Η Σελήνη στα 12 ζώδια.

Η Σελήνη στα 12 ζώδια είναι ένας δείκτης της συναισθηματικής μας κατάστασης!

Το ζώδιο στο οποίο βρισκόταν η Σελήνη την ώρα της γέννησης σου σε αφορά περισσότερο ακόμα και από το ίδιο το ζώδιό σου. Αν έχεις γεννηθεί νύχτα είναι πιο σημαντική και απο τον Ήλιο, Όχι ότι εάν έχεις γεννηθεί ημέρα δεν σε αφορά, καθώς η Σελήνη καθορίζει πάρα πολλά. Αντιπροσωπεύει το ομαδικό ασυνείδητο και τη συλλογική μνήμη και ακόμη μας παρέχει πληροφορίες όχι μόνο για την συμπεριφορά μας και την ποιότητα της μνήμη μας, αλλά και για την σχέση μας με την πατρίδα και τις ρίζες μας.

Είναι όλα τα καλά κρυμμένα κομμάτια του χαρακτήρα μας που αφήνουμε να δουν μόνο οι άνθρωποι που είναι πολύ κοντά μας.  Τέλος, σε σχέση με την υγεία, δείχνει τα θέματα που σχετίζονται με το αναπαραγωγικό σύστημα, την εγκυμοσύνη και την γέννα, τις ορμόνες καθώς και το πεπτικό σύστημα. Είναι εξαιρετικά σημαντική για αυτό διάβασε παρακάτω και θα καταλάβεις πολλά για εσένα.

Πάμε να δούμε λοιπόν τι σημαινει η σεληνη στα ζωδια

Απο την Ιωάννα Ζιαμπίρη

Η Σελήνη στα 12 ζώδια. 3

Σελήνη στον Κριό.

Αν έχεις την Σελήνη στον Κριό είσαι ένα άτομο παρορμητικό, δραστήριο, δυναμικό, με αυτοπεποίθηση και μυαλό ανέξαρτητο, λαμπρό και ευμετάβλητο. Η Σελήνη εδώ, αγαπά την  περιπέτεια, είναι ανοιχτή σε νέες ιδέες και δεν φοβάται τα ρίσκα. Ωστόσο, η έντονα ανεξάρτητη φύση σου σε συνδυασμό με την υπέρμετρη φιλοδοξία σου μπορεί να σου δίνει αυτοπεποίθηση σε σημείο ανοησίας. Αυτό γιατί παίρνεις πρωτοβουλίες και αναλαμβάνεις δράση ορμώντας με το συναίσθημα και όχι με την λογική και επιδεικνύεις λοιπόν έλλειψη προνοητικότητας.

Η τάση με αυτήν την θέση είναι να είσαι πρώτος. Καλός ηγέτης, εξαιρετικός σε θέσεις όπου οι γρήγορες αποφάσεις είναι ζωτικής σημασίας. Θερμός και ανυπόμονος, σε συναρπάζει κάθετι το νέο. Ωστόσο, οι επιθυμίες είναι έντονες και δυνατές αλλά σύντομες, με αποτέλεσμα να βαριέσαι εύκολα και να αναζητάς καινούργιες προκλήσεις.

Η τοποθέτηση αυτή της Σελήνης δεν θεωρείται και τόσο καλή. Υπάρχει κυκλοθυμία, εγωκεντρισμός, ευερέθιστη ιδιοσυγκρασία και επιθετικότητα. Κάποιες φορές μπορεί να είσαι συναισθηματικά αποστασιοποιημένος από τους δικούς σου ανθρώπους και να χρησιμοποιείς συνειδητά τους άλλους για δικό σου όφελος.

Η συμβουλή είναι να μάθεις να κάνεις υπομονή, να έχεις αυτοέλεγχο και να προσπαθήσεις να μετριάσεις τις κυριαρχικές σου τάσεις.

Ερωτικά δείχνει ζήλεια και ανάγκη επιβολής πάνω στον σύντροφο, ενώ για τους άντρες ελκύει γυναίκες με δυνατό έως και δεσποτικό χαρακτήρα.

