Ερμής τετράγωνο Πλούτωνας 17 Μαΐου 2024: Όλα θέλω να τα ξέρω, όλα!

Ερμής τετράγωνο Πλούτωνας 17 Μαΐου 2024: Όλα θέλω να τα ξέρω, όλα!

 Από τη Βίρνα Κουτράκου

Ερμής τετράγωνο Πλούτωνας 17 Μαΐου 2024: Όλα θέλω να τα ξέρω, όλα! 3

Ερμής Στίλβων (mercury-stilbon.blogspot.com)

Την Παρασκευή 17 Μαΐου, στις 10.43 το πρωί θα κορυφωθεί η όψη τετραγώνου που γίνεται μεταξύ του Ερμή, που βρίσκεται στην 2ο 03΄μοίρα του ταύρου και του ανάδρομου Πλούτωνα που βρίσκεται στην 2ο 03΄μοίρα του Υδροχόου.

Ο Ερμής είναι ο πλέον κοντινός πλανήτης στον Ήλιο, γι αυτό και ο πλέον δυσδιάκριτος από τους ορατούς πλανήτες, δεδομένου ότι δεν απομακρύνεται ποτέ στην εκλειπτική πάνω από 28ο μοίρες από το άστρο μας. Είναι ο ταχύτερος πλανήτης, καθώς χρειάζεται περίπου 88 ημέρες για να ολοκληρώσει μία περιστροφή γύρω από τον Ήλιος. Στην Αστρολογία είναι αντιπρόσωπος της πληροφορίας και του τρόπου μετάδοσης της μέσω της ομιλίας και επικοινωνίας, του τρόπου σκέψης, των γνωστικών ικανοτήτων, της ευστροφίας και των γνώσεων, της κίνησης και κινητικότητας, της νεότητας. Μπορούμε να τον φανταστούμε σαν έναν εξαιρετικά εύστροφο, αεικίνητο και επιπόλαιο Πήτερ Παν! Αγαπάει πρωτίστως τα ζώδια του Αέρα, που ενισχύουν τα διανοητικά του ακροβατικά και δευτερευόντως της Γης, λόγω της πρακτικότητας που του προσδίδουν. 

Ο Ερμής στον Ταύρο γειώνεται, καθώς αποκτά σταθερότητα, ρεαλισμό, αισθητική αντίληψη και καλλιτεχνική ροπή. Μπορεί να μαθαίνει αργά, ό,τι μάθει όμως δεν το ξεχνάει ποτέ. Η λογική του γίνεται “τετράγωνη”, ταυτόχρονα όμως γίνεται και ανελαστική, άκαμπτη. Η παρουσία στον Ταύρο της κυβερνήτριας του Αφροδίτης (και μάλιστα επάνω στην μοίρα που έγινε η συνάντηση του Δία με τον Ουρανό), αλλά και του Ηλίου επίσης, ενισχύει από την μία πλευρά την αισθητική ικανοποίηση και καλλιέπεια, από την άλλη όμως πλευρά επιτείνει την ισχυρογνωμοσύνη και το δογματισμό του.

Ο Πλούτωνας είναι ένας πολύ μακρινός νάνος πλανήτης του Ηλιακού μας συστήματος, που με την καινούργια κατάταξη ανήκει τα “Trans-Neptunian Objects”, δηλαδή στα σώματα που περιστρέφονται γύρω από τον Ήλιο και βρίσκονται πέρα από την τροχιά του Ποσειδώνα. Ο Πλούτωνας χρειάζεται 248 περίπου χρόνια για να κάνει μία περιστροφή γύρω από τον Ήλιο. Στην Αστρολογία αντιπροσωπεύει τη Δύναμη, την Αποφασιστικότητα, τη Θέληση, το Σκοπό, το Ασυνείδητο, τον έλεγχο, τη σκληρότητα, το σκοτάδι, τη σήψη του Θανάτου τον οποίον όλοι και όλα περνούν για να μπορέσουν να μετασχηματιστούν και να ξαναγεννηθούν. Έχει μία απολυτότητα στα νοήματα του, καθώς και μια συλλογικότητα.

