Η Δήμητρα και οι όψεις της με τους  πλανήτες.

Η Δήμητρα και οι όψεις της!

Η Δήμητρα είναι ένας σημαντικός Νάνος – Πλανήτης και αυτές είναι οι ερμηνείες του σε όψη με άλλους πλανήτες!

Απο τη Τζένη Tabary Βλαστάρη

<strong>Η Δήμητρα και οι όψεις της με τους  πλανήτες.</strong> 3

Ήλιος – Δήμητρα

Σύνοδος:

  Είναι μία πολύ δυνατή και έντονη όψη, όπου μας δηλώνει πως  αυτοσκοπός του ατόμου είναι  να βρεθεί στο ρόλο του γονέα, με ό,τι αυτό περιλαμβάνει. Η τροφή, το μεγάλωμα, η περιποίηση προς τα παιδιά, αλλά όχι  μόνο. Το ευρύτερο ενδιαφέρον προς τα αγαπημένα πρόσωπα, το αίσθημα προστασίας, που εδώ υπάρχει άπλετο, είναι τα πράγματα που γίνονται το κέντρο του ενδιαφέροντος, για όσους φέρουν στον χάρτη τους την συγκεκριμένη όψη.

  Άνθρωποι πιστοί στο γονικά τους συναισθήματα, θα βιώσουν έντονα και εκούσια στη ζωή τους,  τον ρόλο του  προστάτη. Η καθημερινή φροντίδα των άλλων είναι στόχος τους και δύσκολα θα παρεκκλίνουν από αυτό.

Τρίγωνο – Εξάγωνο:

  Εδώ η φροντίδα και η ασχολία με την οικογένεια,  γίνεται με ευχαρίστηση και είναι αναπόσπαστο κομμάτι του ατόμου  που έχει αυτή την όψη. Ό,τι περιλαμβάνει η καθημερινή φροντίδα μέσα σ’ ένα οικογενειακό περιβάλλον, είναι αυτά που θα γίνονται με θαλπωρή και χωρίς αίσθημα βάρους.

 Τα άτομα εδώ, προσπαθούν και καταφέρνουν να είναι παραγωγικά με ό,τι ασχοληθούν. Είναι πολύ πιθανόν η επιλογή της  εργασίας τους, να είναι  σε κάποιο ανθρωπιστικό οργανισμό, όπου θα παρέχουν την ίδια φροντίδα και ενδιαφέρον, που δείχνουν για την ίδια τους την οικογένεια. 

 Ίσως κάποιοι από αυτούς αναλάβουν την φροντίδα ατόμων που βρίσκονται στο τέλος της ζωής τους.

Αντίθεση – Τετράγωνο:

  Οι δύσκολες όψεις μεταξύ Ηλίου και Δήμητρας, μπορεί να δηλώνουν δύσκολες ή ασύμβατες οικογενειακές σχέσεις ή ακόμη κι ένα άτομο που είναι ιδιαίτερα προσκολλημένο στην οικογένειά του, βιώνοντας κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες, αρνητικά συναισθήματα.

  Πρακτικά αυτό μας δείχνει ανθρώπους, που είτε αρνούνται να δεχτούν  ή να συμβιβαστούν με οικογενειακές καταστάσεις ή να περάσουν  στο άλλο άκρο, θυσιάζοντας την καθημερινότητά τους αποκλειστικά για τον οικογενειακό τους περίγυρο. 

  Συνήθως οι σκληρές όψεις μεταξύ των δύο αυτών πλανητών, δείχνουν άτομα με χαμηλή αυτοεκτίμηση  ή άτομα που έχουν δεχτεί απόρριψη στη ζωή τους, κυρίως από το οικογενειακό τους περιβάλλον. Εδώ τα άτομα, χρειάζεται να αναπτύξουν θετικά συναισθήματα για τον ίδιο τους τον εαυτό. Και αυτό μπορεί να επιτευχθεί με τη σωστή υποστήριξη. Αγάπη και στοργή είναι αυτό που πραγματικά χρειάζονται.