Σελήνη στον Ταύρο 

Θέση Έξαρσης

Αν έχεις την Σελήνη στον Ταύρο, σου έχω καλά νέα, γιατί εδώ βρίσκεται στην θέση της έξαρσής της. Η Σελήνη εδώ είναι στοχαστική και σταθερή και μειώνει την μεταβλητότητά της. Είσαι ένα άτομο σταθερό, αξιόπιστο και εργατικό. Υπάρχει ακριβής μνήμη, ακέραιη κρίση και καλλιτεχνική κλίση. Τρυφερός, ρομαντικός, τυφλά πιστός και ηθικός.

Διαθέτεις μεγάλο πείσμα και υπομονή που σε βοηθούν να πετυχαίνεις τους στόχους σου. Μετριοπαθής, συγκρατημένος και συντηρητικός. Η σταθερή σου διάθεση σε βοηθάει να κρατάς την αρμονία στις διαπροσωπικές σου σχέσεις και δίνει σιγουριά στους δικούς σου ανθρώπους. Τα συναισθήματα έλκονται από τις υλικές ανέσεις και την πολυτέλεια, αναζητάς οικονομική ασφάλεια και είσαι πολύ προσεκτικός με τα χρήματα.

Διαθέτεις αξιόπιστα ένστικτα και πριν πάρεις μία απόφαση υπολογίζεις όλους τους παράγοντες και τα οφέλη. Είναι πολύ δύσκολο να σε κάνει κάποιος να αλλάξεις γνώμη και από την στιγμή που έχεις κάνει μία επιλογή απεχθάνεσαι κάθε παρεμβολή.

Η παγίδα εδώ είναι η υπερηφάνεια, η τεμπελιά, το υπερβολικό πείσμα, η ζήλεια, η προσκόλληση στο παρελθόν και η δύσκολη προσαρμογή σε νέες συνθήκες.

Η συμβουλή είναι να μάθεις να είσαι πιο ευέλικτος και λιγότερο στενοκέφαλος.

Με την τοποθέτηση αυτή, αναζητάς μακροχρόνιες σχέσεις και ελκύεις συντρόφους πιστούς οι οποίοι ιδανικά ενθαρρύνουν τις φιλοδοξίες σου.

Σελήνη στους Διδύμους

Με τη Σελήνη στους Διδύμους είσαι έξυπνος, ευέλικτος και προσαρμόζεσαι εύκολα. Διαθέτεις χιούμορ, ευχάριστη κοινωνική προσωπικότητα και γρήγορη αντίληψη. Είσαι αρκετά ανήσυχος και διακατέχεσαι από μια έντονη επιθυμία να επικοινωνείς και να ανταλλάζεις πληροφορίες. Ταλέντο στην επικοινωνία και στις δημόσιες σχέσεις.

Μπορεί να έχεις δύο ή περισσότερα επαγγέλματα την ίδια στιγμή. Το μυαλό εδώ μπορεί να γίνει χαοτικό αλλά μπορεί να αφομοιώνει μεγάλο αριθμό πληροφοριών. Πολύπλευρος και ευπροσάρμοστος με αγάπη για την δράση, πρέπει να κάνεις αρκετά πράγματα ταυτόχρονα προκειμένου να νιώθεις ευεξία.

Τα συναισθήματα δεν έχουν μεγάλη διάρκεια και υπάρχει ανάγκη για ποικιλία και αλλαγή και όχι για διάρκεια και βάθος. Το αποτέλεσμα είναι να υπάρχει αστάθεια στις φιλικές και τις ερωτικές σχέσεις. Υπάρχει τάση για νευρική ένταση, υπερκινητικότητα, επιπολαιότητα, ασυνέπεια και κυκλοθυμική συμπεριφορά.

Η συμβουλή εδώ είναι να προσπαθήσεις να αναπτύξεις μια πιο σοβαρή στάση στις διαπροσωπικές σου σχέσεις και να αναζητάς περιόδους πνευματικής και σωματικής ανάπαυλας.

Στα ερωτικά ζητήματα ίσως δείχνεις επιπολαιότητα και αστάθεια ενώ ελκύεσαι από συντρόφους διανοούμενους.

