Ερμής τρίγωνο Δίας 8 Δεκεμβρίου 2023 – Πρακτική Υλοποίηση Ιδεών

Ερμής τρίγωνο Δίας 8 Δεκεμβρίου 2023 – Πρακτική Υλοποίηση Ιδεών

Ερμής τρίγωνο Δίας 8 Δεκεμβρίου 2023 – Πρακτική Υλοποίηση  Ιδεών. Στις 8 Δεκεμβρίου γίνεται ακόμη μία πολύ καλή και εύκολη όψη μεταξύ του Ερμή και του Δία. Θα ευνοήσει Ταύρους, Παρθένους και Αιγόκερους στις 5 έως 8 μοίρες, καθώς και όσους έχουν ωροσκόπο μεσουράνημα και Σελήνη, Ερμή, Αφροδίτη, ή Άρη σε αυτές τις μοίρες. Μικρότερη επιρροή θα έχουν επίσης και οι Σκορπιοί, Ιχθύες, Καρκίνοι των ίδιων μοιρών.

Ο κύκλος της μεταξύ τους επαφής ξεκίνησε 28 Μαρτίου, με τη σύνοδο στην 18.13 μοίρα του Κριού. Ακολούθησε το εξάγωνο τους, το τετράγωνο, 3 ανοδικά τρίγωνα που προσέφεραν τις ιδέες, την επέκταση και την τύχη για τη διαμόρφωση καινούργιων πραγμάτων. Στην αντίθεσή τους προσπάθησαν να συνταιριάξουν τις ενέργειες τους και να προχωρήσουν στην ολοκλήρωση της υλοποίησης. 

Ακολουθούν τρία καθοδικά τρίγωνα (εκ των οποίων το πρώτο θα αναλύσουμε σε αυτό το άρθρο), το καθοδικό τετράγωνο, ένα ακόμη εξάγωνο και θα κλείσουν τον κύκλο για να ξεκινήσουν τον νέο στις 4 Ιουνίου 2024.

Οι καθοδικές όψεις αφορούν εσωτερική επαναπροσδιόριση και διαχείριση των καταστάσεων και των προβλημάτων που τυχόν παρουσιάστηκαν στην αντίθεση των δύο πλανητών στην προσπάθεια να συγκεραστούν οι δύο ενέργειες. Στο καθοδικό τρίγωνο, λοιπόν, θα προσπαθήσουν να διαχειριστούν την επαφή τους με σκοπό το τέλειο αποτέλεσμα που ζητούν αυτοί οι δύο πλανήτες. 

Ο Ερμής είναι η νόηση και η διανόηση, η πληροφορία και η μεταφορά της στους άλλους. Ο Δίας είναι η ανάπτυξη και η επέκταση, η φιλοσοφία, η διδασκαλία και η απόλαυση. Το τρίγωνο μεταξύ των δύο πλανητών είναι η σωστή κρίση και λογική, έξυπνος και ρητορικός λόγος, ευφυείς ιδέες, ευρηματικές επιχειρηματικές κινήσεις, υψηλή διανόηση, πλούτος ιδεών, σπιρτάδα στην ομιλία και στην κίνηση, γρήγορα αντανακλαστικά.

Βρίσκονται και οι δύο σε γήινα ζώδια. 

Ο Δίας στο ζώδιο του Ταύρου θέλει την υλική και συναισθηματική ασφάλεια, την καλοπέραση, την οικονομική άνεση και την πολυτέλεια. 

Ο Ερμής στο ζώδιο του Αιγόκερω γίνεται πρακτικός και λογικός. Εργάζεται συστηματικά και προγραμματισμένα για να πετύχει το υλικό αποτέλεσμα. Είναι στρατηγικός Ερμής και συντηρητικός στην κρίση, κάποιες φορές και αυστηρός. Δεν είναι αυθόρμητος όπως είναι η φύση του Ερμή αλλά ενεργεί και δρα προς το τελικό αποτέλεσμα.

Στο καθοδικό τρίγωνο τους έχουν την ευκολία να επαναπροσδιορίσουν τις κινήσεις και τις καταστάσεις, για να μπορέσουν να πετύχουν το τέλειο αποτέλεσμα. Και αφού είναι σε ζώδια της Γης, θέλουν να πετύχουν το μέγιστο δυνατό πρακτικό όφελος.