Σελήνη – Δήμητρα:

Σύνοδος:

  Συναίσθημα. Η πρώτη και τελευταία λέξη  της όψης. Το πως το αντιλαμβανόμαστε και πως το διαχειριζόμαστε, το πως το εξωτερικεύουμε, αλλά και το πως το  αποδεχόμαστε ή λαμβάνουμε από τους άλλους.

  Οι άνθρωποι με την σύνοδο αυτή, στον αστρολογικό τους  χάρτη, είναι άτομα ιδιαίτερα συναισθηματικά. Νιώθουν την ανάγκη να βιώνουν  έντονες συναισθηματικές καταστάσεις, σε κάθε  πτυχή της καθημερινότητας τους, αφού έτσι, παίρνουν αυτό που τους είναι απαραίτητο, για να συνεχίζουν. Την επιβεβαίωση, ότι είναι πομποί και δέκτες μιας  συναισθηματικής ευφορίας και ευημερίας.

Τρίγωνο – Εξάγωνο:

  Τα άτομα με ευνοϊκές όψεις, τριγώνου και εξαγώνου, έχουν πάντοτε  ευγενή κίνητρα. Θα προσπαθήσουν να πράξουν το καλύτερο δυνατόν, για το σύνολο αλλά και όσους αγαπούν χωρίς ιδιοτέλεια. Χαρακτηριστικό τους γνώρισμα, η δοτικότητα και η προσφορά προς τους  άλλους. 

  Η φροντίδα και η αγάπη τους για να διατηρήσουν ένα υγιές περιβάλλον, στις καλύτερες  δυνατές συνθήκες, δεν σταματά!

Αντίθεση – Τετράγωνο:

  Εδώ οι δύσκολες όψεις, πραγματώνονται μέσα από συναισθήματα απομόνωσης, απόρριψης, αποξένωσης που μπορεί το άτομο να νιώθει. Η εσωτερική σύγκρουση, του ψυχικού  και  συναισθηματικού του κόσμου, παίρνουν σάρκα και οστά, σε πρόσωπα και καταστάσεις. 

  Επίσης, σε πολλές περιπτώσεις το  άτομο βιώνει αλληλοσυγκρουόμενες συνθήκες, ανάμεσα στα δικά του θέλω, στις  δικές του συναισθηματικές ανάγκες και σε αυτές της οικογένειας.  Τα συναισθηματικά βιώματα διαφέρουν, κι εκεί  επέρχεται ο “τραυματισμός”.

 Εδώ τα άτομα έχουν ανάγκη κατανόησης. Συναισθηματικής κατανόησης και των αναγκών των άλλων,  αλλά και των δικών τους. Χρειάζεται να γεφυρώσουν το χάσμα και να δημιουργήσουν αμοιβαίες συνθήκες , ωφέλιμες και ψυχικά προαγωγικές  και για τις δυο μεριές.

Ερμής – Δήμητρα

Σύνοδος:

  Η νόηση, το μυαλό, η εγκεφαλική έκφραση. Κυριολεκτικά, τα άτομα με τον Ερμή σε σύνοδο με την Δήμητρα, βιώνουν τη μεταφορική φράση, που χρησιμοποιούμε πολλοί “να σου γανώσει τον εγκέφαλο”. Οτιδήποτε συμβαίνει γύρω τους, πρέπει να περνά από μια διανοητική “άνοιξη”. 

  Αντλούν ευχαρίστηση, που φυσικά σημειοδοτεί την πνευματική τους τροφή, μέσα από τις νοητικές προκλήσεις. Όταν καταλαβαίνουν ότι γίνονται αγαπητοί και κατανοητοί, νιώθουν σαν να έχουν κατακτήσει την κορυφή του κόσμου!

