Ερμής στους Διδύμους 11/6 έως 27/7. Ένας φτερωτός Άγγελος!

Ερμής στους Διδύμους 11/6 έως 27/7. Ένας φτερωτός Άγγελος!

Τζένη Tabary Βλαστάρη

Ερμής στους Διδύμους 11/6. Ένας φτερωτός Άγγελος! Στις  11 Ιουνίου, ώρα  12:27 ο Ερμής μπαίνει στο  ζώδιο  που κυβερνά, τους Διδύμους, όπου θα  παραμείνει έως τις 27 Ιουνίου στις 2:26, όπου και θα περάσει στο ζώδιο του Καρκίνου. 

Ο Ερμής γιος της Μαίας και του Διός, γεννημένος στο  όρος Κυλλήνη. Η Μαία σύμφωνα με τη μυθολογία, ήταν κόρη του Άτλαντα και της Πλειώνης και ανήκει στον αστερισμό των Πλειάδων. 

Ας δούμε επιγραμματικά, λίγα από τα  όσα αφορούν τον Ερμή, για να  κατανοήσουμε την αληθινή  του φύση.

Ο Σωκράτης στον Κρατύλο του Πλάτωνος, εξηγεί το όνομα Ερμής ως: Είρειν Εμήσατο > Ειρέμης > Ερμής. Αυτός που επινόησε τον Λόγο, αυτός που Ερμηνεύει, μεταφέρει, εξηγεί. Αλλά και αυτός που ξέρει να τηρεί σιγή όταν αυτό είναι απαραίτητο!

Οι Αιγύπτιοι τον αποκάλεσαν Θωθ, οι Ετρούσκοι Τρουμς, για τους Κέλτες ήταν ο Θεός Λούγκους, για τους Ρωμαίους έγινε ο Μερκούριους, ( Mercurius – Mercury), και όσο  ψάχνουμε μέσα στους αρχαίους πολιτισμούς, βρίσκουμε περισσότερους συσχετισμούς και πληροφορίες.

Κάποιος μπορεί να σκεφτεί, ότι ο Ερμής δεν έχει πουθενά κάποιο ναό, όπως και οι υπόλοιποι Ολύμπιοι Θεοί. Αυτό συμβαίνει, γιατί εκτός το Κυλλήνιον Άνδρον όπου γεννήθηκε, θεωρείτε πως ο Λόγος είναι παντούΥπήρχαν όμως και έχουν διασωθεί αρκετές , Ερμαϊκές Στήλες, στις οδούς που ταξίδευαν, κι αυτό, γιατί ο Λόγος ταξιδεύει, δεν μένει στάσιμος. Ο Λόγος δεν γερνά επίσης, εξ’ ου και σε πολλά αγάλματά του απεικονίζεται ως νεαρός. Ο Ερμής του Πραξιτέλους, είναι ένα άγαλμα που τον απεικονίζει σαν ένα γυμνασμένο νεαρό.

Βρίθουν οι χαρακτηρισμοί που του έχουν αποδοθεί, αλλά και τα ονόματα αυτού, αφού ήταν Προστάτης πολλών έμβιων όντων αλλά και  καταστάσεων. Ονομάστηκε, Άγγελος Διός αλλά και Κήρυκας του Διός, αλλά και των υπολοίπων Ολύμπιων Θεών, γι’ αυτό και τον βλέπουμε να φέρει στα χέρια του το  Κηρύκειο (το οποίο έχει την δική του ξεχωριστή ιστορία ως σύμβολο).

Πτερόης, Ειρηνοποιός, Ψυχαγωγός (άγει τις ψυχές), Ψυχοπομπός, Όνειρος (ήταν ο Όνειρος από το Ον και Είρην, αυτός που μας λέει την αλήθεια μέσω των Ονείρων, προφητικά όνειρα), Μάντης  (διά του Λόγου), Ψιθυριστής (με μια τελετουργία σαν του Κλύδωνος), Πολυμήχανος, Εριούνιος.

Σύμβολά του:  Το Κηρύκειο, που προαναφέραμε, τα  πτερωτά πέδιλα που φορά, συμβολίζουν τα λόγια αλλά και τα νέα που μεταφέρονται, ο Πέτασος το πλατύγυρο καπέλο του αλλά και ο ορθωμένος φαλλός, που ήταν σύμβολο του επάνω στις Ερμαϊκές Στήλες και συμβόλιζε τον δυνατό, τον ορθό Λόγο!