Ο Πλούτωνας στον Υδροχόο διευκολύνεται αρκετά στη δράση του, παρά τη σταθερή φύση του ζωδίου, κυρίως λόγω της αέρινης τριπλότητας, την οποία εκφράζει στον υπερθετικό βαθμό, αλλά και της απρόσωπης, αποστασιοποιημένης, κοινωνικής και συλλογικής του ταυτότητας. Έτσι βρίσκει λιγότερη αντίσταση στις κρίσεις που προκαλεί ώστε να επιτύχει τις αντίστοιχες καθάρσεις. Ταυτόχρονα, η απολυτότητα του Υδροχόου, που γνωρίζει καλύτερα από τους άλλους τι πρέπει να κάνουν εκείνοι (ή έτσι θεωρεί…), διευκολύνει την επιβολή καταστάσεων και τα τετελεσμένα που ο Πλούτωνας δημιουργεί. 

Η σχέση Ερμή Πλούτωνα είναι γενικά λίγο δύσκολη. Σκεφτείτε τον Πήτερ Παν στον Κάτω Κόσμο: μάλλον δεν διασκεδάζει και πολύ! Ο Πλούτωνας τον καλεί να σοβαρευτεί και να ωριμάσει, να κατέβει σε βάθος και να βρει την ουσία των πραγμάτων για να την κατανοήσει και όχι απλά για να ικανοποιήσει την περιέργειά του. Το πώς θα εξελιχθεί το ταξίδι του Πήτερ Παν στον Άδη, και αν ο Ερμής γίνει ψυχοπομπός, περνώντας στο επόμενο στάδιο ύπαρξης και εξυπηρέτησης του Σκοπού, ή αν θα συνθλιβεί κάτω από τη σκοπιμότητα και τις χαοτικές δυνάμεις, εξαρτάται από τις ζωδιακές τους θέσεις αλλά και από την ποιότητα της μεταξύ τους όψης.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση η σύνδεση είναι δυσαρμονική, λόγω τετραγώνου, οπότε οι προκλήσεις και οι κρίσεις είναι δεδομένες. Ο Ερμής του Ταύρου δεν έχει την ευελιξία να ξεγλιστρήσει από την επιρροή του Πλούτωνα, ενώ το γεγονός ότι ο Πλούτωνας από τον Υδροχόο βρίσκεται σε ανώτερο τετράγωνο προς τον Ερμή στον Ταύρο, καθιστά ακόμα πιο ισχυρό το πρόσταγμα του και πιο απόλυτη την παρουσία του. 

Η όψη λοιπόν αυτή θα εκφραστεί δυνατά. Η σκέψη μας θα αποκτήσει βάθος, αλλά και κάποιες πιο “σκούρες” αποχρώσεις, που θα έχουν να κάνουν τόσο με τη διάθεσή μας και την εκτίμησή μας για το προς τα πού θα κινηθούν οι εξελίξεις, όσο και με τον τρόπο που βλέπουμε και αντιμετωπίζουμε τους άλλους: με καχυποψία και επιφυλακτικότητα, διερευνώντας τα κίνητρα και τις προθέσεις τους, προσπαθώντας να μαντέψουμε τις πιο μύχιες σκέψεις τους, αναρωτώμενοι αν υπάρχει κρυφή ατζέντα προς εμάς, η οποία μπορεί να μας καταστήσει ευάλωτους, οπότε θα επιχειρήσουμε να ασκήσουμε έλεγχο. Θα θελήσουμε να εξερευνήσουμε τις παρασκηνιακές κινήσεις των άλλων, ή θα στήσουμε εμείς οι ίδιοι κάποιο παρασκήνιο για να ελέγξουμε τις εξελίξεις. 

Ταυτόχρονα, η σκέψη μας θα εστιαστεί πολύ σε κάποια θέματα και θα ενισχυθεί η αποφασιστικότητα μας να φτάσουμε σε τελικά συμπεράσματα, αφού έχουμε διερευνήσει όλες τις σχετικές παραμέτρους. Αυτό θα είναι αρκετά ισχυρό, σε βαθμό εμμονής: υπάρχει περίπτωση να λειτουργήσουμε όπως ένας σκύλος με το κόκκαλο του, που δεν το αφήνει από το στόμα του μέχρι να βεβαιωθεί πως όλοι γνωρίζουν ότι είναι το δικό του project κ δεν το επιβουλεύεται κανείς! 