Τρίγωνο – Εξάγωνο: 

  Η Δήμητρα με τον Ερμή σε όψη τριγώνου ή εξαγώνου, δίνουν  άτομα πολύ επικοινωνιακά. Οι διανοητικές  δίοδοι  ρέουν κυριολεκτικά, δίνοντάς τους την δεξιότητα της ανταλλαγής  συναισθημάτων, ιδεών, ακόμη και πληροφοριών.

  Είναι άτομα που έχουν μεγάλη νοητική ενσυναίσθηση, ικανά να επικοινωνούν με παιδιά, με άτομα με νοητική στέρηση, αλλά ακόμη –  όσο περίεργο κι αν ακούγεται – με το ζωικό και το φυτικό βασίλειο. Είναι άνθρωποι ικανοί, να γεφυρώνουν τα “διανοητικά χάσματα”, σε όποιον τομέα καταπιαστούν και να διαχειριστούν τη συναισθηματική νοημοσύνη, με ευγένεια και πραγματική αυτοεπίγνωση.

Αντίθεση – Τετράγωνο: 

  Οι σκληρές όψεις του Ερμή με την Δήμητρα, μας υποδεικνύουν δυσκολία στην επικοινωνία. Αυτό μπορεί να συμβαίνει στο οικογενειακό αλλά και στο κοινωνικό περιβάλλον. Η μη σωστή τοποθέτηση ή στάση των  ατόμων, η λανθασμένη έκφραση, ή ακόμη και η μη έκφραση. 

  Μοιάζει σαν κάτι επικοινωνιακά, αυτοκαταστροφικό, όταν αυτό που επιλέγει το άτομο είναι να αποζητά την κατανόηση και την αποδοχή, ενώ το ίδιο έχει μείνει βουβό στο δικό του πρόβλημα. 

  Πρακτικά τα άτομα με τις αυτές τις δύσκολες όψεις, είναι απαραίτητο να αναπτύξουν τις επικοινωνιακές τους δεξιότητες. Να μάθουν να ακούν αλλά και να μιλούν. Να κατανοούν και να διατυπώνουν, να έχουν επικοινωνιακές δομές. Είναι σίγουρο πως με λίγη ή περισσότερη προσπάθεια, μπορούν  να ξεπεράσουν ένα μεγάλο μέρος, αυτών που θεωρούν ως “πρόβλημα”.

Αφροδίτη – Δήμητρα

Σύνοδος:

  Όψη έντονη, όσον αφορά την αγάπη και την σεξουαλικότητα. Με την σύνοδο ανάμεσα στην Αφροδίτη και στη Δήμητρα, το άτομο αναγνωρίζει την ίδια του την αξία. Κι  αυτό είναι το πολύ σημαντικό. Νιώθει ότι μπορεί  να έλξει τους άλλους.  Τους όποιους άλλους. Και να γίνει ιδιαίτερα αγαπητό και αρεστό.

  Αυτή η κατάσταση  είναι και η τροφή των ατόμων με την σύνοδο αυτή. Νιώθουν χαρούμενα κι ευτυχισμένα,  βιώνοντας αυτό που γι’ αυτούς λογίζεται ως τρυφερότητα, στοργή, έλξη, αγάπη, πάθος. Καλυμμένο το συναίσθημα σε όλες τις εκφάνσεις του, ικανοποιεί σε βάθος  τους ανθρώπους με Αφροδίτη Δήμητρα σε σύνοδο.

Τρίγωνο – Εξάγωνο:

  Τα άτομα με τα τρίγωνα ή τα εξάγωνα των δύο αυτών Θεοτήτων, έχουν την ικανότητα να γαλουχήσουν, αλλά και να τραφούν οι ίδιοι μέσω μιας αισθησιακής τρυφερότητας , της σαγήνης στην θετική της μορφή και το φάσμα της σεξουαλικότητας. 

  Είναι πολύ περιποιητικά άτομα προς τους άλλους και συνήθως έχουν έντονη την αίσθηση της αρμονίας. Αυτό μπορεί να αφορά τον χώρο τους, τις σχέσεις  τους με τους άλλους αλλά και την ίδια τους την παρουσία.  Άτομα προικισμένα  με έντονη δημιουργική και καλλιτεχνική μαεστρία και ανάπτυξη.