Στο χάρτη βλέπουμε ότι ο Δίας είναι ανάδρομος, στο ζώδιο της Αφροδίτης και πλησιάζει η αντίθεση του με την Αφροδίτη. Οι δύο ευεργέτες πλανήτες θα βρεθούν σε όψη αντίθεσης και προσπάθεια να ταιριάξουν τις δύο ενέργειες του Δία από τον Ταύρο και της Αφροδίτης από το Σκορπιό. Ο Ερμής από τον Αιγόκερω δημιουργεί μία διευκόλυνση στην αντίθεση των δύο πλανητών, την “σφήνα”, σε τρίγωνο με τον Δία και εξάγωνο με την Αφροδίτη. Και οι τρεις πλανήτες είναι σε ζώδια που αφορούν το οικονομικό και υλικό αποτέλεσμα.

Σε δύο μοίρες θα αναδρομήσει ο Ερμής, θα ξανασκεφτεί τα γεγονότα και τις επιρροές, θα σχηματίσουν το δεύτερο καθοδικό τρίγωνο ανάδρομοι και οι δύο (Ερμής, Δίας) και στη συνέχεια ορθόδρομοι, θα σχηματίσουν το τρίτο τρίγωνο και θα συνεχίσουν τις επαφές τους μέχρι να κλείσουν τον κύκλο τους.

Από την Άννα Τσοπαναρίδου

Ερμής τρίγωνο Δίας 8 Δεκεμβρίου 2023 - Πρακτική Υλοποίηση Ιδεών 3

Ας δούμε πώς θα επηρεαστούν τα 12 ζώδια από αυτήν την ευνοϊκή όψη τριγώνου.

Κριός

Ευνοείστε στην αύξηση των οικονομικών από τη δουλειά σας και την καριέρα σας. Με στρατηγική σκέψη και προσπάθεια, θα πετύχετε την άνοδο στην κοινωνική σας εικόνα. Ευνοούνται οι επεκτάσεις και συνεργασίες με άτομα από το εξωτερικό αλλά και μέσω διαδικτύου. Επικεντρώνεστε με σύνεση σε αυτό που θέλετε να πετύχετε και επιζητάτε στη ζωή σας, να είστε “αρχηγός”.

Ταύρος

Με υπομονή και επιμονή, καταφέρνετε να πετύχετε την αύξηση των εσόδων σας μέσω της δημιουργικής εργασίας ίσως και καλλιτεχνίας. Οι στόχοι σας, οι σπουδές στο εξωτερικό, συνεργασίες με άτομα του εξωτερικού ή μέσω διαδικτύου θα σας βοηθήσουν να ξεπεράσετε τις όποιες δυσκολίες συναντάτε από το σύντροφο ή τους συνεργάτες. Προσπαθείτε να ξεπεράσετε τα σκαμπανεβάσματα στην καριέρα σας και με σύνεση και πρακτική σκέψη, επιδιώκεται το βέλτιστο πρακτικό αποτέλεσμα.

Δίδυμοι

Ο κυβερνήτης σας Ερμής καταπιέζεται στο ζώδιο του Αιγόκερω και δεν μπορεί να διαχειριστεί και να μεταδώσει την πληροφορία με τον αέρινο τρόπο που του ταιριάζει. Μπαίνει σε Κρόνια πλαίσια, εργάζεται συντηρητικά και διαχειρίζεται τους φόβους και τα άγχη. Οι ευφυείς ιδέες που του προσφέρει ο Δίας με το τρίγωνο τους, σας βοηθά να σκεφτείτε, να επενδύσετε, να δουλέψετε στο παρασκήνιο με το σύντροφο για τα οικονομικά του. Οι συνεργάτες αξιολογούν και επιβραβεύουν τη δουλειά και την κρίση σας, που ωστόσο ακόμη κρατάτε κρυφές τις σκέψεις σας μέχρι να παρουσιάσετε ολοκληρωμένα τα σχέδιά σας.

Καρκίνος

Επικοινωνείτε τις σκέψεις και τις ιδέες που είχατε τόσο καιρό στο μυαλό σας για τη δουλειά σας. Οι συνεργάτες σας τις αποδέχονται και ακολουθούν τους στόχους και το πρόγραμμα που έχετε θέσει. Εντάσσεστε σε επαγγελματικούς συλλόγους που βοηθούν την ανάπτυξη και την προώθηση της εργασίας σας.

Συζητάτε με το σύντροφό σας τις ενδόμυχες σκέψεις σας και έχετε πολύ εποικοδομητική επικοινωνία. Πολύ πιθανόν να αποφασίσετε για κάποιο χόμπι να το κάνετε μαζί με το ταίρι σας και να ενταχθείτε σε φυσιολατρικούς, ορειβατικούς και γενικότερα συλλόγους που σας κινούν το ενδιαφέρον. 

