Φάσεις Σελήνης – Οδηγός για το το πως να συντονιστείτε με τη δύναμη του Φεγγαριού! Πώς να οργανώσετε τη ζωή σας με σύμμαχο τη Σελήνη. 

Φάσεις Σελήνης – Οδηγός για το το πως να συντονιστείτε με τη δύναμη του Φεγγαριού

Η Σεληνιακή φάση στην οποία είμαστε γεννημένοι αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της προσωπικότητας μας, ενώ σε ένα μεγάλο βαθμό καθορίζει τα γεγονότα που θα βιώσουμε στη ζωή μας. Η Σελήνη και οι φάσεις τής, είναι κάτι που ο άνθρωπος ακόμα χωρίς ιδιαίτερες γνώσεις αστρολογίας, αντιλαμβάνεται απο τα παλαιοτερα χρονια ώς σήμερα με ευκολία, καθώς το βλέπει κάθε μήνα στον ουρανό. 

Τα παλαιότερα χρόνια, που η τεχνολογία δεν ήταν τόσο εξελιγμένη, και ακόμα και σήμερα πολλές φορές, οι άνθρωποι της υπαίθρου παρακολουθούσαν τη σελήνη και τις φάσεις της, για τις αγροτικές τους εργασίες. Φύτευαν με τη Νέα Σελήνη, ενώ μάζευαν τους καρπούς και θέριζαν με την Πανσέληνο. Το «γέμισμα» και το «χάσιμο» του φεγγαριού, ουσιαστικά έδινε το χρονικό προσδιορισμό του πότε θα γίνει η κάθε εργασία για να έχει επιτυχία. Με την ίδια λογική, ήταν σημαντικό μια γυναίκα που θέλει να μείνει έγκυος να έχει την έμμηνο ρύση της, όταν έχουμε Πανσέληνο, καθώς μετά από περίπου 14 ημέρες, θα συνδυαστούν οι γόνιμες μέρες της, με τη φάση της Νέας Σελήνης του φεγγαριού, ιδανική για νέα ξεκινήματα.

  Σήμερα ασχολούμαστε ως επί το πλείστον με τη Νέα Σελήνη και την Πανσέληνο και αυτό, κυρίως όταν κάτι δεν μας πηγαίνει καλά ή νιώθουμε εσωτερική ένταση. Παρακάτω, θα βρείτε όλες τις φάσεις της Σελήνης. Από τη Νέα Σελήνη στην Πανσέληνο, σε ένα σύντομο και περιεκτικό «οδηγό» για να μπορέσετε να βάλετε στην καθημερινότητα σας, τη μαγική δύναμη της Σελήνης.

Από τη Μαρία Σόγια

Φάσεις Σελήνης - Οδηγός για το το πως να συντονιστείτε με τη δύναμη του Φεγγαριού! Πώς να οργανώσετε τη ζωή σας με σύμμαχο τη Σελήνη.  3

Νέα Σελήνη

   Η φάση της Νέας Σελήνης ξεκινά αμέσως μετά την φάση του Βαλσαμικού και διαρκεί περίπου από, μια μέχρι τρεισήμισι μέρες. Η Νέα Σελήνη, είναι η φάση της Σελήνης που ευνοεί τα νέα ξεκινήματα. Όταν έχουμε Νέα Σελήνη, είναι σημαντικό να ασχοληθούμε με τις σκέψεις, τις επιθυμίες και τα όνειρά μας.  Ουσιαστικά, είναι η κατάλληλη στιγμή για να «φυτέψουμε» τους σπόρους των επιθυμιών μας. Αν θέλετε να ξεκινήσετε κάτι, από μία δίαιτα, μέχρι μια επιχείρηση, εδώ σε αυτή τη φάση όταν βρίσκεται η Σελήνη, είναι σημαντικό να έχετε ξεκαθαρίσει τα θέλω σας. Καθαρίστε το μυαλό σας και εστιάστε στα σημαντικά. Ποιος είναι ο στόχος μου, τι βήματα πρέπει να ακολουθήσω για να τον πετύχω, εδώ φτιάχνω το πλάνο, το σχεδιάγραμμα.  

Ανύψωση

  Η φάση της Ανύψωσης ξεκινά τρεισήμισι με επτά ημέρες μετά τη φάση της Νέας Σελήνης. Εδώ, από το απόλυτο σκοτάδι της Νέας Σελήνης, αρχίζει να φαίνεται φώς. Δειλά δειλά αρχίζει να σχηματίζεται ξανά η Σελήνη, αρχίζει πάλι να γίνεται ορατή. Σε αυτή τη φάση είναι σημαντικό να ξανακοιτάξετε τους στόχους σας. Να δείτε αν έχουν αρχίσει να παίρνουν σχήμα, να έχετε πείσμα, επιμονή και υπομονή. Να αρχίσετε να οραματίζεστε το στόχο σας πραγματοποιημένο. Να γεμίσετε αισιοδοξία και προσμονή για την επίτευξη του στόχου σας. Εδώ, είναι η ιδανική περίοδος να βεβαιωθείτε κοιτάζοντας το πλάνο σας, ότι πηγαίνετε προς τον στόχο σας και τίποτα δεν σας σταματά. Ότι έχετε φτιάξει το σωστό πλάνο, και το ακολουθείτε πιστά. Μείνετε προσηλωμένοι στο στόχο σας, ακόμα και αν νιώθετε ότι μπορεί να μην πετύχετε. 

