Η γενέθλια Σελήνη στα 12 ζώδια. Ένας οδηγός για τα ένστικτα και το υποσυνείδητο μας

Η γενέθλια Σελήνη στα 12 ζώδια. Ένας οδηγός για τα ένστικτα και το υποσυνείδητο μας

Ένας οδηγός για τις ενστικτώδεις αντιδράσεις μας, το υποσυνείδητο μας, τις βαθύτερες ανάγκες μας, τον ψυχισμό μας, τη μητέρα, τη σύντροφο.

Από την Μαρία Σόγια 

Η γενέθλια Σελήνη στα 12 ζώδια. Ένας οδηγός για τα ένστικτα και το υποσυνείδητο μας 3

Η Σελήνη, αλλάζει κάθε περίπου 2 με 2 ½ μέρες ζώδιο. Μαζί με τον Ήλιο, έχει πολύ σημαντικό ρόλο στον γενέθλιο αστρολογικό χάρτη. Μια καλά τοποθετημένη Σελήνη, από ζώδιο, οίκο και η οποία δεν «βάλλεται», ουσιαστικά δίνει στο άτομο την δυνατότητα να αντέξει τις δυσκολίες, να μπορεί να ανταπεξέλθει στα προβλήματα που θα του προκύψουν με ψυχικό σθένος, να τα διαχειριστεί και να μην καταρρεύσει. Η Θέση της Σελήνης, μας δίνει πολλά στοιχεία για την προσωπικότητα του ατόμου, για τις βαθύτερες ανάγκες του, για τον τρόπο που ζει την καθημερινότητα του, τις συνήθειες του, το σπίτι του, τον τρόπο που αντιλαμβάνεται την αίσθηση ασφάλειας μέσα του. Σε γυναικείο χάρτη είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς μας δίνει πολλά στοιχεία για την προσωπικότητα, ενώ υπάρχουν και αστρολόγοι που συνδέουν την Σελήνη και με την γονιμότητα της γυναίκας. Η Σελήνη σε ανδρικό χάρτη μας δίνει τα χαρακτηριστικά της συζύγου. Εδώ, είναι σημαντικό να σημειώσουμε ότι και στα δύο φύλα, η Σελήνη, μας αποκαλύπτει στοιχεία και χαρακτηριστικά της μητέρας του ατόμου, καθώς και του θηλυκού στοιχείου που άνδρες και γυναίκες έχουν μέσα τους.  Η Σελήνη κυβερνά το ζώδιο του Καρκίνου, είναι σε έξαρση στο ζώδιο του Ταύρου, σε πτώση στο ζώδιο του Σκορπιού και σε αδυναμία στο ζώδιο του Αιγόκερω.

Σελήνη στον Κριό 

Λέξεις κλειδιά : Ανυπόμονη, Αυθόρμητη, Δυναμική

Τα άτομα που έχουν γεννηθεί με Σελήνη στον Κριό χαρακτηρίζονται από την αμεσότητα τους, και την ανυπομονησία τους. Είναι παρορμητικά, ευέξαπτα και υπερβολικά ανεξάρτητα. Συνήθως, αποφεύγουν να είναι υπάλληλοι, καθώς τους αρέσουν οι ευθύνες και είναι πολύ δύσκολο να ικανοποιηθούν, ή να ενταχθούν σε μια ομάδα, έχουν έντονες ηγετικές ικανότητες, οπότε δουλεύουν κυρίως μόνοι τους. Είναι ιδιαίτερα αυθόρμητοι, θα πουν ότι σκέφτονται χωρίς φίλτρο, για αυτό πολλές φορές έχουν κατηγορηθεί ως αγενείς ή αφελείς. Είναι δυνατοί άνθρωποι, περήφανοι και θαρραλέοι. Από μικρά παιδιά, είναι ιδιαίτερα ανεξάρτητοι, ενώ στις περισσότερες περιπτώσεις μαθαίνουν να περπατούν και ανεξαρτητοποιούνται από τους γονείς σχετικά γρήγορα. Τους αρέσει να δοκιμάζουν διάφορα πράγματα, όμως χάνουν το ενδιαφέρον τους εύκολά. Θέλουν να είναι συνεχώς σε κίνηση, για αυτό είναι καλό να αθλούνται ή να ασχολούνται με κάποιο σπορ. Είναι από τους αιώνιους έφηβους του ζωδιακού, με την παιδικότητα τους και τον αυθορμητισμό τους. Είναι σημαντικό μεγαλώνοντας να εκπαιδεύσουν τον εαυτό τους να μάθουν να ακούν και να μπαίνουν στην θέση του άλλου, καθώς και να μετριάσουν τον θυμό και το πείσμα τους. Σαν μητέρες, μεγαλώνουν παιδιά αυτόνομα, αυτάρκεις προσωπικότητες, ανεξάρτητες και δυναμικές. 