Σελήνη στον Καρκίνο

Θέση Κυβέρνησης

Άνοιξε σαμπάνιες! Με την Σελήνη στον Καρκίνο, σε θέση Κυβέρνησης, υπάρχει μεγάλη ευκολία επαφής τόσο με τα δικά σου συναισθήματα, όσο και με εκείνα των άλλων. Πολύ ισχυρή μνήμη και διαίσθηση. Σου αρέσει να φροντίζεις τους άλλους και δείχνεις μεγάλη κατανόηση όπως και στοργή. Υπάρχει ιδιαίτερη αγάπη για το σπίτι, την οικογένεια και την μητέρα. Μεγάλη αγάπη επίσης για την πατρίδα και τους προγόνους, καθώς και καλλιτεχνικές τάσεις κυρίως προς την υποκριτική. Η Σελήνη εδώ αποταμιεύει και είναι πολύ προσεκτική στην διαχείριση των χρημάτων.

Ωστόσο, στην θέση αυτή, υπάρχει παθητικότητα και είναι εύκολο στους άλλους να σου επιβληθούν. Και εσύ από την πλευρά σου έχεις την τάση να γίνεσαι χειριστικός, κτητικός, μνησίκακος και ζηλιάρης. Η ανασφάλεια δεν λείπει. Δεν λείπει επίσης η κυκλοθυμία, αφού εδώ οι διαθέσεις μεταβάλλονται όπως ακριβώς και οι φάσεις της Σελήνης.  Η μεγάλη προσκόλληση στην μητέρα μπορεί να οδηγήσει σε προβληματικές σχέσεις στην ενήλικη ζωή.  

Η συμβουλή εδώ είναι να υπάρξει προσπάθεια να γίνεις ανεξάρτητος και αυτόνομος.

Ψάχνεις την ρομαντική αγάπη, εκείνη την αγάπη που χαρίζει ηρεμία και γαλήνη και κατ΄επέκταση δεν σε αφορούν τα μεγάλα πάθη και οι ακραίοι έρωτες.

Σελήνη στον Λέοντα

Η Σελήνη στον Λέοντα χαρίζει αρχοντιά στα συναισθήματα. Γενναιόδωρος, φιλόδοξος, περήφανος και δημιουργικός. Τίμιος, με ηθική ακεραιότητα, αυτάρκης και αυτοδύναμος, με έντονες φιλοδοξίες και ανάγκη για θαυμασμό. Η τοποθέτηση αυτή της Σελήνης φέρνει θέσεις εξουσίας και ηγεσίας.

Έντονη οργανωτική ικανότητα, γρήγορες και ακριβείς εκτιμήσεις των κινήτρων των άλλων ανθρώπων. Αγαπάς τον έρωτα, τα παιδιά και την καλή ζωή και χαρίζεις απλόχερα την τρυφερότητά σου. Λατρεύεις επίσης την μουσική και τις τέχνες. Εάν όμως νιώσεις ότι σε υποτιμούν ή ότι δεν σε εκτιμούν όσο θέλεις, κάνεις δραματικές σκηνές ή απομακρύνεσαι για πάντα.

Η δυσκολία με την θέση αυτή είναι ο εγωκεντρισμός και η έλλειψη αντικειμενικότητας. Υπάρχει επίσης η τάση να γίνεσαι δεσποτικός και να προσκολλάσαι σε οτιδήποτε σου ανήκει. Επειδή έχεις έντονη ανάγκη να σε θαυμάζουν, είναι εύκολο για κάποιους κακόβουλους να σε εκμεταλλευτούν μέσω της κολακείας.

Η συμβουλή εδώ είναι να μετριάσεις τον εγωκεντρισμό σου και την υπεροψία σου. Μην αναζητάς πάση θυσία το χειροκρότημα και μάθε να ελέγχεις την τάση σου να είσαι καταπιεστικός.

Στα συναισθηματικά ζητήματα σίγουρα δεν θα δυσκολευτείς, καθώς η Σελήνη σου χαρίζει σεξουαλικό μαγνητισμό και χάρη και ελκύει έντονα και εύκολα το αντίθετο φύλο. 

