Η επίδραση των άστρων στην ψυχολογία μας: Ο Αστρολογικός χάρτης της διάσημης παρουσιάστριας Ellen DeGeneres.

Ο Αστρολογικός χάρτης της διάσημης παρουσιάστριας Ellen DeGeneres.

Η επίδραση των άστρων στην ψυχολογία μας γίνεται αντιληπτή εδώ και χρόνια, όχι μόνο από τις μελέτες των αστρολόγων, αλλά κι εκείνες μερικών επιστημόνων ψυχολογίας και ψυχιατρικής. Η διάσημη Αμερικανίδα κωμικός, τηλεοπτικός παρουσιάστρια, ηθοποιός, συγγραφέας και παραγωγός Ellen DeGeneres, έγινε ιδιαίτερα αγαπητή στο κοινό χάρη στην προσωπικότητα και το χιούμορ της. Εδώ, έρχονται τα άστρα να εξηγήσουν πώς αυτή η προσωπικότητα λειτουργεί.

Από τη Χριστίνα Στεργίου

Η επίδραση των άστρων στην ψυχολογία μας: Ο Αστρολογικός χάρτης της διάσημης παρουσιάστριας Ellen DeGeneres. 3

Πρόκειται για μία Υδροχόο, με Ήλιο και Αφροδίτη σε σύνοδο στον 12ο οίκο. Αυτή η ζωδιακή θέση και οικοθεσία δηλώνει πως το άτομο με μεγάλη ευκολία μπορεί να κερδίσει τις εντυπώσεις. Παράλληλα προτιμά να κρατά την προσωπική του ζωή στο παρασκήνιο. Οι άνθρωποι με Ήλιο-Αφροδίτη σε σύνοδο, ακόμη και στη θέση του αντιδραστικού Υδροχόου, βγάζουν πολλή γοητεία προς τα έξω και σαγηνεύουν! Ο ωροσκόπος της στον Ιχθύ, παραδοσιακά κυβερνάται από το Δία στον Σκορπιό και μοντέρνα από τον Ποσειδώνα στον Σκορπιό (σύνοδος Δία-Ποσειδώνα), στον 8ο οίκο.

Αυτό επιβεβαιώνει πως απολαμβάνει να κρατά την προσωπική ζωή της στο παρασκήνιο κι ενδεχομένως υποδηλώνει μία φοβία μην αποκαλυφθούν κάποια πράγματα που την αφορούν. Ο Ερμής της Ellen στον Αιγόκερω, στον 11ο οίκο της, δηλώνει έναν άνθρωπο που προσέχει πάρα πολύ την κοινωνική του εικόνα και τι πληροφορίες δίνει δημοσίως. Δεν αποκλείεται να πιστεύει πως όσο λιγότερα γνωρίζει ο κόσμος για την πραγματική Ellen DeGeneres, τόσο καλύτερα να ελέγχει η ίδια τη δημόσια εικόνα της.

Ellen DeGeneres to End Daytime Talk Show in 2022 - Variety

(Πηγή εικόνας: https://variety.com/2021/tv/news/ellen-degeneres-ending-daytime-talk-show-1234971355/)

Στα ερωτικά της είναι ιδιαίτερα αυθόρμητη, κυριαρχική και ειλικρινής, με κυβερνήτη του 5ου οίκου της (ερωτικά, παιδιά, δημιουργικότητα) τη Σελήνη της στον Κριό. Το γεγονός ότι η Σελήνη της βρίσκεται στο 2ο οίκο της, δείχνει ότι επιτρέπει τα πολλά σκαμπανεβάσματα στα ερωτικά της ή τις περιόδους δημιουργικής ‘ξηρασίας’ να επηρεάζουν την αυτοπεποίθησή της. Όσο αυτά τα δύο έχουν καλές εξελίξεις, τόσο η ίδια νιώθει καλά με τον εαυτό της. Οι λεκτικές εντάσεις στη ζωή της, ιδίως επί των ερωτικών της σχέσεων, είναι πάρα πολύ συχνές, πράγμα που πιθανότατα να προκύπτει από εντάσεις που προέρχονται ήδη από το οικογενειακό της περιβάλλον.