Σελήνη στον Ταύρο – Θέση Έξαρσης

Λέξεις κλειδιά : Αισθησιακή, Σταθερή, Προστατευτική

Η Σελήνη στο ζώδιο του Ταύρου είναι ιδιαίτερα καλά τοποθετημένη. Τα άτομα με την Σελήνη τους σε αυτή την θέση είναι οι άνθρωποι που θα επιβιώσουν ότι και αν τους συμβεί. Είναι εκείνοι που βρίσκουν πρακτικές και υλοποιήσιμες λύσεις στα προβλήματα τους. Οι άνθρωποι που κατά τη διάρκεια μιας κρίσεις θα σκεφτούν να φάνε, να κοιμηθούν, να κάνουν μπάνιο, καθώς έτσι φροντίζουν την ψυχική τους υγεία, προστατεύοντας το σώμα τους. Δεν ζουν μεγάλα δράματα. Είναι αξιόπιστοι σύντροφοι και φίλοι, άκρως αισθησιακοί και σεξουαλικοί. Επιζητούν την ασφάλεια στο συναισθηματικό και στο υλικό επίπεδο. Έχουν λίγους φίλους, ένα στενό κύκλο, ενώ είναι άνθρωποι που έχουν ανάγκη να ξέρουν ότι έχουν χρήματα στην άκρη. Δεν τους αρέσουν οι αλλαγές, ενώ χωρίζουν με μεγάλη δυσκολία από τις σχέσεις τους. Στην παιδική ηλικία, βασικό χαρακτηριστικό είναι η βαθιά ανάγκη για σύνδεση με την μητέρα. Συνήθως, ακόμα και σε μεγάλη ηλικία, επιλέγουν να μένουν κοντά στην μητέρα τους και στο πατρικό τους. Για της γυναίκες με σελήνη στον Ταύρο, είναι ιδιαίτερα σημαντικό κεφάλαιο στη ζωή τους να γίνουν μητέρες. Ενώ, αν δεν το κάνουν, συνήθως είναι γιατί επιλέγουν μια εργασία στην οποία αφοσιώνονται και τους εξασφαλίζει μεγάλη οικονομική ασφάλεια και καταξίωση. Σαν μητέρες η ίδιες, είναι αφοσιωμένες, δημιουργούν ένα ασφαλές περιβάλλον για το μωρό τους, ενώ δυσκολεύονται ιδιαίτερα στο στάδιο του απογαλακτισμού.