Σελήνη στην Παρθένο

Η Σελήνη από την πρακτική και σταθερή Παρθένο θέλει να βοηθά και να υπηρετεί γενναιόδωρα τους άλλους σε μικρά καθημερινά πράγματα γιατί έτσι νιώθει χρήσιμη. Είναι ντροπαλή και χαμηλών τόνων. Δυσκολεύεσαι να καταλάβεις τόσο τα συναισθήματα των άλλων, όσο και τα δικά σου.

Το μυαλό είναι κοφτερό και οξυδερκές, η μνήμη εξαιρετική και σε τραβά η επιστήμη και η εργασία. Διαθέτεις υψηλή κριτική και αναλυτική ικανότητα, αλλά έχεις την τάση να είσαι τόσο προσκολλημένος στην λεπτομέρεια που καταλήγεις να χάνεις την ουσία. Σε ενδιαφέρει η υγεία, η υγιεινή και οι δίαιτες και υπάρχει η τάση να γίνεις υποχόνδριος σε αυτά τα ζητήματα.

Η προσκόλληση στην λεπτομέρεια, η τελειομανία και η έντονη κριτική μπορεί να σε κάνει εκνευριστικό για τους άλλους. Γκρινιάρης, λεπτολόγος και ανασφαλής, έχεις την τάση να αναπτύξεις νευρική διάθεση.

Η συμβουλή εδώ είναι η εξουδετέρωση του εκνευρισμού και η απόκτηση αυτοπεποίθησης. Πρέπει να μάθεις να συγχωρείς και να καταλάβεις οτι κανένας δεν είναι τέλειος.

Στα ερωτικά θέματα, η Σελήνη εδώ δίνει συναισθηματική ανασφάλεια, έλλειψη εγκαρδιότητας και συντηρητισμό και ελκύει αποστασιοποιημένους συντρόφους. Υπάρχει επίσης η τάση να υπαγορεύεις την πορεία των σχέσεών σου.

Σελήνη στον Ζυγό

Η Σελήνη στον Ζυγό σου χαρίζει γλυκύτητα, ευγένεια και γοητεία. Αυτό, σε συνδυασμό με την καλή σου καρδιά και την τρυφερότητά σου, σε καθιστούν εξαιρετικά δημοφιλή και περιζήτητο στις παρέες.  Διαθέτεις μεγάλο ταλέντο στην διπλωματία και ικανότητα να ξεγλιστράς απο καταστάσεις που θέλεις να αποφύγεις. Διαθέτεις καλό γούστο και μεγάλη καλαισθησία.

Η Σελήνη εδώ όμως στερείται αποφασιστικότητας και δυσκολεύεται να εφαρμόσει στην πράξη τους στοχασμούς της. Θέλεις να φαίνεσαι τέλειος και ενδιαφέρεσαι πολύ για τη γνώμη του κόσμου. Η Σελήνη σε αυτήν την θέση δημιουργεί περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη θέση μία τεράστια ανάγκη να αρέσεις στους άλλους. Νιώθεις ασφαλής και ολοκληρωμένος μόνο όταν μοιράζεσαι τη ζωή σου με κάποιον και είσαι πρόθυμος να κάνεις πολλές υποχωρήσεις και μεγάλες θυσίες προκειμένου να μην είσαι μόνος.

Με την θέση αυτή κάθε μεταβολή των γεγονότων είναι ικανή να επηρεάζει έντονα την διάθεση. Μπορεί να γίνεσαι εύκολα άστατος, επικριτικός και νωθρός.

Το σημαντικό για την εξέλιξη εδώ είναι να μετριαστεί ο ναρκισισμός και η εξάρτηση από τους άλλους. Προσπάθησε να γίνεις πιο αυτόνομος και περισσότερο αποφασιστικός.

Οι εκρόσωποι της Σελήνης στον Ζυγό δεν δυσκολεύονται ιδιαίτερα στα ερωτικά ζητήματα και οι ίδιοι αναζητούν συντρόφους εκλεπτυσμένους, περιποιημένους, έξυπνους και διασκεδαστικούς.