Η επίδραση των άστρων στην ψυχολογία μας: Ο Αστρολογικός χάρτης της διάσημης παρουσιάστριας Ellen DeGeneres. 6

Τα κυριότερα χαρακτηριστικά των Υδροχόοων είναι οι τάσεις επανάστασης και η φιλανθρωπία και η φιλοζωία. Όντως, η Ellen DeGeneres είναι vegan με σκοπό να υποστηρίξει τα δικαιώματα των ζώων και να προβάλει αντίσταση στις βάναυσες παραγωγικές διαδικασίες των μεγάλων βιομηχανιών τροφίμων μέσα από την κατάχρηση των ζώων. Δεν είναι απλώς μία Υδροχόος, αλλά επίσης ο Ήλιος της σε αντίθεση με τον Ουρανό στον 6ο οίκο βρίσκονται σε αμοιβαία υποδοχή – δηλαδή ο Ήλιος της βρίσκεται στο ζώδιο κυριαρχίας του Ουρανού (Υδροχόος) της και ο Ουρανός της στο ζώδιο κυριαρχίας του Ήλιου (Λέων). Έτσι, βοηθά ο ένας πλανήτης τον άλλον. Με απλά λόγια, ο αντιδραστικός της χαρακτήρας είναι κατά κόρων υπεύθυνος για τη γοητεία της. 

Οι άνθρωποι με Ουρανό στον 6ο οίκο, συνήθως κατά τη διάρκεια της ζωής τους αντιμετωπίζουν κάποια μικρής διάρκειας προβλήματα υγείας, ενώ νιώθουν εγκλωβισμένοι όταν η δουλειά τους δεν είναι δημιουργική και δεν μπορούν να λαμβάνουν πρωτοβουλίες οι ίδιοι σε αυτήν. H αντίθεση Ηλίου – Αφροδίτης – Ουρανού στους οίκους 12 – 6 λειτούργησαν κατά τις προηγούμενες δεκαετίες, όταν η προσωπική ζωή και σεξουαλικές προτιμήσεις της Ellen DeGeneres αποκαλύφθηκαν.

Εκείνο το διάστημα έπεσε σε κατάθλιψη. Οι άνθρωποι με Ήλιο-Αφροδίτη στο 12ο είναι λίγο πιο επιρρεπείς στο να νιώθουν απομονωμένοι, θλιμμένοι και η μεγάλη ευαισθησία τους χρειάζεται προσεκτική μεταχείριση από τους άλλους, διαφορετικά μπορεί να τους ωθήσει σε καταστάσεις όπως η κατάθλιψη ή περαιτέρω συναισθηματική μοναξιά (δηλαδή, το αίσθημα πως ‘κανείς δεν με καταλαβαίνει’). Η αμοιβαία υποδοχή βοήθησε την Ellen, να ξεπεράσει το πρόβλημά της.

Η αμοιβαία υποδοχή, παρόλο που βρίσκεται σε ισχύ, ο Ήλιος και ο Ουρανός της παρουσιάστριας είναι σε θέση αδυναμίας, συνεπώς δεν λειτουργούν πάντα με υγιή τρόπο. Τον Ιούλιο του 2020, 10 πρώην υπάλληλοι του σόου Ellen DeGeneres την κατηγόρησαν για τη δημιουργία «τοξικής» ατμόσφαιρας στο εργασιακό περιβάλλον Έγινε αναφορά σε σεξουαλικές παρενοχλήσεις και «ρατσιστικές μικρο-επιθέσεις» προς ή σχετικά με έγχρωμους υπαλλήλους, για τις οποίες δεν έλαβε καμία δράση αντιμετώπισης.

Η αλήθεια είναι πως κανείς μας δεν ήταν εκεί για να επιβεβαιώσει τι πραγματικά έγινε, όμως η σύνοδος του κυβερνήτη του ωροσκόπου της, Δία, με τον Ποσειδώνα, θα την έφερναν σε παρεξηγήσιμη θέση ή κατάσταση εκτός ελέγχου, τουλάχιστον μία φορά στη ζωή της. Η αδυναμία του Ήλιου της, ο ωροσκόπος της στον Ιχθύ και η σύνοδος του κυβερνήτη του ωροσκόπου με τον απατηλό Ποσειδώνα, τη δυσκολεύουν να θέτει ‘όρια’ στους άλλους. Έτσι, δεν μπόρεσε να καταφέρει να βάλει ‘φρένο’ στην κατάσταση.

