H Σελήνη στους Διδύμους από 11 – 13 Απριλίου θα φέρει τύχη σε 3 ζώδια.

H Σελήνη στους Διδύμους από 11 – 13 Απριλίου θα φέρει τύχη σε 3 ζώδια.

Η μετακίνηση της Σελήνης στο ζώδιο των Διδύμων από τις 11 έως τις 13 Απριλίου αποτελεί μια σημαντική αστρολογική περίοδο που υπόσχεται να φέρει θετικές αλλαγές και τύχη σε τρία συγκεκριμένα ζώδια: Δίδυμοι, Υδροχόος και Τοξότης. Ας δούμε πιο αναλυτικά πώς θα επηρεαστεί το καθένα από αυτά.

Δίδυμοι: Ανανέωση και Επανεκκίνηση

Για τους Διδύμους, η Σελήνη φωτίζει τον τομέα της προσωπικότητας και της αυτοεκτίμησης. Αυτό σημαίνει μια περίοδο ανανέωσης, κατά την οποία η εσωτερική δύναμη και η αυτοπεποίθηση βρίσκονται στο επίκεντρο. Είναι η τέλεια στιγμή για να αναδείξετε τις ικανότητές σας, να αγκαλιάσετε τις προκλήσεις και να δραστηριοποιηθείτε με αυτοπεποίθηση προς την επίτευξη των στόχων σας.

Υδροχόος: Δημιουργικότητα και Ρομαντισμός

Οι Υδροχόοι θα βιώσουν μια περίοδο που προάγει τη δημιουργικότητα, την ψυχαγωγία και τις ρομαντικές επιδιώξεις. Η Σελήνη φέρνει ευκαιρίες για να εξερευνήσετε νέες μορφές έκφρασης και να εντυπωσιάσετε με την πρωτοτυπία σας. Επίσης, είναι ένας καλός καιρός για να αναζωπυρώσετε την προσωπική σας ζωή, αφήνοντας τον ρομαντισμό να ανθίσει.

Τοξότης: Συνεργασίες και Σχέσεις

Για τους Τοξότες, η επίδραση της Σελήνης εστιάζει στις σχέσεις και τις συνεργασίες. Είναι μια εξαιρετική στιγμή για να δυναμώσετε τους δεσμούς σας με σημαντικούς ανθρώπους, είτε πρόκειται για ερωτικές σχέσεις είτε για επαγγελματικές συνεργασίες. Η ικανότητα να βρίσκεστε σε αρμονία με τους άλλους και να εργάζεστε από κοινού προς μια κοινή κατεύθυνση θα είναι κλειδί για την επιτυχία.

Η παρουσία της Σελήνης στους Διδύμους αναμένεται να φέρει μια πνοή φρέσκου αέρα και θετική ενέργεια, ιδιαίτερα για τα ζώδια των Διδύμων, Υδροχόου και Τοξότη. Κάθε ζώδιο έχει τη δική του μοναδική ευκαιρία να ανακαλύψει και να αξιοποιήσει την τύχη που του προσφέρεται, αρκεί να παραμείνει ανοιχτό και πρόθυμο να υιοθετήσει τις αλλαγές που έρχονται.


Άρης σύνοδος Κρόνος 10 Απριλίου 2024: Κύκλος ανατροπών – Χρήστος Άρχος (christosarchos.gr)

Άρης σύνοδος Κρόνος 10 Απριλίου 2024: Κύκλος ανατροπών

Η σύνοδος Άρη – Κρόνου συνιστά την έναρξη ενός από τους σημαντικότερους πλανητικούς κύκλους στο ηλιακό μας σύστημα. Η σύνοδος των δύο πλανητών στις 10 Απριλίου γίνεται στην 14°40” μοίρα των Ιχθύων και θα σημάνει την αρχή ενός νέου κύκλου που θα κρατήσει για τα επόμενα δύο χρόνια. Επηρεάζει τις μοίρες 12° – 16° των Μεταβλητών (Ιχθύες, Παρθένος, Τοξότης, Δίδυμοι) και την 29° των Παρορμητικών και 0° Σταθερών ζωδίων. 

Άρης και Κρόνος θεωρούνται ως οι δυο “κακεργέτες” πλανήτες στην παραδοσιακή αστρολογία. Οι μεταξύ τους όψεις δεν είναι αυτό που λέμε “γλυκές και εύκολες”, συνδυάζονται με μέρες ιδιαίτερης έντασης, ψυχολογικού βάρους και βαθιών συγκρούσεων. Γιατί όντως, αν και οι δυο τους χαρακτηρίζονται ως κακοποιοί, μεταξύ τους πολλές φορές επιτελούν διαφορετικές λειτουργίες που άλλοτε είναι συμπληρωματικές μα άλλοτε φανερώνουν αντίρροπες δυνάμεις.

Ο Άρης είναι το ξαφνικό και δυναμικό χτύπημα που μας κάνει να συνειδητοποιούμε την αλλαγή μέσα από την εγωιστική πλευρά της προσωπικότητάς μας. Ενώ ο Κρόνος είναι η υπομονετική δύναμη αλλαγής που κάμπτει μέσω της αργής και συνεχούς πίεσης τις όποιες αδύναμες αντιστάσεις μας, επαναλαμβάνοντας το μάθημα της ηθικής ευθύνης που αναλογεί στον καθένα μας (ανάλογα με το που βρίσκεται ο Κρόνος στο χάρτη μας) ξανά και ξανά μέσα από τα γεγονότα που φέρνει στη ζωή μας.

Ο Άρης είναι ο πλανήτης της δράσης, της πράξης, της αντιπαράθεσης, της επιθετικότητας, της βίας, της αποφασιστικότητας, της ωμής σεξουαλικότητας, της δύναμης, του ενστίκτου επιβίωσης. 
Ο Άρης στους Ιχθύς αποκτά χαρακτήρα παθητικό και ενοχικό. Είναι περίπου σαν η ορμή που τον διακρίνει να εσωτερικεύεται και να στρέφεται προς τον ίδιο. Αν το εκδηλώσει σύμφωνα με τη φύση του ζωδίου και δεν το κοντράρει λόγω άλλων συνδυασμών στο χάρτη, μπορεί να δώσει ώθηση προς μια φιλοσοφική και ψυχαναλυτική θεώρηση της ζωής. Ο Άρης εδώ μπορεί να φτάσει σε υψηλό επίπεδο αυτογνωσίας. Το πρόβλημα είναι πως ο πλανήτης αυτός χρειάζεται και τη δράση για να εκπληρώσει την αποστολή του. Και εδώ είναι που μπορούμε να δούμε να εκδηλώνονται νευρώσεις στο άτομο, εξαιτίας της απόστασης μεταξύ φιλοσοφίας και πρακτικής εφαρμογής.
Ο Κρόνος συμβολίζει τη δομή, τον τρόπο που χτίζουμε κάτι στη ζωή μας, την υπευθυνότητα, την πειθαρχία, την τάξη, την εργατικότητα, την επιμονή, τον ρεαλισμό, τα όρια, την κοινωνική ιεραρχία. Είναι εκείνος που μας κρίνει για όσα κάνουμε ή δεν κάνουμε στη ζωή μας.
Ο Κρόνος στους Ιχθύς χτίζει με τρόπο μη συνειδητό. Λειτουργεί και σε προσωπικό και σε κοινωνικό επίπεδο με τρόπους που δεν γίνονται αντιληπτοί, εκτός αν έχει κάποιος τα κατάλληλα αισθητηριακά κέντρα – τα οποία σε αυτή την περίπτωση δεν εδρεύουν εντός της λογικής σκέψης.