Σελήνη στον Σκορπιό

Θέση Πτώσης

Παρόλο που η Σελήνη σε αυτήν την θέση βρίσκεται σε πτώση, ένα είναι σίγουρο. Εκπέμπει δύναμη. Σου δίνει αυτοπεποίθηση και ικανότητα να επιτύχεις. Σχεδόν πάντα αποκτάς αυτό που κυνηγάς. Σε οδηγεί η συναισθηματική ένταση και εύκολα φτάνεις στον πυρήνα της ψυχής των ανθρώπων, λόγω της μεγάλης σου διαίσθησης. Δεν δέχεσαι εναντίωση στα θέλω σου, αλλά εάν εκείνος που έχεις απέναντί σου, σου δείξει ειλικρινή καλοσύνη μπορείς να κάνεις μεγάλες θυσίες.

Η Σελήνη εδώ σε παρασύρει στην σκοτεινή πλευρά της. Βαθιά προσωπικότητα, κτητικός, καχύποπτος, ζηλιάρης και εκδικητικός.  Αγαπάς και μισείς με πάθος και δεν ξεχνάς ποτέ. Θέλεις ο σύντροφός σου να σου παραδίδεται απόλυτα και να σου αποδεικνύει συνέχεια την αγάπη του, γιατί ζεις με τον φόβο μήπως σε προδώσει.

Πρέπει να μάθεις να συγχωρείς και να ξεχνάς, καθώς και να ελέγχεις τα δυνατά σου συναισθήματα και πάθη.

Στον ερωτικό τομέα θέλεις ένταση και πάθος. Η θέση αυτή δίνει μεγάλη απόλαυση της ερωτικής πράξης. Δεν υπόσχεται όμως αρμονικούς γάμους. Ψάχνεις αισθησιακούς συντρόφους αλλά ήρεμους έτσι ώστε να μπορείς να τους κατέχεις. Κακή λειτουργία αυτής της Σελήνης μπορεί να οδηγήσει σε σεξουαλικές υπερβολές, διαστροφές και καταχρήσεις.

Σελήνη στον Τοξότη

Η Σελήνη στον Τοξότη είναι αισιόδοξη, χαρούμενη, ελεύθερη και κεφάτη. Ως αποτέλεσμα δημιουργείς εύκολα κοινωνικές, φιλικές και αισθηματικές σχέσεις. Αγαπάς την ελευθερία σου, τους ανοιχτούς ορίζοντες, τα ταξίδια και δεν αντέχεις να σε περιορίζουν. Με αυτή την θέση εμπνέεσαι εύκολα από νέες ιδέες και πάντα ψάχνεις νέα ενδιαφέροντα.

Σε τραβά η φιλοσοφία, η θρησκεία, η ποίηση και ο αθλητισμός. Όταν ενθουσιάζεσαι με ένα νέο θέμα γίνεσαι μονοδιάστατος, γιατί το μυαλό σου απεχθάνεται την σύγχυση και απορρίπτει ό,τι δεν το ενδιαφέρει. Ωστόσο, γρήγορα βαριέσαι και περνάς σε νέα ασχολία, καθώς σου λείπει η συνέχεια στα πράγματα. Είσαι γεννημένος δάσκαλος, πρόθυμος να διδάξεις και να μοιραστείς τις εμπειρίες σου για να βοηθήσεις τους άλλους. Είσαι ειλικρινής σε βαθμό να γίνεσαι προσβλητικός. Από την άλλη, δεν κρατάς κακίες και συγχωρείς εύκολα. Μπορεί να έχεις έντονες αποκρυφιστικές τάσεις και είσαι πιο ευαίσθητος από αυτό που δείχνεις.

Στις δυσκολίες της θέσης αυτής είναι η τάση για υπερβολή, αλαζονεία, δογματισμό και η φυγή από τις δύσκολες καταστάσεις. Απροσεξία και απερισκεψία. Πρέπει να αποκτήσεις μεγαλύτερη πειθαρχία και να σταματήσεις να νομίζεις οτι έχεις πάντα δίκιο και οτι τα ξέρεις όλα.