Ο λόγος μας θα γίνει πιο απόλυτος και οι αλληλεπιδράσεις μας με τους άλλους ιδιαίτερα έντονες. Ο δογματισμός θα είναι δεδομένος, καθώς και η απόπειρα επιβολής της άποψης μας σε άλλους, ώστε να μη χρειαστεί να επιβληθεί η δική τους άποψη σε εμάς, θα κληθούμε δηλαδή να μετάσχουμε σε ένα διανοητικό παιγνίδι δύναμης και ελέγχου, από το οποίο θα απουσιάζουν οι ηθικοί κανόνες και φραγμοί.

Σε εγκόσμιο επίπεδο, θα την αισθανθούμε την όψη αυτή στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα, καθώς θα υπάρξουν έντονες απόπειρες ελέγχου και χειραγώγησης των πληροφοριών και ειδήσεων και κατεύθυνσης της σκέψης, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξουν αποκαλύψεις για γεγονότα που έγιναν νωρίτερα (λόγω του ανάδρομου Πλούτωνα) και τώρα έρχονται στο φως. Παράλληλα, ανοίγονται νέα πεδία δόξης λαμπρά για τις θεωρίες συνωμοσίας και τους απανταχού συνωμοσιολόγους! Υπάρχει επίσης το ενδεχόμενο να δούμε βίαια γεγονότα εις βάρος παιδιών και εφήβων. 

Από την όψη αυτή περισσότερο επηρεάζονται όσοι είναι γεννημένοι στο πρώτο πενθήμερο των σταθερών ζωδίων (Ταύρος, Λέων, Σκορπιός, Υδροχόος), καθώς και όσοι έχουν στις 5ο πρώτες μοίρες των ζωδίων αυτών ωροσκόπο, σελήνη ή προσωπικούς πλανήτες (Ερμή, Αφροδίτη, Άρη). Επίσης, επηρεάζονται όσοι έχουν ήλιο, ωροσκόπο, Σελήνη ή προσωπικούς πλανήτες συγκεκριμένα στην 27ο μοίρα Λέοντα ή Σκορπιού (από αντισκιά). Τέλος, επηρεάζονται όσοι έχουν γενέθλια όψη τετραγώνου μεταξύ Ερμή και Πλούτωνα διότι συντονίζονται με την κοσμική ενέργεια. 

Η πρότασή μου για να εκτονώσετε την ενέργεια αυτής της όψης είναι αντί να στραφείτε προς τους άλλους και να επιχειρήσετε να βρείτε τα κίνητρα τους, ελέγχοντας τους ταυτόχρονα, να στραφείτε προς τα μέσα, καταδυόμενοι στα βάθη του εαυτού σας, εξερευνώντας από πού πηγάζουν οι σκέψεις και αντιδράσεις σας που σας ωθούν σε διάφορες ενέργειες και συνειδητοποιώντας τα βαθύτερα κίνητρα και τις επιθυμίες σας. Φυσικά δεν γίνεται να ολοκληρώσετε αυτή τη διαδικασία στις 3 μέρες που είναι η επίδραση της όψης, μπορείτε όμως να την χρησιμοποιήσετε ως αφορμή για να αρχίσετε το ταξίδι της ανακάλυψης του βαθύτερου εαυτού σας.

Ας δούμε τώρα πώς θα επηρεαστούν τα 12 ζώδια: Διαβάζετε πρώτα το ζώδιο του ωροσκόπου σας και στη συνέχεια το ζώδιο του Ηλίου σας (ειδικά αν είστε γεννημένοι μέρα) και της Σελήνης σας (ειδικά αν είστε γεννημένοι νύχτα):

Κριός
Έχετε έντονο ενδιαφέρον και μεγάλη κινητικότητα στα οικονομικά σας το διάστημα αυτό. Θα χρειαστεί να προσέξετε συμβουλές, ιδέες ή παροτρύνσεις προερχόμενες από το φιλικό σας περιβάλλον για κάποιες καλές επενδύσεις, γιατί μπορεί να μην είναι και τόσο καλές. Αντίστοιχα, μη προσπαθείτε να ελέγξετε οικονομικά τους φίλους σας, ή τους χώρους στους οποίους δραστηριοποιείστε, ώστε να αναδειχτείτε.