Αντίθεση  – Τετράγωνο:

  Εδώ η δυσκολία είναι ιδιαίτερη, αφού οι προσωπικές ανάγκες του ατόμου συγκρούονται με αυτές της οικογένειας. Υπάρχουν περιπτώσεις που τα άτομα, μπορεί να νιώσουν ανεπιθύμητα, μη αποδεκτά, μη ελκυστικά. Αυτό μπορεί να  τα οδηγήσει  στο να βιώσουν απογοήτευση και απορρίψεις.

  Υπάρχει μεγάλη ανάγκη για αποδοχή, συνεισφορά αλλά και ισότητα ρόλων ανάμεσα στον γονέα και στο παιδί. Με αυτή την όψη, κάποιες φορές εμφανίζονται ψυχολογικά διατροφικά προβλήματα.

Άρης – Δήμητρα

Σύνοδος:

  Το αρσενικό πρότυπο, ο κυνηγός, η διεκδίκηση. Τα άτομα με την όψη αυτή, είναι ικανά, να φέρουν τα επιθυμητά αποτελέσματα σε αυτά που στοχεύουν. Η επιτυχία των στόχων τους, είναι η τροφή τους.   Έχουν το γνώθι σαυτόν, εκτιμούν και δίνουν αξία στις ικανότητες τους κι αυτό πολλές φορές είναι πολύ πιο δυνατό κι από την  αυτοπεποίθηση τους. 

Τρίγωνο – Εξάγωνο: 

  Εδώ το άτομο γίνεται πραγματικά παραγωγικό. Οι στόχοι του επιτυγχάνονται με μεγάλη ευκολία. Γίνεται φυσικά και ιδιαίτερα προστατευτικό, ικανό να διαχειριστεί καταστάσεις που γι’ άλλους θα ήταν δύσκολες, όπως το να μεγαλώσει μόνο  του ένα παιδί ή να είναι ο ένας από τους δυο γονείς, που συνήθως επιμελείται και αναλαμβάνει τις ευθύνες, της καθημερινότητας του παιδιού. Αυτός είναι ο τρόπος που νιώθει να “θρέφει” τη δική του ύπαρξη και πραγματώνεται μέσα από καταστάσεις που απαιτούν διεκδίκηση και προστασία.

Αντίθεση – Τετράγωνο:

  Εδώ η κατάσταση  δυσκολεύει αρκετά, αφού η όψη μπορεί  να μας δείξει, ότι υπάρχουν προβλήματα που έχουν να κάνουν με την ανεξαρτησία και την αυτονομία του ατόμου. Πιθανόν κάποιος από τους δυο γονείς, ήταν ιδιαίτερα χειριστικός και ο ρόλος του, στη ζωή του παιδιού, ήταν κυρίαρχος στο μέγιστο σημείο. 

  Η μειωμένη έκφραση πιθανόν στην παιδική ηλικία του ατόμου, η μη αυτονομία  και αυτοδιάθεση, δημιουργεί τραυματισμένες οντότητες. Προσωπική ανεπάρκεια κι ένα τραυματισμένο Εγώ, είναι το αποτέλεσμα των καταστάσεων που βιώνουν τα άτομα αυτά.

  Σίγουρα θα χρειαστεί να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση και αυτογνωσία. Γιατί στην πραγματικότητα, είναι περισσότεροι ικανοί από όσοι οι ίδιοι πιστεύουν στο να επιτύχουν αυτά που επιθυμούν!

