Η 12η Αρμονική και οι βασικές χρήσεις της. Ο δρόμος για την απελευθέρωση από τον “κύκλο” των ενσαρκώσεων.

Η 12η Αρμονική και οι βασικές χρήσεις της

Λίγες είναι οι φορές, που κάποιος θα έρθει σε κάποιον αστρολόγο για να μπορέσει να τον βοηθήσει, όχι για ζητήματα τις καθημερινότητας του, αλλά για τον κατατοπίσει πνευματικά και να τον βοηθήσει να επεκτείνει τους ορίζοντες του. Από αυτούς, κάποιοι άνθρωποι μπορεί να ζητούν μία κατεύθυνση, προς την ευρύτερη κατανόηση του εαυτού τους και των άλλων ή μπορεί να είναι πνευματικοί άνθρωποι, που απλά θέλουν να γνωρίσουν μία νέα οπτική μέσα από την αστρολογία.

Συνήθως, σε τέτοια ζητήματα, ο αστρολόγος δεν θα έχει να πει πολλά, γιατί έχουμε μάθει οι άνθρωποι να αναλύουμε τις καταστάσεις στο υλικό επίπεδο και δεν έχουμε ψάξει να βρούμε λύσεις για βαθύτερο νόημα.

Για να δείτε την 12η αρμονική μπορείτε να πάτε εδώ: Harmonics, Astrology Harmonic Horoscope Chart Online Calculator (astro-seek.com)

Μία ιδέα, για να μπορέσουμε να δώσουμε αυτές τις λύσεις, είναι να δούμε όπως είχαμε πει σε προηγούμενο άρθρο μας, το χάρτη της εσωτερικής αστρολογίας. Υπάρχει όμως και μία άλλη, διαφορετική λύση και αυτή είναι η 12η αρμονική και η ανάλυση του χάρτη με βάση αυτή.

Η 12η αρμονική,  μας ξεκαθαρίζει θα μπορούσαμε να πούμε, το χάρτη από περιττά ζητήματα και μας βοηθά, να δούμε περισσότερο τα θέματα που μας αφορούν, όπως η πνευματικότητα και η μεταφυσική.

Σε ένα χάρτη 12ης αρμονικής, στο 1ο οίκο και στον ωροσκόπο, θα δούμε πολλά για το πώς το άτομο μπορεί να εισχωρήσει σε αυτά τα θέματα, αν ασχολείται πράγματι με το μεταφυσικό ή απλά έχει πέσει το ίδιο θύμα απάτης, καθώς και έχει χάσει την ψυχολογική του ισορροπία

Το μεσουράνημα του, θα μας δείξει κατά πόσο μπορεί να ασχοληθεί και «επαγγελματικά» με αυτά τα πράγματα και κατά πόσο, το άτομο θα μπορέσει και με ποιο τρόπο, να βοηθήσει το κοινωνικό του σύνολο μέσα από αυτή τη γνώση.

Η 12η αρμονική όμως είναι σαν το κουτί της Πανδώρας , για ένα άτομο που του αναλύετε η 12η αρμονική, είναι λες και καθρεφτίζονται μαζί με τις μεταφυσικές δυνατότητες του ατόμου, ταυτόχρονα και οι μεγάλες του αδυναμίες, τα φαντάσματα του, αλλά και γενικότερα οτιδήποτε έχει κρυφό και δεν θέλει να φανεί. Ένας ισχυρός χάρτης αρμονικής, με αρκετά σχήματα μεταξύ των πλανητών μπορεί να σημαίνει μία ιδιοφυία, αλλά και έναν τρελό από την άλλη.

Ο 2ος οίκος, στον αστρολογικό χάρτη της 12ης αρμονικής, μπορεί να μας πει πολλά πράγματα για τις δυνατότητες ανάπτυξης που έχει αυτό το άτομο και πού θα έπρεπε να τις εκφράσει αυτές τις δυνατότητες.

Ο 3ος οίκος, θα μας βοηθήσει να μπορέσουμε να δούμε τη δυνατότητα επικοινωνίας που έχει το άτομο, στα μεταφυσικά ζητήματα.

Ο 4ος οίκος, έχει να κάνει με το παρελθόν του ατόμου και κατά πόσο, αυτό το βοηθά, να μπορέσει να ξεκινήσει το εσωτερικό του ταξίδι, ενώ επίσης του δείχνει και τις δικλείδες ασφαλείας του.

Ο 5ος οίκος, μας δείχνει σε ποιον τομέα της μεταφυσικής, το άτομο μπορεί πραγματικά να πετύχει και να κάνει κάτι όντως εποικοδομητικό. Αυτόν τον οίκο, θα πρέπει να τον προσέξετε πολύ, γιατί μπορεί το άτομο σε μία δεδομένη στιγμή, να μην είναι έτοιμο να «δώσει», άρα και να βοηθήσει ,κάτι που σημαίνει, ότι μπορεί το άτομο να μην είναι ικανό  να βοηθήσει τους ανθρώπους γύρω του και να τους δημιουργήσει  προβλήματα.

Ο 6ος οίκος, είναι πραγματικά ιδιαίτερα θετικός, γιατί μας βοηθά στο να μπορέσουμε να καταλάβουμε, αν το άτομο θα χρησιμοποιήσει τη μεταφυσική για δικούς του σκοπούς η για το κοινό καλό.