Πρώτο Τέταρτο

  Η φάση του πρώτου τέταρτου ξεκινά περίπου επτά με δεκάμιση ημέρες μετά τη φάση της Νέας Σελήνης. Είναι ουσιαστικά, η φάση που η σελήνη φαίνεται φωτισμένη, σχεδόν κατά το ήμισυ. Συνήθως, σηματοδοτεί μια περίοδο μικρών προβλημάτων όσων αφορά την επίτευξη των στόχων σας. Μπορεί, σε αυτή τη φάση να αισθανθείτε ανασφάλεια, να αντιμετωπίσετε μικρές δυσκολίες, καθυστερήσεις και προβλήματα, τα οποία θα σας κάνουν να αμφιβάλλετε για τον αρχικό σας στόχο και κατά πόσο είναι εφικτός. Εδώ, κατά τη διάρκεια αυτής της φάσης, καλείστε να δεσμευτείτε ουσιαστικά στο στόχο σας, και με πίστη να προχωρήσετε μπροστά. Σε αυτή τη φάση επαναπροσδιορισμού, αν ο στόχος που έχετε βάλει είναι μη ρεαλιστικός, τα προβλήματα που θα προκύψουν ουσιαστικά σας βοηθούν για να τον εγκαταλείψετε, και έτσι να γλιτώσετε ενέργεια και να προστατευτείτε από την απογοήτευση που σας περιμένει αργότερα . 

 Γιβωνικό

  Η φάση του Γιβωνικού ξεκινά περίπου δεκάμιση με δεκαπέντε μέρες μετά τη Νέα Σελήνη. Ουσιαστικά βρισκόμαστε λίγο πριν την πανσέληνο σε αυτή τη φάση. Εδώ, σε αυτή τη φάση είναι σημαντικό να κάνουμε ένα βήμα πίσω και να παρατηρήσουμε τους στόχους μας , και την μέχρι τώρα πορεία εξέλιξης τους. Έχουμε κάνει ότι χρειάζεται για να πετύχουμε, είμαστε στο σωστό δρόμο ή έχουμε λοξοδρομήσει. Εδώ, είναι σημαντικό να κάνετε όλες τις απαραίτητες προσαρμογές και αλλαγές για να εξασφαλίσετε την επιτυχία της επίτευξης του στόχου σας. Αν το αρχικό πλάνο δράσης που φτιάξατε σχεδόν πριν δυο εβδομάδες, στη φάση της Νέας Σελήνης δεν εξυπηρετεί το σκοπό σας, αλλάξτε το. Η πανσέληνος ακόμα δεν έχει γίνει οπότε ακόμα ευνοούνται νέα ξεκινήματα. Επίσης, είναι ακόμα κατάλληλη περίοδος  καθώς ευνοούνται ακόμα νέα ξεκινήματα, όπως μια δίαιτα, γυμναστική ή οτιδήποτε άλλο θέλετε να ξεκινήσετε. 

Πανσέληνος

  Η φάση της Πανσελήνου ξεκινά περίπου δεκαπέντε με δεκαοκτώμιση μέρες μετά την Νέα Σελήνη. Είναι η πιο συνειδητή φάση της Σελήνης καθώς, κάνει αισθητή την παρουσία της στον νυχτερινό ουρανό, και φωτίζει όλα τα σκοτεινά σημεία με το άπλετο φώς της. Υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι που σε αυτή τη φάση της Σελήνης βιώνουν έντονα συναισθήματα. Συνήθως, η Πανσέληνος φέρνει στην επιφάνεια συναισθήματα τα οποία δεν έχουμε διαχειριστεί και έχουμε «κρύψει» κάτω από το χαλί, έχει έρθει η ώρα να τα διαχειριστούμε και να τα αφήσουμε πίσω. Είναι η κατάλληλη περίοδος για να νιώσουμε ευγνωμοσύνη για όλα όσα έχουμε πετύχει στη ζωή μας, υλικά και όχι μόνο. Από την άλλη, είναι η κατάλληλη στιγμή για να απελευθερωθούμε από συναισθήματα που μας βαραίνουν, να συγχωρήσουμε και να αποδεχτούμε καταστάσεις, για να αποκτήσουμε συναισθηματική ισορροπία και διαύγεια. Δυο εργαλεία, που είναι απαραίτητα σε αυτή τη φάση να τα αποκτήσουμε, καθώς σε περίπου δεκαπέντε μέρες, στη φάση την Νέας Σελήνης, θα μας φανούν ιδιαίτερα χρήσιμα για να θέσουμε σε υγιείς βάσεις  τους στόχους, τις επιθυμίες, καθώς και τα όνειρα μας.  Σε αυτή τη φάση, ο αρχικός στόχος που βάλατε την περίοδο της Νέας Σελήνης, έχει αρχίσει να σχηματίζεται και να τον βλέπετε μπροστά σας. 

