική με αυτήν την περίεργη ματιά στα πράγματα και συνθέτοντας τες, να βρείτε λύσεις.

Ιχθύες

Οι πρωταγωνιστές στην σκηνή του ζωδιακού αυτό το διάστημα, καθώς 4 πλανήτες διελαύνουν στο ζώδιο σας και αναμένονται και άλλοι δύο… Οι ενέργειες είναι πολλές και σας τραβούν προς διαφορετικές κατευθύνσεις. Αυτή που εξετάζουμε στη συγκεκριμένη περίπτωση, σας δίνει έντονη περιέργεια, διανοητική ευελιξία και δραστηριότητα έτσι όπως εσείς την θέλετε, ονειρική, με τη σκέψη σας να ταξιδεύει γρήγορα και με ευχέρεια σε άλλους κόσμους, πολλούς ταυτόχρονα, ενώ παρατηρείτε συγχρόνως και τον εαυτό σας και τους άλλους. Η όψη αυτή θα σας βοηθήσει να διεισδύσετε με μεγαλύτερη ευκολία σε αυτά που θέλετε, θα φέρει πρωτότυπες ιδέες και ίσως να σας βγάλει και κάποιες αυξημένες και ξαφνικές μετακινήσεις για να επισκεφθείτε συγγενικά σας πρόσωπα.

Σημείωση: Αυτές οι αστρολογικές ερμηνείες γίνονται με βάση τις ουράνιες κινήσεις . Να έχετε όμως υπόψη σας ότι η εμπειρία κάθε ατόμου μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τον μοναδικό αστρολογικό  χάρτη του και την κατάσταση του.Χρησιμοποιείτε πάντα την αστρολογία ως οδηγό και όχι σαν κυρίαρχη δύναμη

Αφροδίτη τετράγωνο Ουρανός 3/3/2024 – «Επαναστατημένη αγάπη, με ή χωρίς αιτία» – Χρήστος Άρχος (christosarchos.gr)