Στα ιερά φυτά του, συγκαταλέγονται μεταξύ άλλων, ο Άνηθος, η Συκιά, το Έλατο, ο Φοίνικας, η Φουντουκιά, αλλά και η Κανέλα  και η Μουριά.

Ιερά του ζώα και πουλιά, ο Κριός, ο Μόσχος, ο Τράγος αλλά και  τα Λευκά Κοτσύφια, ο Σπίνος, ο Γλάρος, ο Σπουργίτης. Κι εδώ υπάρχει κάτι παράδοξο.  Συνηθίζουμε να λέμε «σιγή Ιχθύος», όμως στην περίπτωση αυτή, υπάρχει ένα ψάρι το οποίο ήταν ιερό για τον Ερμή, ο Βόαξ, το οποίο οι πρόγονοί μας είχαν παρατηρήσει ότι δεν τηρεί καμία σιγή, αλλά βγάζει ήχο. Είναι η κοινή  Γόπα! Σήμερα βέβαια γνωρίζουμε πως τα ψάρια βγάζουν ήχους και αν το φέρναμε αυτό στην εποχή μας, ίσως θα του απέδιδαν περισσότερα από τον Βόαξ.

Μέταλλό  του ο Υδράργυρος, από όπου πήρε και  το όνομά του στα Λατινικά και εκτός από το Κυλλήνιο Όρος,  ιερός τόπος του, ήταν και η Στυμφαλία. Ιερά νησιά  που λατρευόταν, η Ίμβρος εκεί λατρευόταν ως Ίμβραμος Ερμής, αλλά αναφέρετε και η Σαμοθράκη. 

Εορτές του Ερμού, ήταν τα Ανθηστήρια – Αναθεστήρια, στα οποία τιμούσαν τον  Ψυχοπομπό Ερμή, ο οποίος κατά την 3η μέρα,  απέπεμπε τις ψυχές στον Άδη. Αναφορικά  θα πούμε πως οι θυσίες που γίνονταν στον Ερμή, ήταν οι γλώσσες ζώων, αλλά και μέλι με γάλα για την γλυκύτητα της ευγλωττίας, η φράση που λέμε σήμερα λοιπόν, όλα «μέλι-γάλα», κρατά από τότε μέχρι και σήμερα!

Βασικές όψεις που θα σχηματίσει ο Ερμής κατά την  παραμονή του στο ζώδιο των Διδύμων, είναι οι εξής:  

15/6 Ερμής τετράγωνο Κρόνος: Διαφωνίες, φιλονικίες, έριδες αλλά και παράλληλα στενοκεφαλιά και ισχυρογνωμοσύνη. Προσοχή στις ρήξεις και στους πιθανούς χωρισμούς σε προσωπικό αλλά και σε φιλικό ή επαγγελματικό επίπεδο, λόγω λανθασμένης επικοινωνίας και παρεξηγήσεων.

17/6 Ερμής εξάγωνο Αφροδίτη: Πολύ καλή αντίληψη αναπτύσσεται σε όλους, χαρούμενα συναισθήματα και καλή διάθεση. Καλλιτεχνική επιτυχία κάθε είδους αλλά και ερωτικά σκιρτήματα και σκέψεις. Είναι ένα διάστημα που πολλές νέες σχέσεις μπορεί να ξεκινήσουν.

21/6 Ερμής εξάγωνο Άρης: Εύνοια για όσους ασχολούνται με εμπόριο και επιχειρήσεις. Αποφασιστικότητα και δυναμισμός για όσους θέλουν να κάνουν νέα ξεκινήματα. Η επιτυχία έρχεται μέσω της πρακτικότητας αλλά και των ικανοτήτων σας.

26/6 Ερμής τετράγωνο Ποσειδώνας: Μια όψη που θέλει προσοχή, μιας και νιώθουμε έμπνευση, αλλά έχουμε λάθος  κρίση και παίρνουμε λάθος αποφάσεις. Είναι ένα διάστημα, που μπορεί να ακούσουμε ψευδείς ειδήσεις αλλά να έχουμε και αυταπάτες. Γενικότερα,  θα νιώθουμε μπερδεμένοι, αναποφάσιστοι και με την τάση να πούμε ψέματα, κυρίως για  να «καλύψουμε» κάτι.  Θα ήταν καλύτερα να μην ενδώσουμε σε τέτοιες καταστάσεις και να αφήσουμε ότι είναι σημαντικό για λίγο αργότερα.

