Ερμής τρίγωνο Πλούτωνας 11 Ιουνίου 2023. Ανάγκη περισυλλογής και ενδοσκόπησης.

Ερμής τρίγωνο Πλούτωνας 11 Ιουνίου 2023. Ανάγκη περισυλλογής και ενδοσκόπησης.

 Ερμής τρίγωνο  Πλούτωνας – 11 Ιουνίου 2023 –  Ανάγκη περισυλλογής και ενδοσκόπησης.  Στις 11 Ιουνίου 2023 ο Ερμής από την 29η 59’ μοίρα του Ταύρου σχηματίζει τρίγωνο με τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω.

 Η όψη αυτή δίνει την δυνατότητα της περισυλλογής και της έρευνας σε βάθος, σε προσωπικό επίπεδο. Μας δίνεται επίσης η πιθανότητα επιτυχίας και δημοσίας αναγνώρισης.                                                                                               

 Ο Ερμής είναι ο πλανήτης της επικοινωνίας, της πράξης, της σκέψης. Μέσω του Ερμή μπορούμε να δούμε τον βαθμό προσαρμοστικότητας και ευστροφίας του ανθρώπου.  Επίσης μπορούμε να δούμε τη μεταβλητότητα ή τη σταθερότητα της σκέψης του, που άλλοτε του επιτρέπει να είναι αντικειμενικός, αναλυτικός, διεισδυτικός  και άλλοτε να τον κοροϊδεύει ή να τον ωθεί σε διάφορα παιχνίδια, αλλάζοντας τα γεγονότα, στο επίπεδο εκείνο που τον εξυπηρετούν.                                                                                                                              

 Ο Ερμής στον Ταύρο είναι πεισματάρης, εγωιστής και ισχυρογνώμων.  Αγαπάει τα υλικά αγαθά, προστατεύει τα αποκτήματα του και τα κεκτημένα του. Αναπτύσσεται εύκολα και αποτελεσματικά στην δουλειά του. Είναι προσεκτικός και αφομοιώνει τις καταστάσεις με αργό ρυθμό.  Απολαμβάνει ό,τι μαθαίνει για πράγματα που τον ενδιαφέρουν. Μαθαίνει περισσότερο από τις εμπειρίες και τα ταξίδια και όχι από τα βιβλία.

 Ο Πλούτωνας είναι ο πλανήτης που εξουσιάζει τις μάζες και ρυθμίζει την καθιέρωση νέων μορφών και τρόπου ζωής.  Είναι ο τροφοδότης της ενέργειας που μας φροντίζει να φτάνουμε στο βάθος των πραγμάτων.  Η Πλουτώνια επιρροή θεωρείται σημαντική σε κοσμικά γεγονότα. Για τον  Πλούτωνα, ο πρωταρχικός του ρόλος είναι να εξαλείψει κάθε τι παλαιό και να φέρει νέες μορφές ζωής, αξίες και ιδεώδη.

 Ο Πλούτωνας στον Αιγόκερω είναι φιλόδοξος, πολιτικός. Μπορεί να εκδηλώσει έντονη μάχη για εξουσία και επιρροή.         

 Εκφράζει διαρκή προσπάθεια να κατακτήσει το σκοπό του στη ζωή, και να κατανοήσει το βαθύτερο νόημα.  Προβάλλει την αναμέτρηση με τις σκοτεινές και καταπιεσμένες όψεις της ζωής και της κοινωνίας.

 Αυτοί που επηρεάζονται είναι κυρίως όσοι γεννήθηκαν στις τελευταίες μοίρες του τρίτου δεκαημέρου των παρορμητικών ζωδίων – Κριοί, Ζυγοί,  Καρκίνοι, Αιγόκεροι – και στις πρώτες μοίρες των σταθερών ζωδίων – Ταύροι, Σκορπιοί, Λέοντες, Υδροχόοι –  καθώς και όσοι έχουν ωροσκόπο, η προσωπικούς πλανήτες σε αυτές τις μοίρες. 

Σημαντικό είναι να βλέπουμε τον ωροσκόπο, έπειτα τον Ήλιο και μετά την Σελήνη εάν πρόκειται για ημερήσιο χάρτη, ή πρώτα την Σελήνη μετά τον Ήλιο για νυχτερινό χάρτη.

Από τη Μαρία Κανάρη

ΚΡΙΟΣ

 Ριζικές αλλαγές έρχονται για ορισμένες καταστάσεις στην ζωή σου. Μέσα σε αυτό το διάστημα, θα έχεις σημαντικές εμπειρίες ώστε να αρχίσεις να αλλάζεις, όμως θα πρέπει να συνειδητοποιήσεις ποιος ή ποια είσαι και τις αιτίες που σε ωθούν προς τους σκοπούς σου.                           Θα πρέπει να προσέξεις και να μην παρασυρθείς από τα άγρια πάθη και μίση, και να συμμετέχεις στο παιχνίδι της ζωής τίμια και ηθικά.                    Θα αναζητήσεις τρόπους που θα σε κάνουν να νιώθεις ασφαλής, και ένας από αυτούς είναι η αναζήτηση πνευματικών ενδιαφερόντων.        Θα ενδιαφερθείς για τα τρέχοντα οικονομικά ζητήματα, για αγορές ή πωλήσεις, και θα ασχοληθείς με ό,τι θεωρείς ως αξία στην ζωή σου. Εκείνο που πρέπει να προσέξεις, να μην κάνεις βεβιασμένες ενέργειες γιατί θα βρεθείς σε λάθος δρόμο. 