Σελήνη στους Διδύμους

Λέξεις Κλειδιά : Ανήσυχη, Πολυταξιδεμένη, Ασταθείς

Τα άτομα με Σελήνη στο ζώδιο των Διδύμων διψούν για μάθηση και για επικοινωνία. Είναι συνήθως υπερδραστήρια, και ιδιαίτερα επικοινωνιακά. Τους αρέσει να είναι συνεχώς σε κίνηση, να γνωρίζουν καινούργιους ανθρώπους, να ανταλλάσουν ιδέες, απόψεις, να επικοινωνούν γενικότερα. Είναι άνθρωποι που λατρεύουν τα ταξίδια, ενώ έχουν έφεση στις ξένες γλώσσες τις οποίες μαθαίνουν με ιδιαίτερη ευκολία. Έχουν μια παιχνιδιάρικη προσωπικότητα, και είναι ιδιαίτερα κοινωνικοί και εξωστρεφείς. Ένα αρνητικό που τους προσάπτουν πολύ συχνά είναι ότι είναι αναξιόπιστοι, καθώς αλλάζουν με μεγάλη ευκολία άποψη και γνώμη και δεν έχουν καμία σταθερότητα. Αυτό συμβαίνει, γιατί λόγω της μεταβλητότητας τους, είναι ευεπηρεαστοι από τις φιλίες και γενικότερα από το εκάστοτε περιβάλλον στο οποίο βρίσκονται και την περιρρέουσα ατμόσφαιρα. Σαν παιδί, είναι ο μικρός εξερευνητής- βιβλιοφάγος. Από πολύ μικρή ηλικία έχει την ανάγκη να καταλάβει τον κόσμο, να τον εξερευνήσει, ενώ είναι ιδιαίτερα ανεξάρτητο. Τα άτομα με την Σελήνη σε αυτή τη θέση δυσκολεύονται να δημιουργούν συναισθηματικούς δεσμούς. Σαν μητέρες , είναι χαμογελαστές, δημιουργικές και ευδιάθετες, δημιουργούν μια ανάλαφρη σχέση με το παιδί, όχι ιδιαίτερα συναισθηματική, και είναι πρόθυμες να απαντήσουν σε κάθε ερώτημα και απορία. Δημιουργούν ανεξάρτητες, αυτόνομες προσωπικότητες και απεχθάνονται την προσκόλληση. 

Η Σελήνη στον Καρκίνο – Θέση Κυβέρνησης

Λέξεις Κλειδιά : Ευαίσθητη, Διαισθητική, Τυχερή

Η Σελήνη κυβερνά το ζώδιο του Καρκίνου. Είναι λοιπόν μια ιδιαίτερα καλή θέση για να έχετε την Σελήνη σας. Τα άτομα με Σελήνη στον Καρκίνο είναι ιδιαίτερα διαισθητικά, κυρίως μέσω των ονείρων τους. Έχουν πλούσια φαντασία και μεγάλη ευαισθησία. Είναι τα άτομα που ξεκινούν τις προτάσεις τους με την έκφραση, «νιώθω ότι» ή «αισθάνομαι ότι» . Για εκείνους, τα συναισθήματα είναι ιδιαίτερα σημαντικά, όμως δεν υπάρχει καμία λογική ούτε σταθερότητα σε αυτά. Οι συναισθηματικές διακυμάνσεις είναι συνεχείς, όπως και οι φάσεις της Σελήνης, για αυτό το λόγο κατηγορούνται διαρκώς ως άστατοι και κυκλοθυμικοί. Τα άτομα με Σελήνη στον Καρκίνο χρειάζονται απεγνωσμένα να νιώθουν συναισθηματική ασφάλεια. Έχουν ανάγκη να δημιουργήσουν οικογένεια, και συνήθως το κάνουν σε νεαρή ηλικία. Όταν επιλέξουν να το κάνουν αφοσιώνονται και γίνονται ιδιαίτερα παραδοσιακοί γονείς. Σαν παιδιά είναι γεμάτα φαντασία, ευαίσθητα και τρυφερά, προσκολλημένα στους γονείς και στο σπίτι. Η απομάκρυνση από τους γονείς και η ενηλικίωση γίνονται δύσκολα, σε πολλές περιπτώσεις σε μεγάλη ηλικία. Σαν μητέρα, η γυναίκα με την Σελήνη της σε αυτή τη θέση γίνεται η ιδανική μαμά. Οι άνθρωποι με Σελήνη στον Καρκίνο αρέσκονται στο να μαγειρεύουν ή είναι ειδήμονες στο καλό φαγητό, ενώ τείνουν να είναι προσκολλημένοι στις παραδόσεις και τις αξίες του παρελθόντος. Για αυτό το λόγο είναι σύνηθες να επιλέγουν επαγγέλματα όπως, αρχαιολόγοι ή μάγειρες, ενώ έχουμε και αρκετούς ηθοποιούς, καθώς είναι ιδιαίτερα καλλιτεχνικοί και ευαίσθητοι. 

