Η Σελήνη σε χάρτες ωριαίας. Βασικές πληροφορίες.

Η Σελήνη σε χάρτες ωριαίας. Βασικές πληροφορίες

Στην ανάλυση ενός Ωριαίου Αστρολογικού χάρτη, θα πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη σημασία στη Σελήνη, η οποία  είναι ένας πολύ σημαντικός σημειοδότης που μας βοηθά σε πάρα πολλά ζητήματα.

Καταρχάς, αν η Σελήνη δεν είναι ο Κυβερνήτης του Ωροσκόπου, δηλαδή αν ο Ωροσκόπος δεν είναι ο Καρκίνος, τότε η Σελήνη είναι ο βοηθός του ατόμου στο χάρτη. Πολλές φορές δηλαδή αν δεν μπορεί ο σημειοδότης που αντιπροσωπεύει ο πλανήτης του ατόμου, που συμβολίζεται από τον κυβερνήτη του άξονα του ωροσκόπου, να δώσει λύσεις τότε μπορεί η Σελήνη να είναι αυτή που να μπορεί να δώσει τις λύσεις στο χάρτη.

Η Σελήνη έχει τα εξής χαρακτηριστικά :

Κυβερνά: Καρκίνο

Έξαρση: Ταύρο

Πτώση: Σκορπιό

Αδυναμία: Αιγόκερω.

Οίκος Χαράς : ο 3ος οίκος

Χαλδαϊκός : 7ος οίκος

Χρώματα:  Άσπρο, Ασημί

Μέταλα: Ασήμι

Περιοχή στο σώμα: Το στήθος, τα όργανα που σχετίζονται με τη γυναίκα, το στομάχι, το δεξί μάτι στη γυναίκα και το αριστερό στον άνδρα, τη μνήμη και τη λειτουργία αυτής.

Πρόσωπα που εκφράζονται από αυτήν: Γυναίκες, Μητέρα, σύζυγος, η ψυχική μας κατάσταση, το κοινό, ο ταξιδευτής, ο προσκυνητής.

 Όταν λοιπόν, η Σελήνη είναι στον Καρκίνο και στον Ταύρο τα πράγματα για την Ωριαία ερώτηση που έχουμε λάβει μπορούν να είναι θετικά ή θα δεχτούν βοήθεια. Αν είναι σε ζώδια αδυναμίας ή πτώσης, δηλαδή στο Σκορπιό και στον Αιγόκερω τότε έχουμε πολλά προβλήματα και δυσκολίες.

Επίσης, πολύ καλές θέσεις είναι για τη Σελήνη ο 3ος   και ο 7ος οίκος. Δηλαδή, αν στον Ωριαίο χάρτη βρούμε τη Σελήνη για παράδειγμα στον Καρκίνο στον 3ο οίκο, τότε θα έχουμε πραγματικά κάποια θετικά αποτελέσματα σε ότι μας απασχολεί.

Όταν κάνουμε ερώτηση για την υγεία τη δική μας ή κάποιου προσώπου που μας απασχολεί, προσέχουμε αν η Σελήνη αντιπροσωπεύει τα μέρη αυτά του σώματος που μας αφορούν.

Όταν έχουμε μία υπόθεση στο χάρτη την οποία και πρέπει να αναλύσουμε, η Σελήνη μπορεί να εκφραστεί ως πρόσωπο που θα φέρει εξελίξεις σε μία κατάσταση. Τότε την αναλύουμε όπως την βλέπουμε στην κατηγορία «Πρόσωπα που εκφράζονται από αυτή».

Η Σελήνη λοιπόν, αντιπροσωπεύει την ψυχή μας και την ψυχική μας κατάσταση. Όταν βλέπουμε σε μία υπόθεση μία δύσκολη Σελήνη στον χάρτη, σημαίνει ότι είτε η ψυχή μας αντιτίθεται σε ένα βαθμό στα σχέδια που έχει η συνείδηση μας, είτε ότι στην συγκεκριμένη περίπτωση ο ερωτών βρίσκεται σε μία πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση και θα πρέπει να προσέξει περισσότερο το επόμενο χρονικό διάστημα.