Λέων

Καθιερώνετε στην εργασία και στην καθημερινότητα στόχους και ιδέες που έχετε αποφασίσει ότι θα σας βοηθήσουν για την καθιέρωση στη δουλειά σας και την άνοδο της καριέρας σας. Περάσατε και περνάτε πολλά σκαμπανεβάσματα, ίσως και αλλαγή επαγγέλματος, ωστόσο ο Ερμής στο Κρόνιο ζώδιο του Αιγόκερω, ενεργοποιεί την συντηρητική κρίση και σκέψη και έχετε πολύ καλά αποτελέσματα στη δουλειά σας. 

Μαζί ή χωρίς το σύντροφο, αντιμετωπίζετε την καθημερινότητά του σπιτιού και καθιερώνετε το ηγετικό προφίλ στην κοινωνική σας εικόνα.

Παρθένος

Ο κυβερνήτης σας Ερμής βρίσκεται στο χώρο των αισθηματικών σχέσεων, της διασκέδασης, της χαράς, των παιδιών και της δημιουργικότητας. Η ευνοϊκή και τυχερή όψη με το Δία από τον χώρο των ανώτατων σπουδών, των μεγάλων ταξιδιών ή και στο εξωτερικό, των στόχων, της φιλοσοφικής αναζήτησης, της διδασκαλίας. Θα σας δώσει πολλές ευκαιρίες για διασκέδαση, νέους έρωτες, ίσως και με άτομα διαφορετικής κουλτούρας αλλά με σοβαρότητα και σταθερότητα. 

Δεν αποκλείονται επιτυχίες στις σπουδές, σε δημιουργικά και καλλιτεχνικά σχέδια πάνω στα οποία δουλεύετε. Ταξίδια με το σύντροφο και με τα παιδιά σας θα κάνουν πιο ευχάριστες τις γιορτές.

Ζυγός

Είστε ζώδιο της ομορφιάς, της αισθητικής και της ισορροπίας. Θέλετε να οργανώσετε και να ομορφύνετε το χώρο σας, είτε του σπιτιού είτε τον εργασιακό. Επικοινωνία με συγγενείς που ζουν στο εξωτερικό θα σας ευχαριστήσουν πολύ και ίσως τους φιλοξενήσετε στο σπίτι σας. Αν έχετε δικαστικές υποθέσεις με τα αδέρφια σας για ένα ακίνητο θα βρεθεί ευνοϊκή λύση για όλους. 

Οι οικονομικές οφειλές προς τρίτους διακανονίζονται και εξυπηρετούνται άνετα, αφού μπορεί να έχετε και επιστροφές φόρων και χρημάτων που δεν περιμένατε.

Αν περιμένετε απάντηση για να σας δεχθούν σε ένα πανεπιστήμιο του εξωτερικού, αυτή θα είναι θετική. Αποφύγετε την υπερβολή στη διαχείριση των οικονομικών του συντρόφου ή των κοινών οικονομικών με τους συνεταίρους σας.

Σκορπιός

Εσείς θα δεχτείτε την εύνοια του τριγώνου του Ερμή με το Δία στη σχέση με τον σύντροφο ή με τους συνεργάτες και συνεταίρους. Με το σύντροφο η επικοινωνία γίνεται πιο πρακτική και εποικοδομητική, περνάτε όμορφες ερωτικές  στιγμές και διασκεδάζετε μαζί με φίλους.

Η επικοινωνία με τους συνεργάτες σας αποδίδει τους καρπούς που θέλετε στα οικονομικά τα δικά σας αλλά και στα κοινά οικονομικά της εταιρείας. Ευνοείστε στις επενδυτικές κινήσεις που πραγματοποιείτε. Οι επαφές και τα επαγγελματικά ταξίδια είναι στοχευμένα και με πρακτικό αποτέλεσμα. Τέλος η επικοινωνία σε ομάδες και συλλόγους θα βάλουν σε εφαρμογή τους στόχους που έχετε θέσει για την ανάπτυξη και τη δική σας και της εταιρείας που κατέχετε ή εργάζεστε.

Τοξότης

Ο κυβερνήτης σας ο Δίας μέσα από τη σκληρή δουλειά σας δίνει ανάπτυξη στην καριέρα και αύξηση στα έσοδα σας. Η στοχευμένη και πρακτική σκέψη σας, βοηθά στην καλή επικοινωνία με το σύντροφό σας και στη διαχείριση της καθημερινότητας και των οικονομικών του σπιτιού με σύνεση και χωρίς υπερβολές. Με αυξημένη αυτοπεποίθηση, ζητάτε τη σταθερότητα και την ασφάλεια και οικονομική και συναισθηματική, στη σχέση σας.