Σελήνη στον Λέοντα

Λέξεις Κλειδιά : Δραματική, Εντυπωσιακή, Αυτοπεποίθηση

Τα άτομα με τη Σελήνη τους σε αυτό το ζώδιο τείνουν να είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακά. Τους αρέσει να ξεχωρίζουν και να τους θαυμάζουν για την εξωτερική τους εμφάνιση. Είναι αισιόδοξοι και χαμογελαστοί. Για να κερδίσουν την αγάπη εκείνου που θέλουν θα κάνουν τα πάντα, θα του χαρίσουν τον κόσμο όλο. Θέλουν όμως να δουν ανταπόκριση, θαυμασμό και εκτίμηση για όλα όσα προσφέρουν. Έχουν, όχι αδίκως, κατηγορηθεί αρκετές φορές για την ζήλια και την κτητικότητα τους, ιδιαιτέρως για τις σκηνές ζηλοτυπίας τους οι οποίες είναι μνημειώδεις και πολλές φορές αγγίζουν οσκαρικές επιδόσεις. Η Σελήνη εδώ, κάνει το άτομο να έχει ροπή προς την πολυτέλεια, την σπατάλη και την τάση του ατόμου να γίνεται εγωιστικό, επιφανειακό και να θέλει να κακομάθει τον εαυτό του, αλλά και τους αυλικούς του. Στην παιδική ηλικία, είναι ιδιαίτερα χαμογελαστά και ευδιάθετα παιδάκια, έχουν όμως ανάγκη για συνεχή επιβεβαίωση, επιβράβευση και θαυμασμό. Σαν μητέρες, είναι ιδιαίτερα υποστηρικτικές, δίνοντας στα παιδιά τους τα κατάλληλα εφόδια για να νιώθουν ασφάλεια και αυτοπεποίθηση στην μετέπειτα ζωή τους. 

Σελήνη στην Παρθένο

Λέξεις Κλειδιά : Επιφυλακτική, Πρακτική, Αξιόπιστη, Τελειομανής

Οι άνθρωποι που έχουν γεννηθεί με Σελήνη στην Παρθένο είναι ιδιαίτερα πρακτικοί, δίνουν με μεγάλη ευκολία λύσεις, ενώ οι ίδιοι φέρνουν εις πέρας ότι αναλάβουν. Το πρόβλημα εδώ είναι ότι πολλές φορές αργούν, καθώς δίνουν βάση στην λεπτομέρεια. Η τελειομανία που τους διακατέχει, θεωρείτε ότι έχει να κάνει με μια βαθιά εσωτερική ανασφάλεια που έχουν. Είναι έξυπνοι και επιμελείς γενικότερα στη ζωή τους. Είναι σύνηθες, με την Σελήνη σε αυτή τη θέση να έχουμε άτομα που ασχολούνται ιδιαιτέρως με την υγιεινή διατροφή, με την υγεία τους γενικότερα, καθώς και με την ευεξία τους. Προσπαθούν να ακολουθήσουν ένα υγιεινό τρόπο ζωής, με καλές συνήθειες ούτος ώστε σωματικά να είναι υγιείς. Ενώ, είναι οι άνθρωποι που είναι πιο λειτουργικοί στην καθημερινότητα τους, όταν έχουν μια συγκεκριμένη ρουτίνα την οποία ακολουθούν. Συνήθως τα επαγγέλματα που επιλέγουν είναι γιατροί, νοσοκόμοι ή κτηνίατροι. Έχουν κατηγορηθεί ως επικριτικοί, δικαίως, αλλά πρέπει να έχουμε υπόψη μας ότι βασικά ασκούν ιδιαίτερα αυστηρή κριτική στον ίδιο τους τον εαυτό, για αυτό έχουν τόσο υψηλά στάνταρ και για τους άλλους. Σαν παιδί, είναι προσεκτικό, έξυπνο και ιδιαίτερα καθαρό. Σαν μητέρα, είναι ικανή, καθαρή, ασχολείται με την υγιεινή διατροφή του παιδιού και προσπαθεί να το μάθει να φροντίζει το σώμα του και το μυαλό του, δυστυχώς μερικές φορές γίνεται χαοτική και αγχωτική μέσα στην προσπάθεια της να είναι τέλεια. 