Ταύρος
Αυτό το διάστημα είστε αεικίνητοι και πανταχού παρόντες! Ταυτόχρονα, δραστηριοποιείται έντονα η σκέψη σας και ο ρυθμός με τον οποίο ανταλλάσσετε πληροφορίες με το περιβάλλον σας. Υπάρχει περίπτωση να δεχθείτε πιέσεις από το επαγγελματικό σας περιβάλλον ώστε να αλλάξετε τον τρόπο που προβάλλεστε προς τα έξω, ή εσείς να θεωρήσετε ότι πρέπει να υπάρξει μία αλλαγή στη δημόσια εικόνα σας σας. Δείτε το σαν μια ευκαιρία μετασχηματισμού και βαθύτερης μεταμόρφωσης.

Δίδυμοι
Αυτήν την περίοδο, με τόσους πλανήτες στον 12ο οίκο σας, αισθάνεστε ιδιαίτερα φορτωμένο το υποσυνείδητό σας. Ταυτόχρονα όμως έχετε πάρα πολλές ιδέες και εμπνεύσεις, τις οποίες θα μπορέσετε να βάλετε σε εφαρμογή λίγο αργότερα. Η όψη αυτή θα σας κάνει να θέλετε να απομονωθείτε λίγο και να συγκεντρωθείτε στον εαυτό σας, ενώ ταυτόχρονα θα θέσετε υπό αμφισβήτηση τις φιλοσοφικές και μεταφυσικές σας θεωρήσεις. Είναι μία καλή ευκαιρία να γίνει μία κάθαρση στις πεποιθήσεις σας.

Καρκίνος
Οι μέρες αυτές είναι κατάλληλες για να επανεξετάσετε τους στόχους και τα σχέδια σας, αλλά και την παρουσία των φίλων στη ζωή σας, όπως και τη συμμετοχή σας σε κάποιες κοινωνικές ομάδες. Δεν είναι απίθανο να θελήσετε να “θανατώσετε” κάτι από αυτά, τερματίζοντας την επαφή σας με κάποιους ανθρώπους. Ταυτόχρονα, θα αισθανθείτε έντονα την επιθυμία να συνδεθείτε με κάτι με κάτι μεγαλύτερο από εσάς και ίσως να εξερευνήσετε και κάποιους τομείς αυτού που ονομάζουμε “Απόκρυφο”.

Λέων
Αυτό το διάστημα καλείστε να διαχειριστείτε τις έντονες πιέσεις που δέχεστε στην καριέρα και τη δημόσια εικόνα σας, στην οποία έχετε εστιάσει. Πρέπει με κάποιο τρόπο να διαχειριστείτε τη σχέση με το σύντροφό σας, ο οποίος αισθάνεστε ότι προσπαθεί να σας ελέγξει και να σας κατευθύνει, περιορίζοντας την αυθεντική έκφραση του “Εγώ” σας. Χρειάζεται προσοχή όμως, διότι άλλο είναι η αντιμετώπιση και διαχείριση και άλλο το να προσπαθήστε να χρησιμοποιήσετε την δημόσια εικόνα σας ως πρόσχημα, για να χειραγωγήσετε το σύντροφό σας. 

Παρθένος
Αυτήν την περίοδο τα πιστεύω σας τίθενται υπό αμφισβήτηση και διέρχονται κάποιες ριζικές αλλαγές. Αν έχετε κάποια ανοιχτά δικαστικά μέτωπα, δεν είναι κατάλληλες οι μέρες για να τα κλείσετε με συμβιβασμό. Επίσης, αν πραγματοποιείτε ταξίδι στο εξωτερικό για δουλειά, υπάρχει περίπτωση να μην εξελιχθεί όπως το είχατε σχεδιάσει. Τέλος, υπάρχει το ενδεχόμενο να έχετε κάποια επίσκεψη ή επικοινωνία από μακρινούς συγγενείς, που να σας ανατρέψει την καθημερινότητα. 

Ζυγός
Έχετε αρχίσει να σκέπτεστε πολύ βαθιά και κάπως “σκοτεινά”. Δεν είναι απαραίτητο να είναι όλα τα πράγματα άσπρο ή μαύρο, πάντα υπάρχουν ενδιάμεσες αποχρώσεις! Αν έχετε παιδιά, προσέξτε αυτές τις μέρες την επικοινωνία σας μαζί τους. Αν υπάρχει κάποιο πρόσωπο ερωτικού ενδιαφέροντος στη ζωή σας, ετοιμαστείτε για μια συναρπαστική περίοδο με παιγνίδια ελέγχου. Τέλος, αν είστε σε διαπραγματεύσεις με κάποια τράπεζα για επιχειρηματικό δάνειο, είναι μία καλή περίοδος για να το οριστικοποιήσετε.