Μην ξεχνάτε να διαβάζετε πρώτα τον Ωροσκόπο σας μετά τον Ήλιο και την Σελήνη σας.

Για να δείτε που είναι ο Ερμής στον χάρτη  σας και τι όψεις κάνει, μπορείτε να βάλετε τα στοιχεία σας, στο site. Αστρολογικός Χάρτης – Χρήστος Άρχος (christosarchos.gr)

Από τη Τζένη Tabary Βλαστάρη

Ερμής στους Διδύμους 11/6 έως 27/7. Ένας φτερωτός Άγγελος! 3
Τζένη Tabary Βλαστάρη

Ας δούμε πως, ο Ερμής αυτός από την κυρίαρχη  θέση του, θα επηρεάσει το κάθε ζώδιο ξεχωριστά.

Κριός

Ο επικοινωνιακός σας τομέας,  θα είναι αυτό που θα σας απασχολήσει ιδιαίτερα αλλά και θα σας ευνοήσει! Γίνεστε περισσότερο δεκτικοί και πιο ευμετάβλητοι στα επικοινωνιακά σας και κάποιοι από εσάς αφήνετε για λίγο, αυτή την παγίωση που μπορεί να έχετε ανά διαστήματα στις απόψεις σας.

Όσοι δεν είστε φανατικοί φίλοι του διαδικτύου, μάλλον αυτό το χρονικό διάστημα θα γίνετε, αφού το νιώθετε σαν ανάγκη κι ευχαρίστηση μαζί να ανοίξετε τους ορίζοντές σας σε αυτόν τον τομέα.  Μικρά ταξίδια, εκδρομές, συναντήσεις και επικοινωνία με τα αδέρφια σας ή και με ξαδέλφια, αλλά ακόμη και με γείτονές σας καλούς, μπορεί να γίνουν. Σίγουρα  κάποιοι θα μετακινηθείτε περισσότερο αυτό το χρονικό διάστημα ή ακόμη και θα κάνετε κάποιες αγορές των μέσων μεταφοράς που σας εξυπηρετούν.

Ακόμη είναι πολύ πιθανό, να θελήσετε να  ανοίξετε την  καρδιά και το μυαλό σας, εκφράζοντας τις σκέψεις σας σε ανθρώπους που εσείς θέλετε και που μέχρι τώρα δεν είχατε την διάθεση. Διευθετήσεις με κάποια έγγραφα που σας ενδιαφέρουν είναι πιθανές, όπως και κάποιες συμφωνίες επίσης.

Ταύρος

Με τον Ερμή στον οίκο των οικονομικών σας, ναι μεν ίσως τα πράγματα να μην έχουν την ιδιαίτερη σταθερότητα, αλλά θα έχετε νέες ιδέες για να τα αυξήσετε! Τα κανάλια επικοινωνίας που τώρα για  εσάς είναι σε πιο ευρύ κύκλο μπορεί να σας φέρουν συμφωνίες που  θα αυξήσουν τα εισοδήματά σας. Εξάλλου είναι αυτό που νιώθετε ότι πραγματικά θέλετε. 

Είναι λοιπόν πολύ πιθανή η αύξηση των υλικών σας πόρων γενικότερα, από όπου κι αν προέρχεται και ό,τι κι αν σημαίνει. Επίσης σας βοηθά στην γενική τακτοποίηση των οικονομικών σας. Νιώθετε περισσότερο εξωστρεφείς και έχετε την δυνατότητα να διεκδικήσετε ή να εκφράσετε στους ανθρώπους που πρέπει, όσα μέχρι τώρα επιμελώς προσπερνούσατε, για να έχετε την ησυχία σας.

Μην φοβηθείτε να μιλήσετε και να πείτε αυτά που πιστεύετε είναι μια πολύ καλή περίοδος για να δείτε τα οικονομικά σας να έχουν μια σταθερή άνοδο!

Δίδυμοι

Με τον κυβερνήτη σας στον 1ο σας οίκο, τίποτα λιγότερο από το να μεγαλουργήσετε. Είναι η εποχή που θα νιώθετε ακόμη μεγαλύτερη δυναμική από αυτή που συνήθως έχετε, για να επικοινωνήσετε, για να διευθετήσετε θέματα που σας απασχολούν. 