Σελήνη στον Ζυγό

Λέξεις Κλειδιά : Ευγενική, Δίκαιη, Διπλωμάτης

Τα άτομα με την Σελήνη τους στο ζώδιο του Ζυγού, χαρακτηρίζονται από την αγάπη τους για την τέχνη. Είναι συνήθως καλοντυμένοι, και έχουν άποψη για την εξωτερική τους εμφάνιση. Τους αρέσει η αρμονία και η ηρεμία, στα πιο επιφανειακά, όπως ρούχα, κοσμήματα ή στη διακόσμηση του σπιτιού, αλλά και στις σχέσεις τους. Είναι αγαπητοί, χαμογελαστοί και ευδιάθετοι, έχουν πολλούς φίλους και με αυτό τον τρόπο διαχειρίζονται τις ανασφάλειες τους, έχουν ανάγκη να είναι αγαπητοί. Οι ανθρώπινες σχέσεις λοιπόν είναι ιδιαίτερα σημαντικές για αυτούς, κυρίως όμως είναι οι ερωτικές σχέσεις. Αφοσιωμένοι, φροντίζουν τον σύντροφό τους, έχουν ανάγκη να νιώθουν ότι τους αγαπούν, και ότι ανήκουν σε κάποιον, για αυτό παντρεύονται και σχετικά γρήγορα. Πρέπει εδώ να αναφέρουμε ότι είναι μαέστροι στο φλερτ. Δεν υπάρχει περίπτωση να σε φλερτάρει άτομο με Σελήνη στο Ζυγό και να μην κολακευτείς, μαγευτείς, θα μπορούσαμε να πούμε. Τους αρέσει η δικαιοσύνη, και με διπλωματία και ευγένεια διεκδικούν ότι θεωρούν ότι τους ανήκει. Δεν τους αρέσει να τους αδικούν. Καθώς ασχολούνται αρκετά με την εξωτερική τους εμφάνιση, και την γνώμη των άλλων για αυτούς, πολλές φορές έχουν κατηγορηθεί ως επιφανειακοί ή επιπόλαιοι. Στην παιδική ηλικία, είναι γλυκά, όμορφα παιδάκια, και ασχολούνται πολύ με την εξωτερική τους εμφάνιση. Είναι σημαντικό οι γονείς να τα βοηθήσουν να μάθουν να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους και να μην φοβούνται την απόρριψη. Σαν μητέρες, είναι ευγενικές, απεχθάνονται τους τσακωμούς και τις ενδιαφέρει να περάσουν τις καλλιτεχνικές τους ανησυχίες στα παιδιά, καλλιεργώντας του ταυτόχρονα αξίες όπως η δικαιοσύνη. 

Σελήνη στο Σκορπιό – Θέση Πτώσης

Λέξεις Κλειδιά : Εκδικητική, Εμμονική, Παθιασμένη, Αυτοκαταστροφική

Τα άτομα με Σελήνη στο Σκορπιό χαρακτηρίζονται από έντονο πάθος. Παθιάζονται με ότι κάνουν στην ζωή τους. Έχουν έντονη σεξουαλικότητα, την οποία εκφράζουν από νεαρή ηλικία. Δημιουργούν μοιραίες ερωτικές σχέσεις, κυρίως σχέσεις εξάρτησης όπου είναι ταυτόχρονα και ο θύτης και το θύμα. Δεν αντέχουν την απιστία, και κάνουν συνέχεια απίστευτές σκηνές ζηλοτυπίας. Ζουν μεγάλα πάθη, και οι ερωτικοί τους σύντροφοι περνούν πρωτόγνωρες στιγμές μαζί τους. Συχνά κατηγορούνται ως εμμονικοί και χειριστικοί είτε ως γονείς είτε ως εραστές. Θέλουν να ελέγχουν τον «άλλο» σε βαθμό πολλές φορές κακοποίησης καθώς γίνονται τοξικοί. Φοβούνται τόσο πολύ μην μείνουν μόνοι με τα σκοτάδια τους που καταπιέζουν τόσο πολύ το περιβάλλον τους, έτσι ώστε όλοι θέλουν να φύγουν μακριά τους. Για αυτό το λόγο έχει χαρακτηριστεί ως μια Σελήνη αυτοκαταστροφική για όποιον την έχει σε αυτή τη θέση. Γιατί στο τέλος, τα θύματα της γίνονται θύτες και την εγκαταλείπουν, οπότε ζει τον μεγαλύτερο της φόβο. Από την άλλη είστε ιδιαίτερα δυναμικά άτομα, με απίστευτες δυνατότητες , όταν σταματήσετε να τρώγεστε με τον εαυτό σας, αλλά και τους γύρω σας. Ως παιδιά έχετε ανεβασμένη σεξουαλικότητα και λίμπιντο ενώ έχετε απίστευτή ανάγκη την μητέρα σας, που δυστυχώς τις περισσότερες φορές δεν είναι εκεί. Ο ομφάλιος λώρος δεν κόβεται ποτέ, είναι μια διαδικασία ψυχοφθόρα που όπως όλες οι σχέσεις σας μπορεί να διαρκέσει για μια ζωή. Σαν μητέρες είστε ιδιαίτερα χειριστικές, θέλετε να ξέρετε τα πάντα για το παιδί σας, σε τέτοιο βαθμό που γίνεστε τοξικές.