Δίας  – Δήμητρα

Σύνοδος:

  Μια όψη με πολύ έντονες τις συλλογικές αξίες, την κοινωνική  ευθύνη. Τα άτομα εδώ, τρέφονται κυριολεκτικά με το να διορθώνουν τα κακώς κείμενα, της κοινωνίας. Οι στόχοι, τα οράματα και τα θέλω τους, είναι να μπορούν  να χαρίσουν ισότητα, σοφία, γνώση εξίσου σε όλους τους ανθρώπους. Κι αυτό ακριβώς  προσπαθούν να  επεκτείνουν. Μια κοινωνική δικαιοσύνη, συνυφασμένη με αξίες.

Τρίγωνο – Εξάγωνο:

  Η θρέψη έρχεται με ευκολία.  Λαμβάνεται και απορροφάτε, αφού η ροή δεν σταματά, αλλά ούτε και οι ευκαιρίες που δίνονται στα  άτομα που κατέχουν τρίγωνα και εξάγωνα στον προσωπικό τους χάρτη. Η γνώση είναι  το κομμάτι που θα γαλουχηθούν, θα λάβουν και θα μεταδώσουν. 

  Όπως οι τροφοσυλλέκτες μιας άλλης εποχής,  έτσι κι αυτοί, θα συλλέξουν, θα  φυλάξουν, θα δωρίσουν, θα μοιράσουν, από το φαγητό έως την όποια γνώση κατέχουν. Και δεν είναι λίγες οι γνώσεις τους. Άνθρωποι πλασμένοι για να μεταλαμπαδεύουν και να προσφέρουν  νοητική αλλά και κανονική τροφή!

Αντίθεση – Τετράγωνο: 

 Η δυσκολία της όψης αυτής, έγκειται στο ότι τα άτομα αυτά, πολλές φορές λόγω κάποιων καταστάσεων ή και με την θέλησή τους, παίρνουν τον ρόλο του γονέα χωρίς  να είναι. Τείνουν να μην έχουν  το δώρο της “άρνησης” προς τους άλλους. Λέγοντας όμως συνεχώς “Ναι” και εκπληρώνοντας μόνιμα τις ανάγκες των άλλων, σπαταλούν όλη τους την ενέργεια, σε ένα δόσιμο που απομυζεί τα  δικά τους θέλω. 

  Λόγω των πιεστικών καταστάσεων που μπορεί να βιώνουν, βάζουν ασυνείδητα τον εαυτό τους, σε τροφικές υπερβολές με αποτέλεσμα την πρόσκτηση βάρους. 

  Η εξισορρόπηση και η συνειδητοποίηση του ρόλου και της κατάστασής  τους, θα  τους επανδρώσει με την απαραίτητη θέληση για να επεκτείνουν τα οράματα τους και τις αξίες τους, μέσα από τις πολιτιστικές και κοινωνικές μορφές υπηρεσιών, που τόσο καλά γνωρίζουν.

Κρόνος – Δήμητρα

Σύνοδος: 

 Τα άτομα με σύνοδο Κρόνου – Δήμητρας  στον αστρολογικό τους χάρτη, αποζητούν την δομή, εκφράζονται μέσα από το κομμάτι αυτό, ως ζητούμενο ζωής. Ρεαλιστές αλλά και  με κάποιες αναστολές, δεν θα λειτουργήσουν αυθόρμητα ή άναρχα. Αυτός ακριβώς, είναι και ο τρόπος φροντίδας τους. Δημιουργικοί άνθρωποι, αλλά η προσφορά, οι γνώσεις, η εκπαίδευση, η στοργή,  θα έρθουν μέσα από ρεαλιστικές κινήσεις.

Τρίγωνο – Εξάγωνο:

  Εδώ οι οικογενειακές πεποιθήσεις και αξίες διαμορφώνουν και παρέχουν σε κάποιο βαθμό, θα μπορούσαμε να πούμε, την συναισθηματική υποστήριξη.

  Η εσωτερική σταθερότητα, εκφράζεται στην καθημερινότητά τους. Η αρμονία στην ζωή τους, υπάρχει βάση δομής και υπολογισμών και αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό, αφού οι ίδιοι, βιώνουν κάτι που τους ευχαριστεί. 