Οι συνεταίροι σας και συνεργάτες επικροτούν και ακολουθούν τις ευφυείς ιδέες που φέρνουν απτά, πρακτικά αποτελέσματα. Καθιερώνεται ο ηγετικός σας ρόλος και εδραιώνεται ο στόχος σας στο εργασιακό περιβάλλον. 

Αιγόκερως

Ο Κρόνιος χαρακτήρας σας επιβάλλει στον Ερμή την πρακτική σκέψη και κρίση, τη σκληρή δουλειά για την υλοποίηση των ευφυών ιδεών και δημιουργικών σχεδίων. Επικεντρώνεστε σε εφικτούς στόχους, δουλεύετε σκληρά, εφιστώ μόνο την προσοχή σας μην πάθετε υπερκόπωση από την υπερβολική δουλειά. Γνωρίζετε τα όρια σας και συνήθως τα τηρείτε.

Θέτετε σοβαρούς στόχους και επεκτείνεστε σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης, όπου υπάρχει ευκαιρία για επέκταση.

Ευνοούνται επίσης και νέες γνωριμίες ίσως από το χώρο της καθημερινότητας και της εργασίας ή ενός ταξιδιού που θα πραγματοποιήσετε. Δεκτές γίνονται μόνο σοβαρές γνωριμίες και εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις που έχετε θέσει για τον εαυτό σας και για το σύντροφό σας. Βέβαια μπορεί να “λοξοδρομήσετε” και να διασκεδάσετε ακολουθώντας την αφέλεια και την υπερβολή που δίνει ο Δίας στον 5ο οίκο σας, της διασκέδασης και του έρωτα.

Υδροχόος

Σχέσεις έρωτες και νέες γνωριμίες θα εξιτάρουν το ελεύθερο πνεύμα σας και θα κεντρίσουν το ιδιαίτερο και το διαφορετικό που πάντα αναζητάτε. Ίσως κρίνετε ότι πρέπει να παραμείνουν προς το παρόν κρυφές. 

Δεν αποκλείεται να κοινοποιήσετε και να δουλέψετε με φίλους ή και με συναδέλφους ένα δημιουργικό σχέδιο που έχετε σκεφτεί. Με πρακτικότητα και λογική κρίση σχεδιάζετε στο μυαλό σας τα βήματα σας και επανεξετάζετε τις μέχρι τώρα κινήσεις που έχετε κάνει. Τελικός σκοπός πάντα το οικονομικό αποτέλεσμα αλλά και να καταπλήξετε τα πλήθη με τις ευφυείς ιδέες σας.

Ιχθύες

Οι σχέσεις με το σύντροφο θα περάσουν μία ιδιαίτερα καλή φάση, διασκεδάζετε με φίλους, πηγαίνετε εκδρομές, ασχολείστε με τα χόμπι σας. Εντάσσεστε σε φυσιολατρικούς συλλόγους, ορειβατικούς, και γενικότερα περνάτε εποικοδομητικό χρόνο με το σύντροφο. Η καλλιτεχνικότητα και η αισθητική σας βγαίνει και στο σπίτι σας στολίζοντας το για τις γιορτινές ημέρες.

Στη δουλειά σας έχετε έξυπνες ιδέες με τους συνεργάτες σας και η επικοινωνία σας μαζί τους είναι σε πολύ καλό επίπεδο. Οι ιδέες και οι κινήσεις σας είναι πρακτικές και υλοποιήσιμες χωρίς στοιχεία υπερβολής, όπως συνηθίζετε. Η καριέρα σας και η κοινωνική σας εικόνα ανεβαίνουν επίπεδο.

Σημείωση: Aν και αυτές οι αστρολογικές ερμηνείες γίνονται με βάση τις ουράνιες κινήσεις, να έχετε κατά νου ότι η εμπειρία κάθε ατόμου μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τον προσωπικό χάρτη και την κατάστασή του. Χρησιμοποιείτε πάντα την αστρολογία ως οδηγό και όχι ως κυρίαρχη δύναμη. Το προσωπικό ωροσκόπιο είναι πολυσύνθετο, πολυπαραγοντικό και μοναδικό!!!!

Email: [email protected]

facebook: Anna Tsopanaridou