Στα ερωτικά η Σελήνη εδώ μπορεί να είναι άστατη, υπερβολικά ανεξάρτητη και εργένισσα εκ πεποιθήσεως. Η θέση αυτή, αν φέρει γάμο, τον φέρνει αργοπορημένα.

Σελήνη στον Αιγόκερω

Θέση Αδυναμίας

Η Σελήνη εδώ δυσκολεύεται να λειτουργήσει. Γίνεται επιφυλακτική, ψυχρή, ντροπαλή, και ανασφαλής.  Είσαι σοβαρός, συντηρητικός, υπομονετικός και υπεύθυνος. Λειτουργείς με αξιοπρέπεια και έχεις ηθικές αξίες. Σου είναι δύσκολο να εκφράσεις τα συναισθήματά σου επειδή δεν καταφέρνεις να τα διαχειριστείς. Δίνεις μεγάλη έμφαση στην καριέρα και διψάς για κοινωνική καταξίωση. Αυτό, σε συνδυασμό με τις οργανωτικές σου ικανότητες και την συνέπεια στο καθήκον, μπορεί να σε οδηγήσει σε επαγγελματική άνοδο και ηγετικές θέσεις.

Η τοποθέτηση αυτή μπορεί να φέρει δημοτικότητα αλλά και αρνητική φήμη, καθώς αυτή η Σελήνη κάνει εύκολα εχθρούς, είτε το αξίζει είτε όχι. Αγαπάς το χρήμα και την ασφάλεια που σου χαρίζει και για αυτό συνήθως ξοδεύεις με μέτρο.

Κάποια από τα παραπάνω χαρακτηριστικά όταν υπερτονίζονται δημιουργούν προβλήματα. Έτσι μπορεί να υπάρχει έλλειψη συμπόνοιας, κατήφεια, τσιγγουνιά, υποσυνείδητοι φόβοι και ευθιξία. Μπορεί να είσαι μελαγχολικός, συμφεροντολόγος και αυστηρός τόσο με τους άλλους, όσο και με τον ίδιο σου τον εαυτό.

Χρειάζεται να καλλιεργήσεις ζεστασιά και τρυφερότητα. Προσπάθησε να έρθεις σε επαφή με τα συναισθήματά σου και μάθε να δίνεις χωρίς να περιμένεις αντάλλαγμα.

Στα θέματα της καρδιάς συχνά νιώθεις ότι ο σύντροφος δεν σε αγαπά, με αποτέλεσμα να μελαγχολείς. Η Σελήνη εδώ ψάχνει συντρόφους που μπορούν να βοηθούν τις κοινωνικές της φιλοδοξίες,να συμμερίζονται και να στηρίζουν τους στόχους της.

Σελήνη στον Υδροχόο

Η Σελήνη εδώ προτιμά το αντίθετο προς τα καθιερωμένα και γίνεται πολύ ανεξάρτητη. Σε αυτήν την τοποθέτηση υπερτονίζεται η φιλικότητα, ο ανθρωπισμός, ο ιδεαλισμός, η εκκεντρικότητα και η επαναστατική φύση. Το μυαλό σου και τα συναισθήματα λειτουργούν μαζί και έτσι έχεις πνευματική καθαρότητα. Έχεις ανάγκη να είσαι μπροστά από την εποχή σου. Λειτουργείς καλύτερα μέσα σε μία ομάδα παρά μόνος σου, ιδιαίτερα εάν αυτή η ομάδα εργάζεται για έναν σκοπό.

Με την θέση αυτή, είναι πολύ πιθανό να έχεις κλίση στην πολιτική, στην εκπαίδευση, στις εφευρέσεις, στην επιστήμη και στον αποκρυφισμό. Είσαι αυθεντικός, εύστροφος και ανοιχτόμυαλος.