Σκορπιός
Το βάρος αυτό το διάστημα πέφτει στους σημαντικούς άλλους της ζωής σας, δηλαδή στο σύντροφό σας ή στους συνεργάτες σας. Υπάρχει πίεση και τάση χειραγώγησης των σχέσεων σας από το οικογενειακό σας περιβάλλον, την οποία θα πρέπει να αντιμετωπίσετε. Ο καλύτερος τρόπος είναι να μιλήσετε με τον σύντροφό σας και να προσπαθήστε να εξηγήσετε την κατάσταση, πριν δημιουργηθούν παρανοήσεις. Ταυτόχρονα, αν αντιμετωπίζετε προβλήματα με τη σχέση σας, είναι μία καλή περίοδος για να καταφύγετε σε σύμβουλο σχέσεων.

Τοξότης
Η περίοδος αυτή είναι ιδιαίτερα απαιτητική ως προς την καθημερινότητα σας και την εργασία σας. Σας πιάνει μία μανία, που δεν είναι στη φύση σας, με την εξέταση όλων των λεπτομερειών και την τελειοποίηση τους, ώστε κανείς να μη μπορεί να πει τιποτα για τη δουλειά και την απόδοσή σας. Μπορεί να υπάρξει κάποια επιβάρυνση στην καθημερινότητα σας, λόγω κάποιου προβλήματος αδερφών ή άλλων συγγενών σας. Αν είναι να υπογράψετε κάποια σύμβαση με τη δουλειά σας αυτές τις μέρες, ελέγξτε καλά τις λεπτομέρειες. 

Αιγόκερως
Αυτό το διάστημα έχετε πολλές δημιουργικές ιδέες, αλλά και ευκαιρία να επικοινωνήσετε τις απόψεις σας, διασκεδάζοντας. Αν δραστηριοποιείστε στον επιχειρηματικό χώρο, μπορεί κάποιο από τα πλάνα σας, αν εφαρμοστεί σωστά, να σας αποφέρει χρήματα. Υπάρχει περίπτωση να κάνετε μία ερωτική γνωριμία που να σας αναστατώσει. Όσοι έχετε παιδιά, προσέξτε λίγο το πώς επικοινωνείτε μαζί τους, ώστε να μη θεωρήσουν ότι προσπαθείτε να τους επιβάλετε το αξιακό σας σύστημα.

Υδροχόος
Αυτό το διάστημα σκέπτεστε έντονα το παρελθόν σας, καθώς οι αναμνήσεις σας ξυπνάνε και επανέρχονται τα βιώματα που έχετε από την οικογένεια και το σπίτι σας. Μπορεί για κάποιους αυτό να είναι στενάχωρο, αλλά δεν είναι κακό. Έχει έρθει η ώρα να ξαναδείτε αυτά ποθ ζήσατε και να φωτίσετε τις αναμνήσεις σας με το πρίσμα της λογικής και το χάρισμα της αποστασιοποίησης που έχετε. Έτσι θα μπορέσετε να λύσετε κάποια θέματα που έμεναν μέσα σας και σας έτρωγαν και να ξορκίσετε τους δαίμονες σας, για να μπορέσετε να προχωρήσετε, απαλλαγμένοι από βάρη. 

Ιχθύες
Η περίοδος αυτή έχει πολλές μετακινήσεις και επαφές και επικοινωνίες με αδέρφια, για όσους έχουν, συγγενείς, αλλά ταυτόχρονα, χαρακτηρίζεται και από έναν διανοητικό οργασμό! Σκέψεις και ιδέες ξεπηδάνε αβίαστα, χωρίς να τις προκαλέσετε, προερχόμενες από τα βάθη του υποσυνειδήτου σας. Είναι ένας τρόπος να αποφορτιστείτε. Ταυτόχρονα όμως, μπορεί να έρθουν στο προσκήνιο και αρνητικές εικόνες που έχετε κλείσει μέσα σας και να βασανίσουν τη σκέψη σας. Εάν συμβαίνει αυτό, είναι μία καλή ευκαιρία για ψυχανάλυση, ώστε να τις αφήσετε οριστικά πίσω σας.

Αφροδίτη σύνοδος Ουρανός 18 Μαΐου 2024 – Ελεγχόμενα ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα!  – Χρήστος Άρχος (christosarchos.gr)