Η ανάγκη της Ellen DeGeneres να μην βρίσκεται σε μία συνηθισμένη εργασία με συνηθισμένο ωράριο την ώθησε να προσπαθήσει να εργαστεί στο χώρο της τηλεόρασης. Το σόου της Ellen DeGeneres από το 2003 έως το 2022, βραβεύτηκε 33 φορές, με την τηλεθέαση, προφανώς, να χτυπάει κόκκινο! Σήμερα θεωρείται από τις πιο υψηλοαμοιβόμενες κωμικούς στον κόσμο, αλλά και αυτοδημιούργητη!

Ο οίκος της ‘αυτοδημιουργίας’, στην αστρολογία είναι ο ίδιος οίκος που συσχετίζεται με την υλική ασφάλεια κι αφθονία, αλλά και την αυτοεκτίμηση που έχουμε: ο 2ος. Πράγματι, οι άνθρωποι που πιστεύουν στον εαυτό τους τείνουν να καταφέρνουν περισσότερα, γεγονός που οδηγεί συχνά σε υλική αφθονία. Η Ellen DeGeneres έχει έναν πολύ δυνατό 2ο οίκο με την ατρόμητη Σελήνη της στον Κριό, που δεν της επιτρέπει να το βάζει ποτέ κάτω, ακόμη και υπό συνθήκες αφόρητης πίεσης από το περιβάλλον. Έχει τη συνήθεια όταν ακούει ‘δεν μπορείς’, να απαντά ‘βλέπε να μαθαίνεις’.

Ο Κυβερνήτης του 2ου οίκου της, Άρης, αφενός είναι σε σύνοδο με τον κακεργέτη Κρόνο, αφετέρου βρίσκεται στον 10ο οίκο (οίκος καριέρας και κοινωνικής ανόδου). Κάνει ‘αμοιβαία υποδοχή’ με το Δία της, στον 8ο οίκο στον Σκορπιό (πάλι συσχετίζεται με χρήματα). Είναι πάρα πολύ λογικό, λοιπόν, αυτός ο άνθρωπος μέσα από δική του προσωπική προσπάθεια (Άρης σύνοδος με Κρόνο) να καταφέρει πάρα πολλά στην καριέρα του (10ος οίκος), λόγω της πίστης στον εαυτό του, στα ιδανικά του και το θάρρος του (αμοιβαία υποδοχή Άρη-Δία).

Τα πολλά χρήματα στο ωροσκόπιό της δε φαίνονται μόνο από το 2ο οίκο, αφού υπάρχουν πάρα πολλές ακόμη ενδείξεις για αυτό. Η πολυαστρία στο ζώδιο του Σκορπιού στον 8ο οίκο, είναι δείκτης υλικής αφθονίας στον υπερθετικό. Μάλιστα, ο Δίας σχηματίζει θετική όψη με τον Πλούτωνά της. Οι όψεις μεταξύ Δία και Πλούτωνα, ιδίως με Δία στον 8ο οίκο, είναι δείκτες πολλών χρημάτων. Ταυτόχρονα, ο Δίας της είναι σε σύνοδο και με τον πλανήτη των ονείρων: τον Ποσειδώνα, πολλαπλασιάζοντας τα χρήματα του ατόμου ακόμη περισσότερο. Δηλαδή αυτό το ωροσκόπιο υπόσχεται τεράστια υλική αφθονία και ισχυρή αυτοεκτίμηση!

Τέλος, πολύ σημαντικός ο Κλήρος Τύχης της Ellen στο τυχερό ζώδιο του Ταύρου στον 3ο οίκο. Δίνει τύχη, σπουδαία ικανότητα διαχείρισης του λόγου κι επιτυχία μέσα από ζητήματα του 3ου οίκου: επικοινωνία, συμβόλαια, μάθηση. Η πλειοψηφία των πλανητών της είναι συσσωρευμένη στο νότιο μέρος (πάνω μέρος) του αστρολογικού της χάρτη, που προμηνύει πως το συγκεκριμένο άτομο θα αναλώσει τον περισσότερο χρόνο στη ζωή του για να επιτύχει κοινωνικά. 

Από τη Χριστίνα Στεργίου