  Είναι όψη που μπορεί να δώσει μακροζωία, αλλά και  αρμονικές σχέσεις με τους ανθρώπους γύρω  τους και το περιβάλλον.

Αντίθεση – Τετράγωνο:

  Η κατάσταση γίνεται αρκετά δύσκολη στην σκληρή όψη αυτών των δύο πλανητών. Υπάρχει   πιθανότητα τα άτομα να έχουν βιώσει άρνηση ή  ακύρωση συναισθηματική από τους ίδιους τους γονείς τους. Επίσης είναι πολύ πιθανόν να έχουν λάβει αδιαφορία, ενώ μεγάλωναν  με τη μητέρα και τον πατέρα τους.

  Σε κάποιες περιπτώσεις,  ίσως έχουμε και έντονες τιμωρίες στα ενδεχόμενα παιδικά λάθη. Αρκετά σκληρές για μια παιδική ψυχή η οποία στιγματίζετε από αυτά. Επίσης μπορεί, σαν παιδιά, να ήταν αρκετά καταπιεσμένα με χειριστικούς γονείς, έτσι ώστε δεν κατάφεραν να αναπτύξουν ή καλύτερα να κατανοήσουν το δίκτυο των δυνατότητών τους. 

  Η αίσθηση της υπερβολικής υποχρέωσης που νιώθουν απέναντι στους γονείς τους ή στα παιδιά τους, στην πορεία της ζωής τους, είναι πέραν του φυσιολογικού. Χρειάζεται να αγαπήσουν και να γνωρίσουν τον ευατό τους, γιατί  αυτό θα είναι ένα μεγάλο συν στην  θετική τους εξέλιξη αλλά και στην ψυχική τους αρμονία.

Ουρανός – Δήμητρα

Σύνοδος:

  Όσοι έχουν την συγκεκριμένη σύνοδο στον χάρτη τους, θα ασχοληθούν σίγουρα με τα ανθρωπιστικά δρώμενα και δραστηριότητες. Αφού, αυτό ακριβώς έρχεται να  πραγματωθεί  στο συγκεκριμένο κομμάτι. Ακτιβιστές και μαχητές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αλλά και της φροντίδας μεγάλου αριθμού ανθρώπων. Είναι τα άτομα, που θα μπορούσαν να ανήκουν σε οργανώσεις, υποστηρίζοντας σθεναρά , το “ο άνθρωπος για τον άνθρωπο”!

Τρίγωνο – Εξάγωνο:

  Κι εδώ η  όψη λειτουργεί πολύ έντονα όπως και στην σύνοδο. Ο ανθρωπισμός, η αγάπη και η προστασία ειδικά των παιδιών και των παιδικών δικαιωμάτων, θα είναι πάντα στο προσκήνιο. 

  Θα προσπαθήσουν να βρουν και να υλοποιήσουν νέες οδούς και προσεγγίσεις για τις  οικογενειακές δομές αλλά και για την ανθρωπότητα γενικότερα, μιας και το  νιώθουν αυτοσκοπό τους.

  Έχουν ανεπτυγμένη διαίσθηση και μεγάλο σεβασμό στις ανθρωπιστικές αξίες. Είναι τα άτομα, που θα δημιουργήσουν εύκολα σχέσεις, με ανθρώπους από άλλες χώρες,  πολιτισμούς και κουλτούρες.

Αντίθεση – Τετράγωνο:

  Η  δυσκολία έγκειται στο να δημιουργηθούν συναισθηματικοί δεσμοί. Ένα άτομο τραυματισμένο ψυχικά σαν παιδί, λόγω οικογενειακών καταστάσεων,  μπορεί αντιδράσει, να  επαναστατήσει, να εναντιωθεί στους γονείς του.

  Η εσωτερική του σύγκρουση, για τη δική του ελευθερία  σε σχέση με την οικογένειά  του, αλλά και  ο σεβασμός που χρειάζεται, θα είναι παράγοντες που θα δυσκολευτεί ιδιαίτερα. Δεν αφήνεται  να ακούσει  αλλά και να  εμπιστευθεί την διαίσθησή του, που πιθανόν να  φανεί χρήσιμη σε πολλές πτυχές της ζωής  του.