Κατάβαση

  Η φάση της Κατάβασης ξεκινά περίπου τρεισήμισι με επτά μέρες, μετά την Πανσέληνο. Η φάση της Κατάβασης διαδέχεται τη φάση της Πανσελήνου, εδώ όλη αυτή η ένταση και η ενέργεια που επικρατούσε τις ημέρες της Πανσελήνου έρχεται να γειωθεί. Σε αυτή τη φάση, επιβάλλεται να χαλαρώσετε, να ξεκουραστείτε, να πάρετε τον χρόνο σας. Είναι η κατάλληλη περίοδος για να συνειδητοποιήσουμε πως λειτουργήσαμε μέχρι την Πανσέληνο, έτσι θα αποκομίσουμε χρήσιμες πληροφορίες για την δράση μας και την επίτευξη των στόχων μας. Τι πήγε καλά, τι όχι, είναι η ιδανική φάση για να σκεφτούμε τα λάθη, τα δυνατά και τα αδύναμα σημεία του αρχικού μας σχεδίου δράσης. Επίσης, είναι η κατάλληλη περίοδος να μεταλαμπαδεύσουμε τις πληροφορίες και τις εμπειρίες που αποκτήσαμε, σε όλο αυτό το ταξίδι, στον περίγυρό μας. Αποδεχτείτε την κατάσταση, είτε έχετε προσεγγίσει τον στόχο σας, είτε όχι, και χαλαρώστε, κάνατε ότι μπορούσατε, τώρα είναι η ώρα να ξεκουραστείτε και έτσι να προετοιμάσετε το μυαλό και το πνεύμα σας για την επόμενη Νέα Σελήνη που έρχεται σε μερικές μέρες. 

Τρίτο Τέταρτο

 Η φάση του Τρίτου Τέταρτου ξεκινά περίπου επτά με δεκάμιση μέρες, μετά την Πανσέληνο. Ουσιαστικά , είναι μια φάση εσωτερικής έντασης όπως και το πρώτο τέταρτο καθώς η Σελήνη με τον Ήλιο θα είναι σε όψη τετραγώνου. Νιώθετε σίγουρα κουρασμένοι σε αυτή τη φάση, όμως είναι δύσκολο να ξεκουραστείτε καθώς δημιουργούνται θέματα και εντάσεις που δεν σας αφήνουν στην ησυχία σας.  Είναι σημαντικό να εξετάσετε και να παρατηρήσετε αυτές τις εντάσεις, καθώς είναι ο μόνος τρόπος για να τις διαχειριστείτε, κάτι έχουν να σας πουν, αφουγκραστείτε το. Σε αυτό το σημείο, καλό θα είναι να ξαναδείτε σε τι φάση βρίσκεστε με τους στόχους σας και τα όνειρα σας, να σκεφτείτε τι αλλαγές και προσαρμογές πρέπει να κάνετε, καθώς σε περίπου μια εβδομάδα η Νέα Σελήνη θα σας δώσει την δυνατότητα για ένα νέο ξεκίνημα. Επίσης, σε αυτή τη φάση είναι καλό να σκεφτείτε από τι συνήθειες θέλετε να αποδεσμευτείτε και να αφήσετε στο παρελθόν. Για παράδειγμα, αν θέλετε να κόψετε το κάπνισμα είναι μία ιδανική περίοδος για να το ξεκινήσετε τώρα. 

Βαλσαμικό

  Η φάση του Βαλσαμικού ξεκινάει περίπου δεκάμιση μέρες μετά την Πανσέληνο. Ουσιαστικά, είναι η φάση πριν την Νέα Σελήνη. Ένας κύκλος κλείνει στη ζωή σας, και ένας είναι έτοιμος να ξεκινήσει. Χαλαρώστε, σκεφτείτε τη διαδρομή που κάνατε όλο αυτό τον μήνα, πως τα καταφέρατε. Τελικά φτάσατε τον στόχο σας, τον πλησιάσετε αρκετά, τι ακολουθεί μετά, ακόμα θέλετε τα ίδια πράγματα ή το ταξίδι σας οδήγησε σε άλλο προορισμό. Επίσης, είναι ακόμα ιδανική περίοδος, σε αυτή τη φάση να αφήσετε πίσω κακές συνήθειες, που καταστρέφουν το σώμα ή την ψυχή σας. Απολαύστε αυτή την περίοδο, χαλαρώστε, ονειρευτείτε, σε λίγο η Νέα Σελήνη, θα έρθει γεμάτη νέες υποσχέσεις, ζητώντας δράση από εσάς. Τώρα απλά χαλαρώστε και απολαύστε τις στιγμές που ζείτε.

Πηγές : Moonology, Yasmin Boland

              The Lunation Cycle, Dane Rudhyar