Πίσω από τους εξωστρεφείς τρόπους σου κρύβεται έντονος εγωισμός. Έτσι, ενώ μπορεί να δείχνεις φιλικός, συναισθηματικά είσαι αποστασιοποιημένος. Η έντονη προσωπικότητα και το ισχυρό «εγώ» ενεργοποιούν αμυντικούς μηχανισμούς, ούτως ώστε να διατηρείς απόσταση ασφαλείας από όποιον θελήσει να παραβιάσει τα όριά σου. Η ανάγκη σου να έχεις έναν σκοπό μπορεί τελικά να σε οδηγήσει σε ανούσια περιπλάνηση.

Η Σελήνη εδώ πρέπει να προσπαθήσει να μετριάσει την ανάγκη της να διαφέρει, γιατί μπορεί να γίνει ιδιόρρυθμη και να αναπτύξει αλλοπρόσαλλες συμπεριφορές. Πρέπει επίσης να γίνει πιο θερμή και συμπονετική με τους άλλους.

Στα συναισθηματικά και τα δύο φύλα γίνονται απόμακρα. Επιθυμούν συντρόφους απελευθερωμένους, ιδιαίτερα στα σεξουαλικά θέματα. Γίνονται ψυχροί επειδή δεν κατανοούν τις συναισθηματικές ανάγκες του άλλου. Ωστόσο, του δίνουν πολύ ελευθερία και ανέχονται τις ιδιορρυθμιές του. Οι ίδιοι απεχθάνονται την κτητικότητα και την ζήλεια. Η μεγάλη ανάγκη για ανεξαρτησία, μπορεί να οδηγήσει σε μοναξιά και δυσκολία στην σύναψη ερωτικών σχέσεων.

Σελήνη στους Ιχθύες

Εδώ η Σελήνη δεν μπορεί παρά να είναι ευαίσθητη, έντονα διαισθητική και ονειροπόλα. Έχει ανάγκη να νιώθει προφυλαγμένη και ότι την αγαπούν. Σου αρέσει η ομορφιά, η αρμονία και η άνεση. Δείχνεις κατανόηση στα προβλήματα των άλλων, είσαι ευγενικός, ήσυχος, ρομαντικός και τρυφερός. Ωστόσο, έχεις ασαφή επαφή με την πραγματικότητα. Θέλεις να πιστεύεις το καλύτερο για όλους και πολλές φορές η αλήθεια σε ταράζει.

Είσαι συναισθηματικά αφελής και πρόθυμα παραβλέπεις τα ελαττώματα των άλλων. Σου αρέσει να ερωτεύεσαι και θεωρείς πως ο έρωτας έχει πολλά πρόσωπα. Υπάρχει αγάπη για τις τέχνες και συνήθως ταλέντο στο χορό, στη μουσική και στην υποκριτική.

Παρόλο που αυτή είναι η πιο διαισθητική θέση της Σελήνης, μπορεί να συναντήσει εμπόδια και δυσκολίες. Πληγώνεται εύκολα και με το παραμικρό και η τοποθέτηση αυτή δίνει καταθλιπτικές τάσεις. Ο κίνδυνος εδώ, είναι η πλήρης ψευδαίσθηση και αυταπάτη. Μπορεί να είσαι έντονα κυκλοθυμικός, να έχεις έλλειψη χιούμορ, και να λειτουργείς υπογείως. Υπάρχει η τάση να λες ψέματα προκειμένου να αποφύγεις ευθύνες και υποχρεώσεις, καθώς δεν έχεις την δύναμη να αντιμετωπίσεις τους άλλους. Αν αντίθετα η θέση χρησιμοποιηθεί σωστά, τότε πρόκειται για την πιο διορατική Σελήνη.

Η συμβουλή εδώ είναι να προσπαθήσεις να μετριάσεις την ανάγκη σου να αποσύρεσαι στον δικό σου κόσμο και να μην επηρεάζεσαι τόσο από το περιβάλλον. Χρειάζεται επίσης να γίνεις πιο αντικειμενικός.

Στα ερωτικά θέματα, η Σελήνη στους Ιχθύες αποπνέει εναν σιωπηλό μαγνητισμό που ελκύει τους άλλους. Αναζητάς έναν σύντροφο αφοσιωμένο, τρυφερό, συμπονετικό και ισχυρό στην κοινωνία.

Απο την Ιωάννα Ζιαμπίρη