  Η λύση  θα έρθει, όταν γίνει κατανοητό, από τους  ίδιους, ότι οι αλλαγές που θέλουν να επιφέρουν στην ζωή τους και κατ’ επέκταση και στην ανθρωπότητα, δεν είναι εμπόδιο για το ενδιαφέρον που νιώθουν για τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Το ένα μπορεί να  συνδυαστεί με το άλλο και  να υπάρξει μια κοινή πορεία ή αποδοχή, ακόμη κι όταν όλα δεν είναι ρόδινα.

Ποσειδώνας – Δήμητρα

Σύνοδος:

 Η αυθόρμητη επιθυμία, η ενσυναίσθηση, η ιδιαίτερη ευαισθητοποίηση. Η έντονη αίσθηση και αντίληψη για τα ανθρωπιστικά ιδεώδη, αλλά και για τα προσωπικά κομμάτια της ζωής ατόμου, είναι αυτά που χαρακτηρίζουν όσους κατέχουν την συγκεκριμένη όψη στον δικό τους χάρτη. 

  Άτομα με βαθιά συνείδηση και συμπόνια για  τους ανθρώπους, ζουν, λειτουργούν και τρέφονται κυριολεκτικά, βιώνοντας πολύ βαθιά συναισθήματα. Η υπερβατική ενσυναίσθηση είναι αυτό που τους χαρακτηρίζει.

Τρίγωνο – Εξάγωνο:

  Εδώ η ψυχική και η πνευματική ευαισθησία, δένονται και λειτουργούν ως ένας πολύ δυνατός πόλος. Οι άνθρωποι με αυτό το τρίγωνο ή εξάγωνο, λαμβάνουν την δική τους θρέψη, βοηθώντας, θεραπεύοντας το πνεύμα και την ψυχή ενός όντος ή πολλών. Πολλοί εξάλλου από αυτούς, επιλέγουν επαγγέλματα γι αυτό το σκοπό, έστω και αν δεν το κάνουν πάντοτε  συνειδητά.

  Επίσης ο συνδυασμός αυτός, μας  δίνει άτομα με ιδιαίτερες καλλιτεχνικές ικανότητες, αφού αυτή η ευαισθησία που προαναφέραμε αλλά και η ανιδιοτελής αγάπη, μπορεί να εκφραστεί και μέσα από κάτι πραγματικά δημιουργικό.

Αντίθεση – Τετράγωνο:

  Η δυσκολία στην αντίθεση ή το τετράγωνο, είναι ότι το άτομο μπορεί να αναπτύξει μια, μη ρεαλιστική οπτική για τους ανθρώπους και τις καταστάσεις γύρω του. Μπορεί να μεγαλοποιήσει στο μυαλό του, ιδέες και άτομα, τα οποία καθώς ο χρόνος θα κυλά, θα καταλάβει το λάθος του, όταν πλέον η απογοήτευση θα του έχει χτυπήσει την πόρτα.

  Αποζητά την αγάπη και την προσοχή και όταν αυτά δεν του παρέχονται στον επιθυμητό βαθμό, τείνει να γίνεται θύμα, συνειδητά, για να εκπληρώσει τα θέλω του ψυχισμού  του. Ακόμη δυσκολότερη η κατάσταση μπορεί να γίνει, αν το άτομο προσπαθήσει να ξεφύγει από μια πραγματικότητα, την οποία θεωρεί απογοητευτική ή σκληρή, μέσω των εξαρτήσεων.