ΤΑΥΡΟΣ

 Αλλαγή απόψεων ίσως μέσα από κρίσεις. Με αυτήν την όψη, τα ενδιαφέροντα σου θα αρχίσουν να αλλάζουν και θα αυξάνεις τις γνώσεις σου, όχι μέσω του μυαλού σου, αλλά μέσω της εμπειρίας που έχεις αποκομίσει. Σε ωθεί να δραστηριοποιείσαι σε πολλά πράγματα, και να έχεις την δυνατότητα να συλλαμβάνεις ιδέες με μεγάλη ταχύτητα. Με αυτή την όψη μπορεί να έχεις την επιθυμία να ασχοληθείς και να μελετήσεις απόκρυφες επιστήμες, ή να θελήσεις να ενταχθείς σε κάποια ομάδα ή κίνημα με σκοπό την μεταμόρφωση της κοινωνίας.  

ΔΙΔΥΜΟΙ

 Η όψη αυτή φέρνει τάση για μυστικοπάθεια κρατώντας φυλαγμένα τα μυστικά σου. Δημιουργεί κάποιες φοβίες από συγκεκριμένους ή και ακαθόριστους λόγους, ανακυκλώνοντας τις φαντασιώσεις σου. Καταστάσεις, παλιές συνήθειες, και ιδέες τελειώνουν οριστικά, και την θέση τους παίρνουν καινούργιες.  Στα οικονομικά σου, αυτά που προέρχονται ή μοιράζεσαι με τους  άλλους, πρέπει να είσαι έτοιμος να δεχθείς τις αλλαγές που θα γίνουν. Την ζωή σου την βλέπεις και την αντιμετωπίζεις μέσα από μια φιλοσοφία, αναζητώντας τον πνευματικό καθοδηγητή σου.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

 Ριζική αλλαγή στις ανθρώπινες σχέσεις, είτε είναι προσωπικές, γάμος, συνεργασία, έρωτες, είτε είναι φανεροί εχθροί. Μια βαθιά αλλαγή θα σημαδέψει τις σχέσεις ή τον γάμο.  Έχεις επικοινωνία με ανθρώπους δικούς σου, θείους-θείες, ή με συλλόγους, σωματεία και με συναφείς χώρους. Όσο για τις επαγγελματικές συνεργασίες, θα κλονιστούν όσες δεν στηρίζονται σε υγιείς βάσεις .

ΛΕΩΝ

 Θα ενδιαφερθείς για την υγεία σου και την φυσική σου κατάσταση.    Με αυτή την όψη θα δραστηριοποιηθείς σε απλά και πολύ γνώριμα πράγματα, και θα δημιουργήσεις μια πολύ καλή εικόνα προς τα έξω, κάνοντας έξυπνες δημόσιες σχέσεις. Στα επαγγελματικά μπορεί να νιώσεις αρκετή ένταση και καταπίεση στον χώρο που εργάζεσαι.  Ίσως αναγκαστείς να ψάξεις για άλλη δουλειά .  

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

 Κατά την διάρκεια της όψης αυτής, θα δείξεις έντονο ενδιαφέρον για σεμινάρια και για την εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας. Γενικά θα επιδιώκεις να ανοίξεις τους πνευματικούς σου ορίζοντες και να έρθεις σε επαφή με ανθρώπους που σχετίζονται με την ενημέρωση και τα ταξίδια. Οι σχέσεις με τα παιδιά μπαίνουν σε μια νέα φάση, μπορεί να υπάρξουν περίοδοι έντασης και καταπίεσης, ή και το αντίθετο, να υπάρξει δημιουργικότητα μαζί τους. Θα σε γοητεύσει κάποιος και θα ζήσεις μια ερωτική περιπέτεια, όμως πρέπει να προσέξεις γιατί μπορεί να είναι προβληματική και όχι αυτή που ονειρεύεσαι. 

ΖΥΓΟΣ

 Με τον Πλουτωνα στον 4ο οίκο σου συνεχίζονται οι μεγάλες αλλαγές, μόνο που τώρα θα είναι πιο προσωπικές, θα είναι περισσότερο στη ψυχή και στους πιο προσωπικούς τομείς της ζωή σου. Γεγονότα και προβλήματα που βιώνεις από την παιδική σου ηλικία και σε ακολουθούν μέχρι σήμερα, ήρθε η ώρα να τελειώσουν και να αποδεσμευτείς από τους εφιάλτες και τις προσκολλήσεις.                        Αλλαγές θα υπάρξουν και στο σπίτι ή την οικογένεια, παράδειγμα αλλαγή σπιτιού, ή το να το επισκευάσεις.  Αναζητάς τρόπους επικοινωνίας με το περιβάλλον σου. Επιδιώκεις να βελτιώσεις τα οικονομικά σου μέσω τρίτων ή με την μορφή δανείου. Πιθανόν να υπάρξει οριστική ρήξη με τους γονείς, ή να έχεις διαμάχες λόγω περιουσιακών στοιχείων.  