Σελήνη στον Τοξότη

Λέξεις Κλειδιά : Μεγαλόκαρδη, Επικοινωνιακή, Χαμογελαστή

Οι άνθρωποι με Σελήνη στο ζώδιο του Τοξότη είναι ιδιαίτερα κοινωνικοί και δοτικοί. Απολαμβάνουν να είναι έξω και να περνούν καλά με φίλους και γνωστούς. Ενώ δεν τους αρέσει ιδιαίτερα να μένουν μόνοι. Έχουν ιδιαίτερα ανοιχτό μυαλό και ουσιαστικά φιλοσοφούν όλη την ώρα. Χαμογελαστοί και ευδιάθετοι , φέρουν ευχάριστο κλίμα στην ζωή του περίγυρου τους. Καμιά φορά γίνονται υπεραισιόδοξοι ή υπερβολικά σπάταλοι, και αυτό τους προκαλεί προβλήματα και απογοητεύσεις. Είναι σημαντικό για εσάς να σας αγαπούν και να σας το δείχνουν, να σας θαυμάζουν και να σας κολακεύουν. Στην παιδική ηλικία είστε αξιαγάπητα παϊδάκια με έντονη την ανάγκη να σας κακομαθαίνουν και να σας επαινούν, ενώ δεν αντέχετε την αδικία και παλεύετε πάντα ως υπερασπιστές του δικαίου. Σαν μητέρες είστε ιδιαίτερα δοτικές και χαμογελαστές, κύριο μέλημά σας είναι να διευρύνετε τους ορίζοντες του παιδιού σας, να είναι χαμογελαστό και να νιώθει αγαπητό, ίσως για αυτό και σε μεγαλύτερη ηλικία, ένας άνθρωπος με Σελήνη στον Τοξότη δεν αντέχει την απώλεια και δεν μπορεί  να την διαχειριστεί εύκολα. 

Σελήνη στον Αιγόκερω – Θέση Αδυναμίας 

Λέξεις Κλειδιά :Συγκρατημένη, Αξιόπιστη, Συντηρητική

Τα άτομα με Σελήνη στον Αιγόκερω είναι ιδιαίτερα μοναχικά. Δεν είναι εύκολο για εκείνα να συνδεθούν με τους άλλους ανθρώπους, κυρίως γιατί φοβούνται την απόρριψη. Είναι ιδιαίτερα εργατικά, και αξιόπιστα. Αναλαμβάνουν ευθύνες και φέρνουν εις πέρας δύσκολες αποστολές. Δεν είναι ιδιαίτερα δοτικά, καθώς προσωπικά τραύματα και φοβίες κρύβονται πίσω από αυτή τη συμπεριφορά. Είναι συγκρατημένοι συναισθηματικά, καθώς προσπαθούν από τη μια να προστατέψουν τον εαυτό τους και από την άλλη φοβούνται να εκφραστούν ελεύθερα για να μη δεχτούν κρητική. Είναι πολύ συντηρητικοί άνθρωποι, κολλημένοι στις αξίες και τις πεποιθήσεις που έχουν σχηματίσει και ασπαστεί χρόνια πριν, και μπορεί ποτέ να μην καταφέρουν να προχωρήσουν στη ζωή τους. Συνήθως εξωτερικά είναι αρκετά λεπτοί, στεγνοί. Σαν παιδιά είναι υπεύθυνα, ιδιαίτερα σοβαρά για την ηλικία τους, εργατικά και απόμακρα. Έχουν την τάση να προσκολλώνται σε παρέες ή και στην ίδια την οικογένεια και στη συνέχεια νιώθουν ότι τα απογοητεύουν οι γύρω τους, οπότε βιώνουν συναισθήματα ματαίωσης. Σαν μητέρες είναι σωστές, τυπικές, συνεπείς στις υποχρεώσεις τους, αλλά όχι ιδιαίτερα δοτικές. Δίνουν όμως αξίες και ιδανικά στο παιδί τους, και το βοηθούν να βάζει στόχους και να εργάζεται προς αυτούς. 