  Για να υπάρξει λύση, πρέπει να  γίνει κατανοητό, πως  μπορεί να επιτευχθεί   όντως μια καλή σχέση με το περιβάλλον του, άρα και τους ανθρώπους που συναναστρέφεται. Επίσης, επιβάλλεται να κατανοήσει, ότι  δεν χρειάζεται  να θυματοποιηθεί για να είναι το επίκεντρο. Βάζοντας τον εαυτό του, ανάμεσα στο κοινωνικό  σύνολο και λειτουργώντας ομαδικά  για καλούς σκοπούς ή ακόμη  και προς χάριν της “θρέψης”, θα νιώσει εσωτερική ευτυχία και πλήρωση. Και αυτός, είναι  ο σκοπός.

Πλούτωνας – Δήμητρα

Σύνοδος:

  Στη σύνοδο αυτή, βλέπουμε το βίωμα του αρχέτυπου του Πλούτωνα και της Δήμητρας. Αναβιώνει ο γνωστός μύθος, της ριζικής μεταμόρφωσης,  της απώλειας  και της επιστροφής. Εδώ τα άτομα, γνωρίζουν πολύ καλά, ότι τίποτα δεν είναι αέναο. Χωρίς  αυτό να είναι κάτι πεσιμιστικό, αλλά απόλυτα ρεαλιστικό, βαδίζουν σε  αυτό το πλαίσιο. Γνώστες, της δυναμικής που ασκεί μια εκ βαθέων μεταμόρφωση, οδηγούν την ζωή τους, αλλάζοντας όταν χρειάζεται, μέχρι το τέλος της διαδρομής.

Τρίγωνο – Εξάγωνο:

  Ας μου επιτραπεί η λέξη, “μάγοι” της  ζωής. Είναι τα άτομα που έχουν πραγματικά βαθιά  κατανόηση των νοημάτων της ζωής και του θανάτου.  Είναι αυτοί που θα σε πλησιάσουν και θα σε βοηθήσουν να περάσεις στην αντίπερα όχθη, κυριολεκτικά ή μεταφορικά. Τα άτομα εδώ, είναι πλήρως συμβιβασμένα  με την “φύση” της όψης, γνωρίζοντας, ότι οι εσωτερικές πνευματικές και  ψυχικές συγκρούσεις, υπάρχουν, γιατί δεν έχουμε αποδεχτεί γεγονότα  και καταστάσεις. 

  Λίγο προσοχή θα χρειαστεί να δείξουν, γιατί συνήθως νιώθουν σαν να μοιράζονται σε δύο κόσμους, στον ρεαλιστικό και στον συναισθηματικό. Στην πραγματικότητα και σε αυτό που επιθυμεί ο ψυχισμός τους. Όλα όμως μπορούν να συμβιβαστούν. Οι ίδιοι, αν γίνουν γονείς θα γαλουχηθούν ξανά, μαζί με τα παιδιά τους, βλέποντας πως τα όρια της ανοχής ή της αποδοχής των άλλων, είναι πολύ μεγαλύτερα, από αυτά που έδιναν ακόμη και στον εαυτό τους.

Αντίθεση – Τετράγωνο:

  Τα άτομα με σκληρές όψεις Δήμητρας Πλούτωνα, ταλανίζονται συνήθως, ανάμεσα σε αγώνες εξουσία και συναισθηματικές κρίσεις. Αυτό, μπορεί να το επιφέρει μια απώλεια ή ο χωρισμός από κάποιο αγαπημένο πρόσωπο, ή το συναίσθημα, του να επικρατήσει και είναι κυρίαρχο, σε αυτά  που θεωρεί κεκτημένα του. Η  κατάθλιψη, η μεγάλη στεναχώρια, ο ψυχικός πόνος, μπορεί να βιωθούν έντονα. 

  Για  να  ξεπεραστεί αυτό, θα πρέπει να αποδεχτούν τον μύθο των δύο θεοτήτων και να κατανοήσουν πως μετά από κάθε τέλος, έρχεται μια νέα  αρχή. Δυστυχώς αυτό είναι σχεδόν πάντοτε επίπονο, αλλά, όσο επίπονο είναι αυτό, τόσο αληθινό είναι και το κομμάτι, μιας νέας αρχής.