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

 Με αυτή την όψη πολλά πράγματα που θεωρούσες ως δεδομένα, όπως τις σχέσεις με αδέρφια και ξαδέρφια, ίσως να αναγκαστείς να τις επανεξετάσεις και να τις δεις με μεγαλύτερη σοβαρότητα.                            Με τον Πλο’υτωνα στον 3ο οίκο τίποτα μην παίρνεις ως δεδομένο και τίποτα μην απορρίπτεις, χρειάζεσαι μια συνεχή ενημέρωση  και απόκτηση καινούργιων εμπειριών. Πολλά πράγματα θα βγουν στην επιφάνεια και μυστικά θα αποκαλυφθούν. Θα έχεις μια δραστήρια κοινωνική ζωή. Μπορεί να κλείσεις συμφωνίες, ή να υπογράψεις κάποιο συμβόλαιο. Μέσα από την πνευματική ανάπτυξη και πειθαρχία, θα σε βοηθήσει να δεις σε βάθος τον κόσμο που συναντάς. 

ΤΟΞΟΤΗΣ

 Η όψη θα ενεργοποιήσει δύο βασικούς τομείς της ζωής σου, της υγείας και της εργασίας. Σε επίπεδο υγείας μπορεί νιώθεις ότι κάτι δεν πάει καλά, αλλά λόγω των επαγγελματικών υποχρεώσεων που δημιουργούνται, αισθάνεσαι κούραση και εξάντληση. Μπορεί να γίνεις σχολαστικός και υποχόνδριος. Η όψη που σχηματίζεται σχετίζεται με τα οικονομικά σου, μπορεί να φέρει δυσκολίες που θα προέρχονται από την δουλειά σου, ή από κάποιο δάνειο, ή την εξέλιξη που θα έχεις στον χώρο της εργασίας σου. Μια αλλαγή μπορεί να συμβεί και στην ιδιόκτητη περιουσία σου και με αυτό τον τρόπο θα νιώσεις πως τα υλικά αγαθά δεν είναι η μοναδική αξία, αλλά υπάρχουν και οι ηθικές – άυλες αξίες. Θα αρχίσεις να βλέπεις την ζωή σου μέσα από το μεταφυσικό πρίσμα, και θα ψάχνεις για τις ηθικές αξίες που βρίσκονται μέσα σου.  

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

 Με την διέλευση το Πλουτωνα στον 1ο οίκο θα αισθανθείς την αλλαγή που θα πρέπει να γίνει στην προσωπικότητα σου, μέσα από την αυτογνωσία και την αυτοβελτίωση. Για αυτό θα πρέπει να ασχοληθείς συνειδητά με την ανάλυση του εγώ σου μέσα από την οποία θα πετύχεις την αναγέννηση σου. Η διέλευση του Ερμή από τον 5ο οίκο τονώνει την κοινωνική σου ζωή, σε κάνει δημιουργικό στην σκέψη και στην πράξη. Σου αρέσει να επιδεικνύεις τις γνώσεις σου. 

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

 Με την διέλευση του Πλούτωνα στον 12ο οίκο, έχεις μια εσωτερική δύναμη που σε βοηθά, να διευθετήσεις θέματα από την παιδική σου ηλικία και να αντιμετωπίσεις κρυμμένα μυστικά που ήταν στο υποσυνείδητό σου. Πρέπει να βρείς τον τρόπο να τελειώνεις με αυτά μια για πάντα, είτε μόνος/η, είτε με την βοήθεια ενός ψυχαναλυτή . Με τη διέλευση του Ερμή από τον 4ο οίκο, θα ενδιαφερθείς για την οικογένεια, νοσταλγώντας στιγμές που έχεις ζήσει.

ΙΧΘΥΕΣ

 Με την διέλευση του Ερμή στον 3ο οίκο θα έχεις μια, έντονη νοητική  και κινητική δραστηριότητα, θα δημιουργήσεις καινούργιες γνωριμίες και θα ανταλλάσσεις γνώμες και σκέψεις με διάφορους ανθρώπους.                     Θα δώσεις μεγάλη σημασία, σε αδέρφια και συγγενείς. Με την διέλευση του Πλούτωνα στον 11ο οίκο θα αρχίσεις σταδιακά να αλλάζεις τους στόχους σου γιατί, θα διαπιστώσεις ότι δεν μπορούν να υλοποιηθούν. Μπορεί να αλλάξουν και οι ιδεολογικές σου πεποιθήσεις και να θελήσεις να ενταχθείς σε μια ομάδα ή σε ένα κίνημα για την γενικότερη κοινωνική μεταρρύθμιση .

Μαρία Κανάρη