Σελήνη στον Υδροχόο

Λέξεις Κλειδιά : Απόμακρη, Αδέσμευτη, Φιλελεύθερη

Τα άτομα με Σελήνη στον Υδροχόο είναι ιδιαίτερα ανεξάρτητα, ενώ έχουν κατηγορηθεί αρκετές φορές ως συναισθηματικά ανεπαρκή. Η αλήθεια είναι ότι οι άνθρωποι με Σελήνη στον Υδροχόο είναι ιδιαίτερα εγκεφαλικοί. Έχουν φιλελεύθερες ιδέες, είναι πάνω από όλα καλοί φίλοι, ακόμα και με τον σύντροφο τους, όταν τους δεις κάπου έξω, δύσκολα θα τους θεωρήσεις ζευγάρι, αλλά κολλητούς φίλους. Είναι ιδιαίτερα επικοινωνιακοί, αλλά κατά βάθος πολύ μοναχικοί άνθρωποι. Νιώθουν την βαθιά ανάγκη να κάνουν φίλους και να συνδέονται, αλλά οι περισσότερες τους σχέσεις είναι επιφανειακές. Είναι πολύ δύσκολο να δημιουργήσουν πραγματικούς συναισθηματικούς δεσμούς με τους άλλους ανθρώπους. Σαν παιδιά, είναι ιδιαίτερα έξυπνα και επικοινωνιακά πλάσματα. Λίγο όμως το εκκεντρικό ντύσιμο, λίγο η απόμακρη συμπεριφορά τα κάνει να φαίνονται πολύ διαφορετικά από τα υπόλοιπα. Τα ενδιαφέρει η δικαιοσύνη και εναντιώνονται σε κάθε μορφή αδικίας. Απομακρύνονται με μεγάλη ευκολία από την πατρική οικογένεια. Σαν μητέρες είναι ιδιαίτερα δοτικές, δίνουν αρκετή ελευθερία στο παιδί τους, και από πολύ μικρή ηλικία του δίνουν τα εφόδια για να επιβιώσει μόνο του. 

Σελήνη στους Ιχθύς

Λέξεις Κλειδιά : Ονειροπόλα, Δημιουργική, Ευαίσθητη

Τα άτομα με Σελήνη στους Ιχθύς είναι άτομα δημιουργικά, με ζωηρή φαντασία.  Έχουν ιδιαίτερα ανεπτυγμένη διαίσθηση, η κρίση τους όμως δυστυχώς επηρεάζεται υπερβολικά από το περιβάλλον στο οποίο βρίσκονται. Είναι άτομα με υψηλή συναισθηματική νοημοσύνη και ιδιαίτερη ευαισθησία. Επηρεάζονται όμως πολύ από τις ενέργειες του περιβάλλοντος και θολώνει η κρίση και η αντίληψη τους. Στις σχέσεις τους θέλουν να γίνονται ένα με τον σύντροφό τους, τα όρια είναι κάτι το οποίο βάζουν με δυσκολία. Έχουν δε την τάση να θυσιάζονται για τους αγαπημένους τους, και πολλές φορές πέφτουν θύμα εκμετάλλευσης. Σαν παιδιά είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα, με ζωηρή φαντασία και ανάγκη να είναι συνέχεια με τη μαμά τους. Η απομάκρυνση από την οικογένεια και η οριοθέτηση αργεί πολύ να επιτευχθεί στη ζωή τους, και γίνεται με ιδιαίτερη δυσκολία. Σαν μητέρες λειτουργούν ιδιαίτερα δοτικά, καλύπτοντας τις συναισθηματικές ανάγκες του παιδιού και δίνοντας του εφόδια για το μέλλον. Πολλές φορές όμως έχουν την τάση να θυματοποιούν τον εαυτό τους και έτσι δημιουργούν ενοχικά σύνδρομα στο παιδί τα οποία φέρει και ως ενήλικάς. 

Από την Μαρία Σόγια 

Email :  [email protected]