Έντονος   και ο τομέας των πληροφοριών για πολλούς εσάς, και στο να πάρετε και στο να δώσετε. Πολλοί από εσάς ίσως ταξιδέψετε περισσότερο ή αυξήσετε τις συναντήσεις με  φίλους μιας και στην καθημερινότητα λόγω δουλειάς, η επικοινωνία σας μπορεί να στηρίζετε περισσότερο στο φραστικό μέρος, παρά με την φυσική σας παρουσία.

Ιδιαίτερα δυναμικοί κι εξωστρεφείς καθώς είστε, το μόνο που πρέπει να  προσέξετε είναι να μην «γδυθείτε» στους άλλους, ενώ εκείνοι κρατούν πράγματα για τον εαυτό τους.

Καρκίνος

Για εσάς παρ’ ότι κάποια  κομμάτια  του εσωτερικού σας κόσμου, θα τα κρατήσετε για τον εαυτό σας,  παρόλα αυτά ήρθε η ώρα να κατανοήσετε αυτό τον κόσμο. Θα είστε ικανοί να βρείτε απαντήσεις για θέματα που σας απασχολούν στην καθημερινότητά σας αλλά και για όσα πηγάζουν από μέσα σας. 

Ό,τι σας προβληματίζει, ό,τι υπάρχει στην μυαλό σας και ταλαιπωρεί τις σκέψεις σας.  Θα έχετε την ευκαιρία να εμβαθύνετε, να κάνετε  μια βουτιά στο υποσυνείδητό σας και να βρείτε λύσεις σε κομμάτια που σας  απασχολούν. Κι αυτό ακριβώς πολλές φορές, είναι απόλυτα λυτρωτικό.

Είναι πολύ  πιθανό επίσης, να έχετε επικοινωνίες με άτομα που θα  κρατηθούν κρυφές για κάποιους λόγους, ή να μάθετε μυστικά, αλλά ακόμη κι εσείς οι ίδιοι να εμπιστευθείτε μυστικά σε άλλους.  Όπως και να έχει, θα  είναι ένα πραγματικά πολύ βοηθητικό κομμάτι για όσο διαρκεί και θα επιτύχετε σε αυτά που αναζητάτε!

Λέων

Αγαπάτε τους φίλους και η συνεύρεση  μαζί τους είναι κάτι που σας ευχαριστεί. Αυτό το χρονικό διάστημα λοιπόν, με τον Ερμή στον 11ο οίκο σας, θα ζήσετε έντονα και ευχάριστα, κανονίζοντας συναντήσεις με τους φίλους σας. Θα γνωρίσετε νέα άτομα, που πολύ πιθανόν  να γίνουν αγαπημένη παρέα σας στο μέλλον αλλά και θα βρεθείτε μαζί με  κόσμο.

Προτάσεις και προσκλήσεις ίσως λάβετε για κοσμικές συναντήσεις αλλά και για να γίνετε μέλος κάποιας ομάδας. Μιας και σας είναι κάτι ουσιαστικά οικείο νομίζω πως θα ευχαριστηθείτε ιδιαίτερα, αφού και οι νέοι άνθρωποι, νέες γνωριμίες φέρνουν και νέες κατευθύνσεις ή καταστάσεις στη ζωή μας.

Παρθένος

Ευκαιρίες καριέρας που τόσο θα θέλατε, έρχονται για εσάς ως θείο δώρο και δεν έχετε παρά να τις αδράξετε! Νέες προοπτικές λοιπόν για την  επαγγελματική σας σταδιοδρομία. Με την αγάπη  και την αφοσίωση που δείχνετε γι’ αυτό, σίγουρα θα επιτύχετε!  

Κάποιοι μάλιστα θα δεχτείτε και τις καλές κριτικές  ανωτέρων σας και αυτό θα είναι ιδιαίτερα θετικό, μιας και θα συμβάλλει άμεσα ή έμμεσα στην ανέλιξη της καριέρα σας. Δεν είναι λοιπόν διόλου απίθανο, κάποιοι Παρθένοι να  βρεθείτε σε μια νέα δουλειά και γενικότερα να υπάρξουν επαγγελματικά ξεκινήματα που τόσο θέλατε!

Έφτασε ο καιρός που θα δείτε τις φιλοδοξίες σας  να πραγματοποιούνται και είστε αρκετά δυνατοί για να «πολεμήσετε» στην επαγγελματική αρένα και να τα καταφέρετε!