Στον 7ο οίκο, μπορούμε να αφουγκραστούμε καλύτερα, το κατά πόσο ένα άτομο είναι έτοιμο να κινηθεί προς του άλλους και αν μπορούν και οι άλλοι να τον καταλάβουν, για να τους βοηθήσει. Μερικές φορές όπως καταλαβαίνετε, δεν φταίει μόνο το μέσο, αν το μήνυμα δεν φτάνει, πρέπει και ο δέκτης να είναι έτοιμος να το δεχτεί και να το καταλάβει.

Στον 8ο οίκο, θα δούμε την πραγματική δύναμη ενός εσωτεριστή και κατά πόσο, μπορεί να ψάξει βαθιά μέσα του και να καταλάβει τα πραγματικά νοήματα μία κατάστασης. Εδώ όμως υπάρχει η παγίδα, ένα άτομο να παγιδευτεί μέσα στα προσωπικά του σκοτάδια και τελικά να χάσει την επαφή με τον πραγματικό του προορισμό.

Στον 9ο οίκο, θα δούμε αν το άτομο μπορεί να εξελιχθεί και να κάνει πραγματικά βήματα και να μπορέσει να μάθει αυτά που πραγματικά αναζητά. Αν δεν έχουμε έναν καλό 9ο οίκο ή καλό κυβερνήτη από όψεις και θέσεις, πολύ δύσκολα το άτομο θα μπορέσει να κάνει τα σωστά βήματα και να μάθει αυτό που είναι κατάλληλο για αυτόν.

Στον 11ο οίκο, θα δούμε αν αυτά που έχει να προσφέρει, θα μπορέσουν να γίνουν όχι μόνο κατανοητά όπως στον 7ο αλλά και αν θα τα αποδεχτούν τα άτομα. Σε αυτόν τον οίκο,  μπορούμε να δούμε και την κοινωνική επιρροή ενός ατόμου και κατά πόσο, αυτή η επιρροή θα είναι θετική ή αρνητική, πάντα σε συνδυασμό με τον 10ο οίκο και το μεσουράνημα που αναλύσαμε στην αρχή.

Στον 12ο, πολλοί αστρολόγοι λένε ότι μπορούμε να δούμε τη «ψυχή» του ατόμου, τη φύση της και κατά πόσο μπορεί να εξελιχθεί και είναι καθαρή. Επίσης μπορούμε να δούμε τους λόγους που αυτό το άτομο έχει έρθει και τι θέλει να προσφέρει.

Στη 12η αρμονική, θα δείτε την ενέργεια επίσης της ίδιας της ζωής, τις μάχες της και τους σκοπούς της, είναι ίσως η πιο σημαντική αρμονική μαζί με την 13η, η οποία μας βοηθά να μπορέσουμε να δούμε το τελικό αποτέλεσμα αρκετών πραγμάτων στη ζωή μας.

H 12η σχετίζεται επίσης με την ανάγκη μας να βρούμε την ισορροπία μας αλλά και να βρούμε αυτά τα οποία θα μας εμπνεύσουνε για να μπορέσουμε να εξελιχθούμε στη ζωή μας. Ένας δυνατός χαρτί στις 12 της αρμονικής. Αν θέλετε και πρέπει να προσπαθήσει να μπορέσει να βρει την ισορροπία ανάμεσα στο αρσενικό και στο θηλυκό. Μέσα από αρμονικές σχέσεις με τους άλλους ανθρώπους, ένας άνθρωπος με δυνατή δωδέκατη αρμονική μπορεί να νιώσει τη σωτηρία της ψυχής του και να μπορέσει να ξεφύγει από δύσκολες καταστάσεις.  Άτομα με έντονη δωδέκατη αρμονική βρίσκονται σε μια μόνιμη κατάσταση αναπτυξιακής διαδικασίας, που έχει σκοπό τελικά την εναρμόνιση του ατόμου με το περιβάλλον του.

Στη δωδέκατη  αρμονική έχουμε τη σχέση του 1/12 που είναι το ημιεξάγωνο, αλλά και τη σχέση των 5/12 αὐτόν πού είναι το χιαστί. Κατ αυτό τον τρόπο αυτή η αρμονική εμπεριέχει μέσα της και το κομμάτι της αρμονίας, αλλά και τις διεκδικήσεις για ένα καλύτερο μέλλον.

Το ημιεξάγωνο είναι μία όψη πληροφορίας, το οποίο όταν είναι πολύ έντονο σε έναν αστρολογικό χάρτη και εμφανίζεται πολλές φορές δηλώνει η πάντα ένα πρόσωπο το οποίο έχει ανάγκη να κατανοήσει και να εμβαθύνει το περιβάλλον γύρω του και να μπορέσει να πάρει πολύ σημαντικές πληροφορίες.

Το χιαστί από την άλλη είναι μια όψη η οποία έχει να κάνει με δυνατότητες απελευθέρωσης από βαρίδια του παρελθόντος, αλλά συνδέεται πάντα με τον άξονα εργασίας θανάτου μεταμόρφωσης. Για αυτό και οι άνθρωποι που έχουν πολλά χιαστί περνάνε από πάρα πολύ έντονες ψυχολογικές και σωματικές διεργασίες στη ζωή τους. 

Η δωδέκατη αρμονική τέλος δηλώνει τη δυνατότητα του ανθρώπου στο να μπορέσει να φτάσει στον τελικό του προορισμό και να μπορέσει να ολοκληρώσει τον κύκλο σε αυτή τη ζωή όλων των δυνατοτήτων που του παρέχονται από τον γενέθλιο Χάρτη του, αλλά και ταυτόχρονα μας δείχνει τις δυνατότητες που υπάρχουν να ξεφύγουμε.Από την φυλακή των πεποιθήσεων της κοινωνίας μας και του περιβάλλοντός μας.