Επίσης η Σελήνη έχει να κάνει και με το παρελθόν μας, είτε είναι καρμικό είτε είναι κληρονομικό, έτσι η Σελήνη μπορεί σε μία Ωριαία ερώτηση, να μας αποκαλύψει αν υπάρχουν σε μία κατάσταση θέματα που σχετίζονται με το παρελθόν είτε μέσω της καρμικής κοσμοθεωρίας είτε της μοντέρνας κληρονομικής άποψης.

Πάντα κοιτάμε αν η Σελήνη κάνει θετικές ή αρνητικές όψεις, ιδιαίτερα με τον σημειοδότη του 1ου  οίκου, γιατί με αυτό τον τρόπο θα ξέρουμε αν τα πράγματα θα πάνε καλά..

Αν η Σελήνη κάνει σύνοδο με τον Σημειοδότη του 1ου  οίκου, τότε θα έχουμε γρήγορα γεγονότα και μάλιστα αρκετά σημαντικά. Το αν θα είναι θετικά ή αρνητικά θα το καταλάβουμε από την Πτολεμαική βαθμολογία  που έχουν οι πλανήτες. Αν αυτή η βαθμολογία βγει θετική τότε θα έχουμε θετικά αποτελέσματα και αν έχουμε αρνητική τότε θα έχουμε άσχημα αποτελέσματα.

Αν κάνει εξάγωνο θα παρουσιαστεί στον ερωτώντα, μία ευκαιρία την οποία και θα πρέπει να προσπαθήσει να κερδίσει και να εκμεταλλευτεί. Αν το εξάγωνο γίνεται σε ενεργητικά ζώδια, δηλαδή της φωτιάς και του αέρα τότε η ευκαιρία θα έρθει από το εξωτερικό περιβάλλον. Αν το εξάγωνο είναι από τα παθητικά ζώδια τότε θα έχουμε μία ευκαιρία που θα πρέπει να δημιουργήσει από μόνο του το άτομο.

Αν έχουμε τετράγωνο, τότε χωρίς να υπάρχει κάποιος λόγος, αλλά μάλλον λόγω των καταστάσεων όπως θα εξελιχθούν στο θέμα που απασχολεί τον ερωτώντα, θα υπάρξουν εμπόδια και αρνητικές επιπτώσεις.

Στο τρίγωνο τότε μπορεί να έχουμε θετικές εξελίξεις και αίσια έκβαση του θέματος.

Στην αντίθεση σημαίνει ότι κάποιοι άνθρωποι αντιτίθενται στον ερωτώντα και για αυτό θα υπάρξει αποτυχία του θέματος που τον απασχολεί.

Στην Ωριαία Αστρολογία, δεν λαμβάνουμε υπόψιν του εξωκρόνιους πλανήτες στην. Δεν μελετάμε δηλαδή την κίνηση του Ουρανού, του Ποσειδώνα και του Πλούτωνα.

Αμέσως πιο κάτω έχουμε ένα πίνακα ο οποίος και αναλύει τους πλανήτες και τις κυβερνήσεις τους, σύμφωνα με το σύστημα της Ωριαίας Αστρολογίας.

ΠΛΑΝΗΤΗΣΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
ΗΛΙΟΣΛΕΩΝ
ΣΕΛΗΝΗΚΑΡΚΙΝΟΣ
ΕΡΜΗΣΔΙΔΥΜΟΙ- ΠΑΡΘΕΝΟΣ
ΑΦΡΟΔΙΤΗΤΑΥΡΟΣ – ΖΥΓΟΣ
ΑΡΗΣΚΡΙΟΣ – ΣΚΟΡΠΙΟΣ
ΔΙΑΣΤΟΞΟΤΗΣ – ΙΧΘΕΙΣ
ΚΡΟΝΟΣΑΙΓΟΚΕΡΩΣ – ΥΔΡΟΧΟΟΣ