Ζυγός

Ο Ερμής αυτός για εσάς,  λειτουργεί πολύ καλά και σας φέρνει πάρα πολλές επεκτάσεις! Ανοίγετε τους ορίζοντές σας και μάλιστα σε αρκετούς τομείς. Κυρίως  όμως θα ταξιδέψετε! Και μάλιστα πολύ! Μπορεί να  είναι ταξίδια αναψυχής για κάποιους, ενώ γι’ άλλους επαγγελματικά, όπου όμως θα μπορέσετε να περάσετε καλά, αλλά και το ίδιο καλά, να κάνετε νέες συμφωνίες για τις επεκτάσεις της δουλειάς σας!

Κάποιοι από εσάς θα πάρετε αποφάσεις για ανώτερες σπουδές και θα τις πραγματοποιήσετε. Και κάποιοι άλλοι θα βρεθείτε σε ένα «ξεκαθάρισμα» των ιδεολογιών σας αλλά και όσων  πρεσβεύετε.

Είστε πολύ οι Ζυγοί που θα κάνετε κινήσεις ή ακόμη και μετακινήσεις εκτός χώρας για τους όλους τους  λόγους που προαναφέραμε. Είτε  είναι σπουδές λοιπόν, είτε είναι επαγγελματικές επεκτάσεις ή τα ιδεώδη σας, να είστε σίγουροι πως θα γνωρίσετε στην κυριολεξία νέους τόπους και κουλτούρες, που αυτό από μόνο του, ανήκει στις επεκτάσεις!

Σκορπιός

Τι άλλο για εσάς τους Σκορπιούς, εκτός  από πάθος! Ναι, θα βιώσετε νέες παθιασμένες σχέσεις ή θα αναβιώσετε το πάθος στις σχέσεις που ήδη έχετε. Θα νιώσετε συναισθήματα έντονα και βαθιά και αυτό θα «εξωτερικευθεί», έστω και για έναν Σκορπιό, ακούγεται λιγάκι οξύμωρο. Νέες ή υπάρχουσες σχέσεις θα είναι ένας τομέας που θα βιώσετε έντονα συναισθήματα.

Εκτός όμως από τα ερωτικά πάθη, είναι μια πολύ καλή περίοδος, για να διευθετήσετε τα οικονομικά σας. Ό,τι περιλαμβάνει αυτό, είτε είναι   θέματα κληρονομιών, δανείων, γενικότερα τραπεζών. Θα έχετε την ευκαιρία να μιλήσετε με τα  κατάλληλα άτομα και να τα βάλετε όλα σε μια τάξη. Μια πολύ καλή  περίοδος λοιπόν για όλα αυτά ανοίγετε μπροστά σας και δεν έχετε παρά να εκμεταλλευτείτε τις καλές περιστάσεις!

Τοξότης

Αν θελήσετε κάποιοι από εσάς να περάσετε την σχέση σας στο επόμενο βήμα, που είναι ένας γάμος, αυτή η περίοδος είναι πολύ καλή και ευνοεί αυτά τα νέα ξεκινήματα, στη ζωή όσων είστε έτοιμοι να τα κάνετε. Κάποιοι, μπορεί  να μην μιλήσετε για γάμο, αλλά να κάνετε το βήμα της συγκατοίκησης που και αυτό  είναι μια αλλαγή ζωής! Και μάλιστα με ευνοϊκές συνθήκες. 

Η επικοινωνία με τον σύντροφό σας γίνεται πολύ καλύτερη και έχετε την ευκαιρία, ακόμη και να  «διορθώσετε» κομμάτια που πριν δεν μπορούσατε να βρείτε μια μέση λύση. Κάτι αντίστοιχο θα υπάρξει για όσους έχετε συνεργάτες ή θέλετε  να κάνετε επαγγελματικά ξεκινήματα σε συνεργασία με κάποιους άλλους. 

Με αρωγό λοιπόν τον Ερμή για καλύτερη και ποιοτική επικοινωνία, είστε σε θέση να κάνετε καινούρια βήματα και να πραγματοποιήσετε όνειρα!

Αιγόκερως

Η στήριξη και η βοήθεια του Ερμή για εσάς, έρχεται στην καθημερινότητά σας. Πολλοί θα εστιάσετε σε θέματα της  υγείας σας – και πολύ καλά θα πράξετε -, έστω κι αν δεν υπάρχει τίποτα, δεν  είναι κακό να μας αγαπάμε και  να μας φροντίζουμε! Ενώ άλλοι θα εστιάσετε γενικά σε τομείς της εργασίας σας και στις σχέσεις μέσα στο περιβάλλον αυτό. 

Όπου και να στραφείτε  τα αποτελέσματα θα είναι πολύ θετικά, αφού σας δίνονται η δίοδοι για πολύ καλύτερη επικοινωνία αλλά και πιο θετική διάθεση. Θα θελήσετε να συναναστραφείτε περισσότερο με συναδέλφους σας και να καλλιεργήσετε πολύ καλύτερες σχέσεις από ότι είχατε πριν. Αλλά και να βρείτε περισσότερο διεξοδικές οδούς για τα εργασιακά σας. Ήρθε η ώρα να επιτύχετε και είστε  ικανότατοι για να το κάνετε!

Υδροχόος

Ευνοείστε κι εσείς σε διαφορετικούς και πολλούς τομείς. Τα ερωτικά σας φυσικά και είναι ο τομέας που σας απασχολεί περισσότερο, καθώς αυτή την εποχή, πολλοί θα κάνετε νέες γνωριμίες ή και σχέσεις με ανθρώπους που γνωρίζετε ήδη.

Κάποιοι άλλοι όμως θα προχωρήσετε στην απόφαση του να γίνετε γονείς, ή πολλοί από εσάς θα ασχοληθείτε επαγγελματικά με τον τομέα των παιδιών κι ό,τι αυτό περιλαμβάνει, μιας και το αγαπάτε. Θα έχετε τις ευκαιρίες να το κάνετε λοιπόν! 

Οι καλλιτέχνες του ζωδίου σας, θα είστε γεμάτοι με νέες, δημιουργικές ιδέες  και θα θέσετε τα θεμέλια για καλύτερες εποχές στην εργασία σας. Γενικότερα υπάρχει μία εύνοια να πραγματοποιήσετε τα όνειρα σας παράλληλα με το να αυξήσετε το κέρδος σας.

Ιχθύες

Τα οικογενειακά σας θέματα είναι ο τομέας που εσείς θα δράσετε.  Κάποιοι θα έχετε την ευκαιρία να  κάνετε κινήσεις, για να διορθωθούν ίσως καταστάσεις του παρελθόντος. Κάποιοι ίσως λάβετε καλά νέα από άτομα της οικογένειάς σας για κάποιο θέμα που σας απασχολούσε. Όπως κι αν έχει, θα υπάρχουν θετικές  εξελίξεις αλλά και χαρούμενες στιγμές μαζί τους.

Αλληλοβοήθεια και στήριξη θα υπάρξει, γεγονός που θα ευχαριστήσει όλες τις μεριές. Ευκαιρία να διορθωθούν παρεξηγήσεις αν υπάρχουν ή κι αν δεν υπάρχουν, σίγουρα βελτιώνεται η επικοινωνία σας και αποκτάτε  μεταξύ σας μεγαλύτερη κατανόηση! Τι  πιο όμορφο από το να καλλιεργήσετε θετικές οικογενειακές σχέσεις!

Ορφικός Ύμνος του Ερμή:

Κλῦθί μου, Ἑρμεία, Διὸς ἄγγελε, Μαιάδος υἱέ, παγκρατὲς ἦτορ ἔχων, ἐναγώνιε, κοίρανε θνητῶν, εὔφρων, ποικιλόβουλε, διάκτορε ἀργειφόντα, πτηνοπέδιλε, φίλανδρε, λόγου θνητοῖσι προφῆτα, γυμνάσιν ὃς χαίρεις δολίαις τ᾽ ἀπάταις, † τροφιοῦχε, ἑρμηνεῦ πάντων, κερδέμπορε, λυσιμέριμνε, ὃς χείρεσσιν ἔχεις εἰρήνης ὅπλον ἀμεμφές, Κωρυκιῶτα, μάκαρ, ἐριούνιε, ποικιλόμυθε, ἐργασίαις ἐπαρωγέ, φίλε θνητοῖς ἐν ἀνάγκαις, γλώσσης δεινὸν ὅπλον τὸ σεβάσμιον ἀνθρώποισι· κλῦθί μου εὐχομένου, βιότου τέλος ἐσθλὸν ὀπάζων ἐργασίαισι, λόγου χάρισιν καὶ μνημοσύνηισιν.

Πηγές : Ορφικός ύμνος Ερμού (θυμίαμα λίβανον) « (wordpress.com)

                  Λεπτομέρειες Ερμού: Φρυκτωρίες – Γιώργος Λαθύρης-Ιαλυσσός – YouTube